Фасадни плочки TechnoNICOL Hauberk: характеристики на избор и монтаж

Начало / Монтаж на плочки

Инструкции за монтаж на фасадни плочки с метални крепежни елементи, монтаж на фасадни панели за камък, монтаж на клинкерни плочки

Монтаж на фасадни плочки

предоставя услуги за монтаж и външна декорация на фасади на къщи с плочки от изкуствен облицовъчен камък собствено производство

... Занимаваме се с монтаж на вентилирани фасади
Пълна конструкция
от 1997 г. и са натрупали богат опит в този сегмент на строителството. През последните 20 години повече от 1000 сгради в Москва, Московска област и други региони на Русия бяха облицовани с нашите плочки.
В екипажите работят персонал от квалифицирани монтажници
които знаят спецификата и нюансите при работа с фасадни плочки.

Специална оферта:

Довършване на фасадата на къщата SIP с плочки до ключ 2300 RUB за m² *

Довършване на фасадата на лешоядна къща

SIP фасадна декорация у дома Пълна конструкция

това е комплекс от произведения и материали:

 • защита от вятър и влага;
 • обрязана дъска 100 × 25 мм;
 • решетка за плочки;
 • антисептичен състав за дърво;
 • тухлени плочки;
 • крепежни елементи;
 • ъглови елементи;
 • листове;
 • склонове;
 • доставка и разтоварване.

https://youtu.be/k4yhJ3qsFy4

Използване на керамични плочки

Най-често керамичните фасадни плочки се използват във вентилирани фасадни системи.

Такива системи се състоят от три основни елемента - рамка, изолационен слой и облицовъчен слой.

Рамката на вентилационната фасада е система от метални конструкции и крепежни елементи, монтирани на външната повърхност на стената.

Основната цел на рамката е да създаде специална въздушна междина между довършителния слой и повърхността на стената, поради наличието на такъв слой, стените на сградата ще "дишат", влагата няма да се натрупва върху тях, което може водят до различни негативни последици.

Но не само рамката е важна за собственика, за да може да изпита всички предимства на вентилираната фасада, външният облицовъчен слой също играе много важна роля.

Керамичните плочки като облицовъчен слой на вентилационна фасада са предназначени да предпазват рамката, изолационния слой и стените на сградата от негативното влияние на външната среда и да придават на външните стени атрактивен външен вид, който перфектно се обработва от прасе тип плочки, имитиращи повърхността на тухлена зидария.

На практика няма недостатъци на плочките, направени от модерна керамика, единственото нещо, което може да не задоволи собствениците, е доста високата цена както на самите вентилирани фасади, така и на довършителните материали.

Но цената е напълно компенсирана от голям брой предимства, които не могат да бъдат получени с помощта на по-евтини довършителни материали.

Завършване на фасадата на дървена къща до ключ 2500 RUB за m²

Завършване на фасадата на дървена къща

Външно довършване на фасади Пълна конструкция

това е комплекс от произведения, услуги и материали:

 • тухлени плочки за фасадна декорация;
 • каменни плочки за довършване на мазето;
 • ъглови елементи;
 • листове;
 • решетка за изолация, лента 50 × 50 mm;
 • минерална изолация;
 • мембрана за защита от вятър и влага;
 • решетка за плочки, бордюрна дъска 100 × 25 мм;
 • крепежни елементи, винтове, дюбели, скеле;
 • доставка и разтоварване.

Декоративни плочки и техните характеристики

Декоративните плочки за фасадата са имитация на отчупен камък. Той е в перфектна хармония с всякакви материали и на всякакви фасади на сгради. Монтажът на фасадни облицовъчни плочки е съвсем прост и с минимални умения за зидария и т.н.ще можете сами да извършите инсталационната работа.


Характеристика:

 • Чист материал, абсолютно безопасен.
 • Огромна гама от цветове, текстури, с които можете да задоволите най-ненаситното въображение на дизайнера.
 • Допринася за отлична топло- и звукоизолация на сградата.
 • Не се поддава на унищожаване от гризачи и химикали, всичко, което се изисква от вас след инсталацията, е да изтриете мръсотията, ако има такава.
 • Не избледнява при активна слънчева светлина и не се поврежда от неблагоприятни метеорологични условия.
 • Много издръжлив материал, който може да бъде унищожен при силно физическо въздействие.
 • Понася лесно температурните крайности.

Инсталация

Първата стъпка е да се замаже добре стената, като се създаде равна повърхност за полагане и се изчака известно време мазилката да изсъхне.

Трябва да започнете облицовка с керамични плочки за фасади от най-долния ред. При полагане, особено в долната част, е важно постоянно да се проверява нивото на равномерност на реда. Ако първите 2-3 реда са много равномерни, тогава редовете по-горе ще бъдат подобни.

Облицовка на къщи от газобетон до ключ 2600 ₽ за m²

Облицовка на къщи от газобетон

Облицоването на къща от газобетон започва с избора на подходящите крепежни елементи за закрепване на летвите към блока от пяна. Дюбел за газобетон със самонарезен винт здраво фиксира щайгата под изолацията. Устойчивата на вятър мембрана предпазва изолацията от влага. След това решетката е инсталирана под плочките. Облицовъчните плочки са прикрепени към летвите със самонарезни винтове.

Фасадни облицовъчни плочки


Най-популярните представители на такива плочки на руския пазар днес са клинкерни плочки и керамичен гранит.
Причината за тяхната значимост и уместност беше рационалното съотношение на цена и качество.

Всъщност често финансовите възможности на собственика на жилището влияят върху избора на довършителни работи.


Ако средствата позволяват, тогава можете да се спрете на продукти, направени от естествени материали.

Ако не, тогава винаги можете да използвате изкуствени аналози. Техните традиционни представители са:

 • клинкер,
 • порцеланови каменни изделия.

Трябва да се отбележи, че както естетическите, така и функционалните им характеристики на материала не се различават много от скъпия естествен материал. Нека ги разгледаме отделно.

Каменни плочки

За производството на фасадни керемидени керемидени плочки се използват практически същите материали, както при подобни продукти за вътрешна декорация. Съставът на двете плочки задължително включва каолин, глина и минерални компоненти. Но в производствения процес порцелановият камък се подлага на специална обработка, която гарантира неговите повишени якостни характеристики. Те са почти десет пъти по-добри от конвенционалната керамика.

Порцелановите керемидени плочки са подложени на много високо налягане в специално проектирани преси. Подобна обработка прави невъзможно образуването на дори много малки микроскопични пори в глината.

След такава компресия материалът се подлага на топлинна обработка, за която се използват свръхвисоки температури (над 1300 градуса). В процеса на такава обработка плочката се превръща в почти монолит, който по своите работни качества почти не се различава от естествения камък.

Клинкерни плочки

Този довършителен материал има значителни разлики от описания по-горе порцеланов камък. Със своята форма и текстура на повърхността, клинкерът прилича повече на тухли от различни цветове.

Как се прави този довършителен материал?

Специална преса от масата на суровините изцежда отделни тухли с определени форми и размери, които след това се подлагат на специална термична обработка за един ден и половина.

В резултат на този ефект материалът става устойчив на температурни промени и механични натоварвания. Освен това той придобива способността да абсорбира абсолютно никаква вода.

Фасадата на къща с такава облицовъчна плочка не се нуждае от сложна поддръжка и също така не изисква ремонт за дълъг период.

Цена на облицовка на къща

С лице към дървена къща до ключ 2500 RUB за m²

Цената на работата, като се вземат предвид материалите: фасадни панели за тухли, фасадни панели за камък, дървена решетка за изолация, изолация от минерална вата, защита от вятър за стените на къщата, рамка за плочки, самонарезни винтове, прозорци , отливи в сутерена, рамки на прозорци, склонове на прозорци, ъглови елементи ...

Облицовка на къщи от газобетон до ключ 2600 ₽ за m²

Цената на работата, като се вземат предвид материалите: фасадни панели за тухли, фасадни панели за камък, дървена решетка за изолация, изолация от минерална вата, вятърна защита за стените на къщата, рамка за плочки, самонарезни винтове, дюбели за газобетон, отливи на прозорци, отливи на мазета, дограма, прозорци на склонове, ъглови части

С лице към къща с рамка до ключ 2500 RUB за m²

Цената на работата, като се вземат предвид материалите: фасадни панели за тухли, фасадни панели за камък, дървена решетка за изолация, изолация от минерална вата, защита от вятър за стените на къщата, рамка за плочки, самонарезни винтове, прозорци , отливи в сутерена, рамки на прозорци, склонове на прозорци, ъглови елементи ...

Довършване на фасадата на самоносещата изолирана тел на къщата до ключ 2300 ₽ за m²

Цената на работата, като се вземат предвид материалите: фасадни панели за тухли, фасадни панели за камък, дървена решетка за изолация, изолация от минерална вата, защита от вятър за стените на къщата, рамка за плочки, самонарезни винтове, прозорци , мазета приливи, рамки на прозорци, склонове на прозорци, ъглови елементи ...

С лице към сутерена на къщата до ключ 2300 ₽ за m²

Монтаж на фасадни плочки: Сух метод

Ние фиксираме щайгата - тя може да бъде или метален профил, или дървена релса, която трябва да бъде предварително обработена с антисептик преди монтажа.

Първо, ние фиксираме рамката вертикално на разстояние около 1-1,5 метра един от друг, а след това монтираме хоризонталните джъмпери. Разстоянието трябва да бъде избрано в зависимост от размера на плочките.

Той трябва да бъде фиксиран отдолу нагоре, като се използва хидравличното ниво за управление. Препоръчва се с негова помощ в самото начало да се направи пълна маркировка, така че да е възможно най-удобна за работа.

Сухо закрепване на фиброциментови плочки

Сухо закрепване на фиброциментови плочки

Когато цената е достъпна и всички харесват

Фасадните плочки за дома се отличават с достъпната си цена за различни потребителски категории. Керамичното довършване на фасадата е от различни видове. Има бюджетна керамична. С порядък по-скъпо е цената на керамичните плочки, принадлежащи към премиум класа. Най-скъпата, разбира се, се счита за керамична плочка от елитен клас, която често се произвежда в ексклузивни версии за авторски права. Във всеки случай завършването с използване на екологично чисти материали ще продължи много години и ще зарадва собствениците на обекти на недвижими имоти, ако по време на довършителните работи всички технологии са точно, подробно, компетентно спазени и спазени препоръки.

Завършване с керамични плочки

Тази плочка има редица предимства:

 • леко тегло;
 • повишено ниво на надеждност;
 • дълъг експлоатационен живот;
 • водоустойчив;
 • огнеупорен;
 • има повишена устойчивост на отрицателни температури;
 • не променя цвета с течение на времето.

Естетично декорира и надеждно защитава

Фасадното керамично довършване не се извършва във всички случаи. С негова помощ се извършва монтажа на фасадни панели, защото това е външен декоративен слой от вентилирани фасади. Изправянето пред къща с вентилирана фасада е чудесна възможност за значително увеличаване на живота и качеството на експлоатацията на сградата, придавайки й естетически вид с помощта на трайни, надеждни материали и конструкции от ново поколение.

Декоративни керамични плочки

Вентилираната фасада с керамични плочки е многослойна, многоелементна структура. Такава декорация на фасадата буквално спасява къщата, тъй като не позволява по-нататъшна деформация на стените на сградата. Използваните в него фасадни плочки се отличават с повишена износоустойчивост и надеждност.Керамичните панели са прикрепени към елементите на носещата система на вентилираната фасада, придавайки на къщата стилен, уважаван вид. В днешно време керамичните покрития за фасадата, които съчетават ярки, дълбоки, контрастни цветове и нюанси, се считат за популярно дизайнерско решение.

Предимства и недостатъци

Всички, дори и най-иновативните материали, с които се извършва фасадна декорация, имат своите предимства и недостатъци. И керамичните панели не са изключение. Монтажът на фасадата с керамични плочки ще бъде много по-скъп от използването на традиционни материали. Но такъв завършек има цял списък с предимства, които подобни облицовъчни материали нямат. Те ефективно ще спестят пари за по-нататъшната експлоатация на сградата.

Монтаж на плочки

Фасадните плочки се предлагат в различни размери. По принцип той, подобно на порцелановите изделия от камък, се произвежда в размери: 10x10, 40x40, 60x60, 600x600 mm. Не по-малко популярни са фасадните панели с размер 300х300 мм. При декорацията на многоетажни сгради и обществени сгради обаче най-широко се използват керамични фасадни плочи с размер 600х600 мм. Те се отличават с голямото си тегло и натоварване върху носещата конструкция.

Керамични панели

И все пак, теглото на фасадните панели, в сравнение с подобни материали, се счита за малко, което също влияе върху техническите и експлоатационните характеристики. Всички фасадни панели са водоустойчиви и имат високи топлоизолационни свойства. Плочките за фасадата на къщата не се страхуват от прекалено високи или ниски температури, техните промени под въздействието на атмосферните фактори. Особено внимание трябва да се обърне на устойчивостта на фасадните панели на минусови температури, което позволява широкото им използване не само в южните, но и в северните климатични ширини.

Фасадната облицовка с керамичен компонент е икономично и практично решение на проблема за поддържане на естетическия вид на къща за дълго време.

Фасадните керамични плочки не избледняват и не губят цвета си под въздействието на влага, ултравиолетови лъчи и различни температури. Силата на фасадните панели достига 190-220 МРа. Всички фасадни керамични компоненти на вентилирания навес са огнеупорни. Такава облицовка ще предпази къщата от външен огън без никакви проблеми. Въпреки това, на фона на предимствата на завършването на фасадата с керамични плочки, този материал има 2 съществени недостатъка. Те включват:

 • крехкост;
 • повишена крехкост.

Облицовката на фасадите трябва да се извършва изключително внимателно, тъй като е много крехка. А облицовъчните плочки са крехки, което създава допълнителни проблеми по време на транспортиране.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни