Преглед на най-добрите газови котли: ТОП-20 модели с описание на технически характеристики и отзиви на клиенти


За компанията

, която е собственик на търговската марка Ochag, е основана през 1993 г. Местоположение - Уляновск. Произвежда газово оборудване - повече от шест дузини модификации на котли. Продуктите привличат местните потребители с лоялна ценова политика. Средната прогнозна цена на устройствата, работещи с газ, е 14-17 000 рубли. Цялото водонагревателно оборудване на завода в Уляновск отговаря на европейския стандарт ISO 9001-2011. Производителят представя версии, предназначени за отопление на жилища с различни размери - от 70 до 1000 кв. м.

Лого на марката Ochag

AB Electrolux

AB Electrolux Швеция
Шведският концерн AB Electrolux продава на руския пазар 18 модела двуконтурни газови котли. Гамата предлага подови модели с вградени котли и разширителни резервоари, стенни модели с битермични и отделни топлообменници. Горелки с модулация на захранването с газ и системи за автоматично наблюдение на работата на оборудването са широко използвани. Сервизната поддръжка в Руската федерация се осъществява от над 300 оторизирани центъра. Някои модели газови котли AB Electrolux

МоделМощност / отопляема площ, kW / m²Отворени точки на прием на вода, бр.Среден / номинален разход на газ, m³ / часХарактеристики на котлитецена, търкайте
GCB 11 Basic X Fi11 / 8010.58 / 1.24Автоматичен мониторинг на сензори и системи, свързващ блок за дистанционно управление, предотвратяващ развитието на бактерии във веригата за БГВ.32 400
Основно пространство 24Fi23.9 / 16020.65 / 2.730 690
FSB 40Mi / HW36.8 / 2502/ 4.3134 000

Гледайте видеоклипа на AB Electrolux:

Предимства на котли от "ServiceGas"

Автоматизацията прави използването на котли от завода в Уляновск удобно. Потребителите на топлина напълно прехвърлят задачата за поддържане на даден режим към електрониката. Предимства на всички модификации "Ochag":

 • Икономичен разход на газ. Разработчиците са предвидили в конструкцията стабилизиращо устройство за изравняване на налягането на горивото. Благодарение на стабилизатора разходът на газ се намалява с 30%.
 • Екологичност. Минимални емисии на вредни вещества. В това отношение оборудването на ServisGas не отстъпва на европейското, което е доста необичайно за домашното газово оборудване.
 • Точност на контрол на температурата.
 • Три стъпки за безопасност:

- защита срещу неочаквано изгасване на пламъка в горелката;

- изключване при липса на сцепление;

- защита срещу липса на газ в системата.

 • Стоманен топлообменник. Висока ефективност.
 • Опростен, но стилен дизайн. Вписва се добре в модерния интериор, не прилича на чуждо тяло, обемисто и грозно.
 • Дизайнът използва иновативни технологии. Високо техническо оборудване.
 • Ниска цена. Просто и евтино обслужване.
 • Не са необходими допълнителни източници на енергия.
 • Добро качество на изработка. Многостепенен контрол на качеството.
 • Адаптиране към вътрешните условия за доставка на газ.
 • Италианско автоматично оборудване EUROSIT.
 • Компактност.
 • Регулиране на температурата.
 • Система за дистанционно управление. Може да се контролира с помощта на мобилен телефон. Той също така осигурява електрически огън и възможност за свързване към системата "интелигентен дом".
 • Пакетът съдържа паспорт и инструкции.

Линии на газови котли Огнище

LLC "Plant Conord"

LLC Plant Conord
Разчитайки на 30 години производствен опит, Konord Plant LLC разчита на простотата и надеждността на дизайна. Гамата от двуконтурни газови котли включва 11 основни модела. Производството използва руски и италиански компоненти. Гаранция на марката до 3 години и деклариран 15-годишен експлоатационен живот. Повече от 100 оторизирани сервизни центъра. Някои модели газови котли LLC "Plant Conord"

МоделМощност / отопляема площ, kW / m²Отворени точки на прием на вода, бр.Среден / номинален разход на газ, m³ / часХарактеристики на котлитецена, търкайте
KSts-GV-12N12 / 8010.7 / 1.35Електрически независим, стоящ на пода, конвекционен топлоотвод, лесна работа.20 900
KSts-GV-20N20 / 14011.2 / 2.4325 500
KSts-GV-30N30 / 20021.8 / 3.6929 000

Гледайте видео за газовите котли на Konord Plant LLC:

Устройство

Тяхната характеристика и предимство е възможността да се адаптират към всяка отоплителна система. Потребителят може:

 • преинсталирайте предната врата, в зависимост от нуждата - отдясно или отляво;
 • донесете охлаждащата течност от удобната за нея страна - отзад или отстрани, благодарение на две връщащи линии.

Състои се от съставни елементи:

 • корпуси;
 • автоматизация;
 • топлообменник;
 • втората верига (при условие, че котелът е двуконтурен);
 • системи за сигурност.

Конструкция от три части:

 • Долната част съдържа горивна камера, която е затворена от страничната и задната страна с водна риза. Над камината има топлообменник. Благодарение на пламъчните тръби на последния се осигурява ефективността на топлообмена и топлообмена между отработените газове и водата.
 • Горната част съдържа смукател и вграден стабилизатор на течение.
 • В средната част има преграда, която осигурява стабилна работа, независимо от околната температура.

Тандемът на димоотвода и топлообменника прави котела интелектуално самодостатъчен - той може да функционира без намеса на потребителя, без да е необходимо ръчно регулиране. Стабилността на работа при нестабилна тяга се осигурява от тягата на стабилизатора.

В горивната камера има горелка, произведена от ServiceGas. Компоненти - преден панел, тръби на горелката, сензори за безопасност - пламък и течение, блок за управление SABK AT. Под тръбите има решетъчен амортисьор, подаващ вторичен въздух към горелката.

Важно! Монтажът на устройството в помещението трябва да се извършва със свободен достъп на въздух през долната част на устройството до тръбите на горелката.

Система за циркулация на въздуха в котела

LLC "GAZLUX Trade"

LLC GAZLUX Търговия
Отоплителното оборудване на GAZLUX Trade LLC се продава от 2006 г. Установено е, че котлите, разработени от три руски компании, са печеливши в силно конкурентна среда. Към днешна дата в Руската федерация се предлагат модели с битермични и отделни топлообменници, отворени и затворени горивни камери. Контролният панел се предлага с информационно табло или LED индикация. Модулиращата горелка определя широка гама от настройки. Функциите за автоматично запалване и контрол на пламъка довеждат тези котли до прилично ниво на комфорт и безопасност. Някои модели газови котли на GAZLUX Trade LLC

МоделМощност / отопляема площ, kW / m²Отворени точки на прием на вода, бр.Среден / номинален разход на газ, m³ / часХарактеристики на котлитецена, търкайте
Икономична 18-C-118 / 12010.8 / 2.1Самодиагностика, плавен контрол на пламъка, контрол на газа, 3-степенна помпа.22 985
Икономична 18-C-218 / 12011.0 / 2.531 250
Стандартно 24-T-224 / 16021.4 / 3.134 995

Вижте рекламно видео на LLC GAZLUX Trade:

Маркиране

Всички версии на линията могат да бъдат разделени на 4 групи:

 • AKGV
 • KSGV
 • AOGV
 • KSG

Това нелетливо оборудване може да работи в затворени и отворени отоплителни системи. Циркулация на охлаждащата течност - принудителна или естествена. До съкращението - маркировка, има цифра, показваща мощността - 7-35 kW. Също така маркировката показва вида на автоматизацията:

 • T или AT - SABK AT;
 • S - SABK S RD;
 • E или EM - Eurosit.

Почти всички модификации са направени в съответствие със съвременните тенденции на минимализма. Отпред има манометър, а в кутията са скрити други автоматични елементи. Отличителна черта на продуктите на ServiceGas е бял цвят. Радиаторът е изработен от стомана, горелките са от топлоустойчива неръждаема стомана. Оборудван с устройство за събиране на кондензат.

Технически характеристики на газови котли Огнище

KD Navien Co., Ltd.


Промотирайки в бизнес средата идеята за осъществим принос за развитието на обществото, компанията NAVIEN взема активно участие в изолацията на домовете на нуждаещи се сънародници. В Руската федерация те доставят евтино оборудване, проектирано в съответствие с принципа на кондензация.Възможността за дистанционно (от дистанционно управление или от смартфон) управление на котела обещава удобството на потребителя при работа. При висококачествено обслужване дори малък процент фабрични дефекти (безусловно приети от упълномощен SC, в рамките на гаранционните задължения) не предизвиква оплаквания. Някои модели газови котли KD Navien Co., Ltd.

МоделМощност / отопляема площ, kW / m²Отворени точки на прием на вода, бр.Разход на газ, m³ / часХарактеристики на котлитецена, търкайте
УМЕН ТОК 13К13 / 9011.1Кондензационна верига за извличане на топлина, модулиращ пламък на горелката, дистанционно управление.33 450
NCN 25KN23.1 / 16011.574 650
GST 60KN60 / 40036.587 600

Гледайте видеото на KD Navien Co., Ltd.:

Как да запаля?

Последователността на запалването се извършва чрез завъртане на копчето за управление по посока на часовниковата стрелка. Допълнителна процедура:

 • Трябва да завъртите копчето, докато маркировката не бъде насочена към показалеца.
 • След това натиснете и задръжте бутона "Старт".
 • Бутонът за пиезо запалване трябва да се натиска, докато щракне. Пилотът се запалва.
 • Дръжте натиснат бутона "Старт" - изчаквайте термодвойката да се загрее. На запалителя газовият блок работи в автоматичен режим.
 • Завъртете копчето обратно на часовниковата стрелка до необходимата температура.

Immergas S.p.A


Immergas S.p.A - не повече от 1000 служители и 2 монтажни завода (в Италия и Словакия). С такава основа италианският производител доставя газови котли за 43 страни по света от 2002 г. насам. Конкурентоспособността на продуктите в Руската федерация се обяснява с комбинацията от дълъг (деклариран 10 години) експлоатационен живот и нисък разход на газ. При конвекционните модели ефективността се постига чрез увеличаване на площта на топлообменника и автоматично приготвяне на газово-въздушната смес. Кондензационните котли имат подобрена схема за отвеждане на топлината и повече функции. Оборудването не е взискателно към характеристиките на водоснабдяването и газа. Производителят дава 1 година гаранция за всеки модел. Мрежа от сервизни центрове, разположени в над 100 руски града, отговаря за поддръжката на котлите. Някои модели газови котли Immergas S.p.A

МоделМощност / отопляема площ, kW / m²Отворени точки на прием на вода, бр.Разход на газ, m³ / часХарактеристики на котлитецена, търкайте
Eolo Mythos 10 2 R10 / 7011.23Висока производителност на конвекционни и кондензационни модели, лесно персонализиране на потребителските параметри, лекота на използване.33 335
Eolo Star24 323.8 / 16012.731 000
Zeus Superior 32 kW31.7 / 21023.56101 057

Гледайте видеото от Immergas S.p.A:

Как да изберем?

Опции за материала за производството на топлообменник - контейнер, в който топлоносителят се нагрява:

 • Стомана. Добра пластичност, свеждаща до минимум термичното напукване. Използва се в бюджетни модели. Експлоатационният живот е кратък - поради податливостта на корозия.
 • Излято желязо. Голямо тегло. Те са по-скъпи от стоманените. Минус - те реагират на температурни промени. Те не ръждясват - плюс. Те служат за около половин век.
 • Мед. Тежат малко. Устойчив на корозия. Обикновено се намират във версии, монтирани на стена.

Подов котел модел Hearth

Вярвай, но проверявай

Съществува мнение за логиката на избора на изпитано във времето оборудване. Но под името на марката на всяка марка се появяват както подобрени „класики“, така и принципно нови модели. Идеята, че е оправдано да се купуват най-бюджетните модели от известни производители, също не издържа на критика. Без пропорционално отчитане на обслужваната площ (с водни точки) и декларирания потенциал на отоплителния котел е невъзможно да се вземе правилното решение. Анализът на проблемни ситуации, в 80% от случаите, разкрива грешки при избора и работата на отоплителните устройства.

Обозначения

Когато се обозначават отоплителни устройства, се използва азбучно съкращение. Всяко писмо съдържа конкретна информация:

 • K - котел.
 • D - комплектът включва оборудване за изгаряне на газ.
 • T - може да се използва като твърдо гориво.
 • С - стомана.
 • M - осигурен е монтаж на нагревателни елементи и удължена камина.
 • Б - има бойлер.

Познавайки значението на буквите, потребителят чрез съкращението може да дешифрира основната информация за предложените опции.

Автоматизация на газов котел Огнище

Bosch Thermotechnik GmbH


Собствено производствено предприятие Bosch Thermotechnik GmbH и 29 регионални офиса в Руската федерация. Германската компания получи приличен пазар на продажби и успя да осигури висококачествена сервизна поддръжка за своите продукти. Всеки котел има достатъчен експлоатационен потенциал за работа в условия, различни от европейските. Нестабилното налягане на газовете, водата и падането на напрежението се изравняват чрез собствена автоматизация. Оборудването е представено в широк диапазон на мощност. Дискретният дизайн и компактните размери позволяват инсталирането на котела, без да се прави компромис с основното вътрешно решение. Някои модели газови котли на Bosch Thermotechnik GmbH

МоделМощност / отопляема площ, kW / m²Отворени точки на прием на вода, бр.Разход на газ, m³ / часХарактеристики на котлитецена, търкайте
Газ 6000 W WBN 6000-18 С18 / 12012.1Адаптиран към работните условия в Руската федерация, ниско ниво на шум, потребителско програмиране, използване на външни сензори и дистанционно управление.28 830
Gaz 6000 W WBN 6000-24 С24 / 16012.828 896
Gaz 6000 W WBN 6000-35 C35 / 24023.941 300

Вижте видеото за Bosch Thermotechnik GmbH:

Преглед на модела

Ако комуникациите са свързани към жилището, винаги можете да му осигурите топлина и топла вода. Повече от 50% от котлите, инсталирани от битови потребители, са на газ. Сред тях не последното място заемат продуктите на "ServiceGas".

KSG-7AT

Ако търсите най-евтиния вариант, обърнете внимание на енергонезависимото едноконтурно устройство KSG-7AT. Приблизителната му цена е 10 600 рубли. Производствен материал - стомана. Версия на пода Лесна и удобна работа. Икономично по отношение на горивото. Способен да отоплява 80 кв. М. Спецификации:

 • Максимална мощност - 7 kW.
 • Висока ефективност - 85%.
 • Налягане на водата - 0,1 MPa.

Стабилна работа дори при най-ниското налягане на газопровода. Оборудван с газов блок. Има вграден стабилизатор за налягане и тяга. Компактен топлообменник, изработен от стомана. Материал на горелката - топлоустойчива неръждаема стомана. Удобна за поддръжка - облицовката може лесно да се свали. Газова връзка - от двете страни. Има кондензатен колектор.

Според потребителите моделът има забележителни характеристики. Ако замените дюзите на горелката, можете да използвате втечнен газ като гориво.

Едноконтурен и евтин модел - KSG-7AT

AMG 24

Приблизителна цена 25 000 рубли. Двойна верига. Стена. Компактно устройство със стилен дизайн. Внедрени са най-новите технически постижения. Абсолютно безшумна работа - може да се инсталира точно в стаята, няма да наруши наемателите по никакъв начин. Предният панел има LCD екран за показване на текущите параметри. Котелът може да се използва за отопление на помещения, оборудвани със система за водно отопление и за отопление на вода. Технически спецификации:

 • Ефективност - 90%
 • Той може да отоплява помещения с обща площ 220 кв. М.
 • Максималната мощност на отопление е 4,6-24 kW.
 • Има автоматично запалване.
 • Разход на газ - 2,6 м3 / ч.

Можете да свържете топъл под. Горивна камера от затворен тип. Може да работи на природен или втечнен газ. Има няколко етапа на автоматична защита. Тежи 36 кг.

Модел с двойна верига за стена KNG 24

KSG-11

Предназначение - топлоснабдяване на помещения за различни цели. Дизайнерски характеристики:

 • Удобна инсталация - газ може да бъде свързан от двете страни.
 • Етаж.
 • Вратата може да се монтира отново до удобната за потребителя страна.
 • Устройство за събиране на кондензат.
 • Стоманен топлообменник.
 • Топлоизолация - 30 мм.
 • Тип изгаряне - ниско изгаряне.
 • Тиха работа.
 • Възможно е да се използва управлението EUROSIT 630 или SABK-AT.

Технически спецификации:

 • Капацитет на отопление 11 kW.
 • Отоплителна площ - 125 кв.
 • Ефективността е 90%.
 • Разход на газ - 1,34 м3 / ч.
 • Тегло 48 кг.

Модел на пода със стоманен топлообменник KSG-11

KSTG-16

Комбиниран едноконтурен котел с максимална отоплителна мощност от 16 kW. Може да се изстрелва с въглища или газ. Предназначен за отопление 160 кв. М. Външен монтаж. Без автоматично запалване и модулация на пламъка. Ефективността е 74%.

Комбиниран едноконтурен котел Hearth KSTG-16

KSG-10 AT

Външен монтаж. отоплителна мощност 10 kW. Отоплява площ до 100 кв. м.Консумира гориво - 1,11 м3 / ч. Цената е 11 000 рубли. Възможно е, чрез смяна на дюзите на горелката, да се нагрее с втечнен газ - 0,88 кг / ч. Потребителите отбелязват компактността на устройството, размерите му са 25x47x75 см. Теглото е 48 кг. Капацитет на резервоара - 18 литра.

Компактен модел KSG-10 AT

KSG-7 E

Етаж. Едно верига. Различава се в стабилна работа при ниско налягане в газопроводите. Приблизителна цена - 11 900 рубли. Ефективност 85%. Потребителите са привлечени от компактността, икономичността и стилния дизайн. Затопля до 80 кв. м. Тежи 37 кг. Отворена горивна камера. Без автоматично запалване. Без модулация на пламъка. Бюджетна версия с ограничен набор от функции.

KSG-7 E - бюджетна версия с минимална функционалност KSG-7 E

Модификации на парапета

Тяхната отличителна черта е липсата на комин. Димът се отстранява през тръбата, доставена в комплекта. Монтаж - стена. В стените предварително се прави дупка - в нея се вкарва коминна тръба. Нагревателят може да бъде монтиран на стена, обърната към улицата. Предлагат се две модификации от тип парапет:

 • KSGZ - с една верига;
 • KSGZV - с две вериги.

Тялото е топлоизолирано с минерална вата, лесно се отстранява - за достъп до частите на нагревателя, които трябва да бъдат почистени. 89% ефективност. Топлообменникът е защитен срещу сол и котлен камък.

Едно- и двуконтурни модификации на KSGZ

ТПП "Lemax"

CCI Lemax
Отоплителни котли "Lemax" се продават от 2004 година. Диапазон на мощността 7,5 - 60 kW, гаранционен срок до 3 години. Благодарение на използването на италиански компоненти, котлите се отличават с висока производителност. Отбелязана е стабилна работа на автоматизацията и приемлив разход на гориво. Развитата сервизна мрежа от 120 оторизирани представителства в Руската федерация отговаря за поддръжката и следгаранционния ремонт на оборудването. Някои модели газови котли ТЕЦ "Lemax"

МоделМощност / отопляема площ, kW / m²Отворени точки на прием на вода, бр.Разход на газ, m³ / часХарактеристики на котлитецена, търкайте
Премиум-12,5B12.5 / 8010.75Защита на топлообменника, електрическа независимост, италиански компоненти.21 130
Премиум-25B25 / 17011.527 360
Премиум-40B40 / 13012.2542 130

Гледайте видео за CCI "Lemax":

Vaillant (група Vaillant)


Централният офис на Vaillant се намира в Германия, производствените и монтажните съоръжения работят в Европа и Азия. Активното популяризиране на руския пазар започва през 1994 година А руснаците бяха сред първите, които оцениха потенциала на кондензационното оборудване. Особено забележим ефект усетиха потребители, които модернизираха комуникациите си - новите мощни модели се оказаха по-компактни от старото оборудване. Без да се засягат работната температура и водоснабдяването, консумацията на газ е намаляла. В началото на 2000-те компанията осигурява нуждите на някои населени места. Днес котлите се продават и обслужват в 7 федерални района на Руската федерация. Някои модели газови котли Vaillant

МоделМощност / отопляема площ, kW / m²Отворени точки на прием на вода, бр.Разход на газ, m³ / часХарактеристики на котлитецена, търкайте
ecoTEC pro VUW INT 23618.5 / 12012.5Гамата ecoTEC pro е последното, пето поколение газово кондензиращо оборудване. Сред актуализациите - намалена консумация на енергия, цифрова информационна и аналитична система, вграден комутационен модул.66 350
ecoTEC pro VUW INT 28624 / 16023.069 904
ecoTEC pro VUW INT 34630 / 20023.775 728

Гледайте видеото на историята на Vaillant:

Viessmann


Международна компания Viessmann Werke GmbH & Co. KG предлага на руския пазар повече от 50 модификации на 3 основни модела газови котли. Автоматичното запалване на горелката, управлението на пламъка и много включени сензори определят безопасността и лекотата на използване. Котлите са програмирани за периодична самодиагностика. Сложните системи на устройството изключват честа намеса в работата му. Специалистите от сервизния център са поканени да се подготвят за първото пускане в експлоатация и да извършват годишна поддръжка. Някои модели газови котли Viessmann

МоделМощност / отопляема площ, kW / m²Отворени точки на прием на вода, бр.Разход на газ, m³ / часХарактеристики на котлитецена, търкайте
Vitopend 100-W WH1D51412 / 8012.83Всички модификации са пригодени за интензивна работа в условия на нестабилно подаване на гориво (от 13 mbar). Моделите с турбокомпресор със затворена горивна камера се различават донякъде от атмосферните опции по увеличен разход на газ, висока мощност.31 900
Vitopend 100-W WH1D26824 / 16012.8335 850
Vitopend 100-W WH1D26531.2 / 20023.5341 800

Вижте видеото за Viessmann:

BAXI S.p.A.


Италианска компания BAXI S.p.A. известен от 1993г. Официалната услуга в Русия се предлага от 2002 г. след откриването на собствено представителство. Цялата гама от конвекционни и кондензни котли се характеризира с висока производителност. Хидравличната група на веригата за БГВ е направена от композитни материали. Всяка конфигурация има стаен термостат. Гамата NUVOLA-3 е оборудвана с подвижен контролен панел. Максималната гаранция на производителя е 30 месеца. Някои модели газови котли BAXI S.p.A.

МоделМощност / отопляема площ, kW / m²Отворени точки на прием на вода, бр.Разход на газ, m³ / часХарактеристики на котлитецена, търкайте
ECO-4s 10F10 / 7011.19Самодиагностика, модулираща горелка, поддръжка за подово отопление, висока производителност на веригата за БГВ.25 435
ЧЕТИРИ 24 F24 / 16022.7833 289
NUVOLA-3 Comfort 320 Fi32 / 22023.6577 471

Гледайте видеоклипа на BAXI S.p.A:

Thermona, spol. s r.o.


Всички дейности на чешката компания Thermona, spol. s r.o има за цел да развие собствена производствена база. Отказът от евтино сглобяване на газови котли в чужбина свидетелства за желанието да се поддържат постигнатите качествени показатели. Благодарение на което надеждните монтирани и високопродуктивни подови модели са често срещани в Руската федерация. Всяко устройство реализира автоматична модулация на пламъка и равномерно (като се вземат предвид основните климатични фактори на външната среда) регулиране. Има опции с отворени и затворени камери. Инсталирането, конфигурирането и поддръжката на тези устройства могат да бъдат поверени на един от двеста оторизирани сервизни центъра в Русия. Някои модели газови котли Thermona, spol. s r.o

МоделМощност / отопляема площ, kW / m²Отворени точки на прием на вода, бр.Разход на газ, m³ / часХарактеристики на котлитецена, търкайте
ТЕРМИНА 14 TCLN14 / 10011.65Отделни радиатори и вграден котел са показатели за подовото оборудване. Проточен битермален топлообменник определя възможностите на монтиран на стена двуконтурен котел.41 990
THERM 20 CX.A20 / 14012.346 350
THERM 28 TLXZ 1028 / 18023.2597 500

Гледайте видеото за Thermona, spol. s r.o:

Protherm


Словашкият производител Protherm доставя битови и промишлени газови котли на руския пазар от 1997 г. Оборудването с обхват на мощност от 11 до 40 kW се състои от модели от различни линии. Има както подови, така и монтирани модели. С вградени котли и отоплителна вода за подаване на топла вода в непрекъсната работа. Това позволява на всеки купувач да избере най-оптималното оборудване за баня, малка селска къща, апартамент или вила. Котлите се доказаха като отлични по отношение на безопасността и икономичната работа. Производителят дава максимална 5-годишна гаранция за кондензиращи модели. Някои модели газови котли Protherm

МоделМощност / отопляема площ, kW / m²Отворени точки на прием на вода, бр.Разход на газ, m³ / часХарактеристики на котлитецена, търкайте
Гепард 11 MOV11 / 8012.73Всяка линия включва модели с отворена и затворена горивна камера, стоящи на пода (Bear), оборудвани с вградени котли, монтирани (Cheetah) - коаксиална система за отстраняване на продуктите от горенето.30 122
Гепард 23 MOV23.3 / 16012.7331 491
Мечка 40 KLZ35 / 23024.1108 566

Гледайте видеоклипа на Protherm:

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни