Съвети за отстраняване на неизправности за премиум газов котел Koreastar


Характеристики на котлите Koreastar


Котлите са предназначени за отопление на помещенията и захранване с топла вода

Компанията произвежда двуконтурни блокове, предназначени да изпълнят две задачи - отопление на дома и водоснабдяване с топла вода. Подови модули са на разположение за монтаж на стена. Течността за отопление на дома и за битови нужди се приготвя отделно за повечето устройства. За да неутрализират свързаното забавяне на отоплението, продуктите са оборудвани с тритактов електромагнитен клапан.

Когато охлаждащата течност се охлади до +5 градуса, газовият котел се включва чрез автоматизация. Това предотвратява замръзването на водата в тръбите. Намаляването на налягането на газа (до определена граница: минимум - 4 mbar) и промените в мрежовото напрежение не влияят на стабилността на котела.

Спецификации

Мощността на газовите котли Koreastar, в зависимост от техния дизайн и обема на приготвената вода, варира от 10 до 40 kW. Настройката на параметрите и управлението на работата се извършват дистанционно с помощта на дистанционното управление. Микропроцесорната платка издържа добре на напреженията. Също така котлите са оборудвани с дистанционен термостат, чиято функция е да изключи отоплението на водата, когато температурата достигне желаното ниво. Дизайнът използва циркулационни помпи от немско производство и дисплей с течни кристали.

Работата на конкретен модел котел Coreastar е посочена в инструкциите. За най-малко мощните вариации е приблизително 13 l / min. Топлообменникът е снабден с допълнителна защита, поради което уредът издържа по-дълго. Някои видове котли се произвеждат във версии със затворена и отворена горивна камера, други - само в първата версия.

Предимства и недостатъци


Оборудването предотвратява пушенето от помещенията

Когато избират котел Coreastar, купувачите са привлечени от приемливата цена на тези устройства и съотношението цена-качество: малцина могат да си позволят да закупят единица, произведена в Германия. Добре координираната работа в условията на студена зима, присъща на значителна част от територията на Русия, също представлява интерес за собствениците на частни къщи.

Други предимства на тези устройства са:

 • ниско ниво на шум от работеща помпа;
 • висококачествен автоматичен блок за управление;
 • опция за контрол на климата;
 • оптимизиране на подаването на газ (иницииране - когато горелката се запали, прекратяване - когато тя изгасне), което спестява гориво;
 • използването на устройство, което предотвратява пушенето от помещенията;
 • механизъм, който предотвратява замръзването на охлаждащата течност.

Недостатъкът е, че понякога пренапреженията на напрежението все още причиняват неизправности на микропроцесорната платка, въпреки инструкциите на производителя за стабилна работа с капки в рамките на 15% от двете страни на номинала. Можете да предотвратите подобни инциденти, като инсталирате непрекъсваемо захранване.

Когато собственикът на котел със затворена камера включи устройството, той може да срещне шум - това се дължи на вида на използваната горелка. Такова устройство трябва да бъде инсталирано в отделно оборудвана котелна стая.

Кодове за грешки и неизправности

В случай на неизправност в работата на котела, потребителят трябва първо да разгледа инструкциите. Повечето от грешките са изброени от производителя. Просто не винаги е ясно как да ги премахнете. Препоръчваме Ви да рестартирате оборудването незабавно:

 • Натиснете клавиша за рестартиране;
 • Изчакайте котелът да заработи отново;
 • Уверете се, че символите изчезват от екрана.

Ако нищо не се е променило, започнете да търсите разбивка. Таблицата по-долу предоставя решения за различни проблеми.

Кодове за повредиКакво имат предвидКак да го поправите сами
A01Системата не отчита наличието на пламък.
 • Развийте докрай газовия клапан;
 • Проверете правилното функциониране на газовия клапан. Налягането трябва да бъде 20 mbar;
 • Проверете дали йонизационният електрод и неговите проводници за цялост. Извадете контактите му по време на окисляване, заменете. Издърпайте детайла към горелката 3 мм.
A02Имаше съобщение за наличието на пламък, въпреки че нямаше запалване.
 • Отворете спирателните кранове, проверете дали клапанът се отваря;
 • Презаредете техниката;
 • Диагностицирайте сензора за запалване и йонизация, възстановете тяхното положение спрямо горелката;
 • Проверете целостта на окабеляването, плътността на контактите на сензорите и контролната платка.
A03Прегряване на оборудването. Работата на котела е блокирана. Температурата е над 90 градуса. Термостатът се е задействал. На първо място, проверете го за изправност. Освободете излишния въздух от системата с помощта на кранове на Mayevsky.

Поставям диагноза:

 • Циркулационна помпа. Ако е повреден, сменете или коригирайте настройките. Почистете лопатките на работното колело от запушването;
 • Ако грешката се появи отново, поправете електронния модул.
A08 / F10Датчикът за температурата на отоплителния кръг не работи.Проверка на сензора, неговите връзки и контакти. В случай на късо съединение (SC) или отворена верига се инсталира нов елемент.
F05Неправилна работа на системата за отстраняване на газове.Проверете:
 • Връзка на въздушно реле;
 • Въздушна диафрагма за залепване;
 • Изпълнение на вентилатора.
 • Коминни шахти или тръби. Често се запушва със сажди, сажди. При силен вятър листата и отломките могат да се запушат вътре. За цялостно почистване е по-добре да се свържете с комуналните услуги.
F11NTC сензорът за температура на топлата вода не работи.Показва се грешка F11, какво да правя:
 • Проверете сензора за късо съединение и прекъсване.
 • Позвънете на контактите с мултицет. Обикновено индикаторите са 10 kOhm.
 • Свържете отново частта. В случай на повреда свържете нов елемент.

Ако запалването не се случи при включване на БГВ, проверете трипътния клапан, който превключва отоплението между веригите.

F37Ниско налягане във веригата (по-малко от 80 kPa).Уверете се, че сензорът за налягане и окабеляването му са в добро състояние. Проверете всички връзки и възли за течове. Всяка повреда е запечатана. Включете грима на системата с вода.
F41Движението на охлаждащата течност е нарушено. Топлообменникът се прегрява.Как да поправите ситуацията:
 • Проверете топлообменника за образуване на варовикови отлагания. Почистете епруветките от отлагания с помощта на реактиви или лимонена киселина. Един слой от котлен камък върху радиатора пречи на циркулацията на водата, влошава отоплението, от което уредът прегрява;
 • Издухвайте въздуха от помпата. Задайте подходящия режим. Инсталирайте нова помпа, ако е счупена.
F50Електронната платка не работи.Проверка на заземяването, дъска за повреда. По-добре е да поверите ремонта и подмяната на контролния модул на специалист.

За съжаление, не всички неизправности на отоплителното оборудване Koreastar са обозначени с код на дисплея. Потребителите се оплакват, че устройствата са чувствителни към свръхнапрежения, което често засяга контролната платка. И това е въпреки гаранциите на производителя за стабилни показатели на всякакви състезания. Ето защо, когато избирате "Coreastar", струва си допълнително да свържете стабилизатор.

Експертите препоръчват ежегодното предотвратяване на повреда. Почистете устройството от замърсявания, котлен камък, извършете технически преглед.

Инсталиране и експлоатация


По-добре е да поверите инсталацията на котела на професионалист.

Схемата за свързване на котела е дадена в инструкциите. Определя се от характеристиките на устройството на този модел. Някои устройства са летливи, други не се нуждаят от захранване. В първия случай към точката на свързване трябва да се подаде напрежение 220 V с честота 50 Hz. Не използвайте тройници, удължителни кабели, свързвайте други устройства към източника. Ако даден модел трябва да бъде снабден с втечнен газ, се извършва смяна, като се покани майстор.

В котелното помещение трябва да се осигури захранваща вентилация с помощта на оборудване, което създава непрекъснато движение на въздушните потоци. Използването на газово гориво налага забрана за съхранението на химически активни и пожароопасни съединения и материали в помещението, където е монтиран котелът. Не поставяйте устройството до прозорец, стълбище или в стенен отвор и не поставяйте нагреватели и климатични устройства до него. В случай на неизправности на дисплея се показва код за грешка (декодирането на номерата е дадено в инструкциите).

Изисквания към помещенията

Помещението, в което ще бъде инсталирано газовото оборудване, трябва да бъде оборудвано с вентилация за чист въздух. Освен това отворите за врати и прозорци не могат да бъдат класифицирани като такива, ако нямат устройства, осигуряващи постоянно движение на въздушния поток - вентилатори, дупки в крилото на вратата и т.н. Когато пускат нагревателя в експлоатация, е забранено да се извършват строителни работи в помещението, което може да промени дизайна на вентилацията, като по този начин се повлияе на обема на доставения кислород.

Забранено е в котелното:

 • Съхранявайте пожароопасни вещества и материали.
 • Съхранявайте химически активни вещества - хлор, амоняк, киселини и др.
 • Поставете отоплителни уреди и климатици близо до котела.
 • Инсталирайте оборудване близо до стълби, в отвори на стени, в близост до прозорци и аварийни изходи.

Правила за подбор

Когато избирате котел, първо трябва да изчислите каква мощност е необходима за обслужване на жилището. Най-грубият метод се основава на площта: приема се, че е необходим 1 киловат енергия на всеки 10 квадратни метра. За да се постигне по-голяма точност на изчисленията, е необходимо да се вземат предвид климатичните особености на региона, където се намира жилището, материала на стените и влиянието на различни източници на топлинни загуби. Производителят посочва да се работи с какви размери на помещенията е проектиран този или онзи модел с определена стойност на мощността.

Продуктите, оборудвани с битермален топлообменник, затоплят течността по-бързо, но не издържат толкова дълго, колкото версиите с две изолирани намотки. Отоплението на жилищна площ от 300 м2 изисква 3 кубически метра газ на час. При по-малките стаи консумацията ще бъде по-ниска. Използването на икономичен режим намалява разходите почти наполовина.

Популярни модели


Премиум 16Е

Активно позиционираните линии са Буран и парапетният енергичен президент. Но по-ранните серии продължават да се продават: Ace и Premium включват модели със затворена камера (Turbo) и модули с отворена стена (Atmo). Гамата Bravo Turbo включва само затворени камери, проектирани да бъдат поставени на пода. Компанията произвежда и котли за индиректно отопление, които са свързани към подов или окачен котел.

Премиум 16Е

Маркировката 16E в името означава, че максималната мощност на агрегата е 16 kW, той има затворена горивна камера и е поставен на пода. Както при другите производители, името на конкретен модел котел информира за някои от неговите характеристики. Фигурата обозначава индикатора за мощност, буква А придружава монтирани котли с отворена камера, а Е - подови котли със затворена. В еко режим 16E консумира приблизително 8,15 kW. Ефективно ще отоплява 160 м2 жилищна площ. Тегло на котела - 32 кг.

Ефективността на устройствата от линията Premium е 93,1%. Всички те са оборудвани с два топлообменника: този, който работи за отопление, е направен от мед, а този, който затопля вода за битови нужди, е направен от стомана. Изпълнението ви позволява да подготвите душ на цена до 13 литра в минута. Регулируемите параметри се показват на LCD екрана. Байпасният клапан предпазва устройството от воден чук по време на скокове на налягането. Моделите от първокласни линии консумират както природен газ, така и LPG.

Кореастар асо


Кореастар асо

Тази серия е заточена за възможно най-бързото загряване на водата.Устройствата имат битермален меден топлообменник. Когато работят в режим на отопление с вода, дори версиите с ниска мощност показват капацитет от 10 литра в минута. Котлите имат вграден байпас (байпас), което ги прави подходящи за използване с радиаторно оборудване, оборудвано с температурни контролери. Ефективността на моделите е в диапазона 90-91,2%, мощността е в диапазона от 10 до 32 kW.

Котлите на Koreastar са подходящи за обслужване на помещения до 320 м2, като също така осигуряват водоснабдяване с топла вода. Устройствата са оборудвани с блокове, които осигуряват безопасността на работа: защита срещу замръзване на охлаждащата течност, срещу воден чук, антиблокиране на основните компоненти.

Корейски дизелови отоплителни котли Korea Star

Всеки купувач иска да закупи мощно, но в същото време компактно и тихо отоплително устройство, което може да спести от отопление и да осигури топла зима. Ето защо, фокусирайки се върху интересите на потребителите, компанията предлага линия корейски котли за монтирани на стената нискошумни газови агрегати с функция за икономия на гориво. Циркулационната помпа има функция против замръзване на горивото, което гарантира дълъг експлоатационен живот. За удобно използване от разстояние, пълният комплект включва дистанционни управления за регулиране на температурата на отопление и гориво.

Иновативен декор
Фиг. 2 Иновативен декор

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 5 на 5 )

Нагреватели

Фурни