Нелетливи газови отоплителни котли: колко и от какво са наистина независими

Автономните отоплителни системи, базирани на газови котли, се считат за най-удобни и ефективни.

Те почти не се нуждаят от постоянно внимание, те са в състояние да поддържат постоянна температура, имат защита срещу възможни проблеми - прегряване, гасене на пламък и други неизправности.

Повечето устройства обаче са твърде зависими от наличността и качеството на захранването.

Всяко спадане на напрежението се превръща в причина за повреда на контролната платка или други устройства, а прекъсването на електрозахранването напълно спира работата на отоплителната система.

За решаване на тези проблеми се използват енергонезависими газови котли.

Какво представлява енергонезависимият газов котел?

Енергийните газови котли работят само с механични възли и части. Не е необходимо да използват електричество, което значително увеличава техните възможности.

В условията на Русия, където през зимата температурата пада много под нулата, е важно да се осигури непрекъснатост на отоплителните системи... В същото време повечето от електрическите мрежи са претоварени, а в някои села изобщо няма връзка.

Това прави енергонезависимите котли популярна и предпочитана единица. Всички основни модули на блока се контролират само чрез механични методи, но това не влошава качеството на отоплението на къщата.

Нелетливите котли са лишени от много части, което опростява дизайна и прави работата по-стабилна и надеждна. Повечето потребители не смятат липсата на дистанционно управление и други допълнителни функции за съществен недостатък.

Всички разбират, че много добавки правят устройството по-уязвимо и ненадеждно.

ЗАБЕЛЕЖКА!

Дизайнът на енергонезависимите котли възниква много по-рано от по-модерните зависими агрегати. Дългият период на съществуване позволи на производителите да разработят технологии за сглобяване и да постигнат високи показатели за ефективност.

Инсталация

Всяко газово оборудване може да бъде инсталирано и пуснато в експлоатация само ако има проект за инсталацията и след съгласие с газовата служба. Ако проектът е завършен с грешки или ако те са били разрешени по време на инсталацията, котелът няма да бъде одобрен за употреба.

За да може котелът да работи нормално, трябва да бъдат изпълнени редица условия:

 • В котелното помещение трябва постоянно да се поддържа положителна температура;
 • По време на монтажа на котела трябва да се спазват инструкциите за пожарна безопасност (например стените, в близост до които е монтиран котелът, да бъдат защитени с негорими материали);
 • Когато инсталирате котела самостоятелно, за първото му стартиране е задължително да поканите специалист, който ще може да се увери с опитно око, че котелът е инсталиран правилно и че няма грешки в работата му.

енергонезависими газови отоплителни котли, монтирани на стена с двоен кръг

Когато проектирате схема за монтаж на котел, трябва да помислите не само за самия агрегат, но и за инсталирането на коминната система. Коминът трябва да бъде монтиран в съответствие с редица изисквания, които зависят от характеристиките на котела и характеристиките на конкретната сграда. Всеки отделен котел трябва да бъде снабден със собствен комин, но ако е необходимо, няколко котла могат да бъдат намалени до един коминен канал, чието напречно сечение съответства на сумата от напречните сечения на изходите на всеки котел.

Според нормите, ако коминът е изведен на покрива и монтиран на разстояние 1,5 метра от билото, тогава височината на тръбата трябва да надвишава 0,5 метра. В случай, че разстоянието между билото и ръба на тръбата е от 1,5 до 3 метра, коминът трябва да бъде изведен поне на едно ниво с билото.

Препоръчва се коминът да се направи напълно прав, но ако това не е възможно, тогава можете да направите няколко завъртания (не повече от три по цялата дължина на тръбата на комина). Общата дължина на комина трябва да надвишава 5 м. Отгоре коминът е затворен с метална гъбичка, която предотвратява навлизането на мръсотия и влага в конструкцията.

стенен газов котел без електричество

Частна версия на комина е коаксиални тръби, възможността за използване на които се определя индивидуално (препоръчително е да се консултирате със специалист). Коаксиалните димоотводи могат да се монтират на малка височина и да се водят директно в стената. Инсталирането е евтино, а технологията му е изключително проста.

От недостатъците на коаксиалните комини може да се отбележи известна зависимост от принудителното теглене на въздух, което се създава от електрически вентилатор. Когато инсталирате такъв комин в комбинация с енергонезависим газов котел, надеждността на системата ще бъде намалена. Освен това в коаксиалните комини постоянно се появява конденз, а сложността на нейното отстраняване също е недостатък.

https://youtu.be/4Uzyya5lFr8

Каква е разликата от обичайната?

Разликата между енергонезависимия котел е липсата на всички агрегати, които се нуждаят от мощност. Няма вградена циркулационна помпа, турбовентилатор.

Управлението се извършва с помощта на механични устройства - клапани, механични сензори, регулатори... Това прави дизайна много прост и надежден, но всички процеси протичат естествено.

Например, отстраняването на дим се извършва с помощта на тяга на печката в комина. Въздухът се взима директно от стаята. Тези характеристики правят режима на работа зависим от масата на външните фактори..

Например тягата на комина варира в зависимост от времето, посоката на вятъра и силата. Теченията могат да нарушат пламъците. Освен това помещението се нуждае от добра вентилация, тъй като котелът активно изгаря кислород.

Много потребители решават тези проблеми, като инсталират външни устройства - циркулационна помпа и турбо дюза за подобряване и стабилизиране на сцеплението.... Това прави работния режим по-интензивен и равномерен.

Видове и обща подредба

Според метода на монтаж отоплителните уреди са подови и стенни, според тяхната функционалност - едноконтурни и двуконтурни. Както във всеки друг котел, където водата действа като топлоносител, тя се нагрява през топлообменник съгласно принципа на котел вода-вода.

И тъй като тези устройства са капацитивни и високоскоростни, нагряването на охлаждащата течност е по-подобно на работата на капацитивното. Отоплението на течаща вода за битови нужди е по-скоро като използването на високоскоростен котел. Устройствата, които изпълняват и двете задачи, се наричат ​​двуконтурни.

Запалване

Газът в горивната камера се запалва от запалител, който се запалва ръчно с помощта на пиезоелектричен елемент. Пиезо запалването работи по аналогия с обикновена запалка, оборудвана с подобно устройство.

Контрол

Механизмите за автоматизация, осигуряващи стабилна и безопасна работа на котела, имат механично задвижване или са конфигурирани да използват температурната разлика в различни части на отоплителната система.

Предимства и недостатъци

Предимствата на нелетливите котли включват:

 • няма зависимост от наличността и качеството на захранването;
 • простота на дизайна, отсъствие на незначителни детайли;
 • гарантирана непрекъснатост на отоплителния процес у дома;
 • цената на котела и ремонтните дейности е много по-ниска от тази на летливите модели;
 • поддръжката и почистването могат да се извършват сами.

Недостатъците се считат за:

 • системата за защита е ограничена до няколко сензора;
 • няма възможност за дистанционно управление;
 • работата на котела зависи от външни фактори, които не могат да бъдат контролирани.

ВАЖНО!

Въпреки някои недостатъци, нелетливите котли са практично и надеждно решение.В някои населени места нямат конкуренти поради прекъсване на електрозахранването.

Къде да купя газов енергонезависим отоплителен котел

В Москва и Московска област

 1. MirCli (https://mircli.ru/kotly-otopleniya/napolnye-gazovye-kotly/energonezavisimye/) - 8 (495) 666-2219.
 2. Teplodvor (https://www.teplodvor.ru/kotly-otoplenija/napolnye-gazovye-kotly/energonezavisimye.html) - +7 (495) 48-132-48, микрорайон Балашиха-1, ул. Съветски, 35 143902 Балашиха.

В Санкт Петербург

 1. Газови котли Санкт Петербург (https://spb.kotel-gazoviy.ru/energonezavisimiy/) - +7 (812) 923-18-67, Санкт Петербург, 5-то Горно платно, 15.
 2. Теплодвор Санкт Петербург (https://spb.teplodvor.ru/kotly-otoplenija/napolnye-gazovye-kotly/energonezavisimye.html) -, ул. Витебски проспект, 3 196105 Санкт Петербург.

В заключение можем да кажем, че летливите модели са по-напреднали и функционални. Ако няма проблеми с електрозахранването, тогава изборът е очевиден в тяхна полза. Нелетливите аналози са отлично решение в ситуации, при които няма непрекъснато и висококачествено захранване и няма желание да се оборудва котелното със стабилизатор на напрежение и генератор.

Газови котли

Устройство

Основните елементи на нелетливите агрегати са основният (основен) топлообменник и газова горелка. Те осигуряват основната функция на котела.

Освен това структурата включва:

 • трипътен клапан, при който температурата на охлаждащата течност се довежда до зададената стойност;
 • газово оборудване, осигуряващо контрол и подаване на гориво;
 • вторичен топлообменник (само за двуконтурни модели);
 • сензори за температура и налягане.

Списъкът с единици е малък, но това е основното предимство на енергонезависимите котли. Колкото по-малко части, толкова по-висока е якостта и устойчивостта на натоварвания на конструкцията като цяло.

Производители на отоплително оборудване


Енергийните газови котли не са толкова търсени като конвенционалните уреди. Но те са търсени в онези райони, където има чести прекъсвания на тока.

Освен това те се използват не само за отопление на жилищни сгради, но и за такива обекти, където присъствието на летливи устройства е нежелателно, например в сауни, бани.

Основните производители на такива котли днес са:

 • Protherm (Чешка република)
 • Alphatherm (Италия)
 • Атака (Словакия)
 • Берета (Италия)

Те също се произвеждат от местни производители, но техните продукти не са толкова търсени като чуждестранните модели.

Изгледи

Не са толкова много разновидности на нелетливи котли, колкото по-модерни зависими модели. Например, няма турбокомпресори (с механично подаване на въздух).

Има следните разновидности:

 • едносхемен. Осигурете само нагряване на отоплителния агент за отоплителния кръг;
 • двойна верига. Те изпълняват две функции - нагряване на охлаждащата течност и приготвяне на топла вода.

По метод на инсталация:

 • стена. Те се монтират шарнирно върху носещи стени или здрави вертикални повърхности;
 • етаж. монтирани на пода или на незапалима стойка. Повечето енергонезависими единици са направени в подов дизайн;
 • парапет. Това са агрегати, които имат характеристиките на няколко групи газови котли. Те имат много функции, които ги правят практични и лесни за ползване.

ЗАБЕЛЕЖКА!

По правило енергонезависимите котли имат самостоятелен еднопосочен дизайн. Това е най-простият и надежден вариант. Този подход ви позволява да гарантирате непрекъснато подаване на охлаждаща течност към отоплителната система при трудни условия.

Котел Viadrus G36 (BM)

Този модел котел се произвежда с диапазон на мощност от 12 до 49 kW. Необходимо е да се избере конкретна модификация, като се вземат предвид изискванията на индивидуалните характеристики на отоплителната система и сградата.

Viadrus G36 е монтиран на стена газов котел, който може да работи без електричество. Котелът има специален термоелемент, който осигурява безпроблемната работа на газовия клапан. Системата е снабдена и със сензор, който предотвратява различни ненормални ситуации, произтичащи от сцеплението.

енергонезависими газови отоплителни котли, монтирани на стена с двоен кръг

Котелът от този модел е доста ефективен и може да загрява охлаждащата течност до температури от 45 градуса. Ако е необходимо, към котела може да се свърже циркулационна помпа, осигуряваща принудителна циркулация на охлаждащата течност в системата.Ако захранването с електричество в локалната мрежа не е стабилно, тогава системата трябва да бъде допълнена с добро непрекъсваемо захранване.

Най-добре е да инсталирате такова устройство заедно с отделен комин, но ако това не е възможно, тогава коаксиалната тръба също е напълно подходяща. Котелът има специални дюзи, към които можете да свържете котел за индиректно отопление, за да осигурите на жителите топла вода.

Принцип на действие

Работата на енергонезависим котел се основава на отопление на потока на охлаждащата течност в пламъка на газова горелка. Течността влиза в котела, преминава през етапа на отопление и влиза в трипътния вентил.

Там се смесва по-студено „връщане“ в определено съотношение. Това ви позволява да дадете на охлаждащата течност температурата, зададена от режима. Е.Ако котелът е двуконтурен, тогава между основния топлообменник и трипътния клапан е монтиран вторичен топлообменник за подготвяне на захранването с топла вода.

Димът се отстранява чрез естествена тяга, поради което е необходима връзка с общ комин с достатъчна дължина.

Циркулацията на течности също се среща естествено, което изисква спазване на регулаторния наклон при инсталиране на системата.

Характеристики на експлоатацията на нелетливо оборудване

Такива устройства имат две горелки - пилотна и основна. Натискането на бутона активира пиезоелектричния елемент. Той запалва пилотната горелка и от нея се запалва основната горелка. Последният, когато изгаря гориво, загрява топлообменника и работи, докато водата достигне зададената температура.

Тогава газовият поток се намалява и горелката изгасва. Когато топлообменникът се охлади, температурният сензор се задейства отново и процесът се повтаря. В съвременните модели нелетливи котли има клапан, който спира подаването на газ с пълно или частично отсъствие на сцепление. Той е предназначен да намали нивото на безопасност на устройствата.

Рейтинг на ТОП-5 нелетливи газови котли

Помислете за характеристиките на някои модели нелетливи единици:

Lemax Premium-12.5

Енергичен подов котел от местно производство. Мощността на агрегата е 12,5 kW, така че площта на помещението не трябва да надвишава 125 кв. м.

Моделът е оборудван със стоманен топлообменник, защита от прегряване и контролер за подаване на газ.

Основни характеристики на изпълнението:

 • Ефективност - 90%;
 • максимална температура на отоплителната вода - 90 °;
 • налягане в отоплителния кръг (макс.) - до 3 бара;
 • разход на природен газ - 1,5 м3 / час;
 • размери (Ш-В-Г) - 416х744х491 мм;
 • тегло - 55 кг.

Lemax дава дългосрочна гаранция за своите котли - потребителят получава техническа поддръжка за 3 години.

Lemax Premium-20

Друг подов енергонезависим газов котел, произведен в Таганрог.

Мощността му е 20 kW, което е оптимално за повечето частни двуетажни къщи. Максималната площ за тази единица е 200 кв. м.

Параметри на котела:

 • Ефективност - 90%;
 • максимална температура на отоплителната вода - 90 °;
 • налягане в отоплителния кръг (макс.) - до 3 бара;
 • разход на природен газ - 2,4 м3 / час;
 • размери (Ш-В-Г) - 556х961х470 мм;
 • тегло - 78 кг.

Едноконтурният дизайн е предназначен за отопление на охлаждащата течност, но ако е необходимо, можете да свържете външен котел за индиректно отопление.

Lemax Patriot-12.5

Енергичен модел парапет от Таганрог. Котел със специфични възможности.

Нелетлив възел, но затворена горивна камера. Мощност на котела 12,5 kW, подходяща за отопление 125 кв. м.

Основни технически характеристики:

 • Ефективност - 87%;
 • максимална температура на отоплителната вода - 80 °;
 • налягане в отоплителния кръг (макс.) - до 2 бара;
 • разход на природен газ - 0,75 м3 / час;
 • размери (Ш-В-Г) - 595х740х360 мм;
 • тегло - 50 кг.

Основното предимство на парапетните котли е ниският им разход на гориво - почти наполовина в сравнение с конвенционалните модели.

Сибир 11

Продукти на ростовски производители на отоплително оборудване. НОагрегатите се произвеждат в едно- и двуконтурни версии, което разширява избора.

Мощността е 11,6 kW, което ви позволява да отоплявате къща с площ до 125 кв. м.

основни параметри:

 • Ефективност - 90%;
 • максимална температура на отоплителната вода - 90 °;
 • налягане в отоплителния кръг (макс.) - до Bar;
 • разход на природен газ - 1,18 м3 / час;
 • размери (Ш-В-Г) - 280х850х560 мм;
 • тегло - 56 кг.

Ростовските единици се оценяват положително от специалисти и обикновени потребители.

MORA-TOP SA 40 G

Чешки газов енергонезависим котел с мощност 35 kW е проектиран за използване в помещения до 350 кв. м. Масивната конструкция е снабдена с чугунен топлообменник.

Настроики:

 • Ефективност - 92%;
 • максимална температура на отоплителната вода - 85 °;
 • налягане в отоплителния кръг (макс.) - до Bar;
 • разход на природен газ - 3,9 м3 / час;
 • размери (Ш-В-Г) - 630х845х525 мм;
 • тегло - 151 кг.

Чугуненият топлообменник има секционен дизайн от 5 секции... Има сензори за налягане и температура.

Прегледи на газови котли, работещи без електричество: предимства и недостатъци

Ползинедостатъци
Независимост от източника на захранване, което осигурява стабилно отопление на къщатаПо-малко точен и по-малко стабилен контрол на температурата в сравнение с пълна автоматична работа и модулация на пламъка
По-опростен и по-надежден дизайн, без скъпа автоматизация, която може да се провалиЛипсата на някои функции (работна програма, зависимост от времето и т.н.), по-ниско ниво на сигурност поради липсата на многофункционална автоматизация.
Спестявания от липсата на допълнителни разходи за електроенергия. Също така не е необходимо да инсталирате UPS и стабилизатор на напрежението.За работа е необходим комин с достатъчно силна тяга (създавайки вакуум от 16-20 Pa в горивната камера), в противен случай сензорът за тяга ще работи, като изключи подаването на газ.
По-лесна инсталация и свързванеЗа котли с отворена горивна камера се препоръчва да има вентилация в помещението
Често по-тиха работа поради липсата на циркулационна помпа, турбини, вентилатори и други активни елементи.Често по-ниска (с 1-5%) ефективност в сравнение с летливите котли

Инсталиране на подово стоящо тяло

При свързване на подовия котел към тръбопроводите на отоплителната система също е необходимо да се спазват подобни изисквания, но предвид местоположението му в най-ниската точка на помещението, има повече възможности за избор на опции за полагане на тръбопроводи.

Схемата, в която се използват подови газови котли, независимо дали са едноконтурни или двуконтурни, е по-функционална и първоначално предполага 10-15% намаление на разходите при инсталиране на отоплителна система.

Специфичността на използването на нелетливи котли и тяхната класификация

Газов подов котел Danko-8 VS

Специфичността на използването на нелетливи котли се основава на принципа на тяхното действие. Такива инсталации могат да бъдат разположени само там, където се предполага естествена циркулация на охлаждащата течност. Водното отопление се извършва само благодарение на елементите, които запалват газовата горелка без електричество.

Почти всички енергонезависими отоплителни котли са разделени на две големи групи - едноконтурни и двуконтурни. Първите се използват, когато е необходимо да се организира само отоплението на къщата. Наличието на втория кръг дава възможност за подаване на топла вода за технически нужди по един от начините - поток или съхранение.

При модели, които осигуряват поточно подаване на БГВ, е инсталиран втори топлообменник. Той може да бъде разположен над горелката и да бъде независим от отоплителния кръг. Или може да се побере вътре в него, като тръба в тръба

Когато купувате модел, трябва да обърнете внимание на тази функция.

Определено е трудно да се каже кой вариант е по-добър.Всичко зависи от условията, при които се работи инсталацията, и какво е качеството на охлаждащата течност. Спокойно можем да кажем само едно - по-лесно е да се извърши сервизна поддръжка и ремонт на инсталацията в случай на повреда на топлообменника, където вторият кръг е разположен успоредно на основния отоплителен кръг.

Обикновено двуконтурните енергонезависими отоплителни котли се закупуват, когато няма нужда от голямо количество топла вода и се използват само една или две точки за приемане на вода. Ако в къщата живеят повече от трима души, тогава проточният двуконтурен котел няма да може да задоволи нуждите от топлоснабдяване.

В тази ситуация е препоръчително да закупите оборудване, допълнено с бойлер за съхранение. Днес се продават компактни подови модели, в които резервоарът за съхранение е разположен вътре в кутията. Те струват малко повече от конвенционалните инсталации. Дизайнът на последния предполага възможността за самостоятелно завършване на котлите с необходимите технически елементи, включително резервоара за съхранение.

Забележка! Практиката показва, че разходите за монтаж, закупуване на крепежни елементи и разпределяне на техническо помещение са доста високи. Ето защо е по-добре веднага да закупите една инсталация и да се насладите на нейния представителен външен вид, както и лекота на работа.

Правилен избор

Ако искате да инсталирате енергонезависим котел, трябва да знаете поне основните му предимства и да обърнете внимание на отрицателните характеристики. Обобщавайки казаното по-горе, можем да отбележим недостатъците:

 • голям разход на материал на отоплителната система;
 • спазване на точността на наклона при полагане на тръбопроводи;
 • увеличен разход на газ поради постоянно запалване на запалителя.

Предимства:

 • работа на устройството без електричество;
 • наличието на пиезо запалване;
 • автоматично регулиране на интензивността на горенето според предварително зададената температура на охлаждащата течност;
 • работа при ниско налягане на газа.

Обобщавайки, можем да кажем, че газовите котли, които не се нуждаят от електричество за своята работа, както на пода, така и на стената, са оправдани да бъдат инсталирани там, където очевидните им недостатъци са покрити от не по-малко очевидни предимства.

Модели на нелетливи стенни котли

Protherm Cheetah

Популярен модел на енергонезависими монтирани на стена двуконтурни газови котли е модулът Protherm Cheetah 23 MOV. Той има номинална мощност 23,3 kW, ефективността му е 90,3%, а отопляемата площ е до 200 m². Този модел има леко тегло от 31 кг. Той е доста компактен и лесен за самостоятелно инсталиране на стената.

Ferroli Domina N F24

Ferroli произвежда енергонезависим модел Domina N F24 с мощност 23,5 kW. Този газов котел има два кръга и затворен тип горивна камера. Това устройство може да отоплява помещение с площ до 180 m² и има доста висока ефективност = 93%. Системата за отопление с топла вода може да произвежда до 13,5 л / мин.

Научете повече за газовите котли Protherm


https://oteple.com/chem-unikalny-nastennye-gazovye-kotly-rrotherm/

Кой от газовите котли е най-икономичен

Когато избирате енергонезависим котел, трябва да вземете предвид неговите характеристики, да анализирате всички предимства и недостатъци и след това да помислите дали това устройство може да работи ефективно в условията на вашия регион. Помислете за факта, че такова устройство е лишено от удобството на електронното управление, което котлите имат електричество.

Принцип на работа на котела

Поради липсата на достъп до електрозахранване, двукамерните котли са оборудвани със специални термогенератори, които отговарят за състоянието на горелката, като спират подаването на газ към нея. Този процес се осигурява от действието на охлаждащата течност върху регулатора. Автоматичната система, осигурена в котела, рестартира достъпа до газ веднага след като охлаждащата течност се охлади напълно.Запалване за това се осигурява от работата на пиезоелектричен елемент, чиято задача е да запали пилотната горелка. ако е необходимо, пиезоелектричният елемент стартира запалването на основния елемент, който от своя страна е отговорен за нагряването на течността в цялата отоплителна система.

Положителни и отрицателни аспекти на енергонезависимите инсталации

Газови котли: класификация на видовете PARADIZZA

Преди да решите да закупите описаното оборудване, ще бъде полезно да се запознаете с неговите предимства и недостатъци:

 1. Най-важното предимство е липсата на зависимост от електричество. Когато се доставят с големи прекъсвания, описаните котли помагат за решаването на доста сложни битови проблеми.
 2. Почти всички модели, които представляват едноконтурни и двуконтурни котли за подово отопление. имат достатъчна мощност. Може да е достатъчно за свързване на водни радиатори, за система за подово отопление и за отопление на котел или осигуряване на необходимото количество топла вода по течащ начин.
 3. След като прегледате изискванията за инсталиране, можете лесно да изберете компактни опции за пода на пода с много полезни опции и функции.
 4. Газовите инсталации имат висока ефективност - до 92%. Можете да ги използвате без страх за безопасността и здравето на близките си. Факт е, че всеки модерен модел е снабден със сензор за тяга и сензор, който следи налягането на газа. В случай на критичен спад подаването се изключва автоматично. Следователно възникването на опасни ситуации в това отношение е изключено.
 5. Енергийните подови стоящи котли са с порядък по-евтини от подобни летливи модели. Ниските разходи понякога са решаващ фактор за формиране на търсенето и предлагането.

Недостатъците на описаните отоплителни котли са малко. Почти всички от тях са свързани с необходимостта стриктно да се придържат към правилата за инсталиране на отоплителна система с естествена циркулация на охлаждащата течност. Всичко това е описано подробно по-горе.

Важно е да изберете и инсталирате комина правилно, както и да осигурите висококачествена вентилация на помещението, където ще бъдат разположени описаните инсталации. Подови газови котли могат да се използват само когато налягането на газа в захранващия тръбопровод не пада под 5 атмосфери

Изисквани производители на нелетливи едноетапни котли

Някои от най-популярните модели на енергонезависими едноетапни котли са Baxi slim, Protherm Volk, Siberia AOGV, Zhukovsky AOGV.

Този модел подови газови котли има 5 модификации, които се открояват с мощност от 22 до 110 kW. Baxi slim е оборудван с газова горелка, чугунен топлообменник и система за сигурност. Отзивите казват, че е по-добре да свържете комин Baxi към котела, за да премахнете течове и други проблеми с отстраняването на продуктите от горенето.

Нелетливи газови котли в частни къщи и в производството

Тези устройства са лесни за поддръжка и експлоатация, можете да ги почистите сами, без участието на професионалисти. Те са оборудвани със система за самодиагностика, която открива повреди и ги отстранява самостоятелно.

Трябва да обърнете внимание! Важно е да се следи тягата в комина, така че датчиците за налягане на водата да не се повредят. Газовите бойлери Baxi slim се настройват лесно с помощта на LCD дисплей, който предоставя изчерпателна информация за настройките

Газовите бойлери Baxi slim се настройват лесно с помощта на LCD дисплей, който предоставя изчерпателна информация за настройките.

Protherm Wolf

Газовият едноконтурен подов енергонезависим котел Protherm Wolf има малък диапазон на мощност - от 12,5 до 16 kW. Това ще бъде достатъчно за отопление на селска къща или търговска площ до 140 м2. Ефективността на устройството ще бъде приблизително 90%.

Горелката се запалва с помощта на пиезо запалване, вградено в горивната камера. Пиезо запалването не спира да работи със стандартна батерия, така че е най-добре да ги имате винаги с резерв.

Нелетливи газови котли в частни къщи и в производството

Този котел е оборудван с едностепенна горелка.Интензивността на горенето може да се регулира чрез намаляване или увеличаване на подаването на газ с помощта на специализиран клапан.

Охранителната система има измервателен уред, който следи за затихването на пламъка и автоматично спира подаването на газ, ако пожарът е потушен. В горивната камера има и метър, който предпазва системата от прегряване.

Сибир AOGV

Siberia AOGV се счита за ярък представител на нашия подов атмосферен котел. Всичко зависи от модела, те имат мощност от 11 до 50 kW, ефективност = 90%. Положителните качества на тези устройства включват независимост от електрическа енергия.

Енергичната автоматизация включва следните функции:

 • пиезоелектрично запалване;
 • магнитен клапан;
 • контрол на пламъка;
 • модулиращ термостат.

Устройствата за отопление в Сибир се отличават със своята непретенциозност към разликите в електрическата мрежа и налягането на газа, както и към качеството на водата. Изгарянето на горивото се извършва в отворена горивна камера, оборудвана с горелка Worgas, произведена в Италия. Счита се за екологично чист, тъй като в отработените газове не остават въглерод и азотен оксид.

AOGV Жуковски завод

Нелетливите газови бойлери на завода в Жуковски бяха демонстрирани от три модификации "Икономика", "Универсална" и "Комфорт". Те са оборудвани със стоманен топлообменник, температурни сензори, газова горелка, датчик за тяга и пиезоелектрично запалване. Автоматиката контролира отоплението на топлоносителя от 45? до 90 ° C. Газовите агрегати се използват перфектно както с отворени камини, така и със затворени.

Моделът AOGV "Universal", за разлика от "Economy", е допълнен с модулираща горелка, която постепенно променя мощността на изгаряне, което спомага за икономия на гориво. Котлите са оборудвани с много по-модерна автоматизация на SIT, произведена в Европа. Системата за сигурност блокира работата на уреда по време на прегряване или за премахване на опасна ситуация.

Нелетливи газови котли в частни къщи и в производството

Агрегатите от серията "Комфорт" са много често срещани сред потребителите от избора на котли, работещи на газ от завода Жуковски. Те са демонстрирани от 15 модела с различна мощност от 11 до 43 kW. Най-производителното устройство може да отоплява площ до 350 м2.

Етажните енергонезависими едноконтурни устройства са специфична секция от продукти, без които не може да се направи в региони, където често се случват прекъсвания на тока и на места, отдалечени от цивилизацията.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни