ФАСАДЕН АРХИТЕКТУРЕН ПЕНЕН ДЕКОРИЗ С ПОКРИТИЕ


Фасаден декор

Фасаден декор от експандиран полистирол е бюджетна алтернатива на всяка друга мазилка, било то бетон, армиран бетон или още повече, естествен камък.
Фасадните продукти от пяна, представени в нашия онлайн магазин, могат да бъдат направени във всякакъв размер, като цената за декор с различен размер трябва да бъде поискана допълнително.

ВНИМАНИЕ! Размерите на декора от пяна имат малък толеранс на размера от ± 1-3 mm, тъй като материалът от пяна е мек и в строителството е неизбежна малка грешка.

Рязане на стиропор по вашите чертежи от стиропорен декор в нашето производство на цени, както в каталога на готовите продукти.

Мостри от мазилка могат да бъдат получени безплатно, за това трябва да ги поръчате по телефона.

Когато купувате гипсов декор през кошницата, изберете самобиране, доставка от всяка транспортна компания, нашите мениджъри изчисляват индивидуално.

Нашият магазин за мазилка предлага да закупи в Москва различни профили от собственото ни производство на пенополистирол.

Дали да направите дома си красив, зависи от самия човек. Ако отговорът е „да“, тогава първата стъпка при решаването на този проблем ще бъде проектирането на фасадата, което включва интегриран подход към проектирането, който трябва да вземе предвид много фактори, като например:

 • Околната среда, в която се намира къщата.
 • Използван материал за стена
 • Съществуващи покрития, които не могат да бъдат заменени

Това е минимумът, който трябва да се вземе предвид. Разбира се, във всеки конкретен случай може да има много повече фактори.

Две кутии, сходни по форма и размер, с подобен дизайнерски стил, изглеждат различно.

Дизайн на фасада на частна къща, предполага сложен завършек, който може да бъде направен от различни материали.

Магазин, продаващ полистиролни шпакловъчни корнизи, съществува при производството на фасаден декор в град Пушкино. Ние произвеждаме лепни корнизи по две различни технологии:

 • Фасадни елементи от бетон според чертежи.
 • Штукатурка от полистирол както според каталога за продажба в онлайн магазина, така и на едро, и под поръчка според чертежите.

Формовото рязане на полистирол се извършва на металообработващи машини с програмирано управление. Срокът за производство на бетонни шпакловъчни корнизи е от 45 работни дни, докато времето за производство на същия обем пенообразен декор е от 3 работни дни. Тъй като трудоемкостта на производството е много по-ниска, полимерната мазилка е много по-евтина.

Дизайн на фасада на частна къща, предполага сложен завършек, който може да бъде направен от различни материали.

Цената на мазилката в нашия магазин е минимална, защото ние самите я продаваме и произвеждаме. На други места, мазилките от нашето производство вероятно ще се продават на по-висока цена, въпреки факта, че даваме добри отстъпки на купувачите на едро.

Каталогът съдържа повече от 100 вида различни профили. Освен това ние правим рязане на полистирол на всякакви продукти според вашите чертежи или скици.

При необходимост можем да предложим и решения за дизайна на фасадата.

Можете да закупите преден декор в нашия магазин, като направите поръчка през кошницата, доставката се извършва от 1 до 10 работни дни, в зависимост от обема на поръчката. Моля, договорете времето за доставка отделно.

Стиропор в интериора и на фасадата

Сгради с фасади, украсени със стиропор, са изключителни и романтични.Горната част на стената на къщата, украсена с антаблемент, добавя мистерия, колоните с фигурен капитал превръщат къщата в истинска класическа структура, а сводестият отвор, обрамчен от декоративен архиволт, допълва цялостното живо впечатление.

За вътрешна декорация се използва полимерна мазилка на тавана и стените. В дизайна на тавана е подходящо всяко модерно решение. Декорацията около полилея, светещи корнизи-корнизи изглежда привлекателна. Декорът на стената предполага класически стил.

Така че, декорирането на къща или апартамент с пенополистирол е доста достъпно, евтино и практично. Работейки с него, можете да откриете талантите на дизайнер и да се гордеете със собствените си постижения по-късно.

https://youtube.com/watch?v=T_LkShpDoOc

Категории стоки

Категории стоки

Това, което произвеждаме

Ние произвеждаме подсилени части от декор от пяна в продължение на 14 години. През годините нашите продукти са променили значително архитектурния стил на различни сгради в цялата страна.

Сред тях ще бъде и вашата къща, ако се възползвате от предложението и закупите от нас декоративни елементи за фасадата на вилата (къщата). Колекцията на компанията се формира, отчитайки модните тенденции, както и изискванията на пазара. Днес тя включва:

 • междуетажни корнизи, коронация, мазе;
 • рамки за врати и прозорци;
 • колони;
 • пиластри;
 • селски камъни;
 • замъчни камъни;
 • скоби;
 • балюстради;
 • други елементи, включително детайли, които ви позволяват да създавате обемни орнаменти за тавана.

Ековата вълна

Името "ecowool" означава ронлив материал, състоящ се от целулоза с добавка на огнезащитни съединения. Запълването на кухините с еко вълна дава непрекъснат топлоизолационен слой, който прониква в труднодостъпни пукнатини и ъгли. За фасадна изолация се използват както сухи, така и мокри монтажни методи.

Първо, на фасадата е монтирана структура, подобна на кутия, в която материалът се издухва на сухо. Във втория, лепилен състав и овлажнител се смесват в материала, разпръсквайки получената маса върху повърхността с помощта на издухващи машини и след изсушаване той се подравнява по направляващия кант. Слой от еко вълна от 5 см по отношение на топлопроводимостта замества полагането на тухла и половина. След като съставът се втвърди, изолацията може да се фурнира отвън, като се използват различни материали, включително сайдинг.

Изолация с декоративно покритие за фасадата

Въпреки трудностите при нанасянето на ековата на вертикални повърхности, тя има свои собствени предимства: възможността да се използва върху всякакви извити и сложни форми и минимално свиване по време на работа.

Както можете да видите, има много технологии за довършване на фасадата с използване на изолация, което дава възможност да се вземат предвид нейните първоначални характеристики и условията за бъдещата експлоатация на сградата, доколкото е възможно. Компетентно подбраните материали и довършителните технологии допринасят за ефективната защита на стените на сградата от външни влияния и за оптимизиране на нейния вътрешен микроклимат.

Разполагаме с голям избор от продукти, изработени от леки и надеждни материали

Всеки продукт е представен в няколко модела, размери, форми и области на приложение. Снимките и описанията, поставени на продуктовите страници, ще ви помогнат да изберете необходимия облицовъчен елемент.

Каталогът на части от полистирол включва продукти, предназначени за външна декорация на сгради, както и за създаване на фасаден дизайн на сграда. Изработени от лек материал, те могат да се използват за облицоване на различни видове сгради, което ги прави по-ефективни и запомнящи се.

Архитектурната декоративна пластмасова обвивка също е широко представена в нашия асортимент; можете да я закупите за украса на всяка стая.

Опции за затопляне

Монтажът на изолационни панели за външни стени зависи от това колко равна е повърхността, върху която ще бъдат монтирани плочите.Облицовката на други части на къщата, освен фасадата и стените на сградата, има определени характеристики.

Изолация на неравни стени

Изолация с декоративно покритие за фасадата
За подравняване на стените се използва рамковият метод за полагане на панелите.

При инсталиране на плоскости по стени е необходимо да се вземат предвид нередностите, водещи до деформация на термопанелите. За да се избегне това, се използва метод за инсталиране на рамка. Решетката е изработена от дърво или метал, вторият вариант е за предпочитане. Ако се използва дърво, решетките се обработват с антисептик.

Дължината на стъпалата на решетката на рамката хоризонтално и вертикално се избира в съответствие с размерите на стенните плочи, местоположението на отворите за закрепване трябва да съвпада с центровете на прътите или металните профили. За да прилягат панелите добре, рамката трябва да създава плоска равнина. Ако съществува риск от задържане на топлина и влага в пространството между летвите и панелите, то се запълва със строителна пяна. Ако е невъзможно да се монтира решетката на рамката, стената се изравнява с цимент. Този метод е по-малко икономичен.

Крепежни елементи на панела към летвите:

 • Термопанелите са разположени от долния ъгъл.
 • Ако са налични ъглови парчета, те първо се обезопасяват. В противен случай крайните части на плочите се изпилят за съединяване под ъгъл от 45 градуса.
 • Монтажът на основните панели върху щайгата се извършва с помощта на самонарезни винтове. Тяхната дължина трябва да надвишава дебелината на продукта с 4–5 cm.
 • Всеки следващ ред е монтиран с отместени вертикални шевове, за да се подобри плътността. За да спестят пари, те вземат допълнително парче от остатъци от панели. Предната част на плочата за напасване по размер се изрязва с мелница с диск, съответстващ на външния материал, изолацията се реже лесно с нож.

Изолация на плоска фасада

Изолация с декоративно покритие за фасадата
За равномерни стени е възможен монтаж с лепило или дюбели

Плочите могат да се монтират без решетка. Ако инсталацията се извършва директно върху стена, изработена от тухли или бетонни блокове, панелите са прикрепени към доставените дюбели за дюбели. Дължината им трябва да бъде с 4-5 см повече от дебелината на облицовката. Местата за пробиване на отвори в плочите обикновено вече са маркирани.

Започнете полагането от ъглите на долната стена нагоре. Като цяло процесът е подобен на инсталирането на плочи върху летва.

Преди монтажа пространството между повърхността на стената и плочите може да бъде запълнено с полиуретанова пяна, за да се добавят допълнителни топлинно-екраниращи свойства. На стената трябва да намерите най-изпъкналото място и да изравните повърхността по него. Но това отнема много време, усилия и пари. По-лесно е да инсталирате рамката и да фиксирате плочите към нея, а след това или да разпените пространството вътре, или да оставите вентилиран слой.

Примери за облицовка

Изолация с декоративно покритие за фасадата
Възможно е да изберете панели от всякакъв размер и форма

Панелите за фасада с изолация могат да се използват за декорация не само на стени, те са се доказали перфектно, когато са обърнати към мазето, стрехите, колоните и архитектурните разширения.

За основата е за предпочитане да изберете материал, който е допълнително подсилен с пресовани метални или пластмасови втулки. Такива плочи се различават по размер - те са по-малки от стенните плочи.

Ако надвесът на стрехите, таванът на терасата или балкона, навесът на верандата с изолирани панели са подгънати, е необходимо да се оставят дупки за вентилация. Най-лесният вариант е да създадете празнина между панела и стената или да вградите решетки за аерация. За такава работа не забравяйте да изберете панели с влагоустойчива изолация.

Облицовка на квадратни колони и плоскостенни архитектурни форми се извършва съгласно принципа на фасадната декорация. Но за заоблените части трябва да изберете елементи с подходяща форма.

Предимства на стиропорен декор

Фасадната мазилка се използва активно в архитектурата на много страни. Той служи като декорация за външните стени и в същото време придава индивидуалност на фасадата. Днес за производството му се използват различни материали: от гипс до естествен камък.Най-голямото търсене сред тях е за продукти от експандиран полистирол, което се дължи на редица предимства, включително:

 1. Лекота. Теглото на такъв декор е 2,5 пъти по-леко от това на стоманобетон от стъклени влакна и 5 пъти по-малко от това на елементи от бетон и естествен камък.
 2. Екологичност. Осигуряване на отсъствието на вредни ефекти върху човешкото здраве и околната среда.
 3. Устойчив на високи и ниски температури.
 4. Точни размери. Това беше постигнато чрез използването на специална компютърно оформена машина за рязане.
 5. Здравина и издръжливост.

Видове материали

Най-популярните и често срещани нагреватели включват:

 • Стиропор (експандиран полистирол);
 • Penoplex (екструдирана полистиролова пяна);
 • Минерална вата;
 • Различни сайдинг и панели.

Видове популярни нагреватели: полистирол, минерална вата, панели, пеноплекс

Извършвайки изолацията на фасадата на вила или къща, можете да комбинирате различни фасадни изолации, както и да ги полагате с различни дебелини. Например слоят изолация на южната стена на къща може да е по-тънък от останалите.

Топлоизолация на фасади с пяна

Пенопластът е най-традиционният и добре познат материал с много ниско специфично тегло, устойчивост на влага и ниска топлопроводимост, тъй като се състои от 90% въздушни мехурчета. Пенопластът като изолация има предимство - ниска цена. Въпреки това, пяната лесно се поврежда от гризачи.

Стиропорът е евтин и лесен за инсталиране, но лесно се поврежда

Изолация на фасадата с пеноплекс

Penoplex е местното наименование на екструдираната полистиролова пяна. Подобно на полистирола, той се получава от полистирол чрез разпенване, но по малко по-различна технология.

Penoplex има по-висока звукоизолация

Пенопластът се получава чрез синтероване на отделни гранули, докато в случай на пяна не се трансформират отделни гранули, а едно течно вещество. Следователно той има твърда, еднородна и по-плътна структура, състояща се от най-малките затворени клетки.

Penoplex има по-висока звукоизолация, а пяната - въздухопропускливост, което позволява на стените да "дишат".

Изолация на фасадата с минерална вата

Минералната вата се характеризира с отлична звукоизолация и огнеустойчивост

Минералната вата е разделена на 3 вида:

 • фибростъкло;
 • камък или базалт;
 • шлака.

Стъклената и каменната вата се използва за топлоизолация на фасади. Отличава се с повишена здравина, влагоустойчивост, добра устойчивост на механично напрежение, звукопоглъщащи свойства, а също и устойчивост на огън (може да издържи на температури до 1000 ° C).

Изолация на фасадата с панели

Панелите ще помогнат не само за изолация, но и за усъвършенстване на екстериора на сградата.

По своя дизайн панелите за изолиране на фасадата на къща се състоят от полистиролова основа (пяна) и клинкерни плочки с имитация на тухлена зидария. Габаритните им размери могат да варират в зависимост от производителя.

В допълнение към тухлите, панелите могат да имитират други видове покрития: камък, дърво и др.

Защо да изберете нас

Изработването на фасаден декор от стиропор за вашия дом е хоби кон. Ние правим стандартни решения, но ако е необходимо, правим декор по поръчка. Изпратете ни имейл, ако откажете другаде. Богат опит в работата, квалифициран персонал. както и наличието на модерно високопроизводително оборудване ни позволява да произвеждаме най-сложните архитектурни елементи.

Ако се интересувате от някой от нашите продукти, ще се радваме да отговорим на вашите въпроси. За да се свържете с нашите мениджъри, можете да се обадите (+7 (495) 767-73-17)

Декорация от стиропор за фасадата

Производство на фасадни лепнини по всеки от вашите размери и каталози на произволни производители - LEPNINAPLAST, PRESTIGE DECOR, EUROPLAST, REGENT DECOR

Височина: 60

mm Ширина:
60
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 80

mm Ширина:
80
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 60

mm Дебелина:
25
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 60

mm Дебелина:
30
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 60

mm Дебелина:
15
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 70

mm Дебелина:
20
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 75

mm Дебелина:
60
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 80

mm Дебелина:
30
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 80

mm Дебелина:
40
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 80

mm Дебелина:
20
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 80

mm Дебелина:
30
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 85

mm Дебелина:
50
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 85

mm Дебелина:
60
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 90

mm Дебелина:
20
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 90

mm Дебелина:
25
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 95

mm Дебелина:
50
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 95

mm Дебелина:
35
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 95

mm Дебелина:
30
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 70

mm Дебелина:
40
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина: 80

mm Дебелина:
40
mm Дължина: 1200 mm Цена на артикул от армиран полистирол

Височина

: 85 мм
Дебелина
: 65 мм
Дължина
: 1200 мм

Цена за продукт, изработен от армиран полистирол

Вътрешен диаметър

: 340 мм
Външен диаметър
: 100 мм
Височина
: 120 мм

Цена за продукт, изработен от армиран полистирол

Вътрешен диаметър

: 400 мм
Външен диаметър
: 120 мм
Височина
: 120 мм

Цена за продукт, изработен от армиран полистирол

Вътрешен диаметър

: 500 мм
Външен диаметър
: 160 мм
Височина
: 120 мм

Цена за продукт, изработен от армиран полистирол

От 2007 г. той се занимава успешно с производството и монтажа на фасадни елементи от лек камък, гипс и сертифициран експандиран полистирол, покрити със специално защитно полимерно покритие, във всякакъв размер, предоставен от клиента. Уникалният защитен слой, който покрива продуктите, им позволява да издържат на значителни температурни промени и не позволява на влагата да премине, в резултат на което няма разширяване на елементите, появата на пукнатини, фуги. Създадената от нас фасада ще радва очите ви в продължение на много години! Като производител, нашата компания може да гарантира най-ниските цени с висококачествени продукти. Обръщаме вашето внимание на факта, че сега на пазара има много еднодневни компании с представителство в един регион и производство в друг и предлагащи много ниски цени за продукти. След изплащане на авансовото плащане такива потенциални изпълнители изчезват или използват евтин материал, некачествено покритие при производството на продукти. Резултатът е, че приемате работата и след шест месеца трябва да демонтирате продуктите. Не обещаваме отстъпки от най-ниските оценки на конкурентите, тъй като в нашата работа използваме само висококачествени материали и предоставяме гаранция за продукти и извършена работа!

Примери за нашата работа:

1. Лек камък.

Материал: бял цимент (клас 600), покритие - мраморни стърготини. Цвят: бял, оцветяване е възможно на етапа на производство. Повърхността на детайлите от фасадната мазилка имитира имитация на естествен камък травертин от различни видове (цвят, текстура). Бетонните продукти предполагат избора на фуги като декоративен елемент, поради което дължината на всяка част трябва да бъде изчислена за симетрия. Поради това се увеличава времето за производство и монтаж.Поради доста голямото тегло на продуктите, има специални изисквания за здравината на монтажната повърхност на фасадата. Тонирането може да се извърши по време на производството, което дава възможност да се откаже по-нататъшно боядисване. По време на работа се изисква само измиване на фасадата.

2. Изработен от гипс, обработен с хидрофобна импрегнация (защита от влага)

... За производството на сложни декоративни елементи се използва високоякостен гипс от марката G-16 (Самара). Формоването на гипс е класически вариант за изработка на декори от всякаква сложност.

3. Полистиролова пяна

... Материал: основа PSB-25F, покритието е мастикова смес на основата на кополимер стирол-акрилна дисперсия, фракциониран мраморен пълнител и комплекс от модифициращи добавки. Технологията за къдраво рязане ви позволява да създавате различни архитектурни елементи от експандиран полистирол. Голямото предимство на тази технология е възможността за пълно изпълнение на плана на архитекта и дизайнера, а ниското тегло на конструкцията ще улесни инсталирането на крайния продукт. Декоративните елементи са покрити с укрепващи и оцветяващи агенти, това ще им даде завършен вид и издръжливост, но в същото време ще бъдат относително евтини. Леката лепкава мазилка е лесна за инсталиране, не натоварва фасадата, компетентният монтаж позволява липсата на фуги между елементите. Покрит с фасадна боя или фасаден лак. По време на работа се изисква само подновяване на лаковото покритие (на всеки 10 години, в зависимост от качеството на боята или лака).

Технология за монтиране на пяна върху фасадата

За да се извърши изолация, професионалистите съветват да поставите пяната върху фасадата с непрекъснат слой. Като монтажен агент се използва устойчиво на замръзване фасадно лепило без наличието на разтворители в състава. Освен това ще ви трябват дискови дюбели и полиуретанова пяна за проектиране на шевовете.

Работата се извършва съгласно следния алгоритъм:

Подготовка на фасадната повърхност. За да направите това, старият завършващ слой се отстранява от него, стените се изравняват възможно най-много, всички съществуващи пукнатини задължително се запълват. В долната част на стената е фиксиран хоризонтален ограничител, който представлява метален ъгъл, който не позволява на пяната да се плъзга от стената. Такъв рафт трябва да бъде със същата дебелина като изолационния материал. Той е прикрепен към дюбели със стъпка от 30 см. Обработка на повърхността с добавен грунд за дълбоко проникване и антисептични компоненти. Приготвяне на лепилната маса в съответствие с приложените инструкции и нанасянето й върху фасадната пяна. Слоят се нанася равномерно по целия периметър на плочата, само в средата е възможен точков дизайн. Притискайки дунапреновия лист към стената и задържайки в това положение за около минута. В този случай всички излишъци, които излизат извън ръбовете, се отстраняват незабавно. Съвет! По време на нанасяне лепилото трябва да бъде разположено така, че 5 см да останат до ръба. Това прави възможно да не се отстранява излишното количество по време на монтажа.

Поставяне с плочи по същата технология по цялата повърхност на стената. Всички получени шевове са запечатани с полиуретанова пяна

След като пяната се стегне, нейният излишък се отрязва по такъв начин, че просветът на пролуките да е на ниво с повърхността на дъската. Важно! Най-добре е да не оставяте празнини с ширина повече от 2 мм.

Друг слой стиропор е залепен към изсъхналото покритие, така че да покрие съществуващите шевове. След окончателното втвърдяване на лепилото, пяната се фиксира с дискови дюбели.

Фасаден декор от пенополистирол с полимерно покритие.

Domestic произвежда фасаден декор от експандиран полистирол с 6 мм полимербетонно покритие. Свързващото вещество е сив цимент или по желание бяло. Този декор е добра алтернатива на скъпия и тежък бетон от фибростъкло, както и евтина пяна с акрилно покритие.Нашият полимерен бетон върху експандиран полистирол е предназначен само с последващо боядисване. Гамата от продукти далеч надхвърля нашите два каталога, които са представени на главната страница на сайта.

Фибрите винаги са включени в нашето полимерно покритие. Ако фасадната мрежа предпазва корниза от линейни удължения и натоварвания от вятър, тогава влакното изключва микропукнатини по цялата повърхност на корниза.

Ние нямаме разходите за формулярите, клиентът плаща само за размера на продуктите, дизайнът на продукта може да бъде всеки. Важно: корнизи, первази на прозорци, облицовки на прозорци, пиластри, колони и други прави продукти се произвеждат в сегменти от 2 метра. Общата цена на продуктите ще зависи от плътността на пяната. За ваша информация: цената на най-плътната пяна е три пъти по-висока от цената на най-леката пяна. (От тук идват ниските цени) Това може да повлияе положително или отрицателно на живота на декора.

Полимерното покритие започва с правилната фасадна мрежа:

Подсилване на мрежеста боя: Мрежите от фибростъкло са за вътрешна и външна употреба. Мрежата за интериора често се нарича серпянка, на снимка No 1. Следващата плътност е 70 грама, на 1 квадратен метър решетка, на снимка No 2 също е мрежа за вътрешни работи. Производителите на декори често използват тези мрежи в своите продукти, за да намалят разходите за труд и да намалят разходите. С тях е много удобно да се работи, те са много меки (поради много тънките власинки на влакната) и прилягат удобно на всеки релеф на детайла. НО тези мрежи се страхуват силно от алкали и не са устойчиви на алкали. Тези серпянки са предназначени главно за гипсови мазилки, където няма алкали. В допълнение, мрежите с тази плътност са много слаби за разрушаване. Serpyaka е проектиран да предотвратява микропукнатини от гипсокартон, но не и фасадни товари. Разрушителното напрежение в стаите и на фасадите варира значително. Тоест след пет години, благодарение на алкалите в цимента, тази мрежа просто ще се „разтвори“ в циментовия слой и армировката ще изчезне заедно с нея.

Укрепване с фасадна мрежа: използваме предна армировъчна мрежа с плътност 120 или 160 грама, на 1 квадратен метър, на снимки No 3 и 5. Нишките са залепени плътно и равномерно, не пълзят, няма "разхлабеност" в мрежата. Тези мрежи са произведени от европейски производител.

Интересно е, че № 4, с по-висока декларирана (на етикета) плътност, изглежда по-малко плътна в сравнение с № 3. Импрегнирането на мрежа № 4 е минимално, самата мрежа се чувства разхлабена - това е китайски производител на мрежи. No5 е същият европейски производител на мрежи. Изкупната цена на мрежа № 3 е с 50% по-висока от китайската мрежа № 4. Тактилно № 3 се чувства по-плътна от № 4.

Следващият момент е алкалоустойчива защитна импрегнация. Без такова импрегниране смисълът в мрежата се губи. Моля, обърнете внимание, някои с фибростъкло с ниска плътност 70-90 грама на 1 кв. М. Това означава, че мрежата ще издържа само на леки натоварвания, като микровибрация на стената. (Хората понякога трябва да купуват най-евтино. Недобросъвестните производители се възползват от това, като предлагат фасадни мрежи с ниска плътност, направени съгласно TU (самостоятелно написани изисквания за качество). В крайна сметка дори някои строители не обръщат внимание на стойностите на плътността. на пръв поглед, окото е като мрежа. Неговата плътност е по-ниска от мрежата GOST за фасади, скоро на такива стени ще се появят пукнатини)

След това използваме влакна, за да увеличим якостта на целия слой циментово покритие. Използваме други добавки за повишаване на водоустойчивостта и устойчивостта на замръзване на декоративни елементи.

Видове фасадни панели

Всички видове фасадни изолирани панели за външна декорация на къщата се отличават с лекота на монтаж и ниски топлинни загуби. Но всеки има свои собствени технологични предимства.

Термопанели

Изолация с декоративно покритие за фасадата
Термопанел - слой от изолация отдолу, облицовъчен материал отгоре
Те се използват за изолация едновременно с облицовъчните работи.Голямо разнообразие от модификации и нюанси ви позволява да изберете правилния строителен материал за разкрасяване на офис сгради и индустрии, магазини и медицински заведения, жилищни високи сгради и крайградски сгради.

Те произвеждат продукти с различна дебелина - до 8 см. При избора те се ръководят от климатичните особености на региона: по-тънки модели са необходими за юг, по-дебели за средната лента, а жителите на Сибир трябва да предпочитат 8-сантиметров версии.

Външният слой е представен от метал, полиуретан, клинкерни плочки. Топлоизолационните плочи с покритие от порцеланов камък имитират зидария, придавайки на сградата солиден вид. Като вътрешен слой се използва пяна или по-скъпа и висококачествена полиуретанова пяна. Но външните термофасадни панели за къща с такъв нагревател имат значителен недостатък - ниска устойчивост на открит пламък.

Сандвич панели

Изолация с декоративно покритие за фасадата
Сандвич панелите се използват при изграждането на сглобяеми конструкции

Това са трислойни "пайове", които се състоят от изолационен слой и облицовка от двете страни. От такива панели можете да построите нови къщи или да изолирате готови. За облицовъчни слоеве производителите използват дървени стърготини, по-рядко метални. Обикновено сандвич панелите се нуждаят от допълнително довършване, тъй като не изглеждат представителни. Но можете да намерите в продажба плочи с декоративно покритие, имитиращо повърхността на дърво или камък.

Топлите сандвич панели за външните стени на къщата се характеризират с лекота, издръжливост и повишена енергийна ефективност. Изработват се чрез натискане на вътрешна изолация и обшивка.

При избора акцентът трябва да бъде върху качеството на топлия слой:

 • Минералната вата не гори, екологична е, не привлича мишки, плъхове и насекоми. От недостатъците най-важна е нестабилността към влагата, следователно се изисква да се следи плътността на покритието.
 • Полистиролът е траен строителен материал с високи топлозащитни свойства, който не се страхува от влага. Той се влияе неблагоприятно от слънчевите лъчи, но благодарение на външната кожа този недостатък се изравнява. Изолацията не се различава по пожарна безопасност, когато изгаря, отделя вредни вещества, в нея се установяват гризачи.
 • Полиуретановата пяна не се страхува от влага, дори при директен контакт с вода. Материалът е лек, панелите са лесни за транспортиране и инсталиране на стени. Плюс - натоварването върху основата е намалено. Топлопроводимостта на строителния материал е 1,5–2 пъти по-ниска от тази на другите нагреватели.
 • Полиизоциануратът (вид полиуретанова пяна) самозагасва при запалване. Все по-често се използва като вътрешен слой на сандвич панели. Строителният материал не плесенясва, не е податлив на гъбична инфекция. Сред недостатъците е рискът от повреда от гризачи.

Топлоизолационни панели за измазване

Изолация с декоративно покритие за фасадата
Гипсовите панели нямат декоративен слой

Гипсовите панели за изолиране на фасадата на къщата се произвеждат на основата на листове от пяна, изработени от мрамор или кварцов чипс с половин сантиметрова фракция. Дебелината им варира от 5 до 10 см. Дъските успешно се противопоставят на отрицателното въздействие на външни фактори и се прикрепват към външните стени с помощта на лепило от пяна. Допълнителен плюс е възможността за създаване на визуално безшевна повърхност.

Защо не купите полистиролова пяна с акрилно покритие?

Акрилното (мастично) покритие е направено от водна основа стирол-акрилна дисперсия. Тази дисперсия се използва и за вътрешни бои за стени и тавани на водна основа. Тоест дисперсията е доста хигроскопична и не е устойчива на замръзване. В втвърдената форма стирол-акрилната дисперсия има значителни недостатъци, един от които е, че при минусови температури свързващото вещество губи своята еластичност и подлежи на стъклен преход. Не бъркайте акрилната дисперсия с акрилната пластмаса.

Следващата точка - всеки материал има термично разширение, пяната не е изключение. Експандираният полистирол е 92% въздух, знаем от физиката - въздухът се компресира през зимата и се разширява през лятото. Еластичното акрилно покритие няма твърда армировка под формата на мрежа и влакна, поради което расте и се свива с пяната. Разбира се, това се случва неравномерно, така че се появяват пукнатини по шевовете.

Производство на архитектурни и декоративни елементи за фасадно довършване на най-добри цени

Декорация от стиропор - луксозни решения за декориране на фасадата на всяка сграда!

Купете различни декоративни елементи за фасадата на къщата от предложения полистирол. Винаги имаме на склад корнизи, селски материали, мазилки, всякакви архитектурни елементи от армирана екструдирана пяна и други не по-популярни фасадни декори от експандиран полистирол.

Използвайте формата "ИЗЧИСЛЕНИЕ НА ПОРЪЧКА", като се посочат размерите и допълнителните параметри на декоративните фасадни елементи от пяна пластмаса, които ви интересуват, или ПОРЪЧАЙТЕ ОБОБАВЯНЕ и нашият мениджър ще се свърже с вас в рамките на няколко минути, за да изясни всички необходими подробности.

Монтаж на декор на фасадата на къщата

Когато извършвате такава работа, трябва да следвате алгоритъма на действията. Първо, трябва да извършите подготвителна работа с повърхността, върху която ще бъде прикрепен декора. За да направите това, отстранете остатъците от стара мазилка от повърхността, премахнете праха, мръсотията

Въоръжен с фасадна мазилка, важно е да се премахнат всички вътрешни нередности

Съвет! Ако се установят кухини, за тяхното изравняване може да се използва циментов разтвор.

След това те обозначават местата, където декоративните фасадни елементи ще бъдат прикрепени. Ако някои елементи на продукта ще изпъкнат с 10-15 сантиметра, ще трябва предварително да укрепите конструкцията с дюбели, забити в стените на къщата. Преди да започнете работа, свързана с дизайна на пенопластмасова фасада, професионалистите препоръчват да се провери равномерността на повърхността.

Следващият етап от инсталационната работа ще бъде разреждането на лепилото, прилагането му към гърба на декоративните фрагменти

При закрепването им към стената са необходими малко усилия, за да се подобри качеството на адхезия на лепилото към повърхността, която трябва да се оформи.

Внимание! Внимавайте при работа с декоративни фрагменти, тъй като продуктът е крехък. Процесът на монтаж завършва чрез запечатване на празнините на крепежните елементи с полиуретанова пяна или уплътнител. След като изсъхне напълно, можете да премахнете остатъците им с помощта на шпатула.

След като изсъхне напълно, можете да премахнете остатъците им с помощта на шпатула.

Процесът на монтаж завършва чрез запечатване на празнините на крепежните елементи с полиуретанова пяна или уплътнител. След като изсъхне напълно, можете да премахнете остатъците с помощта на шпатула.

Освен това се извършва висококачествено грундиране на всички декоративни елементи с помощта на специално решение. На последния етап полимерният декор е боядисан с акрилни багрила съгласно проектния проект. За да увеличите експлоатационния живот на продуктите, професионалистите препоръчват боядисване 2-3 пъти.

Прилагането на допълнителна защита върху фасадния декор е задължителен етап от довършителните работи. Това ще предпази готовия продукт от резки температурни промени и висока влажност.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПЯНА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ФАСАДНИ ДЕКОРИ

Всеки незначителен детайл, всеки контур и елемент, използвани за декориране на сгради и конструкции, изпълняват своя собствена, безкрайно важна функция. Те създават специален образ на къщата, придавайки й индивидуалност и помагайки да изрази собственика си.

За производството на такива части се използват различни материали, сред които специално място се отделя на производството на фасаден декор от полистирол (експандиран полистирол).Този уникален материал е идеалното решение за създаване на голямо разнообразие от архитектурни форми и изпълнение на най-смелите дизайнерски решения.

Polyfoam твърдо зае своето място в архитектурния и декоративен дизайн на фасади и всяка година все повече изтласква традиционни материали като камък, мрамор и гипс, тъй като има много неоспорими предимства:

 • огромно разнообразие от форми, лекота и бързина в обработката и довършването;
 • равномерност на повърхността без наличие на шевове;
 • ниско тегло, което позволява да се избегнат допълнителни натоварвания върху строителната конструкция;
 • лекота и удобство при монтажа, без използването на специални инструменти;
 • устойчивост на външни влияния - валежи, вятър, ултравиолетова радиация и екстремни температури;
 • екологичност - той е абсолютно безопасен и нетоксичен;
 • трайност - благодарение на специални покрития, пяната не е податлива на образуване на гъбички и плесени, увреждане от насекоми, както и гниене;
 • пожарна безопасност - в случай на пожар той има способността да се самозагасва почти моментално;
 • себестойността е най-евтиният материал, използван за архитектурен дизайн.

Ако не знаете къде да купите фасадни декоративни елементи и други изделия от пяна на ниски цени в Москва, моля, свържете се.

Характеристики на термофасадни панели

Изолация с декоративно покритие за фасадата
Термофасадният панел се състои от облицовъчен слой, зад който е скрита изолация

Структурно всички видове термофасадни плочи са идентични: те се състоят от два или три слоя облицовъчен строителен материал, който е скрит отвътре с изолация. Лицевата страна обикновено е декоративно подрязана. Най-голям интерес от собствениците на жилища се използват от панели, предназначени за клинкерни плочки, тухли, естествен камък.

Предимства и недостатъци на използването

Термичните фасадни панели поддържат топлина в студено време и хладно през лятото. Изолационният ефект на такава облицовка предполага значителни икономии на енергия. Високите топлоизолационни свойства ви позволяват да възстановявате разходите през три до четири отоплителни сезона.

Друго предимство е ниското тегло на фасадните топлоизолационни панели. Те не натоварват значително основата. Също така, леките елементи се монтират по-лесно: повечето продукти се закрепват ръчно, без да се използва специално оборудване.

Термалните фасадни плочи имат и други предимства:

 • дълъг експлоатационен живот;
 • механична сила;
 • устойчивост на екстремни температури и излагане на слънчева светлина;
 • устойчивост на влага;
 • имунитет срещу мухъл и плесен;
 • Пожарна безопасност;
 • екологичност.

Преди фиксирането на плочите повърхността на стената трябва да бъде добре подготвена.

Свойства и характеристики

Изолация с декоративно покритие за фасадата
Фасадният панел може да бъде избран според три параметъра - температурен диапазон, дължина и ширина

Облицовъчните панели имат следните параметри:

 • дължина - 100-125 см;
 • ширина - 42–46 см;
 • температурен диапазон - от минус 50 до плюс 60 градуса.

Дебелината на продуктите зависи от броя на слоевете и изолацията. Стенните панели за изолация са издръжливи. Според производителите те ще издържат без загуба на полезни качества и оригинална сянка повече от петдесет години.

Изискано довършване на фасади с ПРОДУКТИ от "ТОП-ПЕНОПЛАСТ"

се занимава с производство на изделия от експандиран полистирол, които могат да се използват за декорация както на външни повърхности на сгради (фасаден декор), така и на вътрешни интериори (декоративни елементи).

Списъкът от пенопластови елементи за външна декорация на фасади на сгради, произведени от нашата компания, е много широк: класически фасадни колони, пиластри, скоби, листове, корнизи, арки с всякаква конфигурация, рустик материали, мазилки, капители, фронтони за прозорци, корнизи, и много други продукти от пяна на много атрактивни цени.

За производството на архитектурни елементи от фасаден декор от пяна пластмаса, нашата компания използва пенополистирол с висока плътност, така наречената екструдирана или екструдирана пяна. Така всички декоративни довършителни работи на вашия дом от експандиран полистирол ще запазят първоначалния си вид дълго време.

Ние обръщаме голямо внимание на избора на покритие, което придава на продуктите допълнителна здравина и защита от механични натоварвания. В същото време използването на специални материали, като еластична мазилка, им позволява да останат достатъчно пластични и предотвратява образуването на пукнатини.

Отделно е необходимо да се спомене боядисването на продукти и нанасянето на декоративни покрития, благодарение на което, елементи на фасадата, изработени от пяна пластмаса, можете да придадете вид на естествен камък, дърво или мрамор.

КАЧЕСТВЕНИ ПЕННИ ПРОДУКТИ ЗА ФАСАДНО ДОКЛАДВАНЕ НА ПОДОБНИ ЦЕНИ

Цената на всички наши продукти е повече от демократична, следователно, когато поръчвате дори най-сложните части от експандиран полистирол за фасада в луксозен дворцов стил, можете да бъдете сигурни, че няма да срещнете значителни финансови разходи.

Ако искате да закупите декоративна пяна пластмаса за фасадата или да поръчате продукти от експандиран полистирол според вашата собствена скица, моля свържете се с нас. Фасадният декор от стиропор от е идеално решение, което съчетава високо качество и достъпна цена на всички продукти!

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни