Стенни газови котли Daewoo Gasboiler (Daewoo Gazboiler)

Повечето собственици на жилища избират да построят автономна отоплителна система.

Понякога това решение се взема, дори ако е възможно да се свържете с централизирана мрежа.

Причините за този избор са желанието за самостоятелно регулиране на режима на отопление и твърде високите нива на полезност.

На пазара има много газови отоплителни котли, които са признати за най-ефективните и икономични от всички алтернативи.

Помислете за газовите котли Daewoo, които са една от най-модерните групи отоплително оборудване.

Газови котли Daewoo

Корейският индустриален гигант Daewoo е известен по целия свят преди всичко със своите автомобили. Гамата от продукти обаче е много по-широка и включва много различни позиции и посоки.

Името на компанията Daewoo е преведено на руски като "Великата Вселена". Основана е през 1967 г., а първият газов котел напуска монтажния цех през 1988 г. Днес компанията е глобална корпорация с много клонове и свързани компании.

Текат активни изследвания и разработки, резултатът от които е появата на нови конструкции, възли и части.

Например, електронната система за запалване е внедрена за първи път на газови котли Daewoo..

Гамата отоплителни котли, произведени от компанията, е достатъчно широка. Произвеждат се всички най-обещаващи дизайни, способни да осигурят стабилна и безпроблемна работа за дълго време.

Компанията се стреми да произвежда относително евтини, но много надеждни агрегати. Това се постига чрез елиминиране на незначителни компоненти или компоненти с ниско търсене, които увеличават цената на оборудването, без да носят забележима полза.

Освен това са разработени по-ефективни и евтини модели на важни компоненти - например нов тип трипътен клапан, по-надежден и по-лесен за производство.

Характеристика на котлите Daewoo е относително ниска мощност, предназначена за използване в малки частни къщи. Този подход демонстрира насочване към масовия клиент и дава положителни резултати.

Например, беше възможно да се намали разходът на гориво със 7-10% чрез намаляване на броя на секциите на газовата горелка.

Серия Daewoo MSC

Котлите Daewoo MSC са двуконтурни устройства със затворена камера, чиято номинална мощност, в зависимост от модификацията, може да варира от 7 до 46,5 kW. Тази линия от единици е представена от 8 различни модела.

Серия Daewoo MSC

Тази техника има някои особености. По-специално, основният му топлообменник е направен от мед, което осигурява на оборудването дълъг експлоатационен живот. На свой ред топлообменникът за подаване на топла вода има плочаста форма, която осигурява бързо нагряване на охлаждащата течност. Горелката, инсталирана в котли Daewoo MSC, е изработена от неръждаема стомана. В същото време уредът е оборудван с всички необходими системи за автоматизация и сигурност. Котелът може да се управлява с помощта на дистанционно управление с LCD дисплей.

Устройството има няколко режима, които улесняват контрола на работата му. Между тях:

 • "Отопление";
 • "БГВ";
 • "Отопление + БГВ";
 • "Минимално отопление";
 • "Ускорена БГВ"
 • И т.н.

Коаксиалният комин на модула MSC предотвратява изгарянето на пламъка на горелката в случай на внезапни пориви на вятъра извън прозореца. Възможно е да се инсталират отделни комини, което е важно при отопление на няколко апартамента. Фабричният дизайн на котела MSC е проектиран да работи на природен газ, но дюзите могат да се сменят по всяко време и устройството ще може да работи на втечнено гориво.

констатации

Днес котлите Daewoo са представени от голям избор от отоплителни системи, предлагани на вътрешния пазар за сравнително малко пари. Ако търсите надеждно и в същото време иновативно оборудване, но не сте готови да надплащате за европейски единици, то оборудването на южнокорейската марка ще ви подхожда напълно.

Изгледи

Daewoo произвежда най-популярните и удобни монтирани на стена газови котли за използване в частна къща.

В арсенала на компанията няма модели на пода, което не е недостатък, но демонстрира подхода на инженерите на компанията към създаването на най-компактните и многофункционални модели.

Има два варианта за типа горивна камера:

 • Атмосферни котли... Горивната камера е отворена и всмукването на въздух, необходим за изгарянето и отстраняването на дим, се извършва директно от помещението, в което е монтиран котелът. Те са свързани с общ домашен комин и изискват създаването на определени условия за работа. НЕ понасяйте течения или силни пориви на вятъра навън - пламъкът може да изгасне.
 • Турбокомпресори... Въздухът се подава от вентилатор на турбокомпресора. Този дизайн прави котела напълно независим от външни фактори, а режимът на работа е стабилен и стабилен. Свързването на котела към общ комин не е необходимо, използват се специални комини от коаксиален тип ("тръба в тръба") от хоризонтален тип, които могат да се водят директно от помещението през стената. Принудителните въздушни агрегати са стабилни и имат по-голямо търсене.

По вида на топлопреминаването има:

 • Конвекционни котли... Те работят на обичайния принцип - нагряване на охлаждащата течност в пламъка на горелката.
 • Кондензиращи модели... Изграждане на нов тип, който използва двустепенно нагряване на охлаждащата течност. Първо се използва топлинната енергия, получена от кондензацията на водна пара от отработения дим. След това охлаждащата течност, която е получила известно нагряване, се изпраща към първичния топлообменник, където накрая се загрява до предварително определена температура.

Използването на кондензационни котли започна наскоро, но статистиката вече е събрана. Те осигуряват значителни икономии на гориво чрез повторно използване на топлинна енергия.

Става възможно да се намали интензивността на нагряване на топлообменника, което спестява газ и увеличава експлоатационния живот на компонентите на котела, които не са изложени на прекалено голямо напрежение.

ЗАБЕЛЕЖКА!

Кондензационните котли изискват специфични условия на работа. Температурната разлика извън и вътре в сградата не трябва да надвишава 20 °, в противен случай процесът на кондензация ще стане невъзможен. Поради тази характеристика използването на кондензационни котли в Русия няма смисъл. Когато купувате такива инсталации, трябва предварително да знаете за съществуващите ограничения, за да не плащате допълнителни пари.

Атмосферни котли Daewoo

Линията е представена в четири позиции, с мощност от 12,8 до 23,3 kW. По отношение на техническите характеристики атмосферните котли DEU не се различават от турбокомпресорите. Единственото изключение е консумираната електроенергия - няма вентилатор за коаксиалния комин. В същото време принципът на тяхната работа е малко по-различен. Главно поради конструкцията на горивната камера. В атмосферните котли е течащо. Съответно въздухът за поддържане на пламъка идва директно от помещението, където е монтиран нагревателят.

За да бъде работата на оборудването безопасна, е необходимо да се осигури постоянен приток на чист въздух в помещението. Това може да се направи по старомоден начин, като се проветри помещението, или можете да инсталирате въздушен рекуператор.

За атмосферни котли DEU се нуждае от комин. Към инсталацията трябва да се подхожда с пълна сериозност: има редица изисквания, които трябва да се спазват непременно.

Не забравяйте, че коминът е един от ключовите елементи в отоплителната система (вж. Разположение и свързване на комина за газов котел). Неправилната инсталация или недостатъчната изолация могат да доведат до появата на такива нежелани последици като:

 • липса на сцепление;
 • появата на обратна тяга - проникването на въглероден окис в помещението е смъртоносно;
 • появата на конденз, който разяжда комина.

В атмосферните котли неизправността на DEU възниква по-рядко, отколкото в турбокомпресорите. Тук работи принципът: колкото по-малко структурни елементи, толкова по-малка е вероятността от счупване. В това отношение липсата на вентилатор за циркулация може да се разглежда като предимство.

Серии и модели

Daewoo произвежда следните серии газови котли:

 • Газов котел Daewoo DGB... Състои се от модели DGB-100, 130, 160, 200, 250, 300 и 350. Мощността им е 10, 13, 16, 20, 25, 30 и 35 kW. Двуконтурни котли от атмосферен тип, способни да отопляват помещения от 100 до 350 m2. Оборудван с меден първичен топлообменник с висока ефективност и дълъг експлоатационен живот. Вторичен топлообменник от пластинен тип, изработен от неръждаема стомана.
 • Daewoo mcf... Стенни котли с отворена горивна камера. Оборудвани с отделен топлообменник, те имат възможност да работят до 3 дни в авариен режим. Мощността на котлите е в диапазона 10,5-29 kW.
 • Daewoo msc... Двуконтурни блокове със затворена горелка. Разширената гама от модели се състои от котли с мощност 7-45 kW. Оборудван с отделен топлообменник. Те могат да се управляват от дистанционно управление, което има обхват до 50 м. Има седмичен програмист, който дава възможност да се планира работата на котела с висока точност.
 • Daewoo MES... Кондензационен котел от серия. Мощността на моделите варира от 19,8 до 40,6 kW. За нормална работа се изисква да се осигурят на блоковете подходящи условия, което е възможно само при определени климатични условия.

Всички котли са направени в съответствие с най-ефективните и усъвършенствани производствени методи, имат балансиран пакет.

Daewoo последователно въплъщава принципа на простота, ниска цена и високо качество на продуктите..

Описание Дизайнът със затворена горивна камера позволява инсталирането на котли в нежилищни помещения на жилищни сгради с до и над 5 етажа.

Котелът се управлява от дистанционно управление на стаята с разстояние до 50м. Газоснабдяването на котлите е модулирано. За да се увеличи ефективността, котлите са оборудвани с електронен таймер.

Високото ниво на безопасност на котлите Daewoo GasBoiler се осигурява от:

- защита срещу кипене;

- тройна защита от прегряване;

- сензор за изтичане на газ (опция);

- защита срещу затихване (издухване) на пламъка със система за рестартиране на котела;

- защита срещу замръзване;

- защита срещу залепване на ротора на циркулационната помпа.

Котлите са предназначени за отоплителни системи от затворен тип и са оборудвани с вграден екпансомат. Моделите са оборудвани с филтър с магнитна мрежа.

Коаксиален въздуховод-газопровод или отделни тръби се използват за подаване на въздух и отстраняване на продуктите от горенето. Всички елементи на системата за отвеждане на димните газове са изработени от неръждаема стомана.

За да се улесни въвеждането в експлоатация, е осигурена функцията за автоматично извеждане на кодове за грешки в работата на котела на дисплея на дистанционното управление на стаята (всички надписи са направени на руски език).

Котлите на Daewoo GasBoiler са адаптирани към нестабилното налягане на газа в мрежата. Стабилната работа на котела се гарантира, когато налягането на газа спадне до 6 mbar с капацитет 69,1% в режим на отопление и 66,8% в режим на подаване на топла вода. Възможно е да се преконфигурира котелът да работи на втечнен газ.

Гама и характеристики на модела

МОДЕЛ DGB-100 MSC DGB-130 MSC DGB-160 MSC DGB-200 MSC DGB-250 MSC DGB-300 MSC DGB-350 MSC
Приложение Отопление и водоснабдяване
Тип запалване Електронна
Тип система отопление С интегриран затворен разширителен съд
Тип газ Природен или втечнен газ
Тип комин Двоен (коаксиален) комин (TURBO)
Системи за осигуряване сигурност и надеждни. Висока пожароустойчивост на тялото на котела, двойна защита от замръзване, система за защита от изгаряне, система за рестартиране на котела, система за защита на вентилатора, защита от залепване на ротора на помпата, защита от кипене, тройна защита от прегряване, сензор за изтичане на газ
Аксесоари Дистанционно дистанционно управление на стаята, монтажна плоча, филтър с магнитна мрежа
Макс. отоплителна мощност 11,6 kW (10 000 kcal / h) 15,1 kW (13 000 kcal / h) 18,6 kW (16 000 kcal / h) 23,3 kW (20 000 kcal / h) 29,1 kW (25 000 kcal / h) 34,9 kW (30 000 kcal / h) 40,7 kW (35 000 kcal / h)
Рег. Обхват мощен в реж. отопление7,0 - 11,6kW9,3 - 15,1kW9,3 - 18,6 kW9,3 - 23,3 kW 15,1 - 29,1kW 15,1 - 34,9 kW 15,1 - 40,7 kW
Макс. мощен БГВ 18,6 kW (16 000 kcal / h) 18,6 kW (16 000 kcal / h) 23,3 kW (20 000 kcal / h) 29,1 kW (25 000 kcal / h) 34,9 kW (30 000 kcal / h) 40,7 kW (30 000 kcal / h)
Диапазон на регулиране на мощността в режим БГВ7,0 - 18,6kW9,3 - 18,6 kW 9,3 - 23,3 kW 15,1 - 29,1kW 15,1 - 34,9 kW 15,1 - 40,7 kW
производство от БГВΔT 25 ° C 10,7 л / мин 13,3 л / мин 16,6 л / мин 20,0 л / мин 23,3 л / мин
ΔT 40 ° C 6.7 л / мин 8,3 л / мин 10,4 л / мин 12,5 л / мин 14,6 л / мин
Мин. налягане на входящата вода 0,2 бара
Налягане на газа (номинално / мин.) 10 ~ 25 mbar
Макс. разход на газ Отопление Втечнен газ 1,0 kg / h 1,4 кг / ч 1,7 кг / ч 2,2 кг / ч 2,7 кг / ч 3,2 кг / ч 3,4 кг / ч
Природата газ 1,13m3 / h 1,6 м3 / ч 2,0 м3 / ч 2,5 м3 / ч 2,9 м3 / ч 3,7 м3 / ч 3,9 м3 / ч
БГВ Втечнен газ 1,7 кг / ч 1,7 кг / ч 2,3 кг / ч 2,7 кг / ч 3,2 кг / ч 3,4 кг / ч
Природата газ1,88 м3 / ч2,0 м3 / ч 2,5 м3 / ч 2,9 м3 / ч 3,7 м3 / ч 3,9 м3 / ч
Ефективност,% 89 — 92
Диаметри: Комин (мн.) 70 мм 80 мм
Въздуховод (pl.) 100 мм 110 мм
Диаметър на връзката на тръбопровода Газ 1/2″ 3/4″
Студ. водоснабдяване и топлоснабдяване 1/2″
Отопление 3/4″
Захранване 220V, 50 Hz
Консумация на енергия 130 вата 158 тегл 155 вата 170 вата 180 вата
Размери (редактиране)492 х 656 х 232 мм492 x 656 x 357 мм
Теглото 26 кг 28 кг 33 кг 36 кг
Инжектори (природен газ) Ø1,76 / 6 Ø1,76 / 8 Ø1.40 / 15 Ø1,55 / 18
Инжектори (втечнен газ) Ø1.12 / 6 бр. включени Ø1.12 / 8 бр. включени Ø0,95 / 15 бр. включени

Спецификации

Помислете за техническите параметри на котлите Daewoo:

ПараметърСтойност
Daewoo 110 MCFDaewoo 100 MSC
Тип котелОтопление на газ
Тип горивоНатурален или пропан-бутан
Ефективност91 %
ФункцииОтопление и водоснабдяване
Мощност12,8 kW11,6 kW
Тип котелАтмосфернаТурбокомпресор
Температура на топлоносителя40-85°
Температура на БГВ35-60°
Захранване220V 50Hz

Модели за търсене на газови котли Daewoo

Помислете за популярните модели корейски газови котли Daewoo, прегледите на които придобиват по-положителни характеристики.

DGB 160 MSC

Двуконтурен газов котел Daewoo DGB-160 MSC

Зависим от електричество блок, предназначен за отопление на повечето апартаменти на руската територия. Инсталира се на стената, отоплява помещенията и подготвя вода за битови нужди (двуконтурна). Теглото е 27 кг.

За да може котелът да функционира стабилно и икономично, се изисква висококачествена инсталация и правилна работа на системата за управление. Притежава усъвършенствана система за сигурност. Специалистите на компанията са стабилизирали системата за подаване на гориво.

Ефективността на котела Daewoo DGB 160 MSC е 91%. Агрегат със затворена горивна камера, с автоматично запалване. В допълнение, следните купувачи с турбокомпресор са на разположение на купувача.

МоделСпецификации
DGB-130 MSCГазовият котел Daewoo DGB 130 MSC е с мощност 15,1 kW. Нагрява до 151 m². Ефективността е 91%. Тегло 27 кг.
DGB 200 MSCПлощта на отопление на блока е 230 m². Топлинните характеристики са 23,3 kW. Вградена функция за самодиагностика, защита от замръзване и прегряване. Разширителният резервоар на газовия котел Daewoo DGB 200 MSC за 6 литра. Теглото на конструкцията е 27 кг. Разход на газ - 2,4 m³ / h.
DGB 250 MSCОтоплителна площ 290 m². Мощността е 29,1 kW. Тегло 33 кг.
DGB 300 MSCКапацитет на отопление (макс. / Мин.) 11,6-34,9 kW. Единично тегло - 38 кг. Котелът е проектиран да отоплява площ до 349 м².
DGB 400 MSCМаксималният капацитет на отопление е 46,5 kW. Уредът може да отоплява 465 m². Тежи 35 кг.

Altoen Daewoo 110 MCF

Този газов котел Daewoo DGB е атмосферен, монтиран на стена. Има електронен контрол, който поддържа необходимата степен в стаята. Устройството има две вериги, поради което загрява зоната и нагрява течността. Практически безшумен. Има меден топлообменник. Теглото е 29 кг. Тялото е боядисано в бяло. Ефективността на този корейски газов агрегат обикновено достига 91% при мощност от 12,8 kW.

Атмосферен газов двуконтурен котел Daewoo DGB - 110 MCF 12,8 kW

Котелът има отворена горивна камера и изисква оборудване за котелно помещение. Най-добрият вариант би бил да го инсталирате в частна къща.Daewoo може да предложи на купувача такива агрегати, които се различават по мощност (виж таблицата).

МоделСпецификации
130 MCFТова е газов котел Daewoo 130 MCF за 15 000 вата. Тежи 29 кг и има същите характеристики като модела 110 MCF.
160 MCFТегло на котела 29 кг. Мощност 18 600 W.
200 MCF23 300 W модел. Тежи 35 кг.

DWB-201 GOM (турбо)

Стенен газов двуконтурен котел Daewoo DWB 201 GOM Turbo

Газовите агрегати от този модел отопляват големи къщи и помещения, за разлика от предишните модели. Оборудването е с висока мощност от 23,3 kW и лесно загрява 250 m². Стенен котел с 8-литров разширителен резервоар. Теглото е 28 кг.

За работа не се изисква комин. Той се различава от класическите модели с турбокомпресор по долното разположение на турбината. Електронно запалване.

Daewoo DGB 100 MSC

Газов двуконтурен котел Daewoo DGB MSC

Двуконтурният котел Daewoo DGB 100 MSC със затворена горивна камера е популярен. Мощността му е 11,6 kW, устройството загрява площ от 130 m². Ефективността е 91%. Максималната температура за нагряване на топла вода е 40 ° C, а производителността е 6,7 l / min. Тегло 26 кг. Газовият котел Daewoo DGB 100 е отлична възможност за отопление на къща и приготвяне на вода за битови нужди.

Предимства и недостатъци

Предимствата на котлите включват:

 • Висока ефективност на агрегатите.
 • Надеждност, дълготрайност на котлите.
 • Устойчивост на външни влияния.
 • Възможност за независимо идентифициране на проблемите и уведомяване на собственика за тях.
 • Заедно с отоплението на помещенията се доставя и топла вода.
 • Нисък разход на гориво, без това да повлияе на работата на агрегатите.

Недостатъците на котлите Daewoo се считат за:

 • Летливост. Ако прекъсне захранването, системата ще спре да работи
 • Чувствителност към качеството на водата, стабилно захранващо напрежение, изискващо използването на допълнително оборудване.
 • Някои потребители съобщават за повишено ниво на шум при нагряване на вода.

Повечето от недостатъците могат да се отдадат на общите характеристики на газовите котли.

Атмосферни агрегати

Газови котли Daewoo Gasboiler атмосферен тип са монтирани на стената и имат отворена камина. Подаването на въздух към горелката се извършва естествено. Продуктите от горенето се отстраняват през класически комин. Устройствата работят в автономни системи от жилищни помещения до 200 m².

Газовият котел Daewoo за атмосферни стени също е различен:

 • ниско ниво на шум по време на работа на горелката;
 • високо ниво на сигурност;
 • дълъг експлоатационен период;
 • само прости части и възли.

При инсталиране на монтирани на стена двуконтурни газови котли DEU от атмосферен тип е необходимо да се спазват общите правила за свързване на оборудване, работещо на природен газ. По време на работа горелката отвежда кислород от помещението, което е избрано за котелно помещение. Следователно има определени изисквания за такова помещение, които са свързани с минималната площ, височината на тавана, инсталирането на системи за принудителна вентилация и т.н.

Работа и настройка

Котлите са настроени по време на производството, в завода. дРазширената настройка е малка корекция, направена по време на инсталирането и първото стартиране.

Определят се работните граници на температурата и налягането на газа и работните течности. Тези действия трябва да бъдат извършени от специалисти от сервиза за гаранции, в противен случай договорът за гаранция ще бъде анулиран.

След първото стартиране не се изискват специални действия от собственика.... Регулирането на температурата по ваш вкус се извършва рутинно.

Необходимо е да каните майстор веднъж годишно, за да извърши поддръжка.

Ако възникне проблем, трябва незабавно да поканите техник от сервизния център.

Инструкция за изтегляне

Изтеглете инструкция за газов котел Daewoo.

Ценови диапазон

Цената на газовите котли Daewoo е в конвенционалния диапазон от 34-59 хиляди рубли. Разликата в цената зависи от модела, мощността и други фактори.

Ако районът е разположен далеч от големи населени места, цената на котела ще се повиши поради разходите за логистика. преди да купите, трябва да разберете в каква конфигурация се доставя оборудването и какво трябва да се закупи за оптимална и безопасна работа на котела.

Освен това трябва да се погрижите за сключване на договор за гаранция, който също ще струва определена сума.

ВАЖНО!

Някои потребители се справят без гаранционно обслужване, но този подход е възможен само за специалисти, които могат сами да ремонтират и конфигурират котела. За масовия потребител е силно препоръчително да се ползват услугите на гаранционни сервизи.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни