Как да изберем правилния бойлер за 29 минути?


Френска марка

бойлер атлантически

Френската компания Atlantic започва производството си през втората половина на 20-ти век и се чувства уверена през 21-ви. В продължение на дълъг период от време организацията значително разшири своя асортимент. Продуктите на компанията се отличават с инженерни, функционални характеристики и форма. Цената също е различна. В допълнение към страната на марката - Франция, котлите Atlantic се произвеждат в Украйна. Одеса е представител на концерна Atlantis Group.

Характеристики на котлите Atlantic

Дългосрочното производство на котли доведе до появата на подобна функционалност във всички продукти:

 • бързо нагряване;
 • устойчивост на корозия;
 • пестене на енергия;
 • модерен дизайн;
 • достъпна цена.

Бойлерите за съхранение са оборудвани с два вида нагревателни елементи: мокри и сухи. Първият наподобява котел, а вторият не влиза в контакт с течност. Мокрите нагревателни елементи са податливи на корозия, мащаб, за това концернът е разработил серия - O'Pro, която е защитена от ръжда и други негативни ефекти, свързани с дълъг престой във вода. Сухите издържат по-дълго, тъй като са защитени от течност с колба, освен това безшумните нагревателни елементи от продуктовата линия Steatite се нагряват перфектно. Цените на такива нагреватели са малко по-високи от обикновено.

Бойлери Atlantic

Как да изберем бойлер: Атлантически съвети

ИЗБЕРЕТЕ НАДОГРЕВАТЕЛЯ ЗА ВОДА ИДЕАЛНО ИДАВАЩИ ВАШИТЕ ИЗИСКВАНИЯ

Топлата вода е основният компонент на комфорта. Използваме го, без дори да мислим за това. Преди да влезете в крана обаче, водата трябва да се нагрее. Съответно вашата задача е да изберете бойлер, който да произвежда топла вода с точната температура в точното време, без да надхвърляте бюджета си.

ОЦЕНЕТЕ ВАШИТЕ НУЖДИ

Количеството топла вода, от което се нуждаете, зависи от това колко хора живеят във вашата къща и какви са техните навици. Когато става въпрос за разумна консумация на вода, тогава трябва да се очаква това средно на ден се консумират от 40 до 50 литра гореща вода на човек... Необходима е обаче точна оценка на вашите нужди, защото ако те бъдат подценени, рискувате да се окажете под студен душ. В противен случай, ако надцените вашите нужди, сметката ви за топла вода ще се увеличи драстично, тъй като ще плащате за много неизползвана топла вода. Някои модели бойлери са в състояние да запомнят колко топла вода консумирате ежедневно и да регулират производството на топла вода в зависимост от вашите навици

ИЗБЕРЕТЕ ДЯСНИЯ ВОДЕН КАПАЦИТЕТ


КАЧЕСТВО НА ВОДАТА

Качеството на водата в разпределителната система оказва пряко влияние върху живота на вашия бойлер. С балансирана вода бойлерът ще изработи своя експлоатационен живот без прекъсване. Ако обаче водата е твърда, това може да доведе до образуване на варовик, особено върху нагревателния елемент, докато агресивната вода може да причини бърза корозия на вътрешния резервоар. Следователно най-добрият избор е бойлер, оборудван с "сух" стеатитов нагревателен елемент. (технология Стеатит), поставен в емайлирана стоманена колба и адаптиран към балансирана, твърда и агресивна вода. Също така, внимавайте да използвате неправилно регулирани омекотители за вода - те произвеждат твърде агресивна вода.

ЗА ВСЕКИ ТИП ВОДА АТЛАНТИЧНИ ПРЕПОРЪЧВА ОПТИМАЛНА ЗАЩИТА НА РЕЗЕРВОАР:

Атлантически технологии за защита на бойлер
КОЙ МОДЕЛ ЗА НАГРЕВАТЕЛ ЗА ВОДА ДА ИЗБЕРЕТЕ?

Можете да изберете като традиционни електрически бойлери термопомпа бойлер или слънчев бойлер... Друг важен момент: изберете правилното място за инсталираневъз основа на това колко свободно място имате. В зависимост от модела на бойлера са възможни различни видове монтаж на резервоари: монтирани на стена вертикални или хоризонтални, подови; монтаж в затворено пространство или монтаж в техническо помещение като гараж (за слънчеви бойлери или бойлери с термопомпа)

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ НАГРЕВАТЕЛ ЗА ВОДА

Моментален акумулаторен електрически бойлер - икономична покупка и лесно за инсталиране устройство: резервоарът за вода се нагрява от електрически нагревателен елемент, като електрическа кана. Модерните бойлери са оборудвани с електронен термостат и цифров дисплей. Оборудвани са и най-модерните модели функция Умен... Това означава, че уредът се адаптира към вашите навици за пиене, гарантирайки до 20% икономия на енергия и разходи

СОЛАРНА НАГРЕВАЩА ВОДА

Купувайки слънчев бойлер, можете да разчитате спестявания от 50% до 70% при плащане на топла вода. Водата в резервоара се загрява от слънчева колекторна система, разположена на покрива. Те съдържат флуид за пренос на топлина, способен да прехвърля слънчевата енергия през топлообменник (главно бобина) към резервоар за гореща вода. Тази опция изисква по-голям бюджет, тъй като инсталирането на бойлер изисква много място (пещ или помощно помещение), а покривът вече трябва да е оборудван със слънчева колекторна система. В резултат на това спестяванията на енергия и разходи ще бъдат значителни

НАГРЕВАТЕЛ ЗА ВОДА С ТЕРМОПОМПА

Възможно е най-простото и модерно решение, което ще намали сметките наполовина... Този уред е резервоар за топла вода, комбиниран с термопомпа в едно цяло. В зависимост от модела, термопомпата улавя енергията, която тя прехвърля към резервоара за вода от околния въздух (устройството е инсталирано в неотопляемо техническо помещение с площ най-малко 20 m2) или от външния въздух ( устройството е оборудвано със сплит система и се състои от две части, едната от които е инсталирана на улицата).

КОТЕЛ С ОПТИМИЗИРАН ТОПЛООБМЕННИК

Това е достатъчно практично решение, свързано с отоплителен котел: котелът е съвместим с всички видове котли, които се използват като резервни котли. През зимата котелът загрява водата в котела, използвайки топлоносителя, циркулиращ в топлообменника. През лятото водата се загрява в котела благодарение на резервен, вграден електрически нагревателен елемент (комбинирани модели)

Съществуващи видове бойлери по обем

Характеристиките, които разделят бойлерите Atlantis, могат да се нарекат техният обем, който варира от 10 до 300 тона литри. Изместването определя функционалността в бизнес процесите.

 • 10-15 литра. - минималният размер за монтаж на труднодостъпни места, нагрятата вода е достатъчна за миене на съдове, ръце;
 • 30 л. - един човек е достатъчен за водни процедури;
 • 50 л. - компактен, най-популярният обем, има достатъчно топла вода за двама;
 • котли Atlantik 80 литра (серия Slim) - малък размер куфар, добър капацитет, за двама или трима души;
 • 100-литров - среден, побира се в къщи без неудобства, достатъчно нагрята течност за трима;
 • От 100 до 500 литра. - големи, за частни къщи и фирми.

Знаеш ли това…

котли с голям капацитет, предимно подов монтаж. Други електрически нагреватели са монтирани на стена, вертикално или хоризонтално.

Водонагревателите Atlantik имат различни серийни маркировки, ще се запознаем с най-известните модели в този рейтинг.

Консумация на топла вода

За да се реши въпросът колко минимална топла вода е необходима, се взема най-активният период на консумация на гореща вода на ден и се взема предвид приблизително колко вода е използвана. Почти винаги най-горещите (както буквално, така и в преносен смисъл) за бойлер са сутрешните часове, когато възрастните отиват на работа, децата отиват на училище: някой трябва да вземе душ, някой трябва да измие и измие зъбите си, след това измий чиниите. Разбира се, желателно е да имате малък марж.

Като цяло можете да използвате следното грубо изчисление. За един човек, който използва душ и кухненска мивка за миене на съдове, ще е достатъчен бойлер с 30 литров резервоар. Този обем на резервоара е подходящ за инсталиране на котел за всеки случай. Семейство от 2 души, които се къпят всяка сутрин, няма да е достатъчно. Тук инсталирането на бойлер за съхранение на вода от 50 литра ще бъде оптимално. За 3 души резервоар от 80 литра ще бъде достатъчен, а за 4-5 жители при същите условия на използване на вода ще е необходим котел с водоснабдяване от 100-150 литра. Особено внимание трябва да се обърне на вземането на вани, тъй като дори една вана може да консумира целия обем гореща вода в 100 литров резервоар.

Консумация на топла вода в зависимост от броя на потребителите

OPRO Централна вътрешна серия

 • Цена - от 20 000 рубли;
 • Сила на звука - 150, 200, 300, 500 литра
 • Размери (редактиране) - 1220x505, 1550x505, 1765x570, 1840x750 мм;
 • Страната производител - Франция, Украйна;
 • Цвят - бяло, сиво, бяло със светло зелен оттенък;
 • Използвайки - в организации: болници, кафенета, хотели, салони за красота, големи къщи.

OPRO Централен битов бойлер Атлантик

професионалистиМинуси
Достатъчен обем за производствени и битови нуждиРазмери и тегло. Заемат много място и са тежки
Екологичност. Безвредна изолация от полиуретанова пянаЕксплоатация. Евтини части
Загрява бързоУважаеми сериали
Независимостта от настаняване на държавни компании се отплаща по въпросите на водоснабдяването с топла вода
Антикорозионни. Системата O'Pro предпазва нагревателните елементи от ръжда и износване

Икономичен котел Atlantic: видове и съвети за избор

Преди да решите да закупите бойлер на която и да е компания, трябва да разберете какви са те и да разберете нюансите на тяхната работа.

Котлите Atlantik са представени в различни модели, с които можете да се запознаете в Интернет или в специализиран магазин

Водният нагревателен резервоар Atlantic може да бъде:

 1. Хоризонтално - в този случай нагревателният елемент на устройството е отстрани, а тръбите за подаване на вода са много близо, следователно течността се смесва в самата конструкция, което може да причини резки температурни скокове на изхода. Но в същото време такива модели са компактни и те могат да бъдат поставени под тавана, като по този начин не заемат много място.
 2. Вертикален - е по-евтино от хоризонталното. Нагревателният елемент е разположен в долната част на блока, където навлиза студеният поток от течност. Благодарение на това водата се загрява по-бързо.

Нагреватели Atlantik могат да имат сух нагревателен елемент, затворен в специална колба или потапяне.

За да не се заблудите при избора на единица, трябва да помислите:

 1. Необходимостта от нагрята течност, която пряко зависи от броя на нейните потребители. Например средното количество вода за къпане на един човек в душ кабина е около 30-50 литра, а за миене на съдове и ръце са необходими около 20 литра.
 2. Мощността на устройството и неговото съответствие с допустимото натоварване на мрежата. За да може водата да се загрее възможно най-бързо, често се вземат модели с мощност 2-2,5 kW. Но ако имате стари кабели в къщата си, не прекалявайте. По-добре е да вземете единица от 1,2-1,5 kW, но в този случай времето за нагряване ще се увеличи.
 3. Местоположение на устройството. Ако в помещението, където се планира инсталирането на уреда, няма достатъчно свободно място, по-добре е да изберете хоризонтален модел.
 4. Качество на водата. Ако е твърде трудно, тогава резервоарът ще трябва да се почиства често поради появата на котлен камък по стените му, което ще съкрати експлоатационния живот на устройството.

При избора на бойлер трябва да се обърне специално внимание на обема на контейнера.Резервоарът, предназначен за 50 литра, е достатъчен за един човек или двойка, които са вкъщи предимно вечер. 80-литровите резервоари са по-големи и по-просторни. Удобно е да ги купувате за семейство от 2-3 души, които често са у дома.

Котел от 100 литра може да бъде свързан към различни точки за подаване на течност, като същевременно им позволява да се използват едновременно. Този обем е достатъчно тихо за 3-4 души. Инструкцията ще ви помогне да разберете връзката на устройството.

Не е препоръчително да се купува оборудване на неподходящи места или на места, където няма сертификати за съответствие с GOST.

OPro Малки серии

 • Цена - от 4000 рубли;
 • Сила на звука - 10 и 15 литра
 • Размери (редактиране) - 456x256, 399x338 мм;
 • Страната производител - Франция, Украйна;
 • Цвят - бял;
 • Използвайки - за мивки и мивки.

OPro Малък бойлер атлантически

професионалистиМинуси
Минимален размер, за да се побере и да се впише хармонично в стаятаОграничение на водата. Течността се загрява само за миене на съдове или ръце, недостатъчно за къпане
Бързо нагряване на водата
Запазване. Ниска мощност - ниска консумация на енергия
Инсталация и управление. Ясно и просто
Защита. Антикорозионна функция
Евтина цена

Vertigo Steatite Essentia Series

 • Цена - от 13 500 рубли;
 • Сила на звука - 30, 50, 80, 100 литра
 • Размери (редактиране) - 601x490, 765x490, 1090x490, 1300x490 мм;
 • Страната производител - Франция, Украйна;
 • Цвят - бяло със сива ивица;
 • Използвайки - апартаменти и къщи.

Водонагревател Vertigo Steatite Essentia atlantic

професионалистиМинуси
Практично у дома. Подходящ за домакински цели в кухнята и банята, или в други помещенияОграничение в течността. Има достатъчно вода за един или няколко души, след което трябва да изчакате следващата партида да се нагрее (в зависимост от изместването)
Бързина. Световъртежът наистина бързо загрява течността, функцията е Steatite
Запазване. Функция за пестене на енергия, включена в спецификата на електрическия нагревател
Оборудване. Лесна инсталация
Контрол. Просто
Експлоатация и работа. Сух нагревателен елемент - позволява на устройството да издържи по-дълго и работи тихо

Популярни модели за апартамент и за селска къща


Инсталиран котел в апартамента

Няма конкретни критерии, които биха разграничили атлантически котел за апартамент или частна къща. При избора на оборудване е важно и в двата случая да се вземат предвид определени параметри.

Обем на резервоара

Този параметър е един от тези, които оказват влияние върху цената на оборудването, количеството консумирана енергия, мощност и естетически външен вид. Важно е да се определи правилно обемът, за да се осигури нормален живот на потребителите. Като се има предвид, че котелът може да бъде 10, 15, 30, 50, 80, 100, 150, 200 и повече литра, обхватът на тяхното приложение е доста широк. Колкото повече заключения и потребители има, толкова по-голям трябва да бъде капацитетът на резервоара за съхранение.

Захранване на устройството

Мощността влияе върху скоростта на отопление, количеството нагрята вода и консумацията на енергия. Колкото по-висока е скоростта на нагряване и обемът на резервоара, толкова по-голям е параметърът. Но съвременните модели имат допълнителни системи, които ви позволяват да използвате нагреватели за съхранение, като същевременно пестите електроенергия.

Материал на резервоара

Знаейки от какво е направен резервоарът, можем да приемем експлоатационния живот на устройството. В крайна сметка корозията бързо разрушава структурата. Колкото по-дълъг е гаранционният период за продукта, толкова по-добри са материалите, използвани за производството.

Тип нагревателен елемент

Електрическите нагреватели могат да имат нагревателни елементи от два вида: "сухи" и "мокри". Те се наричат ​​така, защото първият не влиза в пряк контакт с вода, а вторият работи на принципа на конвенционален котел.

"Сухият" нагревателен елемент е разположен в специална колба, която го предпазва от котлен камък, като по този начин удължава експлоатационния му живот с 2-3 години. Нещо повече, „мокрият“ нагревателен елемент с течение на времето се обраства с котлен камък и започва да се нагрява по-зле, докато харчи повече енергия.

Метод на монтиране

Според метода на монтаж бойлерите са: хоризонтални и вертикални.Това се дължи на разположението на нагревателния елемент вътре в резервоара, така че не пренебрегвайте инструкциите за инсталиране на оборудването и го монтирайте обратно. Такова решение ще доведе до намаляване на ефективността и скоро до повреда на устройството.

Контролна система

Според метода на управление котлите могат да бъдат: механични и електронни.

Механичното управление няма специални характеристики. Същността му се състои в наличието на въртящ се механизъм със стрелка, показваща стойността. Той се различава по своята простота, надеждност, издръжливост и достъпна цена. Недостатъкът на този контрол е, че не е възможно да се зададе точната температура на водата, да се установи състоянието на котела и също така да се определи температурата на течащата вода.

Електронната система за управление превъзхожда механичната по своята ефективност. С негова помощ можете да регулирате температурата на нагряване на водата с точност до 1 градус, да диагностицирате котела, да запомните предпочитанията на потребителя, да приложите икономичния режим и да регулирате мощността на нагревателния елемент. Такава система за управление се състои от екран и бутони.

Недостатъци: висока цена, чувствителност към пренапрежения на напрежението.

Steatite Elite Series

 • Цена - от 9900 рубли;
 • Сила на звука - 50, 80, 100 литра
 • Размери (редактиране) - 613x433, 860x433, 1022x433 мм;
 • Страната производител - Франция, Украйна;
 • Цвят - бял;
 • Използвайки - апартаменти и къщи, вили, за твърда вода.

Бойлер Steatite Elite atlantic

професионалистиМинуси
Домакински функции. За битови цели в кухнята и банятаЦена. По-скъпи от нагревателите с мокър нагревателен елемент
Бързина. Елитните електрически бойлери бързо загряват водата
Термична защита. Ниски топлинни загуби
Завършване и управление. Лесен монтаж и абсолютно достъпни контроли
Работи с твърда вода поради характеристиките на магнезиевия анод. Без шум
Експлоатация. Сух нагревателен елемент - защита срещу преждевременна корозия
Сигурност. Защита срещу функционирането на устройството, ако в него няма вода

Бойлер под мивката Atlantic O'Pro Small 15 l.

Работни часове:

- телефонни обаждания се приемат от 9:00 до 19:00 през делничните дни - през почивните и празничните дни можете да направите поръчка на уебсайта или да ни пишете по имейл. поща

Плащане

Плащане в брой:

- Можете да платите поръчката в брой при доставка до куриера - Можете да платите поръчката в брой при вземане Плащането се приема само в рубли

Плащане по банков път:

За да платите стоки по банков път от нашия онлайн магазин, ние ще ви изпратим фактура с договорения с вас начин на плащане. Фактурата и стоков резерв са валидни три банкови дни. Ако през това време не преведете средства за плащане на фактурата, тя ще стане невалидна и ще трябва да получите нова фактура за плащане. Ако трябва да удължите резерва, трябва да се свържете с нас по всеки удобен начин. След заплащане на фактурата Ви молим да изпратите платежно нареждане по имейл, за да не отменяме резервацията в склада. Стоките се освобождават, след като средствата бъдат кредитирани по разплащателната ни сметка. За да получите стоките, трябва да предоставите оригиналното пълномощно от разплащателната организация, посочващо получените материални ценности, или да заверите нашето копие на товарителницата с печата на разплащателната организация. Моля, потвърдете плащането на вашата поръчка, като изпратите копие на платежното нареждане.

Плащане с банкови карти:

Можете да платите поръчката при доставка с кредитна карта. Тази услуга е възможна само при доставка чрез куриер в Москва и Московска област или при самозаснемане

Правила за плащане на стоки от региони:

Плащането на стоки от региони става САМО по банков път. Изпращаме (по имейл) разписка за плащане чрез банката. Името на плащането трябва да съдържа номера на поръчката. След получаване на пари по сметката, ние отвеждаме стоките до транспортната компания, след като предварително Ви уведомихме за това.

Доставка

Условия за доставка:

- доставката се извършва на следващия ден след поръчка на стоката, но може да има и изключения - време за доставка: делнични дни от 11:00 до 22:00 - доставка на стоки се заплаща директно на куриера и само в рубли

Доставката на стоки се придружава от всички необходими документи:

- касова бележка - гаранционна карта - фактура - инструкции на руски език

Разходи за доставка в Москва и Московска област:

- доставката в Москва е безплатна - доставка в Московска област: 30 рубли на 1 км от Московския околовръстен път - доставката на обемисти стоки се извършва до входа

Вдигни:

Можете да вземете стоките сами на адрес: Москва, ул. Чермянская, 1, сграда 1, след направена поръчка и съгласуване на часа

Доставка до региони:

- извършва се от транспортни фирми - плащането за доставка до транспортната фирма е безплатно - услугите на транспортните компании се заплащат от получателя при получаване на стоките Можете да изчислите приблизителните разходи за доставка, използвайки програмата за изчисление на уебсайтовете на транспортни компании: Autotrading https://www.ae5000.ru/ PEC https: / /www.pecom.ru/ru/ Бизнес линии https://www.dellin.ru/

При получаване на стоките:

Внимателно огледайте стоките, уверете се, че няма видими механични повреди, наличието и коректността на попълването на документите. Не забравяйте, че искове за външния вид на доставените ви стоки, в съответствие с чл. 458 и 459 от Гражданския кодекс на Руската федерация, можете да представите само преди стоката да ви бъде предадена от продавача. Рискът от случайна загуба или повреда на продукта преминава върху Купувача от момента, в който стоката е предадена на Купувача от Продавача. Ако представянето на закупените стоки не съответства на правилното, вие имате право да не приемете стоките. Ако възникне проблем от този характер, силно препоръчваме да се свържете с нашия мениджър по време на откриването на дефекта.

Оплаквания:

Ако представянето на закупеното оборудване не отговаря на правилното, имате право да не приемете стоките. Можете да откажете доставените от нас стоки, в случай че доставените стоки не съответстват на това, което сте поръчали, и стоките могат да бъдат върнати незабавно в момента на доставката. Артикулът трябва да бъде върнат в оригиналната опаковка с придружаващи документи. Връщане на стоки с добро качество е възможно, ако представянето им (включително етикети, пломби, опаковки и др.), Потребителски свойства, както и документ, потвърждаващ факта и условията за закупуване на посочените стоки (касови бележки и разписки от продажби, гаранционен билет ). Връщането е възможно след прехвърлянето на стоките в рамките на 7 (седем) календарни дни в съответствие с член 26.1 от Закона на Руската федерация "За защита на правата на потребителите" Стоки с неадекватно качество. Продукт с неадекватно качество означава продукт, който е дефектен и не може да осигури изпълнението на своите функционални качества. Обмяната на стоки или възстановяването на средства на Купувача се извършва след независим преглед на сервизния център.

EGO Steatite Series

 • Цена - от 8500 рубли;
 • Сила на звука - 50, 80, 100 литра
 • Размери (редактиране) - 612x433, 861x433, 1021x433 мм;
 • Страната производител - Франция, Украйна;
 • Цвят - бял;
 • Използвайки - апартаменти и къщи, вили.

EGO Steatite бойлер atlantic

професионалистиМинуси
Компактност. Среден размер и конфигурацияЦена. По-скъпи от бойлери с мокри десет
Бързо загрява водата
Запазване. Его бойлерите имат функцията на ниска консумация на енергия
Инсталация. Достъпен и разбираем
Механично управление
Сигурност. Защита срещу корозия и всякакви течове
Разумна цена за електрически нагревател със сух нагревателен елемент
Шумоизолация. Тиха работа
Естетика. Модерен дизайн на корпуса

Устройствата Atlantik имат магнезиев анод, който е необходим за защита на вътрешния резервоар от корозия.

Бойлери Атлантик - имат добри отзиви, надеждни, удобни, на разумни цени.

Сортове и характеристики

Френската марка "Atlantic" представи три основни типа котли за избор на потребители:

 • Електрически - използвайте само електричество за захранване.
 • Непряко отопление - те поемат топлина от отоплителните системи.
 • С термопомпи - екологична серия, която използва топлина от околната среда за загряване на водата.

Последната категория котли се отличава с високата си цена.

В нашия преглед ще засегнем електрическите и индиректните котли на Atlantic. Ще разгледаме както прости модели, направени в цилиндрични кутии, така и дизайнерски, които се отличават със солиден външен вид и добре обмислена ергономичност. Производството им включва собствени технологии на разработчика - Diamond-Quality защита на резервоара, система за контрол Smart Control, сухи нагревателни елементи Steatite, ACI Hybrid и O'Pro антикорозионни технологии Те правят възможно производството на надеждни и трайни бойлери.

Упътване

Атлантик - съвременни подходи, сигурност. Настоящото оборудване е лесно за експлоатация, с най-малки знания и смислени инструкции.

 • Настаняване. Трябва да е по-близо до водоснабдителните тела;
 • Затопляне. Котелът не трябва да се монтира в помещения с минусови температури на въздуха. Ако е гараж, нагревателят трябва да бъде двойно изолиран;
 • Температурни условия. По-добре, ако не надвишава +40;
 • Космос. В близост до бойлера трябва да има свободно място за ремонт и други действия;
 • Електротехник. Кабелът от котела не трябва да влиза в контакт с други електрически уреди; устройството трябва да е заземено;
 • Вода в системата. Отворете кранове за топла и студена вода към устройството;
 • Изпускателен клапан. Трябва да се затваря при отваряне на кранове;
 • Знак, че резервоарът е пълен. Когато в кухнята се появи топла вода, крановете на оборудването могат да бъдат затворени;
 • Безопасност преди включване. Уверете се, че оборудването е пълно, проверете надеждността на връзките;
 • Включване;
 • Работа. След известно време водата ще изтече от отвора за източване - това е характеристика на нормалната работа, трябва незабавно да свържете устройството към канализацията;
 • Заключение. Проверяваме отново устройството и връзките.

Знаете ли, че ...

Понякога по време на работа бойлерът може да издава силни звуци като бръмчене. Такъв процес е възможен поради некачествена вода, а не поради повреда на механизма.

Ако се грижите добре за домакинските уреди, експлоатацията е възможна за дълго време.

Котел Atlantic 80 литра: какво е доброто за сухите нагревателни елементи

Водонагревателите Atlantik могат да бъдат както с потапяне, така и със сух нагревателен елемент. Освен това последните се считат за по-популярни модели. Как става това?

Предимства на сухия нагревателен елемент:

 • По-дълъг експлоатационен живот - това се дължи на факта, че е затворен в специална колба и не влиза в контакт с течността, което означава, че не се влияе от нея;
 • Липса на мащаб на елемента;
 • Няма нужда редовно да почиствате устройството или да използвате каквито и да било средства за подобряване на функционирането на устройството;
 • Цената на сухото отоплително масло е по-евтина от "мокрото".

Между другото, ако нагревателният елемент от сух тип се развали, ще бъде доста лесно да стигнете до него. И не е нужно да отделяте много време в търсене на замяна или ремонт на част.

И все пак, въпреки безспорните предимства, бойлер със сух нагревателен елемент има един недостатък - водата в такъв котел се нагрява доста бавно, тъй като нагревателният елемент е разположен в отделен контейнер, а не във вода.

Отзиви на клиенти

Водонагревателите Atlantik имат положителни и отрицателни отзиви, помислете за тях:

Положителни отзивиОтрицателни отзиви
Оборудването помага много, когато топлата вода е изключена, Atlantis 80 литра беше подходящ за измиване на семействоНагревател за бойлер Atlantic Steatite Cube VM 30 S3C - 3 години и депо. Компактен, некачествен производител
ATLANTIC STEATITE VM 080 - Перфектен дизайн, отлично качество - 8 години гаранция. Спестява електричество, обслужва почти година и половина и без притеснения или проблеми, в къщата винаги има топла вода! Максималната температура на нагряване е 90 градуса.Електрически бойлер Atlantic Optima - Страхотно качество. Използвам котела от 2-ра година. Много лошо качество. Отвън резервоарът е топъл, индикаторът за отопление на водата винаги показва, че резервоарът е наполовина загрят, дори ако е загрят до максимум. Не поддържа топло
Атлантида е много необходимо и полезно нещо в къщата. Качество + надеждност = удобство!
Акумулаторен бойлер Atlantic Steatite - в момента това е най-добрият бойлер! Обикновен регулатор

Ако човек иска да си купи котел, няколко отрицателни отзива няма да го изплашат, поне имайки необходимите знания, можете да разрешите всеки спешен проблем.

Заключение: котелът Atlantic има модерни компоненти; ефективен, надежден; естетически изработени; се различава по гъвкавост, достъпни цени. Опитен производител, който произвежда качествено, конкурентно оборудване.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни