Топлоизолация на алуминиеви прозорци в Санкт Петербург и Ленинградска област


Топлоизолация на алуминиеви конструкции на прозорци

Когато се използва алуминиева рамка за остъкляване, не може да не се отбележат някои от нейните свойства: заедно с висока якост, лекота и ниска цена, този материал има висока топлопроводимост, което не се счита от всички за положителна характеристика.

Алуминиевият профил образува вертикални стълбове и хоризонтални транеци, като по този начин контурът на остъкляването е разделен на сектори. Или прозорец с отварящи се крила, или „тъпо“ стъкло (фиксирано), или непрозрачен панел е инсталиран във всеки сектор.

В някои случаи балконът или лоджията са оборудвани с единични стъкла, вкарани в алуминиев профил. Цената на такива конструкции е ниска. Всички разходи за изолация обаче се поемат от жителите.

Има няколко опции за изолиране на такъв прозорец:

Топлоизолация на алуминиева дограма чрез инсталиране на втори ред остъкляване е най-евтиният и лесен начин да се спаси балконът от замръзване, а също така осигурява добро ниво на звукоизолация. Тази техника се използва и когато не е възможно да се демонтира алуминиевият профил, с който е оборудвана вашата лоджия. Този метод обаче има недостатък. Прозорец, затворен с вътрешна термична верига, е доста труден за почистване и не всяка лоджия може да издържи на голяма маса остъклявания. В резултат на това този метод се използва рядко.

В някои случаи лоджията е напълно освободена от остъкляване: цялата алуминиева рамка е премахната и на нейно място е инсталиран "топъл" контур. Но изолацията по този начин е възможна, ако лоджията или балконът има самостоятелно остъкляване в рамките на един етаж.

С чрез остъкляване, покриващо няколко етажа, за да се изолира прозорецът, най-често се използва третият метод. Отварящите се крила се сменят върху PVC прозоречната конструкция, а "слепите" очила се отстраняват и на тяхно място се монтират прозорци с двоен стъклопакет. След това, с помощта на сандвич панели, останалите участъци от старото остъкляване се изолират.

Ако изолацията се извършва по този начин, тогава лоджията и балконът могат безопасно да се използват като приятно допълнение към жилищното пространство през цялата година.

Експертен отговор

Изборът на студено остъкляване е възможен само поради технически и икономически предимства. Втори ред остъкляване - евтин и лесен начин да спасите къщата си от замръзване. Тази опция се използва, ако демонтирането на алуминиевия профил не е възможно.

Никоя конструкция не може да издържи на голяма маса, затова първо трябва да се консултирате със специалист.

През зимата лоджията не може да се използва като допълнителна стая, тъй като температурата в лоджията ще бъде по-ниска, отколкото в други части на апартамента.

За да се използва пълноценно цялото пространство, трябва да се монтират пластмасови прозорци, които ще предотвратят появата на „студени мостове“, които охлаждат целия апартамент.

Високата степен на топлоизолация е основната техническа характеристика на PVC, но разходите за инсталиране на такава система ще бъдат много по-скъпи от алуминиев (студен) прозорец.

PVC прозорец

Преди да направите покупка на строителни материали, трябва да решите за какви цели трябва да изпълнява лоджията.

Дървено-алуминиевите прозорци ви позволяват да получите добре изолирана лоджия дори през зимния сезон. Те са два вида:

 • С декоративни вложки и наслагвания (от страната на прозореца).
 • Дървени рамки с декоративни наслагвания (от улицата).

Студено и топло остъкляване на лоджията

Прозорецът от алуминиев профил няма да може да задържа топлината на правилното ниво, поради което такова остъкляване се нарича "студено". През зимата лоджия (балкон) с такова остъкляване не може да се използва като допълнително жилищно пространство поради така наречените студени мостове. Чрез тях въздухът вътре ще се охлажда. За да може лоджията да се използва изцяло като кабинет или зимна градина, се използва "топло" остъкляване, което предвижда инсталирането на пластмасови прозорци. Предимството на PVC конструкциите е висока степен на топлоизолация, но "студен" алуминиев прозорец по време на монтажа е много по-евтин. По този начин, когато избирате вида на остъкляването, е необходимо да решите как в крайна сметка ще се използва лоджията.

Разбира се, можете сами да направите изолация, така че балконът или лоджията да са не само надежден щит от студа за дълго време, но и да радва окото с изряден външен вид, препоръчително е да се обърнете към професионалисти за помощ. ще извърши цялата необходима работа, ще трябва само да се насладите на уюта на дома си, гледайки през топъл прозорец при лошо време или зимен студ!

Изолация на прозорци сами

Както може би сте забелязали, тази процедура изисква много обширни знания и умения в областта на ремонта на прозорци. Освен това е много важно да се разбере защо се предприема тази или онази стъпка: можете да регулирате прозорците според инструкциите от Интернет (не всички са от значение, повярвайте ни), да замените печата, дори да се опитате да запечатате склонове или перваза на прозореца. Но далеч не е фактът, че изразходваните от вас усилия и пари ще донесат желания резултат.

Без знание за спецификата на функционирането на цялата прозоречна система на определена марка, вашите усилия и ресурси могат да бъдат пропилени. Освен това можете влошават ситуацията и причиняват сериозни щети, защото модерен прозорец с двоен стъклопакет е сложен и сложен механизъм!

Свържете се с нашата компания за помощ - и няма да ви боли главата при намирането на качествени материали и правилни инструкции и ще можете да направите нещо наистина приятно в топлина и комфорт.

Как можете да изолирате балкон със студено остъкляване

Разработчиците на жилищни квартали в големи градове, областни центрове и дори малки населени места възлагат къщи със стандартно остъкляване на балкони и лоджии. Стандартната схема за нейното изпълнение е инсталирането на рамка от алуминиев профил и монтаж в крилата на прозорците от еднолистно стъкло. Това се дължи на факта, че според съществуващите стандарти и строителни норми балконите и лоджиите не са жилищни помещения, а изпълняват спомагателни функции и следователно не се нуждаят от изолация. От финансова гледна точка такъв дизайн е най-икономичен за предприемача и го освобождава от отговорност за несъвършенства, които могат да възникнат по време на монтажа на по-скъпи и взискателни топло остъкляване.

Напоследък модерна тенденция е изолацията на балкона със студено остъкляване, което позволява на жителите не само да пестят топлинна енергия, която подлежи на отчитане и подходящо заплащане, но и да разширява полезната жилищна площ на апартамента. На топъл балкон можете да организирате работилница, да направите кабинет, да създадете оранжерия за цветя или зеленчуци.

В същото време възниква въпросът за собствениците на жилища: как да се изолират балконите със студено остъкляване. Ако стените и парапетът могат да бъдат покрити с ефективна модерна изолация и покрити отгоре с довършителни работи от редица често срещани и популярни материали, тогава решението на проблема със студеното остъкляване е много по-трудно.

Ситуацията се влошава от факта, че всякакви промени и промени в стандартното остъкляване могат да доведат до промяна във външния вид на фасадата на сградата и реконструкцията може да не бъде одобрена от съответните служби.В резултат на това замяната на студено стъкло с топло остъкляване може да бъде забранено. А в случай на работа, извършена без разрешение, могат да последват наказания и съдебен процес, в резултат на което обикновено се взема решение за демонтиране на инсталираното остъкляване.

Процедурата за изолиране на балкон със студено остъкляване

През студения сезон жителите на апартаментите се сблъскват с въпроса: как да изолират остъкления си балкон, за да го използват, точно както през лятото, въпреки ужасния студ пред прозорците. Решението на този проблем ще бъде поетапна изолация на всички повърхности на балкона. За комфортен престой върху него през зимния сезон е необходимо правилно да се обмисли изборът на материали за топлоизолация. Качеството и редът на работа са еднакво важни в процеса на изолация.

Топлоизолация на балкон с тухлен парапет

Изолационният материал ще помогне за ефективното изолиране на балкона на техните тухли.
Повечето от фасадите на новите къщи съставляват една архитектурна композиция. Нарушаването на нейната цялост чрез натрупване на допълнителни материали за изолация е неприемливо или е свързано с множество бюрократични закъснения в координацията. Най-добрият начин за изолиране на студено остъклени балкони е използването на изолационни материали от вътрешната страна на стаята.

Балкон или лоджия често има тухлен парапет. Монтажът на алуминиеви прозорци с този дизайн се извършва директно върху горния ред тухли. Изолацията на такова помещение ще бъде ефективна поради факта, че върху парапетната стена може да се положи изолационен материал с ниска топлопроводимост.

Изолация на стъкло

По-голямата част от топлината ще мине през стъклото
В случая, когато са инсталирани пластмасови прозорци с двоен стъклопакет, прозорецът няма да изисква допълнителна изолация. За да се изолира течащата връзка между стъклото и рамката, върху фугите се нанася специален полиуретанов уплътнител, за да се предотврати проникването на въздух.

Най-големите загуби на топлина ще възникнат чрез остъкляването.

Подова изолация

Пенофол може да се използва като изолация
Важен компонент за получаване на топла стая е подовата изолация. За по-добра топлоизолация можете да използвате следните материали:

 1. Пенофол.
 2. Електрическа подова изолация.
 3. Барът е дървен.
 4. Стиропор или минерална вата.
 5. Полиуретанова пяна.
 6. Подова дъска.

Покрит с фолио пенофол се полага върху повърхността на бетонния под. Този материал има отлични изолационни свойства. Той ще предотврати натрупването на конденз в пода, осигурявайки достъп на кислород за предотвратяване на влага и мухъл. Следващата стъпка е инсталирането на електрическо подово отопление.

Топъл под - една от опциите за изолиране на балкон

Дебелината на изоставането определя размера на изолационния слой. Колкото по-голям е неговият слой, толкова по-добра е топлоизолацията. При монтажа е необходимо да се вземе предвид височината от бъдещия под до парапета. В стандартната версия тя варира от 95 до 105 см. Безопасността на човек на балкона винаги е на преден план, така че трябва да изберете дебелината на дървения труп, като вземете предвид височината на строителната торта на пода.

Паралелно един на друг в една равнина се монтират дървени блокове със стъпка 30-40 см. Между тях се поставя минерална вата или пяна. Всички пукнатини, образувани по време на инсталационния процес, могат да бъдат запечатани с полиуретанова пяна. През зимния сезон се използва специална полиуретанова пяна, която има свойства на втвърдяване при ниски температури на въздуха.

Върху положените трупи се полага подова дъска за боядисване и лакиране. Можете да използвате грубо дърво и след това да поставите малко довършителни материали върху него.

Изолация на стени и тавани

За изолация на стени можете да използвате следните компоненти:

 1. Пенофол.
 2. Дървени решетки.
 3. Пяна с висока плътност.
 4. Полиуретанова пяна.

За укрепване на балкона вижте видеото:

Стените, изискващи изолация, се облицоват с пенофол. Решетката обикновено се прави от пръчка 50x50 мм. За удобство стъпката между прътите може да се направи в съответствие с ширината на пълнителя. Стиропорът се поставя между решетките и се закрепва към стената с помощта на пластмасови „гъбички“. Прорезите, образувани по време на монтажа, също са запечатани с полиуретанова пяна. Като облицовка може да се използва евролиния или имитация на бар. Пластмасовите панели са подходящи и за облицовка на стени.

Топлоизолация на панорамни балкони

Панорамните балкони имат отличен външен вид, имат редица предимства пред частично остъклените балкони по отношение на естетиката. Но изолацията на такъв балкон със студено остъкляване ще доведе до големи финансови разходи. Изолацията на пода, тавана и стените, с изключение на фасадата, може да се извърши по същия начин, както в случай на парапетни балкони, но остъклената стена ще изисква различен метод на изолация.

Как да изолирате панорамни балкони, вижте това видео:

Рамката на системата за студено остъкляване се състои от алуминиев профил, който има отлична топлопроводимост.

Подаването на топлина в такова помещение при отрицателна температура на въздуха навън ще доведе до образуване на лед върху стъклото, а отоплението ще бъде незначително поради сериозни топлинни загуби.

Както бе споменато по-горе, неразрешените промени във фасадата на жилищна жилищна сграда могат да доведат до конфликт с местните власти и с останалите жители на сградата.

Монтаж на допълнителен контур за остъкляване

Когато инсталирате допълнителен контур за остъкляване, използваемото пространство няма да намалее много
Монтажът на втория ред прозорци с двоен стъклопакет няма да навреди на цялостния вид на сградата. Получената въздушна камера ще осигури задържане на топлина на балкона или лоджията. Недостатъкът на този метод на изолация ще бъде неудобството при измиване на стъклата вътре в камерата. Използваемото пространство на стаята ще бъде намалено от отстъпа и дебелината на вътрешната стена, което може да бъде значителен недостатък в ограничена площ.

Енергоспестяващ филм върху стъкло

Има специален филм, който се залепва директно върху стъклото. Той значително пречи на добрата топлопроводимост. С помощта на енергоспестяващ филм могат да се постигнат икономии на топлина от 20-30%. Външният вид на прозорците изобщо няма да се промени, когато е залепен. Също така такъв филм предпазва от вредното слънчево лъчение.

Гледайте това видео за това как правилно да приложите енергоспестяващ филм:

Подмяна на профил

За да изолирате рамката на конструкцията, можете да замените съществуващия алуминиев профил със същия аналог, но със специална вложка от полиамид. Този метод е доста скъп, тъй като ще трябва да замените напълно цялата рамка на остъкляващата стена.

Топлоизолацията на балкона, която първоначално е била замислена от дизайнера като хладилна стая, е доста скъпа и отнемаща време задача. Препоръчително е да получите компетентни съвети от специалисти в областта на строителството, преди да вземете решение за изолация.

balkon.експерт

Регистрация на разрешение за остъкляване на балкон

Няма ясна правна регулаторна рамка по въпроса за остъкляването на балкони, така че е трудно да се отговори дали е необходимо да се декларира това и има ли смисъл от скъпата регистрация на разрешителните. Настоящото законодателство предвижда процедурата за официална регистрация на ремонтни дейности в редица случаи, когато се извършва преустройство в апартаменти. Монтаж, демонтаж, пребоядисване и промяна на конфигурацията на балконните рамки не се отнасят за реконструкция или преустройство, поради което възможността за тяхното изпълнение и законността на монтажа се определят от местни служители или представители на архитектурни служби. Оплаквания относно собствениците могат да възникнат, ако по време на модернизацията се промени цветът на цялата рамка на профила или формата на дограмата.

Техники за преобразуване на студено остъкляване

Алуминиевата рамка със студено единично стъкло на балкона предпазва стаята от валежи, улични замърсявания, вятър и прах, но не и от студения въздух през зимата. По-голямата част от жителите не са изправени пред въпроса дали е необходимо да се изолира балконът или лоджията, всички те биха искали да изолират балкона със студено остъкляване. Съществуват значителен брой идеи и методи за решаване на този въпрос от майстори и реномирани фирми за прозорци, реконструкцията се отнася до изолацията на самия профил и подмяната на остъкляването, основните методи се състоят от следните работи:

 • Топлоизолация на алуминиевия профил. Най-често се залепва с пеноизол или пенофол отвътре, ефективността на този метод е близка до нулата, единственият плюс е, че изолаторът ще предотврати залепването на ръцете и други части на тялото през замръзналата алуминиева рамка през зимата.

Свързана статия: Разширяване на балкона в основата на плочата

 • Поставяне на единично стъкло с топлоизолационен филм или замяната му с топлоспестяващи видове. В първия случай филмът е в състояние да намали топлинните загуби през стъклото с 30%; при инсталиране на остъкляване с отражение на топлинно излъчване, топлинните загуби могат да бъдат намалени от един и половина до два пъти. Тези предимства обаче са сведени до минимум от втвърдяването на стъклени и метални балконски рамки през зимата.
 • Подмяна на крила на прозорци. Някои майстори, поради факта, че е технически трудно да замените единично стъкло с топъл многокамерен стъклен блок в крилото, премахват студените стъкла на прозорците и инсталират на тяхно място прозорци с многокамерни двойни стъкла. Тъй като алуминиевата рамка е заменена от PVC конструкция, прозорците се различават по цвят от алуминиевата рамка и нарушават естетиката на екстериора на сградата. Друг недостатък на дизайна е инсталирането на тежки прозорци с многокамерни прозорци с двоен стъклопакет в алуминиева рамка, която не е предназначена за голямо тегло - това може да доведе до счупване на крехката алуминиева рамка, разхлабване на нейните крепежни елементи и срутване на стъклопакета.

 • Монтаж на втората верига за остъкляване. Радикален метод за изолиране на студени балкони и лоджии е инсталирането на втора рамка с топло стъкло вътре в стаята. Методът изисква значителни финансови разходи, води до намаляване на използваемата площ, нарушаване на естетиката на външния вид от вътрешната страна на помещението, затруднено проветряване и натрупване на мръсотия между двете остъкляващи вериги на места, които са трудни за достъп.
 • Подмяна на студен алуминиев профил с топъл. Методът ви позволява да запазите типичния външен вид на стъклопакета, който не предизвиква оплаквания от жилищни и архитектурни служби и да намалите до минимум топлинните загуби през алуминиевия профил по време на довършването. Топлият алуминиев профил е външна и вътрешна алуминиева рамка, отделени един от друг с пластмасова вложка, която е студен мост. Реконструкцията води до пълна подмяна на всички студени стъкла на балкона или лоджията, така че разходите са максимални в сравнение с други методи. По-добре е да използвате конструкцията в южните ширини, отколкото в студения климат - изолационната пластмасова преграда не предпазва алуминиевата рамка от замръзване и на стъклените прозорци се появява замръзване.

Аналог на замяната на студени алуминиеви рамки с топли е използването на дървени конструкции, завършени отвън с алуминиев профил. В този случай трябва да се смени стария студен алуминиев стъклопакет, дървените рамки ще струват още повече, но ще осигурят висока топлинна защита на помещението в студените северни ширини.

В този случай двойни или тройни остъклени прозорци се монтират в дървени крила, предимството им в сравнение със стандартните дървени рамки е, че външната част е завършена с алуминий, който предпазва дървото от вредното въздействие на външната среда (влага, слънчева радиация ).

Определение: студено остъкляване

Студено и топло остъкляване на балкони - кое е за предпочитане? Най-често, когато хората купуват нов апартамент, вече има остъкляване на балкона. Но всеки разработчик иска да спести пари и за това използва такова остъкляване на лоджии и балкони.

Освен това се използват най-евтините материали, а изолацията на балкона, ако има такава, разбира се, е направена зле. В такава ситуация собствениците оставят всичко както е, но някои прибягват до подмяна на студения балкон или лоджиите с топъл.

Тази опция обаче ще струва доста стотинка, така че най-добрият и по-целесъобразен вариант би бил подобряването и изолирането на балкон с такова остъкляване.

Експертите съветват, че най-добрият вариант за пресъздаване на изолиран балкон е използването на висококачествен пластмасов профил. Алуминиевите рамки изостават от характеристиките на пластмасата, тъй като този метал първоначално е топлопроводим материал, така че балконът може много бързо да загуби топлина. Но пластмасовото остъкляване на балкона също може да бъде неефективно, най-често това се отнася за еднокамерни конструкции. Пластмасовите рамки вършат отлична работа за защита на помещенията от вятър, прах и шум, но не устояват добре на замръзване. В този случай висококачествената изолация на такава стая играе важна роля.

Професионална изолация на балконната рамка

Някои фирми за прозорци извършват остъкляване и изолация на балкони със студени рамки, като използват съвременни технологии и материали. При извършване на работа следните етапи са основните:

 1. Уплътняване на пукнатини в тавана с метални плочи и полиуретанова пяна.
 2. Топлоизолация на рамки по периметъра с Vilatherm 60 мм., Полиуретанова пяна и пенофол
 3. Изолация с пенофол и сандвич панели на парапета на балкона

Типичното остъкляване и изолация на балкони и лоджии на съвременните високи сгради в момента не задоволява много жители поради бюджета и студа на закрито през зимата. По-добре е да изолирате лоджия или балкон с инсталирането на ново топло висококачествено остъкляване с помощта на фирми за прозорци, изпълняващи тези видове работи, докато са инсталирани нови многокамерни прозорци с двоен стъклопакет и алуминиевата рамка е изолирана.

Нашите предимства

За да имате вашият пластмасов прозорец отлични показатели за качество, надеждност и издръжливост, поверете изолационните работи на професионалисти.

 1. Специалистите предлагат услуги за изолация на прозорци, използвайки най-новите технологии. Нашите специалисти ще могат да извършват всякаква работа, свързана с подобряване на топлозащитните свойства на прозореца.
 2. За изолация на пластмасови прозорци използваме надеждни материали, които съответстват на климатичните условия на Русия. Използваните материали не губят своите свойства и своята еластичност, така че надеждно защитават, като не пропускат студа в стаята. Използваният уплътнителен материал след монтажа е в състояние да осигури най-високите параметри на звукоизолация, топлопроводимост и енергоспестяване на пластмасов прозорец.
 3. Затоплянето се извършва съгласно ясни инструкции, което ви позволява да извършите всички изолационни работи с максимални резултати за възможно най-кратко време.

Практически съвети за изолиране на алуминиев балкон

В големите градове, столици на областни центрове и дори в малки населени центрове, построени въз основа на генерален план, все по-често се появяват новопостроени къщи и по-често цели микрорайони от нови многоетажни сгради, балкони и лоджии, от които сложен полукръгъл контур и остъкляване. Остъкляването, направено в същия стил и цветова схема, придава атрактивен външен вид и освобождава собствениците, закупили апартаменти в такива къщи, от притесненията за самостоятелно остъкляване на балкони.

Когато проектират остъкляване, архитектите изхождат от факта, че балконът (лоджията) не е отопляема конструкция.Следователно остъкляването, предвидено в проекта, винаги е поставено единично, способно да предпази балкона от вятър, прах и валежи, но не и от ниски температури. Повече от 50% от руснаците по никакъв начин не искат да разберат проста истина - балконът не е сауна или оранжерия.

След като получиха остъклена лоджия като подарък от разработчика, те веднага се измъчват от въпроса как е изолиран алуминиевият балкон. В тази статия ще разгледаме различни аспекти на този проблем.

Как да изолираме алуминиеви прозорци - Най-добрите фасади на частни къщи

Как да изолираме алуминиевите прозорци на балкона?

Балконът е много важен компонент във всеки апартамент на многоетажна сграда. Той може да служи като допълнителен слой изолация, така че съседното помещение да има по-висока температура през зимата и да помага за бързото проветряване на стаята през лятото. Също така, балконът може да се превърне в офис или детска площадка за деца. Чрез премахване на преградата и внимателно изолиране на стените, с нейна помощ е възможно да се увеличи жилищната площ на стаите или кухнята.

Опции за използване на топъл балкон

Направи си сам изолацията и декорацията на стария балкон ще ви помогнат да го преобразите, като го приспособите към дизайна, от който се нуждаете, и го направите по-функционален. Добре направената изолация ще ви помогне да направите престоя си през зимата комфортен и нищо няма да ви попречи да прекарвате време в разговори, пиене на чаша чай или докато сте вечери, четейки книги.

Добре защитен от въздействието на агресивните метеорологични условия, балконът може да проникне в малка детска стая или работна работилница.

Но ако все още не сте решили да изолирате напълно балкона или нямате достатъчно средства, тогава ще ви кажем как да изолирате прозорците със собствените си ръце, да направите старите отвори по-топли и способни да издържат на суровата зима. Ще опишем и методите на съвременната изолация и основните нюанси при извършване на такава работа.

Различни методи за изолация

За да поддържате дома си топъл и уютен, трябва да сте сигурни, че има възможно най-малко източници на студен въздух. Такива източници са стари прозорци, а понякога и нови, носени от времето. Ако изолирате добре прозорците, тогава никакъв вятър и ниска температура няма да ви плашат.

Нека да разгледаме основните и най-ефективни принципи, по които трябва да направите собствено уплътнение на прозореца.

 1. Бюджетен вариант за запечатване на пукнатините, образували се, когато прозорец, прозорец или балконска врата не се затварят плътно, е използването на уплътняваща лента. Те се предлагат в различни дебелини, така че могат да бъдат съобразени с необходимия размер на слота. По този начин запечатвате добре прозорците и не променяте най-малко естетическия вид.
 2. Всички пукнатини и фуги в рамката на прозореца и фугите на прозореца с откосите са запушени с пяна или вата. За да не изпаднат и да имат по-атрактивен външен вид, отгоре се залепва тиксо.
 3. За да запечатате пукнатини и фуги, можете също да използвате "каша" от навлажнена тоалетна хартия или вестник. Хартията се спуска във вода, след което цялата вода се изцежда и готовият материал се начуква на правилното място. Ние го залепваме отгоре с тиксо или тиксо. Такава странна смес поддържа топлината много добре, тъй като има доста висока плътност.

Самозалепващата се гума от пяна, която е предназначена да изолира стари прозорци, е много удобна. Благодарение на монтираната лепилна повърхност, монтажът е много лесен и бърз.

Продава се в строителни и железарски магазини, на рула от няколко метра.

 • Покриването на шевовете с пластилин или шпакловка за прозорци е ефективен метод, но доста неудобен. За да премахнете след това цялата уплътняваща смес, ще трябва да работите усилено и да отделите много време.
 • Ако нямате под ръка пяна или вата, можете просто да затворите всички пукнатини с найлоново фолио. Полиетиленът не позволява на въздуха да премине през него и е в състояние да поддържа добре температурата. Само такъв филм трябва да бъде залепен много добре и да не оставя пропуски.

"Студен" алуминиев профил за прозорци

Обикновено, при остъкляване на балкони или лоджии, разработчикът използва така наречения "студен" алуминиев профил за прозорци с единично остъкляване за остъкляване. Изборът в полза на такова остъкляване се прави по икономически и технологични причини. Тази опция е най-евтината и не увеличава цената на квадратните метри в нова сграда. Тя ви позволява лесно да остъклите полукръгъл или сложен контур на балкона.


Дизайнът на алуминиевия профил на прозореца не предвижда монтирането на 2-3-слойно стъкло.

Дори 3-камерният двоен стъклопакет няма да намали топлинните загуби от замръзване на алуминий, който има отлична топлопроводимост.

Следователно разработчикът, като инсталира такова остъкляване, предупреждава собствениците да изолират балконите и да увеличат разходите за енергия поради голямото потребление на топлинна енергия, използвана за отопление на улицата.


Но неспокойните граждани, въпреки всичко, искат да имат точно "топли" балкони. Невъзможността физически да изолира студения алуминиев профил на прозореца на балкона ги кара да търсят всякакви начини и да се насочват към различни трикове.

Изолация на твърда конструкция

Ако има здрава рамка, която може да издържи допълнителни натоварвания, изолацията на алуминиеви стъкла на балкон или лоджия може да се извърши чрез подмяна на еднослойно стъкло с прозорци с двоен стъклопакет. За това се правят пакети с подходящи размери и се монтират в пролуките на рамковата конструкция.

В зависимост от резултата, който искате да получите в крайна сметка, прозорците с двоен стъклопакет или част от тях могат да бъдат инсталирани заедно с пластмасови рамки. Това позволява отваряне на секции с висококачествено уплътнение.

Смяната само на прозорци с двоен стъклопакет няма да даде желания ефект. Необходима е и топлоизолация на студени рамки. Първоначално се планира инсталирането на прозорци с двоен стъклопакет и пластмасови секции, така че конструкцията да запази дебелина на дебелина за изолиране на алуминиеви профили. След монтирането на изолацията на рамката, вътрешната повърхност на остъкляването се изравнява приблизително в същата равнина и цялата конструкция придобива завършен вид.

Защо да изберете нас

Безплатно измерване

Собствено производство

Промоции и отстъпки

1 година гаранция

Повече от 17 години на пазара

Рамките са най-добре изолирани с полиуретанова пяна. Такава изолация на алуминиевия профил не само запазва топлината, но и допълнително свързва всички конструктивни елементи заедно, запълва пролуки и пропуски и блокира възможната поява на хлабина по време на работа.

Пълната изолация се състои от три компонента:

 • монтаж на многослойни прозорци с двоен стъклопакет;
 • изолация на метални рамки и други носещи конструкции;
 • топлоизолация на парапета, пода, страничните стени и горната плоча (таван)

Правният аспект на промяната на фасадата на сградата

Всички промени, направени в заграждащите конструкции на фасадата на сградата (и те включват парапетите на балконите), както и остъкляването, което не отговаря на общата архитектурна концепция, изискват разрешение от местните изпълнителни власти.

На нивото на всеки състав на федерацията са приети съответните разпоредби.

В Москва това е правителственото постановление от 25 октомври 2011 г. № 508 „За организацията на реконструкцията и (или) преустройството на жилищни и нежилищни помещения в жилищни сгради“. Една от точките на настоящата резолюция предвижда задължително получаване на разрешение, ако „- формата на отворите за прозорци и врати във външни ограждащи конструкции се промени;).

Процедурата за получаване на такова разрешение се състои от пет последователни етапа и одобрение на около 40 документа.

Цената на услугите на адвокатски кантори (в Москва), предоставящи услуги за одобрение на фасадни промени за пълен пакет, е около 1 000 000 рубли. Има за какво да помислите.

Методи за затопляне от "майстори"

Най-простият начин, по който се опитват да решат проблема с изолирането на студения алуминиев профил на прозорец на балкон, е да залепят рамката му с топлоизолационен материал - пеноизол или пенофол. Ефективността на такава "изолация" има тенденция до 0. Това е разбираемо. Дори да се използва най-дебелата дунапренова пяна 10 мм, е невъзможно да се осигури достатъчна топлоизолация. Такива "изолирани" алуминиеви прозорци губят топлина не толкова поради замръзване на металната рамка, колкото поради топлинни загуби през едно стъкло на прозореца.


Поставянето на едно прозоречно стъкло с топлоизолационен (енергоспестяващ) филм с високо качество може да намали топлинните загуби през зимата с до 30%. Но, разбира се, не може напълно да замени втората или третата стъклопакетна верига с помощта на филм. Някои майстори напълно премахват дограмата на прозорците от алуминиевия профил, като оставят само напречните напречни пръти и на тяхно място монтират прозорците с PVC профил с двойно или тройно стъкло. В този случай външният вид на фасадата на сградата веднага страда. Тъй като PVC профилът е дебел и визуално много се различава от алуминиевия прозоречен профил. Такъв заместител не е приемлив, ако балконът е полукръгъл.


Друг трик за изолиране на балкона е инсталирането на система за вторичен стъклопакет от PVC профил с двоен стъклопакет зад съществуващото стъклопакет. Това значително намалява площта на балкона и прави невъзможно измиването на стъклата на прозорците между съседните прозорци.


Всички тези "партизански" методи за изолиране на студения алуминиев профил на балконските прозорци са или неефективни и все още не позволяват използването му през студения сезон, или водят до критична загуба на външен вид и функционалност.

Различни методи за изолация

За да поддържате дома си топъл и уютен, трябва да сте сигурни, че има възможно най-малко източници на студен въздух. Такива източници са стари прозорци, а понякога и нови, носени от времето. Ако изолирате добре прозорците, тогава никакъв вятър и ниска температура няма да ви плашат.

Нека да разгледаме основните и най-ефективни принципи, по които трябва да направите собствено уплътнение на прозореца.

 1. Бюджетен вариант за запечатване на пукнатините, образували се, когато прозорец, прозорец или балконска врата не се затварят плътно, е използването на уплътняваща лента. Те се предлагат в различни дебелини, така че могат да бъдат съобразени с необходимия размер на слота. По този начин запечатвате добре прозорците и не променяте най-малко естетическия вид.
 2. Всички пукнатини и фуги в рамката на прозореца и фугите на прозореца с откосите са запушени с пяна или вата. За да не изпаднат и да имат по-атрактивен външен вид, отгоре се залепва тиксо.
 3. За да запечатате пукнатини и фуги, можете също да използвате "каша" от навлажнена тоалетна хартия или вестник. Хартията се спуска във вода, след което цялата вода се изцежда и готовият материал се начуква на правилното място. Ние го залепваме отгоре с тиксо или тиксо. Такава странна смес поддържа топлината много добре, тъй като има доста висока плътност.

Самозалепващата се гума от пяна, която е предназначена да изолира стари прозорци, е много удобна. Благодарение на монтираната лепилна повърхност, монтажът е много лесен и бърз.

Продава се в строителни и железарски магазини, на рула от няколко метра.

 • Покриването на шевовете с пластилин или шпакловка за прозорци е ефективен метод, но доста неудобен. За да премахнете след това цялата уплътняваща смес, ще трябва да работите усилено и да отделите много време.
 • Ако нямате под ръка пяна или вата, можете просто да затворите всички пукнатини с найлоново фолио. Полиетиленът не позволява на въздуха да премине през него и е в състояние да поддържа добре температурата. Само такъв филм трябва да бъде залепен много добре и да не оставя пропуски.

Смяна на "топъл" алуминиев профил

По-радикална е замяната на съществуващото остъкляване с „топъл“ алуминиев профил - конструкция с разединителни елементи от PVC или друга пластмаса с нисък коефициент на топлопроводимост. Благодарение на това алуминиевият профил на прозореца не замръзва, тъй като не се образуват студени мостове. „Топлият алуминиев профил, използван за балконски прозорци, може да има 2 или 3 стъклопакет или прозорци с двоен стъклопакет като PVC прозорци.


За южните и средните ширини подобна подмяна може да бъде отличен изход, тъй като изборът на алуминиев профил, който съответства на ширината и цвета, не е особен проблем. Външно, отстрани на фасадата на сградата, такъв прозорец няма да се откроява от другите като него. Може би с различен блясък на стъкло.

Но за северните ширини дори "топъл" алуминиев профил не е подходящ за изолация. Той и без това замръзва. Ако отоплението функционира на балкона, тогава много бързо се образуват лед и ледени висулки по прозорците и рамките.

Това се дължи на факта, че точката на оросяване се измества към балкона и в стаята на балкона се получава кондензация и замръзване на водните пари.

Ниските топлоизолационни свойства на алуминиевите прозорци са включени в самия дизайн на производителя на най-популярните прозорци в Русия: Provedal (Provedal Sistemas, Испания).

Прозорци дърво-алуминий

Най-добрият вариант за пълна изолация на балкона и превръщането му в подходящ за използване през зимата като топла стая е дърво-алуминиевите прозорци. Те са два вида:

 • Алуминиев профил с декоративни дървени облицовки от вътрешната (стайна) страна на прозореца.
 • Дървени рамки, украсени с алуминиеви ленти откъм улицата.

Първият вариант на прозорци е абсолютно неприемлив, тъй като по отношение на своите топлоизолационни свойства той по нищо не се различава от "студен" алуминиев прозорец.


Интерес представлява втората опция - дървени рамки, остъклени с 2-3 стъклени блока и имащи отвън, откъм улицата, алуминиеви плочи, които не само придават на прозореца стил „техно“, но и предпазват дървото от въздействието на валежите .


По отношение на ширината на профила, такива прозорци ще се различават от обичайния студен профил с единично остъкляване. Но от друга страна, можете точно да изберете цвета на прахообразния емайл, който обикновено се използва за боядисване на алуминиеви прозорци отвън и по този начин да сведете до минимум визуалната разлика между вашия балконски прозорец и други балконски прозорци по фасадата на сградата.

Топлоизолация на балкона чрез подмяна на алуминиевия профил

Как се извършва изолацията на балкон или лоджия с алуминиево остъкляване, за да можете да оборудвате офис, библиотека, оранжерия и т.н.? Това ще изисква пълна подмяна на остъкляването и използването на отопление.

Трябва да се отбележи, че при подмяна на остъклението външният вид на сградата не трябва да се променя, тоест новият профил не трябва да се различава от съседните. Това не може да се постигне, като се използват стандартни PVC прозорци. Поради това се предпочитат дърво-алуминиевите прозорци. Те могат да бъдат два вида:

 • изработени от алуминий и имат дървена подплата от вътрешната страна на стаята;
 • изработени от дърво с алуминиева подплата от външната страна.

Използвайки такива рамки с подходящи стъклопакети, можете да изолирате лоджия или балкон с алуминиеви стъкла. В този случай фасадата няма да претърпи никакви промени.

Следващата стъпка ще бъде инсталирането на отоплителна система, която може да бъде топъл под, стенни конвектори и др. В някои случаи свързването на балкона и стаята ще бъде добро решение.

Как да изолираме алуминиев профил на балкон, преди да се превърне в парче лед?

От автора: здравей скъпи читатели! Сега искам да споделя моя опит, за да знаете,

как сами да изолирате алуминиев профил на балкона и в същото време да постигнете максимален ефект.

Веднъж, докато инсталираше балкон от метални профили в офис сграда, клиентът си помисли, че температурата на шестнадесетия етаж през зимата ще бъде с порядък по-висока от долната, и отказа изкуствена изолация. Като здравомислещ човек се опитах да настоявам, че подобно решение е погрешно, особено ако тази зона ще се използва не като място за отдих, а като конферентна зала с прекрасна гледка към града.

В отговор на клиента чух само, че се опитвам да му открадна повече пари и че всички аргументи, които излагам, са глупост и нищо повече.

Строителните работи бяха извършени през зимата, така че той не можа веднага да оцени мащаба на трагедията. Чакането ми не беше съвсем дълго, защото с първото студено време, което удари втория месец на есента, получих обаждане от същия клиент, който смяташе, че сега изолацията на алуминиева дограма на всички балкони на офиса ще бъде по-приемлива .

След като му обясних, че тези произведения предполагат почти пълен демонтаж на конструкцията, и след като обявих сумата, отново бях изпратен от този герой досега, където никой човек никога не е стъпвал. Малко повече от месец по-късно, точно по времето, когато първите декемврийски студове започнаха да рисуват шарки по прозорците на нашите къщи и апартаменти, телефонът ми отново избухна с обаждане от същия човек, който сълзно се извини, осъзнавайки, че цената Тогава се обаждах беше най-голямата толерантност.

Уви, високата работа е услуга, която се плаща по различен начин през лятото и зимата, а грубите думи в моя посока доведоха до глоба. Въпреки това общата сума все още беше по-ниска от обичайното и ние се заехме с работата. Заключението от това пита само под формата на поговорка, че скъперникът плаща два пъти. А в случай на изолация на балкон с алуминиеви профили - дори три пъти.

Цени за изолация на алуминиеви прозорци в Москва

Разходите за изолиране на алуминиеви прозорци и врати зависят от вида на работата, която се извършва. Често има няколко дефекта, които водят до намаляване на топлинната ефективност на конструкцията, което увеличава сложността и разходите за ремонт. Подробен ценоразпис може да се изиска от нашите мениджъри.

ОбслужванеЦена, руб. / М.
Запълване на шева с Vilatherm250
Изолация на шева с бутилова лента250
Запечатване на шева с полиуретанова пяна250
Уплътняване на фугата със силиконов уплътнител300
Почистване на монтажните шевове от пяна300

Тази работа на височина ли е?

Да, може би се чудите защо изолацията на алуминиевите балкони е многоетажна работа, защото целият процес се извършва от вътрешността на стаята. Това е вярно, но ако сте собственик на панорамна конструкция, която вече е напълно инсталирана и сте решили да се стопляте само няколко години по-късно, тогава тя трябва да бъде напълно демонтирана. Не много строителни екипи ще се осмелят да премахнат прозорците на шестнадесетия етаж на небостъргач при мразовито време и дори при възможен силен вятър.

В моя кратък разказ, който дадох малко по-горе, ситуацията беше точно такава, че не всеки майстор, който няма опит в работата на височина, би дал зелена светлина за такава работа. И тъй като тази фобия е най-често срещана след страха от тъмнината, намирането на някой с достатъчно смелост няма да е лесно.

Реално ли е изобщо?

Изолирането на лоджия с алуминиеви прозорци е толкова реално, колкото и правенето на двойно салто. Да, ще бъде малко кавга, но търпението и работата ще смилат всичко. Ще ви трябват малко знания и моя опит, които с удоволствие ще споделя още сега.

Много хора казват, че ефективността на изолацията спада всеки път, когато искате да увеличите количеството стъклопакет в една стая. Уверявам ви - това не е така и ако сте наели или закупили площ, която е много студена поради голям брой прозорци, можете също да ги изолирате.

Едно неусложнено решение, което може да не изглежда напълно разумно, е да се покрие част от стъклото.За някои това изглежда глупост, въпреки че тази опция има право да съществува. Ако не е необходимо да създавате обширен изглед от прозореца и панорамното остъкляване на лоджията не е била ваша идея, тогава нищо няма да ви спре. Разбира се, с голяма степен на вероятност губите вътрешния обем на стаята, но той не изчезва, а само започва да ви служи в различна роля.

Сега не ви казвам, че ще трябва да премахнете напълно цялата долна част на балкона. Попадал съм на случаи, когато зашихме прозорец заедно със стъкло. Като го изолирате от двете страни, по този начин ще получите изолационна стена, която ще поддържа много по-добре високата температура в помещението.

Но преди да прибегнете до такива драстични мерки, помислете два пъти дали имате нужда, за да не хвърляте пари в канализацията. Също така си струва да се обърне внимание дали това ще пречи на механичното действие на отварящите се прозорци. Съгласете се, че няма да е много готино да зашиете долната част на балкона, така че горната да не може да се отвори.

Нека да преминем директно към произведенията

Преди да изолирате лоджия с алуминиеви стъкла, трябва да направите някои подготвителни стъпки, без които изолацията може да е безполезна.

 1. Почистете всички ненужни елементи от целия алуминиев профил. Останките от шпакловка, полиуретанова пяна или други строителни отпадъци - премахнете всичко това. В малки количества те няма да повлияят значително на спестяването на енергия, но неудобствата по време на инсталацията ще бъдат очевидни.
 2. Запълнете всички ненужни дупки или прорези в профилите. Често се случва, че при монтиране на рамката, отвертка може да се откачи или шлифовъчната машина да се изплъзне. Нямаше дефекти от такъв мащаб, които да изхвърлят или отрежат част, но когато изолирате, можете да пострадате малко. Обикновеният уплътнител ще ви помогне да разрешите този проблем.
 3. Изберете изолация. В този случай, тъй като процесът ще бъде свързан с малки предмети, много опитни строители предлагат да се използва обикновена строителна пяна. Не препоръчвам да се прибягва до толкова драстични методи поради факта, че може да деформира рамката, което ще създаде ненужни проблеми при инсталирането на самите прозорци. Най-адекватно според мен е използването на минерална вата. В този случай можете да закупите ролка, а не плочи, която ще бъде по-евтина, и да запълните всички кухини по същия начин.
 4. Подгответе инструмента си. В случай, че използвате полиуретанова пяна, всичко, от което се нуждаете, е специален пистолет, в който се вкарва цилиндърът. Ако пръстът ви падне върху минерална вата, тогава ще бъде достатъчна малка шпатула, полезен нож и рулетка.

Ако не знаете как правилно да излеете пяната, можете да видите как да го направите във видеото по-долу:

И така, решихме, че има два варианта за материала, с който можем да изолираме алуминиев балкон - това са пяна и вата. Няколко бележки, които трябва да имате предвид, когато работите с първата:

 • не прекалявайте, защото голямо количество материал може да доведе до деформация на самия профил;
 • купете повече строителна пяна, отколкото ви е необходима. Виждате ли, че ако тя не е достатъчна, това ще бъде с порядък по-лошо от случая, когато тя остане. Трябва да изсъхне наведнъж, а не на части след покупката. По-добре да останете, защото винаги може да ви бъде от полза;
 • запълнете профила равномерно и проникнете във всички пукнатини. Това е единственият начин да постигнете максимални резултати.

Ако, когато изолирате алуминиева лоджия, използвате моя избор, който се появява под формата на минерална вата, тогава не забравяйте, че правилните изчисления ще ви помогнат да спестите много. Основното предимство е, че по никакъв начин няма да повлияете на размера, формата или стабилността на самата алуминиева рамка. Изчислихме колко да отрежем, отсечем, поставим, изправим с шпатула - и вуаля! Всичко е готово!

Изолация на алуминиева дограма

Списъкът на работите по изолация на алуминиеви прозорци включва следните основни процеси:

 1. Изолация на склонове.

  Топлоизолация на склонове. Нарушаването на технологията за довършителни наклони води до появата на пролуки между стената и рамката на прозореца. За да се осигури плътно прилягане на всички елементи на прозореца и склоновете, прорезите се запълват с полиуретанова пяна или базалтови влакна.

 2. Отстраняване на грешки или подмяна на фитинги.

  Специалистите на сервизния център регулират степента на затягане на крилото на прозореца с помощта на специализирано оборудване - ексцентрици. Износените фитинги трябва да бъдат напълно заменени.

 3. Смяна на гуменото уплътнение.

  Уплътнителният материал, който е загубил своята еластичност, се заменя с нов. След подмяна степента на затягане на крилото се регулира.

 4. Запечатване на шевове.

  За да се подобри запечатването на шевовете, обслужващите служители "Помощ за Windows" използват съвременни материали:

  • уплътнители - когато се втвърдят, те придобиват свойствата на каучук, с тяхна помощ се затварят пролуки до 5 см;
  • полиуретанова пяна - използва се за разпенване на празнини до 35 см;

 5. Изолационни уплътнителни ленти на базата на лепило Isonel - материалът се монтира лесно и запазва топлината добре.
Рейтинг
( 2 оценки, средно 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни