Бойлер за чешма Delimano (Delimano): принцип на действие и отзиви на клиенти

Проточният електрически бойлер Delimano на крана е специална дюза, която е инсталирана вместо конвенционален кран. Само за 5 секунди той загрява водата до максимална температура от 60 ° C. Има 2 модела на това устройство, включително незабавен цифров бойлер Delimano. Те могат да бъдат инсталирани в банята и в кухнята, или на всяко друго място, където е възможно да се свържете с водопровода.

Проточен бойлер Delimano

Външен вид и устройство

Външно бойлерът Delimano изглежда като стандартен кран. Тялото е направено в стил Ар нуво от бяла топлоустойчива пластмаса.Всички части са заоблени, така че е чудесно за помещения с почти всякакъв дизайн. Проточният бойлер Delimano е с малки размери, така че може да се инсталира навсякъде, включително в помещения с малка площ, където инсталирането на котли е невъзможно.

Устройство за бойлер
Устройство

Тялото има копче за включване и изключване на водоснабдяването и контрол на нивото на отопление. Неговият контрол е удобен и плавен, така че лесно можете да зададете необходимата температура на водата. Цифровият бойлер е оборудван с дисплей.

Забележка! Това устройство е абсолютно безопасно, тъй като корпусът е изработен от пластмаса и е запечатан.

На дръжката на стандартен бойлер има специални маркери: напълно боядисаният син овал означава, че водата ще тече при първоначалната температура. Когато се постави в следващата позиция, маркирана с овал със синя рамка и бяла вътрешност, водата ще се нагрее до стайна температура. Освен това има много червени маркери, но с различни размери. С тяхна помощ нивото на отопление се настройва на гореща вода, колкото по-нататък, толкова по-висока ще бъде неговата температура.

На гърба на кутията има захранващ кабел. Отпред има индикатор за температура или дисплей, благодарение на който можете да определите степента на нагряване на водата.

Делимано дизайн и принцип на работа


Бойлерът Delimano не се различава външно от обикновените смесители, но вътре е монтиран нагревателен елемент, преминаващ през който водата се нагрява.

Устройството се състои от следните части:

 • тяло от топлоустойчива пластмаса;
 • Нагревателен елемент, с мощност 3 kW;
 • клапан за налягане, който контролира подаването на вода към резервоара на нагревателя;
 • лост за управление;
 • индикаторна лампа;
 • жици

.

Такъв доста опростен дизайн не само улеснява по-нататъшната поддръжка и ремонт на устройството, но и значително намалява разходите му. Закупуването на бойлер Delimano ще ви струва много по-малко от конвенционалния електрически резервоар.

Принципът на действие на устройството е следният: когато копчето за управление е включено в положение за гореща вода, студената вода чрез своето налягане отваря клапана и запълва резервоара, където се намира нагревателният елемент; в същото време нагревателният елемент се включва. Топлата вода изтича през крана и студената вода се загрява, когато постъпва в резервоара на устройството.

Как работи и ползите

Вътре в корпуса на проточния бойлер има електрически нагревателен елемент под формата на спирала. Веднага след като кранът се отвори, водата влиза във вътрешността на корпуса, измивайки нагревателния нагревателен елемент. По този начин температурата му се повишава. За да се свържете, ви е необходима обикновена електрическа мрежа с напрежение 220 V.

Свързването на бойлера към крана е много просто

Предимства на проточен бойлер за кран Delimano:

 • естетичен външен вид;
 • моментално нагряване;
 • постоянно подаване на топла вода;
 • малък размер;
 • лесен монтаж и демонтаж;
 • удобен контрол.

Благодарение на това устройство няма нужда да се използва централно захранване с топла вода, когато то е изключено или изобщо не. И също така, за разлика от обикновените котли, той затопля водата много по-бързо. В сравнение с електрическите котли, проточният бойлер Delimano консумира по-малко енергия, което означава, че намалява сметките за комунални услуги. Водата винаги идва в прясна форма, за разлика от устройствата за съхранение.

Проточен бойлер Delimano: плюсове и минуси

Производителят твърди, че устройството има огромен брой предимства и, разбира се, няма недостатъци. Но наистина ли е така?

Предимства на модела


От тази инсталационна схема на бойлера Delimano се вижда, че не са необходими специални умения за неговото инсталиране.

 1. Може да спести значително енергия в сравнение с други електрически бойлери.
 2. Изключително компактен и неизмеримо лек.
 3. Монтира се изключително лесно, инсталирането може да се извърши дори от човек без специални умения.
 4. Ултрамодерен дизайн, устройството се вписва във всеки интериор.
 5. Устройството може да загрее вода до 60 градуса за 5 секунди.
 6. Бойлерът в процеса на загряване на водата я обогатява и насища с кислород.
 7. Намалява консумацията на вода, което означава, че това допълнително ви спестява пари.
 8. Можете да инсталирате бойлера навсякъде, където има кран (вместо последния).
 9. Температурата на нагряване на водата може да се регулира.

Не забравяйте, че има закони на физиката и досега никой не е успял да ги заобиколи. За нагряване на водата е необходимо определено количество енергия. Ефективността определя ефективността - на този показател трябва да се обърне внимание преди всичко.

Отрицателни страни

 1. Запазено на захранващия кабел. Един метър е много малък и често тази дължина не е достатъчна, така че трябва да се обърнете към удължителни кабели за помощ или, за да поддържате естетичен външен вид, да направите допълнителен изход.
 2. Старите окабелявания от съветската епоха може да не издържат на натоварването, ще трябва да замените цялата мрежа в апартамента.
 3. Не всички задръствания могат да издържат на такова устройство. И ако мощно устройство също е включено паралелно, тогава бъдете сигурни, че ще ги нокаутира.
 4. Нагревателният елемент бързо се запушва и се влошава (образува се котлен камък), ако водата в тръбопровода е твърда.
 5. Колкото по-студена е водата в тръбопровода (например в мразовита зима), толкова повече енергия се нуждае от Delimano. И декларираните 60 градуса вече няма да работят.
 6. Въпреки че производителят посочва, че устройството загрява водата незабавно, въпреки това, при зададено високо налягане на водата, то няма да се загрее до желаното ниво.
 7. Надеждността на устройството и срокът на работа без повреди също са под въпрос.

Мигновено цифрово с дисплей

Моментален цифров бойлер Delimano с дисплей

За разлика от стандартния модел, това устройство има цифров дисплей вместо индикатор. В резултат на това е много по-удобно да се следи температурата на нагряването на водата, което прави работата му по-безопасна, особено за деца. Устройството и принципът на работа са сходни.

Корпусът също е като стандартен бойлер, изработен от бяла термоустойчива пластмаса, но кранът е малко по-дълъг и в различен, по-луксозен стил с метални детайли. Кранът може да се върти на 360 °.

Предимства и недостатъци

На първо място, помислете професионалисти това чудо на технологията:

 1. Компактен размер.
 2. Ниско тегло.
 3. За нагряване на водата не е необходим допълнителен резервоар.
 4. На дюзата няма нищо излишно. Производителят е обмислил всичко до най-малкия детайл.
 5. Лесно е да го разглобите, извадите и вземете със себе си в селска къща, където няма топла вода.
 6. С негова помощ водата бързо се загрява.
 7. Атрактивен външен вид.
 8. Водата, която преминава през поточния нагревател, не губи вкуса си.

недостатъцинай-често обсъждани от потребителите:

 • Високата цена на устройството.
 • Невъзможността на дюзата да осигури нагряване на голямо количество вода. Например, механизмът няма да може да загрее водата за вземане на душ поради ниската си производителност.
 • Преди да инсталирате нагревателя, трябва да се направи заземяване.

Спецификации с дисплей и стандарт

Параметрите на проточните бойлери Delimano за крана са еднакви, с изключение на дисплея за последната версия и теглото:

 • материал - неръждаема стомана, пластмаса;
 • мощност - 3 kW;
 • работно налягане - 0,04-0,6 МРа;
 • степента на защита на кутията срещу проникване на вода - IPX4;
 • производителност - 2 л / мин;
 • монофазни;
 • дължина на кабела - 1 м;
 • диаметърът на изходящата разклонителна тръба е 2 см, на входа 2,18 см;
 • тегло - 1,01 кг и 1,325 кг;
 • дизайн - модерен.

Принцип на действие

Принципът на действие на приставката за кран Delimano е прост. Може да се опише с няколко думи: водата влиза в цилиндъра, преминава през специален силен нагревателен елемент и моментално се затопля до зададената температура.

Проточен бойлер е инсталиран само в една точка на водоснабдителната система. Той не е "блъснат" в системата. Механизмът не изисква специална инсталация, така че да работи, трябва само гнездо. Водата се загрява веднага след отваряне на крана; няма нужда да чакате топла вода.

Как да се свържете

Забележка! Преди да инсталирате проточен бойлер на крана Delimano, е необходимо да проверите целостта на проводниците на електрическата мрежа на помещението и липсата на каквито и да е повреди по тялото или кабела на устройството.

Схема за свързване на бойлер
Схема на свързване

За да инсталирате устройството, ще трябва да направите заземяване. Монтаж на бойлер може да се извърши на ръка, като се спазват изцяло инструкциите, приложени към него. Водата се подава отдолу.

Следните части са включени в устройството:

 • изход за вода;
 • основен механизъм;
 • гайка, ластици;
 • свързващ елемент;
 • ръчно.

Инсталация стъпка по стъпка:

 1. Стволът се свързва с основния механизъм през горния отвор.
 2. О-пръстен се вкарва във вдлъбнатината в другия край на механизма, след което се прикрепва свързващ елемент, който е необходим за свързване на цялото устройство към водопровода.
 3. Получената конструкция се вмъква в отвора за инсталиране на кранчето в мивката, след като върху него се постави гумен О-пръстен.
 4. Под мивката се завинтва гайка към свързващия елемент на бойлера и се завинтва, докато спре (така че уредът да се държи здраво, но повърхността на мивката да не е повредена).
 5. След като устройството е здраво закрепено, то е свързано към водопровода.
 6. Първо, бойлерът трябва да бъде проверен за течове, така че кранът се отваря, без да е свързан към електрическата мрежа. Едва след това устройството може да бъде стартирано за загряване на водата.

Устройството може да се монтира само във вертикално положение. Когато са включени няколко мощни устройства, температурата на нагряване на водата може да спадне значително.

Забележка! Необходимо е заземяване, в противен случай съществува риск от токов удар.

Електрически нагревател с дебит под налягане

Той няма прикачени файлове. Състои се от входящи и изходящи кранове, с помощта на които е свързан към водопровода. Такива устройства включват кран за бойлер Delimano. Отзивите показват, че несъмнено предимство на този вид нагреватели е възможността за свързването им към няколко крана, което ви позволява да го използвате едновременно в кухнята и в банята. Включването на такива нагреватели е автоматизирано. Те са еднофазни и трифазни. Първите консумират 3-12 kW, а вторите - 3-30 kW. Имат електронна система за регулиране и поддържане на температурата на водата. Уредът обикновено се поставя под мивка. Недостатъци: висока цена, консумация на енергия.

Разходите

Таблица с цени, на които можете да закупите проточни бойлери Delimano за кран:

Модел на устройствотоЦена, рубли
Цифров бойлер5500
Стандартно устройство3500

Бойлерът за чешма Delimano е идеален за използване, когато постоянното подаване на топла вода е изключено, както и за монтаж в летни вили или на други места, където няма връзка с общата водопроводна мрежа или в момента текат ремонти на жилища.

Ако при максимално отворения регулатор на налягането на водата струята стане по-малка от първоначалната, тогава бойлерът трябва да бъде отстранен и почистен. Също така налягането се влошава поради запушен филтър.

Основните видове повреди и как да ги отстраните

Когато използват кран за нагревател, потребителите се сблъскват със следните проблеми:

 • Червеният индикатор не свети и водата не се нагрява, когато дръжката е обърната в положение на подаване на топла вода. Няма електричество или налягането на водата е твърде ниско. Струва си да проверите захранващия кабел, да се уверите, че захранващият кабел е свързан правилно и да се уверите, че налягането е най-малко 0,04 МРа.
 • Червеният индикатор свети и водата е студена. Проблемът е в увеличената консумация на вода. Необходимо е да регулирате положението на копчето за подаване на гореща вода и да намалите разхода.
 • Водата е гореща, въпреки че налягането е слабо. Демонтирайте продукта и проверете дали има отлагания върху водния филтър и отворите за източване на течност, ако е така, почистете ги.
 • Индикаторът свети, но водата не се нагрява. Това показва повреда на нагревателния елемент. Струва си да се свържете със сервизния център.

Гаранцията за продукта е 1 година, включително самоинсталация, а за случая - 5 години. През това време, в случай на повреди, можете да се свържете със сервизния център. Там те са длъжни да извършват безплатна диагностика и при необходимост да ремонтират устройството или да го подменят.

Устройство за кран за бойлер

Преносим бойлер напълно наподобява кран, който има специални стойки за монтаж директно върху мивката. В неговата структура е предвидено леко удебеляване, където протичат процесите на нагряване на течаща вода. Има и разходомер за мощност - той участва в регулирането на температурния режим и предпазва устройството от прегряване. Освен това корпусът на продукта съдържа реостат - той ви позволява да регулирате мощността на нагревателя и да изберете оптималната температура.

Проточният електрически бойлер е проектиран с мисъл за безопасност. Устройството, което отговаря за защитата на устройството от прегряване и самозапалване, както и от токов удар, се нарича RCD (устройство за остатъчен ток). Ако устройството открие образуването на нова верига поради изтичане на ток или при свързване на голи проводници, клапанът незабавно се изключва. RCD се намира на мрежовия кабел и незабавно реагира на разликата в производителността между входящите и изходящите потоци на електричество.

РЕФЕРЕНЦИЯ! Температурата на изходната вода може да варира в зависимост от модела. В повечето от тях е между 40 и 70 градуса.

Реални отзиви на клиенти

Един от най-лесните начини за избор на подходящ модел кран за нагревател е чрез отзиви на клиенти, които могат да бъдат намерени в големи количества в мрежата. Потребителите оставят както положителни, така и отрицателни мнения за закупените стоки, описвайки подробно техните предимства и недостатъци. Полезно е да прочетете не само положителните отзиви, но и от гледна точка на недоволните купувачи, за да знаете предварително какви проблеми могат да се очакват след закупуването на нагревателя.

Положителни отзиви

Николай, Москва: На моята вила имам инсталирана дюза за кран и нито ден не съжалявам, че съм я купил. Това е отлична и евтина опция за тези, които не искат да харчат време и пари, за да инсталират пълноценен котел.Водата се загрява бързо, достатъчно е да си измиете ръцете или съдовете, можете бързо да вземете душ. За дома не бих препоръчал такова устройство за постоянно използване, тъй като може да няма достатъчно мощност, но за лятна резиденция или за времето, когато водата е изключена, преносимият нагревател е най-добрият вариант.

Мария, Самара: Купих проточен нагревател през периода, когато къщата беше в ремонт и топлата вода постоянно се изключваше. Невъзможно е да се работи в такива условия и все още беше далеч от инсталирането на котела. Това кранче ми хареса толкова много, че си купих същото за дачата и го сложих в лятната кухня. Той, разбира се, не подменя котела, но наистина ми помогна в труден момент, когато водата беше спряна. Допълнителното му предимство е, че загрява водата само в момента на нейното използване, тоест няма да изгори, ако студената вода също е изключена.

Виктория, Харков: Бойлерът е лесен и удобен. Имам един от най-основните модели Electrolux в кухнята си и работя без прекъсване от около шест месеца. Има достатъчно мощност за измиване на съдовете след цялото семейство и аз също използвам крана по време на почистване, ако водата е затворена. Не искам да инсталирам котел, защото той консумира огромно количество електричество - много скъпо за мен. Но малък преносим нагревател е удобен и практичен, оцених всички предимства и мога да го препоръчам за домашна употреба.

Отрицателни отзиви

Марина Михайловна, Белгород: Купих си преносим бойлер преди месец, но вече успях да бъда страшно разочарована - това е истинска измама! Отначало той затопля водата, но след една седмица топлата вода може да се получи само с тънка струя. Не е необходимо да се говори за вземане на душ или пълно изкъпване. Абсолютно безполезно устройство, което определено не си струва парите.

Михаил, Иркутск: Електрическият бойлер е кражба за издънки! В ежедневието това е абсолютно безполезно, освен да си измиете ръцете. Купих го и го инсталирах преди два месеца, а вчера кранът ми се счупи. Обадих се на производителя, за да разбера за гаранцията и да я сменя на нова, така че ми отказаха, защото я купих на пазара, а не на уебсайта. Ще се опитам да го поправя сам, ако не работи, ще го изхвърля и никога повече няма да бъда отведена до красива реклама.

Проточен електрически бойлер на крана Delimano: рецензии

Можете да инсталирате проточен бойлер на всяко удобно място и по всяко удобно време. Може да се използва за миене на съдове, почистване, загряване на вода за къпане, миене и дори за готвене. Бойлерът Delimano се справя с множество задачи, като същевременно спестява време и пари.

Самият нагревател има стилен външен вид - изработен е от бяла пластмаса с метални вложки.

Предимства на Delimano:

 • Позволява да се спестят водни ресурси. Конвенционалните котли консумират много вода, а Delimano загрява водата, която изтича от чешмата.
 • С тях можете да спестите пари. Не е нужно да отделяте много енергия за предварително загряване на водата и поддържане на желания температурен режим.
 • Потоковият нагревател спестява много време.

Измервателният уред може да се инсталира в апартамент, в лятна вила, в лятна кухня, в офис. Използва се за решаване на много битови проблеми: използва се за измиване, почистване и готвене. Бойлерът помага да се спести електроенергия, което води до значителни икономии на разходи.

Монтаж на оборудване

За да инсталирате кран Delimano, не ви трябват никакви специални знания, никаква специализирана помощ или специални инструменти.

Този бойлер е лесен за инсталиране. Всичко, което трябва да направите, е да премахнете стария кран с регулируем ключ и да инсталирате нова покупка на негово място.

Инструкции стъпка по стъпка за инсталиране на устройството:

 1. Трябва да свържете изхода за вода към основния механизъм.В този случай трябва да бъдете много внимателни, за да не нарушите целостта на гумения пръстен.
 2. Потопете О-пръстена в основата на основния механизъм, като същевременно сочите главата нагоре.
 3. Поставете свързващото приспособление в гумения пръстен, който е на основата, и ги поставете в мивката. За да фиксирате основния механизъм, трябва добре да затегнете гайката под мивката.
 4. След като свързващата вложка е комбинирана с основния механизъм, всичко е монтирано в мивката през гумен пръстен.
 5. Свързваме водопровода към входа на свързващата вложка.
 6. Отваряме затвора, натискаме дръжката на модула, завъртаме го надясно и наляво - проверяваме клапата за течове.
 7. Включваме в мрежата - устройството е включено и готово за употреба.

Отзиви за бойлери Termeks за 50 литра: плюсовете и минусите на устройството.

По какво се различават бойлерите Lemax от продуктите на други производители?

Как да инсталирате сами бойлер в банята? https://vannaja-komnata.com/tehnika/vodonagrevateli/ustanovka-bojlera-svoimi-rukami.html

Отзиви за бойлера Delimano

Кранът Delimano е прост и компактен. Нагревателят е оборудван с мощен електрически нагревателен елемент вътре. Именно през него преминава студена вода, която бойлерът нагрява за много кратко време. Много потребители се чудят дали е препоръчително да инсталират такова устройство, дали устройството ще работи достатъчно мощно.

При избора на метър трябва да се има предвид, че въпреки че горещият метър ще спре да се върти, електромерът ще започне да работи с бясна скорост.

Много потребители се страхуват, че не е безопасно да се използва инсталацията, тъй като говорим за взаимодействието на тока и водата. Производителят уверява, че страховете са напразни. Здравият кран е снабден с изолация, която няма да позволи на електричеството да тече през него. Конструкцията на нагревателния елемент не предвижда наличието на технически компоненти, които биха създали опасност. Корпусът на самото устройство е направен от пластмаса, която изобщо не провежда електричество.

Преди да закупите кран Delinamo, по-добре е първо да прочетете различните рецензии за работата на устройството

Предимства на бойлера Delimano:

 • Удобен за временно ползване. Ако в къщата няма комуникации или топлата вода е изключена.
 • Ако бойлерът за съхранение се използва рядко, за отоплението му се изразходва голямо количество електричество. Delimano може да бъде свързан и използван при необходимост.
 • Структурата не е опасна, лесна е за използване, инсталиране и демонтиране.

Delimano незабавно загрява водата, свеждайки до минимум разчитането на комунални услуги и топла вода. Благодарение на устройството можете значително да намалите загубата на вода и енергийни ресурси. Бойлерът се справя с нагряването на водата само за пет секунди.

Предназначение на крана Delimano

Мнозина, след като са видели подобна новост за първи път, започват да се замислят за какво е предназначен този кран. Бойлерът Delimano се използва главно, когато топлата вода е изключена в стаята.

Обхват на приложение, обхват на прилагане:

 • Този кран е много удобен за използване в страната. Собствениците се избират там периодично и мечтаят за прости познати удобства, като същевременно не се интересуват от инсталирането на капитални комуникации. С помощта на това устройство можете да миете чинии, да пълните банята, с една дума, да използвате топла вода по предназначение. С помощта на такова устройство топлата вода тече моментално. Температурата му се регулира много лесно.
 • Много потребители оставят отзиви, които показват, че бойлерът Delimano помага изключително при преместването в нов апартамент, който все още е в процес на ремонт. С него се създават доволни и комфортни условия на живот, докато инженерните комуникации все още не са свързани окончателно.
 • Струва си да се отбележи още един важен момент - има икономия на сметки за комунални услуги. Ако в апартамента е инсталиран водомер за топла вода, тогава използването на крана Delimano напълно ще откаже използването на централното водоснабдяване и ще трябва да плаща само за консумацията на електричество. Този кран може да бъде инсталиран самостоятелно във вашата къща или апартамент, без да се използва помощта на специалисти.

Техническият паспорт на продукта показва, че устройството консумира много по-малко енергия от акумулаторния електрически котел. Освен това, според уверенията на производителите Ефективността на такъв кран е много по-високаотколкото стационарни инсталации. Студената вода се загрява незабавно и е много по-удобно да използвате такова устройство.

Методи за инсталиране и свързване

Някои купувачи оставят скептични отзиви за бойлера Delimano, поставяйки под въпрос предложението на производителя да инсталират устройството сами. В своите коментари те посочват, че за пробиване на отвори в плота, извършване на допълнителен гнездо и демонтиране на стария миксер, си струва да се обадите на капитана. Тук, обаче, много зависи от потребителя - има ли някои знания и умения за извършване на инсталацията, съгласно инструкциите.

Водонагревател Delimano е инсталиран вместо самия кран, а не под него. Инсталирането на устройството е възможно в един момент - на мивката в банята, мивката в кухнята. Пълният комплект включва частите, необходими за монтаж, както и подробни инструкции.

Продуктът се доставя с 1 m захранващ кабел, разположен в задната част на кутията. Или ще трябва да използвате удължителен кабел, или да направите нов изход до мивката.

Преди това е важно да се уверите, че окабеляването е проектирано за определения номинален ток (диаметърът на проводящия проводник е повече от 1,5 mm) и също така е необходимо заземяване. Входният диаметър е стандартен - 21,8 мм, така че е възможно да се свърже бойлера към стандартни маркучи за смесители.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 5 на 5 )

Нагреватели

Фурни