Въздушни филтри за вентилация в кухнята от Folter

Има ли универсален филтър за качулка с въглен

Днес универсалните въглеродни елементи са доста популярни, които могат да се използват в почти всички видове аспиратори в режим на рециркулация, тоест когато връзката с вентилация не се извършва.
ВИДЕО ИНСТРУКЦИЯ

Кой е най-добрият филтър за въглища или мазнини за аспиратора?

Често абсорбаторите за въздух струват само един филтър - филтър за мазнини, но за пълноценно пречистване на въздуха все още се препоръчва да се инсталира филтър за въглища. По какво се различават те помежду си?

Мазният извършва грубо почистване, предназначен е да задържа големи частици мазнини, сажди, които могат да повредят лопатките на двигателя. Също така мастният елемент предпазва вътрешните стени от маслени пари. Абсорбира до 96% от мастните частици и неприятните миризми.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Въглищните вече са предназначени за фино почистване, не случайно се наричат ​​антимирис или абсорбция. Поглъщат газове, вредни примеси на пара, миризми.

Мазните за еднократна употреба са направени от синтетични влакна, например от акрил, синтепон, нетъкан текстил. Използва се в евтини качулки. Те не могат да бъдат почистени и поради това изискват подмяна.

Многократните са изработени от метално и мрежесто фолио - симетрични или асиметрични. За производство използвайте неръждаема стомана или поцинкована стомана със защитен слой срещу окисляване. По-практичните са за многократна употреба, лесни за почистване на ръка или в съдомиялна машина. Използва се в по-скъпи качулки.

Нека разгледаме няколко модела филтри за мазнини на пазара.

Lissant-yug произвежда версии на касети, подходящи за употреба при температури до + 70C. Те са неразделими, изработени от поцинкована или неръждаема стомана с дебелина 0,5 мм. Филтърният елемент има пет пластини.

Производителят Rowen предлага на клиентите интегрална сглобяема конструкция, изработена от неръждаема стомана или поцинкована стомана, която може да издържи на температури до + 80C. Филтърният елемент има три или пет пластини.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Производителят Titan произвежда опции от неръждаема стомана с дебелина 0,5 mm и температура на работната среда до + 70C.

Всички въглеродни филтри са за еднократна употреба. Степента на пълнене може да варира. Колкото по-плътни са въглищата, толкова по-ниска е производителността. Формата може да бъде кръгла, правоъгълна, вдлъбната, плоска. Обикновено тялото е направено от пластмаса.

Купувачите могат да поръчат въглероден елемент с желания размер или да закупят стандартен.

Асортиментът на аспираторите с въглероден елемент е много голям. Така че, филтрите за въглища за качулки Hansa, Gorenje, Krona, Electrolux са популярни.

Невъзможно е да се отговори еднозначно на въпроса кой от тях е по-добър, тъй като е необходимо да се използват едновременно. В този случай ще бъде осигурено висококачествено и пълно пречистване на въздуха.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Къде да закупите въглен филтър за качулката - преглед на производителите

Помислете за различни варианти за абсорбатори със системи за почистване на въглища от популярни производители.

Качулки:

Филтри:

Въглеродните филтри за абсорбаторите на Kron се използват в оборудването в два режима: вентилация и рециркулация. Има голям асортимент от качулки в различни ценови категории.

Ако абсорбаторът ви няма вграден филтър или трябва да закупите нов за подмяна, трябва да обърнете внимание на въглеродния филтър за въздушния абсорбатор Jet. Португалският производител произвежда качествени аксесоари и консумативи, които трябва да се сменят на всеки шест месеца

Въглеродните филтри за абсорбатори Volter се произвеждат от руската компания „Folter”.Той е един от лидерите сред местните компании, произвеждащи прахоуловители и филтри както за битови, така и за промишлени цели.

Китайските производители не изостават от руските и европейските конкуренти и ако желаете, можете да закупите елементи Shindo, които са лесни за използване за оборудване на различни марки.

грешка: Съдържанието е защитено !!

Характеристики на инсталиране и подмяна на въглеродни филтри за абсорбатори

Преди да инсталирате вграден аспиратор с филтър за въглища, трябва да обърнете внимание на препоръките на производителя относно това кои резервни касети са необходими за него. Това се дължи на факта, че много фирми налагат определени ограничения върху използването и замяната. Така че средно се препоръчва почистващите препарати да се подменят поне веднъж на всеки 4-5 месеца, а при рядка употреба е допустимо да се удължат сроковете до 6 месеца.

Филтрите за въглища за немски аспиратор са проектирани да работят през цялата година, тъй като в производството се използват надеждни адсорбенти, а качеството на изработката на устройството е на високо ниво. Разбира се, цената на тези филтри ще бъде значително по-висока от цената на продуктите на други по-малко популярни марки, но колкото по-евтина е касетата, толкова по-често ще трябва да се сменя.

Полезна информация! Преди да закупите допълнителни въглеродни филтри, трябва да проучите техническата част на изданието, да изясните за какъв период на употреба е проектиран дизайнът. Не трябва да се забравя, че експлоатационният живот на филтъра може както да се увеличава, така и да намалява: всичко зависи от това колко често и колко дълго се използва плота.

Производителите препоръчват подмяна на въглеродни филтри поне веднъж на 4-6 месеца.

Трябва да разберете, че е невъзможно да почистите използвания въглероден филтър със собствените си ръце, защото основният компонент са фино натрошени въглища, които не могат да бъдат рециклирани. Най-често производителите препоръчват закупуване на касети от собствено производство, въпреки че има и универсални въглеродни филтри за абсорбатори, които могат да бъдат инсталирани в устройство, произведено от всяка компания.

Свързана статия:

Абсорбатори с вентилационни канали: правилен избор

Видове качулки с изход за вентилация. Опции за избор. Разновидности на въздуховоди. Характеристики на инсталацията.

Покупката на такъв продукт ви позволява да спестите време в търсене на желаната опция. След покупката е важно да се придържате към определен алгоритъм, за да извършите безопасна подмяна на частта.

Как да удължите срока на употреба и възможно ли е да промените съдържанието на касетата

Първото нещо, което трябва да направите преди да подмените касетата, е да изключите устройството от електрическата мрежа и да демонтирате въздушната всмукателна мрежа. След това, мазниноуловителят за абсорбатора се отстранява, в резултат на което достъпът се отваря директно към касетата с въглеродния филтър.

След подмяна на касетата се препоръчва да включите абсорбатора за 4-5 минути, за да изсъхне съдържанието на филтъра за въглища

Някои дизайни на касети предлагат възможност за отваряне на кутията, което ви позволява да замените съдържанието, когато се замърси, без да купувате цяла касета. За да се извърши това действие, след като филтърът изтече, е необходимо да се излее мръсният пълнител и да се напълни нов гранулиран активен въглен. След това актуализираната касета се сглобява и преинсталира.

Правилното инсталиране на филтъра се показва с характерно щракване. Ако инсталацията не е извършена правилно, най-вероятно устройството няма да се включи. По същия начин в бъдеще можете да актуализирате съдържанието на филтъра за въглища за качулката със собствените си ръце.

За да удължите живота на почистващата касета, експертите препоръчват да оставите устройството да работи още 4-5 минути след приключване на инсталацията.През това време по-сух въздух преминава през мрежата на аспиратора и съдържанието на въглеродния филтър ще изсъхне, което ще попречи на натискането му. В допълнение към осигуряването на по-дълъг живот на патрона, тази проста манипулация ще помогне да се удължи работата на самия абсорбатор.

За да удължите живота на филтъра за въглища, експертите препоръчват да поддържате мазнините чисти.

Поддържането на мазната мрежа чиста се счита за друга точка, която може да увеличи живота на филтъра. Колкото по-чист е той, толкова по-малко големи частици ще попаднат върху сорбиращия елемент. Това означава, че въглищата ще запазят свободното си състояние по-дълго, особено след като процесът на почистване против мазнини не отнема много време. Основни опции за почистване на окото:

 • измийте частта в сапунена вода или с помощта на добър разтворител на мазнини с помощта на твърда четка;
 • залейте с вряща вода и настържете с паста на основата на сода;
 • почистете с насочена струя горещ въздух от битов парочистач;
 • преминете през цикъла на измиване при най-високата температура в съдомиялната машина.

Потребителите отбелязват, че всеки от методите ви позволява да направите почистващото устройство за мазнини, но най-добрият резултат може да бъде постигнат само след механично въздействие върху частта с четка. Трябва да се има предвид, че инсталирането на мрежата на място трябва да се извършва само след пълно изсъхване, в противен случай бързо ще се запуши отново.

Някои дизайни на филтърни касети с въглен предлагат възможност за отваряне на корпуса и подмяна на съдържанието.

При закупуване на качулка се препоръчва допълнително да се вземе предвид факта, че някои модели се произвеждат без мазна мрежа. Такива устройства не се препоръчва да се избират поради факта, че има голямо натоварване на въглеродния филтър, който освен малки частици трябва да филтрира големи, мокри и мазни частици. Всичко това се отразява на почистващото средство и води до бързия му отказ. Поради тази причина е по-добре да се даде предпочитание на качулките с мазнина.

Схема на кухненския аспиратор

Направи си сам филтър за абсорбатор

За да разберете по-добре какво ще правите, първо трябва да знаете схемата на устройството и принципа на неговата работа, в противен случай нищо не може да се направи нормално. Също така е необходимо, за да можете самостоятелно да разглобите и след това да сглобите отново аспиратора в случай на повреда или почистване, което е препоръчително да правите поне на всеки шест месеца, за да избегнете възможен пожар.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Важна роля в аспиратора играят неговият двигател или двигатели, тъй като в някои по-мощни модели те са инсталирани на две. Това е своеобразно "сърце" на цялото устройство, мощността на работещото устройство зависи от него. Най-често такива двигатели имат мощност от 50 до 200 вата, скоростта им на въртене е от 1500 до 2000 в минута. Ефективността на устройството зависи от това, но не забравяйте, че колкото повече мощност, толкова повече електроенергия ще консумира абсорбаторът, не забравяйте да вземете това предвид

В допълнение, по-мощните качулки ще имат високо ниво на шум, това също трябва да се обърне внимание.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Важна роля в енергопотреблението на аспиратора и неговата структура играят лампите, монтирани в него и насочени към осветяване на печката или плота. Най-често се инсталират LED или халогенни лампи. Ако искате да спестите от потреблението на енергия в бъдеще, тогава трябва да отдадете предпочитание на LED лампите, тъй като халогенните лампи консумират практически същата енергия като конвенционалните лампи с нажежаема жичка.

За свързване на устройството към мрежата се използва обикновен кабел, най-често дължината му е един и половина до два метра, ако това не е достатъчно за вас, тогава ще трябва да използвате удължителен кабел. Ако искате да скриете кабела и удължителя, помислете предварително.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Важна роля в структурата на аспиратора играе антимазният филтър, който буквално е „на входа“ на устройството и се вижда над плота.Този филтър е необходим за улавяне на неприятни миризми и за защита на двигателя и другите части от мръсотия и големи примеси. Това е вид метална мрежа или плътно перфорирано фолио, което има няколко слоя, в идеалния случай трябва да има антикорозионно покритие.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Някои евтини модели имат така наречените филтри за еднократна употреба, те са изработени от синтетичен плат, много скоро ще трябва да бъдат сменени. Те са евтини, но не е много удобно, така че е по-добре да се даде предпочитание на първия вариант. Филтрите трябва да се почистват периодично, тъй като те се покриват със сажди и мазнини, това може да причини неприятни миризми и да развали работата на устройството.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Някои от по-скъпите модели имат филтри за въглен, които обикновено се монтират зад двигателя на аспиратора. Такива филтри спомагат за допълнително пречистване на въздуха; те съдържат микрогранули от въглища, които работят на същия принцип като филтрите за пречистване на водата. Недостатъкът на такива филтри е, че те трябва да се сменят често, лесно е да се направи, но изисква известно умение. Мръсни или стари филтри пречат на нормалната работа на аспиратора в кухнята.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Качулките също имат няколко вида управление, които се различават помежду си, трябва да изберете типа, който изглежда удобен за вас, като цяло те нямат никакви функционални разлики. Основните видове контрол са:

 • Бутон за управление. Представлява наличието на конвенционални бутони за промиване, които са познати на всички. Бутоните обикновено са разположени в предната част на качулката и са лесно достъпни. Такъв контрол най-често се среща при най-евтините модели на устройството, но в същото време е и най-надежден.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Плъзгащ контрол. Също така евтина форма на контрол, която се среща в много икономични модели. Работи на принципа на подвижен лост, движи се в разделения, променяйки мощността на устройството и понякога осветлението на плота

Направи си сам филтър за абсорбатор

Сензорно управление. Този контрол е най-популярен, той се среща в повечето съвременни устройства. Първо, изглежда много стилно, не изисква специални грижи и не губи представянето си дори след продължителна употреба. Сензорният панел най-често се намира на предния панел на качулката, той работи от най-малкото докосване. При по-скъпите модели можете дори да зададете конкретна програма за устройството. Например, с рязък външен вид на силна миризма, двигателят започва да работи в подобрен режим, насочен към бързо премахване на неприятна миризма; когато човек се приближи, се задейства индикатор, който осветява повърхността.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Видео - монтаж на кухненски аспиратор

Някои от най-„умните“ модели работят и без човешка намеса, те се включват и изключват автоматично, когато се появи миризма или печката е включена / изключена.

Как да инсталирате филтър за въглища в аспиратор

Инструкции за подмяна на стари конструктивни елементи с нови:

 1. Оборудването е изключено от мрежата.
 2. Събирачът на грес е демонтиран.
 3. Напълнената с въглерод касета се отстранява.
 4. Ако е необходимо, вътрешните стени на тялото се почистват от мазнини. Дори когато е инсталиран специален филтър за отстраняване на мазнини, някои фракции могат да попаднат извън обсега на решетката.
 5. Вместо старата е инсталирана нова въглеродна касета.

Принципът на замяна на въглеродния елемент е един и същ за различните видове подобни продукти: кръгли и квадратни. Можете сами да определите края на живота на филтърния елемент - за това се отбелязва денят на инсталиране, отчитат се 6 месеца. Необходимо е да се вземе предвид влиянието на работните условия. Когато аспираторът работи интензивно, филтърът трябва да се смени след 3-5 месеца.

Задачата се улеснява, ако производителят е предоставил опция за индикация. В този случай трябва да се ръководите от специален етикет.Той ще промени цвета си, когато дойде време за инсталиране на нов филтриращ елемент. Други признаци на запушване с въглерод:

 • интензивна работа на изпускателното устройство;
 • намалена тяга;
 • вентилаторът вътре в аспиратора работи по-интензивно;
 • дизайнът може да осигури сензор, който реагира на значителни спада на налягането, възникващи в резултат на нарушение на тягата.

Правила за почистване

Вградената качулка с въглен филтър без отдушник означава постоянна подмяна на компонент за почистване на въздуха. В зависимост от характеристиките и избрания филтър, последният трябва да се сменя често. Това е необходим елемент, без който няма да можете.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Цедките от алуминий или неръждаема стомана трябва да се проверяват веднъж месечно, за да се отстранят сажди и мазнини от повърхността им. Най-добре е да правите това веднъж седмично, тогава процесът на почистване ще бъде лесен. В същото време самата решетка няма да има време да прерасне с нов слой плака. Производителите препоръчват да се използва прост метод за премахването му: премахнете мрежата и я поставете в съдомиялната машина. Ако замърсяването е доста интензивно, техниката може да не е в състояние да се справи. В този случай можете да прибегнете до домакински продукти с алкален състав.

Отстраняването на различни замърсители и пари, вредни за здравето, е задачата на филтъра за въглища. Но самият елемент периодично се нуждае от почистване. Сапунът за пране и обикновената сода разтварят добре мазнините. Като алтернатива могат да се използват гелове за миене на съдове и смеси за почистване на газова печка.

Процедура

Направи си сам филтър за абсорбатор

Ако абсорбаторът не е измит от години, ще са необходими по-мощни продукти. Това може да бъде гел за почистване на канализационни тръби. За незначителни замърсители няма смисъл да се купуват такива формулировки. Редовната сода може лесно и лесно да се справи с проблема.

Почистете металните филтри, както следва:

 1. Извадете скарата на качулката и я поставете във всеки широк съд.
 2. Пригответе детергентния състав. За да направите това, залейте пакет сода с три литра вода. След това преместете разтвора в контейнер с решетка.
 3. Загрейте на котлон, оставете да къкри около 10 минути на слаб огън. Ако след това не беше възможно да се отървете от мръсотията, кипенето трябва да продължи. В края на измиването изплакнете филтъра с течаща вода и го изсушете. След това можете да го поставите на място.

Използват се специални препарати и гелове в съответствие с инструкциите на опаковката. Обикновено те се прилагат върху решетката и се съхраняват за определено време. По-добре е домакинята да премине през мрежестите клетки с четка или пластмасова четка. След това ще трябва да го измиете под вода и да го изсушите.

Видове качулки

Модерните модели кухненски абсорбатори се различават значително както по дизайн, така и по изпълнение. По принципа на работа могат да се разграничат две големи групи:

 1. С отвор за вентилация - са свързани с вентилационни шахти в помещението и са напълно функционални, ако вентилационната система е в изправност.
 2. С филтър за въглища без изход - филтрирайте въздуха, без да го изваждате от стаята. Качулката изтегля замърсения въздух, прекарва го през филтъра за въглища и го връща обратно. Такива абсорбатори се наричат ​​филтърни абсорбатори. Струва си да се отбележи, че за тях няма значение къде се намира вентилационната шахта и в какво състояние е тя.

Видове филтриращи елементи

Като начало трябва да разберете защо се нуждаете от филтър за мазнини за качулката, така че да няма изкушение да се отървете от него, уж да "дърпате по-добре". Това се отнася за артикули за еднократна употреба, които трябва да се сменят често. И те са необходими, за да предпазят двигателя на вентилатора от попадане в лепкави мастни натрупвания, поради което устройството ще се повреди много бързо.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Същото лепкаво вещество ще покрие вътрешността на въздуховодите и стените на мината. Те не само ще започнат да излъчват неприятна миризма, но също така могат да се превърнат в разсадник за вредни микроорганизми и храна за хлебарки.Това се предотвратява предимно от филтъра за мазнини на аспиратора, който е инсталиран на всички устройства без изключение. Но наличието на втория тип елементи - въглища зависи от вида домакински уреди, които са:

 • директен поток;
 • рециркулиращ.

Директен поток - това са предимно абсорбатори без въглен филтър, тъй като там не се изисква. Вентилаторът улавя замърсения въздух и го хвърля в изпускателната шахта, откъдето излиза под въздействието на естествената тяга. Рециркулационните устройства не се нуждаят от шахта, тъй като след почистване те връщат целия въздух обратно в стаята.

Важно. Когато използвате домакински уред с директен поток за абсорбатора в кухнята, трябва да се погрижите за организирането на притока на въздух отвън към къщата.

За да направите това, достатъчно е леко да отворите прозореца или да настроите крилото на пластмасовия прозорец в режим на вентилация. В противен случай премахването на миризмите ще бъде неефективно.

Направи си сам филтър за абсорбатор

В качулките за рециркулация е монтиран филтър за мазнини и въглища. Първият улавя мазнини, вторият извършва фино пречистване на въздуха. Въглеродните елементи се предлагат в различни конфигурации, но те работят по един и същ начин: въздушната смес преминава през слой от гранули с активен въглен. Това създава допълнително съпротивление по пътя на потока, което се решава чрез използване на по-мощни вентилатори.

Направи си сам филтър за абсорбатор

Но филтрите, които улавят мастните частици, са от различни видове:

 • филтър за мазнина за еднократна употреба. След замърсяване този елемент трябва да бъде заменен; той не може да бъде възстановен чрез измиване;
 • перфорирани алуминиеви филтри. Стойте в качулки от средната ценова категория, може да се почисти чрез промиване;
 • мрежа от неръждаема стомана и перфорирани елементи. Най-скъпите почистващи препарати, от друга страна, са трайни и добре се поддават на регенерация (почистване).

Направи си сам филтър за абсорбатор

Въглен филтър за качулка: какъв е принципът на действие

По време на готвенето неизбежно се появяват въглеродни отлагания, прах, малки частици, а рециркулиращите аспиратори им пречат да се утаят на различни повърхности. За разлика от екстракционните мазни филтри, въглеродните патрони могат да бъдат заменени в зависимост от степента на замърсяване.

Друга отличителна черта на тях (в сравнение с конвенционалните аспиратори за въздуховоди) е фактът, че въздухът, преминавайки двойна филтрация, не се изхвърля във вентилационната шахта, а се връща в помещението. Това е особено вярно, ако в кухнята е монтиран газов котел, който консумира голямо количество въздух. По време на един час на работа устройството може да се справи с почистване от 2,5 до 22 хиляди кубически метра въздух, а аеродинамичното съпротивление достига 120 Pa. Важно е да се отбележи, че за нормална работа на аспиратора е необходимо влажността в помещението да не надвишава 70%.

Директната работа на филтри за кухненски аспиратор се осигурява чрез включване на двигателя, който подава въздушния поток към аспиратора с помощта на един или няколко вентилатора. В този случай въглеродният адсорбент е способен да абсорбира вредни примеси, а вътрешното пълнене на патрона също абсорбира леки йони. В някои случаи степента на замърсяване на филтъра може да бъде оценена чрез увеличаване на първоначалната му маса, както и от промяната в плътността. За да може аспираторът да работи ефективно, трябва постоянно да следите чистотата на филтъра, особено при продължителна работа в кухнята.

Работата на филтрите за въглища се осигурява чрез включване на вентилатора, който подава въздушния поток към аспиратора

Комбинираният филтър работи малко по-различно от конвенционалния въглероден филтър. В този случай на първия етап замърсеният поток навлиза през плътен синтетичен текстилен слой, в който има въглеродна импрегнация.Най-често вискозата действа като синтетичен текстил, върху който остават повечето от големите частици.

След първия етап на почистване започва вторият, който се състои в преминаване на въздух през патрона с въглеродни гранули. Резултатът от това двойно пречистване е наистина чист въздух, който няма никаква чужда миризма.

За по-лесно използване много модерни абсорбатори са оборудвани със специални сензори, които сигнализират за необходимостта от подмяна на мръсен филтър. Това помага да се удължи живота на инструмента и да се осигури ефективно почистване на вредните частици.

Въглен филтър

Ако трябва да сглобите въздушен пречиствател от дим със собствените си ръце, въглищата трябва да станат основната активна съставка. Той е в състояние да елиминира суровите, неприятни миризми в стаята. Използва се заедно с вентилатор (избран в съответствие с размерите на помещението).

За производството на кутията можете да вземете пластмасови тръби с диаметър 200 и 150 мм. Дължината и размерът се подрязват. Във вътрешната тръба се правят дупки с помощта на бормашина и бормашина (15 мм). Свредлото може да стане скучно в процеса.

Във външната тръба се правят и отвори с диаметър 30 ​​мм. Разстоянието между тях трябва да бъде 5 мм. Голяма тръба е покрита с агрофибър. След това се увива с бояджийска мрежа и се затяга със скоби. Изпъкналото агрофибро трябва да бъде подстригано с острие. Същата процедура се извършва с вътрешната тръба, но първо трябва да поставите бояджийска мрежа, а върху нея агрофибър. Краищата трябва да бъдат покрити с алуминиева лента.

Кръговете, които остават след пробиване, се монтират в щепсела. Една тръба се слага на друга. Вътре се излива въглен. Дизайнът е поставен върху вентилатора.

След като обмисли как да направи пречиствател на въздух със собствените си ръце, всеки ще може да свърши цялата работа бързо и ефективно.

Домашен уют Как да си направя освежител за въздух „направи си сам“?

Домашният уют до голяма степен зависи от това как и какво мирише във вашия дом. Ако въздухът е остарял и остарял, тогава вероятно не бива да се надявате на приятен престой. Разбира се, има много начини да се поправи това ...

Автомобили Как да направите отопление на волана със собствените си ръце?

Жестоката конкуренция от страна на производителите на автомобили доведе индустрията до невероятен напредък. Много производители се интересуват от привличането на потенциални купувачи към тяхната марка. Особено трудно е да се измисли н ...

Автомобили Как да направите ветроходен катамаран със собствените си ръце?

Катамаранът е вид плавателен съд, който се произвежда с помощта на два или повече структурно съединени корпуса. Този тип плавателни съдове е особено подходящ за риболовни, спортни, туристически и развлекателни цели, като ...

Автомобили Как да направите експедиционен багажник със собствените си ръце?

Вероятно всеки шофьор, който обича дълги пътувания, е изправен пред проблема с малкото багажно отделение. Понякога всички неща, от които се нуждаете, просто не се побират в багажното отделение. Но как тогава да бъде? Поставете всичко в салона? ...

Косачки за бизнес коне: устройство, ревюта. Как да си направя сам косачка за коне?

Днес по време на сенокосата рядко се срещат инструменти като коса и гребла. Почти никой вече не ги използва. Има огромен брой устройства и технологии, които улесняват живота на съвременните ферми ...

Бизнес машина за блокове Cinder: описание, устройство. Как да направите машина за шлакоблок със собствените си ръце?

Шлайф блокът е много удобен строителен материал за изграждане на жилищни сгради с малък етаж. Много самоделки, които имат свободно време и желание да правят градивни елементи ...

Бизнес феритен пръстен - какво е това? Как да направите феритен пръстен със собствените си ръце?

Всеки от нас е виждал малки цилиндри на захранващи кабели или на кабели за координиране на електронни устройства. Те могат да бъдат намерени в най-често срещаните компютърни системи, както в офиса, така и у дома, в краищата на проводниците, които ...

Дом и семейство Как да направите сладкарска спринцовка със собствените си ръце от скрап материали?

Прието е да се украсява всеки сладкарски продукт. За торти се използват сладкарски спринцовки. Устройството ви позволява да трансформирате торти, сладкиши, да пълните еклери с крем. Ако няма такъв продукт, това може да бъде ...

Дом и семейство Как да си направите играчки за дрънкалка „направи си сам“

Родителите избират първите играчки за бебето със специален трепет. Затова искам да покажа на бебето нещо красиво и интересно. В същото време е желателно играчката да е и полезна. За да зарадвате детето с нещо изключително и ...

Дом и семейство Къде се продават шлами? Как да направите такава играчка със собствените си ръце?

Slime е една от най-популярните и достъпни антистрес играчки. У нас подобно забавление се появи около средата на 90-те години на миналия век и направи истински фурор. Играйте с лепкава топка ...

Днес е трудно да си представим модерна кухня без наличието на аспиратор върху нея, който е необходим за готвене. Някои компании са преминали към производството на така наречените аспиратори без филтри.

Кое е по-добре: филтър за въглен или грес за абсорбатора

И двата сорта осигуряват подобен ефект. В кухнята трябва да се монтира филтър за мазнини, независимо от вида на аспиратора. Това се дължи на факта, че при негово отсъствие въглеродният филтриращ елемент, разположен в корпуса, ще се замърси по-бързо. Мастният филтър е по-голям от своя въглероден аналог. Тази функция допринася за увеличаване на зоната на покритие, което увеличава ефективността на изпускателното устройство.

Филтърът за мазнини се представя в различни видове:

 • алуминий;
 • акрил;
 • стомана (неръждаема стомана).

Методът на анодиране се използва за подобряване на качеството на филтърния елемент. Такива продукти обаче се инсталират на скъпи абсорбатори. Предпочитан вариант е алуминиевият филтър. Той е здрав, издръжлив, не корозира.

Аналогът на въглищата отстъпва на тези опции по отношение на експлоатационния живот и надеждността. Такива структурни елементи на аспиратора често се сменят; недостатъкът е необходимостта да се контролира продължителността на филтрите. Ако сравняваме различни видове продукти, се отбелязва, че опцията за въглища може също да замести капана за мазнини. Дизайнът изпълнява 2 различни функции: премахва мазнините от въздушния поток, почиства въздуха от дим и миризми. За сравнение, ловецът на грес няма да осигури желания резултат, тъй като размерът на окото на мрежата е доста голям.

Трябва да се има предвид, че филтър за отстраняване на мазнини също може да бъде за еднократна употреба, но експлоатационният му живот е по-кратък от този на въглероден еквивалент. По тази причина по-често се използват конструкции за многократна употреба. Има и комбиниран изпускателен филтър. Той съдържа въглеродни влакна, но отвън е защитен от синтетичен материал, докато външните слоеве задържат мазнини. Съдържанието на торбата отстранява примесите от въздушната струя. Цената на такива продукти обаче е висока.

Филтрирайте митове

Днес има тонове митове за филтри, но нека се справим с тях по ред.

 1. Филтърът не е в състояние да се отърве от чужди миризми по същия начин като качулката за евакуация. Универсалният филтър за въглища е напълно способен да се справя с миризми, мазнини и сажди, които се утаяват на повърхността на мебелите. Що се отнася до качулките за евакуация, това също е спорен въпрос. Много внесено оборудване просто не е подходящо за нашите битови вентилационни системи, които често може дори да не функционират и следователно желаният чист въздух в апартамента няма да бъде наличен.
 2. Редовната подмяна и инсталиране на въглен филтър в аспиратора е по-скъпо от свързването на аспирационен аспиратор към вентилационната система. Всичко не е толкова просто, колкото може да изглежда. Устройството за евакуация също изисква инсталиране на филтър за защита на двигателя, в допълнение към това, закупуването на въздуховод, много адаптери, скоби, уплътнител, полиуретанова пяна, PVC тръби води до големи разходи.Ако е необходимо да се получи разрешение, има допълнителни разходи. И времето за смяна на филтъра не е толкова кратко, че човек може да се провали при безкрайната им покупка.
 3. За абсорбатора са подходящи само филтри от същата марка като устройството. Изобщо не е необходимо да купувате филтри от производителя, можете да намерите още по-високо качество от друга компания.

Рециркулиращ аспиратор за готварска печка със сменяеми филтри за въглища

Всъщност устройствата с филтри за въглен имат няколко предимства. Първо, те са лесни за инсталиране и лесни за свързване. На второ място, те са чудесни за лошо проветриви помещения, в които няма достъп до чист въздух.

Също така си струва да се обърне внимание на факта, че филтрите са лесни за подмяна, те дори могат да бъдат направени със собствените си ръце.

Как да изберем филтъра, който е оптимален за функционирането на аспиратора

В по-голямата си част филтърът за въглища е подходящ за използване в различни модели качулки. Всеки консултант в търговския център ще ви помогне да изберете правилната опция за конкретно устройство. Но въпреки това експертите препоръчват да се запитате за възможността за закупуване и подмяна на филтри, преди да закупите циркулационен аспиратор, а още по-добре е веднага да закупите няколко сменяеми филтъра, което ще бъде достатъчно за 1-2 години употреба.

Полезна информация! Когато купувате въглен филтър от източник, различен от производителя на аспиратора, обърнете внимание на кутията. Най-често на опаковката е посочен списък с модели качулки, които са предназначени за инсталиране на определен филтър. Трябва да се има предвид, че формата на филтъра трябва да бъде избрана в зависимост от това дали устройството има издърпващ се панел или е стационарна версия.

Когато купувате карбонов филтър, трябва да обърнете внимание на опаковката, която посочва списък на моделите абсорбатори, за които касетата е подходяща.

Не бива да разчитате на факта, че качулката с филтър за въглен, независимо от площта на стаята, е в състояние напълно да освободи кухнята от миризма и да предотврати нейното разпространение в целия дом. Устройствата за рециркулация, като обикновените, са предназначени за пречистване на определен обем въздух, поради което, преди да купите, трябва да обърнете внимание на каква зона е подходящо устройството в стаята. Често качулките за въглища, за разлика от проточните, са с 20% по-малко ефективни.

Изборът на филтриращ елемент трябва да се направи внимателно, за да се получи наистина правилен дизайн, тъй като няма да е възможно да се постави синтетична версия на пречиствателя на място, предназначено за инсталиране на патрон. Много често, поради по-ниската цена, потребителите купуват филтри, изработени от синтетичен плат, без да се отчита фактът, че те не са подходящи за много модели качулки за въглища. Дори ако е възможно да се монтира конструкцията, работата на аспиратора ще бъде значително повлияна от това.

Въпреки факта, че са измислени по-евтини универсални филтърни системи, все пак се препоръчва да се даде предпочитание на моделите на същия производител, от който е закупен аспираторът. Именно касетите, предназначени за конкретна версия, в идеалния случай ще заемат нишата, предназначена за тях, което ще осигури по-ефективна работа на устройството.

Класификация на филтъра

Преди да изберете филтър за абсорбатора, струва си да знаете за двата режима на работа на тези устройства. Когато въздухът се отстрани, производителността е максимална, а степента на почистване на помещението е близо 100% - замърсяването се отстранява във вентилационната шахта и оттам те отиват на улицата. Режимът на рециркулация премахва вредните примеси от въздуха, които се утаяват върху елементите на въглеродния филтър. Вторият вариант е по-удобен за използване, но е по-скъп, тъй като е необходимо да се сменят филтриращите елементи на аспиратора на всеки шест месеца.

Ако абсорбаторът работи само за извличане, в него е инсталиран само предфилтър. Благодарение на това мазнините и изпаренията не попадат вътре в кутията, която след това е много трудна за почистване.За рециркулация ще е необходимо допълнително почистване от малки частици и ще трябва да купите или да направите филтър с въглища за аспиратора.

Филтри за мазнини

Алуминиевите филтри за мазнини са лесни за сваляне и почистване

Елемент, наречен груб филтър, почиства въздушните потоци и предотвратява замърсяването не само на тръбите, но и на двигателя. Ако попадне върху лопатките на двигателя, което може да се случи при липса на първична филтрация, мазнината прилепва към повърхността и е трудна за почистване.

Почистващото устройство може да бъде за еднократна употреба, изискваща подмяна с течение на времето или многократно - почистване и преинсталиране. Сменяемите филтри за абсорбатора за еднократна употреба са направени от синтетика като акрил или подплатен полиестер. Те се използват в евтини модели, монтирани под кухненски шкафове. Не използвайте повторно такива филтри - те все още няма да пречистят въздуха.

Филтрите за мазнини за многократна употреба са направени от метал и имат дълъг експлоатационен живот. Самите устройства периодично се почистват и измиват. Те приличат на касети и се състоят от метален корпус и филтриращи елементи (мрежа или перфорирано фолио) с отвори за преминаване на въздуха. Мазнините се задържат свободно и въпросът как да смените филтъра в качулката изобщо не възниква.

В допълнение към стоманената мрежа се използват и други филтърни материали. Например, мрежите Elica имат анодизиран алуминий, за да се противопоставят на окисляването. Филтърът за качулка, произведен в Испания, има същия дизайн - двата му филтъра могат лесно да се измият с топла сапунена вода. Продуктът има 5 слоя защита и напълно предпазва електродвигателя от частици мазнини. Такъв алуминиев филтър за аспиратора позволява на въздуха да преминава свободно при периодична поддръжка.

Въглеродни филтри

Въглероден филтър CF 160 за абсорбатор Maunfeld GRETTA

За режима на рециркулация изискванията за качеството на атмосферата са по-високи. Спираната от първичната обработка мазнина и сажди са допълнени с устройство, което предотвратява навлизането на миризми в стаята. За да направите това, фин въглероден филтър за абсорбатори се поставя върху устройството непосредствено зад мазниния елемент.

Основната част от въглеродните филтри се състои от активен въглен, който надеждно задържа замърсителите. Поглъщайки вредни вещества, елементът ги задържа в себе си. Това са свойствата на филтърния въглерод.

Сериозен недостатък на устройството е високата цена, достигаща 2,5 хиляди рубли. Но е възможно да създадете въглен филтър за качулката със собствените си ръце. Домашен продукт е пощаден на основата на въглища.

Ефективността на филтъра е свързана с тяхната плътност (колкото по-висока е тя, толкова по-малка е производителността). Можете да увеличите дебита, като периодично сменяте сменяемите елементи за филтъра. Редовният консуматив се сменя на всеки 3 месеца. Препоръчва се филтърът на аспиратора elica, който осигурява висококачествено почистване, но също така се замърсява по-бързо, да бъде подновен след 2 месеца. Касетата Jetair и Fabriano изисква подмяна 3 пъти годишно. и най-добрите филтри за абсорбатори, krona и Bosch, издържат до една година.

Основни производители на въглищни филтри за битова употреба

Всички компании, които произвеждат рециркулационни абсорбатори за кухни, се занимават с производството на въглеродни филтри. За удобство на потребителите, филтрите се произвеждат не само за стандартни правоъгълни аспиратори, но също така и за монтирани на стената и ъглови версии. В зависимост от качеството на изработката, работата на много абсорбатори се извършва практически без излишен шум, което не може да се каже за устройства с въздуховод.

Не се препоръчва да купувате въглищни филтри за абсорбатори на съмнителни производители.

Когато купувате модел, трябва да вземете предвид броя на филтрите за въглища и да сте сигурни, че сте избрали опции, оборудвани с мрежи за мазнини за качулката. Трябва да се помни, че колкото повече има вградени филтри, толкова повече трябва да купите за подмяна, което ще повлияе на по-нататъшните отпадъци.

Не трябва да купувате касети за абсорбатори на съмнителни производители, които не посочват препоръчителния период на използване на филтри. В противен случай има възможност абсорбаторът да не работи ефективно. Необходимо е производителността на филтъра не само да съответства на работата на изпускателния вентилатор, но и леко да надвишава този показател, за да се увеличи експлоатационният живот. Например, ако според характеристиките си абсорбаторът е проектиран да пречиства 250 кубически метра въздух и в него е монтиран филтър, проектиран за 500 m³, той ще трябва да бъде сменен не след 3 месеца, а поне шест месеца по късно.

Важно! Преди да закупите филтър, трябва да се уверите, че е подходящ за конкретен модел качулка, в противен случай покупката ще бъде безполезна. И вие също трябва да обърнете внимание на качеството на изработката и наличието на сертификати от продавача.

произвежда филтри за въглища за качулки в широка гама и стандарти за високо качество

Въглеродните филтри за абсорбатори "Folter" са представени в широка гама и отговарят на установените стандарти за качество. Компанията произвежда различни опции, предназначени за монтаж в циркулационен тип аспиратори, както и в захранващи и изпускателни устройства. Филтрите помагат за почистване на въздушния поток от фини прахови частици, газови пари, чужди миризми, а също и за извършване на климатизация.

Средната цена на филтрите е около 2000 рубли. Ключовото предимство е, че повечето модели са универсални. Поради високото качество и използването на добри сорбенти, експлоатационният живот достига 5 месеца, а самите филтри се отличават с висока ефективност на пречистване на въздуха.

Други производители на изпускателни филтри: Krona, Jet, Hansa

се счита за популярен немски производител, специализиран в производството на качествени аспиратори. Компанията се стреми постоянно да развива и развива технологични системи, които създават приятен микроклимат в кухнята. Всеки уред се доставя с филтър за абсорбатора "Krona", който ви позволява ефективно да се справите със замърсяването на въздуха в кухнята, а това се улеснява и от надеждно сглобеното тяло на аспиратора, което няма излишни пролуки или прорези.

Средният експлоатационен живот на карбоновите филтри Krona е 100-130 работни часа

Освен факта, че филтрите за абсорбатори Krona осигуряват надеждно елиминиране на миризми и примеси във въздуха, те предпазват двигателя от проникването на мастни частици, които влошават работата му. Всички филтри на компанията са лесни за инсталиране и отговарят на широка гама от модели. Поради факта, че повечето абсорбатори на компанията са оборудвани с два вентилатора, в комплекта са включени 2 филтъра.

Цената на комплект филтри за аспиратор Krona е 1590 рубли. Трябва да се отбележи, че резервните касети не са включени в качулката и трябва да бъдат закупени отделно. Средно експлоатационният живот е 100-130 работни часа. Така при стандартна употреба тези касети са достатъчни за 6-12 месеца работа. Правилно инсталираният въглероден филтър за аспиратора на Krona помага да се намали леко количеството генериран шум.

Сред моделите на италианското производство се считат за търсени филтри за абсорбатора Jet Air, които заедно с енергийно ефективните и продуктивни устройства на компанията формират идеален тандем. Най-често купуваните са следните опции на модела:

Филтрите за въглища Hansa не се считат за универсални, така че е по-добре да се консултирате с консултант за тяхната съвместимост с определена качулка.

 1. F00169 / 1S. Отличава се с оригинален външен вид, подходящ за повечето циркулиращи качулки. Продава се в оригинална опаковка с всички придружаващи документи. Цена - 560 рубли.
 2. F00307. Филтърът е проектиран да работи от 3 до 5 месеца и осигурява ефективна работа на аспиратора. Цената на модела е от 660 рубли.

Счита се, че друг известен италиански производител на филтри предлага касети с прилично качество.Трябва да се отбележи, че филтрите за абсорбатори Hansa не се считат за универсални, затова преди покупката е по-добре да се консултирате с консултант за тяхната съвместимост с конкретно устройство. Високото качество на използваните адсорбенти и дългият експлоатационен живот без подмяна обясняват високата цена на един филтър - на ниво от 1600 рубли.

Филтри за въглища и мазнини за извличане

Всички филтри на аспиратора могат да бъдат разделени на две групи: грес и въглища.

Филтърът за въглища за аспиратора е в основата на рециркулационния аспиратор. Такова устройство е необходимо за пречистване на въздуха в помещението, без да се отклонява във вентилационната шахта. Ако филтрите за мазнини могат да бъдат почистени, филтрите за въглища трябва периодично да се сменят.

Спецификациите зависят от вида на въглен филтър. Нека дадем като пример характеристиките на филтъра "Folter":

 • Производителност: от 2500 до 22500 кубически метра на час.
 • Аеродинамично съпротивление (първоначално): 120 Pa (плюс - минус 10 Pa).
 • Работна температура: не по-висока от 60 градуса по Целзий.
 • Работна влажност: не повече от 70 процента.Тегло: от 87 до 554 кг.
 • Времето за смяна на филтъра зависи от възможностите на устройството. Като правило от 3 до 12 месеца (вижте инструкциите).

В основата на филтриращото устройство е абсорбент, който поема добре и задържа мръсотията. Абсорбентът може да бъде под формата на гранули или прах. Корпусът на филтъра обикновено е пластмасов. Двигателят насочва въздуха в аспиратора с вентилатор и го издухва през въглероден филтър. С течение на времето филтърът става плътен, което нарушава неговата абсорбционна способност.

Двигателят насочва въздуха в аспиратора с вентилатор и го издухва през филтъра за въглища. С течение на времето филтърът става плътен, което нарушава неговата абсорбционна способност.

Видове филтри за въглища за качулки

Въглищата във филтъра могат да бъдат: камък; кокос; торф; импрегниран.

Следните видове въглеродни филтри се отличават по предназначение:

 • домакинство;
 • професионални (за кетъринг и др.);
 • за пречиствателни станции;
 • за абсорбиране на органично замърсяване.

Форма: правоъгълна; вдлъбната; плоска.

Без завой

Плоските аспиратори без отработени газове са предназначени за пречистване на въздуха в стаята. Те се появиха наскоро. Аспираторен аспиратор, точно като конвенционалния аспиратор, е инсталиран над кухненската печка. Въздухът не се изпуска навън, той става чист благодарение на въгленния филтър.

Вграден и без кран

Циркулационната качулка може да бъде част от декора на кухнята, но може и да бъде скрита, например, в шкаф за стена. За това са разработени вградени качулки. Панелът в такива устройства може да бъде прибиращ се или с фиксирана позиция.

За кухня

По време на готвенето в кухнята се появяват пари, които трябва да се улавят и задържат от аспиратора без изтичане. Целта на аспиратора е да пречисти въздуха в целия апартамент, а не само в кухнята. За банята и тоалетната се използва отделна вентилационна система.

Въглеродни филтри за качулки от различни производители

Компании от различни страни се занимават с производството на въглеродни филтри. Ние изброяваме най-популярните компании и посочваме експлоатационния живот на въглеродните филтри от тяхното производство:

 • Elica (смяна на филтъра след 2 месеца);
 • Elikor (3 или 4 месеца);
 • Jetair (3 или 4 месеца);
 • Falmec (4 месеца);
 • Фабриано (половин година);
 • Крона (половин година - година);
 • Гагенау (половин година);
 • Бош (година).

Фолтър

Въглеродните филтри Volter използват различни видове въглища и хемисорбенти. Въздухът се почиства от примеси под формата на газове и пари. Миризмите се абсорбират. Има филтри за различни помещения по предназначение (столове, кафенета, пречиствателни съоръжения и др.)

Например, въгленният филтър FyaS-S.

Струен въздух

Jetair е италиански производител на вентилационни системи. Компанията е основана през 1984г. Сега тя е част от Elica Group, която произвежда качулки. Цената на въглеродните филтри Jetair е от 370 до 850 рубли.

Еликор

Elikor е руска компания. Нейната дейност е кухненските абсорбатори и пречиствателите на въздуха. Дизайнът на устройствата Elikor е разнообразен: от традиционния до модерния.Elikor F-05 е съвместим с аспиратора на Elikor Integra. 400 кубически метра на час - капацитет на филтъра. Има универсални филтри, подходящи за различни рециркулационни аспиратори.

Корона

Въглеродният филтър Krona K5 се използва в абсорбатори на Krona (Bella, Janna Diana, Kamilla). Krona K5 е с кръгла форма. Съвместим с едномоторна аспираторна качулка Kamilla 600.

Ката

Произведено в Китай. Например Cata TCF-001. Използва се в качулки Cata, Apelson air, Nodor testa.

Елика

Вграден в кухненски аспиратор за рециркулация на въздуха, неутрализира миризмите. Ако аспираторът се използва често, филтърът трябва да се смени след шест месеца употреба. С пестене - след 9 месеца.

Компанията произвежда въглеродни филтри за възстановяване Long Life. Те могат да бъдат измити, изсушени и използвани повторно. Такива устройства служат 3 години.

Electrolux тип 150

Тип филтър - Дълъг живот. Елиминира миризмите чрез рециркулация на въздуха. Връзката на аспиратора към вентилационната система не е необходима. Подходящ за качулки Electrolux EFC (639, 939).

WhirlPool

Whirlpool филтрите са подходящи за качулки Whirlpool, Тип 10, Тип 28, Тип 190, Тип 150

Мастен филтър за качулка

Мазният филтър за аспиратора е незаменима част от пречистващото устройство за въздух. По правило пречиствателят на въздуха е инсталиран над печката. Представете си ситуация, че в аспиратора няма филтър за мазнини. Вътре в него се утаяват мастни частици. Мазнините изгарят добре и могат да се запалят от горелките. Освен това замърсяването с масло върху вътрешните части на аспиратора намалява експлоатационния му живот. Измиването или подмяната на филтъра за мазнини е по-лесно от отстраняването на мастния слой от всички части на аспиратора.

Спецификации

Във филтъра за въздух е монтиран мазен филтър, който да улавя и задържа маслените частици и сажди.

Стандартни спецификации на филтъра за мазнини:

 • Размерът на уловените частици: от 10 микрона.
 • Клас на пречистване на въздуха: от EU1 (ефективност по-малка от 65%) до EU4 (ефективност повече от 90%).
 • Първоначално съпротивление: 20 - 35 Pa.
 • Крайно съпротивление: 140 Pa.
 • Въздушен товар: 5400 - 9000 кубически метра на час.

Видове екстракторни филтри за мазнини

Разполагаем

Изработен от хартия (картон), нетъкан или синтепон. Като правило върху тях се прилагат специални цветни знаци. Когато знаците вече не се виждат, е време да смените филтъра.

Многократно

Те могат да бъдат почистени от мръсотия и използвани отново.

На свой ред филтрите за мазнини за многократна употреба са разделени на 2 групи:

Акрил. Методът на почистване е измиване веднъж месечно в топла вода и сапун. Не е необходимо да изстисквате материала: това може да го повреди.

Метал (перфорирано фолио, неръждаема стомана, алуминий).

Обикновено това е касета, изработена от метална мрежа с фини мрежи. Касетата се пълни с фолио, стомана или алуминий. Не се получава окисляване на металите, тъй като те са покрити с антиоксидант.

Поглъщащи мазнини

Филтърът от синтетичен материал не просто се задържа на повърхността, но абсорбира мазнината. В класификацията по-горе това са еднократни и акрилни филтри за мазнини. Всички устройства за абсорбиране на синтетично масло са подобни на външен вид на малки килими. Повечето плоски абсорбатори ги имат в своя дизайн.

Като пример за филтър за мазнини Top House. Съвместим е с качулки с широчина от 50 до 60 см. Задържа мастни пари, материалът е огнеупорен. Трябва да го смените след 3 месеца, ако аспираторът работи до 2 часа на ден.

Крона

Филтърът съдържа няколко слоя алуминиева мрежа. Предпазва кухненските мебели и вътрешните части на аспиратора от замърсяване с мазнини. Гресът се забива във филтърните отделения и не навлиза във въздуховода. Този филтър е за многократна употреба и е подходящ за съдомиялна машина.

Честота на почистване - веднъж месечно, така че слоят мазнина да няма време да се втвърди, което усложнява почистването на устройството. Съвместим с моделни абсорбатори Hana, Mara и Gala.Дължина 33,3 см, ширина 26 см.

Ката

Испанските филтри за мазнини Cata са подобни на тези на Elica. Материал - анодизиран алуминий. Броят на слоевете е 5. За абсорбатора ви трябват 2 филтъра наведнъж.Лесно се отстраняват и почистват. Благодарение на филтрите, мазнината не попада върху вътрешните части на аспиратора.

Струен въздух

Италианският филтър за мазнини JetAir с размери 27,5 х 37 см е подходящ за абсорбатори като Roma, Atlanta и Mahila.

Размерът на JetAir е 25,8 см на 33 см.

Размерът на JetAir е 21,8 см на 28 см.

JetAir, съвместим с абсорбатори Mifmi, Fireze, Tokyo и Tevere, е с размери 26,5 см на 40 см. Филтри за грес Teka Hood

Тека

Изработена от неръждаема стомана. Те могат да се мият в съдомиялна машина.

Какво е активен въглен?

Активният въглен се извлича от обикновен въглен. Това е форма на въглерод, която има малък заряд от положително заредени електрони, прикрепени към него. Добавената стойност го прави по-привлекателен за примеси и химикали, които са заредени отрицателно. Кога производство на въглеродни филтри

използва въглища, получени чрез изгаряне на кокосови или орехови черупки, твърда дървесина или други материали на основата на въглерод.

За да направи въглерода достъпен за химични реакции и адсорбция, въглеродът се подлага на специална обработка, за да придаде на повърхността му пореста структура и голяма площ. Интересен факт е, че 1 грам активен въглен е с площ около 500 m2, или 1/10 от площта на футболно игрище.

Такъв активиран сорбент се поставя в специални касети, покрити отвън с мрежа, която служи за задържане на механични примеси. Широка употреба въглеродни филтри за пречистване на въздуха от миризми

и вредни примеси, получени в ежедневието. В промишлен мащаб те са по-малко ефективни, така че се заменят основно с магнитни и електромагнитни филтри.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни