Маслени котли Kiturami: описания на популярни модели

Газовите отоплителни котли, произведени в Южна Корея, се считат за продукти със средно качество и цена.

Това е съвсем справедливо мнение, но има и приятни изключения.

Продуктите на Kiturami заслужават да бъдат поставени наравно с най-известните и популярни котли от европейско производство.

Високото качество, усъвършенстваният дизайн и други предимства на устройствата ги направиха известни и търсени както по целия свят, така и в Русия.

Котлите демонстрират висока конкурентоспособност, имат много предимства и изискват по-внимателно обмисляне.

Газови котли Kiturami

Южнокорейската компания Kiturami е основана през 1962 г. като малка металообработваща работилница.

По време на своето съществуване малка компания е успяла да се превърне в солидна и мощна корпорация, която произвежда широка гама отоплително оборудване за различни цели.... Текат научни и технически изследвания, тестват се нови възли и части.

Газовите котли Kiturami са създадени по най-ефективните и модерни технологии, но без прекомерно пренасищане на неизползвани функции, които само увеличават разходите.

Резултатът от този подход е набор от икономични и трайни устройства, способни да изпълняват задачи с всякаква сложност и обем, с висока надеждност, устойчивост на външни натоварвания и издръжливост.

Изгледи

Газовите котли Kiturami се предлагат в широка гама и могат условно да бъдат разделени на групи според определени критерии.

По тип инсталация има:

 • Подови стойки... Инсталира се на специална стойка или директно на пода.
 • Монтиран на стена... Те са окачени на плътни стени или на специални носещи конструкции - рампи. Закачването на временни или гипсокартонени прегради е забранено.

По набор от функции:

 • Едно верига... Извършвайте само нагряване на охлаждащата течност за отоплителната система.
 • Двойна верига... Успоредно с нагряването на охлаждащата течност, те могат да нагряват топла вода за битови нужди по течащ начин.

Всички модели са оборудвани със затворена горивна камера (турбокомпресор). Това означава, че подаването на въздух и отвеждането на дим се извършват с помощта на специален вентилатор на турбокомпресора, който осигурява стабилна тяга и независимост от външните метеорологични условия или характеристиките на вентилацията на помещението.

По вид пренос на топлина:

 • Конвекция... Нормално нагряване на отоплителната среда в пламъка на газова горелка.
 • Кондензиране... Междинното нагряване на топлоносителя се използва от топлинната енергия, получена чрез кондензиране на водни пари от отработения дим. Пълната работа на такъв котел е възможна само при нискотемпературни отоплителни системи (като подово отопление), както и ако температурната разлика вътре и извън помещението не надвишава 20 °. При други условия котелът работи като конвенционален кондензен агрегат.

ВАЖНО!

Сред линиите на Kiturami има кондензни котли, които изискват специфични условия на работа, които са невъзможни в повечето региони на Русия. Когато избирате единица, това трябва да се вземе предвид, тъй като цените на кондензиращите модели са много по-високи от тези на конвекционните.

Характеристики, важни при избора на котел

1) Топлинна мощност

Изборът на мощност на котела е много важен при закупуването му. Решенията, взети „на око“, са абсолютно неподходящи тук. В противен случай може да се окаже, че новият котел няма да се справи със задачата си, а в къщата ще има малко топла вода и няма достатъчно топлина; или просто надплащате, като изберете много по-мощна единица от необходимото.За да предотвратите това, трябва да вземете предвид характеристиките на структурата, климата и също така да направите изчисления за резерва на мощност и топлинните загуби. Дизайнерът ще ви помогне с това. Можете да спестите пари, като използвате специален метод за определяне на мощността на котела. Приема се в размер на 1 kW на 10 метра. Този метод не е 100% точен, така че като го изберете, вие поемате всички възможни последици.

2) Разход на гориво

Има много фактори, които влияят върху разхода на гориво:

 • правилен монтаж на оборудване и настройка на горелките;
 • дизайн на комина;
 • индивидуални характеристики на сградата и нейните стени;
 • режим на работа на сградата;
 • точност на изчисленията при избор на отоплителна система.

Дизайнерите на котли Kiturami поставят голям акцент върху икономичността и горивната ефективност. В тази област има много патентовани разработки и всички те са насочени към подобряване на ефективността на изгарянето на горивото. Някои процеси в управлението на котела са напълно автоматизирани, което ви позволява да ги използвате най-ефективно във всяка отоплителна система.

3) Височина на отоплителната система

Също така, важен момент при избора на котел. И тук огромно предимство на компанията Kiturami е, че можете да избирате от модели за всяка височина на отоплителната система. Котлите от серията TURBO, KSG, TGB, KRM, WORLD 5000 се използват в отоплителни системи с височина до 20 метра. А моделите KSG и KSO с мощност от 58 kW до 465 kW са предназначени за отоплителни системи с височина до 35 метра.

Газови серии и свързани модели

Сред подовите котли Kiturami има следните серии:

 • KSG... Мощни отоплителни системи, развиващи се от 50 до 200 kW. Предназначени само за отопление, но могат да бъдат свързани към външен резервоар за съхранение, което ги прави способни да захранват къщата с топла вода. Те са в състояние да отопляват големи площи, ако е необходимо, те могат да бъдат свързани в каскада до 4 единици.
 • STSG... 4 модела с относително ниска мощност (от 16 до 58 kW), предназначени за отопление на малки и средни частни къщи. Всички модели са двуконтурни, оборудвани с отделен топлообменник, със затворена горивна камера.

Kiturami стенни котли от серия:

 • СВЕТ ПЛЮС... Серията е представена от 5 модела с мощност 15, 16, 20, 29, 34,9 kW. Всички модели са двуконтурни, предназначени за отопление и подаване на топла вода в помещения до 350 м2. Серията е произведена специално за употреба на територията на Русия, адаптирана към технологичните и климатичните условия.
 • БЛИЗНАЦА АЛФА... 5 модела от 15 до 35 kW. Двуконтурни котли с отделен топлообменник.
 • TWIN ALPHA НОВ КОАКСИАЛ... Малко подобрена серия TWIN ALPHA, която включва модели със същите параметри. Проектиран да използва коаксиален комин от европейски тип (хоризонтален),

Съществува и серията Kiturami Eco, съставена от кондензни котли.

Видове котли Kiturami

Котлите Kiturami могат да бъдат разделени по дизайн и мощност, както следва:

 • Дизелови подови котли Kiturami. Турбо серия (9000-35000 вата) и KSOG (58000-465000 вата) с турбо горелка.
 • Подови газови котли Kiturami. TGB серия (35000 вата), KSOG с TGB факел (58000-465000 вата).
 • Окачените на стена котли се представят само с газови модели от 15 до 35 kW.

Нека разгледаме характеристиките на котлите Kiturami, като използваме примера на дизеловия котел Kiturami Turbo.

Спецификации

Помислете за техническите характеристики на котлите Kiturami:

ПараметърСтойност
Тип котелОтопление на газ
Метод за пренос на топлинаКонвекция или кондензация
ФункционалностОтопление, водоснабдяване с топла вода
Мощност15-297 kW
Ефективност92-98 %
Метод на инсталиранеПодови или стенни
Тип газова горелкаЗатворено
потребление на енергияЕднофазен ток 220 V 50 Hz

Общо описание на котлите Kiturami

Цялата линия на отоплителните котли Kiturami е двуконтурна. Тоест те се използват не само за отопление на помещенията, но и за производство на топла вода в системата за БГВ. Ако няма нужда от топла вода, веригата за БГВ може да бъде пропусната.

При компаниите можете да намерите както монтирани на стена, така и на пода котли Kiturami. Освен това подовите котли се произвеждат във вертикална или хоризонтална конфигурация.

В допълнение към котлите за отопление с течно гориво (дизел), Kiturami произвежда котли, работещи на втечнен газ, както и комбинирани котли, работещи на два вида гориво: течно и твърдо.

Струва си да се отбележи, че именно дизеловите котли Kiturami се считат за най-надеждните в своя клас.

Предимства и недостатъци

Предимствата на газовите котли Kiturami са:

 • Високи експлоатационни възможности на котлите, надеждност, ефективност.
 • Стабилна работа, ниска честота на откази или честота на отказите.
 • Високо качество на изработка, надеждност на възлите и частите.
 • Широка гама от модели, които отговарят на всякакви нужди.
 • Оптимален набор от функции, липса на неизползвани функции, които увеличават цената на котела.
 • Безшумна работа, лесна работа.
 • Относително ниска цена.
 • Компактност, привлекателен външен вид.

Недостатъците включват:

 • Летливост. Когато токът бъде прекъснат, отоплителната система спира да работи. Освен това котлите са чувствителни към правилното свързване и стабилността на захранването.
 • Необходимостта от поддръжка от квалифициран персонал.

ЗАБЕЛЕЖКА!

Тези недостатъци са присъщи на всякакви газови котли и могат да се считат за специфични конструктивни характеристики.

Обобщаване

Отоплителните котли са популярни не само в селските къщи, но и в градските райони, защото автономното отопление дава много предимства пред централизираното отопление. Котлите Kiturami могат да бъдат приписани на едно от най-високотехнологичните предложения на пазара, висока ефективност, издръжливост, възможността за гъвкаво регулиране на работата само допринасят за нарастването на популярността на продуктите на този производител.

Видеото показва подробно принципа на работа на газовия котел Kiturami.

Хареса ли ви статията? Абонирайте се за нашия канал Yandex.Zen

Устройство

Основните конструктивни елементи на котлите са газовата горелка и топлообменника. Това са независими единици, но те работят по двойки и са структурно комбинирани.

Охлаждащата течност под действието на циркулационната помпа навлиза в топлообменника, загрява се и напуска вторичния пластинен топлообменник, където отделя част от топлинната енергия за приготвяне на топла вода. След това охлаждащата течност се влива в отоплителния кръг.

Захранването с отработени газове и въздух за нормално горене се осигурява от вентилатора на турбокомпресора, а контролната платка контролира работата на системата.

Към него е свързана система от датчици за самодиагностика, която открива неизправности и подава сигнали към контролното табло, което незабавно задейства сигнал на дисплея на котела.

Kiturami KRP

Котли за пелети Kiturami KRP за отопление и водоснабдяване. Пелетите се използват като гориво - форма на твърдо гориво под формата на пелети, направени от сгъстени дървесни отпадъци. Пелетни котли Kiturami KRP използват дървесни пелети от 1-ва и 2-ра категория Ø 6 - 8 mm и дължина 10-30 mm. Пелетите, изложени на вода или влага, се превръщат в дървено брашно, в резултат на което те губят своите горивни свойства. Използването на такова дървено брашно като гориво може сериозно да намали ефективността на агрегата, включително намаляване на мощността и увеличаване на производството на пепел. Вградената циркулационна помпа се използва при подаване на топла вода с цел равномерно разпределение на топлината в топлообменника. Този дизайн гарантира ефективно снабдяване с топла вода. Пакетът включва стаен термостат. Той има редица полезни функции, като: избор на сезон за настройка на температурата на отоплителната вода, включване и изключване по време, функцията за автономна работа поддържа минимална стайна температура и предотвратява пукването на котела, функцията за промиване осигурява голямо количество на топла вода и други. Някои технически характеристики на пелетния котел Kiturami KRP

 1. Използва се за отопление и отопление на вода;
 2. Автоматично дозиране на горивото в зависимост от нуждата от топлина и степента на горене в пещта на котела посредством захранващ шнек;
 3. Циркулационната помпа и разширителният резервоар са вградени, което естествено опростява монтажа му;
 4. Пепелникът е под формата на кутия, лесно се изпразва и поради специалния му дизайн почистването на котела не е трудно;
 5. Използването на специален нагревател в пелетния котел Kiturami KRP ви позволява да увеличите зоната на запалване;
 6. Дизайнът на котела предотвратява обратния удар на горелката;
 7. За безопасна работа: функция за защита от замръзване, двойна защита от прегряване, вградени детектори за прегряване и ниво на вода и др.

Инструкции и документация на Kiturami KRP Premium:

 1. Книжка Kiturami KRP
 2. Ръководство за потребителя на Kiturami KRP
 3. Ръководство за потребителя на Kiturami KRP - A (Premium)
1.Работа на котел Kiturami KRP-A върху пелети от слънчогледова люспа. За да видите, щракнете върху камерата.
2.Стартиране на котел Kiturami KRP 20-A. Запалване на горелката

Работа и настройка

Работата на котлите Kiturami е автоматична.

От потребителя, за да конфигурирате, са необходими само няколко действия:

 • Настройка на температурата, извършена в работно състояние.
 • Отводняване и пълнене на системата с вода.
 • Периодично почистване на тялото на котела от сажди или прах.

Всички останали действия се извършват или автоматично, или от силите на поканените специалисти. Това важи особено за първоначалната настройка, която заменя фабричните настройки за по-голяма производителност и икономичност.

Инструкция за изтегляне

Изтеглете инструкции за газови котли Kiturami.

Неупълномощената намеса в конструкцията на котела може да доведе до неговата повреда и да анулира гаранционното споразумение.

Съставът

Разработването на моделите KSO първоначално се извършва като газово оборудване. След промяна на типа горелка и леко промяна на системата за наблюдение и контрол стана възможно използването на други енергийни източници. Дизеловото гориво стана основно. Турбо-циклоновата горелка допринесе за 100% изгаряне на гориво и повишена ефективност. Предимствата на модела са простота на дизайна, лекота на поддръжка и ниска цена.

Дизелов котел Kiturami KSO

Котли за биогорива KRM-30R и KRM -70R с промените в техния дизайн се използват както дизелово гориво, така и други твърди горива. Преходът от един вид гориво към друг е бърз. Системата за принудителна циркулация подобрява ефективността на нагревателя. Тези модели се различават само по мощност.

Дизелов котел Kiturami KRM-30R

Turbo 13r модел генерира 13 000 kcal / час топлинна енергия или 15,1 kW, което е достатъчно за отопление на 150 кв. м. Взети са предвид разходите за топлина за подготовката на водоснабдяването с топла вода. При значителни редовни отпадъци от вряща вода мощността на топлинната верига е по-ниска.

Дизелов котел Kiturami turbo 13r

Модел Turbo 17 има параметър на топлинна мощност от 19,8 kW, достатъчен за отопление на 180 кв. м. За да се увеличи границата на горния праг на производителност, се избират дюзи на горелката, които могат да повлияят на разхода на гориво.

Дизелов котел Kiturami turbo 17

Модел Turbo 21r с мощност 24,4 kW има повишена производителност на веригата за БГВ. В този случай размерите на котела остават непроменени.

Течно гориво турбо модел 30 r има капацитет от 34,9 kW, достатъчен за отопление на 350 кв. м. Оборудван с горелки с форма на горелка, режимът на изгаряне на горивото е оптимален. Поради ниското количество азотни оксиди, това е изключително екологично оборудване.

Дизелов котел Kiturami turbo 30 r

Основни неизправности

Котлите Kiturami са известни със своята надеждност и издръжливост на частите. Въпреки това не може да се изключи възможността за отделни неизправности.

Най-често компонентите, които са под максимално натоварване, се провалят - топлообменникът и газовата горелка.

В топлообменника се натрупва слой варовик, което намалява ефективността на топлопредаването.

Необходимо е да се повиши температурата на горене, в резултат на което външната част на устройството се нагрява твърде много и се проваля.

Газовата горелка е податлива на запушени дюзи и други проблеми, които водят до гасене на пламък и затруднения при запалването на котела..

Често има неизправности на самите сензори на системата за самодиагностика - лош контакт, отворена верига, късо съединение.

Подови котли

Всяка подова машина Kiturami е оборудвана с турбоциклонна горелка. При необходимост може да бъде заменен с дизелов. Производителят предлага три версии:

 • STSG. Капацитет на отопление 15-35 kW. Компактен. Вместим резервоар за БГВ. Стоманен радиатор - заварен с помощта на иновативни технологии, които изключват течове.
 • ТУРБО. Ниско ниво на шум. Оригиналната структура на топлообменната камера - продуктите от горенето преминават през нея многократно.
 • KSOG. Те се различават от другите версии по големи размери, по-висока топлинна мощност - 58-454 kW и използването на специални тръби за пренос на топлина. Пресованите тръби увеличават ефективността.

Основни компоненти на котела Kiturami

Кодове за грешки, дешифриране и как да се коригира

Помислете за най-често срещаните грешки на котлите Kiturami:

КодътДекодиранеЛекарство
01-03Неуспешно запалване на пламъкаПроверете състоянието на дюзите на горелката, наличието на газ в тръбопровода, състоянието на клапаните и захранващия клапан
04Неизправност на температурния сензорПроверка на състоянието на контактите, извикване на съветника
05Неизправност на сензора за прегряване на котелаОбадете се на майстора
06Режимът на работа на вентилатора не се откриваПроверете състоянието на контактите, обадете се на съветника
07Неправилна скорост на вентилатораОбадете се на майстора
08Дължината на проводника на регулатора на стайната температура е превишенаПрекъснете проводника, проверете дали е в контакт с телефонната линия
95 и 98Ниско ниво на водата в отоплителния кръгДобавете вода, проверете системата за течове
96Прегряване на охлаждащата течностПроверете работата на циркулационната помпа, увеличете нивото на течността в системата, обадете се на капитана
97Теч на газИзключете котела, отворете прозорците, обадете се на специалисти

Монтаж на котли Kiturami

 • Котлите за течно гориво се монтират в помещение с температура, съответстваща на температурата на отопляемото помещение ± 10-15%;
 • Помещението трябва да бъде снабдено с приточна и изпускателна вентилация в съответствие със стандартите за пещното оборудване;
 • Съхранението на строителни и запалими материали не е разрешено в пещта;
 • Подът в котелното трябва да се измие. Направен е под с наклон за оттичане на вода и петролни продукти. Канализационната система трябва да бъде оборудвана с филтър за петролни продукти;
 • Височината на тавана в котелното помещение е най-малко 2300 mm;
 • Котелът е поставен на негорима платформа, не по-тънка от 50 мм. Препоръчително е да се направи платформа от тухла или бетон;
 • Разстоянието от барабана на котела до стените и тавана (ниша) трябва да бъде най-малко 600 mm;
 • Разширителният резервоар на котела е монтиран на височина повече от един метър от горната част на котела;
 • Директното подаване на вода към котела е забранено. Препоръчва се захранване от резервоар за съхранение;
 • Необходимо е да се използва циркулационна помпа в системата и да се направи дренажна система с клапан;
 • За електрическото свързване на котела е необходима отделна окабеляваща група, със заземителен контакт, защитен от прекъсвач + RCD (устройство за остатъчен ток) или диференциален прекъсвач.
 • Извличането на дим от котела се извършва с комин с формата на буквата "L", с огъване най-малко 50 см. Наклонът на тръбата към основния комин трябва да бъде 5˚. Дължината на комина трябва да бъде най-малко 3 метра от повърхността на котела.

Това са общите правила за инсталиране на масления котел Kiturami. За да инсталирате котлите и да поддържате гаранцията, трябва да поканите специалисти.

© ObOtoplenii.ru

Ценови диапазон

Моделната гама газови котли Kiturami е много широка. Цената на домакинските модели (за частна къща) е в диапазона от 30-60 хиляди рубли, но има и по-мощни модели, които ще струват 100-800 хиляди рубли.

Тази разлика в цената се дължи на степента на мощност и възможности на котела, неговото предназначение и конструктивни характеристики..

По правило потребителите избират единици с по-ниска мощност и съответно разходи.

Моля, проверете условията за доставка преди покупка. Котлите в основната конфигурация нямат комин, така че трябва незабавно да решите кой тип е необходим и да го поръчате. Също така трябва незабавно да вземете филтри и стабилизатор на напрежението..

Парни котли

Най-популярни са стенните газови котли на корейския производител, тъй като те са с леко тегло и компактни размери. Такъв котел може да бъде инсталиран в кухнята или в коридора или в друга малка стая.

Помислете за моделите на стенни газови котли от KITURAMI:

 1. Моделът KITURAMI World 5000 е един от най-мощните и може да отоплява стая от 350 м2. В този котел можете да използвате абсолютно всяка охлаждаща течност. Оборудването е оборудвано с вграден разширителен резервоар и циркулационна помпа. Благодарение на соленоидния клапан, разходът на газ е намален и е доста удобно да използвате котела през лятото. Можете да управлявате устройството от разстояние.
 2. Модел KITURAMI world 3000. С допълнително закупуване на дюзи, котелът може да бъде преобразуван, за да работи на намален газ. Котелът включва отделен меден топлообменник и коаксиален комин.
 3. Моделът KITURAMI world plus е специално създаден за Русия. Този модел има два вградени топлообменника, така че можете да затопляте водата, без да изключвате отоплението. В този модел има пълно изгаряне на гориво и неговата икономия, благодарение на газова горелка с вътрешно горене. С помощта на контролера можете да зададете режима на работа за отопление на помещението, като вземете предвид индивидуалните нужди. Външен термостат е инсталиран стандартно.
 4. Моделът KITURAMI ECO Condensing е кондензен котел, който получава допълнителна топлинна енергия чрез използване на конденз. Топлинната енергия се извлича около 10% от общата. Такъв котел е най-икономичният от всички модели, произведени от корейския производител. Котелът е оборудван с всички необходими функции. За да се получи топлинна енергия, равна на 16 kW, ще са необходими около 1,6 m3 гориво. Много е изгодно да се използва такъв кондензен котел за отопление на помещенията.
 5. Модел KITURAMI близнак Alpha. В такъв котел има принудително отстраняване на продуктите от горенето и впръскване на въздух. Дизайнът използва топлообменник, изработен от мед и алуминий. Благодарение на няколко режима можете да прецизирате работните си настройки. А също така в котела е инсталирана система за защита срещу прегряване на охлаждащата течност и срещу проникване на въглероден диоксид.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни