Едноконтурен газов котел ServiceGas Hearth Premium AOGV-11,6-E с автоматизация SIT

Използването на газови котли за отопление на частни къщи или апартаменти става често срещано явление.

Собствениците на жилища не са склонни да задоволят апетитите на собствениците на компании за ресурси, които непрекъснато повишават тарифите за полезност.

Някои села се намират отдалечено, мрежите им не могат да осигурят нови абонати.

Тези причини предизвикаха повишено търсене на отоплително оборудване, което е представено не само от европейски, но и от местни производители.

Помислете за газови котли от Ochag.

Газови котли от Очаг

, която е собственик на марката Ochag, се намира в Уляновск. 1993 г. се счита за начало на нейната дейност.

Днес компанията произвежда широка гама отоплително оборудване и индивидуални модули за него по собствен дизайн.... В производството има много стандартни размери и дизайн на газови котли, способни да отопляват помещения от 70 до 1000 волта. м.

Фирмата извършва своята работа въз основа на принципите на простота и надеждност, стабилността на своето оборудване. Основното предимство на котлите Ochag е тяхната ниска цена, което ги прави за предпочитане и достъпни за масовия купувач.

В същото време функционалността и качеството на котлите са на високо ниво, което потвърждава голямото търсене и положителните оценки на потребителите.

Котлите са нелетливи, което за руския потребител е гаранция за надеждността и непрекъснатата работа на отоплителната система.

Устройство и технически характеристики на газов котел Огнище

Основната характеристика на описаните котли е способността да ги адаптират към всяка отоплителна система. Ако е необходимо, можете:

 • изберете мястото на входната врата според нуждите - дясно, ляво;
 • подавайте охлаждащата течност от удобната за нея страна - отзад или отстрани, благодарение на две връщащи линии.

Ключови елементи:

 • тяло;
 • автоматизация;
 • топлообменник;
 • ако котелът е двуконтурен, тогава присъства и вторият контур;
 • система за безопасност.

Дизайнът се състои от три части:

 1. В долната част има камина, която е затворена от страничната и задната страна с водна риза. Над него е разположен топлообменник. Благодарение на пламъчните тръби на топлообменника се постига ефективността на топлообмена и топлообмена между отделяните газове и водата.
 2. В горната част на конструкцията са разположени димоотвод и вграден стабилизатор на тяга.
 3. В средната част има преграда, благодарение на която работата на оборудването е стабилна, без повреди, независимо от околната температура.

Благодарение на съвместната работа на димоотвода и топлообменника, котелът е самодостатъчен, може да работи без потребител и не изисква постоянни ръчни настройки. Благодарение на стабилизатора, дори при нестабилна тяга, работата на котела ще бъде стабилна.

В камината е разположена горелка ServiceGas. Компоненти - преден панел, тръби на горелката, сензори за безопасност - пламък и течение, блок за управление SABK AT. Под тръбите има решетка, която отговаря за подаването на вторичен въздух към горелката.

Необходимо е устройството да се монтира на закрито по такъв начин, че да се осигури свободен достъп на въздух по дъното на устройството до тръбите на горелката.

Структура на газов котел Огнище

Структура на котела Огнище

Изгледи

Фирма Ochag произвежда различни видове строителни котли:

 • Подови стойки... Те не се нуждаят от специфична инсталация, тъй като могат да бъдат поставени директно на пода. Това разширява възможностите за инсталиране в сравнение със стенните модели.
 • Монтиран на стена... Те се нуждаят от шарнирна инсталация върху здрави, за предпочитане носещи стени.Временните или гипсокартонните прегради не са подходящи за това. Специфичността на инсталацията изисква намаляване на теглото и намаляване на размера на котела, което влияе върху мощността и производителността.
 • Парапет... Те могат да се използват както за работа като част от отоплителен кръг, така и като независим източник на топлина.

По функционалност:

 • Едно верига... Проектиран само за захранване с топла вода към отоплителния кръг.
 • Двойна верига... Те са в състояние едновременно да загряват охлаждащата течност и да приготвят топла вода (БГВ) за битови нужди.

По тип горивна камера:

 • Атмосферна (отворена)... Димът се отстранява през общ сграден комин, като се използва тяга от тип пещ, а въздухът за горене се отвежда директно от помещението.
 • Турбокомпресор (затворен)... Отвеждането на дим и подаването на въздух се извършва от специален вентилатор на турбокомпресора. Възможно само при летливи модели, но независимите могат да бъдат модифицирани с помощта на външна турбо дюза.

Има много опции за проектиране на котли Hearth, потребителят може да избере най-подходящата опция за своите цели.

Най-добрите немски и италиански производители на газови котли

VAILLANT

Vaillant е водещата компания на едноименния концерн, чиито предприятия произвеждат оборудване за отопление и отопление на вода и го доставят в повече от 100 държави, разположени на 5 континента. При производството на устройства акцентът е върху иновативните решения, както и върху квалификацията и професионализма на персонала - на практика няма евтина поточна линия за устройствата.

Марката е основана през 1874 г. в Ремшайд, град в Западна Германия. Гамата от продукти е представена от конвекционни и кондензационни, монтирани на стената и на пода, турбокомпресори и атмосферни котли във VU и VUW версии с 1 и 2 вериги. Купувачът може да избира измежду много различни модели, не само добре познати, но и нови, включително турбо FIT и eco VIT / 5. Диапазонът на мощността на агрегатите е от 4 до 280 kW.

Предимства:

 • високотехнологично оборудване, включително електронно пълнене, допринасящо за лесен контрол и лекота на използване - максималната информация се показва на LCD монитора;
 • високо ниво на безопасност - наличие на автодиагностика, контрол на подаването на газ, както и защита срещу прегряване, замръзване и блокиране на помпата;
 • възможност за избор между отворена и затворена горивна камера;
 • ефективност - благодарение на автоматичния режим на работа, разходът на гориво е относително нисък;
 • екологичност - малко количество токсични емисии на азотен оксид;
 • способността за работа както с природен, така и с втечнен газ;
 • висока ефективност: за конвекционни модели - 92 ÷ 94%, за конденз - около 109%;
 • ергономичен стилен дизайн;
 • широка гама от продукти - основните линии: atmos TEC, turbo TEC, iro VIT, avto VIT;
 • широка мрежа от услуги - около 100 регионални центъра.

Недостатъци:

 • липса на стабилизатори на напрежение;
 • скъпо и не винаги бързо обслужване.

Устройствата на компанията са високо оценени от потребителите - те се считат за отлични, макар и не съвсем съвършени. Висококачествените и надеждни системи са лесни за инсталиране, лесни за експлоатация и обслужват дълго време. Вярно е, че понякога има проблеми с различни детайли, но те са незначителни и не оказват значително влияние върху общото положително впечатление.

БУДЕР

Buderus е голям немски производител, специализиран в производството на отоплително оборудване и свързани продукти. Основана през 1731 г. - от 2004 г. е част от новосформираната компания Bosch Buderus Thermotechnik. Продуктите на производителя са широко представени на пазарите на други страни, популярни са сред купувачите, често се награждават и награждават на различни международни форуми.

Гамата от модели: монтирани на стена - кондензиращ Logamax plus (14 ÷ 100 kW) и конвекционен Logamax (7,8 ÷ 35 kW); на пода - кондензиращ Logano plus (16 ÷ 1200 kW) и конвекционен Logano (20/25 ÷ 270/1200 kW).Системите използват 1 или 2 вериги, природен или втечнен бутилиран газ, различни видове горелки. За да разширят своите възможности, устройствата са оборудвани с автоматизация Logamatic. Котлите могат да се управляват дистанционно - чрез Интернет.

Предимства:

 • висока енергийна ефективност, чийто коефициент за кондензиращи устройства е до 109%, за конвективни устройства - до 95%;
 • наличие на опции, които опростяват управлението и работата: манометър, индикация, термометър, автоматично запалване, модулация, дисплей;
 • лесно регулиране на системите в работно положение;
 • плавно регулиране на температурата на водата;
 • безопасността се осигурява от всички видове защити, контрол на налягането на газа, автоматична диагностика;
 • перфектна комбинация с маркови бойлери и друго оборудване;
 • благодарение на специално оборудване се осигурява ефективна топло и звукоизолация;
 • главно чугун се използва за топлообменници;
 • висока ефективност и екологосъобразност;
 • естетичен модерен външен вид и достъпна цена.

Недостатъци:

 • крановете за грим са изцяло от пластмаса;
 • няма защита от пренапрежение.

Котлите са много популярни, особено серията Logano - те надминават много известни конкуренти по продажби. Причините за това: качество, надеждност, рентабилност, гъвкава функционалност, лекота на поддръжка и достъпност. Освен това устройствата рядко се провалят.

VIESSMANN

Viessmann е добре позната търговска марка, под чието име се произвежда климатично, водно и отоплително оборудване. Основните продукти са подови и стенни котли, работещи на природен газ и дизелово гориво. Принадлежи към марката на немската семейна компания Viessmann Werke GmbH & Co. KG, чиято история започва през 1917г. След 100 години корпорацията се състои от 23 предприятия, разположени в 11 държави, а нейните продукти присъстват на пазарите на повече от 74 държави.

На потребителя се предлагат агрегати с различен дизайн - най-популярните сред тях са включени в серията: монтирана на стена конвекция Vitopend (12000 ÷ 34000 W) и кондензация Vitodens (1800 ÷ 150000 W); подова конвекция на Vitogas (29000 ÷ 420 000 W) и кондензация на Vitocrossal (2500 ÷ 635000 W). В зависимост от капацитета, устройството може да бъде инсталирано както в баня, така и в жилищна сграда.

Предимства:

 • наличност на модели с 1 и 2 вериги, запечатани и отворени горивни камери - използват се както естествена плътност, така и втечнен газ;
 • Ефективността на кондензиращите и конвенционалните устройства е съответно до 109 и до 93%;
 • защита срещу прегряване и спадане на налягането, а в съвременните системи - срещу пренапрежения на тока;
 • лекота на използване поради наличието на всички необходими функции, освен това е осигурен контрол както за електронни, така и за външни;
 • вградено реле за време, което ви позволява да зададете режима на работа по ден / седмица; нисък разход на енергия - благодарение на външен сензор и вътрешен термостат, устройството винаги поддържа зададената температура;
 • при двуконтурен дизайн системата не само бързо загрява водата, но и я доставя до отдалечени точки за анализ;
 • висока екологичност и нисък шум;
 • използването на сив чугун с съставен графит увеличава експлоатационния живот;
 • широка гама и елегантен дизайн.

Недостатъци:

 • неинформативни контролни панели;
 • високи цени, включително ремонти.

По-голямата част от купувачите са доволни от единиците, въпреки че понякога възникват незначителни оплаквания. Като цяло машините работят надеждно, тихо и икономично. Незначителните неизправности по правило се коригират сами.

АРИСТОН

Ariston е световна марка на популярни домакински уреди, включително газови котли и други бойлери. Официално регистриран през 1945 г. във връзка с компанията, основана през 30-те години от италианеца Аристид Мерлони.За 2020 г. марката принадлежи на концерна Indesit Company, който се състои от 14 фабрики.

Сред многото продукти производителят произвежда традиционни котли, които са пригодени да работят в условия на пренапрежения на напрежение и ниско налягане, освен това са оборудвани с механични филтри и опция за самодиагностика. Моделите за кондензация се предлагат с подобрена производителност: горивото се спестява с една трета, работата се извършва безшумно и атмосферата не е замърсена. Гамата от продукти е разнообразна - най-търсените устройства са: конвекция - Egis Plus, Cares X, BS II, Clas Evo, Clas X, Genus Evo; кондензация - Clas Premium Evo, Genus Premium Evo HP, Clas Premium Evo система.

Предимства:

 • модерни технологии, ниска консумация на енергия, опазване на околната среда;
 • енергийна мощност: за традиционни устройства - до 94,5%, за иновативни устройства - до 109,8%;
 • пълна адаптация за условия с нестабилно налягане на газа, номинално напрежение, водно налягане;
 • електронно и ръчно управление;
 • висока производителност на гореща вода: като опция - 13,6 л / мин при 25 ° С;
 • наличието на важни части, функции и възможности: измервателни уреди, цялостна защита, полуавтоматично запалване, модулация на пламъка, многофункционален панел с дисплей;
 • безопасността се осигурява от системи за защита, контрол и диагностика;
 • основният топлообменник е направен от мед;
 • опции с открит достъп и принудителен;
 • компактен размер, стилен италиански дизайн, адекватни разходи.

Недостатъци:

 • в някои случаи е невъзможно да се направи без ръчна настройка;
 • повишен шум по време на работа на изпускателния вентилатор.

Котлите се справят професионално със задачите си - отработват парите си изцяло. Освен това на практика не създават проблеми по време на работа - частите рядко „летят“.

BAXI

Baxi е напреднала италианска компания, произвеждаща основно котли за топла вода, както и кондензни и класически газови котли във версии за стена и под. Основана от австрийско семейство през 1924 г. - в момента (2017 г.) е част от холдинга BDR Therma, има сертификати за качество и екологичност на производството, продава своите продукти в повече от 70 държави.

В арсенала на производителя на линията: стенен газ - Eco, Luna, Main, Nuvola, Fourtech и енергийно ефективен Compact, Luna, Nuvola с приставка Duo-tec, както и Luna Platinum +; подово атмосферно Тънка и високоефективна мощност. Следните серии са особено търсени: Основни четири (2 вериги, 18 ÷ 24 kW, ефективност до 92,9%), Nuvola Duo-tec + (подаване на O и топла вода, бойлер, 16 ÷ 33 kW, ефективност до 107,8% ), Slim EF (нелетливи, атмосферни, чугунени модели, 22 ÷ 60,7 kW, ефективност до 88,7%), мощност HT (45 ÷ 150 kW, ефективност до 108%). Не по-малко популярни: Eco-4s, Eco Four, Luna-3.

Предимства:

 • най-широкият асортимент с функционално разнообразие;
 • цялостна система за защита срещу потенциални заплахи: липса на налягане, прегряване и замръзване на охлаждащата течност, блокиране на помпата и 3-пътен вентил;
 • електронно и ръчно управление и настройка, включително зададената температура в мрежите за водоснабдяване и отопление на топла вода;
 • Удобен LCD дисплей, който дава необходимата информация, доколкото е възможно;
 • възможността за използване на коаксиална тръба, битермален обменник и вътрешен термостат;
 • вградена автоматизация, която реагира на метеорологичните промени;
 • отоплителната система осигурява регулиране в 2 температурни диапазона;
 • наличието на модулация на пламъка, допринасяща за икономичния разход на газ;
 • лесен монтаж, експлоатация и поддръжка;
 • естетичен външен вид, разумни цени.

Недостатъци:

 • „Капризно“ електронно пълнене;
 • термичните сензори не винаги работят правилно.

Устройствата са прилични - повечето потребители хвалят. При спазване на инструкциите и редовна профилактична поддръжка, блоковете поддържат стабилно необходимата температура в помещенията и подават навреме топла вода до точките за синтактичен анализ. Вярно е, че понякога има извънредни ситуации - има нужда от подмяна на част и (или) професионална настройка, което струва пари.

Серии и модели

Фирма Ochag произвежда няколко моделни линии:

 • Премиум... Серията е представена от едно- и двуконтурни подови модели AOGV и AKGV с мощност от 8 до 29 kW.Съществуват модели с различни видове автоматизация - италиански SIT или собствена разработка на компанията.
 • Стандартен... Серия от подови едно- и двуконтурни газови котли. Мощността на моделите е от порядъка на 7-20 kW. Използвано автоматично оборудване EUROSIT или SABK-AT.

Най-често срещаните модели са KSG 7, 10 и 15.

Те имат капацитет от 7, 10 и 15 kW, съответно, което прави възможно осигуряването на топлинна енергия в помещения с площ от 70, 100 и 150 m2, което прави възможно отоплението на частни къщи с най-често срещаните размери .

Това са енергонезависими подови котли, проектирани в модерен компактен стил и перфектно се вписват в интериора на всяка стая.... Има възможност за превръщане в втечнен газ.

Използвана е здрава горелка от неръждаема стомана.

ВАЖНО!

Всички модели котли Hearth са произведени в съответствие с изискванията на европейския стандарт ISO 9001-2011.

Премия за котелно огнище

Нека разгледаме поредица от премиум AOGV и AKGV. Тази линия има мощност от 10 до 35 kW и служи като отоплително устройство за жилищна сграда до 300 квадратни метра. Устройствата се характеризират с висока производителност и надеждност. Производителят осигурява работоспособността на оборудването от природен или втечнен газ. В случай на планирано свързване към бутилка за втечнен газ, ще е необходимо да се закупи допълнителен комплект дюзи с последваща настройка на оборудването.

Спецификации

ПОДНИ ГАЗОВИ КОТЛИ AOGV PREMIUM
ИмеОтоплителна зонаРазмери / ТеглоКонсумация на природен / втечнен газ
Отопление Газово отоплително тяло, един кръг и работи само за отопление.
AOGV - 8 C / E80 м2350 * 450 * 760/38 кг.0,81 / 0,63 m³ / час
AOGV - 8 11,6 C / E100 м2350 450 850/57 кг.1,18 / 0,91 m³ / час
AOGV - 17,4 C / E160 м2350 450 850/61 кг.1,76 / 1,36 m³ / час
AOGV-23.2 C / EM210 м2430 565 850/66 кг.2,35 / 1,82 m³ / час
AOGV-29 S / EM260 м2430 565 850/82 кг.2,95 / 2,28 m³ / час
AOGV-35 S / EM320 м2430 565 850/96 кг.3.6 / 2.79 m³ / час
AOGV-45 C / EN400 м2500 650 930/102 кг.4.6 / 3.54 m³ / час
Комбиниран уред за отопление на газова вода, два кръга, единият за отопление на стаята, а другият за отопление на топла вода.
AKGV - 11,6 C / E100 м2350x450x850 / 57 кг.1,18 / 0,91 m³ / час
AKGV - 17,4 C / E160 м2350 450 850/62 кг.1,76 / 1,36 m³ / час
AKGV - 23.2 С / ЕМ210 м2430 565 850/68 кг.2,35 / 1,82 m³ / час
AKGV - 23.2 С / ЕМ210 м2430 565 850/68 кг.2,35 / 1,82 m³ / час
AKGV - 29 С / ЕМ260 м2430 565 850/86 кг.2,95 / 2,28 m³ / час
AKGV - 35 С320 м2500 640 930/96 кг.3.6 / 2.77 m³ / час

Спецификации

Помислете за параметрите на газовите котли Hearth:

НастроикиСтойностите
KSG-7ATKSTG-16AMG 24
Тип котелКонвекция на отопление на газ
Тип горивоПрироден газ, конвертируем в пропан-бутанПрироден газ с възможност за използване на твърди гориваПрироден газ, конвертируем в пропан-бутан
ФункцииОтоплениеОтоплениеОтопление и водоснабдяване
Метод на монтиранеЕтажЕтажСтена
Ефективност85 %75 %90 %
Мощност7 kW16 kWt24 kWt
ЗахранванеЛипсваЛипсва220V 50Hz
Живот15 години
Гаранция36 месеца

Преглед на модела


Комбинираният модел KSTG-31 работи на няколко вида гориво

Характеристики на най-популярните модификации на огнището:

 • Котел KNG 24. Компактен стенен агрегат, двуконтурен. Модерният му дизайн позволява да се инсталира в жилищен район, работи безшумно. Максимален капацитет 24 kW, разход на газ 2,5 кубически метра / час, ефективност 90%.
 • Модел KSG-11. На пода, стоманен топлообменник, мощност 11 kW, разход на газ 1,34 м3 / ч, ефективност 90%. Дизайнът позволява използването на автоматично оборудване EUROSIT 630, SABK-AT.
 • Котел KSTG-16. Най-простият едноконтурен подов блок, мощност 16 kW, работи на въглища и газ, ефективност 74%, не е оборудван с автоматизация. Предназначен за отопление на помещения до 160 м2.
 • Модел KSG-10 AT. Инсталация за подово отопление с мощност 10 kW.Работи на природен газ, можете да смените струите за отопление с втечнен газ. Компактен, лек, оборудван с автоматични контролни устройства SABK-AT.
 • Котел KSG-7 E. Бюджетен, изборът на функции е ограничен, мощността на агрегата е 7 kW, ефективността е 85%. Отоплява стая от 80м2 площ. Едноконтурна, на пода, работи стабилно при ниско налягане в мрежата. Малък размер, модерен дизайн, ниска цена го прави популярен за отопление на малки сгради.
 • Модификация на парапет. Монтиран на стена. Димът се евакуира през доставената тръба. Предлагат се в два вида - едноконтурни KSGZ и двуконтурни KSGZV. Корпусът на котела е покрит със слой изолация от минерална вата, който може да се отстрани, за да се отстрани котлен камък от нагревателя. Производителност 85%.

Котлите Ochag не са най-добрите сред модерното отоплително оборудване. Предимството им е ниска цена, опростен дизайн и поддръжка. Възможно е да закупите агрегати с широка конфигурация и възможности, с пълна автоматизация на управлението на по-висока цена. Тази бюджетна опция не предполага дългосрочна експлоатация, експлоатационният живот на марката е 10-15 години.

Предимства и недостатъци

Предимствата включват:

 • Трайност, надеждност, стабилност на котлите.
 • Широка гама от модели, което ви позволява да получите най-добрия вариант за дизайна и мощността на котела.
 • Енергийната независимост на блоковете осигурява непрекъсната работа на отоплителната система при всякакви ситуации.
 • Висока производителност на котлите.
 • Простота на дизайна, лекота на управление и поддръжка.
 • Нисък разход на гориво.
 • Атрактивен външен вид, компактен размер.
 • Ниска цена.

Разглеждат се недостатъците на котлите:

 • Сложността на запалването.
 • Необходимостта да се осигури наклонът на системата, който осигурява циркулацията на охлаждащата течност.
 • За по-стабилна работа е необходимо използването на външни устройства - циркулационна помпа и турбо дюза.

За енергонезависимите котли тези недостатъци са съвсем типични и по-скоро са конструктивни характеристики.

Газови котли Ochag от Уляновск - преглед на моделите KSG, KNG, KSTG

Газов котел Огнището се произвежда в страната. Това устройство е направено в различни дизайни и е проектирано да доставя топлина както на частни къщи, така и на апартаменти. Максималната площ, която устройството може да отоплява, е 1000 m².

Газов подов котел Огнище

Относно производителя

Компанията ServiceGas започва своята дейност през 1993 г. в град Уляновск. Днес този производител доставя на вътрешния пазар повече от 60 модификации на газови котли.

Продуктите са много търсени сред потребителите поради добрите технически характеристики и разумна цена. Понастоящем средната цена на газовите агрегати е 14 000-17 000 рубли. Котлите могат да отопляват помещения от 70 до 1000 m², всичко зависи от конкретния модел.

Предимства на газов котел Огнище

Сред предимствата на газовите агрегати, Hearth, отбелязваме следното:

 1. На първо място, това е висока производителност, ефективността достига 90%, това се дължи на специалния дизайн на стоманения топлообменник.
 2. На второ място, устройствата имат доста привлекателен външен вид, така че те перфектно ще се впишат във всеки интериор.
 3. Високо ниво на техническо оборудване.
 4. Поддръжката на оборудването е проста и евтина.
 5. Нагревателните устройства не зависят от външни източници на енергия.
 6. Котлите са с високо качество, производителят гарантира, че всички устройства са тествани на много нива в завода.
 7. Пакетът включва надеждна италианска автоматизация на Eurosit.
 8. Устройствата са икономични, консумират газ разумно. Устройството е оборудвано със стабилизиращо устройство, което отговаря за изравняването на налягането. Поради това разходът на газ се намалява с 30%.
 9. Газови котли Огнището се характеризира с висока екологичност, тъй като емисиите на вещества са сведени до минимум.
 10. Точност на контрол на температурата.
 11. Компактен размер.

Устройство и технически характеристики на газов котел Огнище

Основната характеристика на описаните котли е способността да ги адаптират към всяка отоплителна система. Ако е необходимо, можете:

 • изберете мястото на входната врата според нуждите - дясно, ляво;
 • подавайте охлаждащата течност от удобната за нея страна - отзад или отстрани, благодарение на две връщащи линии.

Ключови елементи:

 • тяло;
 • автоматизация;
 • топлообменник;
 • ако котелът е двуконтурен, тогава присъства и вторият контур;
 • система за безопасност.

Дизайнът се състои от три части:

 1. В долната част има камина, която е затворена от страничната и задната страна с водна риза. Над него е разположен топлообменник. Благодарение на пламъчните тръби на топлообменника се постига ефективността на топлообмена и топлообмена между отделяните газове и водата.
 2. В горната част на конструкцията са разположени димоотвод и вграден стабилизатор на тяга.
 3. В средната част има преграда, благодарение на която работата на оборудването е стабилна, без повреди, независимо от околната температура.

Благодарение на съвместната работа на димоотвода и топлообменника, котелът е самодостатъчен, може да работи без потребител и не изисква постоянни ръчни настройки. Благодарение на стабилизатора, дори при нестабилна тяга, работата на котела ще бъде стабилна.

В камината е разположена горелка ServiceGas. Компоненти - преден панел, тръби на горелката, сензори за безопасност - пламък и течение, блок за управление SABK AT. Под тръбите има решетка, която отговаря за подаването на вторичен въздух към горелката.

Необходимо е устройството да се монтира на закрито по такъв начин, че да се осигури свободен достъп на въздух по дъното на устройството до тръбите на горелката.

Структура на котела Огнище

Разновидности на модели

Всички версии на газови котли Огнището може да бъде разделено на 4 групи:

Устройствата, произведени под тези имена, могат да функционират в отворени и затворени отоплителни системи. Циркулация на охлаждащата течност - принудителна или естествена. До маркировката има цифра, която показва мощността на устройството - 7-35 kW. Също така маркировката показва вида на автоматизацията:

 • T или AT - SABK AT;
 • S - SABK S RD;
 • E или EM - Eurosit.

Почти всички модели са направени в съответствие с тенденциите на минимализма. Отпред има манометър, а останалите автоматични елементи са поместени в кутията.

Характерна особеност на продуктите, произведени от ServiceGas, е бялото. Радиаторът е направен от стомана, а горелките са от топлоустойчива неръждаема стомана. Събирането на кондензат е включено в пакета на устройството.

Как да запаля?

Процесът започва чрез завъртане на копчето за управление по посока на часовниковата стрелка, след което последователността от действия е следната:

 • необходимо е да завъртите дръжката, докато маркировката не е в посоката на показалеца;
 • след това трябва да натиснете и задържите бутона "старт";
 • бутонът за пиезо запалване трябва да се натиска, докато не се чуе щракване, запалителят се запали;
 • "Старт" трябва да се държи натиснат, за да може термодвойката да се загрее. На запалителя газовият блок работи в автоматичен режим;
 • след това трябва да завъртите копчето обратно на часовниковата стрелка - до желания температурен режим.

Избор на газов котел Огнище

Когато избирате, трябва да обърнете внимание на материала, от който е направен топлообменника. Разпределени са модели, които са направени от:

 1. Да стане. Този материал има добра пластичност, тук рискът от напукване поради топлинни напрежения е минимален. Обикновено стоманените топлообменници са представени в евтини модели. Неговият експлоатационен живот не може да се похвали с продължителността си, т.к. е податлив на корозия.
 2. Излято желязо. Такъв дизайн тежи много и цената за него е по-висока, отколкото за другите. Като недостатък може да се посочи фактът, че поради температурни промени такъв топлообменник може да се напука. Предимството му обаче е, че не е обект на корозия и може успешно да служи 40-50 години.
 3. Мед.Този материал е лек, устойчив на корозия. Най-често медни топлообменници могат да бъдат намерени в стенни модели.

Обозначения

Нагревателните устройства са обозначени с азбучно съкращение. Всяко писмо съдържа конкретна информация:

 • K - котел;
 • Г - оборудването за горене на газ е включено в пакета;
 • T - може да се използва като твърдо гориво;
 • С - стомана;
 • M - могат да се монтират нагревателни елементи и разширена горивна камера;
 • Б - има бойлер.

Разбирайки какво означават буквите, потребителите ще могат да дешифрират основната информация за продукта.

Модели и техните характеристики

Нека да отбележим техническите характеристики на най-популярните модели газови котли Ochag.

KSG-7AT

Този летлив едноконтурен блок има достъпна цена. Приблизителната цена е 10 000 рубли. Материалът, използван за производството, е стомана. Предлага се в подов дизайн, устройството е много просто и удобно за работа.

Газов котел Hearth KSG-7 AT

Този газов котел Hearth използва гориво икономично, устройството е в състояние ефективно да отоплява помещение с площ от 80 m². Спецификации:

 • мощността е 7 kW;
 • висока ефективност - 85%;
 • водно налягане - 0,1 MPa.

Уредът работи без прекъсвания и неизправности дори при минимално налягане в тръбопровода. Пакетът включва газов блок, вграден стабилизатор за налягане и тяга, компактен стоманен топлообменник. Горелката е изработена от устойчива на висока температура неръждаема стомана. Поддържа се лесно и удобно - облицовката може лесно да се свали, газът е свързан от двете страни. Има устройство, което събира кондензат.

Потребителите отбелязват, че този модел има добри характеристики. Ако замените дюзите на горелката, тогава втечнен газ може да се използва като гориво.

AMG 24

Огнище KNG-24

Приблизителната цена за такова оборудване е 25 000 рубли. Той е двуконтурен, монтиран на стена, с малки размери. Различава се със стилен дизайн.

При работа устройството е абсолютно безшумно - можете да го монтирате направо в стаята, това няма да създаде дискомфорт.

На предния панел има дисплей с течни кристали, който показва текущите параметри. Котелът може да се използва за отопление на помещения, оборудвани с водна отоплителна система, както и за отопление на вода.

Технически показатели:

 • висока производителност, ефективността достига 90%;
 • ефективно отоплява помещения до 220 m²;
 • максималната мощност на отопление е 24 kW;
 • налице е автоматично запалване;
 • разходът на газ е 2,6 m³ / час.

Такива единици могат да бъдат свързани към система за подово отопление. Горивната камера е затворена, тя може да работи на природен или втечнен газ. Има няколко етапа на автоматична защита. Теглото на котела Hearth KNG 24 е 36 кг.

KSG-11

KSG-11 е подов газов котел Hearth, предназначен за отопление на помещения за различни цели.

Инсталацията е проста и удобна, тъй като газ може да бъде свързан от всяка страна. Вратата може да се монтира от всяка страна, удобна за потребителя.

Има устройство за събиране на кондензат, топлообменникът е направен от стомана, топлоизолацията е 30 мм. Видът на горенето е слабо пламенен; по време на работа устройството не издава никакъв шум.

Технически спецификации:

 • отоплителната мощност е 11 kW;
 • максималната площ, която устройството може да отоплява, е 125 m²;
 • Ефективност - 85-90%;
 • разходът на газ е 1,34 m³ / час;
 • тегло - 48 кг.

KSTG-16

Комбиниран едноконтурен котел, максималната мощност е 16 kW. Устройството работи на газ и въглища. Проектиран да доставя топлина на помещения до 160 m². Монтаж на пода, без автоматично запалване и модулация на пламъка. Ефективността е 75%.

KSG 10-AT

Уредът е на пода, с отоплителна мощност от 10 kW и отоплява помещение с площ до 100 m².

Газов котел Hearth KSG-7 AT

Разходът на гориво е 1,11 m³ / час.Цената на устройството е 11 000 рубли.

Ако замените дюзите на горелката, тогава втечнен газ може да се използва като гориво. Уредът е с компактен размер, размери - 25х47х75 см. Тегло - 48 кг. Капацитет на резервоара - 18 литра.

KSG-7 E

Самостоятелен едноконтурен газов котел Hearth KSG-7 E, който се характеризира със стабилна работа при намалено налягане в газопроводите. Той е с малки размери, притежава атрактивен дизайн, икономичен е и ефективно отоплява къщи с размер до 80 m². Теглото на устройството е 37 кг.

Горивната камера е отворена, няма самозапалване и също няма модулация на пламъка. Този модел е евтин, но функционалността му също е много тясна.

Обобщавайки всичко по-горе, заслужава да се отбележи, че газовите котли Ochag заемат достойно място на вътрешния пазар сред разнообразието от отоплителни устройства. Широка гама от модели по отношение на техническите характеристики, външния вид и цената позволява на всеки потребител да избере най-оптималната опция. Прегледите на собствениците на котлите Hearth са предимно положителни. Отбелязва се тяхната ефективност и лекота на използване.

teplofan.ru

Работа и настройка

Работа с газови котли Огнището се извършва практически без човешка намеса, в автоматичен режим.

От собственика се изисква само:

 • Пълнене и източване на вода от системата.
 • Превключване на котела в режим лято / зима.
 • Периодично почистване на кутията от прах и мръсотия.

Режимът на работа се конфигурира по време на инсталацията и първоначалното стартиране. Котлите се продават вече настроени и настроени.

При стартиране се правят само корекции на фабричните настройки за най-ефективна работа при дадените условия.

Настройката трябва да се извърши от специалист от сервизния център, който има подходящ прием и квалификация.

Всяка независима намеса в конструкцията на котела автоматично прекратява гаранционното споразумение.... В допълнение, неопитен потребител може окончателно да деактивира котела чрез своите действия.

Стандарт за огнище на котел

Спецификации

ПОДНИ КОТЛИ ЗА ПОДНИ ГАЗОВИ СЕРИИ KSG-СТАНДАРТНИ
ИмеОтоплителна зонаРазмери / ТеглоКонсумация на природен / втечнен газ
Само едноконтурно отопление
KSG-7 C / E80 м2244 * 470 * 710/46 кг.0,78 / 0,64 m³ / час
KSG-10 C / E100 м2244 * 470 * 710/46 кг.1,11 / 0,88 m³ / час
KSG-12,5 C / E120 м2300 * 470 * 710/49 кг.1,39 / 0,97 m³ / час
KSG-16 C / E160 м2300 * 470 * 710/49 кг.1,78 / 1,1 m³ / час
KSG-20 C / E200 м2376 * 470 * 710/60 кг.2,22 / 1,41 m³ / час
Двуконтурна с подаване на топла вода
KSGV-12,5 C / E120 м2300 * 470 * 710/50 кг.1,39 / 0,97 m³ / час
KSGV-16 C / E160 м2300 * 470 * 710/49 кг.1,78 / 1,1 m³ / час
KSGV-20 C / E200 м2376 * 470 * 710/61 кг.2,22 / 1,41 m³ / час

Газовият котел Hearth KSG работи в автоматичен режим. Поддържа температурата на топлоносителя в отоплителния кръг, зададена от потребителя, на същото ниво. Осигурява многопластова защита в случай на извънредни ситуации. Освен всичко друго, система от сензори следи затихването на пламъка на пилотната горелка и следи за възникването на ситуация на липса на тяга - във всеки случай подаването на газ незабавно се блокира.

Как да запаля котел

Процедурата за запалване на газов котел с автоматизация SABK-AT:

 1. Отворете газовия кран.
 2. Поставете дръжката на газовия блок в положение „Запалване“.
 3. Натиснете бутона "Старт", задръжте го за около 10 секунди, след това натиснете бутона за пиезо запалване 2-3 пъти, докато щракне (запалването е възможно през прозореца за гледане с помощта на горяща клечка).
 4. Задръжте бутона "Старт" за още 20-30 секунди, за да загреете термодвойката. След това газовият клапан може да се държи отворен чрез магнитна тапа.
 5. Завъртете копчето на газовия блок в позиция 5 и проверете дали пламъкът на горелката е стабилен.
 6. Задайте необходимата температура на газовия блок.

За да запалите горелката на котлите с автоматика EUROSIT, извършете същите действия, само в стъпка 5 копчето трябва да се завърти в позиция 7.

Инструкция за изтегляне

Изтеглете инструкцията за газовия котел Очаг.

Предимства на котелно огнище

 • Лаконичен дизайн;
 • Висока ефективност до 92%;
 • Саморазработени газови блокове на концерна ServiceGas;
 • Напълно нелетлив. Няма нужда да се свързвате към електрическата мрежа;
 • Възможност за преоборудване за по-нататъшна експлоатация на втечнен газ;
 • Стабилна работа на устройството при ниско налягане на газа;
 • Топлоустойчива горелка от неръждаема стомана.
 • В огнището на котела е вграден стабилизатор на налягането на газа и тягата;
 • Рутинната поддръжка с помощта на лесно подвижни турбулатори в газовите проходи добавя лекота на използване;
 • Лесен монтаж с избор на една от двете опции за свързване на газ.
 • Термодвойките служат като допълнителна защита срещу повреди по време на работа;
 • Сервизната поддръжка поради специалното закрепване на димния колектор не пречи на удобната работа с газопровода;
 • Намалените разходи за монтаж се улесняват от малките диаметри на дюзите = 1,5 инча;
 • Срокът на експлоатация е не по-малък от 15 години;
 • гаранционният срок от производителя е 2 години.

Подовият газов котел KSGV Hearth служи като устройство за отопление на помещения с площ до 160 м2. Като се има предвид, че височината на тавана не надвишава 2,7 м. По-високите тавани вероятно ще изискват по-точно изчисление на отоплителното оборудване . Двуконтурният модел осигурява на потребителя топлина в комбинация с подаване на топла вода, както е посочено от индекса "B".

Обяснение на съкращението KSGV S -12,5 AT

Буквените обозначения, които имат котелът Hearth, са интуитивни и не затрудняват дешифрирането: „K“ - котел „C“ - стомана „G“ - газ „V“ - възможност за подаване на топла вода (инсталирана е бобина за бойлер ) "12.5" - мощност на котел в киловати "A" - a - възможност за работа като твърдо гориво "E" - EUROSIT "C" автоматизация - SABK-AT автоматизация

Уредът използва регулатор на налягането на газа, за да регулира мрежовото налягане и да осигури равномерен и стабилен пламък на основните горелки, без да променя топлинните характеристики. Използва се нова топлоустойчива горелка от неръждаема стомана, атмосферен тип. Той е монтиран в долната част на топлообменника, като поддържа равномерна топлинна зона в горивната единица. Дизайнът има еднакво разположение и не позволява зонално прегряване на топлообменника и неговата повреда.

Вграденият стабилизатор на тяга балансира налягането на входа към ежектора на основните горелки и на изхода от прорезите. Това осигурява постоянно изпускане и стабилно изгаряне на газово-въздушната смес в пещта без допълнително регулиране.

Защо изгасва газовият котел?

Избледняването на пламъка на газов котел може да бъде причинено от външни или вътрешни причини.

Външните причини включват:

 • Обратна тяга... Най-трудният случай, почти невъзможен за отстраняване с конвенционални средства. Понякога помага да се премахнат течения, да се отворят или затворят някои врати или прозорци.
 • Силен порив на вятъра навън... Случаите на изгаряне на пламък от вятъра са чести, те са резултат от неуспешно разположен комин или малка височина над повърхността на покрива.
 • Чернови на закрито... Тази ситуация е доста разрешима, основното е да се определи източникът на черновата и да се затвори.

Вътрешни проблеми могат да бъдат:

 • Прекъснете подаването на газ към електрическата мрежа.
 • Неизправност на газовия клапан, проблеми с газовото оборудване.
 • Дюзите на горелката са запушени от сажди и продукти от горенето.

В случай на подобни проблеми, трябва да се обадите на газовата служба и да изясните причините за липсата на газ. Преди това вентилът за подаване на гориво трябва да бъде затворен.

Обадете се на специалист от сервизния център и му поверете ремонта на газово оборудване.

Забранено е да се опитвате сами да ремонтирате газовия блок; това може да доведе до много опасни и дори фатални последици.

Най-добрите руски производители на газови котли

ЖМЗ

ZhMZ - Машиностроителен завод Жуковски, специализиран в производството на самолетно специално оборудване за летища и е най-големият руски производител на газови отоплителни котли за битови нужди. Асортиментът на производителя включва над 30 модела AKGV, AOGV, KOV, които са част от 3 реда: "Universal", "Zhuk", "Comfort".

Устройствата се произвеждат от квалифициран персонал на модерно оборудване с мощност 11 ÷ 68 kW, използвайки внесени автоматични устройства. Произвежданите машини са с високо качество, екологичност, техническо ниво, както и достъпна цена и отлични потребителски характеристики. Всички устройства са преминали санитарно-епидемиологичния преглед и сертификация, след което са "получили" разрешение от органите за технически надзор за производство и продажба.

Предимства:

 • благодарение на подобрението на автоматичните блокове и конструкцията на топлообменника замърсяването на въздуха е намаляло и ефективността се е увеличила до 89%;
 • енергонезависимо запалване, което е от значение на места с прекъсване на електрозахранването;
 • индикация за горене на пламък и немско автоматично пълнене;
 • наличието на системи с естествено и принудително подаване на въздух;
 • възможност за избор между втечнен и природен газ;
 • контрол на налягането на газа и защита от прегряване;
 • подобрени ергономични и естетически параметри;
 • няма проблеми с резервните части;
 • относително ниска цена;
 • гаранционни задължения за срок от 3 години.

Недостатъци:

 • лошо качество на ръчно заваряване - за разлика от автоматичното;
 • шум.

Наполните конвекционни уреди с 1 и 2 вериги не са пълнени с електроника „до очните ябълки“, въпреки това си вършат добре работата. Тези котли не са лишени от слаби места, но си плащат напълно.

LEMAX

Lemax е творческа и производствена асоциация, която се състои от няколко предприятия, чиято основна дейност е производството на битово газово оборудване. Историята на компанията започва през 1992 г. в град Таганрог.

След 25 години на купувача се предлага широка гама от продукти - газови котли: монтирани на стена серия Prime с показатели 10 ÷ 32 kW / h и ефективност ≈ 92%; подова стомана "Premium" с мощност 7,5 / 70 ÷ 60/100 kW и Patriot (6 ÷ 20 kW), както и чугун "Leader" и Wise (16 ÷ 50 kW). В арсенала на "Lemax" има и други линии, които са не по-малко търсени сред купувачите: "Premium" N, "Gazovik", Clever. Освен това винаги е възможно да се закупи подходяща версия с 1 контур само за отопление, а за БГВ + O тя се предлага от версиите с 2 вериги. Съвременните продукти се разработват от инженерния отдел на компанията.

Предимства:

 • използване на компоненти от известни европейски производители;
 • адаптация за работа в руски условия - отчита се диференциалното налягане на газа, разширява се обхватът на напрежението, засилва се защитата на платката и са създадени електрически независими блокове;
 • херметична звукоизолация и топлоизолация, допринасяща за правилния монтаж в апартаментите;
 • опростено управление, което може да се контролира чрез Интернет;
 • независимост на топлообменника за БГВ;
 • извеждане на техническа информация в необходимия обем на LCD дисплея;
 • конструктивна защита на уязвимите части срещу котлен камък и корозия;
 • използване на композитни материали в конструкции;
 • широка сервизна мрежа - бързо отстраняване на неизправности;
 • елегантен външен вид, 2 или 3 години гаранция в зависимост от модела.

Недостатъци:

 • понякога се случва факелът да изгасне по време на работа на горелката;
 • устройството се "страхува" от корозия на някои места.

Както външно, така и според оперативните данни е ясно, че специалистите на компанията са работили по създаването на котли, и не напразно. По-голямата част от потребителите са доволни от устройствата. Понякога някои части се провалят, но не по-често от тези на конкурентите.

Основни неизправности

Основните неизправности на газовите котли Огнището е проблеми с горелката - слаб пламък, затихване след няколко секунди горене, чести прекъсвания на пламъка по неизвестни причини.

Причините за неизправност на газовото оборудване могат да бъдат много; за да се отстранят възможни проблеми, се изискват познания за проектирането и работата на оборудването..

Цялата работа трябва да се извършва от сервизни техници, оторизирани да работят с газово оборудване.

Единствената възможна независима процедура може да бъде почистване на дюзите на горелката от сажди.

Ние елиминираме вероятни повреди в котела Hearth of KSG

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Може ли някой да помогне за решаването на конкретен проблем. Подовият котел KSG 10 Hearth с автоматика SABK работи. Когато го запалите, основната горелка започва да гори ярко, но след 10-20 секунди се изключва. Повтарящото се действие не носи промяна. Какво може да бъде Първата стъпка е да се провери работата на сензора за тяга и термодвойката. Направете диагностика на контактите на веригата. Демонтирайте внимателно пилотната горелка и почистете. Регулирайте пилотната горелка към намаляване на налягането на газа. Най-вероятно тягата е намаляла и сега няма достатъчно въздух за пилотната горелка, когато основната горелка е запалена. Факелът пуши много и устройството за газова горелка гори непрекъснато, без да гаси. Температурата над регулираната не може да се повиши, въпреки че факелът продължава да гори. Много изгаряне. Газовата служба казва лошо сцепление. Какво може да се направи? Изглежда, че има малко въздух. Наложително е да се извърши пълноценна профилактика. Демонтирайте газовия агрегат, почистете и измийте горелката и струите. Препоръчва се почистване на външната страна на топлообменника. Можете ли да ни кажете какъв е проблемът, ако уредът пуши? Какво трябва да се направи, за да се реши този проблем? Най-вероятно в горивната камера има ниско ниво на тяга. Трябва да почистите комина си. Как да действам, кажете ми, когато газовият котел KSG 16 огнището не продължи да стреля? Опитвам се да държа ръчката за управление, да натисна бутона за запалване, след това да го държа за около осем минути, да го освободя и апаратът да изгасне. Запалителната тръба вероятно е запушена. В тази ситуация се изисква поддръжка. Друг проблем може да бъде окисляването на клемите на сензора за тяга. Препоръчително е да премахнете скобите и да ги почистите от окисляване. Проблеми с котела KSGV 23-2 e Hearth Standard с автоматичен модул Minisit 710. Докато натискате бутона за запалване, няма приток на газ към устройството на горелката. Какво можеше да се случи? Когато натиснете бутона, газовото гориво се влива само в пилотната горелка, а не към главната горелка. Завършихте инсталацията на това устройство. Не ми харесва процесът на превключване от пилотната горелка към основната газова горелка. Оказва се два пляскания. Така трябва да бъде? Предполагаме, че е наложително да настроите автоматизацията на налягането на газа. Уред от същия модел беше пуснат в експлоатация с автоматичния блок Eurosit 630, който спира, когато температурата се повиши някъде около седемдесет градуса. Моля, помогнете ми да разреша проблема? Датчикът за тягата може да се задейства. Наложително е да се огледа коминът. Устройството е от същия модел в експлоатация. През тази седмица имаше повреда в отоплението при 40 градуса с непрекъснато горене на горелката. Каква е причината? Най-вероятно тръбата за подаване на газ от блока за автоматизация на устройството за газова горелка е запушена и освен това дюзата на горелката. Има газов котел KSG Hearth 12.5 с автоматичен SABK. Преди около три дни той излезе от неизправност. Уредът започва да угасва, когато вятърът духа върху пилотната горелка. Не толкова отдавна смених термодвойка, но резултат няма. Как да поправя? Когато включите основната горелка, това води до намаляване на притока на гориво към пилотната горелка, тоест активира се автоматичната защита. Трябва да увеличите притока на гориво към запалителния механизъм.Това обикновено може да се случи поради намаляване на налягането в системата. В друг случай тягата на комина е отслабнала, ако не е инсталирана правилно. Моля, кажете ми защо това устройство се изключва периодично, главно ако навън има силен вятър и лошо време. Как трябва да се реши проблемът? В момента, в който се стартира запалването, соленоидният клапан се задейства за около 20 секунди. Когато устройството за запалване изгасне, EMC клапанът спира да работи в интервал от десет секунди, 0 ще чуете щракащ звук. Преди няколко години инсталирах котел KSG-10 E. В частна къща. Къщата е малка, около четиридесет метра площ. Изглежда, че консумацията е малка и охлаждащата течност не може да се нагрее повече от 55 градуса. В стаята са свързани две 12-секционни батерии. Не разбирам как да повиша температурата на охлаждащата течност? Инсталирането на циркулационна помпа ще ви помогне. Често може да настъпи намаляване на налягането в газопровода. По каква причина котелът прегрява систематично по време на работа? Основният източник - циркулацията в отоплителния кръг е изчезнала. Възможно е също филтрите да са замърсени или да има излишък на въздух в отоплителната система. Имаме проблем. Ако затворим студения кран и започнем да отваряме подаването на топла вода, тогава водата излиза от отоплителния кръг. Какво се случва? Най-вероятно подправящият клапан на отоплителната система не работи правилно. Позволява на водата да се движи в двете посоки. Ако в системата има водно налягане, тогава не трябва да има обратен поток. Поради това, което устройството започва да вдига шум, да бълбука и от време на време да вие дълго и да пляска силно? Водата в системата е силно кислородна. При нагряване въздухът се изпарява, което води до чуване на шум. Ако уредът е конфигуриран неправилно, тогава газовият клапан или байпасният клапан извиват. Силните удари по време на стартиране показват проблем със запалването. В края на 2014 г. ремонтниците монтираха подовия котел.Огнище KSGV 16. Около 3 месеца по-късно възникна проблем. Регулирам температурния режим, но той не го задържа. Кажи ми какво може да бъде? Вероятно е имало неизправност в автоматиката и когато температурата се повиши с 65 градуса, дюзите се изключват. Необходимо е да конфигурирате автоматизацията за правилното изпълнение на функциите. Друг фактор може да бъде, че избраният несравним капацитет на устройството по отношение на отопляемата площ. Завърши пускането на този блок в началото на август. Прехвърлиха го в втечнен газ. За 4 месеца бяха изразходвани почти девет кубически метра. По това време вътре в апарата има излишък от сажди и горелката също започна да пуши. Защо се случва това? Твърде много сажди в горивната камера показва, че горелката е лошо настроена и газта не е напълно изгорена. Може да има и незадоволителен газов състав. За да се избегнат сажди от горелката, е необходимо систематично мокро почистване. Същото устройство работи. По време на пускане, газовата горелка се запалва и угасва в същия момент. Вярвам, че няма запалителна искра. Как може да се отстрани този проблем? Трябва да проверите дали звукът от запалителна искра се чува при изключване на проводника за запалване. Ако не, трябва да смените трансформатора на запалването. Ако се появи звук, сменете запалителния електрод или газовата горелка. Преди няколко дни беше открита неизправност в котела. Огнище KSG 7. От него тече вода. Той беше на работа не повече от 3 седмици. Може би някой ще ви каже защо възниква течът? Капане може да възникне поради повишено налягане в системата. Вероятно стените на топлообменника са се срутили. Водният чук също причинява теч в котлите. В апартамента бихме искали да инсталираме това устройство. Информирайте ни, какво е номиналното налягане за подаване на природен / втечнен газ за тези устройства? При този тип оборудване декларираното налягане на подаване на газ за метан / пропан е 150/300 Pa. Това устройство беше инсталирано за мен.Онзи ден имаше проблем с него. Започва, но къщата не се загрява. Как може да се обясни това? Най-вероятно е натрупването на въздух вътре в батериите или има котлен камък в топлообменника. Необходимо е да го изплакнете. Ние работим с това устройство на закрито. Досега той работеше без въпроси. Сега в него има неизправност. Уредът прегрява всеки ден. Можете ли да помогнете за отстраняването на този инцидент? Най-вероятно е имало запушване с котлен камък, в резултат на което каналът е бил запушен. Трябва да почистите устройството. Наскоро имаше проблем с отоплителния котел. Бях на работа общо 3 месеца. След това изведнъж спря да повишава регулируемата температура. Може би някой ще ви каже какви са причините? Системата може да има налягане на газа по-малко от препоръчаното. Трябва да проверим крана за газ. Най-вероятно вътре има много мазнини. Просто премахнете излишното. Кажете ми как правилно да изпомпвам разширителния резервоар? Разширителният резервоар се изпомпва с всяка автомобилна помпа до налягането, необходимо съгласно инструкциите. Обикновено приблизителен диапазон от 1 до 1,5 бара. За изпомпване на разширителя е необходимо да се източи охлаждащата течност от котела. Това се прави чрез дренажна връзка или с помощта на кран за вода, удавяйки потока към водопровода за топла вода. Подов газов котел KSG 12 Огнището не стартира. Ако държите натиснат бутона за стартиране, горелката се запалва. Но ако не поправите ключа, устройството изгасва. Каква е причината за повредата? Вероятно повреден термоелектрически преобразувател или газов клапан. Възможно е също да има намаляване на налягането на газа върху входните тръби. Понякога липсва напрежение на контролната платка. Кажете ми каква сервизна работа трябва да се извърши в случай на преобразуване на втечнен газ в природен? За да направите това, трябва да смените основните дюзи на горелката. След това променете захранващото напрежение на модулатора. И накрая, регулирайте диапазона на най-високо и най-ниско налягане. Какъв е принципът на действие на предпазния клапан в отоплителната система? Този компонент, който е настроен на необходимото налягане, предпазва отоплителната система. Не използвайте предпазния клапан за източване на вода от системата. Налягането в отоплителната система непрекъснато се увеличава. Намалявам налягането на разширителния резервоар до нивото от 2.1-2.3 атм. Възможно ли е водата от отоплителния кръг да идва от тръбите за БГВ? Повишаването на налягането в отоплителната система се формира от следните основни фактори. Налягането за разширителния съд не е зададено. Кранът за грим позволява на водата да премине през него. Наскоро възникна проблем. Включването е много трудно. Пилотът се запалва, но основната горелка няма пламък. Помогнете ми да разбера каква е причината? Запалителното устройство може да е дефектно. Трябва да сервирате устройството и да почистите механизма за запалване. Някой може ли да помогне за подреждането на комина? Скоро минаха три дни, когато се появи обратното течение, при което димът прониква директно в кухнята. Сам си направих комина. Състои се от метална тръба. Може би има някаква неточност. Основният фактор може да бъде неправилно изпълнен дизайн на комина. Понякога по стените на тръбите има отлагане на сажди, което значително отслабва ефективността му. Освен това е препоръчително да контролирате изпускателните отвори в къщата.

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 • Газови котли
 • Електрически котли
 • Кодове за грешки в котела
 • Отстраняване на неизправности в котлите
 • Газови бойлери
 • Неизправности и ремонт на газови бойлери
 • Бойлери
 • Отстраняване на неизправности с бойлери
 • Ремонт на котли за непряко отопление
 • Отстраняване на неизправности в електрическите конвектори

_______________________________________________________________________________

 • BAXI ECO ЧЕТИРИ

Управление на отоплителната система. Инсталация. Връзка. Прехвърлете на друг вид газ. Устройства за регулиране и защитни устройства.

 • БАКСИ ЛУНА

Характеристика. Монтаж и монтаж. Компоненти за автоматизация.

 • BAXI ОСНОВНА ЧЕТИРИ

Технически спецификации. Инсталация. Настройка и проверка. Поддръжка.

 • BAXI SLIM

Регулиране и защита. Монтаж и монтаж. Настройка на налягането. Поддръжка.

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

 • BAXI - РЕМОНТ

След стартиране се появи неизправност.Той не иска да се включва, работил е две години, сега целият дисплей гори, сякаш котелът е включен, когато режимът на самодиагностика е включен, след това щраква, изключва се на километри и след това се включва отново целия дисплей. Той се включи веднъж, но дава грешка E10 налягане на водата, въпреки че налягането в системата е 1,5 атм. Кажи ми какво може да бъде?

 • BAXI - ОПЕРАЦИЯ

В експлоатация основният котел на Baxi 240 240 е изключен с грешка E35 (паразитен пламък). Кажи ми какво да правя? Първият сезон е в експлоатация.

 • BAXI - НАСТРОЙКИ

Инсталирахме и свързахме котел Baxi Fourtech 24 F. Какво налягане на студена вода е разрешено на входа към блока за БГВ?

 • BOSCH - РЕМОНТ

Котел Bosch 6000 24 kW, едноконтурен с вграден трипътен клапан. Не вижда сензора на котела, дава грешка. Кажете ми как да се уверя, че не дава грешка и работи нормално както за отопление, така и за котел?

 • BOSCH - РЕГУЛИРАНИЯ

Ако деактивирате сензора за дебит на БГВ, може ли да бъде възможно да го препрограмирате в едноконтурно устройство чрез менюто L3?

 • АРДЕРИЯ - РЕМОНТ

Инсталиран котел Arderia esr 2.13 ffcd. Ако налягането на моята охлаждаща течност спадне малко за 2-3 дни за няколко разделения, може ли да има причина за неизправността на трипътния вентил (няма течове от радиаторите)?

 • АРДЕРИЯ - РЕГУЛИРАНИЯ

Газовият котел Arderia е в експлоатация 2.35. Разкажете ми за намаляването на мощността. Чух нещо за модулацията, скоростта на вентилатора и т.н. Възможно ли е наистина да намалите мощността?

_______________________________________________________________________________

 • BUDERUS ЕТАЖ

Инсталирахме и свързахме котел Buderus Logano G234-WS-44 kW, автоматична техника Logomatic 4211. Подгряване на бутилки без захранване с топла вода, сменени бяха и дюзи за намален газ. Преживяхме зимата, цилиндрите бяха подменени, всичко без проблеми. След това през пролетта, когато температурата навън е + 16 + 18, котелът започна да се изключва за дълго време и когато се включи, той започна да показва грешка на горелката на екрана и светна червен бутон на предната стена нагоре. Натиснахме бутона, включихме отново захранването и всичко заработи. Това се случи няколко пъти, след това за лятото те изключиха напълно котела, каква може да е неизправността?

 • БУДЕРОВА СТЕНА

В едноконтурна Buderus 072 веригата на бобината BKN нагрява ли се от същия топлообменник като за отопление или същата като при двуконтурната, която е на БГВ?

 • VAILLANT - РЕМОНТ

Кажете ми, за стенни газови котли Vaillant има ли реални / действителни разлики към по-доброто в новото поколение turboTEC плюс VU / 5-5 в сравнение с / 3-5?

 • VAILLANT - РЕГУЛИРАНИЯ

Неизправност в работата на котела, зеленият светодиод (захранването) мига, инструкциите казват, че термозащитата е работила, зеленият индикатор мига, дори ако нищо не е свързано към платката. Как да поправя? Проверих всички SMD резистори и транзистори, всичко е наред.

 • DAEWOO

Работи двуконтурен газов котел Daewoo Gasboiler с електронен панел. Когато БГВ е включена, отоплението се загрява, режимът на работа е летен. Свалих трипътния клапан, няма мръсотия и производство. Изглежда, че платката не управлява трипътния клапан. Как да проверите?

 • ЕЛЕКТРОЛУКС

Монтиран и свързан е стенен котел Electrolux Basic Xi. Започна неизправност, че котелът спря да вижда пламъка и изключи подаването на газ след 7-8 секунди. И след 3 опита даде грешка E1. Как можете да го поправите?

 • КОРЕЙСКА ЗВЕЗДА

Неизправност на котела Koreastar. Отоплението работи перфектно, топлата вода е с прекъсвания, когато кранът за гореща вода е отворен, първо идва студена вода, а след това вряща вода. След няколко секунди охладете, след това отново вряща вода. Какъв може да е проблемът?

 • FERROLI

Неизправност на котела ferroli domiproject 24 - настройвам 60-70 градуса, той отива на минимално горене, не се включва, не се изключва. Рестартирането е нестабилно. Не се разкрива модел. Какво да правя?

 • ДЖАНКЕРИ

В експлоатация, газовият котел Junkers euroline, когато горещата вода е включена, запалва газа, след това изгасва и така няколко пъти. Ако го включите, докато отоплението работи, тогава отоплението на водата се включва незабавно. Можете ли да ми кажете какъв може да е проблемът?

 • НАВИЕН

Разкажете ми за настройките на газовия котел Navien Ace 16 турбо дистанционно управление v1.3. Изчерпването на вентилатора не може да бъде зададено.Залагам 30 секунди, но все пак 2 минути. обрати.

 • ОАЗИС

Неизправност на котела Oasis ZRT18. Уредът се стартира, газът се запалва, след това изгасва. Пали отново, загасва (три пъти се случва). След това пламва и работи добре. Не дава грешка. Каква е причината?

 • SAUNIER DUVAL

Неизправност на газовия котел Senor Duval - сензорът за налягане на водата показва 0.0, индикаторът мига в червено, горещата вода не се загрява, но налягането на водата в апартамента е добро. Как да поправя проблема?

 • VIESSMANN

Къде трябва да се монтира дренаж за кондензат в коаксиалния канал? Котел wh1d със затворена горивна камера, разположен на разстояние 1м от стената.

 • ЗАПАДИ

Проблемът със стартирането на котела Westen Pulsar D. Пиезо запалването работи, но няма пламък, след грешка при пукане E01. Пренареди вилицата на места.

 • БЕРЕТА

Подовият газов котел Novella е блокирал - зелените лампички на панела са включени и нищо друго не се случва. Как да поправя?

 • АРИСТОН

Беше инсталиран и свързан стенен газов котел Ariston, който изобщо не задържа налягане: по време на охлаждането на нагрятата вода налягането спада до нула, въпреки че водата редовно се изтегля. Какво е с натиска?

 • SIME

Неизправност на котела metropolis dgt 25 bf. Доставката на топла вода спря да работи, отоплението работи, не дава грешка. Какво съветвате?

 • САМО

Моля, кажете ми как да разреша проблема. Котелът Solly Standard, при всеки опит за включване или топла вода, дава GS грешка.

 • ВЪЛК

Котелът Wolf работи. Наскоро той започна да се държи странно: в паузата между стартовете той включва горелката за една секунда пет пъти и 70 градуса изскачат на дисплея. Къде да търсите неизправност?

 • ACV

ACV Wester Line работи много нестабилно: често претърпява инцидент, при стартиране издава характерен удар и спира и понякога всичко е наред. Устройството е почти ново, какво не е наред с него?

 • ДЕМРАД

В газовия котел Demrad газ вече не се подава към горелката. Пиезоелементът щраква, но няма запалване. Всичко е наред с газовата печка, има газ. Каква е причината?

 • КИТУРАМИ

Неизправността на световния котел Kiturami спира периодично. Избърсвам сензора на пламъка и апаратът работи добре известно време, но скоро всичко се повтаря. Той също започна да пуши силно. Може би това е къс комин и трябва да го удължите?

_____________________________________________________________

 • IMMERGAS - ГРЕШКИ

Грешки на котли Nike Star, Eolo Star / Mini, Mythos. Неизправности на котела с възможност за автоматично отключване.

 • ИМЕРГАЗ - РЕМОНТ

Моят котел в зимен режим систематично повишава температурата до 80 градуса. Три пъти призовавах майстора. Той каза, че това е за много модели imergaz, и предложи да инсталира програмист, но не и фактът, че това ще помогне. Кажете ми как да реша този проблем и ще помогне ли този програмист?

 • AOGV

Модел 11.6; 17,4; 23,2; 29,3 kW. Спецификации. Управляващи елементи на блока за автоматизация. Монтаж и поддръжка. Неизправности и тяхното отстраняване.

 • AOGV - РЕМОНТ

Монтиран е и пуснат в експлоатация газов котел AOGV. Проблем с подаването на топла вода. Топлообменникът е промит. Не мина по-малко от месец и водата не тече отново. Поставихме филтъра върху водата, но времето мина и отново горещата вода не тече. Каква може да е разбивката?

 • AGV

Сглобяване и монтаж. Пускане и настройка. Неизправности и начини за тяхното отстраняване.

 • AKGV

Технически спецификации. Инсталация и връзки. Стартиране и работна поръчка. Настройки за автоматизация.

 • НЕВА ЛУКС

Неизправност на котела Neva lux 7023. С честота 2 пъти месечно дава грешка E7. Но след рестартиране все още работи. Сега дава грешка E6. Ще работи 15 минути и след това се изключва. Какво може да бъде?

 • ROSS

Звено за строителство и автоматизация. Процедура за запалване. Неизправности и ремонти.

 • АТЕМ ЖИТОМИР

Кажете ми, ако котелът Atem Zhitomir изгасне поради слабото налягане на газа, щракне и изгасне. Какъв е проблемът? Възможно ли е да изключите автоматиката за известно време и как?

 • LEMAX

Монтиран е газов котел Lemax KSG-12.5 Premium. След изключване на основната горелка, след няколко минути се получава щракване, каква е причината, кажете ми?

 • KEBER

Беше монтиран и свързан газов котел KS-G за 250 кв. м.При изгаряне не се изключва, температурата се повишава, ако не се лъжа, автоматичен Arbat 1. Пламъкът не се регулира - твърде голям. Какво да правя?

 • ФАР

Инсталирах газов котел Маяк и го свързах. Работи добре. Но причината е тази. Когато работи на устройство, той издава силен звуков сигнал, ако регулаторът се завърти на 2-7, скърцането изчезва. Кажи ми какво може да бъде?

 • ДАНКО

Инсталирахме и свързахме газовия котел Danko с автоматиката Kare, той работи добре на запалителя, но си струва да добавите мощността на горелката, той напълно избледнява, вчера той изчезна за 5 минути, днес работи за 20 минути и напълно изгасва. Кой се сблъска с този проблем?

 • GAZLUX

Работи котел gazeko 18. Когато е включена топла вода, налягането в системата пада след грим, налягането достига 3 бара. Трябва да зарежете. Какъв е проблемът, как да го поправя?

 • НОВА ФЛОРИДА

Водата често кипи в котела, докато претърпява прегряване. Топлообменникът наскоро беше измит, системата не е запушена. Какъв е проблема?

 • RINNAI

Неизправност на котела Rinnai 167 RMF. Наскоро започна да показва грешка 14. Как можете да поправите счупването?

 • КЕЛТСКИ

Котелът Celtic ds се загрява до 45 градуса и струва цял ден, не се изключва и не загрява батериите, понякога показва грешка a3. Как може да се реши този проблем?

 • МОРА

Налягането на топлата вода в котела Mora Top е спаднало. Каква е причината?

 • MASTER GAS SEOUL

Газовият котел в стена в Сеул спря да се включва поради грешка при запалването. Как може да се елиминира? Какво точно не работи?

Ценови диапазон

Средните цени на котлите Ochag са в конвенционалния диапазон от 12-20 000 рубли. Преди да купите, трябва да изясните какви допълнителни устройства и устройства ще са необходими за нормалната работа на самия котел и на цялата система като цяло.

Освен това ще трябва да сключите гаранционно споразумение, за да можете спешно да възстановите системата да работи.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни