Пълни инструкции за инсталиране на топъл покрив

Според експерти около 15% от топлината може да мине през покрива и тавана на жилищна сграда дори с основна изолация. Ако изобщо не използвате изолация, тогава останалите студени мостове през зимата неутрализират ефекта на отоплителните системи. В същото време модерните покривни конструкции и покривни покрития предоставят широки възможности за подобряване на енергийната ефективност на сградата. Правилно подреденият топъл покрив не само ще осигури микроклиматичен комфорт, но и ще удължи експлоатационния живот на таванските материали.

Конструктивни характеристики на изолирания покрив

Изолационна торта за покрива

В чистата си форма обикновеният скатен покрив е носеща рамка, образувана от греди, Mauerlat, опорни стълбове и летви, върху които е положен покривът. Конфигурациите на гредите могат да варират, но най-важното е, че дори когато са сглобени и в употреба, те могат да бъдат изолирани. Изолираната покривна конструкция се характеризира с наличието на няколко слоя изолация в преходните зони. Най-ниското ниво е пода, който отделя тавана от жилищното пространство. Това е последвано от директната изолация на склоновете от задните страни и в слоя между щайгата и покривната палуба. Освен това конструкцията на топъл покрив осигурява технологични вентилационни зони. Те могат да имат различен дизайн, но задачата на вентилационните пролуки е една и съща - да изключи натрупването на кондензат в подпокривното и таванско пространство.

Как да получите правилната форма на рампата за топъл покрив


Технологията за топъл покрив напомня на слоен кекс.

За да получите правилната форма (а тя е необходима за висококачествена изолация и външен вид), първо трябва да измерите ширината, дължината, височината и диагонала на сградата. Докато измервате, можете да откриете много неприятни неща, поради които няма да е възможно да започнете покрива веднага.

Например, противоположните стени могат да имат значителни капки, а самата сграда неочаквано да приеме формата на трапец или диамант. Всички тези проблеми могат да възникнат по различни причини: поради обичайната небрежност или поради липсата на работа на дърводелци или зидари.

Ако грешките на противоположните стени на зидарията, дори с 1 см, ще дадат 1 мм в шева на зидарията, поради несъответствието на работниците, това вече ще даде забележими разлики, до 1 см на 1 м височина на стените. Това е в случая на обичайната непоследователност на професионалните работници и ако работя като аматьор, разликата може да бъде много по-голяма.

Дефектите на стените трябва да се отстраняват, доколкото е възможно, за да се улеснят работата по изолация на покрива. За да се постигне строга хоризонталност на билото на покрива и полагане на наклона на покрива в една и съща равнина с хоризонта, е необходимо да се извърши устройството на системата на гредите.

 1. Леглото за стенни греди и подложки за окачени греди плюс Mauerlat са разположени на нивото на водата. Леглото трябва задължително да лежи хоризонтално, няма значение дали е над или под Mauerlat. Mauerlat и подложките също трябва да са изравнени по целия периметър на сградата.
 2. Разстоянието между леглото и Mauerlat трябва да бъде еднакво. Ако е необходимо, той се регулира чрез коригиране на структурата.
 3. Стелажите се закрепват само след инсталиране на леглото. Първоначално те трябва да бъдат планирани абсолютно еднакво, тяхната вертикалност не трябва да се съмнява.
 4. След инсталирането на стелажите върху тях се полага пробег, който, ако предишните стъпки са изпълнени правилно, трябва да лежат хоризонтално.
 5. След като сте монтирали вятърните опори, крачетата на гредите могат да бъдат монтирани. Дебелината на изолационния слой директно зависи от избора на дебелината на краката на гредите.

Изборът на топлоизолационен материал

Топла изолация на покрива

Оформлението на изолацията до голяма степен ще определи ефективността на топлинната бариера, но ако първоначално е бил използван грешен материал, тогава най-висококачествената инсталация няма да реши задачата за спестяване на топлина. Покривниците препоръчват да се обърне внимание на следните видове топлоизолатори:

 • Стъклената вата е евтин и лесен за инсталиране материал с приемливи изолационни характеристики. Неговата силна страна ще бъде пълното премахване на процесите на биологично разграждане, а слабото му място е загубата на изолационни качества след овлажняване.
 • Базалтова плоча. Той е и влагочувствителен изолатор, но е огнеустойчив, което също е важно за въпросното място на експлоатация.
 • Минерална вата. Разнообразни дизайни и издръжливост могат да бъдат поставени сред основните предимства на тази изолация. Топъл покрив с минерална вата запазва характеристиките си в продължение на 50 години. Но този материал трябва да бъде защитен от всякакъв контакт с влага.
 • Стиропор. Друга възможност за бюджетна изолация, която има прилични изолационни свойства, но има много структурни недостатъци. Използвайте пяна само с добра механична защита.
 • Полиуретанова пяна. Изолация от пяна с ниска топлопроводимост. Без него е трудно да се направи, когато се запечатват труднодостъпни пукнатини и пролуки.

Подготовка на покрива

Пълни инструкции за инсталиране на топъл покрив

Схема за монтаж на изолация.

Когато изолирате покрив със собствените си ръце, на първо място, трябва да изготвите работен план и да вземете решение за топлоизолационни материали. Всеки покрив, независимо от вида на конструкцията, се състои от външна и вътрешна част. Покривът отвън (от улицата) се нарича покрив, а отвътре е изграден от рамка от греди и подови плочи. За да може покривът да е топъл и да служи дълго време, преди започване на работа, ако е необходимо, е необходимо да се извършат ремонтни дейности, да се отървете от влагата и всички нейни прояви върху покривната конструкция: ръжда, плесен или плесен . В този случай металните части се почистват с метална четка и се покриват с антикорозионни агенти, а участъците, засегнати от плесен или гъбички, се обработват с антисептични съединения.

Независимо от вида на покрива, при липса на изолация, загубата на топлина у дома може да бъде 25%

Въз основа на това е важно да изберете подходящ топлоизолационен материал. За да се опрости монтирането на изолацията със собствените ви ръце, ширината на плочите трябва да съответства на разстоянието между гредите

В противен случай в незапълнените зони ще се образуват студени зони, което ще доведе до намаляване на качеството на изолационната конструкция. Ако използвате ролка изолация (вместо плоча), тогава можете да зададете всякаква ширина, като изрежете ролката с обикновен трион върху дърво. Това ще бъде от значение, ако разстоянието между гредите е различно. За да се поддържа топъл покривът, днес има богат избор от нагреватели. Всеки от тях има свои плюсове и минуси:

Пълни инструкции за инсталиране на топъл покрив

Схема на скатен покрив с изолация.

 1. Стъклената вата е относително евтина, лесна за инсталиране и има добри топлоизолационни характеристики. Той трябва да се използва заедно с хидроизолация, тъй като при намокряне може да загуби до 60% от своите топлоизолационни свойства. Това не е благоприятна среда за живота на гризачи и насекоми.
 2. Минерална вата - подобна по характеристики на стъклената вата, но има дълъг експлоатационен живот (до 50 години). Той е много удобен за самостоятелен монтаж, тъй като се произвежда на рула или под формата на плочи.
 3. Базалтови плочи - основното предимство на тази изолация е нейната висока огнеустойчивост. Когато е мокър, той губи своите топлоизолационни свойства, поради което, подобно на други влакнести изолации, си струва да се предпази от влага.
 4. Пенопластът е един от най-евтините, но не по-малко ефективни изолационни материали. Разнообразието от размери на плочите позволява да се използва за всяка покривна конструкция. Недостатъкът е крехкостта на плочите, така че трябва да бъдете внимателни по време на монтажа. В този случай покривът може да се превърне в местообитание за гризачи, когато се използва пяна като изолация.
 5. Разширена глина - основното предимство е екологичността и огнеустойчивостта на материала. Освен това е устойчив на биологични ефекти. Но технологията за нанасяне се разпростира главно върху хоризонтални повърхности (покривни плочи, таван), което ограничава приложението му. Освен това е по-тежък от минералната вата.
 6. Полиуретановата пяна е течна изолация с доста ниска топлопроводимост. Нанася се чрез пръскане върху подготвения хидроизолационен слой. Подходящ в случаите, когато трябва бързо да извършите мерки за изолация.

Монтаж на топлоизолатор

Монтиране на топлоизолатор на покрива

Изолацията е вградена в конструкцията на склоновете отвътре. Обикновено формата на изолацията на покрива е плоча или дебел рулонен материал като рогозки. Полагането се извършва върху подготвена повърхност с профилни носещи ленти. На гредите на гредите е монтирана щайга от дървени пръти, към която впоследствие е фиксиран топлоизолатор. Закрепването може да се извърши с монтажни скоби, винтове или лепило. Това не е фундаментално важно, тъй като плочата или рогозките трябва да бъдат покрити с решетка, чиито ленти са заковани на гредите на топлия покрив. Изолацията се извършва по метода на твърда обвивка с пълно запечатване. Прорезите, техническите пролуки и фуги се запечатват или с влагоустойчиви уплътнители, или с гореспоменатата полиуретанова пяна. За по-голяма структурна надеждност е препоръчително да продължите външната щайга до гредите Mauerlat, където започват стените на къщата.

Направи си сам изолация на покрива

Работата по изолация на покрива не трябва да се извършва с помощта на специалист, всичко може да се направи със собствените си ръце. Целият процес трябва да започне с избора на необходимите материали и създаването на план и работна схема. Всеки покрив се състои от външна (покрив) и вътрешна (таван и греди) части.

Всички изолационни работи се извършват само след проверка на тези компоненти и, ако е необходимо, те се ремонтират. След това те премахват излишната влага и се отърват от влага и плесен.

Схема за изолация на покрива на къщата

За да се предотвратят бактериални повреди на дървени конструкции, вътрешната повърхност на покрива се обработва с антисептик, а за защита на металните конструкции от ръжда такива повърхности се обработват с антикорозионни съединения.

Полагане на хидро и пароизолация

Топла пароизолация на покрива

Преглед на топлоизолаторите показа, че без надеждна защита от влага материалът просто ще се намокри и ще спре да изпълнява основната си функция. Следователно следващата стъпка е да се погрижите за хидроизолацията и пароизолацията. За това се използват мембранни филмови материали, които не изискват носеща конструкция за закрепване. По-специално, за подреждане на топъл покрив се препоръчва да се използват хидроизолатори Uniflex, Linokrom и Technoelast. В някои модификации те изпълняват и функцията на бариера срещу пара. Полагането се извършва върху повърхност с неподвижен топлоизолатор чрез залепване. Има самозалепващи се филми, но универсални строителни смеси могат да се използват и за фиксиране на изолатори с водоотблъскващ ефект. Непременно филмът се затваря отвън с ленти на стъпки от 20-30 cm.

Възможности за монтаж за подреждане

Пълни инструкции за инсталиране на топъл покрив

Изолация на неотопляемо таванско помещение

Най-простият тип устройство за изолация на покрива е топлоизолацията на неотопляемо таванско помещение, тъй като изолацията на покривните склонове е нерационална.Най-разумното нещо в този случай е да изолирате таванския етаж. Структурно се извършва, както следва:

Пълни инструкции за инсталиране на топъл покрив

 • прикрепяне на бариера срещу пара с припокриване отдолу към лаговете, създава препятствие за движещата се пара;
 • поставете изолация между изоставанията;
 • за да може човек да се движи по топлоизолацията, или тя е покрита с непрекъсната настилка, или са положени "пътеки" от дъски.

Топлоизолацията трябва постоянно да се изсушава, поради което в фронтоните са предвидени вентилационни отвори, а под покривния материал е монтирана хидроизолация, за да се предпази от възможни течове.

Изолация на топъл скатен покрив

Пълни инструкции за инсталиране на топъл покрив

Топлоизолацията на използвания таван или жилищен таван е малко по-сложна. Дизайнът на изолацията, който включва и топлоизолацията на склоновете, е както следва:

Парна бариера

Необходимо е да се сведе до минимум проникването на пари от жилищни помещения в топлоизолация. Пароизолационният филм се състои от няколко слоя полиетилен в няколко слоя и подсилваща мрежа от полиетилен или полипропилен. Закрепването се извършва или с телбод, или презрамки.

В същото време е важно фугите да се залепят със строителна бутилова лента.

Когато се монтира пароизолация, се изисква специално внимание на точките на свързване. Те също са залепени с бутилова лента.

Изолация на покрива

Изолацията на изчислената дебелина се запълва в пространството между гредите

Изчисленията отчитат коефициента на топлопроводимост и условията на работа на скатния покрив. Доста често минералната вата действа като нагревател (плътност - 30-50 кг / куб. Метър

м) и щапелни фибростъкло. За допълнително закрепване на влакнести материали се използват и удължители от въдица или въже. Ако височината на гредите не е достатъчна за полагане на изолацията с необходимата дебелина, тя се увеличава чрез допълнително запълване на дървения материал към гредите.

Изолационна хидроизолация

Основната функция на този слой е защитна: първо, от течове на покривното покритие и второ, от кондензат, който се образува върху някои от неговите видове. За хидроизолация нанесете:

 • хидро-бариера, направена подобно на пароизолация от PE слоеве с подсилваща решетка с тази разлика, че върху нея се правят допълнителни микроперфорации и конусни пробиви за отстраняване на парата. По време на монтажа се запазва празнина от няколко сантиметра между топлоизолацията и хидропреградата.
 • супердифузионна мембрана, чиято капацитет на пропускане на пара е много висока в сравнение с филмова хидробариера. Полага се директно върху топлоизолационния слой без никакви пролуки.

Вентилирана междина

Над хидроизолационния слой трябва да се осигури въздушна междина за вентилация, чрез която парата, която излиза през хидроизолацията от изолацията, се отстранява. Въздухът се поставя върху стрехите и билото.

Подструктура за покриви

Като правило, за полагане на покрива е необходимо да се подреди решетката - масивна или решетъчна с определена стъпка.

Създаване на вентилирана междина

Отстраняването на кондензат изпод покривното пространство е не само мярка за защита на топлоизолатора. Системата от дървени греди също е чувствителна към влага и ако не мислите за каналите за циркулация на въздуха, тогава още в първите месеци на работа можете да откриете огнища на развитие на гъбички и плесени. Как да направите топъл покрив с вентилационна междина? Най-добрият вариант е да се използват перфорирани стрехи върху надвесите. Това са специални пластмасови кутии, които се монтират по краищата на склоновете, образувайки буферна зона с въздушен топлообмен. По този начин ще бъде осигурена ефективна вентилация на пространството от дъното без риск от валежи.

Топла вентилация на покрива

Изолация на покрива: подготвителен етап

Видове закрепване на изолация.

Нека се заемем с работата и да разберем как да направим покрива топъл.Покривът е най-горната структурна част на всяка сграда; той е проектиран да предпазва конструкцията от всякакви външни влияния. Монтажът на покривна изолация се извършва, като се вземе предвид местният климат, структурата на сградата. Технологията за изолация на покрива не зависи от материала, от който е построена къщата: покривите както на тухлени, така и на дървени сгради са изолирани по същата технология. Ако помещенията са жилищни, тогава се препоръчва покривът да бъде изолиран както отвън, така и отвътре, а ако сградата се използва като нежилищна, последната точка може да бъде пропусната.

Преди да извършите работа по изолация на покрива, е необходимо да проверите покривната конструкция и да отстраните всички неизправности (ако е необходимо, заменете повредените зони с нови). Освен това е необходимо да се премахне плесента по цялата повърхност на покрива, да се третира с антисептик или друг специален агент, който да предотврати появата и разпространението на мухъл и плесен. Елиминирайте всички неизправности в окабеляването, водопровода и други комуникации. Завършен? Тогава е време да загреете покрива си.

Избор на топъл покрив

Покривната настилка може да има различни спестяващи топлина качества. Покривът в този смисъл играе решаваща роля, но далеч не винаги е възможно по принцип да се използва плътно покритие с добро уплътнение. Например, битумните херпес зостер, поради тяхната гравитация, са противопоказани за монтаж на слаби греди системи в много частни къщи. Изходът ще бъде многостепенен топъл покрив - покрив, чието горно ниво е оформено от няколко технологични слоя. Първият слой по склоновете може да бъде положен с пароизолация и след това ще последват вятърни и водни изолатори. Задачата за топлоизолация в тази част не е най-важната, тъй като вече монтираната задна обвивка ще бъде отговорна за регулирането на топлинните потоци. В структурата на покривната система е важно да се осигури защита срещу физически влияния, включително вятър, валежи, сняг и др.

Изолиран покрив

Изборът на материал за студен покрив

Невъзможно е обаче да се монтира нагревател близо до такъв филм. Факт е, че когато влезе в контакт с изолацията, филмът губи изолационните си свойства и изолацията всъщност се намокри.Така че, ако в бъдеще се планира оборудване или изолация на тавана или тавана, по-добре е да се използва хидроизолационна мембрана.

Пълни инструкции за инсталиране на топъл покрив

Когато инсталирате студен покрив, можете да използвате всички традиционни материали като покритие, за което не се изисква солидна основа. Оптималното решение обаче според експертите е профилирана ламарина или метална керемида, които са технологично усъвършенствани, трайни и надеждни покривни материали.

Стоманен профилиран лист

Най-простото решение за студен покрив в случай на нежилищна сграда е използването на стоманен профилиран лист с антикондензационно покритие. Този материал, който има структурата на синтетичен филц, се нанася върху обратната страна на профилирания лист директно по време на производствения процес.

Между преплетените влакна от синтетичен филц има множество малки въздушни кухини, поради което покритието се натрупва и задържа известно количество влага (до 1 l / m2). С повишаването на температурата на въздуха той започва енергично да се изпарява. В този случай всъщност няма нужда да се организира контрарешетка или да се постави хидроизолационен филм.

Монтажът на покрив, изработен от профилиран лист с антикондензационно покритие, се извършва по същия начин като монтажа на конвенционална настилка. За монтажни работи не са необходими нито специализирани инструменти, нито допълнителни аксесоари. Този материал постига 30% икономия на разходи от очакваните разходи.

Антикондензационното покритие намалява шума от вятър, градушка и дъжд, предотвратява образуването на мухъл и плесен и се почиства лесно от замърсявания под налягане с вода.

2019 stylekrov.ru

Подова изолация

Основната бариера за външния студ от горната част на къщата е покритието между етажите, което отделя тавана от долните стаи. В тази област има много повече възможности за изолация. Те трябва да бъдат използвани с пълния си потенциал. В самата ниша на топлото припокриване на покрива може да се излее слой от експандирана глина или дървени стърготини. Това са насипни топлоизолатори, чиито предимства включват екологичност и достъпни разходи. Експандираната глина обаче дава голямо тегло натоварване, а дървените стърготини са горим материал и са склонни към биологични щети. Е, тогава, вече на повърхността на пода, е монтиран хоризонтален щайга, в клетките на която също са положени топлоизолационни плочи. Ако дизайнът позволява височина, тогава можете да направите двойна обшивка с разположението на различни изолационни влакна в кръстосан модел.

Разхлабена изолация на покрива

Как да изберем изолация

Топлоизолацията на покрива "пай" е еднаква за всички варианти на покрива

Самата технология, чрез която ще се извърши изолацията на покрива, зависи от различни климатични фактори на определен регион.

И така, дебелината на материала за изолация се изчислява въз основа на най-ниската температура в тази област. За да получите максимален ефект, по време на устройството на покривна изолация със собствените си ръце се препоръчва да се комбинират материали.

Когато правите избор от тях, е необходимо да вземете предвид такива нюанси като:

 • климатът на региона;
 • дебелината на стените на конструкцията;
 • нивото на якост на покрива, както и неговата форма и ъгъл на наклон.

За да изолирате таванския покрив, той трябва да бъде покрит с добри топлоизолационни материали. Но за да създадете термична защита за пода на тавана, вече можете да използвате по-евтини опции под формата на дървени стърготини или експандирана глина. В същото време е важно да запомните, че правилната топлоизолация на покрива ще помогне да се запази по-дълго надеждното състояние на конструкцията на цялата сграда.

Характеристики на изолация на плосък покрив

В този случай акцентът е върху използването на насипни топлоизолатори и течна хидроизолация. Що се отнася до първата, не трябва да се използва експандирана глина с дървени стърготини, а специални леки материали като трохи от експандиран полистирол, пеноизол или пяно стъкло. Но основната характеристика се крие в структурното решение - създаването на специален люк под покривната плоча под формата на ниша с дебелина 15-20 см. Това пространство е изцяло запълнено с изолатор. Отвън плоската, топла покривна конструкция е покрита с разтопен битум с помощта на газова горелка. Оформя се напълно запечатана покривна палуба, която ще осигури хидро и пароизолация.

Топъл плосък покрив

Необходими материали за работа

За работа по изолацията на скатен покрив ще ви трябва:

 • винтове и пирони;
 • дървени летви;
 • пароизолационна мембрана;
 • импрегнация за дърво;
 • хидроизолация;
 • довършителни материали.

За работа с плосък покрив са ви необходими:

 • пароизолация;
 • хидроизолация;
 • дренажен слой материал;
 • цимент;
 • пясък.

Последните три точки не са задължителни, ако не се предвижда по-нататъшната експлоатация на покрива.

Как и какво да изолирате плосък покрив

Топлоизолацията на плосък покрив следва малко по-различна схема. Началото на работата е определянето на целта на помещенията. Предполагаемото използване на тавана като фитнес зала или друго място за забавление предполага, че покривът трябва да е наистина здрав, за да може да издържи на сериозни натоварвания.

 1. За да се образува лек наклон на покрива, върху стоманобетонна плоча се прави циментова замазка;
 2. След това, както в случая на скатен покрив, се полага хидроизолационен слой;
 3. След приключване на тези работи всичко е покрито отгоре със слой топлоизолационен материал (пяна, каменна вата, екструдиран пенополистирол и др.), Върху който е положен слой от фибростъкло или геотекстил.
 4. И последният етап е засипване на камъчета или слой чакъл и последващо полагане на под или тротоарни плочи.

Схема за изолация на плосък покрив

Ако под покрива няма жилищно пространство, тогава пароизолационният слой и изолацията се поставят на тавана, а хидроизолационният слой се поставя под покривния материал. И в случай на пълно неизползване на таванския плосък покрив, изолацията се извършва или отвътре, или отвън.

Изолационни материали

Съвременните производители предлагат широка гама от материали за изолация на покрива. Най-популярните са:

 • Минерална вата (фибростъкло, каменни плочи);
 • Екструдиран пенополистирол;
 • Полиуретанова пяна.

Материалът, върху който да се спрем, определя характеристиките на покрива. Например скатните покриви са за предпочитане да се изолират с фибростъкло.

Фибростъкло

Този материал има отлични топлоизолационни и звукоизолиращи свойства. Също така фибростъклото е издръжливо, срокът на употреба достига петдесет години, огнеустойчив е и паропропусклив. И, разбира се, цената, закупуването на такъв материал е доста евтино удоволствие.

Минерална вата

В зависимост от оригиналния вид материал (камък или стъкло), минералната вата се разделя на два вида:

Каменна вата - влакнестата структура на материала, образувана от топене на малки частици скали, както и различни шлаки и смеси, получени в индустриалната металургия, правят продукта наистина уникален.

Материалът не се страхува от високи температури и освен това е достатъчно устойчив на агресивни химикали.


Стъклена вата - топлоизолационен материал с въздушни влакна, които са особено трайни. Продуктът се получава чрез топене на обикновено стъкло. Подобно на каменната вата, изолацията е силно устойчива на химически продукти и не изгаря.

Топлопроводимостта на стъклената вата е 0,05 W / m ° C при 25 ° C. По време на работа стъклената вата практически не се свива, а влакнестата й структура, дори след дълъг период от време, остава същата еластична и еластична.

Минералната вата има отлични характеристики по следните показатели:

 • Ниска топлопроводимост;
 • Отлична шумоизолация;
 • Огнеустойчивост, което е много важно за покривния материал;
 • Висока екологичност и издръжливост.

Стиропор и пеноплекс

И двата нагревателя имат сравнително ниско специфично тегло, така че тяхното използване не затруднява покрива и не предвижда допълнително използване на материал, който изолира срещу пара, тъй като нито пяната, нито пяната не абсорбират влагата.

Полиуретанова пяна

Един от съвременните материали е полиуретановата пяна.

Не е необходимо да се залепва или заковава на повърхността, нанася се чрез пръскане върху нея. Този материал има отлична адхезия към повърхностите и резултатът е трайна, безшевна конструкция, която не позволява на студа или влагата да преминават.

Изолация на тавана в къща със студен покрив

Когато материалите са избрани, можете да преминете директно към процеса на полагане на материала. Особеността на този процес зависи от покривната конструкция и бъдещото използване на тавана.

Ако използването на тавана като жилищно пространство не е предвидено, то изолационният материал се полага на пода на тавана между трупите, а не между гредите на покрива. Отгоре се полага мембрана за подобряване на паропропускливостта, след което тя може да бъде покрита с всяко подово покритие.

За да се изключи образуването на появата на „студени мостове“, изолацията трябва да се придържа към трупите възможно най-плътно. За да направите това, когато режете изолацията, нейният размер трябва да бъде направен на 1-2 см... по-широко от разстоянието между изоставанията.

Изолация на тавана отвътре

Ако е решено да се оборудва таванското помещение за жилищно пространство, трябва да изолирате покрива със собствените си ръце, използвайки различна технология:

 1. Първоначално се полага хидроизолационен слой, който предпазва изолационния материал от намокряне. За да направите това, хидроизолационната мембрана се полага върху решетката и се фиксира с решетъчни решетки;
 2. След това самата изолация се полага между гредите. За да се избегне образуването на празнини, по време на монтажа трябва да се придържате към същата технология, както при изолиране на тавана - изолацията трябва да бъде по-широка с 1-2 см.
 3. Като паропропусклив слой, върху изолацията е прикрепен пароизолационен филм, на фугите, той се полага с припокриване;
 4. Филмът е фиксиран отгоре с решетки, които ще служат като основа за довършителни работи.

Изолиран тавански етаж

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни