Газов котел Baxi - информация за производителя и преглед на модела

котли Baxi

Изборът на оборудване като газов котел винаги се приема сериозно.

Цената, както и важната роля, която ще играе устройството, принуждава внимателно да се проучат всички опции.

Като сте помислили да закупите газов котел Baxi, най-вероятно търсите информация за производителя, моделите и рецензиите на потребителите. Предлагаме пълен преглед.

Накратко за компанията

Baxi е марка от Италия, която от 50 години произвежда оборудване за отопление и топла вода. Компанията предлага на потребителите широка гама от своите продукти: класически монтирани на стена и конденз газови котли, подови блокове с чугунен топлообменник, електрически бойлери. Това са модерни, висококачествени и надеждни продукти, които отговарят на всички нормативни изисквания.

В момента компанията произвежда около половин милион единици газови котли за една година, включително популярните серии: Luna, Main, Slim. От 1993 г., когато компанията получи сертификат за качество ISO 9001, нейните продукти са високо оценени от потребителите.

BAXI S.p.A. е основана през 1924 г. от австрийското семейство Вестен. Компанията започва да произвежда газови котли в периода от 1978 до 1984 г., когато е част от групата Zanussi. От 2009 г. компанията е част от групата на BDR Thermea, а нейната котелна централа е центърът на холдинга. Общата годишна продукция е около половин милион уреди за стена.

купете газов котел baxi

Характеристики на котлите Baxi

Говорим за високотехнологично оборудване с отлични основни характеристики. По желание на купувачите в пакета могат да бъдат включени допълнителни елементи, които ще направят устройството още по-функционално.

Производителят предлага следните устройства:

 1. Таймер. Стенни и подови котли "Baksi" могат да бъдат програмирани така, че да работят в определено от потребителя време. Благодарение на този подход разходите за отопление се намаляват: когато вкъщи няма никой, оборудването автоматично ще се изключи.
 2. Стаен термостат. Този аксесоар е необходим за контрол на климата в помещенията. Използването му е много просто - желаната температура се задава на дисплея и отоплителното устройство независимо я поддържа. Когато се достигне желаната стойност, устройството се изключва. Когато температурата спадне с един градус, тя ще започне да работи отново.
 3. Сензор за външна температура. Благодарение на този елемент котелът ще може да реагира на метеорологичните промени. Технологията е необходима за поддържане на оптимална температура в къщата, като същевременно се намалява консумацията на газ.

Благодарение на тези аксесоари, крайните разходи за отопление намаляват, а отоплението на дома става в пъти по-ефективно. Освен това тези елементи ще улеснят работата на устройството.

Ползи

Сред голямото разнообразие от отоплително оборудване италианската компания Baxi заема достойно място. Ако сравним газовото оборудване на тази компания с продуктите на други компании, ще стане ясно, че моделите на тази марка са най-технологично напредналите и функционални. Най-малко те могат да се използват не само за отопление, но и за приготвяне на топла вода. Тоест това е устройство 2 в 1. Каталогът на марките съдържа много модели, които имат малки разлики в техническите параметри.

Сред предимствата на единиците Baksi са следните:

 1. Електрическо запалване. Една минута е достатъчна за загряване на котела и за това се използва минималната мощност. Веднага след като оборудването е готово, то започва да работи максимално.
 2. Автоматично регулиране на мощността на пламъка. Благодарение на това стаята винаги ще се поддържа на комфортна температура.Също така има благоприятен ефект върху експлоатационния живот на устройството, тъй като постоянното включване и изключване често се превръща в основната причина за повреда на устройствата.
 3. Система след циркулация. За това оборудването е допълнено със специални аксесоари, които намаляват консумацията на електричество и газ.
 4. Лесна инсталация. Възможност за монтаж на пода или стената. Самото устройство има здрав и надежден дизайн, въпреки ниското си тегло.
 5. Екологичност. По време на работата на инсталацията, когато горивото изгаря, във въздуха се отделя минимално количество въглероден диоксид.

Отоплителната технология се е доказала добре при работа в помещения за различни цели: от селски вили и апартаменти до индустриални сгради. Поради факта, че газовите котли са в състояние не само да отопляват жилища, но и да приготвят топла вода, те правят живота много по-комфортен. Това свойство е особено важно, ако човек живее в район, отдалечен от централизираните инженерни мрежи.

цена

недостатъци

Ако вземем предвид отрицателните качества на газовото оборудване Baxi, можем само да изтъкнем високата му цена. Обяснява се с качеството на продуктите. Трябва да разберете, че отоплителното оборудване е важен елемент, от който ще зависи комфортът на живот. Ето защо експертите не препоръчват спестяване при закупуване на висококачествен агрегат.

Някои видове устройства трябва да бъдат инсталирани в специално обособено помещение - котелното, което трябва да бъде правилно подготвено. Ако нямате умения за работа с газови котли, тогава трябва да бъдат поверени специалисти за тяхното инсталиране.

Цени за гама котли Baxi

газов котел Baxi

Безопасност в котли Baksi

Преди да купите устройство, трябва да разберете по-подробно неговия дизайн. Отоплителните системи от тази марка обикновено имат допълнителен кръг, така че могат да се използват не само за отопление, но и за захранване с топла вода. Газовият котел Baksi е идеален за частна къща, където са необходими автономни комуникации. Цената на оборудването зависи от модела, мощността, опциите и функционалността.

Газовият котел е оборудван с електронна система за запалване. Такова запалване е напълно безопасно за другите. Също така в системата има затворена горивна камера. Действителните данни се показват на LCD дисплея - така собственикът може да получи информация за работата на оборудването. Газовите котли са оборудвани с функция за управление на йонизационния пламък. Котелът е оборудван с йонизационен електрод.

Технологията за контрол на пламъка на йонизацията е необходима за безопасността на потребителя. Газовият котел работи на естествено гориво, което при небрежно боравене може да експлодира. Това може да бъде причинено от изгасването на пламъка. Но това няма да се случи в котлите Baksi. Инциденти най-често се случват, когато дебитът на газа надвишава скоростта на горене. Това е, което се нарича „отделяне“ на пламъка. Йонизационният електрод елиминира това явление. Той е свързан с управлението на горелката. Ако потокът на йони е намален, което показва, че няма пламък, горелката просто се изключва.

Руските газопроводи имат ниско налягане на газа, така че пламъкът може да изгасне поради липса на гориво. Въпреки това, котлите Baxi са адаптирани към руските условия, те могат да работят в такива мрежи. Ниското налягане на газа няма да причини неизправности и повреди. Производителят е предвидил всичко това. Оборудването е преминало строги тестове и е доказало, че може да функционира при проблемни комуникации. Котелът има и воден филтър - качеството на околната среда в Русия все още оставя много да се желае. / P>

Видове агрегати по тип топлообменник

Устройствата са едно- и двуконтурни. Първите са в състояние да затоплят вода само за отоплителната система, докато вторите могат да служат като поточна газова колона. Съответно в тях са инсталирани различни топлообменници.

Основна

Такива елементи винаги са тръбни, под формата на монометрично устройство, разположено под горелката.Този меден компонент е отговорен за нагряването на охлаждащата течност.

Първичните елементи се инсталират само в едноконтурни котли, но те не са толкова често срещани, колкото блокове с две вериги, поради малката разлика в цената.

Всички топлообменници Baxi са изработени от висококачествени материали - мед и месинг. Те са специално обработени, което ги прави надеждни и им придава високи физически характеристики.

купете газов котел baxi

Втори

Те са ламелни топлообменни повърхности. Преносът на енергия се осъществява посредством санитарна вода. Елементите получиха името си поради формата си - това са плочи от неръждаема стомана, комбинирани помежду си.

Необходим е вторичен топлообменник, за да може котелът да работи както за отопление, така и за системата за БГВ (захранване с топла вода).

ecofor 24

Битермален

Тези медни елементи функционират на база тръба в тръба. Те са предназначени за отопление на охлаждащата течност за отоплителната система и захранването с топла вода. Те ефективно загряват водата, но определено изискват охлаждащата течност да бъде с високо качество. Ако течността се доставя с много примеси, тогава тънките тръби бързо се запушват, в резултат на което ефективността на котела намалява.

Как да изберем газов котел Baxi?

Приблизителната мощност на котлите се взема в размер на 1 kW на 10 m2 жилищна площ. Такива изчисления обаче са много приблизителни и не отчитат степента на изолация и топлинни загуби през прозорците. Освен това те не са подходящи за двуконтурни котли, тъй като е необходимо да се определи консумацията на енергия за отопление на водата.

Двуконтурните котли трябва да бъдат закупени, ако къщата по принцип няма водоснабдяване с топла вода. В случай на сезонно и аварийно спиране е по-добре да закупите отделен бойлер (мигновено или съхранение).

За твърда вода е препоръчително да изберете серията ECO, където топлообменникът няма да бъде засегнат толкова силно, колкото при други модели.

Видове котли по метода за отстраняване на продуктите от горенето

Горивото се изгаря в специална камера, която може да има различен дизайн. За всеки тип котли пещта има свои собствени характеристики, от които зависи ефективността и условията за използване на агрегата, а именно, мястото на монтажа му.

Турбокомпресор

Всеки котел се нуждае от кислород, за да работи. В такива устройства вентилаторът с принудително теглене е отговорен за въздушния поток. В сравнение с други котли, турбокомпресорите изискват специален комин, състоящ се от две тръби: въздухът влиза през едната, а димът се отстранява през втората.

Често агрегати от този тип се използват в условия на недостатъчно свободно пространство, където не е възможно да се оборудва класически комин. Отличителна черта е, че котлите с турбокомпресор се произвеждат с ниска мощност - до 35 kW, което се обяснява с наличието на медна камера, която изисква нежна работа.

двойна верига

Атмосферна

Този тип котел е подходящ за къщи с комин с диаметър над 130 mm. Тук камерата е отворена и продуктите от горенето се отстраняват по естествен път. Често този тип инструменти се наричат ​​"атмосферни".

Димоотводната тръба на котела Baxi има диаметър 121–122 mm, поради което като тръба се допуска алуминиева гофрировка с диаметър 125 mm. Този елемент не се страхува от високи температури (до + 400 ° C) и лесно се простира до 3 метра. Алтернативен вариант е инсталирането на комин от неръждаема стомана, но това ще струва малко повече. Дизайнът на атмосферния агрегат не предвижда инсталирането на турбина.

Устройството на двуконтурен газов котел Baksi

Газовото оборудване Baksi на базата на циркулационно помпено оборудване Grundfos или Wilo има вграден мембранен разширителен резервоар, оборудван с газов клапан Newwell и надеждна група за безопасност под формата на автоматичен отвор за въздух и устройство за предпазен клапан с манометър.

Устройството на двуконтурен котел Baksi

Оборудването се състои от 25 основни блока

Като „интелигентни“ елементи, оборудването използва контрол на температурата на кръга за гореща вода, пламък и течение, както и защитна система, която предпазва котела от замръзване и блокиране на циркулационната помпа.

Разновидности на стенни котли "Baksi"

Въз основа на името става ясно, че тези единици са монтирани на стената. Няма строги изисквания за инсталационния процес. Котлите са лесни за експлоатация и имат голям резерв на мощност. Предлага се в няколко вида.

Кондензиране

Определена част от генерираната енергия на такива котли се отделя с водна пара. Но тук е необходимо да се вземе предвид моментът, в който образуваната пара се кондензира. За да започне този процес, продуктите от горенето трябва да се охладят до температура от + 55 ° C. Тази функция се изпълнява от водата вътре в котела. Той охлажда продуктите от горенето и след това влиза в системата. За кондензационните котли има определени изисквания за количеството температурно нагряване на охлаждащата течност.

В сравнение с традиционните агрегати, кондензиращите блокове могат да постигнат икономии от около 11%. Продуктите се различават не само по ефективност, но и по екологичност - те могат да бъдат инсталирани дори в жилищни помещения. Те работят почти безшумно.

двойна верига

С една верига

Този тип котли само загряват водата, която циркулира през отоплителната система. При желание уредът може да бъде свързан и с водоснабдяване, но това ще изисква котел за индиректно отопление.

Когато купувате такъв котел, трябва да вземете предвид обема на камерата, въз основа на броя на хората, живеещи в къщата. Агрегатите от "Baksi" с една верига имат параметър на мощността от 14 до 31 kW, което е напълно достатъчно за затопляне на селска къща с площ не повече от 400 m2.

С два контура

Търсят се двуконтурни инсталации, ако трябва да приготвите топла вода за кратко време. Нагряването на течността по никакъв начин не влияе върху работата на отоплителната система. Ключова характеристика на котлите с два кръга е наличието на два топлообменника. Едната е медта, която предава топлината от блока към радиатора. Вторият подготвя битова гореща вода и се създава от плочите.

Топлообменникът, който загрява водата, е второстепенен елемент. При необходимост се подава вода към него. Предлагат се модели с различни видове топлообменни елементи.

двойна верига

Препоръки преди покупка

Отоплителните котли са технически сложни устройства, за да може оборудването да служи дълго време, трябва да знаете как правилно да боравите с него. Комплектът за доставка на всеки модел задължително включва инструкция, която съдържа препоръки за инсталиране и безопасна експлоатация.

Марката Baxi произвежда няколко линии котли и, за да не се плаща много, на първо място, трябва да вземете решение за необходимата мощност и обем нагрята вода. Ако в системата се появят спадове на налягането, това трябва да се вземе предвид, да не говорим за други експлоатационни характеристики.

Например, няма смисъл да купувате скъп и мощен агрегат за отопление на малка къща. За такива случаи е подходящ моделът Baxi ECO Four. Ако имате нужда от малка, но мощна платформа, Nuvola 3 заслужава да бъде разгледана.

В процеса на подбор трябва да обърнете внимание на следните критерии:

 1. Мощност. За да направите това, трябва да знаете площта на жилищата и да разделите тази цифра на 10.
 2. Летливост. По-скъпите модели не зависят от наличието на електричество. Разбира се, въпросът с доставката на електрически ток може да бъде решен чрез инсталиране на непрекъсваемо захранване.
 3. Наличието на водно отопление. След това трябва да си купите двусхемен блок.
 4. Тип котел на мястото на монтаж. Предлагат се подови и стенни модули.
 5. Материал на топлообменника. За да увеличите експлоатационния живот, е по-добре да закупите котел с елементи от мед или неръждаема стомана. Има и чугунени топлообменници, но те са доста крехки и тежки, но те перфектно се противопоставят на корозия.
 6. Тип отоплителна система. Централизирано или автономно.
 7. Съответствие на комина и горивната камера.

Можете да се справите сами с тези въпроси, но при липса на знания и опит се препоръчва да се свържете със специалист, който отчита всички възможни нюанси. Купуването на газов котел Baxi не е проблем, ако знаете кой модел е необходим.

ecofor 24

Възможни проблеми и неизправности

Досега светът не е измислил идеална техника, която да не се провали. Ако котелът Baxi не работи както преди, това може да означава някаква неизправност. По правило малките проблеми се решават сами, тъй като отвеждането на котела в сервиз не е лесна задача. Ако уменията не са достатъчни, по-добре е незабавно да се обадите на майстора у дома.

Списък на често срещаните проблеми и решения:

 1. Силата на пламъка в горелката е намаляла. Най-често тази ситуация възниква, когато налягането в системата е неправилно зададено. Друга причина е счупен модулатор на газов клапан или диоден мост. За да се отървете от този проблем, трябва правилно да конфигурирате всички системни параметри, спазвайки инструкциите, приложени към котела, или да замените повредените компоненти.
 2. Изключете котела веднага след стартиране. Проблемът възниква, когато налягането в газопровода е ниско. Решава се чрез регулиране на налягането на газа в долната страна - 5 mbar.
 3. Охлаждащата течност е слабо загрята. Необходимо е да се проверят параметрите на налягането на газовия клапан. Най-често този проблем възниква, ако стойностите на min и max не са в ред.
 4. Модулацията не работи. Клапанът ще трябва да бъде сменен.
 5. Температурните датчици са грешни в стойностите. Старите предмети се заменят с нови.
 6. Недостатъчно нагряване на топла вода. Неизправността може да бъде причинена от непълно отваряне или счупване на трипътния клапан. За да сте сигурни в това, трябва да изчакате, докато системата напълно се охлади. След това вентилът се затваря и котелът се включва в режим БГВ. Ако елементът е дефектен, тогава отоплителната система ще се нагрее.
 7. По време на изстрелване се чуват „пукания“. Тази ситуация възниква по две причини: в системата няма достатъчно налягане или се е променило разстоянието между подаването на газ и запалителя. Ситуацията се решава чрез регулиране на размера на пролуката, оптималната стойност е от 4 до 5 мм. За да се извърши тази работа, капакът на котела и капакът се отстраняват, зад които се намира запалителят. След това винтът, задържащ електрода, се отстранява и внимателно се огъва.
 8. Температурата на течността във веригата е спаднала. Това обикновено се случва поради запушени филтри. Това означава, че ще трябва да бъдат почистени. Понякога причината могат да бъдат повредени радиатори или тръби. Необходимо е да се предотврати замръзване и запушване на системата.

Тези проблеми възникват най-често, но, както показва практиката, можете да се справите сами. Разбира се, това ще изисква определени умения. Котлите Baksi са напълно автоматизирани и имат система за самодиагностика. Следователно, по време на работа, дисплеят на устройството може да показва съответните икони и номера на грешки, показващи конкретна неизправност.

двойна верига

Обхват

За удобство котлите Baksi се комбинират в линии под общо име с общи характеристики. А в рамките на линията устройствата могат да се различават по мощност и други характеристики. Обмислете отделно опциите за стена и под.

Стенни газови котли Baxi

 • Основна;
 • Еко Четири;
 • Baxi Four Tech;
 • Еко компакт;
 • Луна;
 • Бакси Нувола.

стенен котел
Стенни котли Baksi

Основни характеристики:

 • Baxi main (означава "Основно, основно"). Окачен на стена газов двуконтурен котел, в който е монтиран битермален топлообменник.
 • Еко Четири Представляват двуконтурни котли с два отделни топлообменника. Медни хидравлични тръби.
 • Четири технологии - модификация, разработена на базата на Eco Four. Поради факта, че захранващите тръби са изработени от пластмаса (не от мед), цената на устройствата е намалена.
 • Baxi Eco Compact - модел, подобен на Eco Four, но по-компактен.
 • Бакси луна - в по-голямата си част двуконтурни (с изключение на модел 3 1.310Fi) котли. Система за самодиагностика, режим на подово отопление, всички защитни функции, LCD дисплей.
 • Бакси Нувола - в конструкцията е вграден котел с голям капацитет. Те могат да бъдат с атмосферна или турбинна камера. Меден топлообменник.

Стенни котли

Едно верига

Модели само с един отоплителен кръг:

 • ECO-5 Compact 1.14F;
 • ECO Four1.14 и също с F;
 • LUNA 3 Комфорт 1.240;
 • ECO Four1.24;
 • Luna-3 Comfort 1.310Fi.

Средната цена за такива модели е 28 - 47 хиляди рубли.

котли на стената
Едноконтурни котли

Популярен модел в своя клас: Baxi ECO Four1.14 (мощност 14 kW, диаметър на комина 120 mm, габаритни размери 73 x 40 x 29,9 cm, с циркулационна помпа, отдушник, разширителен 8-литров резервоар, тегло 25,5 kg, самостоятелно -диагностика, LCD дисплей, меден топлообменник, средна цена 28 000 рубли).

Двуконтурна атмосфера

 • ECOFour 24F;
 • ECO-5 Compact 14F;
 • ECO4S 18F;
 • Основни 5.14F и 5.24F.

Цените за двойни вериги от атмосферен тип също варират от 27 до 37 хиляди рубли.

Популярен модел в класа: Baxi MAIN-5 14F Средна цена 27,5 - 28 хиляди рубли.

Двуконтурни турбокомпресори

Котлите с турбинна горивна камера и имащи две вериги могат да струват 77 - 103 хиляди рубли.

Те например включват модели:

 1. Moon Duo-Tec1,28;
 2. Duo - Tec Compact Ht 1,24 Ga и други.

Пример за популярен домашен любимец на достъпна цена: Baxi Luna3 Comfort 240Fi. Технически параметри: Мощност 25 kW. Размери 76 х 45 х 34,5 см. Тегло 37 кг. Диаметър на комина 60/100 мм. Меден топлообменник. На минута се произвеждат около 14 литра гореща вода. Цена 35 - 40 хиляди рубли.

Централният елемент на газов котел е горелката. Можете сами да направите такова устройство. За инструкции как да направите газова горелка за котел със собствените си ръце, вижте статията.

Отзивите на потребителите за газовите котли Conord можете да прочетете тук.

Газовите котли Lemax са доста популярни. Достъпните цени и широката гама от модели са основните предимства на устройствата. В тази тема подробно за характеристиките на устройствата, както и преглед на моделите.

Кондензиране

 1. Luna Platinum +;
 2. Moon Duo- TecMpi +;
 3. Duo-Tec Compact;
 4. Nuvola Duo - Tec +.

В кондензационните модели са въведени най-новите разработки и технологии. Всеки от тях може да бъде в едно- и двуконтурен дизайн. Технологията се адаптира към условията (спад на налягането в тръбопровода, адаптивно управление на горенето и др.). Те също могат да бъдат превърнати в втечнен газ. Топлообменници от неръждаема стомана. Електронно управление, lcd дисплей. Мощността на различните модели е 12 - 32 kW.

котел луна
Baxi луна 3

Luna Duo - Tec Mp е единственият тип котли с повишена мощност (те могат да бъдат само в едноконтурен дизайн), докато моделите са компактни, което им позволява да бъдат поставени на стената. Устройствата могат да бъдат от 33 до 110 kW. Те могат да се комбинират и в каскада от до 16 бойлера.

Ако имате нужда от стенен котел с повишена мощност, обърнете внимание на Baksi Luna Duo - Tec Mp (кондензация с една верига).

Газови подови котли Baxi

Изборът на външни модели Baksi не е толкова широк, колкото стенните. Най-търсената линия е SLIM. Устройствата имат чугунен топлообменник и могат да бъдат с мощност от 22 до 107 kW. Ширина на корпуса 35см.

Кондензиране

 1. Мощност Ht45-150 (топлообменник от неръждаема стомана).
 2. Мощност Ht230-650 (топлообменник със силимин).

Свръхмощни котли от ново поколение (цифрите в името на модела показват възможната топлинна мощност в kW). Осигурена е каскадна връзка за осигуряване на топлина на големи обекти. Ширината на блоковете обаче е само 45 cm.

Атмосферна

бакси тънък

 • Тънък 2.230 i;
 • Тънък 1.230 i и в;
 • Тънък 1.150 i;
 • Тънък 1.620 инча

В допълнение, цялата гама SlimHPS и Slim EF се предлага с атмосферна горелка.

Тялото е разположено хоризонтално (на височина 1 м, ширина 1,14 - 1,24 м). Тегло 266 - 380 кг.

SlimHPS има секционен чугунен топлообменник. Мощност 78 - 107 kW. Отличителна черта на тази серия е в автоматизацията на газ с термодвойка, която предотвратява потока на газ, когато пламъкът изгасне. Термодвойката е нелетлив елемент, така че котелът продължава да работи, когато електричеството е изключено, при естествената циркулация на течността. Мощност 22 - 60 kW.

Преглед на популярни модели и тяхната цена

Baxi произвежда широка гама отоплителни уреди, така че всеки клиент може да избере оптималното оборудване за отопление на апартамент или къща. Нека разгледаме най-известните модели и да подчертаем отличителните им характеристики.

Основна

Котелът има 2 вериги и въпреки своята компактност има добри показатели за мощност. Топлообменникът на този агрегат е изработен от съвременен висококачествен материал - биметал, поради което експлоатационният живот се удължава.

Спецификации:

 • мощност - 24 kW;
 • Ефективност - 92,9%;
 • обем на разширителния резервоар - 6 литра;
 • горивна камера - затворена;
 • Температура на водата за БГВ - от 35 до 55 ° C;
 • максимално налягане 8 бара.

За управление на котела има специален цифров панел, на който можете да зададете желаната температура на отопление. Това е интелигентно оборудване, което автоматично реагира на промените в околната среда и адаптира тяговата сила.

В момента се произвежда моделът Main 5, негов предшественик беше Main Four, който беше продаден на цена от 18 638 рубли.

газов котел baxi (главен ключ)

ECO Four

Това са компактни агрегати с размери - 730 × 400 × 299 мм. Ekofor 24 - ефективни агрегати до 24 kW. С тяхна помощ се отопляват помещения, чиято площ достига 240 м2. Цялата информация за работата на устройството се показва на LCD дисплея, разположен в предната част на кутията.

Характеристики на примера на ECO Four 24 f:

 1. Непрекъсната електронна модулация на огъня.
 2. Електронно запалване.
 3. Стабилна работа, дори когато налягането на газа падне до 5 mbar.
 4. Допуска се работа с втечнен газ.
 5. Първичният меден топлообменник е покрит със специално съединение за защита от корозия.
 6. Възможно е да свържете бойлер за съхранение или слънчеви колектори.
 7. Защитни механизми.

Продуктът е търсен сред потребителите, живеещи в частния сектор.

Настроики:

 • мощност - 24 kW;
 • Ефективност - 92,9%;
 • вместимост на резервоара - 6 литра;
 • производителност за захранване с топла вода при температура от + 25 ° C - до 1,7 l / min;
 • тегло - 31,5 кг.

Цената започва от 35 150 рубли.

Луна

Това са кондензиращи модели с вградена електронна система за управление. Те работят с циркулационна помпа, така че могат да бъдат свързани към спомагателни елементи, които улесняват работата. Например, използвайки таймер, можете да програмирате котела за една седмица.

Има и широк LSD дисплей, на който се показва цялата информация за произведението. При регулиране на топлинната мощност се взема предвид консумацията на топла вода, което прави уреда икономичен за използване.

Спецификации Luna-3 Comfort:

 • мощност - 24 kW;
 • Ефективност - 90,3%;
 • обем на резервоара - 8 л;
 • максимално налягане - 3 бара;
 • максимална температура за отопление - до +85 ° C;
 • тегло - 31 кг.

Продуктите от тази серия могат да работят както на природен, така и на втечнен газ. Едноконтурните котли са предназначени само за отопление. Цената на оборудването започва от 33 190 рубли.

подови котли baxi

Нувола

Тази линия е оборудвана с 45-литров обемен котел. Топлообменникът е изработен от мед, а самото устройство работи с две вериги, което го прави универсален.

Друго предимство е надеждната автоматична система за управление на горенето. Той отчита как висококачественият газ се използва за работа. За да се спести енергия, в конструкцията е включена модулираща помпа.

Nuvola Platinum 33 GA спецификации:

 • мощност - 34 kW;
 • Ефективност - 97,7%;
 • обем на резервоара - 7,5 л;
 • тегло - 64 кг;
 • габаритни размери - 950 × 600 × 466 мм;
 • производителност за подаване на топла вода при температура на водата + 25 ° C - 18,9 l / min.

Цената на този модел започва от 84 200 рубли.

купете газов котел baxi

Тънък

Slim е най-често срещаният подов котел, произведен от Baxi. Общо има 5 модификации, които се различават по характеристики на мощността, диапазонът е от 22 до 110 kW. Дизайнът предвижда чугунен топлообменник, атмосферна горелка и автоматична система за безопасност.

Управлението на този уред е много просто, всички данни за работата му се показват на LCD екрана. Самодиагностиката на системата е в състояние да идентифицира проблемите и да ги отстрани самостоятелно (не всички).

Най-мощният от тази линия е моделът Baxi Slim HPS, който може да се използва за отопление на помещения до 1000 м2. Под корпуса на устройствата е инсталирана изолация, която е необходима за минимизиране на топлинните загуби.

Като част от серията се произвежда моделът Slim EF, оборудван с автоматизация на газа: ако пламъкът в горелката изгасне, вентилът автоматично ще се затвори. Това са енергонезависими инсталации, свързани със системи с естествена циркулация на охлаждащата течност.

Спецификации Тънък 1.400 iN:

 • мощност - 40 kW;
 • Ефективност - 90,1%;
 • обем в котела - 17,4 л;
 • тегло - 150 кг;
 • размери - 850 × 350 × 635 мм.

Цената започва от 90 000 рубли.

Мощност HT

Това са кондензиращи модели, чиято мощност варира от 80 до 650 kW. Инсталирани в котелни помещения, обществени сгради и търговски павилиони. Индексът на ефективност на тези котли достига 98%. Ако е необходимо, блоковете са свързани в каскада, до 16 парчета, което ще позволи отопление на огромна площ.

В блоковете Power HT топлообменникът е направен от силимин, което удължава експлоатационния живот на оборудването. Цената започва от 160 000 рубли. Можете да разберете фурните за готвене и отопление на връзката.

цена

Рейтинг на отоплителни котли Baxi

Предлагаме рейтинг на отоплителни котли от италианския производител Baxi.

Най-добрият двуконтурен подов котел

BAXI SLIM 2.300 i 29.7 kW

Газов котел BAXI SLIM 2.300 i 29,7 kW: снимка

Цената на модела започва от 100 хиляди рубли. Това е подов котел от атмосферен тип (т.е. с отворена горивна камера), топлообменникът е направен от чугун. Котелът е проектиран за 50 литра, капацитетът за топла вода е 12,1 литра в минута, което е напълно достатъчно. Котелът е оборудван с функция за автоматично запалване и непрекъсната електронна модулация на пламъка. Безопасността се осигурява от електронна система за самодиагностика, термостат срещу прегряване на водата и сензор за тяга, който контролира отстраняването на продуктите от горенето.

Цена: 100 000 рубли

BAXI SLIM 2.300 i 29.7 kW

Най-добрият едноконтурен подов котел

BAXI SLIM 1.300 iN 29.7 kW

Газов котел BAXI SLIM 1.300 iN 29,7 kW: снимка

Средната цена на модела е около 71 хиляди рубли. Това устройство е от същата серия като предишния котел. Това е доста компактен модел на пода, предназначен за организиране на отопление. Котелът е оборудван с чугунен топлообменник. Максималното ниво на полезна топлинна мощност е 29,7 kW, минималното е 14,9 kW. Тегло на оборудването - 136 кг. Има два диапазона за регулиране на температурата на охлаждащата течност в отоплителните кръгове: от 30 до 85 градуса и от 30 до 45 (за системи за подово отопление).

Цена: ₽ 71 097

BAXI SLIM 1.300 iN 29.7 kW

Най-добрият кондензационен стенен котел с двойна верига

BAXI Duo-tec Compact 24 20 kW

Газов котел BAXI Duo-tec Compact 24 20 kW: снимка

Цената на модела е около 52 хиляди рубли. Това е компактен модел с високо ниво на ефективност - 110%. Затворена горивна камера с принудително отстраняване на продуктите от горенето. Топлообменникът е изработен от неръждаема стомана. Захранването с топла вода се регулира от 35 до 60 градуса. Котелът е оборудван с адаптивна система за контрол на пламъка и енергийно ефективна циркулационна помпа. Налягането се следи от електронен манометър. Безопасността се осигурява от вградената система за самодиагностика.

Цена: ₽ 52 000

BAXI Duo-tec Compact 24 20 kW

Най-добрият едноконтурен кондензационен стенен котел

BAXI Duo-tec Compact 1,24 24 kW

Газов котел BAXI Duo-tec Compact 1.24: снимка

Цената на устройството е от 47 000 рубли. Моделът принадлежи към същата колекция като предишния, но е предназначен само да осигури работата на отоплителната система. Температурата се следи с актуализиран панел на дисплея. Температурните сензори са монтирани както в потока, така и в обратния. Оборудването е оборудвано с автоматизация, зависима от времето. Температурата в отоплителната система може да се регулира в диапазона от 25 до 30 градуса.

Цена: ₽ 47 000

BAXI Duo-tec Compact 24 20 kW

Най-добрият конвекционен котел с двойна верига

BAXI ECO Four 24 F 24 kW

Газов котел BAXI ECO Four 24 F 24 kW: снимка

Цената на устройството е около 40 хиляди рубли. Това е много компактен модел, проектиран да се инсталира дори в малки пространства. Котелът е оборудван със затворена горивна камера с принудително отстраняване на продуктите от горенето. Топлообменникът е направен от мед. Уредът е оборудван с непрекъсната електронна система за модулация на пламъка и плавно електрическо запалване. Системата за регулиране на подаването на въздух е патентована.Възможно е да се преконфигурира оборудването да работи на втечнено гориво. Котелът е оборудван с автоматична система, зависеща от времето, на контролния панел има цифров индикатор за температура.

Цена: ₽ 39 687

BAXI ECO Four 24 F 24 kW

Най-добрият конвекционен котел с единична верига

BAXI ECO-4s 1.24F 24 kW

Газов котел BAXI ECO-4s 1.24F 24 kW: снимка

Цената на котела е от 35 хиляди рубли. Устройството се различава от предишния модел по броя на веригите, той е предназначен само за организиране на отопление. Температурата на охлаждащата течност се регулира в два диапазона: за батерии от 30 до 85 градуса и подово отопление от 30 до 45 градуса. Зададената температура се регулира и поддържа в автоматичен режим.

Цена: ₽ 35 580

BAXI ECO-4s 1.24F 24 kW

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни