Кой газов котел е по-добър за отопление на къща от 200 кв. м


Устройство

Пълният електрически уред за отопление се състои от няколко важни елемента:

 1. Електрическият котел е сърцето на цялата отоплителна система, където отоплителната среда се нагрява.
 2. Разширителен резервоар. Нагрятата вода се разпределя в цялата отоплителна система. Разширителният резервоар е предпазен елемент, който абсорбира излишната вода, като по този начин предотвратява претоварването на системата.
 3. Циркулационната помпа осигурява на цялата отоплителна система на къщата постоянна циркулация на охлаждащата течност и необходимата йонизация в тялото на котела.
 4. Системата от тръби със сензори за терморегулация ви позволява да регулирате работата на отоплителната система с електрически котел и да спестите консумацията на електроенергия.
 5. Радиаторите са необходим елемент от системата за отопление на частна къща.
 6. Спирателните клапани с клапани осигуряват последователно свързване на системните елементи.
 7. Предпазителите се използват за защита срещу пренапрежение на тока. Когато е изключен, напрежението намалява постепенно, което защитава безопасността на цялата конструкция.

Газов котел в апартамента

Струва си да говорим за това, цените на услугите се покачват и понякога просто няма с какво да се плати наемът, така че мнозина мислят и се изключват от централното отопление, като същевременно спестяват значителни суми. Освен това те се изплащат също толкова бързо.

Съвет, най-често газовите котли се инсталират в апартаменти на Хрушчов и там знаете, че площите са малки и ви казах, че внесените газови котли имат висок минимален капацитет (от 60), така че е по-добре да отоплявате два апартамента с един котел. Ако един апартамент е 45 кв. метра, след това два са вече 90 квадратни метра, което означава, че можете безопасно да инсталирате монтиран на стена внесен газов котел.

Тази статия е само с информационна цел. За всеки отделен случай препоръчвам консултация със специалисти (ще отговоря в коментарите и форума).

Характеристики на газовото отопление

Отоплението с газ е екологично чист вариант за отопление на помещения, тъй като при изгаряне газът причинява най-малко вреда на околната среда в сравнение с други видове горива. Такава система се характеризира с наличност и евтина цена на оборудването, лесен и бърз монтаж, ефективност и лесна поддръжка.

Единственият недостатък е повишената опасност от пожар и експлозия. Следователно само професионални техници трябва да инсталират газово оборудване! Освен това е необходимо редовно да проверявате работата на системата от служителите на газовата служба!

За да организирате отопление на газ, имате нужда от газов котел. Днес има много модели и видове газови котли.

Важно е да изберете правилното оборудване, тъй като трайността, надеждността и безопасността на отоплителната система зависят от качеството. Нека да разгледаме какви видове газови котли съществуват и кой модел е по-добре да изберете.

Как и кой котел да изберем за къща от 100 150 200 кв. М

Преглед на популярни котли за отопление на къща от 100 м2

Газов подов котел Сибир 17К

Бюджетната линия на котлите се произвежда в Русия в град Ростов на Дон. Rostovgazoapparat е най-голямата местна компания в индустрията за газово оборудване. Тя стана известна с пускането на котли от серията DON 16, RGA, които се отличават с висока надеждност и неразрушимост. Много жители на нашата страна имат инсталирани котли DON и RGA и работят правилно от 30-40 години.

Топлинна мощност: 17,4 kW Отопляема площ: 100-200 кв. М. Предназначение: отопление и топла вода Материал на топлообменника: стомана Ефективност: 90% БГВ при t = 35 ° C, 5,5 л / мин

газов конвекционен котел Сибир_17К

Газов подов котел RGA AOGVK 17.4

Също .

Мощност: 17,4 kW Отопляема площ: до 200 кв. М2 Предназначение: отопление и топла вода Материал на топлообменника: стомана Ефективност: 90% БГВ при t = 35 ° C, 5,5 л / мин

Газов подов котел RGA AOGVK 17.4

Газов котел BAXI MAIN 5 14 F

Най-популярният производител на бойлер. Произведено в Италия. Продава се в Русия от 2002 г. Средна цена 27 886.

Мощност: 14 kW Отопляема площ: до 140 кв. М2 Предназначение: отопление и топла вода Материал на топлообменника: мед Ефективност: 90,7% БГВ при t = 35 ° C, 7,4 л / мин

Газов котел BAXI MAIN 5 14 F

Protherm Cheetah 23 MOV

Стенните котли от Protherm са придобили популярност у нас поради високото качество на газовите котли и ниските цени. Произведено в Словакия. Средната цена за този модел котел е 32 723. Отличителна черта е 23 kW мощност, а производителността на топлата вода е 11 литра в минута.

Мощност: 23 kW Отопляема площ: до 200 кв. М2 Предназначение: отопление и топла вода Материал на топлообменника: мед Ефективност: 90,3% БГВ при t = 35 ° C, 11 л / мин

Protherm Cheetah 23 MOV

Baxi NUVOLA-3 Comfort 240 Fi

Италианско качество. Основното предимство на този модел е вграденият котел за 60 литра, този модел е подходящ за отопление и за захранване с топла вода за голямо семейство. Средната цена на котела е 72350.

Мощност: 23 kW Отопляема площ: до 240 кв. М2 Предназначение: отопление и топла вода Материал на топлообменника: мед Ефективност: 92,9% Вграден котел: 60 литра топла вода при t = 35 ° C, 14 л / мин

Baxi NUVOLA-3 Comfort 240 Fi

Струва ли си да купувате твърде мощен котел

Модерното отоплително оборудване е оборудвано с автоматични системи, които ви позволяват да регулирате разхода на газ. Това е много удобно, тъй като ви спестява ненужни разходи. Може да изглежда, че точното изчисляване на мощността на отоплителния котел не е толкова важно, защото можете просто да си купите котел с висока номинална мощност. Но не е толкова просто.

Как и кой котел да изберем за къща от 100 150 200 кв. М
Правилният избор на отоплително оборудване ще удължи живота му

Неразумно превишаване на топлинната мощност на оборудването може да доведе до:

 • увеличаване на разходите за закупуване на елементи на системата;
 • намаляване на ефективността на котела;
 • неизправности на автоматичното оборудване;
 • бързо износване на компонентите;
 • образуване на конденз в комина и др.

По този начин трябва да се опитате да „получите“ точно силата, която подхожда на вашия дом.

Любопитен случай на избор на газов котел

Задачата е да изберете газов отоплителен уред за вашата селска къща, тръбопровод за природен газ се доставя или вече е инсталиран, не слушайте работниците на газ. Не знам как, но газовите служби просто убедително настояват да закупят котли на определен производител, много често хората идват и изискват конкретен котел. От една страна, това, което газоварите правят добре, те дават препоръки на вече познатите им котли. Но някои просто рекламират определен производител и е възможно да получат подкуп за това. Освен това те имат убедителни думи, ако изберете продукт от друг производител, ние не обслужваме. Изберете и купете качествени газови котли, попитайте приятелите си, попитайте, попитайте продавачите и те определено ще вземат отличен котел за селска къща, лятна вила.

Характеристики на използването на електрически котли в домашна отоплителна система

Недостатъците на електрическото отопление са следните:

 • котлите нямат достатъчно запаси от мощност за отопление на големи частни къщи;
 • за непрекъсната работа ви е необходим постоянен източник на електричество;
 • необходимо е ново окабеляване, за да може инсталираното електрическо оборудване да се използва с пълен капацитет за отопление.

Предимствата от използването на електрически котли са представени от следния списък:

 1. стандартен електрически отоплителен котел е лесен за инсталиране и свързване към веригата;
 2. инсталацията не изисква разрешения от комунални услуги;
 3. наличието на комин не е критично изискване;
 4. безшумна и безпроблемна работа на устройството;
 5. възможността за свързване на паралелни вериги (система за водоснабдяване с топла вода, подово отопление и др.).

Какво ви предлага?

 • Чешки котли за отопление на частни селски къщи. Това е марката Thermona, която е призната за „народна“. Оборудването изисква малко гориво, в същото време е много мощно, подходящо за сгради с площ от 70 и над 200 квадратни метра. Чрез комбинирането на тези устройства можете дори да изградите котелно помещение за цяло село или индустриална сграда!
 • Разбира се, инженери, които ще съветват и правят всички изчисления, като се вземат предвид кадрите, етажите, материалите, които са били използвани в строителството. Те ще ви помогнат да спестите пари от покупката си, защото ще изберат точно оборудването, от което се нуждаете конкретно!
 • Инсталация. Разполагаме с екип от професионалисти, които абсолютно правилно ще инсталират котел за отопление на селска къща или лятна вила и отопление на водата. Нашият екип е обучен и сертифициран, включително от пожарната.
 • Ние продаваме голям брой видове оборудване за отопление на помещения и водоснабдяване. Използва се в частни, крайградски сгради, а в комплекса е в състояние да доставя топлина на цяло село и промишлени съоръжения. Има устройства, които осигуряват едновременно отопление и отопление на водата, има такива, които осигуряват свързването на котел за периодично нагряване на вода. Освен това сортът не е само структурен. Той се отнася и за видовете горива. Едното оборудване изисква газ за работа, другото - електричество, а има и кондензни отоплителни котли. Спестяват до 20% гориво!
 • Нашето оборудване се внася от Чехия. Ние търгуваме с чешки технологии. Това оборудване е признато за "популярно" в Европа. Той е икономичен, евтин, в същото време много разнообразен по функции и характеристики, модели и типове, надежден, безопасен и най-важното свойство е, че е безопасен!
 • Цените ни са ниски. Тъй като продаваме директно от производителя, получаваме прилична отстъпка от него, така че цената е почти като в Европа! С други думи, ние сме официални представители на чешкия завод в Санкт Петербург, дилъри.

И така, предлагаме ви да закупите добри котли за отопление на дома на цени почти като в Европа, внесени, които са спечелили уважение в много страни. Това е марка Thermona от чешкия завод Therm. Освен това ние предлагаме професионална инженерна услуга, а не обикновена консултация на мениджър без образование. Това е така, защото ние се занимаваме само с оборудване за отопление, отопление на вода и за подреждане на котелни помещения. "Термона-Рус" е тясно специализирано предприятие, в което те знаят всичко за бизнеса си - всяко малко нещо задълбочено!

Вие получавате:

 1. Надеждност;
 2. Сигурност;
 3. Толерантност към повреди;
 4. Спестяване на пари;
 5. Професионални инженерни изчисления;
 6. Професионален монтаж;
 7. Внесено оборудване с добре познато име в Европа!

Винаги ще имате топло, уютно, комфортно, винаги ще имате отопление, дори през лятото - през студените дни, винаги ще имате топла вода, за да се миете и да вършите всички домакински задължения, докато не е нужно да следите отблизо котела за отопление на частна къща, защото оборудването на Thermona е огнеупорно! Това се потвърждава от множество тестове, сертификати и опита на милиони европейци през десетилетията!

Какви стойности се използват при изчисленията

Най-простото изчисляване на мощността на котела по площ изглежда така: трябва да вземете 1 kW мощност на всеки 10 кв. м. Струва си обаче да се има предвид, че тези стандарти са изготвени по време на Съветския съюз. Те не вземат предвид съвременните строителни технологии, освен това те могат да се окажат несъстоятелни в район, чийто климат е значително различен от условията на Москва и Московския регион.Такива изчисления може да са подходящи за малка сграда с изолиран таван, ниски тавани, отлична топлоизолация, прозорци с двоен стъклопакет и др. Уви, само няколко сгради отговарят на тези изисквания. За да направите по-подробно изчисление на мощността на котела, трябва да вземете предвид редица фактори, като например:

 • климатичните условия в региона;
 • размери на жилището;
 • степента на изолация на къщата;
 • възможни топлинни загуби на сградата;
 • количеството топлина, необходимо за нагряване на водата.

В допълнение, в къщи с принудителна вентилация, изчисляването на котела за отопление трябва да вземе предвид количеството енергия, необходимо за нагряване на въздуха. Като правило трябва да използвате специален софтуер за изчисления:

Когато изчислявате капацитета на газов котел, трябва да добавите около 20% повече в случай на непредвидени ситуации, като силно застудяване или намаляване на налягането на газа в системата.

Стенни котли

За площ от 40-100 кв. м.

За малка къща или апартамент с площ до 100 м2 е подходящ стенен котел на финландската марка "Thermona". По-скоро до 2010 г. котлите се произвеждаха във Финландия, където се събират сега, не намерих информация. Мощността на газовите котли "Thermona" е от 10 до 30 kW, има прилична автоматизация, има гаранция на производителя и те са лесни за поддръжка. Цена от 13 000 - 35 000 рубли.

В двуконтурните котли "Thermona" температурата се регулира, има превключвател на режима: лято - само водата се загрява само по една верига за подаване към крановете и зима - когато топлата вода се подава както на кранове, така и на батерии. Инсталиран е дисплей (а при най-евтините модели диод), за да показва грешки. Автоматизацията на монтирани на стена газови котли е предназначена за спадане на налягането на основния газ. В този случай мощността на котела намалява, но той изпълнява своята функция.

Имам котел Thermona в апартамента си

Между другото имам 48 кв. м. има котел от тази марка. В продължение на 7 години нямаше сривове (pah-pah-pah). Два пъти се обадих на сервизен специалист за почистване и профилиране за 1700 рубли.

Как да изберем правилния газов котел

За да изберете правилния газов котел, се вземат предвид следните критерии:

 • Назначаване. Котелът е необходим само за отопление на помещението или също за подаване на топла вода;
 • Метод на инсталиране. Подовите котли се използват за помещения до 200 квадратни метра и са окачени вътре в къщата. Моделите, монтирани на стена, заемат повече място и се използват за отопление на просторни вили. Такива продукти изискват отделно котелно помещение;
 • Производствен материал. Стенните котли са изработени от мед, подовите - от стомана и чугун. Най-новите по-трайни и надеждни материали;
 • Наличието на комин. Моля, имайте предвид, че на коминното устройство се налагат строги изисквания. Ако не планирате да направите пълноценен комин, по-добре е да изберете модели със затворена камера.

За селски къщи с постоянно пребиваване експертите препоръчват избора на подови газови котли. За малка селска къща, баня или гараж - оборудване за стена. След това нека разгледаме по-отблизо най-добрите марки стенни и подови котли. Преглед ще ви помогне да изберете оборудването, което е най-доброто за вашия дом.

Как и кой котел да изберем за къща от 100 150 200 кв. М

Резерват за тежки студове

Когато мислите кой газов котел да изберете за отопление на къща от 200 квадратни метра, не забравяйте за климатичните особености на вашия район.

Колко студено е времето през зимата? Колко силни са ветровете през зимата?

Изненадващо е, но топлинните загуби на къщата ви при -10C с вятъра може да се окажат повече, отколкото при спокойно време и -20C.

Колко киловата да запазите „за всеки случай“ - разчитайки на изключително ниски температури и силен вятър? Това зависи от спецификата на вашето място на пребиваване.

Стандартният „резерв“ е приблизително 20 процента от необходимия минимален капацитет на топлинния генератор. Ако нашата минимална мощност е 20 kW, тогава резервът ще бъде 4 kW.

И така, завършваме с минимално необходимата мощност от 20 kW, резерв за захранване с топла вода от 3 или 6 kW (в зависимост от схемата за захранване с топла вода) и резерв "за студ" от 4 kW.Крайната мощност е около 27-29 kW.

Свързване на електрическия котел към отоплителната система на веригата

Наличието само на електрически котел не е достатъчно, за да поддържа къщата топла. Също така е необходимо да го свържете правилно към отоплителната система. Правилно изпълнената схема на тръбопровода също ще спести от използването на оборудване за контрол на температурата на водата в отоплителната система, предотвратявайки нейното прегряване. Освен това тръбопроводите на електрическия котел увеличават ефективността на неговата работа.

Тръбопроводите на електрически отоплителен котел имат два кръга - малък и голям. Първо, отопляемата охлаждаща течност преминава по малка верига на тръбопровода и след това се включва в голямата, откъдето се разпределя върху радиаторите.

Схемата за връзване включва:

 1. циркулационна помпа за изпомпване на охладена вода обратно към бойлера;
 2. манометър - свързан за управление на налягането в отоплителната система;
 3. радиатори;
 4. тръби с различен диаметър;
 5. балансиращ кран;
 6. контролен клапан;
 7. спомагателни елементи (адаптери, тройници; предпазни, въздушни, обратни клапани; закрепващи муфи, болтове, гайки).

От инструментите се изискват ключове и заваръчна машина.

Отоплението на частна къща с електрически котел може да се извърши съгласно 4 основни схеми за свързване:

с естествена циркулация, която се използва като аварийна опция в случай на прекъсване на електрозахранването;

с принудителна циркулация - използва се като основна схема на свързване;

като се използват първично-вторични пръстени. Използва се в сложни отоплителни системи, включително подово отопление.

За отопление на многоетажни сгради се използва схема на свързване на каскаден електрически котел.

Вижте видео за електрическите котли:

https://youtube.com/watch?v=2M_qMJoszUs

Най-добрите подови газови котли за отопление на площи до 120 кв. м.

За отопление на къща от около 120 кв. м, експертите съветват да се избере газов котел с максимална топлинна мощност 12,5-30 kW. Нашият рейтинг включва най-икономичните устройства с висока ефективност.

Vaillant atmosVIT VK INT 164 / 1-5 16,9 kW едноконтурна

Оценка: 4.9

LEMAX PREMIUM-12.5B 12,5 KW ДВОЙНА ЛИП

Експертите в областта на отоплението наричат ​​немския газов котел Vaillant atmosVIT VK INT 164 / 1-5 стандарт за надеждност и издръжливост. Моделът от 16,9 kW е оборудван с вградена едностепенна горелка, устройството може да се използва както в отоплителни системи, така и за отопление на чешмяна вода. Експертите смятат, че основното предимство на котела е чугунения топлообменник, който е устойчив на корозия и има дълъг експлоатационен живот. Всмукването на въздух се извършва от помещението, което опростява подреждането на комина. За немска изработка и висока ефективност (до 92%), устройството става победител в нашата оценка.

Потребителите отбелязват лекотата на работа на газовия котел, наличието на системи за сигурност, регулируеми крака, възможност за работа на втечнен газ. Единственият недостатък на модела е високата цена.

Достойнство

 • чугунен топлообменник;
 • Немско качество;
 • надеждност;
 • трайност.

недостатъци

 • висока цена.

BAXI SLIM 1.300 iN 29,7 kW едноконтурна

Оценка: 4.8

BAXI SLIM 1.300 iN 29,7 kW едноконтурна

Италианският газов котел BAXI SLIM 1.300 iN се откроява от конкуренцията с високата си топлинна мощност (29,7 kW). По този показател той печели дори победителя в рейтинга. Но ефективността на модела е малко по-ниска (90%), което определи крайното място на подиума. Първичният топлообменник е направен от чугун; производителят е осигурил специален съединител за свързване на външен контрол. Сред минусите експертите наричат ​​голямото тегло на устройството (126 кг) и високата консумация на природен газ (3,49 кубически метра на час). За свързване на едноконтурен котел е необходим контакт 220 V.

Домашните собственици на къщи говорят ласкателно за работата на италианския котел, неговия стилен външен вид и лекота на управление. От недостатъците те отбелязват голям разход на газ и висока цена.

Достойнство

 • голяма мощ;
 • чугунен топлообменник;
 • електронен контрол;
 • висококачествен монтаж.

недостатъци

 • голям разход на газ;
 • висока цена.

KITURAMI STSG 13 ГАЗ

Оценка: 4.7

Подовият газов котел KITURAMI STSG 13 GAS от Южна Корея има високо ниво на безопасност и комфорт. Този двуконтурен модел представлява най-доброто съотношение цена-качество за отопление на къща с площ от около 120 кв. м. Производителят е направил топлообменници от неръждаема стомана, които са заварени по патентована технология. Максималната температура в отоплителната линия достига 85 ° С, водата за битови нужди се загрява до 80 ° С. Устройството се управлява по електронен път; дистанционният термостат може да бъде инсталиран във всяка стая в къщата. Моделът заслужено се класира на трето място в нашия рейтинг.

Потребителите обичат модерните характеристики на газовия котел. Това е удължен самопроверка, отложен старт. Предимствата включват лекотата на котела и стилния дизайн. От недостатъците се отбелязва шум.

Достойнство

 • голяма мощ;
 • електронен контрол;
 • много функции;
 • приемлива цена.

недостатъци

 • шум.

Protherm Wolf 12 KSO 12,5 kW едно верига

Оценка: 4.6

Protherm Wolf 12 KSO 12,5 kW едно верига

Словашкият подов котел Protherm Volk 12 KSO има добра репутация сред руските собственици на жилища. Този модел с една верига от 12,5 kW има най-високата ефективност в нашия рейтинг (92,5%) и най-ниската цена. Устройството е просто незаменимо в тези региони, където често се случват прекъсвания на тока, тъй като се нуждае само от газ, за ​​да работи. Експертите смятат, че производителят е успял да създаде надежден бюджетен котел, който ще създаде комфорт в къща с площ до 120 кв. м. Моделът спря на една крачка от първите три в рейтинга поради най-ниската максимална температура на охлаждащата течност (80 ° C).

Повечето потребители са доволни от простотата на свързване на котела, ниска цена и надеждност. Недостатъците включват механично управление и стоманен топлообменник.

Достойнство

 • висока ефективност;
 • лесен монтаж;
 • ниска цена;
 • надеждност.

недостатъци

 • механично управление;
 • стоманен топлообменник.

Lemax Premium-12,5B 12,5 kW двуконтурна

Оценка: 4.5

LEMAX PREMIUM-12.5B 12,5 KW ДВОЙНА ЛИП

Руският двуконтурен подов котел Lemax Premium-12.5B изглежда достоен на фона на вносни конкуренти. На първо място, производителят направи устройството достъпно за населението. Второто предимство на модела, според експерти, е неговата енергийна независимост. С мощност от 12,5 kW и ефективност от 90%, устройството е в състояние да отоплява къща с площ до 120 кв. м. Сред предимствата на руското развитие потребителите посочват ниската консумация на природен газ (1,5 кубически метра на час). Това беше постигнато благодарение на инсталирането на компоненти от такива известни европейски компании като SIT и Polidoro. Моделът затваря класацията ни за газови котли с ниска мощност.

Разбира се, по отношение на комфорта и модерните опции устройството отстъпва на лидерите в рейтинга. Има механично управление и стоманен топлообменник.

Достойнство

 • енергийна независимост;
 • достъпна цена;
 • рентабилност;
 • лекота на използване.

недостатъци

 • механично управление;
 • стоманен топлообменник.

Фирма с тясна специализация е най-добрият избор за купувача

Изборът на газов котел за отопление на частна къща не е тривиална задача. С независим избор е лесно да се допусне грешка както с изчисляването на мощността и ефективността, така и с определянето на правилния тип оборудване. Изглежда, купете монтиран на стена двуконтурен котел за отопление на газ за къща в село за индивидуално жилищно строителство и има 90%, че има газ, просто изчислете мощността и това е всичко. Но наистина ли се нуждаете от монтиран на стената източник на топлина? Вероятно жилищното ви пространство ще ви позволи да се ограничите до площта на пода. Това означава, че ще спестите малко пари от разликата в цената.

Наистина ли трябва да закупите модел с двойна верига? Може би имате водоснабдяване с топла вода, с други думи, система за водоснабдяване и е достатъчно да вземете само котел в случай на временно спиране на топлата вода.Подходяща ли е системата за отстраняване на отработено гориво? Може би се нуждаете от различен дизайн? Взели ли сте предвид топлоизолацията на къщата и материала, от който е изградена, както и приложените строителни технологии? Вероятно мощността на устройството се нуждае от по-малко или повече.

Компетентна инженерна консултация и технически изчисления

С една дума, консултацията няма да ви навреди. И в магазин, в който има всичко - от самобръсначка до телевизор с плосък панел от най-новия модел, няма да получите компетентен съвет от инженер, а също така няма да получите правилната инсталация. Ще го поръчате отделно. Ето защо най-добрият вариант е да се свържете с компания, която се занимава само с отоплителни системи, отопление на вода и оборудване за котелни помещения. В такива компании винаги има инженер, който ще зададе правилните въпроси и ще направи правилното изчисление, включително изграждане на схема на отоплителната верига - система от тръби и радиатори, през които топлината ще тече в помещенията. Той ще може да определи дали имате нужда от котел за котел, който се нарича индиректен, или независим котел е по-подходящ, колко литра да вземете и какъв трябва да бъде по отношение на консумацията на енергия. Обикновен мениджър-консултант тук ще бъде безполезен.

Професионален монтаж

Когато купувате газов котел за отопление на селска къща, както и твърдо гориво, електрическо или течно гориво, ще ви е необходима инсталация. Мулти-маркови магазини с куп несъответстващи продукти няма да ви осигурят това до марката. Това изисква работата на професионалисти. Това е оборудването с повишена опасност, ако е инсталирано и използвано неправилно - инсталирането трябва да се извърши правилно.

Именно изчисляването на необходимите характеристики и монтаж са привилегиите на високоспециализираните фирми. Един от тях сме ние, Termona-Rus, дилъри на завода на Thermona от Чехия в Санкт Петербург, официални представители на компанията. А ние продаваме само отоплително оборудване.

Разполагаме не само с оборудване, но и с цялата съпътстваща услуга: от консултация с професионален инженер с висше образование, който е в състояние да прави правилни изчисления и изграждане на схеми, до доставка и монтаж в съответствие с всички инструкции. Освен това не гоним високи печалби и препоръчваме на нашите клиенти оборудването, което е най-оптимално за техния дом. Ние не се стремим да продаваме на по-висока цена. Така че вашият газов котел за отопление на селска къща ще бъде идеален по отношение на цената и производителността.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни