Инсталация за подов газов котел Lemax. Газов котел Lemax Premium. Общ преглед. Инструкция, спецификации

Използването на газови котли за организиране на автономно отопление се счита за най-ефективния и икономичен начин.

Сред многото различни варианти се открояват с ниската си цена и висококачествените подови котли на местната компания Lemax.

Те са икономични и не използват електричество, което ги отличава благоприятно от повечето чуждестранни аналози.

За отопление на частна къща, апартамент или други помещения е необходимо да се използва единица с подходяща мощност.

Помислете за работата на модела Premium 10, подходящ за отопление на средно голяма частна къща.

Газови котли Lemax Premium 10

Заводът Lemax в Таганрог произвежда няколко линии газови котли, от които серията Premium може да се счита за най-обширна.

Състои се от модели с различни мощности, от 7,5 до 100 kW... Всички блокове са подови конструкции, които не използват електрическа енергия. Тази функция е много привлекателна за жителите на частния сектор или собствениците на селски къщи, където често се случват прекъсвания или прекъсвания на електрозахранването.

Серията Premium предлага широка гама от помещения за помещения от всякакъв размер и обем.

Има модели с мощност от 12,5 до 40 kW, способни да приготвят топла вода, което ги прави условно двуконтурни. Те имат медна намотка, вградена в нагрятата водна риза, където топлинната енергия се предава към потока от битова вода..

Котлите имат подвижен горен панел за лесен достъп до вътрешни части и възли при извършване на ремонт или поддръжка.

Котел Lemax premium

Отоплителното устройство Lemax Premium заслужено се превърна в визитна картичка на предприятието. Именно за него искаме да прегледаме. Интересуваме се от инструкцията за бойлер Lemax Premium, принципа на работа, моделите, представени от производителя, както и техническите показатели и отзивите на клиентите.

Дебелината на висококачествената стомана с повишена якост, използвана при производството на котли Lemax Premium, е най-малко 2 милиметра. Необичайно широк диапазон ви позволява да изберете отоплителното устройство възможно най-точно в съответствие с мощността, съответстваща на отоплителния проект.

Собственикът на жилището може да бъде сигурен, че ще намери в серията необходимия апарат, започвайки от 7,5 kW, за организиране на индивидуално котелно помещение за малка градинска къща с площ от 70 квадратни метра. Дизайнерът може да разчита на котел Lemax Premium с характеристики, подходящи за отопление на големи административни и промишлени сгради, с мощност до 100 kW. с площ до 1000 м2.

Котелно устройство Lemax Premium

Стоманен газов котел (KGS), така че често можете да изненадате името на котлите Lemax Premium на ценовите етикети в магазините. Премия KGS от 7,5 до 20 kW намери широко търсене сред отделния потребител. Спомнете си, че приблизителната стойност на мощността, необходима за отопление на жилищни помещения, се счита за централна Русия в размер на 10 kW на 100 m2. Подробно устройство на котлите Lemax Premium може да видите на фигурата по-долу:

Котел Lemax Premium технически характеристики

Производителят е разделил линията котли на две групи. Първата „битова“ серия котли Lemax Premium се намира в диапазона на мощността от 7,5 - 60 киловата. Производителят е определил експлоатационния живот на продукта на 14 години.

Видеото показва котела Lemax Premium 12.5 в подробни технически характеристики:

Инженерният отдел с гордост представя покритието CERTA, специално разработен антикорозионен емайл.Съставът може да издържа на температури на излагане до 750 ° C. След обработката топлообменникът, поради инхибиращия си състав, значително повишава защитните си свойства срещу агресивни влияния като солеви разтвори или минерални масла.Така че характеристиките на котела Lemax Premium са най-високи и заслужено попадат в полето на нашето внимание .

Стоманени газови котли Lemax Premium серия 7,5 - 60

Както бе споменато по-горе, корпусът на котлите Lemax е направен от двумилиметрова стомана. Съответства на всички европейски и вътрешни стандарти.

Инженерите предложиха използването на цилиндричен топлообменник, който направи възможно експлоатацията на премиум котела Lemax в затворени вериги с работно налягане до 1 атм. за модели от 7,5 до -10 kW.

За опции от 12,5 до 60 kW разработчиците гарантират стабилна работа до 3 атм.

Котел Lemax Premium Предимства до 60 kW

 • Широка гама от капацитети от 7,5 до 60 kW
  определено допринася за точния избор на оборудване за дадените параметри.
 • Котелът Lemax Premium е напълно нелетлив, няма нужда да свързвате електрически мрежи.
 • Газовият клапан SIT от водещата италианска марка ни разказва за сериозния подход при избора на доставчици на компоненти, които котелът Lemax Premium избира. Оборудването на газовата горелка с подобни елементи заедно с микропламенната горелка POLIDORO оправдава първокласното име на серията. Компонентът SIN се използва в такива известни устройства като и други.
 • Многостепенната система за защита е оборудвана със сензор за прегряване, сензор за обратна тяга.
 • Котелът Lemax Premium е блокиран при голямо натрупване на сажди и при случайно издухване на горелката.
 • Горният декоративен панел се отстранява лесно, правейки почистването и поддръжката лесни и лесни.
 • Както беше споменато малко по-горе, сензорът за прегряване на топлообменника допълва степента на защита на устройството.
 • Производителят е постигнал най-висока ефективност чрез прилагане на:
 • разширена топлообменна повърхност;
 • турбулатор с нова конфигурация, който направи възможно задържането на отработените газове по възможно най-добрия начин.
 • Първичният и вторичният приток на въздушни маси се разширява към увеличаване.
 • Организация на захранването с топла вода в котли с мощност от 12,5 до 40 kW.
 • Преобразуване на струи в втечнен газ.
 • Гаранцията на производителя е 36 месеца.

Стоманени газови котли Lemax от серията Premium 70 -100

Втората "индустриална" серия котли Lemax Premium се намира в диапазона на мощността от 70 - 100 киловата. Производителят е определил номиналния живот на оборудването на 14 години.

Термичните характеристики на серията предполагат използването на устройството при отопление на големи сгради. Дизайнерите затварят проекти на жилищни сгради и офис сгради с площ до 1150 квадратни метра.

Инструкциите за Lemax са в раздела.

Предимства на котлите Lemax Premium до 100 kW

 • Lemax Premium от 70 до -100 kW, инженерите на компанията, оборудвани с два газови клапана 820 NOVA SIT, които работят независимо един от друг;
 • Термичните параметри се регулират удобно от предния панел;
 • Котелът Lemax е напълно нелетлив, няма нужда да свързвате електрически мрежи.
 • Автоматичен контрол върху възможното образуване на сажди, прегряване и прекъсване на сцеплението се осъществява от подходящи сензори;
 • Клапанът, отговорен за управлението на свръхналягането, е вграден в отоплителния кръг и е проектиран за 3 бара;
 • Котелът Lemax Premium постига най-висока ефективност чрез: увеличаване на топлообменната повърхност;
 • турбулатор с нова конфигурация, който направи възможно задържането на отработените газове по възможно най-добрия начин;
 • Повишено ниво на приток на първоначална и вторична въздушна смес;
 • Регулирането на работната температура на термичното устройство спрямо показателите на термометрите в жилището се извършва чрез свързване на стаен термостат;
 • Стандартната конфигурация на котлите Lemax Premium е конфигурирана да работи на природен газ, ако е необходимо, след преконфигуриране на струите от специалисти на сервизния център, е разрешена работа с втечнен газ;
 • Декларираните от производителя гаранционни задължения за котела Lemax-3 са 3 години от датата на продажба.
 • Стоманени газови котли Lemax от серията "Premium" N

  Третата версия на гамата котли Lemax Premium

  , в името е отбелязано с индекс
  "Н".
  Индикаторите започват от 7,5 и са ограничени до 30 киловата мощност. Структурата на апарата е структурно идентична на първите две. Отличителна точка в устройството трябва да се има предвид, първо, свързването на специална маркова турбо дюза за отстраняване на продуктите от горенето. На второ място, възможността за свързване на стаен термостат.

  За удобна смяна на температурата копчето за управление е разположено на предния панел от дясната страна. Информативно обозначаване на температурни стойности, безпогрешно ви позволява да настроите регулатора в желаната позиция, за да осигурите комфортен термичен режим.

  За котли Lemax Premium с индекс "Н",

  осигурена е специална връзка за стаен термостат, сигналът от който се изпраща към автоматичното управление на газовия котел. Въз основа на показанията на вътрешната температура, отоплителното устройство променя интензивността на нагряване.

  Стаен термостат Lemax

  Термостатът, показан на снимката, се използва за регулиране на температурата в автоматичен режим. Термостатът се използва широко в обществени помещения като хотели, училища, държавни служби и т.н.

  За да работи нормално газовият котел Lemax Premium, термостатът трябва да бъде монтиран в зоната на помещението, където се съхраняват средните температурни стойности. Препоръчително е да инсталирате устройството на ниво един и половина метра от пода. Източниците на топлина, както и прозорците или вратите, не трябва да оказват влияние върху показанията на термостата, следователно е необходимо да се намери такова положение на устройството, така че горните обстоятелства да не го повлияят.

  Турбо дюза Lemax

  Турбо дюзата е свързана с котли, оборудвани с газов клапан SIT NOVA 820. Просто казано, ако вашето устройство има черен копче за контрол на температурата, тогава можете да свържете дюзата Lemax Turbo към него.

  Основната цел на това устройство е да осигури принудително отстраняване на продуктите от горенето. Турбо дюзата за котел Lemax Premium освобождава собственика от притеснението да оборудва и монтира комин с естествена тяга.

  Най-добрият преглед на котела Lemax Premium се характеризира като надеждно оборудване. Комбинацията от местно производство с усъвършенствани компоненти прави иновативните устройства достъпни за населението,

  Днес котелът Lemax Premium може да се намери в продажба в цяла Русия. Освен това е по-добре да купувате котли Lemax на изгодна цена на официалния уебсайт в онлайн магазина. Ако въпреки това трябва да докоснете оборудването със собствените си ръце, тогава широка мрежа от магазини на дребно - партньори на компанията е на ваше разположение.

  Гаранционният ремонт на котлите Lemax Premium се извършва в сервизни центрове. Пълен списък на сервизните партньори на компанията е публикуван на официалния уебсайт. Производителят декларира да реагира своевременно на проблеми, възникващи от потребителите. Коригирайте възникналите проблеми възможно най-скоро. Освен това можете да се регистрирате и за следгаранционно обслужване. Производителят и котелът Lemax Premium се опитват да вземат предвид всяко желание на своите потребители!

  Характеристики на модела

  Моделът Premium 10 има мощност от 10 kW, което е оптимално за отопление на къща до 100 m2.

  Благодарение на своя опростен и надежден дизайн, агрегатите демонстрират стабилна и ефективна работа. Ефективността на котлите Premium 10 е 90%, което се постига чрез липса на загуби за собственото им отопление или за пренос на енергия извън топлообменника.

  Моделът има здрав 2-милиметров стоманен резервоар за дълготрайна и стабилна работа.

  Използвана е италианската автоматизация Sit, която регулира работата на блока.

  Теглото на котела е значително по-ниско от това на другите агрегати от този клас и е само 41 кг. Топлообменникът има висококачествена защита от слой антикорозионен емайл, както и инхибиторно покритие за премахване на експлоатационните отлагания (сажди, сажди, други слоеве).

  Какви функции прави

  Котлите Lemax Premium 10 са изцяло едноконтурни, способни само да загряват охлаждащата течност за отоплителната система.

  Допълнителна функция на котела е конвективно отопление на помещението, в което се намира, което прави възможно да не се монтират радиатори в него.

  Освен това са налични следните функции:

  • Контрол на прегряването на топлообменника.
  • Защита срещу изчезване на течение и издухване от горелката.
  • Контрол на налягането посредством манометър на предния панел.

  Котлите не се различават по изобилието от функционалност, но това е, което позволява да се намали консумацията на газ и да се увеличи надеждността на системата.

  Lemax Premium-10

  Самостоятелен газов котел Lemax Premium-10 се използва за отопление на жилищни помещения и други сгради с площ до 100 кв. м. Купувачите отбелязват високото качество на сглобяването на оборудването и ниското ниво на шум. Основни характеристики на модела:

  • Енергичен дизайн;
  • Висока ефективност;
  • Пиезоелектрично запалване;
  • Топлообменник антикорозионна обработка;
  • Възможност за работа на втечнен газ;
  • Лесно управление.

  Характеристики на Lemax Premium 10

  Газовият отоплителен котел Lemax Premium-10 е нелетлив. Не се нуждае от електрическа връзка, така че може да отоплява сгради без електрификация. Той използва пиезоелектрично запалване, за да запали пилотна газова горелка, която запалва италианската основна горелка. Максималната температура на охлаждащата течност в този модел е +90 градуса при налягане до 1 бара. Топлообменникът е изработен от неръждаема стомана и защитен от антикорозионен емайл "CERTA" - благодарение на това той устоява на въздействието на масла и агресивни соли.

  Този котел има висока ефективност, която достига 90%. Тук се използва топлообменник с увеличена площ на топлообмен. Също така тук са инсталирани турбулатори, които забавят отработените газове и подобряват извличането на топлина. Котелът Lemax Premium-10 е проектиран за отоплителни системи с естествена циркулация и е лесен за поддръжка - за това е оборудван с подвижен преден панел. Диаметърът на връзките на отоплителния кръг е 40 мм. Горивната камера в този котел е отворен тип, диаметърът на комина е 100 mm.

  Подовият газов котел Lemax Premium-10 може да работи както на природен, така и на втечнен газ - в последния случай той трябва да бъде преконфигуриран. Стартът се извършва с бутона за запалване, след което трябва да настроите желаната мощност с помощта на копчето за управление. В котела няма електрически модули, но тук са осигурени защита срещу изчезване на горелката и защита срещу прегряване на охлаждащата течност. Котелът е лесен за инсталиране - просто го монтирайте в котелното, свържете газопровода и отоплителния кръг. За приготвяне на топла вода се използват котли за непряко отопление, бойлери или проточни електрически бойлери, газови котли или газови проточни бойлери.

  Онлайн магазинът Teplodvor ще ви помогне да закупите отоплителен котел Lemax Premium-10 на достъпни цени.Занимаваме се с продажба на отоплително оборудване от местни и чуждестранни производители, доставяйки го в Москва и Русия. За купувачите от столицата се осигурява печеливша самостоятелна доставка от склада.

  Спецификации

  Помислете за параметрите на котлите Lemax Premium 10:

  ПараметърСтойност
  Тип котелГазова конвекция на пода
  Брой контури1
  ЛетливостНе
  Тип горивоПрироден газ
  Мощност10 kW
  Максимална площ за отопление125 кв.м.
  Налягане на газа13 mbar
  Разход на газ0,6 м3 / ч
  Материал на топлообменникаСтомана 2 мм
  Размери (редактиране)738 × 330 × 499 мм
  Теглото41 кг

  Предимства и недостатъци

  Предимствата на модела Premium 10 могат да бъдат разгледани:

  • Икономичен, нисък разход на газ.
  • Енергийна независимост.
  • Якост на конструкцията.
  • Лесно управление.
  • Ремонтите и поддръжката не са значителни проблеми.

  Недостатъците включват:

  • Липса на функция за нагряване на вода.
  • Няма циркулационна помпа, което налага инсталирането на външен модул.

  ВАЖНО!

  Липсата на някои блокове е не толкова недостатък, колкото специфична характеристика на блоковете, което опростява конструкцията и увеличава нейната надеждност.

  Устройство

  Котелът Lemax Premium 10 е метален заварен контейнер в предната част с отвор, в който е разположена горивната камера. Този дизайн се използва за прилагане на по-голям натиск върху директния поток на горещата охлаждаща течност, така че да се образува стабилна циркулация.

  В горната част на конструкцията има разклонителна тръба за свързване на комин... Входящите и изходните тръби на отоплителния кръг са разположени в задната част на котела, поради което не трябва да се монтират близо до стената.

  Има подвижни панели, които могат лесно да се отделят и осигуряват достъп до контролната ръкохватка и бутон за пиезо запалване.

  Котел LEMAX PREMIUM 10

   Технически характеристики на подовия котел Lemax Premium

   ОПЕРАТИВНА ПРОЦЕДУРА

   Помещението, в което е монтиран котел Premium 10, трябва да бъде снабдено с естествена вентилация. Не покривайте решетките на вентилационните канали.

   За да включите котела, е необходимо да проверите запълването на отоплителната система с вода, да проверите наличието на течение и да изберете необходимата процедура, определена от мощността на котела и приложената автоматика за безопасност.

   За котли с мощност от 7 до 20 kW с устройство за газова горелка на базата на италианско автоматично оборудване "630 EUROSIT" и инжекционна горелка Polidoro.

   Отворете газовия кран на газопроводната линия към подовия котел Premium 10.

   Първоначалното положение на копчето е в изключено положение. Завъртете копчето за управление обратно на часовниковата стрелка в положение на запалване.

   Натиснете докрай копчето за управление и, без да го пускате за 10-60 секунди, натиснете бутона за пиезо запалване, докато на пилотната горелка се появи пламък.

   След запалване на пилотната горелка, копчето за управление трябва да се държи натиснато за 60 секунди, след това да се отпусне плавно, ако пламъкът изгасне, повторете, като увеличите времето за натискане на копчето за управление, не по-рано от 1 минута (или след спонтанно щракване вътре в автоматизацията).

   За да включите основната газова горелка, завъртете копчето за управление обратно на часовниковата стрелка в позиция 1. Максималната температура от 80 ° C на охлаждащата течност съответства на числото седем на копчето за управление.

   Завъртете копчето за управление по посока на часовниковата стрелка, за да изключите основната газова горелка. В този случай на пилотната горелка ще бъде запалена факла.

   За да изключите напълно подаването на газ към пилотната и основната горелка, завъртете копчето за управление по посока на часовниковата стрелка в изключено положение.

   Запалване на газов котел Lemax Premium

   Изграждане на стоманен подов котел LEMAX PREMIUM 10

   Изграждане на подов котел Lemax Premium

   МОНТАЖ, ПОДГОТОВКА ЗА РАБОТА

   Обемът на помещението, в което е монтиран котелът, трябва да бъде най-малко 8 м3. Разстоянието между облицовката на котела и стените трябва да бъде най-малко:

   • - 150 мм отзад;
   • - 100 мм вдясно и вляво;
   • - 1000 мм отпред.

   В помещението, където е монтиран котелът, трябва да се осигури естествена вентилация.

   Когато инсталирате котела към отоплителната мрежа, е необходимо да поставите лист от негорим топлоизолационен материал на пода, отгоре - лист желязо, да инсталирате котела върху него. Свързването на котел Premium към газопровода трябва да бъде направено чрез диелектрична изолация.

   Връзките между котела и отоплителната система и газопровода трябва да бъдат с резба, така че котелът да може да бъде изключен, ако е необходимо. Ако премиум котел е инсталиран вместо стар котел, е задължително да се промият тръбопроводите и радиаторите на отоплителната система от отлагания от ръжда, котлен камък и утайки. Ако тези изисквания не са изпълнени, продуктите от отлагания (ръжда, утайка) се прехвърлят в котела, което значително усложнява циркулацията на охлаждащата течност и намалява топлопреминаването на котела Premium. В този случай претенциите относно температурните показатели на охлаждащата течност по време на работа на котела не се приемат от производителя.

   При увеличен разход на топлина на помещението (дебелината на външните стени на къщата, целостта на прозорците и вратите, трасето на тръбите на отоплителната система в тавани, тавани, които не са изолирани, площта му е надвишена или капацитетът на охлаждащата течност е значително надвишена - броят на радиаторите, тръбите) от установените стандарти, температурата на охлаждащата течност не може да достигне 80 ° C, което не означава повреда на котела.

   Приблизителното количество охлаждаща течност в отоплителната система за подов котел Lemax:

  Как да се свържете

  След доставката на котела той трябва да бъде монтиран на предварително подготвено място. Трябва да има поне 15 см свободно пространство отзад и 10 см отстрани, както и 1 м отпред за поддръжка или настройка.

  Котелът е монтиран върху лист желязо, под който е поставен негорим субстрат.

  Газопроводът е свързан в съответствие с установените правила и разпоредби.

  Проверете херметичността със сапунена вода. Свържете внимателно директните и връщащите тръбопроводи на отоплителния кръг, за да не ги объркате. Инсталирането на системата с естествена циркулация се извършва под лек наклон, така че трябва да се уверите, че връзката е правилна.

  ЗАБЕЛЕЖКА!

  Връзката на котела трябва да бъде поверена на работник в сервиза за газ или упълномощен техник от сервизен център.

  МОНТАЖ, ПОДГОТОВКА ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ ...

  Страница 10

  • Картина
  • Текст

  10

  Premium-M B. 1.03

  6.

  МОНТАЖ, ПОДГОТОВКА ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ

  6.1. Обемът на помещението, в което е монтиран котелът, трябва да бъде най-малко 8 m

  3

  ... Рас-

  разстоянието между облицовката на котела и стените трябва да бъде най-малко: - 150 mm отзад; - 100 мм вдясно и вляво; - 1000 мм отпред.

  6.2. В помещението, в което е инсталиран котелът, е необходимо да се предвиди естествено

  правилна вентилация.

  6.3. Когато инсталирате котела към отоплителната мрежа, е необходимо да поставите незапалим лист на пода

  изолационен материал, отгоре - лист желязо, инсталирайте котел върху него.

  6.4. Връзките между котела и отоплителната система и газопровода трябва да бъдат резбовани.

  вторичен, позволяващ, ако е необходимо, да изключите котела. Ако котелът е инсталиран вместо стар котел, е задължително да се промият тръбопроводите и радиаторите на отоплителната система, за да се отстранят ръждата, котлен камък и утайките. Ако тези изисквания не са изпълнени, продуктите от отлагания (ръжда, утайка) се прехвърлят в котела, което значително усложнява циркулацията на охлаждащата течност и намалява преноса на топлина от котела. В този случай претенциите относно температурните показатели на топлоносителя по време на работа на котела не се приемат от производителя.

  При увеличен разход на топлина на помещението (дебелината на външните стени на къщата, целостта на прозорците и вратите, трасето на тръбите на отоплителната система в тавани, тавани, които не са изолирани, площта му е надвишена или капацитетът на топлоносителят е значително надвишен - броят на радиаторите, тръбите) от установените стандарти, температурата на топлоносителя може да не достигне 80 ° C, което не означава, че котелът е дефектен.

  6.5. Капацитетът на охлаждащата течност в отоплителната система не трябва да надвишава: Premium 10 - 150

  литри, Premium 12,5 - 180

  литри, Premium 16 -
  240
  литри, Premium 20 -
  300
  литри, Premium 25 -
  375
  литри, Premium 30 -
  450
  литри, Premium 40 -
  600
  литри.

  6.6.За правилно пълнене и попълване на системата, не забравяйте да инсталирате отпадъци

  предпазен клапан 1,5-1,7 kgf / cm

  2

  на разстояние не повече от 150 mm от мястото

  връзка на клапана за пълнене на отоплителната система.

  6.7. Разширителният резервоар е монтиран за предпочитане в горната част на главния щранг

  в отопляема стая. Не инсталирайте клапан на сигналната тръба (вижте фиг. 2, 3).

  6.8. Хоризонталните участъци на тръбопроводите на отоплителната система трябва да се изпълняват с

  с наклон най-малко 10 mm на 1 m към отоплителните радиатори и от тях към котела. Това се прави, за да се осигури свободно изпускане на въздух при пълнене на системата с вода и да се елиминира образуването на въздушни джобове.

  6.9. Тръбопроводите, отоплителните радиатори и техните съединения трябва да бъдат запечатани

  не се допускат течове на вода.

  6.10. За затворена отоплителна система е необходимо да се инсталира система за сигурност с

  предпазен клапан за налягане не повече от 1,5-1,7 kgf / cm

  2

  .

  6.11. Коминното устройство, към което е свързан котелът, трябва да отговаря на SP42-

  101-2003 "Общи разпоредби за проектиране и изграждане на газоразпределителни системи" (вж. Фиг. 4).

  6.12. След свързване на котела към системата за подаване на газ и пълнене с охлаждаща течност

  отоплителна система, служителите на специализиран сервизен център или местна газова администрация трябва да коригират и проверят работата на автоматиката за безопасност и контрол на температурата, както и да проверят херметичността на всички резбови връзки на газопровода на котела и преди него.

  6.13. Преди запалване на газовата горелка, проверете наличието на тяга съгласно точка 4.3. С отсъствие

  тяга, забранено е запалването на устройството с газова горелка.

  МОНТАЖ, ПОДГОТОВКА ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ ...

  Коментари (1)

  Акцент → Тук намерих инструкции за моя бойлер! #manualza

  • Щракнете върху →

  Руски човек чете инструкциите, когато вече е разбрал, че е счупил всичко ...

  Manualza! Manualza.ru

  Все още не сте с нас?

  Инструкции за свързване, пускане в експлоатация

  Котелът се стартира след свързване на всички комуникации и зареждане на системата с вода.

  Обемът му трябва да бъде 150 литра (оптимален). След като напълните и проверите налягането, отворете газовия клапан и завъртете контролната ръкохватка в положение "Включено" обратно на часовниковата стрелка. За да започнете, трябва да завъртите дръжката и да я натиснете докрай.

  Натиснете едновременно бутона за пиезо запалване... Задръжте и двете в това положение, докато запалителната горелка не стартира.

  След това можете да освободите бутона, но задръжте дръжката за около минута. Ако опитът за запалване е бил неуспешен, той се повтаря след минута.

  Работата на котела не е притеснителна... Ако е необходимо, регулирайте температурата на отоплителната вода, периодично се обаждайте на техник за редовна поддръжка. В случай на проблеми те също спешно се свързват със сервизния център.

  Инструкция за изтегляне

  Изтеглете инструкции за котли Lemax Premium 10.

  Ценови диапазон

  Средната цена за газови подови котли Lemax Premium 10 е в диапазона от 18-19 хиляди рубли. Тази сума се изисква само за закупуване на основен котел (агрегат, опаковка, инструкции).

  Покупката на комин, доставка, монтаж и настройка ще изискват допълнителни разходи.

  Освен това трябва да се плати и гаранционният договор, а гаранционният срок е 3 години.

  ВАЖНО!

  Цената е посочена за централните региони на Русия... В отдалечените райони на страната цената ще бъде по-висока, тъй като разходите за доставка и други режийни разходи ще бъдат включени в цената на артикула.

  Уважаеми собственик на котел "премиум

  Страница 3

  • Картина
  • Текст

  Premium-M B. 1.03

  3

  Уважаеми собственик на премиум котела!

  благодарни сме ви, че избрахте марков продукт

  lemax

  .

  сега сте горд собственик на високоефективен котел, който

  Когато е правилно инсталиран, експлоатиран и поддържан, това ще намали разходите за отопление на вашия дом и ще ви служи за години напред.

  "Lemax"

  - търговска организация на федерално ниво в областта на отоплителното оборудване

  добив, осигурява на потребителите в Русия и ОНД стоманени, чугунени и стенни котли, газови бойлери и други свързани продукти.

  "Lemax"

  - лидерът на руския пазар на битови газови котли (според независим

  моята британска експертна агенция BSRIA, руската консултантска агенция Amiko). компанията работи на пазара повече от 20 години.

  "Lemax"

  - има собствена модерна производствена база, като има

  модерен

  инсталация за производство на битов отоплителен газ

  котли

  .

  "Lemax"

  - единственият руски производител на отоплително оборудване

  ванията, върху която работят роботите, са високотехнологични италиански и немски машинни машини. очакваме вашите отзиви и предложения на уебсайта на компанията

  www.lemax-kotel.ru

  .

  Уважаеми собственик на премиум котел

  Рейтинг
  ( 2 оценки, средно 4 на 5 )

  Нагреватели

  Фурни