Как да направим покривна изолация с полиуретанова пяна - методи и правила на работа

Иновативната технология на изолация с полиуретанова пяна е най-подходящата за топлоизолация на покрива. Нашата компания предлага услуги за пръскане на двукомпонентна смес от полиуретанова пяна. Готови сме да работим с покриви от всякакъв вид и размер, както и с нестандартни решения. Факт е, че характеристиките на технологията за пръскане правят възможно извършването на топлоизолация дори в най-трудните условия, като същевременно не намаляват качеството на извършената работа.

Практиката показва, че висококачествената изолация на покрива може значително да намали консумацията на енергия. Освен това, в случай на недостатъчно уплътняване на покрива, през студения сезон на повърхността може да се появи конденз, който не само ще допринесе за появата на вредни микроорганизми, но и постепенно ще разруши строителните и довършителни материали.

Що се отнася до полиуретановата пяна, тя прониква на абсолютно всички труднодостъпни места и гарантира пълна изолация. Работата може да се извършва както върху плосък, така и върху мансарден и скатен покрив на жилищна сграда, стопанска постройка или промишлено съоръжение.

За всички въпроси се обадете на: 8 (968) 868-81-93 или оставете заявка:

Технологични предимства

 • Изолацията на покрива с полиуретанова пяна не предполага демонтиране на старото покритие, което ще спести пари, усилия и време.
 • Полиуретановата пяна може да се нанася върху всякаква повърхностна конфигурация, тъй като материалът има висока степен на адхезия.
 • Висока скорост на изолация, която достига до 500 квадратни метра на ден.
 • Нисък коефициент на водопоглъщане, което е изключително важно за покрива.
 • Структурата на материала позволява на въздуха да преминава добре, което допринася за нормализирането на вътрешния микроклимат.
 • Полиуретановата пяна не е среда за развитие на насекоми, гризачи и патогенни микроорганизми.
 • Нисък коефициент на топлопроводимост, който ви позволява да поддържате хладно вътре в къщата през топлия сезон и топло през студения сезон.
 • Порестата структура допълнително подобрява звукоизолацията.
 • Възможността за изолиране както на външната, така и на вътрешната страна.

Възможно ли е да се изолира таванското PPU

Наличието на тавана вече показва, че е необходима неговата изолация. Глупаво е да имаш втори етаж и да не го използваш за разширяване на жилищното пространство. Дори и да не се предполага да живеете в тези стаи през зимата, пак не можете да направите без тази процедура. Топлината от долния етаж клони нагоре. Ако покривът не е изолиран, конденз се образува, когато срещне студен въздух. Таванското помещение ще бъде постоянно мокро, ще се появят гъбички и дървените елементи на гредите бързо ще изгният.

Свойствата на полиуретановата пяна определят материала като отлична изолация за тавана

По отношение на полиуретановата пяна, можем да кажем, че това е обикновена полиуретанова пяна, само за такива работи се използва в големи обеми. За тавана PPU се счита за отличен избор. В втвърдено състояние материалът образува много херметически пори с въздух, като по този начин подобрява изолационните свойства. Втвърдената полиуретанова пяна е устойчива на пара и влага. Той не се нуждае от пара и хидроизолация. Поради разширяването PUF запълва всички труднодостъпни области. Изолацията с пяна се счита за безопасна, тъй като материалът е екологичен, не е склонен да поддържа горенето. Всички тези качества отговарят на изискванията за таванска топлоизолация. Може спокойно да се каже, че PPU е подходящ за работа.

Характеристика на тавана е сложната форма на покрива. Използването на твърди плочи не е възможно в някои области. Валцуваните материали се плъзгат по склоновете, минералната вата се слепва.Популярен вариант за изолация е полагането на базалтови плочи, но те трябва да бъдат защитени от влага от двете страни с мембрани. С полиуретановата пяна всичко е просто. Напръскайте пяна върху повърхности с всякаква сложност. Дори върху фрактурите на покрива се образува един запечатан слой.

Важно! Ако изолацията е направена с полиуретанова пяна, таванското помещение спира да „диша“. Създава се ефектът на термос. Ще е необходимо подреждане на вентилацията, в противен случай ще се образува влага. 1-2 слоя полиуретанова пяна на покрива на тавана ви позволява да спестите до 30% топлина

В нежилищно таванско помещение е достатъчно да се напръскат няколко слоя полиуретанова пяна, което вече ще спести до 30% от топлината. Важно е обаче да знаете, че UV пяната се разпада. След затоплянето определено ще трябва да поправите довършителната обвивка, например облицовка.

Друг нюанс е изборът на изолационна технология. PPU е от три вида. Пяната се различава по твърдост: мека, средна и висока. Класическата технология на изолация се основава на използването на PU пяна със същата твърдост. Полиуретановата пяна се напръсква на няколко слоя. В сложната технология се използват няколко вида пяна, само слоевете се напръскват последователно. За първия слой винаги се използва твърда PU пяна. Дебелината му е от 3 до 5 см. Следващите слоеве се напръскват от мека пяна. Дебелината им варира от 5 до 8 cm.

ХИДРОИЗОЛАЦИЯ С ПОЛИУРЕА

Цената за хидроизолация с полиуреа зависи от:

 • дебелината на слоя полиуреа и нанесената полиуреа;
 • обхватът на работа по подготовка на повърхността (шлайфане, обезпрашаване, измиване);
 • необходимостта от нанасяне на устойчив на ултравиолетови лъчи емайл;
 • и много други фактори ...
Хидроизолация с полиуреа Ловец или БасфХидроизолация на покриваХидроизолация на подове, паркингиХидроизолационна основа, цокълХидроизолация на резервоари, контейнери, басейни
Пръскане на полиуреа със среден слой от 2 ммот 1500 rub / m2от 1500 rub / m2от 1500 rub / m2от 1500 rub / m2

Какво е PPU

Полиуретановата пяна (съкратено като полиуретанова пяна) е вид разпенена пластмаса с фино мрежеста структура, пълна с газ. Около 98% от материала е смес от въглероден диоксид и въздух, а 2% е закалена пластмаса. Поради тази структура, полиуретановата пяна се характеризира с ниско тегло, ниска хигроскопичност и незначителна степен на топлопроводимост.

PPU изолация на покрива

Изолацията на покрива с полиуретан се извършва с помощта на два вида този материал:

 1. Еластична PU пяна... Така че е обичайно да се наричат ​​рула или плочи от разпенен топлоизолатор, чиято основа е пластмаса с максимална плътност 20 килограма на кубичен метър. Клетките на еластичния материал имат отворена структура - поради това въздухът се движи в тях и полиуретановата пяна се огъва безпроблемно и бързо възстановява първоначалната си форма. Обикновено този тип полиуретанова пяна има плътност от 8-15 кг / куб. м. Те извършват вътрешна и външна изолация на покривни склонове, той има отлична звукоизолация. За да се изолира покривът с полиуретанова пяна, лентите на този топлоизолатор с необходимия размер се полагат между краката на гредите.
 2. PPU твърд тип... Този материал включва изолация с пяна от пластмасова основа, чиято структура е съставена от малки клетки. Съдържа 2-3% твърди вещества. Поради своята структура, твърдата полиуретанова пяна не се деформира, тя е устойчива на различни механични и химични повреди и тежи малко. Плътността му е 30-60 кг / куб. м.

PPu изолация на покрива

Цената на изолацията на покрива PPU до голяма степен зависи от размера на топлоизолационния слой и квадрата на склоновете. Покривниците с богат опит препоръчват полагането му с дебелина 50-100 милиметра.

Разходи за пръскане на полиуретанова пяна

Плътност на полиуретанова пяна:

12 - 22 кг / м3

От 375 руб / м2

 • 5 см - 450 рубли / м2
 • 10 см - 800 рубли / м2
 • 15 см - 1225 рубли / м2

да поръчам

Плътност на полиуретанова пяна:

35 - 40 кг / м3

От 700 rub / m2

 • 5 см - 750 рубли / м2
 • 8 см - 1200 рубли / м2
 • 10 см - 1400 рубли / м2

да поръчам

Плътност на полиуретанова пяна:

60 - 75 кг / м3

От 1300 rub / m2

 • 5 см - 1350 рубли / м2
 • 8 см - 2120 рубли / м2
 • 10 см - 2600 рубли / м2

да поръчам
За всички въпроси се обадете на: 8 (968) 868-81-93 или оставете заявка:

Изолирайте покрива с полиуретанова пяна, пяна

Следвайки физическите закони, загрятият въздух първоначално се стреми нагоре. Поради тази причина покривите са най-уязвимият елемент от цялата строителна конструкция и представляват до 40% от всички топлинни загуби.

Изолация на покрива с полиуретанова пяна

За да се избере най-подходящият материал и да се изолира покривната конструкция, трябва да се оцени формата на покрива. Не може да бъде:

 • плоски покриви;
 • скатен (едно-, дву- или четирискатен);
 • тазобедрени и полубедрени покриви;
 • палатка;
 • триони на покриви;
 • таванско помещение;
 • сводести покриви;
 • кръст;
 • сводести покриви;
 • дъга;
 • куполни покриви;
 • конична;
 • покриви като пагода, камбанария и други.

Естеството на сградата е от не по-малко значение. Например подходите за покривна изолация на жилищни и селски къщи, офис сгради, търговски центрове, църкви ще се различават.

Специалистите на нашата компания използват универсална изолация на покрива на базата на затворена клетъчна полиуретанова пяна (PPU). Той отговаря на абсолютно всички сгради и конфигурации на покрива.

Защо е изгодно да се изолира покривът с полиуретанова пяна (PPU)?

Полиуретановата пяна е екологичен материал. Теглото на полиуретановата пяна е малко, така че не поставя допълнително напрежение върху основата. В същото време изолацията с полиуретанова пяна е по-ефективна, отколкото при използване на други материали, тъй като има високи топлоизолационни свойства.

Изолирайте PPU покрива изгодно по няколко причини едновременно:

 • полиуретановата пяна има най-ниска топлопроводимост, поради което полиуретановата пяна задържа много повече топлина от аналозите;
 • полиуретановата пяна е издръжлива - средният експлоатационен живот на полиуретановата пяна достига 50 години;
 • полиуретановата пяна е универсална - полиуретановата пяна е съвместима с различни видове довършителни материали;
 • изолацията с полиуретанова пяна е практична - PU пяна може да се нанася върху цялата повърхност, дори и на труднодостъпни места;
 • полиуретановата пяна е ефективна - изолацията от PU пяна изключва образуването на студен мост, тъй като пяната прилепва плътно към повърхността на основата;
 • полиуретановата пяна е хигроскопична - полиуретановата пяна не абсорбира влагата, следователно не е обект на гниене;
 • изолацията с полиуретанова пяна е екологична - при нагряване PU пяната не отделя токсични вещества, не поддържа горенето;
 • изолацията на основата на полиуретанова пяна е лесна за нанасяне - така че изолирайте покрива с пяна PPU, не е необходимо допълнително да се организира пароизолация или защита от вятър.

Ако трябва да изолирате покрива с полиуретанова пяна, тогава трябва да вземете предвид още една точка - марката на производителя на PPU. Различните производители на полиуретанова пяна могат да имат различни характеристики на топлопроводимост. Разликата в този показател за полиуретанова пяна от различни марки може да бъде до 40%.

ВИДЕО: Избор на нагревател за тавана - кой е по-добър

работи на пазара от дълго време, ние избрахме най-добрите марки полиуретанова пяна за нашите клиенти, така че можем да гарантираме високо качество и дълготрайност на изолацията. Служителите на компанията в своята работа използват полиуретанова пяна само доказани, добре доказани марки. Изолираме покриви с полиуретанова пяна BASF, DOW, Huntsman. Осигурена е официална гаранция за всички работи по изолация на PPU покриви.

За да получите допълнителни съвети относно технологиите за изолиране на строителни елементи с полиуретанова пяна, за да изчислите цената на полиуретановата пяна и нейното приложение, свържете се с нашия мениджър по какъвто и да е удобен за вас начин.

Цени за изолация от полиуретанова пяна за 1m²

Плътност на полиуретанова пяна 15-20kg / m3
От 500 рубли / м2

Да поръчам

 • 5см - 500 рубли / м2
 • 10см - 700 рубли. / м2
 • 15см - 1300 рубли. / м2

Плътност на полиуретанова пяна 35-40kg / m3

От 500 рубли / м2

Да поръчам

 • 3 см - 500 рубли. / м2
 • 5см - 750 рубли. / м2
 • 10см - 1400 рубли. / м2

Плътност на полиуретанова пяна 60-70kg / m3

От 900 рубли / м2

Да поръчам

 • 3 см - 900 рубли. / м2
 • 5см - 1600 рубли. / м2
 • 10см - 3000 рубли. / м2

Забележка!

Точната цена е само след напускане на сайта и запознаване на нашия специалист със спецификата на предстоящата работа. Зависи от площта, равномерността на повърхността, влажността, повърхностната достъпност, вида на използваното оборудване.

Защо да изберете EKO PPU LLC

 • Персонал от опитни и компетентни служители.
 • Ние винаги работим за резултата и се гордеем с нашите възможности.
 • Ние предлагаме гъвкава ценова политика, която зависи от много фактори.
 • Готови сме да работим с всякакви проекти и да осигурим работа до ключ.
 • Щастливи сме да си сътрудничим както с търговски дружества, така и с частни лица.
 • Винаги сме бързи и точни, затова гарантираме качеството на работа.

Поръчайте услуга за изолация на покрива с помощта на полиуретанова пяна още сега. Защитете помещенията от вредното въздействие на околната среда. Спестяването на охлаждащата течност ще доведе до бързо изплащане на услугата.

ИЗОЛАЦИЯ С ПОЛИУРЕТАНОВА ПЯНА

Уважаеми посетители! 1. При използване на информацията, публикувана на уебсайта tech-teplo.ru (наричан по-долу „Сайтът“), техническите средства на Сайта автоматично разпознават мрежовите (IP) адреси и имена на домейни на всеки потребител (посетител на сайта). Споменатата информация; имейл адреси на лица, използващи интерактивните услуги на Сайта и (или) изпращане на имейли до адресите, посочени в Сайта; автоматично натрупана информация за това до кои интернет страници на потребителите на сайта са имали достъп; друга информация (включително от личен характер), предоставена от потребителите, се съхранява с помощта на техническите средства на сайта за целите, изброени в параграф втори от настоящото известие. 2. Информацията за потребителите на Сайта, натрупана и съхранявана в техническите средства на Сайта, се използва единствено с цел подобряване на методите и методите за представяне на информация на Сайта, подобряване на обслужването на неговите потребители (посетители), идентифициране на най-посещаваните интернет страници (интерактивни услуги) на Сайта, както и поддържане на статистика за посещенията на Сайта.

3. Извън границите, посочени в точка втора от настоящото известие, информацията за потребителите на сайта не може да бъде използвана или разкривана по никакъв начин. Достъп до такава информация имат само лица, специално упълномощени да извършват работата, посочена в точка втора от настоящото известие, и са предупредени за отговорност за случайно или умишлено разкриване или неразрешено използване на такава информация.

4. Информация от личен характер за потребителите на Сайта се съхранява и обработва в съответствие с изискванията на руското законодателство за личните данни.

5. Всяка информация, която е производна по отношение на информацията, изброена в параграф първи от настоящото известие, се предоставя за последваща употреба (разпространение) само в обобщена форма, без да се посочват конкретни мрежови (имейл) адреси и имена на домейни на потребители (посетители) на сайта.

6. Изпращането на всякакви електронни съобщения до мрежовите (електронни) адреси на потребители (посетители) на Сайта, както и поставяне на хипервръзки на Сайта към мрежовите (електронни) адреси на потребителите на Сайта и (или) техните Интернет страници са разрешени само ако такова изпращане и (или) поставяне е пряко предвидено от правилата за използване на съответната интерактивна услуга, и за такова изпращане и (или) поставяне се получава предварителното съгласие на потребителя (посетителя) на сайта, изразено под формата, предвидена от тези правила. Кореспонденция с потребители (посетители) на Сайта, която не е свързана с използването на интерактивни услуги на Сайта или други информационни раздели на Сайта, не се извършва.

Топлоизолация на покрива с полиуретанова пяна: опции и възможности

Топлоизолацията на покрива с полиуретанова пяна е универсална опция.Материалът и технологията на приложението му позволяват да се прилагат всякакви решения, за да се постигне ефективен и дългосрочен резултат. Потвърждаваме това въз основа на оценка на динамиката на изолираните обекти за период от 14 години.

PPU наистина може да се пръска върху всяка подготвена повърхност с всякаква форма. Тоест, технологията наистина ви позволява да работите както с плоски, така и със скатни покриви, да извършвате както изолация на покрива от велпапе (както и сгъната и т.н.), така и топлоизолация върху стоманобетонна основа.

Топлоизолация на покрив от полиуретанова пяна от велпапе отдолу

Ако говорим за плоски покриви, механичната якост на пяната е такава, че ви позволява да изолирате всякакъв вид покрив - мек или експлоатиран (вижте фигурите). В същото време еластичността на PU пяната е достатъчна, за да компенсира движението на конструкциите без разкъсване на самата изолация. Най-добрият вариант за изолиране на покриви отвън е топлоизолация с полиуретанова пяна с хидроизолация от ПМ.

Паропропускливостта на пръсканата полиуретанова пяна със затворени клетки е толкова ниска, че PU пяната може безопасно да се използва за изолиране на покрива отвътре, без да се използват мембрани за бариера срещу пара (вижте фигурите). Това е единствената изолация, която има такава гъвкавост при липса на негативни последици под формата на конденз върху основата и огнищата на гъбичките.

Няма значение кой метод сме избрали - изолация на покрива с пяна отвътре или отвън. Във всеки случай идеалното за отоплителните инженери е липсата на непроветрени кухини между основата и изолацията. При пръскане полиуретановата пяна се придържа към основата, запълвайки всички "ями" и образува един вид монолит с основата без въздушни междини. Няма такива кухини - няма конденз и няма условия за поява на лед и разрушаване на изолацията и повреда на покрива.

В завършен вид, напръсканата полиуретанова пяна образува безшевно покритие по цялата изолирана площ, включително абатменти, изходи на комунални услуги и др. Няма мостове за студ - има еднакви характеристики по целия обем на изолацията и ефективна топлоизолация. В допълнение, полиуретановата пяна се отличава с ниска абсорбция на влага и „не се намокря“, дори ако хидроизолацията е повредена.

За ефективна топлоизолация е необходим тънък и лек слой. 50 мм полиуретанова пяна (~ 2,5 кг / м2) е еквивалентна на 80-90 мм експандиран полистирол (~ 3-5 кг / м2) или 100-120 мм (18-25 кг / м2) минерална вата, или 500 мм експандирана глина (200 -400 кг / м2).

Ниското тегло на PU пяна е голямо предимство, когато става въпрос за изолиране на покрив с малка носеща способност, както и при ремонт на „остарели“ сгради, когато всеки килограм „има тегло“.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни