Газовият клапан не работи. Електромагнитният клапан на газовата колона не работи

За да разберете подробно как да ремонтирате газов бойлер със собствените си ръце, помислете за най-честите повреди, техните причини и решения.

Всички ремонтни дейности трябва да се извършват със затворен газов клапан (прочетете как да ремонтирате газовия бойлер Oasis в тази статия), дори ако не планирате да разглобявате газовата част. Има шанс случайно да развиете грешната гайка и да започне да излиза газ.

Скала върху тръбите на топлообменника

Топлообменникът се състои от обвивка и тръби, в които студената вода навлиза и се загрява там. Във всеки случай с течение на времето вътре се появява малък слой мащаб. Основните причини за появата му са високата твърдост на водата и работата на бойлера при температури над 80 градуса.

Възможно е да се определи, че тръбите на колоната са запушени от котлен камък по факта, че студената вода от крана тече активно, а горещата вода от колоната на тънък поток.

Колоната може да се поправи, без да се отстранява топлообменника. Газът е изключен и водният клапан е затворен. Необходимо е да свалите капака от устройството и да източите водата. За да направите това, развийте съединителната гайка от входа за вода към бойлера и включете крана, разположен под всичко в системата, обикновено кран в банята. Гейзерите Termaxi имат специален кран за източване на вода от системата. В този случай е по-лесно да се източи водата в заместения съд.

След това гайките на входа и изхода на топлообменника се развиват и в него се излива специална течност против накип през маркуч, който може да се закупи в магазините за железария. Можете също да използвате разтвор на оцет или лимонена киселина.

Колоната се оставя в тази форма за няколко часа. След това всичко се свързва обратно и водният клапан се включва. Трябва бавно да отворите крана за гореща вода. Мръсната течност трябва да се излее. Ако след това главата се увеличи, то тръбите на топлообменника се почистват. Ако е необходимо, можете да повторите цялата процедура по почистване няколко пъти.

За да избегнете тази повреда, трябва да използвате бойлер при температури от порядъка на 40-50 градуса. Можете също да инсталирате филтър на входа, който ще пречиства водата от соли, които образуват котлен камък.

Какво да направите, ако газовият бойлер изгасне

Основната причина за потушаването на пожара в колоната по време на запалването може да бъде ниската тяга или пълното му отсъствие във вентилационния канал. Една от най-честите причини е плътно затворен пластмасов прозорец. Няма въздушен поток и следователно колоната се прегрява и се задейства релето на термичната защита на газовата колона от прегряване. Ако при отваряне на прозорец или врата след 10-15 минути колоната се запали и не изгасне, тогава причината за изчезването се крие именно в прегряването на колоната.

Какво да направите, ако запалителят на газовата колона изгасне?

Най-честата причина за липсата на сцепление в газовата колона е плътно затворен прозорец.

При условие, че коминът може да бъде запушен с продукти, получени в резултат на изгаряне или ако в него попадне чужд предмет, системата за защита започва да работи във бойлера и газът се спира автоматично. Как да проверите наличието или отсъствието на течение в комина? Достатъчно е да отворите прозореца и да прикрепите запален кибрит или длан към отвора на комина. При наличие на тласък пламъкът ще се отклони и ще почувствате дъха с дланта си.

Как да поправя проблема? Отговорът е прост: почистете комина и вентилационния канал. В това могат да ви помогнат компании, чиито специалисти, при поискване, ще дойдат при вас и ще почистят комина ви.

Друга причина за гасенето на пламъка на газовата горелка може да бъде процесът на разтоварване на захранващите елементи.Ако вашата колона има автоматично запалване от генератори или батерии, ще трябва да ги замените с нови, като предварително сте проверили бутона "Включване / Изключване".

Свързана статия: Как да направите трансформаторна маса със собствените си ръце?

Запушен радиатор

Радиаторът на топлообменника се състои от тръби и метални плочи, разположени плътно една до друга. Плочите са в пряк контакт с пламъка, така че с течение на времето върху тях се натрупват сажди.

Можете да определите, че проблемът е в това по следните показатели:

  • Пламъчно жълто.
  • Огънят не се стреми нагоре, а встрани, загрявайки кутията.
  • Когато работи с пълен капацитет, водата леко се загрява.
  • Сажди се изливат изпод колоната.

За да го почистите, трябва да премахнете топлообменника. За това корпусът се отстранява и всички елементи, които го държат, се развиват. По време на парсирането покрийте горелката с парцал, така че да не попаднат сажди в нея.

След изваждането уредът се втурва към банята и измива там. Най-добре е да го оставите в контейнер с високи страни за няколко часа, за да може саждите да се развалят. Освен това пространството между ребрата на топлообменника се почиства под течаща вода с помощта на четина с дълги косми и препарати. Накрая изсушете и инсталирайте в обратен ред.

Ремонт на газова горелка с автоматична система за защита

По-сложни причини за изчезването на газова колона с автоматична система за защита ще бъдат описани по-долу.

Какво да направите, ако запалителят на газовата колона изгасне?

За да извършите ремонта на газовата колона, е необходимо ясно да разберете как работят компонентите на защитната система.

В гейзерите с автоматична система за защита газът в запалителя трябва да гори непрекъснато, дори независимо от положението на дръжката, клапаните на клапаните и смесителите за водоснабдяване. Най-простата автоматична система за защита на газовите бойлери се състои от три елемента: термодвойка, термичен предпазител и електромагнитен клапан. Фитилът на газовата колона изгасва в случай на активиране на защитните елементи или в случай на неизправност на термодвойка или запушен запалител.

Свързана статия: Озеленяване на малка лятна вила (20 снимки)

Ако елементите на автоматизацията се повредят, доказателство за тяхната неработоспособност е процесът, когато запалителят на газовата колона изгасне, след като са спрели да държат копчето за управление на газа. За извършване на ремонтни дейности е необходимо ясно да се разбере как работят възлите на системата за защита.

Течащи тръби

Ако водата започне да капе от колоната, причината може да е, че върху медните тръби са се образували фистули. За да намерите мястото на изтичане, трябва внимателно да проверите топлообменника с изключена вода. Някои фистули се намират лесно, ще видите как водата излиза от тези места. Малки дупки могат да се видят от зелени петна и ръжда наоколо.

Има три начина за премахване на теча:

  1. Поставете скоба с гумено уплътнение. Ако пространството позволява и тръбата не прилепва плътно към корпуса, най-простото, бързо и ефективно е инсталирането на метална скоба с гумено уплътнение. Въпреки своята простота, този метод ви позволява да премахнете теча, без да увреждате структурата.
  2. Запоявайте фистулата. След предварително почистване и обезмасляване, мястото на изтичане се покрива с поток. След това, използвайки мощен поялник или горелка с газов цилиндър, фистулата се запоява. В този случай е необходимо да се гарантира, че спойката покрива желания участък от тръбата със слой от 1-2 мм.
    Ако множество дупки са разположени една до друга, ще бъде ефективно да запоявате парче медна плоча. Не се препоръчва спояване на евтини китайски топлообменници. Обикновено са боядисани отгоре, за да скрият неравномерния цвят на нечистата мед. В такива колони тръбите са твърде тънки и ще изгорят по време на спояване.
  3. Използвайте студено заваряване. В този случай е важно внимателно да разгледате инструкциите и да се уверите, че те могат да издържат на високи температури.От опаковката се изважда парче студено заваряване и се меси с ръкавици, докато се втвърди. След това се нанася върху тръбата и се заглажда, докато се втвърди напълно.

След края на запояването водата се влива в бойлера, за да го провери. Препоръчително е допълнително почистване и запояване на всички зони със зеленикав оттенък. Може би след известно време там ще се появят нови фистули.

Също така може да се образува теч поради факта, че уплътненията са износени. Ако водата изтича от тръбните съединения, трябва просто да замените уплътненията там с нови.

Соленоидният клапан на газовата колона не работи.

Гостът написа: газовият бойлер спря да се включва, газът просто не се запалва. Тече вода, налягането е в системата, газът е отворен - не се запалва и това е всичко. Колоната е напълно автоматична, за да го направите, както е обяснил майсторът - нищо не е необходимо, тя работи сама, светва и се изключва. След като съпругата се изми, колоната спря да се включва.

Мисля, че „жената се е измила“ няма нищо общо, няма причинно-следствена връзка между къпането на съпругата и провала на колоната.
Също така не съм съгласен, че „90% е причината за изтощените батерии“. Причината „Газът е отворен - не светва“ може да е сензорът за дебита, автоматиката просто „не вижда“, че през колоната има воден поток. Или може би проблемът е в газовия клапан. Можете да познаете дълго време.

Във всеки случай започнете с подмяна на батериите (ако сте изгорили от тях), това не помага - обадете се на специално обучен човек. Разбира се, ще трябва да платите за диагностика. Но той ще установи точната причина за проблемите.

Соленоидният клапан на газовата колона не работи.

Има решение, когато соленоидният клапан не се отваря. Очевидно има слаб ток върху бобината и дори налягането на газа "държи" клапата затворен, така че клапанът се нуждае от помощ (ако стеблото се движи свободно върху отстранения клапан, трябва да работи). На задната стена на клапана трябва да се приложи не много силен магнит, за да не отваря сам клапана (в моя случай това беше магнит от завесите). Стъблото на клапана ще бъде в магнетизирано състояние и ще са необходими минимум усилия за неговото преместване, дори и при изтощени батерии да работи. Можете да експериментирате със силата на магнита.

Ситуацията е следната - приятел се обърна към мен (Ланос, бягане 188000 км, с второ поколение HBO) със следните синдроми: 1. Започва много зле в студена сутрин.

Като се загрее (ако започне!) Тогава започва горе-долу както на бензин, така и на газ. 2.
Засуках се със стартер сутрин (с надеждата да стартирам), така че да изцеди едновременно антифриз от всички тръби!
Е, той предположи бързо да отвори капака на разширителния резервоар - той изравни налягането. Дори нищо не боли. В резултат на това след ремонта беше добавен антифриз и всичко работи. 3. Той обърна внимание на странността - изглежда така
газов поток от смесителя
(като VAZovsky) на колектора. 4. Имаше чувството, че
изглежда антифризът не се разхожда по цялата верига, включително редуктора на газа.
Започнахме да разбираме по-подробно и се оказа какво всъщност се случи: капеше газ, отравяше скоростната кутия, самата скоростна кутия беше малко покрита със скреж и колата наистина не палеше.

Тъй като не толкова отдавна беше извършена цялостна поддръжка на самата скоростна кутия (и това е първото нещо, което трябва да се направи! Всички гарнитури, ластици и филтър бяха подменени, кондензатът беше източен, всичко почистено и сглобено в обратен ред и проверихме за течове), ние не го направихме. Газът си тръгваше (даваше ужас) и от това скоростната кутия отдолу беше леко покрита със слана. Но той си тръгна по такъв начин, че всички стандартни течове не бяха разкрити.

Като експеримент, за да се потвърди симптомът, през нощта газът от цилиндъра към редуктора се прекъсва.

На сутринта колата потегли с половин оборот.

Така че самият проблем е отравяне на соленоидния клапан на скоростната кутия.

Принципът на действие на соленоидния клапан.

Последици - човек вечер слага кола в гаража.Двигателят се охлажда. Вентилът тече, а самата скоростна кутия е покрита от замръзване отдолу. Антифризът замръзва малко, сгъстява се. Колкото повече течове, толкова повече замръзване на самата скоростна кутия. (В нашия случай течът не беше очевиден и скоростната кутия не беше покрита много. Те дори не го забелязаха веднага.) Горивните камери са пълни с газ. И сутрин, когато се опитате да стартирате двигателя, сместа не се запалва. Потокът на смесителния газ. Как да го поправя?

Има два варианта, дори три. Първият вариант е най-жалък. Препоръчва се да се разтегне пружината на сърцевината на клапана. Погледнете снимката.

Резултат: Методът е задънен, според опит и анкета от специалисти - ще е достатъчен за две седмици!

Вторият вариант е трудоемък. Нашият случай. Сменяме пружината без опции. (взето е в сервиза от приятел в чекмедже на масата) Смиламе основните елементи.

По-подробно изследване на самата сърцевина след нейното демонтиране разкрива изчерпване съответно на буталото и в самата облицовка. Трябваше да меля. Отнема време, защото не е нужно да прекалявате и да не премахвате криво или да не премахвате твърде много! Във всеки случай премахваме работната дебелина, което също не е добре. Резултат: работи, газта задържа, скоростната кутия не е покрита със замръзване, колата тръгва. НО моето мнение не е за дълго, т.к. седалката на клапана е натисната. И самата сърцевина се вклинява по време на работа. Снимките не са мои. Заимствани от този потребител Ние не го направихме в процеса. Не преди.

Седалката на клапана е натисната

Развитие съответно върху буталото и в самата облицовка.

Плавно преминаване към следващия вариант.

Вариант трети: Купуваме комплект за ремонт на сърцевина на клапана и променяме всичко като сборка. След като се насладим на резултата.

Поръча приятел. Когато той пристигне, ние ще се преоблечем.

Аз самият отдавна търся информация. Не можах да го намеря веднага. Успешно решаване на този проблем.

Вижте също свързани теми от работата по моя редуктор: Възстановяване на газовия редуктор Tomasetto AT-07

Абонирайте се, оценете, коментирайте.

Мир и вдъхновение за всички.

Електромагнитният газов клапан с филтър почиства течната фаза на газа от суспендирани твърди частици и катранени отлагания (груб филтър) и прекъсва подаването на газ, когато двигателят работи на бензин и когато запалването е изключено.

ВНГ газов клапан, използван за подаване на газово гориво и за спиране Освен това той почиства газовата смес от всякакви примеси. Газов соленоиден клапан LPG се използва за всички превозни средства при инсталиране на LPG оборудване.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни