Огнезащитно третиране на метал и метални конструкции в Москва и Уфа


Топлоизолация на метални конструкции

AKTERM Metal

Топло- и енергоспестяващото покритие се използва за топлоизолация на метални конструкции, резервоари, контейнери, тръбопроводи, пещи с работни температури до +200 ° С. Ефективно намалява топлинните загуби, премахва кондензацията и замръзването, предпазва от корозия, подобрява микроклимата в котелните помещения и гарантира безопасността на персонала от изгаряния.
Повече информация


AKTERM ® за метални конструкции и покриви.

Пожарозащита на метални конструкции

Като конструктивен метод за защита, системата осигурява висока огнеустойчивост до 4 часа, както и топлоизолация и дълъг експлоатационен живот на металните конструкции. Преди да продължите с монтажа на огнезащитния материал Conlit 150 SL, е необходимо да подготвите правилно повърхността на защитената конструкция. Стоманените повърхности трябва да са сухи, без масло и други компоненти, обезмаслени и грундирани.

Пожарозащита на метални конструкции
След подготовката на повърхността, която трябва да бъде защитена, е необходимо да се подготвят вложки от противопожарни табла Conlit. За целта изрязваме прътите, чиито минимални размери трябва да бъдат 100 mm в ширина и 50 mm в дебелина. Дължината на пръта трябва да надвишава разстоянието между фланците на двуъгълния лъч с 3-5 mm.

Върху краищата на подготвените колове се нанася слой предварително приготвено огнезащитно лепило Conlit Glu. Преди да нанесете Sealeks, лепилото се разбърква старателно в продължение на 2-3 минути. С помощта на мистрия или шпатула върху краищата на вложките се нанася слой лепило от поне 2 мм. След това барът се вкарва между рафтовете на двуъгълния лъч и по такъв начин, че повърхността му да излиза на 2-3 мм извън границата на металната конструкция.

Разстоянието между вложките, използващи системата "пожарозащита на конструкции", не трябва да надвишава 1000 mm. След 12 часа, след пълно изсъхване на огнезащитното лепило Conlit Glu, конструкцията е готова за основната инсталация, основният огнезащитен слой. Дебелината на минералните плочи Rockwool Conlit 150 SL се определя въз основа на необходимата граница на огнеустойчивост (калкулатор Conlit) и дадената дебелина на металните конструкции.

Пожарозащитата на стоманените конструкции е важен процес, който изисква използването на специални материали като Conlit плоскости. По време на тяхната инсталация върху подготвените плочи се поставя лепило Conlit Glu, след което плочите се залепват към вложките. Предната повърхност на вложките също трябва да бъде обработена с огнезащитно лепило. До постигане на пълно сцепление, плочите от минерална вата се фиксират с пирони, броят на които е 2-3 броя на вложка. След 12 часа ноктите могат да бъдат отстранени от огнезащитните плоскости или покрити със специално лепило Conlit Glu. След това покриваме всички фуги между плочите с лепило. Консумацията на Conlit Glu е около 1 кг на 1 м2 защитена повърхност.

Полагането на тънък гипсов слой е една от опциите за придаване на естетичен вид на огнеупорна конструкция. Преди да се нанесе подсилващата шпакловка ROCKWOOL ROCKmortar, тя се разтваря с вода в размер 1 литър на 5 килограма суха смес и се разбърква старателно. За това най-подходяща е тренировка с приставка за миксер, която трябва да се работи 2-3 минути, докато се постигне хомогенна маса. Основният слой се нанася върху повърхността на огнезащитната дъска с гладката страна на мистрия. След нанасяне хоросанът се изравнява с назъбена мистрия. Така се получава хомогенен слой от 3-4 мм. Разходът на шпакловка е 4 кг / м2.

За постигане на по-голяма устойчивост на удар, повърхността на основния слой със системата за противопожарна защита на метални конструкции е подсилена с фибростъклена мрежа ROCKfiber, произведена от ROCKWOOL. Всички външни ъгли са подсилени със специален пвц мрежест ъглов профил. Не по-рано от един ден след армировката е възможно да се пристъпи към полагане на декоративен гипсов слой, например с минерална мазилка ROCKdecor.

За да се придаде необходимата сянка, е възможно да се боядисва декоративен слой мазилка.

Видео пожарозащита на метални конструкции

Купете Wired Mat Rockwool

+7,
Може да е интересно:

 • Conlit Rockwool Плочи
 • Лепило Conlit
 • Боя Conlit M
 • Пожарозащита на конструкции
 • Къде мога да купя

LLC GK "TEPLOSILA" - заедно с вас от 2005 г.!

АКТЕРМ Антикор

AKTERM Anticor ™ е ултратънка течна топлоизолация с антикорозионни свойства върху органичен разтворител. Използва се за топлоизолация и антикорозионна защита на метални конструкции, метални изделия и резервни части, резервоари, тръбопроводи, транспорт и др.
Повече информация

Съгласно законите на физиката, топлият въздух се издига нагоре, поради което възникват големи топлинни загуби поради отсъствието изолация на покрива или недостатъчно ефективни свойства използван топлоизолационен материал. Дори ако покривът или таванското помещение не се използват като жилищно пространство, те трябва да бъдат надеждно изолирани. за защита срещу отрицателното въздействие на вятъра, слънчевата светлина, ниските и високите температури на околната среда... Всички тези фактори увеличават топлинните загуби и увеличават разходите за отопление и поддръжка на интериора.

добре топлопроводимост на метала може да доведе до фатален страничен ефект - появата на „топлинни мостове“, които също увеличават загубите на топлинна енергия и увреждат конструкцията. "Термичен мост" е част от ограждащата конструкция, която има по-висока топлопроводимост от основната метална конструкция. Примери: стърчаща балконска плоча, навес на сградата и др. "Термични мостове" водят до намаляване на температурата на вътрешната повърхност на сградата, в резултат на което повишена влажност в обвивката на сградата.

Ефективната изолация на покриви и метални конструкции помага при решаването на следните задачи:

 • Ефективно се бори с топлинните мостове;
 • Помага за предотвратяване на топлинния поток в метални греди;
 • Предпазва метала от корозия;
 • Запазва топлинната енергия през зимата и намалява отоплението през лятото;
 • Намалява термичното напрежение и потенциалните повреди на носещите метални конструкции;
 • Предпазва от конденз;
 • Предпазва от прегряване и хипотермия за намаляване на разходите за отопление и климатизация на помещения, складове;
 • Осигурява противопожарна защита;
 • Помага за увеличаване на експлоатационния живот.

Течна изолация AKTERM ® подходящ за всички видове метал и различни покривни конструкции. Не се нуждае от допълнителни крепежни елементи и не създава допълнително напрежение върху металните конструкции. Благодарение на своята текстура и иновативни свойства, течна топлоизолация AKTERM ® лесно се нанася дори на труднодостъпни места, създавайки гладка, спретната повърхност. Довършителният слой AKTERM ™ може да бъде боядисан във всеки декоративен цвят, също така е възможно да се прилагат лога и имена.

топлоизолационно полимерно покритие ASTRATEK® метал

Подготовка на повърхността

Изолираната повърхност трябва да бъде почистена от ръжда, котлен камък, замърсявания по механизиран метод или ръчно с метални четки и без прах. В случай на необработени мазни петна, обезмаслете с разтворител 646, 647. В случай на тежка корозия, обработете повърхността с преобразувател на ръжда на основата на фосфорна киселина (15% разтвор на вода и фосфорна киселина).Когато фосфатен "белезникав" филм се образува върху метална повърхност, измийте киселинните остатъци с вода, като по този начин образувате защитен слой на повърхността с "белезникав" цвят. При нанасяне върху предварително боядисана повърхност е необходимо да се отстрани старата боя на местата за белене и пилинг. Ако е необходимо, шлайфайте със среден до груб шкурка.

Подложка

За да се подобри адхезията и да се увеличи експлоатационният живот на готовото покритие, се препоръчва грундирането на металните метални повърхности преди нанасяне на топлоизолационното покритие ASTRATEC. При покриване на "студени" метални повърхности (не по-ниски от + 5 ° С) се препоръчва да се използва груб метален грунд (1-2 слоя) или друг висококачествен акрилен грунд за метал. За повърхност на цветни метали е необходимо да се използва специален грунд за цветни метали, като VL-023. При покриване на горещи (над + 80 ° C) метални повърхности се препоръчва да се използва 20-25% воден разтвор на метал ASTRATEK като грунд слой.

3.1. Препоръчва се покритието да се нанася при температура на изолираната повърхност в границите от + 5 ° C до + 120 ° C.

3.2. Не се препоръчва нанасянето на метално покритие ASTRATEK върху повърхности със съдържание на остатъчна влага над 8%, при силен вятър, дъжд, мъгла, слана.

3.3. Когато полагате метално топлоизолационно покритие ASTRATEK, трябва да обърнете внимание на следните точки: Препоръчително е да нанасяте ASTRATEK метал върху „студени“ метални повърхности при температура на околната среда + 5 ° C и влажност не повече от 65% . Колкото по-ниска е относителната влажност, толкова по-бързо материалът изсъхва и съответно колкото по-висока е влажността, толкова по-дълго е времето за съхнене. На чисти, полирани метални повърхности парата се кондензира във влага при влажност над 90%. На грапави или непочистени повърхности конденз се получава дори при влажност 65-70%. В допълнение, кондензът може да се утаи на повърхността дори при ниска влажност, ако температурата на метала е по-ниска от температурата на въздуха. Следователно, преди нанасяне, повърхността трябва да се изсуши естествено или насила. Трябва да се помни, че когато температурата падне под + 20 ° C и влажността се повиши до 85%, времето за сушене се увеличава. Следователно е необходимо да се увеличи времето между нанасянето на слоевете поне 2-3 пъти. Например, материал, който е изсъхнал при ниски температури, изглежда готов след образуването на филм, въпреки че филмът ще стане напълно здрав едва след като цялата вода се изпари и образуването на филма е напълно завършено. Високите температури на околната среда значително ускоряват изпаряването и втвърдяването на водата. В този случай само най-горният слой може да изсъхне и да „запази“ водната пара вътре, което от своя страна ще влоши топлоизолацията и експлоатационните характеристики на готовото покритие. При една и съща висока температура на околния въздух и повърхността това, като правило, не се случва, поради което през лятото се препоръчва да се работи само сутрин, за да се избегне значителна разлика в метала и температури на въздуха. Изсъхването на нанесения слой с насочена струя нагрят въздух върху повърхността на покритието също е неприемливо. Преди да използвате ASTRATEK, металът трябва да бъде добре смесен, докато се получи хомогенна маса. При механично бъркане скоростта на въртене не трябва да надвишава 300 оборота в минута. При необходимост се разрежда с чиста вода от 3 - 7% от общия обем. Полученият състав трябва периодично да се смесва по време на работа.

3.4. Покритието се нанася на слоеве с четка, въздух или безвъздушен спрей, при спазване на технологията на междинно сушене, при температура t = 20 ± 2 ° C и по-висока и относителна влажност не повече от 65%.Дебелината на нанесения слой не трябва да надвишава 0,5 mm, крайната дебелина на металното топлоизолационно покритие ASTRATEK се определя по метода на топлотехническото изчисление. Времето за пълно изсъхване на всеки нанесен слой с дебелина 0,3-0,5 мм е 24 часа. Времето за пълно изсъхване на готовото покритие зависи от броя на слоевете, температурата и влажността на околния въздух. Ако е необходимо, времето за междинно сушене трябва да се увеличи с 2-3 пъти. Покритието е устойчиво на дъжд след 24 часа. 3.5. Нанасяне на четка. Препоръчва се използването на четка с неестествена четина за нанасяне на интериорни или фасадни бои, както и за боядисване на малки повърхности и коригиране на цветните несъвършенства. Навлажнете четката с вода непосредствено преди да нанесете материала. Когато нанасяте с четка, движенията трябва да бъдат насочени в една посока, за да се получи добро покритие. Препоръки за нанасяне на покритието с въздушен или безвъздушен спрей, както и необходимите съвети за избора на необходимото оборудване, можете да получите от нашите технически специалисти на телефон +7 (8442) 47-70-30,. Изплакнете работните инструменти с вода след нанасяне. Готовото покритие може да бъде покрито с фасадна акрилна боя GROSS или други висококачествени акрилни бои. За допълнителна защита на готовото покритие от постоянен контакт с агресивни среди, препоръчваме да нанесете отгоре полиуретаново покритие UREPLEN®.

Консумация

Разходът на метално топлоизолационно покритие ASTRATEK зависи от начина на нанасяне, формата на повърхността и се определя по-точно чрез пробно нанасяне. Средният разход е: 1-1,3 l / m2, в зависимост от начина на нанасяне и свойствата на изолираната повърхност (с дебелина на завършеното покритие 1 mm).

Предпазни мерки и изхвърляне

Топлоизолационно полимерно покритие Металът ASTRATEK е пожаробезопасен и устойчив на експлозия, не съдържа разтворители, не изисква специални предпазни мерки при работа с него. В случай на контакт с очите, изплакнете незабавно с вода. Да не се допуска влизане в отпадъчни води. Да се ​​пази далеч от деца. Извършвайте работа на проветриво място. Изхвърлете остатъците от материали след изсушаване като битови отпадъци. Материалът е водоразтворим, не се допуска добавяне на органични разтворители.

Съхранение и транспортиране

Топлоизолационно полимерно покритие Металът ASTRATEK трябва да се съхранява в плътно затворен съд при температури от + 5 ° C до + 35 ° C, далеч от пряка слънчева светлина. Материал с надпис "устойчив на замръзване" може да се транспортира и съхранява при температури до -40 ° C за един месец. Разрешени са 5 цикъла на замразяване.

Гаранции на производителя

Производителят гарантира, че металните топлоизолационни полимерни покрития ASTRATEK отговарят на техническите характеристики при спазване на правилата за транспортиране, съхранение, подготовка и нанасяне, които са дадени в тези препоръки и технически описания за всеки конкретен вид покритие. Гарантираният срок на годност в оригиналната неотворена опаковка е 12 месеца от датата на производство. Производителят не носи отговорност за неправилното използване на материала, както и за използването му за други цели и условия, които не са предвидени в техническите документи. Професионални технически съвети, необходимата документация, информация за характеристиките на използването на всеки специфичен вид топлоизолационно полимерно покритие могат да бъдат получени от специалисти по техническа поддръжка по телефона, +7 (812) 332-84-31.

Консумация

(1,0 - 1,6) l / m2 в зависимост от състоянието на основата и начина на нанасяне

Формуляр за доставка

Пластмасови кофи 3L, 10L, 20L.

__________________________________________________

Индивидуален подход

Фирмени консултанти АКТЕРМ готови сме да ви помогнем при избора на течна топлоизолация в зависимост от характеристиките на покрива на сгради и конструкции, вида на металните конструкции и изискванията за очаквания резултат след използване на течна топлоизолация.

За изолация на метални конструкции се препоръчват модификации:

 • AKTERM Metal ™ - за нанасяне върху метални повърхности
 • AKTERM Anticor ™ - за висококачествена антикорозионна обработка
 • AKTERM Hydrophobizator ™ - за хидроизолация
 • AKTERM Vulcan ™ - за нанасяне върху метални повърхности с висока температура
 • AKTERM Nord ™ - за използване през зимата
 • AKTERM Anti-condensate ™ - за защита срещу конденз
 • AKTERM Standard ™ - за универсална топлинна, топлинна и водна защита
 • AKTERM Plast ™ - грунд-емайл с ефект на "течна пластмаса"

Видове нагреватели


Експандираният полистирол е един от най-добрите нагреватели на съвременния пазар на топлоизолация: висока степен на топлоизолация, не гние, не позволява влагата да премине.

Пеноизолът е добре познат и евтин материал от миналия век. Има пореста структура с фини мрежи. Приятно доволен от евтиността. Може да се използва както във вид на лист, така и чрез попълване.

Фибростъкло или стъклена вата - състои се от дълги и широки влакна, между които има голям брой кухини, а кухините се запълват с въздух. Това гарантира добра топлоизолация, както и шумозащита. Материалът е здрав и еластичен, понася добре вибрациите и е издръжлив. Фибростъклото не абсорбира вода, докато пропуска пара, устойчиво е на химични и биологични влияния, не гори. Използва се за топлоизолация на метални конструкции на дървени къщи, покриви.

Базалтовата минерална вата се произвежда от базалтови стопилки, поради което се характеризира с много дълъг експлоатационен живот. Не променя свойствата си под въздействието на агресивна химическа среда или висока температура, докато е безопасен за хората, тъй като не отделя токсични вещества.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни