Rockwool Light Butts Scandic XL 1200x600x100 мм (4,32 кв. М)


Област на приложение

ЛЕКИ БАТИ СКАНДИК
Изолация на стени отвън
Изолацията от серията Rockwool Scandic най-често се използва за изолация на външни стени. Най-добрият избор е вентилираната фасадна технология, която осигурява перфектна обмяна на пара, което в крайна сметка ви позволява да предотвратите намокряне на стените и да изберете всяко декоративно покритие за фасадите. Добрите технически характеристики на материала правят възможно използването му като нагревател за двуслойна тухлена зидария. Обикновено строителите издигат стена на два слоя според принципа на кладене на кладенци, като поставят материала между слоевете.

Плочите могат да се използват и в рамковата конструкция, като се поставя слой изолация между листов или парчен материал в основата на дървена рамка. Материалът е полезен и за тези, които планират да декорират стените на къщата, използвайки технологията "мокра фасада", той се използва както за външна, така и за вътрешна изолация на стени, ако е необходимо. Изолацията Rockwool от серията Light Butts Scandic е подходяща не само за стени, но и за подове и тавани, например, за изолация на мазета без отопление или студени тавани.

С негова помощ подовете са ефективно изолирани върху трупи или под замазка. Универсалността на материала позволява да се използва за тавани и покривни конструкции, включително за целите на изолацията на скатни и плоски покриви. Баните и сауните, които изискват специална топлоизолация, могат да използват плочите, за да поддържат оптимална топлина и да предотвратят прекомерната влага в стените.

Плочите в комбинация с допълнителни материали са подходящи за технологично оборудване и изграждане на звукоизолирани конструкции.

Гама изолация ROCKWOOL

Благодарение на модерното оборудване и най-новите производствени технологии, в диапазона на изолация ROCKWOOL има дузина видове изолация, които производителят произвежда с различна дебелина, което ви позволява да изолирате почти различни предмети и повърхности.

Сред тях са:

 1. ЛЕКИ БАТИ

 2. ЛЕКИ БАТИ SCANDIC XL 100мм

 3. АКУСТИЧНИ БАТИ

 4. ЕТАЖНИ БАТИ

 5. ОГНЕНИ БАТИ

 6. БИТКИ ЗА САУНА

 7. СКАЛЕН ФАСАД (ФАСАДА НА БАТИ)

 8. ОЖЕДЕН МАТ

 9. ТЕХНИЧЕСКИ БАТИ

 10. RUF BATTS

LIGHT BATTS е най-добрата базалтова изолация за частно жилищно строителство, която се произвежда под формата на плочи с размери 1000x600x50mm и 1000x600x100mm.

Те ги изолират: тавани, балкони, лоджии, рамкови стени, прегради, подове, покриви и тавани между етажите.

ЛЕКИ БАТИ SCANDIC XL 100mm е нова, най-популярна и удобна изолация за частно жилищно строителство, с увеличен размер на плочите. Размерът на една плоча е 1200x600x100mm.

Те ги изолират: тавани, балкони, лоджии, прегради, подове, тавани между подове и стени.

АКУСТИЧНИ БАТИ е специално разработена технология за производство на каменни плочи, при която влакната от каменна вата са подредени в произволен ред, което осигурява максимален звукоизолиращ ефект и помага да се осигури звукова бариера от околния шум и много силната човешка реч.

Те ги изолират: средни слоеве вътре в стаята (прегради в жилищни помещения, припокривания по изоставанията).

FLOR BATTS са твърди плочи, специално проектирани за топлоизолация на подове, с товар до 3 kPa.

Те ги изолират: тавани между подове, както и за полагане под циментова замазка, подово отопление и замазка от гипсофазерни плочи и ПДЧ.

FIRE BATTS са високотемпературни каменни плочи, които са покрити с алуминиево фолио, за да създадат отразяващ топлинен ефект и да избегнат нагряване на съседни конструкции.

Те ги изолират: камини и печки в частни къщи, както и тръбни системи.

SAUNA BATTS са леки топлоустойчиви плочи с фолио, от една страна, които се произвеждат специално за помещения с висока влажност и температура, където е важно да се намалят разходите за електричество, както и да се поддържа топло помещението.

Те ги изолират: стени в парни бани, сауни и бани. Може да се използва без пароизолация.

ROCK FASADE (BATTS FASADE) са умерено твърди топлоизолационни плочи, които са устойчиви на деформация и перфектно задържат топлината.

Те ги изолират: фасади на сгради, за последващо измазване и довършване с сайдинг панели.

WIRED MAT е техническа изолация с неръждаема тел, която се произвежда на рула със или без фолио.

Те ги изолират: въздуховоди, високотемпературно оборудване и тръбопроводи за запазване на топлината и противопожарна защита.

TECH BATTS е линия плоски нагреватели, произведени от производителя с различна плътност за изолация на плоски повърхности.

Те ги изолират: технологично оборудване, вертикални и хоризонтални повърхности, печки, камини и други плоски повърхности.

RUF BATTS са базалтови плочи с повишена твърдост, които са устойчиви на механично напрежение и се произвеждат в следните опции за твърдост:

 • RUF BATTS - 160 кг / м3.
 • RUF BATTS V - 190 кг / м3.
 • Покривни фасове N - 115 кг / м3.
 • Челно покритие S - 135 кг / м3.
 • Roof Butts EXTRA - слоевете се различават по плътност и се залепват заедно: външният слой е 210 kg / m3, вътрешният слой е 135 kg / m3. От всяка страна на постелката има маркировки.
 • Ruff Butts OPTIMA - слоевете се различават по плътност и са залепени заедно: външният слой е 200 kg / m3, вътрешният слой е 115 kg / m3. От всяка страна на постелката има маркировки.

Те ги изолират: покриви, при подреждане на тавански етажи.

Инсталационни характеристики

ЛЕКИ БАТИ СКАНДИК
По време на монтажа на минерални плочи, експертите съветват да се следват препоръките на производителя, така че експлоатационният живот на материала да бъде възможно най-дълъг. Изолацията трябва да бъде положена най-малко на два слоя, припокриващи ставите. Благодарение на пружиниращите ръбове, поставянето на плочите е значително опростено, не е необходимо те да бъдат подрязвани или коригирани по размер. Още след монтажа между няколко греди или други направляващи елементи, материалът се изправя и запълва празното пространство. Не е трудно да се идентифицира маркираната страна, тъй като тя е маркирана с червена ивица.
Плочите на марката трябва да бъдат допълнително защитени от пряко излагане на вода и кондензат; за тази цел се използват слоеве от специална мембрана, която се полага върху минералната вата. Най-често се използва мембрана от същия производител, например Extra. Трябва да се полага с припокриване, като се залепват фугите между слоевете за по-голяма плътност. Плочите не трябва да се оставят отворени, в противен случай в стаята могат да попаднат каменни частици и влакна. Те се затварят допълнително с пароизолационен филм, облицовка от сайдинг, шперплат или гипсокартон.

ЛЕКИ БАТИ СКАНДИК
Мембрана Rockwool за покриви

В процеса на работа винаги се използват лични предпазни средства: очила, респиратори, ръкавици и гащеризони.

Най-често плочите се монтират като цяло, но понякога може да се наложи да се монтират фрагменти, в такива случаи материалът се нарязва с нож. По време на монтажа се препоръчва да не изстисквате плочите по цялата повърхност; по-добре е да правите това само от един ръб, за да не намалите ефективността на изолацията. Всяка плоча е инсталирана на предварително подготвена рамка, което значително опростява целия процес на монтаж.

За рамки се използват конструкции от дървени пръти или метални профили със стандартни размери. В процеса на инсталиране на вътрешни прегради, експертите препоръчват да се направи рамката вертикална, за да се намали нивото на шума.Ако монтажните работи се извършват в съответствие с всички правила, плочите надеждно ще предпазят всяко помещение от загуби на топлина, шум и звук, ще помогнат за намаляване на натоварването на носещите конструкции и ще удължат живота на всяка конструкция.

Факти на масата


Нека започнем с най-важната характеристика - топлопроводимостта. Той е 0,039 W / (m · K), което позволява ефективна изолация на сгради и конструкции в условия на високи географски ширини. Ефективността на изолацията е изключително висока. Ако се спазва технологията на изолация на покрива и стените, е възможно двукратно намаляване на разходите за отопление на интериора.
Важен факт е липсата на опасност от пожар. Използваният материал е негорим и не намалява степента на пожароустойчивост на сгради, издигнати от стъкло и бетон. В допълнение, използването на изолация ви позволява да намалите количеството дърво, използвано при изграждането на стени, с 4, а тухла - с 19 пъти.

Загрижеността на потребителите относно екологичния компонент на изолацията е разбираема. В този случай няма от какво да се притеснявате. Оригиналните естествени материали са подложени на високотемпературна обработка. Свързващите вещества са преминали през пълна полимеризация, което ги е довело до изключително стабилно състояние. Сертификатите и разрешенията ни позволяват да извършваме изолация във всяка сграда, включително болници и детски заведения. Липсата на компоненти, вредни за човешкото здраве, ви позволява да работите в съответствие с минималните правила за лична безопасност.

Не забравяйте за звукоизолационните свойства, което също ви позволява да спестите от закупуването на специални материали.

Животът е просто невероятен. Искани 50 години безпроблемна защита от изтичане на топлина. В същото време материалът не е податлив на намокряне, той е устойчив на посегателствата на насекоми и гризачи. Поради своята „каменна“ основа, той не разпространява плесени и плесени.

Състав и технология

Топлоизолационните материали Light Batts са плочи, изработени от базалтова вата по уникалната технология Flexy. Неговата характеристика е способността на един от ръбовете на изолацията да пружинира, намалявайки обема си по време на компресията и увеличавайки, когато натоварването спре. Това прави материала много по-лесен за инсталиране върху дървени и метални рамки.

Краят на Rockwool, който може да промени плътността си, е разположен на дългата страна на плочата и е маркиран за улеснение при работа. По време на монтажа такава изолация осигурява по-голяма плътност на адхезия към конструкцията в сравнение с други материали и не образува пукнатини, поради което в помещението няма течения, а топлината не излиза навън.

Включените в изолацията свързващи и водоотблъскващи импрегнации я правят водоустойчива. Въпреки че оставят възможността излишните водни пари да напускат помещението, без да се натрупват в материала. А добрите топлоизолационни свойства на плочата Rockwool се дължат на хаотичното разположение на влакната, което намалява техния коефициент на топлопроводимост.

Спецификации на Light Butts Rockwool

Rockwool Light Butts Scandi принадлежи към екологична изолация от влакна с повишена енергийна ефективност. Те имат добра еластичност и паропропускливост, ниско тегло. Те също така ще запазят собствените си качества непроменени в продължение на дълъг период от време.


Rockwool Light Butts

Основните предимства на Light Batts:

 • Поради влакнестата структура жилището е здраво защитено от топлинни загуби и прекомерен шум.
 • Естествена основа и съответствие със санитарните стандарти за безопасност.
 • Биостабилност и химическа инертност. Материалът не е обект на гниене, нападения от насекоми.
 • Упругостта на минералните лаборатории опростява, ускорява инсталацията, изключва падането от спомагателните конструкции. Каменната вата от тази марка няма да се плъзга, което гарантира високо прилягане, стаята е защитена от течение.
 • Лесно рязане, плътни ръбове, еластична, еднородна структура.
 • Той може да се свие с по-нататъшно възстановяване на формата си.
 • Лагер с ниско тегло.
 • Благодарение на високия коефициент на топлопроводимост и влакнестата структура се осигурява добър вътрешен климат. В този аспект Rockwool е по-ефективен от полистирола.
 • Възможност за отстраняване на влагата. Мини плочите Light Butts са покрити с влагоотблъскващи съединения, по време на правилния монтаж на пароизолация и вентилация, изолацията Rockwool няма да натрупва влага. Тези плочи от минерална вата могат да бъдат изложени на силно натоварване от влага или да се използват без защитата, предписана от правилата за строителни конструкции (внезапното проникване на конденз няма да причини вреда).
 • Огнеустойчивост. Долната граница на топлоустойчивост ще бъде 250 градуса, влакна - 750.


Параметри на Light Batts

Важно! Характерно предимство по време на нанасянето на минерални плочи Light Butts е комбинираната им структура с твърд външен слой, мек и лек, който прилепва към обработеното покритие.

Основни технически характеристики

ПараметърСтойност
Основна суровинаНеорганични
Топлопроводимостλ10 = 0,036 W / (m.K) λ25 = 0,037 W / (m.K) λA = 0,039 W / (m.K) λB = 0,041 W / (m.K)
Група на запалимостНегорими материали
Клас на пожарна опасност0 KM
Водопоглъщане при пълно потапяне, не повече1,0 кг / м2
Пропускливост на водна пара, не по-малкоµ = 0,3 mg / (m.h.Pa)
Модул на киселинност, не по-малък (съотношението между киселинни и основни оксиди), тип А2,0
Максимално допустима работна температура200 ° С

Преглед на нагревателите Rockwool

В допълнение към топлоизолационните плочи Light Butts Scandic за общи цели, компанията произвежда продукти със специални качества. При завършване на фасадите се използва линията Rockwool Facade Butts, която се характеризира с повишена механична якост и е оптимална за нанасяне на мазилка.

За ефективна изолация на сауни и парни бани на руската баня се произвежда продуктът Sauna Butts. Предварително е оборудван с водоустойчив и пароизолационен слой, който предпазва каменната вата от прекомерна влага

Покупката на този материал значително спестява време и улеснява монтажа, което е особено важно, ако решите да свършите работата сами

За покрива технолозите на Rockwool са разработили цяла система от взаимосвързани продукти RockRoof, включително топлоизолация, влагоустойчиви, пароизолационни материали, крепежни елементи и специални аксесоари. Закупувайки системен комплекс за покрива, вие гарантирате запазването на техническите характеристики на термичната защита за период от поне 50 години.

Къде да купя топлоизолация?

Цената на Scandic Light Butts варира главно поради разходите за транспорт и дебелината на материала. Това е средно 95-100 рубли на м2.

Отзиви за продукти на Rockwool

„Съпругът ми реши сам да свърши цялата работа по изолацията на покрива, въпреки че няма опит. По препоръка на продавача са избрани плочи Rockwool. Добре е те да не дразнят кожата като обикновената стъклена вата. И съпругът ми също хареса ръба, който може да се стисне малко и чинията лежи без пукнатини. А цената на Light Butts Scandic е същата като тази на печката TechnoNIKOL, въпреки че там няма такова изобретение. Доволни сме от покупката, купихме я в Leroy Merlin ”.

Владимир, Московска област.

„Не купих. Всички те се хвалят с новото, но всъщност - все едно, макар и само за да откъснат цената по-високо. Това, което сте виждали, е почти два пъти по-висока от цената на обикновената минерална вода! По-добре да запълните всички пукнатини с пяна, ще бъде по-евтино. "

Ярослав, Самара.

„От дълго време съветвам клиентите си да използват продуктите на Rockwool, когато изолират вана. И той не се слепва с времето и всичко е обмислено до най-малкия детайл и е лесно да се работи с него. Накратко, ако искате качество, препоръчвам да не се пести от мачове! "

Виктор Сергеев, Уфа.

Различен от другите

Официално представяне на продукта:

Трудността, с която се сблъскват строителите в собствените им домове, е липсата на тежки превозни средства за доставка на строителния материал.Наемайки кола за транспорт, човек прави допълнителни разходи. Основната цел в развитието на Scandic, търговците на Rockwool, решени да намалят разходите за доставка на изолация до работното място. Това беше постигнато чрез разработването на 60% компресионен материал. Този параметър означава, че ROCKWOOL Scandic може да издържи на компресия до 60% от обема си, когато се възстанови напълно след разтоварване. Така поставената цел беше постигната. Обемът на оригиналната опаковка е намален с 2/3. Сега една и съща машина може да отнеме 3 пъти повече изолация във вакуумна опаковка.

Параметри и видове леки фасове

Трябва да се признае, че популярността на нагревателите Rockwool би била много по-малка, ако те не притежават маса уникални свойства и характеристики, които ги отличават от обичайните материали.

В същото време потребителят може да избере не само стандартните плочи Light Butts, но и тяхната подобрена версия - Scandic, която се различава по свойства по време на монтажа и транспортирането.

Видове материали

Минералната вата Rockwool се предлага в 2 версии:

 • стандартни плочи, размерите на които са 1,0 × 0,6 м, а свиваемостта има стандартна стойност за маркови продукти от 30%, дебелината им е в диапазона 50-200 мм със стъпка от 50 мм;
 • подобрени плочи Scandic, имащи 2 допълнителни стандартни размера (0,6 × 0,8 m и 1,2 × 0,6 m) и способност за компресиране до 60%, дебелината на такива материали е 100 и 150 mm.

По този начин изолацията Scandik е или по-удобна от конвенционалните плочи за транспортиране дори в леки автомобили (малки стандартни размери), или обратно, предназначена да ускори инсталационния процес (по-голяма версия). Освен това материалът се произвежда във вакуумна опаковка, поради технологията на производство, на която срокът на годност на плочите Rockwool се увеличава няколко пъти.

Описание Rockwool Light Butts


Light Butts Scandic - минерална вата, която е направена от габро-базалтова руда

Light Butts Scandic е изолация от минерална вата, направена от габро-базалтова руда. Скалите се разтопяват при висока температура и получената лава се поставя в центрофуга, което дава възможност да се получат специални влакна, предназначени за образуване на изолация от серията Scandic. Той е допълнително обогатен с водоотблъскващи вещества, за да се изключи абсорбцията на вода по време на процеса на топлоизолация.

На последния етап от производството строителният материал се трансформира в леки хидрофобизирани плочи, които приличат на каменна вата. По време на производството се използва специална технология Flexi, благодарение на която краищата на плочите могат да бъдат притиснати. Изолационният материал е способен да извира, което значително улеснява монтажа върху конструкции с рамка от дърво или метал. Сгънатите ръбове са маркирани, на крайната част е поставена специална значка от страната с дължина 1000 mm и ширина 50 mm.

Дъските на марката са идеални за създаване на топлоизолационен слой, който не изисква специални товари. Те се използват при оформянето на прегради, тавани, подове между етажите, стени на сгради с малък брой етажи.

Прилагаме правилно

Изолация Scandic се използва за изолиране на фасадите на частни къщи, тавани, вътрешни прегради, тавани, стени, балкони, външни врати с вертикална и наклонена употреба. Няма допълнително натоварване върху плочите. Повишената плътност доведе до увеличаване на механичната стабилност на материала, но неприемливото натоварване води до неговата деформация и като следствие до влошаване на топлоизолационните му свойства.

Използвайки постелки с различна дебелина, е лесно да се постигне желаният слой изолация. Наличието на Light Butts Scandic плочи от 150 мм значително намалява разходите за труд за монтаж на изолация с големи дебелини.Ако при изчисленията се изисква дебелината на изолацията със слой от 380 mm, тогава е необходимо да се закръгли до кратно на 150, 100 или 50.

Предимства на изолацията Rockwool Scandic

Цялата изолация на Rockwool е направена от каменна вата, така че е негорима. Издържа на нагряване до + 750 ° C. Но не се препоръчва да се използва на места с температура над + 250 ° С, тъй като в този случай свързващият компонент започва да се разрушава. Топлоизолационните свойства на Rockwool се запазват, но експлоатационният живот е намален.

Ниският коефициент на топлопроводимост спомага за значително намаляване на разходите за отопление на къщата. В допълнение към отличните топлоизолационни свойства, Light Butts Scandic изолацията е и добра звукоизолация, заглушаваща въздушния шум. В сравнение с паронепроницаемия стиропор, каменната вата Rockwool извежда влагата от стаята, но не я абсорбира.

Топлоизолация Scandic, подобно на друга каменна вата, не представлява интерес за гризачите и насекомите като храна. Също така, той не поддържа растежа на мухъл и плесен, той е устойчив на киселини, основи и масла. За да се предотврати абсорбирането на водата в изолацията Scandic, повърхността й е покрита с водоотблъскващ компонент. В резултат от него капки вода текат и не попиват вътре.

Обхват, съвети за предварителна покупка и правила за съхранение

Изолационните светлинни фасове Scandic се препоръчват за ненатоварени конструкции. Използва се за топлоизолация на тавани, прегради, тавани между етажите, стени в нискоетажни сгради, балкони, подове, бани, сауни, скатни покриви и стени за сайдинг.

Преди да купите, трябва внимателно да огледате опаковката, за да не се скъса. На повърхността му не трябва да има силни вдлъбнатини или порязвания. Когато купувате топлоизолация Rockwool от неофициални дилъри, препоръчително е да проверите сертификатите за качество, за да не купите фалшификат. Разопакованият материал се съхранява само под покрив или друг заслон. Основното е, че валежите не падат върху топлоизолацията на Scandik. Необходимо е пакетите да се държат на палети. В никакъв случай не трябва да подреждате палети една върху друга. Плочите се полагат хоризонтално. Не хвърляйте, ритайте и затягайте изолираните опаковки.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни