Каминна капачка (капачка) - характеристики на избор и монтаж


Качулка за вентилационна тръба 75 мм


Наличност! Безплатна доставка в Москва + Книга "Тоалетни и компостери" като подарък!

Торфена тоалетна PitEco 905 голям обем 120 литра и лесно сервиз на колела

Зимна промоция! Просто незаменим в термо седалката на дача с отстъпка за 420 99 рубли!

Значителен обем на резервоара достатъчно за дълго времеи изваждането на дрешника на модела 905 никога не е било по-лесно. Чрез леко повдигане на дръжката отпред тоалетната се разточва на колела от дренажната основа.

Разгледайте какви нови технологии се прилагат в модерния дрешник Piteco 905

 • здрави колела на метален прът ще ви позволи лесно да транспортирате тоалетната до мястото на изхвърляне;
 • благодарение на адаптер за вентилационна тръба, можете да разгърнете Piteco 905, без да разглобявате въздушния отвор;
 • дренажна основа премахва необходимостта от изключване на маркуча. при обслужване;
 • автоматичен клапан от изтичане гарантира липса на изтичане;
 • дренажен филтър от запушване на дренажния маркуч;
 • дъното на резервоара е наклонено за ефективно отстраняване на течността.

Научете за предимствата на Piteco 905

 • повече от половината от цената на финландските колеги;
 • голям обем от 120 литра ще продължи дълго време и ще се изважда по-рядко;
 • изработени от първокласна пластмаса, която изглежда добре дори в сравнение с финландските тоалетни;
 • Лесно за носене, без да се изключва вентилация и дренаж;
 • добре система за разпръскване на торф + голям капацитет за торфена смес 23 литра;
 • удобен шаблон за закрепване на основата;
 • всички стъпки за инсталиране проследени в инструкциите стъпка по стъпка.

Вижте видеоклипа "Тайните на торфената тоалетна Piteco 905 за лятна резиденция":

В торфената тоалетна Piteco 905 добри отзиви от летни жители... Най-често към стандартния комплект се поръчват капачка с мухорешетка, допълнителна вентилационна тръба и торфена смес.

Компостна (суха) тоалетна Biolan Komplet 140 л на колела

Промоция: като подарък: 3 финландски бленда + удължена гаранция 24 месеца + Резервирайте "Тоалетни за компост"!

Забравете честите преноси с Biolan Komplet - най-голямата от преносимите тоалетни за компост с обем 140 литра.

Научете за ползите от Biolan Complete:

Увеличеният обем на резервоара ще ви позволи забравете за изваждането за дълго времеи благодарение на колела и две дръжки, вградени в тялото, тоалетната е лесна за обслужване в провинцията... Почти никой друг торфен килер няма колела!

Торфеният шкаф Biolan Komplet е чист и приятен за ежедневна употреба. Можете лесно да инсталирате тоалетна на пода в жилищна сграда или в градинска сграда.

Сух килер Biolan не изисква вода или електричество, но работи върху абсорбатор на миризми (торфена смес). Вентилационна тръба гарантира липсата на неприятни миризми в стаята.

Удобна термо седалката е приятна за използване дори през по-хладния сезон! Biolan е лесен за поддръжка, благодарение на гладката си пластмасова повърхност.

Естествена и принудителна вентилация

Ефективният въздушен обмен има два компонента:

 • отстраняване на отработения въздух, който съдържа въглероден диоксид, миризми, водни пари, вредни пари;
 • осигуряване на притока на чист въздух.

естествена и принудителна вентилация
Естествена и принудителна вентилация

И двата процеса могат да работят при естествено и принудително течение.

Естествена вентилация

За естествен обмен на въздух е достатъчно да се изгради канал за отработена вентилация, през който замърсеният въздух ще се отстранява от помещението на улицата. Входните отвори на такава система са монтирани под тавана, не повече от 10 см. Високото положение на вентилационния прозорец гарантира ефективно отстраняване на нагрятия въздух поради температурните разлики.

Притокът на чист въздух с естествена вентилация се осигурява от отвори, прозорци, врати. Освен това отворен прозорец или прозорец работи в две посоки.Топлият въздух се отстранява от стаята през горната част на отворения отвор, а уличният поток навлиза през долната половина. Колкото по-интензивен е обменът на газ, толкова по-голяма е температурната разлика между улицата и къщата.

За малък хол естествената вентилация няколко пъти на ден е достатъчна, за да осигури здравословен микроклимат. Ако обаче в стаята работи газова печка, фурна или висока влажност на въздуха, тогава такъв въздушен обмен не е в състояние да се справи с поставената задача.

Забележка! В помещения с голяма площ, висока консумация на кислород или висока влажност е необходима допълнителна вентилация.

Принуден

Принудителната вентилация се извършва през въздуховоди със специални вентилатори. Вентилаторите могат да бъдат вградени в тялото на канала или да бъдат монтирани на покрива.

Препоръчваме ви да се запознаете с: Избор на пречиствател на въздух за апартамент

Има следните видове принудителна вентилация:

 • отработен въздух - замърсеният въздух се отстранява изкуствено, а притокът на чист въздух се извършва по естествен начин;
 • приточен въздух - впръсква се свеж въздух;
 • подаване и изпускане - извършва се едновременно принудително отстраняване и впръскване на въздушни маси.

Разликата между двата вида системи за обмен на въздух е в скоростта на въздушните потоци. Това обстоятелство означава, че канали или въздуховоди с по-малко напречно сечение могат да се използват за принудителна вентилация.

Вентилационни качулки 75 мм

Всеки има добра лятна ваканция в страната, ако не вземете предвид, че удобствата и тоалетната обикновено се намират в двора. Модерните малки по размер дрешници Piteco с всякакви пълнители, които абсорбират съдържанието и блокират отделянето на миризми, се считат за добра алтернатива на старата дъсчена конструкция. Достатъчно е да инсталирате малък контейнер с торфени гранули в стая, затворена от дъжд и вятър, да организирате вентилация и да сте сигурни, че сте инсталирали качулка на вентилационната тръба на Vent Cowl.

Технология на инсталиране

Основното изискване на строителните норми е това главата не трябва да пречи на изхода на димните газове от комина.

За да се съобразите с него, трябва да следвате редица принципи:

 • Когато тръбата се отстрани от билото на покрива с 1,5 метра или по-малко, горната част на капачката трябва да се издигне над билото като поне 50 сантиметра.
 • При отстраняване на тръбата от билото с 1,5-3 метра главата трябва да е с нея на една хоризонтална линия.
 • Когато отстранявате тръбата от билото с 3 метра или повече, главата не трябва да е под права линия, изтеглена от горната част на покрива под ъгъл от 10 градуса.
 • Ако височината на външната зидария на комина е 1,2 метра или повече, тогава преди да инсталирате аспиратора, трябва фиксирайте тръбата с покривни скоби.

Повечето модели глави са сглобяеми, което улеснява монтажа им. Общият алгоритъм за инсталиране е стандартен за всички допълнителни елементи: първо, основният продукт и допълнителните му части са закрепени, след което всички фуги са запечатани.

Главата не трябва да пречи на изхода на димните газове от комина

Първо се монтира долната част на аспиратора, той трябва да бъде прикрепен към горната част на комина. Като крепежни елементи се използват винтове или нитове.

Освен това се монтират междинни елементи и горната част на конструкцията, които са свързани помежду си с помощта на скоби. За уплътняване на фугите се използват съединения на основата на каучук или силикон. Особено внимание трябва да се обърне на изолацията на ставите на главата и комина.

Уреждане на вентилация за дрешник в страната

Структурата може да бъде инсталирана почти навсякъде в лятната вила, дори в помощно помещение. Ако е трябвало да използвате химикали Piteco, тогава сигурно знаете колко е важно да направите правилната система за отстраняване на газове и да изберете аспиратор за 75 мм вентилационна тръба.

Структурата на тоалетната се състои само от три основни компонента:

 • Контейнери с плътно затварящ се капак;
 • Торфен абсорбатор, който събира всичко, което влиза в контейнера, газове, изпускани през вентилационната система, абсорбатора и клапана;
 • Вентилационна тръба със защитна капачка.

Относително опростеният и надежден дизайн на Piteco е проектиран по такъв начин, че изоставянето на който и да е елемент или опитът да се замени която и да е част, дори съединител или вентилационна тръба, с всяко друго устройство води до необичайни ситуации. Оставянето на Piteco без вентилационна система или без абсорбатор излага на здравето ви ненужен риск. В същото време вентилационната система, инсталирана в стаята, като правило не решава проблемите с емисиите на газ.

Кутията за дрешник с вентилационна система и качулка тежи само 20 кг, така че може лесно да се носи и прибира за съхранение в края на летния сезон. Материал - полиетилен с ниско налягане не се страхува от удари и не изисква специални условия за съхранение. Системата може да бъде оборудвана със специален дренажен клапан за отстраняване на излишната течност през фитинга.

Чадъри, шапки, парапети, метеорологични кранове, комини

чадъри шапки и парапети

Капачки за тръби. Чадъри за тръби.

Ретро елементи се завръщат в съвременната архитектура, такава функционална декорация на сградата като капачка на комин, капачка на ограда, ветропоказател, комин и други продукти - всичко това сега е много популярно. Например, много хора строят селски къщи с печки и камини, въпреки че почти всяка къща вече има по-модерни форми на отопление. Обичайно е тръбите на печките и камините да се затварят с изделия от фигура с калай. Тези продукти се наричат ​​по различен начин: шапки, чадъри, метеорологични кранове или комини. Но целта е еднаква за всички. Основната функция на металните изделия, оформящи тръбите за комини, е да предпазват тръбата от валежи, отломки и птици. Разбира се, нито един комин няма да изглежда „завършен“ без тези метални изделия. Такива елементи внасят приятен отпечатък от древността в живота ни. Правилно монтираната качулка, тръба, комин, лопатка не трябва да създава въздушна турбуленция и трябва да е безшумна. Диаметърът на качулката, чадъра, лопатката трябва да бъде избран въз основа на диаметъра на въздуховода или комина.

Капачки за ограда. Полюсни капачки.

Има и капачки, чадъри за оградни стълбове. Те ще украсят конструкцията и ще предпазят стълбовете на оградата от въздействието на валежите. Всеки основен стълб за ограда трябва да има "капачка" под формата на ламаринена капачка или чадър. Без тези метални изделия структурата на оградата не изглежда "завършена".

Покривен парапет. Парапет на оградата.

Парапетна престилка се използва за защита на основния материал на сградната обвивка на плосък покрив. Този калаен продукт се нарича още просто парапет. Най-често този дизайн се среща в многоетажно строителство. Парапетът помага за подобряване на външния вид на плосък покрив и скриване на комуникационните и вентилационни системи от погледа. Парапетът се използва и за защита на конструкцията на оградата. Тогава този метален елемент се нарича ограден парапет.

Срокът на производство на шапки, чадъри, парапети е от 1 ден!

First Construction Company е производител на калаени изделия. Капачки, чадъри, парапети, фургони и комини са основните продукти на нашето производство. Срокът на производство на метални изделия е от 1 ден! Първа строителна компания предлага да поръчате стандартни изделия от калай и размери по поръчка. За производството на капачки, чадъри, парапети, ветропоказател според индивидуалните размери е необходимо да се предвидят производствени чертежи или схематични диаграми с точни размери. Можете да сте сигурни, че произведеният продукт ще отговаря точно на размерите, които сте предоставили.

Капачките, чадърите, ветропоказателят са под формата на пирамида или конус.Капачки, чадъри, ветропоказател, комин, парапет могат да бъдат поцинковани или с цветно полимерно покритие. Опции за цветно полимерно покритие можете да видите на уебсайта на Първата строителна компания.

Изработка на капачки, чадъри, парапети, ветропоказател, комин по нестандартни размери! Необходими са само размери.

Често осветителните устройства са инсталирани в структурата на капачката на оградата. Нашите продукти ще добавят топлина и уют към вашия дом и градина. Висококачествените и красиви изделия от калай ще помогнат да украсите и защитите не само елементите на вашия дом, но и структурата на оградата. Нашето производство на калаени изделия е на пазара от няколко години. Бъдете сигурни в качеството на произвежданите продукти.

Видове покривни парапети:

 • плоска, в която фуниите са изградени в различни посоки;
 • с форма на хребет, под формата на козирка;
 • комплекс, при който дренажната система е изградена от двете страни на продукта;
 • прост, с два наклона;
 • къдрава, която по форма наподобява парапет на покрива.

Първата строителна компания предлага парапети, шапки, чадъри, метеорологични кранове, комини и други изделия от калай директно от производителя на ниска цена в Екатеринбург, с доставка до обекта.

Характеристики на устройството и използване на вентилационната система

Вълнообразната вентилационна тръба от марката на отдушника с диаметър 75 mm е свързана към изходната тръба на корпуса на резервоара с абсорбера. За пълното отстраняване на димните газове трябва да бъдат изпълнени няколко условия за монтаж:

 • Препоръчителната дължина на тръбата е четири или повече метра;
 • Разрезът на вентилационната тръба, като се вземе предвид аспираторът, трябва да бъде най-малко един метър над покрива на помещението;
 • Изходът трябва да бъде затворен със защитна капачка.

Най-добре е да изолирате гофрирането и да го поставите в поцинкована тръба и е задължително да използвате пластмасова капачка. Всички метални или поцинковани материали няма да издържат повече от три месеца в експлоатация.

Защитен пластмасов капак

Разбира се, материалът на защитната капачка, както самата вентилационна тръба, не влияе върху качеството на тоалетната. Отработените газове с водна пара действат като сярна киселина, поради което за капачката и тръбата се използва специална устойчива пластмаса.

Видове вентилационни канали

Има три вида вентилационни канали:

 • Канали, вградени в стените, които се използват по време на строителната фаза на сградата в носещите стени.
 • По време на обновяването или реконструкцията в сградите се инсталират окачени или въздушни канали за окачване.
 • Прикрепени или външни вентилационни канали, които са монтирани отвън.

Вградените канали са поставени от тухли без кухини (топлоустойчиви или огнеупорни) или бетонни блокове, специално направени за тази цел. Въпреки че във вентилационната система няма такова топлинно натоварване като в комина, пясъчно-варови тухли не могат да се използват, тъй като бързо се срутват дори при малки температурни спадове.

Готовите сегменти от стоманобетон са по-удобни и практични за използване. Техният вентилационен канал се получава с по-гладки стени, което означава с по-голяма ефективност.

По отношение на аеродинамичните характеристики, първият може да се нарече въздуховод, направен от азбестова тръба. Той има идеално гладки стени и кръгло напречно сечение, което предотвратява образуването на въздушни вихри. Азбестовите тръби се "вкарват" във вътрешните тухлени стени по време на фазата на строителство на къщата, като ги обвиват.

Окачените или надземни вентилационни канали или въздуховоди са изградени от поцинкована стомана, гипсокартон или пластмаса. Вертикалните секции са монтирани близо до стените, хоризонталните - под тавана. Като правило те се използват за принудителни вентилационни системи. В индустриалните помещения вентилационните канали често се монтират от кръгли поцинковани тръби.

Забележка! Стомана без защитно покритие не се използва за вентилационни канали, тъй като въздушните течения съдържат кисели оксиди, водни пари, които бързо разрушават желязото.

Външните вентилационни канали са изградени от тухли, бетон, поцинковани със задължителна изолация на стените, за да се предотврати образуването на конденз вътре в системата. Изградени са от тухли, стоманобетон или стомана.

Препоръчваме ви да се запознаете с: 5 най-добри аспиратора за кухня, без да изпускате замърсения въздух

Специални изисквания за материали за въздуховоди се налагат, когато отстранените въздушни потоци съдържат химически агресивни вещества или имат висока температура. Те използват неръждаема стомана или стомана със специално полимерно покритие. В някои случаи са изградени алуминиеви вентилационни канали.

Керамичните вентилационни системи се използват в химическата промишленост. За помещения, където въздухът се нагрява над 100 градуса, вентилацията е монтирана от стомана с дебелина най-малко 1 mm.

Описание на продукта

При покупка на интернет цена не важат отстъпки от картата за лоялност! Цената е окончателна! При извършване на поръчка за продукт, който е на склад, се поръчва, срокът на доставка на който е от 14 до 30 дни или повече, е необходимо да се извърши авансово плащане в размер на 50-100% от стойността на продукта. Необходимостта от предплащане и размерът на предплащане се договарят с мениджъра по телефона при извършване на поръчка.

Разполагаме с голям асортимент санитарен фаянс за дома на най-известните марки:

Продаваме инженерни водопроводни инсталации от най-добрите световни производители:

Москва в рамките на Московския околовръстен път

Осигурява се от собствена услуга за онлайн магазини.

Цената за доставка чрез куриер зависи от сумата на поръчката и е:

 • е свободен в рамките на Московския околовръстен път, със сумата на поръчката Повече ▼ 5000 ₽
 • 300 ₽, със сумата на поръчката по-малко 5000 ₽

Условия за доставка

Когато правите поръчка преди 16:00 часа, в повечето случаи поръчката е достъпна за изпращане на следващия работен ден. По-точно време се договаря с оператора след направена поръчка.

Интервали за доставка

10:00 - 15:00 12:00 - 18:00 19:00 - 23:00 почивен ден в неделя

Пикап в Москва

пункт за вземане на адрес: Москва, Okruzhnoy proezd, 27A се извършва безплатно.

Плащане

Внимание! Плащането в точките на издаване се извършва временно само пари в брой! Извиняваме се за неудобството.

Кръгли чадъри

Диаметър на канала D, mmОбозначение на чадърДиаметър на капачката D1, mmВисочина на чадъра H, ммПлощ, м2Тегло (без фланец), кг
1000,040,5
1250,070,7
1400,080,8
1600,100,9
1800,111,1
200ZK.00.000.3502400,141,3
2250,171,6
250-014502570,221,9
2800,262,2
315-025502750,352,9
3550,424,4
400-037004000,535,4
450-048004150,646,3
500-059004800,808,0
5601,009,8
630-0611305231,3715,2
710-0713005501,5117,0
800-0814508202,0719,2
9002,2723,1
1000-0918009703,1931,3
11203,5737,5
1250-10225010554,8946,2
Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни