Подов газов котел с бойлер - защо това е опция


Газовият котел с вграден котел има дълъг експлоатационен живот и отлични показатели
Всеки ден има повече потребители, които искат да организират автономна отоплителна система. Паричните разходи, които бяха при закупуване на отоплително оборудване и инсталирането му, скоро ще се отплатят за спестяване на енергия и възможност за регулиране на мощността на системата. Най-добрата система за къщи и апартаменти би била опцията с газов котел с бойлер.

Бойлер с вграден котел: основни предимства

Покупката на газов котел с котел ще бъде най-доброто решение при използване на няколко точки за анализ на водата, това ще осигури достатъчен брой предимства.

Преди да започнете да използвате котел с вграден котел, струва си да проучите добре инструкциите

3 основни предимства:

 • Положително и значително предимство е отоплението на водата през нощта, когато налягането на водата във водопровода е слабо;
 • За да започнете, не е необходима отделна връзка към системата за водоснабдяване и отопление, а просто хвърляне на вода, газ и електричество към котела;
 • Всички варианти на газови котли са компактни, тъй като всички съставни елементи на котела са сглобени в едно тяло.

Всички тези показатели се притежават от бойлерните котли Vaillant и Nova. Те са най-популярните марки на пазара на котли.

Как работи котел с външен котел?

Обикновено автоматизацията, която контролира работата на монтиран на стената газов котел, е програмирана за приоритет на отоплителната система.

Когато температурата на охлаждащата течност във веригата спадне, горелката се включва и монтираният на стената газов котел с бойлер загрява водата в батериите до необходимата температура.

След като получи сигнал от датчика за температура на водата във веригата, контролерът ще превключи цялата мощност с помощта на трипътен клапан към веригата за БГВ. За да се поддържа температурата на топлата вода на определено ниво, газов котел с котел за индиректно нагряване се доставя с вграден нагревателен елемент, който е свързан към електрическата мрежа и се управлява от контролера за автоматизация на котела.

Как да свържете котел и двуконтурен котел

Котел за газов котел е представен под формата на резервоар за съхранение, в средата на който има топлообменник.

Този модел по своята същност изглежда двуконтурен, тъй като има способността да се свързва за системи за отопление и топла вода.

Вграденият проточен нагревател е модел с двойна верига.

За това как са подредени двуконтурните котли, принципа на тяхната работа, както и как да изберете, ще научите от нашата статия :.

Не се препоръчва да свързвате котела без подходящ опит.

Можете да разгледате възможността за свързване на двуконтурен котел към отделен котел. Такава инсталация ще се отнася до техника с отопление по слой. В допълнение, в специализирани точки можете да видите котли, както двуконтурни, така и със слоево отопление, те се комбинират от газов котел и могат да бъдат или пълен комплект, или отделни.

Изборът ще зависи от това кой вариант е най-подходящ за вас. Това може да бъде отделен или холистичен модел, който е лесен за транспортиране и инсталиране. Ако сте собственик на едноконтурен котел, тогава можете да дадете предимство на котел с отопление по слоеве, което включва моментален нагревател. В случай, че искате да спестите място в стаята, тогава закупете едноконтурна газова инсталация с котел за индиректно отопление.

Различия и предимства на едноконтурните и двуконтурните котли

Едноконтурният газов котел е предназначен изключително за отопление на къщата - той няма вграден бойлер, който осигурява на жителите топла вода. Ако свържете котел към него, той ще загрява вода за различни битови нужди.

Механизмът на двуконтурните блокове е по-сложен и цената за тях е по-висока.

Основното предимство на газовия котел с вграден резервоар е, че не е необходимо допълнително да купувате и инсталирате котел за непряко отопление. Освен това водата се загрява в него много по-бързо, отколкото в едноконтурните котли.

За устройства с две вериги можете да свържете отделен котел за повече топла вода. Ако вече имате едноконтурен котел, тогава в допълнение към него можете да си купите специален нагревателен котел слой по слой, който е оборудван с проточен течен нагревател.

Ако сте собственик на апартамент с малка площ и трябва да спестите място, тогава едноконтурният котел с вграден бойлер ще бъде най-добрият вариант.

За да се избегнат всякакви проблеми, които могат да възникнат поради неправилна инсталация на оборудването, специалистите трябва да извършат инсталацията.

В момента можете да намерите следните модели двуконтурни котли:

 • с проточен воден топлообменник;
 • с вграден котел за 40-60 литра;
 • с вграден бойлер за 80-599 литра.

Основните характеристики на окачени на стена котли с проточен воден топлообменник:

 • в същото време те могат да отопляват помещения с обща площ до 300 m²;
 • те са компактни, можете да ги монтирате в ниша в стената;
 • приемлива цена;
 • се различават по проста инсталация;
 • просто и удобно управление.

Дизайн на котела с вграден котел Vaillant ecoCOPMACT

Устройство за газов котел с вграден котел

Предимства на газовите отоплителни котли с котел 40-60 литра:

 • може да отоплява площ до 300 m² и едновременно да подава вода до 4 крана наведнъж;
 • лесен за управление;
 • имат система за самодиагностика.

Агрегатите с бойлер за 80-500 литра са три вида. Първите две включват устройства, които включват всички необходими части, те са компактни и ви позволяват да контролирате напълно системата. Третият тип включва котли, за които трябва да инсталирате допълнително оборудване и да закупите други части. В резултат на това, за да закупите всички липсващи предмети, ще трябва да похарчите много пари.

Както вече беше отбелязано, повечето потребители предпочитат едноконтурни газови котли с свободно стоящ котел.

Нека отбележим основните предимства на такива устройства:

 1. Голямо вътрешно напречно сечение на топлообменника, поради което се образува много по-малко скала.
 2. Те се отличават със своята надеждност.
 3. Механизмът и принципът на работа на устройството са прости.
 4. Топлинната енергия се консумира целесъобразно, в резултат на което ефективността се увеличава, а горивото се изразходва по-икономично.
 5. Те са лесни за поддръжка.
 6. С газов котел и бойлер гарантирано ще ви бъде осигурена топла вода по всяко време на деня.

Каква мощност има стенният двуконтурен газов котел с котел?

Мощността на газовата горелка в котела определя скоростта на подаване на вода към поточния нагревател за стена. Скоростта на нагряване също зависи от конструкцията на топлообменника. Особеността на нагряването на течността се крие в продължителния й контакт с топлообменника и затова, за да се затопли охлаждащата течност до необходимата температура, е необходимо много топлина. И за да увеличите ефективността на отоплението, е необходимо да увеличите мощността на газовата горелка в котела и да увеличите разхода на газ.

Ако трябва да загреете вода до 40 градуса, ще трябва да регулирате горелката. Ориентираната му мощност трябва да бъде около 20 kW. Ако вашият котел не е проектиран за такъв индикатор, тогава няма да можете да получите топла струя вода в резултат и можете да забравите за вземането на топла вана или душ.

Повечето модели на газ имат мощност от 20 до 30 kW, важно е да решите с каква цел ще го използвате, защото 10 kW ще бъдат достатъчни за отоплителната система. За котли от този тип са създадени специални модулирани горелки.

Изборът на монтиран на стена двуконтурен газов котел трябва да се основава на площта на помещението и неговата цел

Много е важно да знаете, че всеки газов котел, дори и да има слаба мощност, има пределна стойност.

Превишаването на нормата може да доведе до факта, че горелката ще се изключи и включи. Такъв дефект много скоро ще доведе до повреда на оборудването или увеличаване на разхода на газ. Този проблем води до факта, че покупката не само ще бъде неоправдана, но и нерентабилна.

Прочетете за това как да изчислите разхода на газ на единица площ на къщата в статията :.

И точно поради тази причина в двуконтурните котли е вграден котел, който събира топла вода и след това я връща обратно в големи количества, докато взема вана или душ. По този начин наслояването на вода по слоеве е оптимално, позволява нормалната работа на оборудването и не води до повреда на горелката.

Описание на поредицата

Подовите газови котли с модулираща горелка Krafter BMOD са лесни за инсталиране, тъй като са с компактни размери. Устройствата се използват за създаване или надграждане на отоплителна система в помещения с различна конфигурация. Чугунените топлообменници осигуряват устройства с ниски енергийни загуби по време на изгарянето на гориво, което е природен газ. Устройствата са лесни за работа и се считат за надеждно оборудване. Двуконтурните котли от горната серия рядко изискват специфично обслужване и са проектирани за продължителна и безпроблемна работа.

 • Подова инсталация
 • Висока ефективност
 • Отворена горивна камера
 • Защита от замръзване
 • Автоматизация, зависима от времето
 • защита от прегряване
 • Двуконтурен газов котел
 • Модерен дизайн
 • Дълъг експлоатационен живот
 • Циркулационна помпа
 • Електронна модулация на пламъка
 • Метеорологичен контрол
 • Вграден котел
 • Съвременна автоматизация
 • Автоматизирана система за управление
 • Модулация на товара

Основните характеристики на отоплителния котел слой по слой

При модели с двуконтурно наслояване по слой, водата навлиза вече в нагрято състояние, това позволява на котела много бързо да доведе водата до необходимата температура.

Има редица предимства, които тези инсталации имат:

 1. Топлата вода навлиза в горния слой на котела след 5 минути от началото на работа. Котлите с непряко отопление работят по-дълго време, тъй като им е необходимо време за конвекция от източник на топлина.
 2. Тъй като вътре няма топлообменник, резервоарът събира повече вода, която може да се използва в ежедневието. Ефективността на такъв котел е много по-висока от моделите с индиректен тип отопление.

Котелът по слоеве е подходящ за отопление на селски къщи

В повечето ситуации хората не разбират защо е необходим котел в котел. Отговорът е, че такава организация може да осигури по-удобно използване на топла вода. Освен това такова устройство гарантира постоянната наличност на топла вода в къщата, дори когато са отворени няколко точки за водоснабдяване. Нито един контур с котел не може да се справи с такава задача. Освен това подовите модели са подобни на хладилник и могат да побират до 100 литра течност и това е достатъчно, за да осигури на голямо семейство топла вода. Моделите на пода са компактни и също така чудесна алтернатива на големи единици, ако нямате много място в дома си.

Baxi NUVOLA Duo-tec (12-20 kW) стенни газови кондензационни котли с вграден бойлер

Котлите от серията BAXI NUVOLA Duo-tec се отличават с висока технологичност (използват се най-модерните технологии), екологосъобразност (те могат значително да спестят гориво, достигайки ефективност, близка до 110%), екологичност (ниски емисии на вредни вещества) , комфорт (максимален комфорт при консумация на топла вода), лекота на използване (възможно е дистанционно управление).

Газова уредба на котела BAXI NUVOLA Duo-tec

 • Плавно регулиране на мощността на котела в режими на отопление и водоснабдяване;
 • Плавно електронно запалване;
 • Намалено съдържание на CO и NOx;
 • Горелка от неръждаема стомана AISI 316L с предварително смесване на газ и въздух;
 • Котлите са напълно адаптирани към руските условия. Те работят стабилно, когато входното налягане на природния газ спадне до 5 mbar;
 • Пламъчните дифузори на горелката са изработени от неръждаема стомана;
 • Патентована система за регулиране на въздуха (модели със затворена камера);
 • Възможно е да се преконфигурира котелът за втечнен газ.

Хидравлична система на котел BAXI NUVOLA Duo-tec

 • Първичният топлообменник и горивната камера са изработени от неръждаема стомана;
 • Вграден бойлер за съхранение 45 л от неръждаема стомана AISI 316L, магнезиев анод;
 • Разширителен резервоар на веригата за БГВ;
 • Двускоростна енергоспестяваща циркулационна помпа с автоматичен отвор за въздух;
 • Манометър на отоплителния кръг;
 • Автоматичен байпас;
 • Постциркулационна помпа;
 • Входящ филтър за студена вода.

Контрол на температурата на котела BAXI Duo-tec

 • Диапазонът на регулиране на температурата в отоплителната система е 25-80 ° С;
 • Вградена автоматика, зависима от времето (възможност за регулиране чрез сензор за улична температура);
 • Регулиране и автоматично поддържане на зададената температура в отоплителните и водопроводните вериги;
 • Цифрова индикация на температурата;
 • Възможност за управление на многотемпературни зонови системи.

Устройства за контрол и безопасност на котела BAXI Duo-tec

 • Дисплеят с течни кристали предоставя пълна информация за работата на котела;
 • Цифрова система за самодиагностика и отстраняване на последните грешки в работата на котела;
 • Контрол на пламъка на йонизацията;
 • Система за защита от запушване на помпата (включва се автоматично на всеки 24 часа);
 • Система за защита от запушване на трипътен клапан (включва се автоматично на всеки 24 часа);
 • Защитен термостат срещу прегряване на водата в първичния топлообменник;
 • Сензор за сцепление за наблюдение на безопасното отстраняване на продуктите от горенето;
 • Пресостат в отоплителната система - задейства се при липса на водно налягане;
 • Предпазен предпазен клапан в отоплителния кръг (3 атм.) И захранване с топла вода (8 атм.);
 • Система за защита от замръзване в отоплителни и водоснабдителни вериги;
 • Антибактериална система за защита.

Характеристики на кондензационни котли

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 5 на 5 )

Нагреватели

Фурни