Как да изберем бойлер за съхранение с обем 80 литра


Създаден през далечната 1930 година. За основател на тази марка се смята млад бизнесмен - Аристид Мерлони. Първоначално той можеше да си позволи само малка фабрика. Там се произвеждаха главно везни. В Италия обаче те бяха много търсени. Днес бойлерите имат много добри отзиви. Първите модели се появяват през 1950г. По същото време продължава работата по производството на газови бутилки.

През 1970 г. ръководството на компанията е напълно променено. В резултат на това започнаха да се появяват различни дивизии. Те се занимаваха основно с производство на водопроводни инсталации. През 1986 г. дъщерните дружества на тази компания бяха разположени почти по целия свят. Тя стана истински лидер през 2001 година. Това събитие е повлияно от нейното „усвояване“ от големия германец. За да могат всички да ремонтират бойлери Ariston, компанията отвори много сервизни центрове.

бойлери Ariston

Предимства на бойлери "Ariston"

Капацитетът на бойлерите Ariston е доста значителен. Средното време за нагряване е 3,7 часа. Сред характеристиките могат да се разграничат магнезиев анод и възвратен клапан. Термометри се предлагат във всички модели. При монтажа бойлерите Ariston са доста прости. Като цяло асортиментът на тези продукти е много голям. Всичко това дава възможност винаги да се избере подходящата опция. Инсталирана е система за защита от прегряване. Бойлерите имат надежден корпус. Освен това трябва да се отбележи добрият дизайн на моделите. Благодарение на всички тези качества хората говорят за това само в положителен смисъл. Бойлерите също имат отлични отзиви.

бойлер аристон 80 литра

Какви са недостатъците?

На първо място е необходимо да се подчертае лошото качество на топлоизолацията. Изработва се в повечето случаи от полиуретанова пяна. В някои ситуации магнезиевият анод може да се влоши. В този случай бойлерът ще трябва да бъде откаран в сервизен център за ремонт. Резервоарът може да издържи на голямо налягане, но в ранните модели предпазният клапан може да се повреди. Средното максимално работно налягане е 7 бара. Ако продуктът не е в гаранция, ремонтът на бойлери Ariston е скъп. Не на последно място може да се отбележи високата цена на много модели.

Тайни на избора на качествен модел

На първо място, трябва да вземете решение за капацитета на бойлера. Средно този параметър варира около 1500 W. Механичното управление е по-надеждно. В този случай температурните индикатори могат да бъдат цифрови. Такива модели обаче ще струват много повече. След това трябва да погледнете времето за загряване на водата. 80-литров резервоар обикновено се загрява в рамките на три часа. Напрежението на устройството трябва да бъде най-малко 230 V. Работното налягане се насърчава при 8 бара.

След това трябва да обърнете внимание на работната температура. Обикновено водата може да се нагрява до 75 градуса. Системата за защита трябва да бъде от клас ABC. В този случай можете да разчитате на безопасното използване на бойлера. В комплекта трябва да е включен предпазен клапан. При обем на резервоара 80 литра, нагревателят трябва да бъде приблизително 120 mm висок, 35 mm широк и 40 mm дълбок. В същото време устройство с такива размери тежи около 25 кг.

бойлер за съхранение Аристон

Колко електричество и пари ще използва котелът

Електричеството е най-скъпият енергиен източник, но колко конвенционален котел ще изпразни джоба ви? Разходите директно ще зависят от това колко гореща вода ще консумираме и каква е нейната температура ... Колко е средната цена на котел (бойлер за съхранение) за семейство? Как да спестите пари, когато използвате котел, и кой от тях ще бъде най-печеливш?

Колко електроенергия се консумира на месец

Колко топла вода се консумира на ден и на месец? От каква температура до какво ще загряваме?

Нека вземем средните статистически данни: консумацията на топла вода на ден е 100 литра (3000 литра на месец), нейната температура е 60 градуса, температурата на студената вода е 10 градуса.

За да изчислим консумацията на енергия за отопление на водата, ще използваме най-простата емпирична формула. W = 0,00116 * V (T2 –T1), където V е обемът, 100 литра, T2 е крайната температура, 60 градуса, T1 е началната температура, 10 градуса. Получаваме W = 0,00116 * 100 (60 –10) = 5,8 kW на ден или 174 kW на месец.

Котел електрически

Но част от енергията от котела ще се прехвърли във въздуха по време на охлаждане, докато бойлерът ще се включи и поддържа температурата на дадено ниво ... Смята се, че модерен бойлер за съхранение дава средно не повече от 0,5 kW за отопление на стая на ден. Тогава дневната консумация на енергия за отопление на водата ще бъде 5,8 + 0,5 = 6,3 kW, а за месец - 189 kW.

В резултат на това числата за това изчисление не са толкова малки. Оказва се, че трябва да платите почти 1000 рубли за електричество за един месец, с тарифа от около 5 рубли / kW. И това е само за един котел, без да се взема предвид другото потребление на енергия.

В действителност работата на котела в 90% от случаите е по-икономична, отколкото според типичното изчисление, дадено тук. Как да намалите разходите за бойлер?

измерване на електроенергия

Колко енергия всъщност консумира бойлер за съхранение?

Реални цифри могат да бъдат дадени само от статистически данни, а не предполагани данни за дебита и температурата. Какво спестявате, когато използвате котел?

Обикновено температурата на водата е много по-студена от 60 градуса. В крайна сметка такова отопление е много горещо, подходящо за къпане, а от крана - ще изгори. Не е необходимо за миене на съдове ... Ако не се предвижда душ, тогава ревностните домакини се загряват само до 20 - 25 градуса. Хладната вода е доста удобна в кухнята ...

Реалното потребление на топла вода за семейство, с много икономичен подход, е доста малко - около 30 литра вода при 20 градуса (нагряване с 10 градуса) - и това е всичко за един ден. Ако имате душ - около 10 литра 45 градуса на човек - общо 30 литра, плюс 20 литра за други разходи ...

И само къпането води до сериозно отопление и консумация ....

 • По принцип при много икономична работа се получават само не повече от 50 kW на месец на котел.
 • С умерени икономии - около 100 kW на месец на котел и съответно 500 рубли ...

Специални спестявания с бойлер

Кой е най-икономичният обем на котела

Факт е, че при много икономична работа, помислете - "отопление само когато е необходимо", излишният обем на котела става донякъде разточителен. Топлата вода, която не се консумира по предназначение, в крайна сметка ще се охлади и ще отдели топлина за отопление на жилището. Превишаването ще се окаже не условните 0,5 кВт, както е при изчислението, а всички 2,0 кВт на ден, например ... Но при активна работа „винаги загрята вода до максимална и голяма консумация“, тя почти губи своята смисъл ....

Следователно, за големи икономии с котел, неговият обем трябва да бъде минимално реалистичен. Но в същото време не трябва да създава големи неудобства по отношение на липсата на топла вода.

Градинарска лейка

Най-добре е да използвате практически съвети от експлоатационния опит и от специалисти.

 • Аргументира се, че средно за семейство от 3 души 80 литра ще бъдат достатъчни, но можете да спестите пари и с него.
 • За семейство от 4 - 5 души, 100 литра е по-добре да се сведат до минимум закъсненията под душ ...
 • За сериозни спестявания е по-добре да се ограничите до 50 литра и от време на време да ги загрявате до измислената температура, а също така котел с такъв обем ще бъде най-евтиният ...
 • Любителите на водните процедури, които не се интересуват от спестяване на енергия, трябва да мислят за обеми от 120 литра, с мощност на тенов над 2,0 kW.

Отзиви за модела "Ariston SG 80"

Този бойлер "Ariston" (80 литра) има добри отзиви. Много купувачи обичат този модел заради отличната му мощност. Този показател е на ниво 1500 вата. Регулаторът във бойлера е механичен. В същото време се контролира съвсем просто. Предвиден е и механичен температурен индикатор. Като цяло работи добре и няма оплаквания за това.Средното време за нагряване на водата в резервоара е 3,7 часа. Има по-добри модели, но поради достъпните разходи тази инсталация е популярна от. Бойлер, чиито цени могат да се различават в зависимост от региона, струва средно около 6000 рубли.

Капацитет на проточен бойлер за 50, 80, 100 литра за душ / вана

Консумация на енергия на бойлер kw 50, 80, 100 литра
Котел в интериора на банята. В сравнение с проточния бойлер, той изисква повече пространство

Изборът на уреди за технически параметри е важен от гледна точка на способността да се задоволят всички домакински нужди от топла вода. В зависимост от задачите, пред които са изправени устройствата, те се избират според техническите им характеристики. Затова се препоръчва да изберете електрически котел в зависимост от капацитета на резервоара:

 • За 50-литров уред е разумно да се използва като основен източник на топла вода за миене на съдове, хигиенни процедури и вземане на душ. Препоръчва се за използване от семейство от 2-3 души.
 • Обемът от 80 литра е в състояние да отговори на основните нужди на семейство от 3-4 души, при условие че банята ще се взема не повече от веднъж седмично, а през останалите дни ще се използва душ.
 • Семейство от 2-3 души може да разчита на обема на 100-литров котел, при условие, че всички необходими нужди за хигиенни процедури са напълно удовлетворени.

Консумация на енергия на бойлер kw 50, 80, 100 литра
За проточен бойлер важна характеристика е производителността и производителността.

За проточен бойлер, освен консумираната мощност, посочена в паспорта, важна характеристика е производителността и производителността. Когато избирате проточни бойлери, трябва да обърнете внимание на производителността на устройствата:

 • Производителността от 1,8-3 литра в минута с консумация от 2-2,4 kW е достатъчна, за да осигури нагряване на вода за миене на съдове в кухнята;
 • Производителността от 3-4 литра в минута при 3-4 kW ще осигури работа в кухнята и миене, бръснене;
 • Производителността от 4-6 литра при мощност от 7-9 kW ще ви позволи удобно да вземете душ;
 • Производителността от 6-10 литра в минута при мощност от 10-16 kW дава възможност да се осигурят всички нужди на едно домакинство в топла вода.

По този начин, оптималното представяне на проточен бойлер за душ или вана е мощността на електрически нагревател от 10 до 16 kW с мощност 6-10 литра в минута.

Мнение за "Ariston R 80 V"

Този бойлер за съхранение "Ariston" заслужава само положителни отзиви. Този модел се отличава с добра система за защита от прегряване. Регулаторът на температурата е от отворен тип. В този случай индикаторът е механичен. Като цяло той е ясно видим и работи правилно. Индикаторът за напрежение е 230 V. Максималното налягане на бойлера може да издържи само 7 бара. В този случай работната температура е 75 градуса. За допълнителна защита производителите са инсталирали увеличен анод. Освен всичко друго, скоростта на нагряване може да се характеризира и с положителна страна. Фланецът в бойлера е инсталиран доста надеждно. Той е монтиран на пет болта.

Характеристики на модела "Ariston SG-80R"

Бойлери "Ariston SG-80R" имат много добри отзиви. Собствениците оценяват този модел за неговата компактност. С височина 780 мм бойлерът тежи само 16 кг. Методът на монтиране е монтиран на стена. Термометърът е инсталиран в този модел. Предлага се и индикатор на захранването. Мощността на устройствата е доста добра. Температура на нагряване на водата - 75 градуса. Като цяло използването на бойлера е много удобно. Освен всичко друго, мнозина хвалят дизайна му.

електрически бойлер Аристон

Потребителски отзиви за модела "Ariston SG-50R"

По принцип този бойлер "Ariston" (80 литра) се характеризира с положителната страна. Параметрите на този модел са просто прекрасни. Номиналната мощност на устройството е 1550 W.В този случай входното налягане е 8 атмосфери. Номиналното напрежение на мрежата е 220 V. От характеристиките трябва да се подчертае автоматичното изключване.

Всичко това позволява на собственика да спести много енергия. Включването на бойлера също се извършва в автоматичен режим. В същото време температурата в резервоара винаги се поддържа на необходимото ниво. Индикаторът за включване се предоставя от производителя. Има механично управление. Вътрешната облицовка на резервоара се състои от фино диспергиран емайл.

Модел "Ariston POWER 50"

За съжаление бойлерите "Ariston 50" имат повече отрицателни отзиви. Тялото на този модел е доста слабо. Изработен е изцяло от пластмаса. Водата в резервоара се загрява много дълго време. Това до голяма степен се дължи на параметъра с ниска мощност. Максималната температура на нагряване е 70 градуса. Общата честота на устройството е 50 Hz при напрежение 220 V. Свързването на бойлера е предвидено за хидравлично. От предимствата може да се отбележи добър термометър. Като цяло този модел не е най-добрият.

Изчисляване на потреблението на електроенергия

Какви данни са необходими за изчисления:

 • Капацитет на бойлера;
 • Мощност на устройството;
 • Колко време ще отнеме загряването на водата;
 • Потреблението на енергия в киловати - посочено в документацията.

Ако вземем средните показатели за консумация на вода, тогава семейство от трима души на ден отнема 25 литра. Това е достатъчно за душ и битови нужди. За четирима души и ежедневна баня са необходими 250 литра. Изчисленията се опростяват с брояч.

Таблица за изчисляване на потреблението

Важно! Когато купувате, струва си да вземете предвид не само обема на резервоара. Не забравяйте, че по време на работа горещият поток се смесва със студения, така че се изразходва по-малко нагрята течност.

И така, колко се върти измервателният уред, когато работи с 50-литров котел? Формулата ще ви помогне да разберете:

T = 0,00116 * V (T2 –T1) / W

 • V е вместимостта на резервоара.
 • T2 - температура на нагряване (приблизително 70 градуса). T1 е температурата на входа.
 • W е мощността на нагревателния елемент.

Ще вземем приблизителни цифри - 2 часа, през които настъпва отопление.

Разглеждайки документацията, откриваме, че мощността е 2 kW / h. Следователно - 4 kW / ден. Сега разделете резултата на времето, в което котелът почива: 4:12 = 0,3 киловата. Точно толкова е необходимо за поддържане на температурата на водата в резервоара.

Остава да се установи общото количество консумирана електроенергия на ден: 4 + 0,3 = 4,3 kW. Умножете тази цифра по броя на дните в месеца: 4,3 х 30 = 129 киловата. За да разберете колко пари ще бъдат похарчени за плащане на сметки, умножете тази стойност по цената на електричеството във вашия район.

Мислите ли, че по-големият котел черпи много ресурси? Извършете подобно изчисление за нагреватели от 80 и 100 литра. Приблизителното време за нагряване за обемна технология е 180 минути. Умножете 2 kW по три цикъла, за да получите 6 kW. Изчисляваме: 6 х 30 дни = 180 киловата. Това е енергията, която ще бъде изразходвана за нагряване на водата.

Колко препоръчително е инсталирането на резервоар за съхранение? Това зависи от вашите нужди. Той се вписва идеално в дом, където водата или електричеството често са прекъснати. Благодарение на топлоизолационния слой уредът запазва добре топлината. Консумацията на електроенергия ще зависи от честотата на използване на оборудването.

Отзиви за "Ariston POWER 100"

Много хора харесаха този модел. Издаден е сравнително наскоро. Характеристиките й са просто прекрасни. Номиналната мощност на устройството е до 1600 вата. В този случай работната честота е 60 Hz. Времето за нагряване на пълен резервоар е само 2,8 часа. Управлението в този модел е предвидено за електронно.

Вътрешният резервоар е направен от стомана. В същото време върху него има пръскане на сребро. Максималната температура на нагряване на водата е 80 градуса. Наличен магнезиев анод. Освен това трябва да се отбележи висококачествена система против замръзване. В случай на повреда в изолационната мрежа бойлерът се изключва в аварийно състояние. Термометърът е цифров.Като цяло е много удобен за използване. Индикаторът за нивото на отопление изглежда доста добре. Максималното налягане може да издържи 9 бара. В резултат на това моделът се оказа скъп, но много качествен. Цената му в магазина варира около 15 000 рубли.

бойлери Ariston 50

Обем на котела

Изборът на обема на котела е индивидуален: всичко зависи от броя на хората, които ще го използват; за броя на точките за свързване (само душ, душ и мивка, плюс мивка в кухнята и т.н.); за това колко дълго всеки човек се мие под душа (5-10-20 минути), независимо дали банята трябва да се напълни или не. Често има различни таблици за консумация на вода, формули за изчисляване на обема на котел. Но ние събрахме цялата информация.

Решение за летни вили и временна употреба, или малък апартамент, в който живее един човек - бойлер с обем до 30 литра

... Разбира се, ако вземете бърз душ, тогава пълен 30-литров бойлер може да е достатъчен за двама, но не повече. Третият човек вече ще чака ново нагряване на вода в котела, за щастие това не е дълго поради малкия обем.


Gorenje GT15U: компактен, популярен, евтин и най-важното - МНОГО бърз котел за загряване
Универсално решение за малко семейство (2-3 души), което може да се използва постоянно: душ за всеки, умивалник в банята, мивка в кухнята - котел от 50 л

... Основният проблем на класа "50-литров котел" е, че изглежда има много, но недостатъчно, за да се напълни ваната с гореща вода. Въпреки че всичко зависи от неговия обем и желаната температура. В крайна сметка, като правило, котлите загряват вода до 70-80 °, което е много горещо (пръскането на вряща вода от котела може да остави "воднянка" върху кожата). Ако обемът на банята е малък, спуснете целия котел там, налейте много студена вода - тогава на изхода можете да получите комфортна температура.

Семейство от 3-4 души, гарантирано можете да получите топла баня - бойлер с обем от 80 литра

... Освен това, често 80-литров котел не е много по-скъп от 50-литров модел, разликата в цената често се крие в разликата между продавачите. Основният недостатък е, че при сравнима мощност, по-голям котел и се загрява по-дълго.

Максималното решение за голям апартамент, 4-6 човека, вана, душ с подаване, няколко мивки и мивки - бойлер с обем 100-150 литра

... Котлите с обем над 150 литра често са вече проектирани за голяма частна къща: 200-300-500 литра вода, в половината от случаите - монтаж на пода в отделна ниша, огромен разход на енергия, съответната цена .

Бойлер "Ariston INOX"

Този електрически бойлер "Ariston" се откроява със своите компактни размери и интересен дизайн. Мощността на устройството е 2500 W. В този случай производителят осигурява електронно управление. Като цяло температурата може да се регулира доста бързо. Времето за загряване на водата е само 1,5 часа.

Трябва да споменем и резервоара. Изработен е изцяло от неръждаема стомана. Работното налягане е 8 бара. В този случай максималната температура може да бъде зададена на 75 градуса. В този случай загубите на топлина ще бъдат незначителни. Класът на защита срещу вода и прах е осигурен за серията IPX4. Функцията Eco е налична при този модел. Като цяло резервоарът е плосък, така че не заема много място. Възможно е ускорено нагряване на водата. Предпазният клапан във бойлера може да издържи на налягане от 8 бара. Инсталирана защита от замръзване и прегряване. Този модел тежи само 16 кг.

ремонт на бойлери аристон

Модел рейтинг

ТОП моделите се съставят по принципа - отзиви и оценки на клиенти. Прегледът съдържа оборудване от най-добрите производители на руския пазар, а цените варират от евтини до скъпи. Всички бойлери са достъпни за закупуване през 2020 г., въпреки че може да не са нови за пазара.

Thermex Champion Silverheat ERS 80 V

Първият бойлер в класацията е най-добрият по отношение на цената и има минимален набор от функции. Обем - 80 литра, стъклокерамичен резервоар, нагревателен елемент с мощност 1,5 kW. Магнезиев анод - 1.Има защита срещу прегряване и за парите си устройството има защита срещу текуща повреда. Индикацията ще показва, че отоплението е започнало и оборудването работи. Управлението се осъществява чрез механичен превключвател. Максималната температура на топлата вода е 74 градуса. Тегло - 21,2 кг, класически дизайн. Долна връзка, поставена вертикално на стената. Цена - от 5,5 хиляди рубли. (3 магазина, 4 магазина, 6 магазина, Москва).

Electrolux EWH 80 Formax DL

Вторият в класацията е плосък бойлер с универсално разположение на стената. Включен е възвратният клапан. TEN сух тип, брой - 2, мощност - 0,8 kW, 1,2 kW. Управлението се извършва по електронен път, има три режима на захранване. Вътрешното покритие е емайл, резервоарът е гарантиран за 7 години. Магнезиев анод - 1, има защита срещу включване, когато резервоарът е празен, защита срещу токов удар. Има дисплей. Температура на нагряване - 75 градуса. Тегло - 28,2 кг. Цена - от 14 хиляди рубли. (2 магазина, 3 магазина, 4 магазина, Москва).

Electrolux EWH 80 Centurio IQ 2.0

Третият в класацията плосък електрически бойлер има подобен набор от защитни функции - от включване без вода, от токов удар, от прегряване. Управляван от електроника, нагревателен елемент - 2, мощност - 0,8 kW и 1,2 kW, е възможно да се регулира мощността на работата. ДЕСЕТ от сух тип. Магнезиев анод, възвратен клапан - по един за комплект. Вътрешна облицовка от неръждаема стомана. Време за нагряване - 180 минути, температура - 75 градуса. Поставени вертикално или хоризонтално. Тегло - 21,2 кг. По желание можете да закупите Wi-Fi, който ще ви позволи да управлявате устройството чрез приложението от вашия смартфон, например, да го включите, когато пристигнете от работа или ваканция. Средната цена е 17 хиляди рубли. (3 магазина, 4 магазина, 6 магазина, Москва).

Gorenje OGB 80 SEDDS B6

Интересно от гледна точка на функции, както и изпълнение на цветовете. Стоманеносивият цвят му позволява да се впише по-добре в интериора. Размерите са средни, не заема много място. Има защита срещу замръзване, включени са включвания с празен контейнер, възвратен клапан и предпазен клапан. Управление - електронно, има дисплей. Оборудван с два сухи нагревателни елемента по 1 kW. Вътрешно покритие - емайл. Закрепена вертикално, водата се подава отдолу. Тегло 31 кг. Време за нагряване - 185 минути, температура - 75 градуса. Цена - от 14 хиляди рубли. (3 магазина, 4 магазина).

Ballu BWH / S 80 Smart WiFi

Друг модел в класацията с резервоар от неръждаема стомана и възможност за дистанционно управление чрез приложение през Wi-Fi мрежа. Този модул се закупува отделно. Нагревателен елемент - 2 kW, време за нагряване - 180 минути. Има защита срещу проникване, тя няма да се включи с празен резервоар и няма да прегрее. Дисплеят показва температурата и времето за нагряване. Напълно електронен контрол. Има икономичен режим на потребление. С впечатляващия обем от 80 литра, той е доста компактен и не е тежък. Тегло - 20 кг. Цена - от 16 хиляди рубли. (4 магазина, 5 магазина, 6 магазина, Москва).

AEG EWH 80 Универсален EL

AEG е един от най-добрите производители на пазара, сглобен в Европа. Температура на нагряване - 85 градуса. Има система срещу повреда по ток, защита срещу включване, против замръзване. Комплектът включва два клапана - защитен и обратен. Има самодиагностика. Магнезиев анод - 1. Капацитет - емайл. Teng сух тип, мощност 3 kW. Монтажът е универсален, формата е плоска. Тегло - 30 кг. Управлението се извършва от електроника. Сред горните устройства това устройство е единственото, което има клас на защита - 5. Всички останали - 4. Цена - от 56 хиляди рубли. (4 магазина, Москва).

И сега ще разгледаме принципа на действие на бойлера, както и характеристиките, които ще ви помогнат да направите избор.

"Ariston VLS PW 100"

Отзивите за този модел са предимно добри. В него има плюсове, както и очевидни недостатъци. Сред предимствата са добрата мощност и контрол. Явен недостатък е качеството на нагревателния елемент. В някои случаи той се проваля и бойлерът трябва да бъде ремонтиран. Във всички останали отношения купувачите нямат оплаквания. Устройството поддържа добре максималното налягане. В същото време предпазният клапан е монтиран надеждно.

Предлага се клас на защита от прегряване. Освен всичко друго, производителите са осигурили функциите „Бързо“ и „Еко“. Формата на резервоара е плоска, така че заема малко място на стената. Индикаторът на топлинните загуби е малък. Всичко това ви позволява да спестите доста на електричество.От характеристиките може да се разграничи системата за автодиагностика. При най-малката неизправност бойлерът се изключва сам.

Аристон бойлери ревюта

Електрически бойлери за съхранение и техните предимства

бойлер за съхранение

Бойлер за 80 литра ще може:

 • осигурете автономността на захранването с топла вода;
 • поддържа температурата на водата по време на нейната работа;
 • редактирайте режима на работа, като вземете предвид настройките, въведени в системата;
 • работа дори при проблеми с комуникациите (намалено налягане на водата, ниско налягане на газа);
 • осигуряват два режима на работа: мокър и сух;
 • гарантират високо ниво на сигурност.

Има два вида енергийни носители, разгледайте всеки:

 • Електрически. Прилича на работата на котел. Ключовото предимство е наличието на енергийния носител. Не всеки апартамент или къща може да се похвали с достъп до добра газова тръба. Той е лесен за използване без инструкции. Единственото отрицателно е високата сметка за електричество.
 • Газ. Топлата вода се осигурява от газова горелка. Това е по-икономично решение, но цената на самото устройство е по-висока. Сложността на инсталацията също се откроява, но цената на инсталацията се изплаща.

Има два варианта за вида на монтажа: монтиран на стена и на пода. Първият е малък по обем, но популярен поради възможността да го инсталирате в малки стаи.

Често се използва електрически бойлер от 80 литра от втория тип поради големия си обем. Подходящ за използване в големи бани. Осигурява топла вода за цялото семейство, дори ако в нея има повече от четирима души. Техните предимства:

 • ниско потребление на електроенергия, което е икономично при плащане на сметки за комунални услуги;
 • водата се загрява от 65 до 80 градуса;
 • възможно е да се разпределя вода до няколко източника на водоснабдяване.

Знаеш ли това…

Такива бойлери са подходящи за голямо семейство. Водата бързо се загрява. Ще бъде възможно спокойно да се къпете вечер, без да се притеснявате, че няма да има достатъчно топла вода за останалите. Ако искате да научите подробности за един от блоковете, прочетете отзивите.

Отзиви за модела "Ariston PW 80V"

Много потребители хвалят бойлерите Ariston PW 80V за висококачествен нагревателен елемент. Той е инсталиран в тръбна форма. Входното налягане се поддържа до 8 атмосфери. Максималната температура може да бъде настроена на 80 градуса. Индикаторът на мрежовото напрежение е 220 V. Общата номинална мощност на устройството е 2000 W. Индикаторът за включване в бойлера е осигурен.

Освен това има функция за ускорено нагряване на водата. Термометърът е инсталиран цифров и е доста удобно да се използва. Осигурен е ограничител на температурата на нагряване. Системата за защита от вода се предлага в серията IPX4. Бойлерът може да се монтира вертикално или хоризонтално. Осигурена е долна очна линия. Моделът е висок 1090 мм и тежи само 22 кг. Обобщавайки, можем да кажем, че бойлерите Ariston PW 80V са отличен избор за съвременен човек.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни