Избор и свързване на безшумен аспиратор в банята и тоалетната


Вентилатори за баня

Вентилатори за баня
- сега са крайно необходими във всеки дом. Поради широко разпространения монтаж на пластмасови прозорци, има нужда от принудителна вентилация, особено в банята! Там винаги присъства висока влажност, това не само носи дискомфорт, но и може да причини мухъл и плесен по стените.

Как да изберем вентилатор за баня

Преди да закупите вентилатор за баня, трябва да изясните първоначалните данни на помещението, където ще се извърши инсталацията:

 1. Място за монтаж - в стената или на тавана
 2. Монтаж на тръбна връзка или вентилационна шахта
 3. Допустим диаметър на отвора

След това трябва да обърнете внимание на характеристиките на вентилатора. Най-важните от тях са:

 • производителност
 • Надеждност на електрическата връзка
 • Качество на двигателя и изработка
 • Материална безопасност
 • Ниво на шума

Принудителна вентилация

Принудителната вентилационна система за захранване и изпускане включва топлообменник, филтри и вентилатори. Свежият въздух, идващ от улицата, се нагрява, ако е необходимо, и се разпределя между стаите. А замърсеният е насилствено изсмукан. Този тип вентилация се характеризира с висока ефективност и производителност.


Принудителна вентилация

За организиране на аспиратора в тоалетната и банята се използват вентилатори с лагери или втулки. Вторият вариант е за предпочитане, тъй като такова устройство е по-тихо и има по-достъпна цена. Обикновено се свързва вентилатор към превключвател на светлината. Тогава качулката ще започне да функционира веднага щом светлината светне. Или монтират отделен превключвател за вентилация, като го поставят на стената или върху кутията на устройството.

Важно! Оборудвайки входния уличен канал на вентилационната система с филтри, е необходимо постоянно да се грижите за тях. Те трябва да се сменят редовно, тъй като мръсният филтър няма да пропусне достатъчно чист въздух в помещението. А натрупаните в него вещества могат да се превърнат в източник на размножаване на бактерии и вредни организми.

Съвременните технологии правят възможно оборудването на принудителна вентилация със сензори за влажност на въздуха. В този случай механизмът ще заработи веднага след като съдържанието на влага достигне посочения параметър. Но освен удобство, тази опция има и недостатък. Например, аспираторът може да се задейства, докато бебето се къпе, създавайки ненужно течение. Има и вентилационни системи със сензор за движение. Те се задействат, когато някой влезе в стаята. Принципът на работа е същият като при свързване към превключвател на светлината, но цената на сензора е много по-висока.

Съвети. Освен това вентилационната система на банята и тоалетната може да бъде оборудвана с таймери. Тези. става възможно да се забави изключването след излизане от банята.

Горни вентилатори

Надземни вентилатори за баня

- един от най-често срещаните видове вентилатори за битова употреба. По време на монтажа този вентилатор се наслагва върху стена или таван, а вътрешната част, разклонителна тръба, отива във вентилационния канал. Именно този метод на инсталиране стана основен в името на вида на това оборудване.

Основната функция на горните вентилатори е да отстраняват отработения и влажен въздух от помещението. Те често се инсталират в бани, тоалетни, кухни, перални и други малки и лошо проветриви помещения.Добрата вентилация в помещенията е важна не само за премахване на дискомфорта от излишната влага във въздуха, но и за предотвратяване появата на мухъл и мухъл, които са вредни за човешкото здраве. Горните вентилатори ви осигуряват комфортен, чист въздух!

Горните вентилатори могат да бъдат разделени на:

Последните са доста редки, те са по-скъпи, но в същото време имат много по-висока производителност. Високата производителност на центробежните въздушни вентилатори се постига чрез използване на специално центробежно работно колело с извити напред лопатки.

Ценен вентилатор

Цената на въздушните вентилатори зависи от много фактори:

 • производителност
 • Диаметър на дюзата
 • Обратен клапан
 • Наличие на допълнителни функции: таймер, сензор за влажност, датчик за движение, CO2 сензор, превключвател с издърпващ кабел и др.
 • Цвят и дизайн
 • Нисък шум
 • Екологична пластмаса
 • Безопасност на електрическата връзка
 • Тип двигател: на втулки на втулки или сачмени лагери
 • Страна на произход
 • Контролна система

По този начин изборът на въздушни вентилатори изглежда доста голям. За да не потънете в болезнен избор, препоръчително е предварително да определите параметрите, които са важни за вас. Не забравяйте, че производителността, безшумността, надеждността на двигателя, електрическата връзка и екологосъобразността на материалите са основните характеристики за дълго и безопасно обслужване на клипсния вентилатор.

Ако имате нужда от помощ или просто искате да разберете цената на надземен вентилатор, не се колебайте да се свържете със специалистите на фирма Благовест, ние винаги сме щастливи да ви посъветваме!

Как да изберем най-добрия модел?

При избора на вентилатор за тоалетна се вземат предвид няколко групи параметри. На първо място, това е дизайнът - формата на корпуса, диаметърът и видът на самия вентилатор. Освен това се определят показателите за ефективност, включително производителността и характеристиките на захранващата система. Когато решавате кой вентилатор за качулката в тоалетната е по-добър, не можете да направите без ергономични нюанси. Днес оптималното решение от гледна точка на удобството е вентилатор, който ще бъде комбиниран с общата климатична инфраструктура. Най-модерните устройства предполагат автоматичен контрол от централен контролер. И тук си струва да се спрем по-подробно на функциите, които могат да бъдат включени в такава инфраструктура.

аспиратор за баня и тоалетна

Вентилатор за битов изпускателен канал с възвратен клапан

По ред причини естествената вентилация в помещенията може да не е в състояние да премахне неприятните миризми или влага. Това се дължи на преустройство в апартамента или запушване на изпускателните шахти. Експертите препоръчват жителите на такива къщи да инсталират изпускателен вентилатор с възвратен клапан. В търговските вериги се предлага широка гама от такива продукти и понякога става трудно да се избере оптималното устройство.

В древен Египет хората забелязват отрицателното въздействие на задуха в помещенията върху човешкото тяло. Ситуацията се влоши, ако кухнята беше в същата сграда. Въглеродният окис изпълва цялото пространство, дори причинява задушаване. Комините са били използвани за отстраняване на замърсения въздух. За да работят коректно, беше необходимо да се организира проект, но това не винаги се получи. Следователно създаването на принудителна вентилация стана актуално.

През 18 век се появяват устройства, които са прототип на съвременния вентилатор. Плоча, огъната в хоризонталната равнина, се използва като нагнетател и нейното движение се дължи на парна машина. Като гориво се използва керосин или алкохол.

Откриването на електричество и създаването на електрогенератор през 1831 г. позволи на Робърт Дейвидсън да изобрети модерния двигател. В същото време руският инженер Александър Саблуков излезе с центробежен вентилатор. Дизайнът му се състоеше от цилиндричен корпус с поставено в него колело, което има четири прави остриета. Въртенето на колелото по това време се извършва ръчно. Това изобретение започва да се използва за проветряване на кабините на кораби и мини. През 1892 г. френският учен П. Мортие предлага версия на вентилатора с кръстосан поток. Използваше барабанно колело с извити остриета.

Остриетата на изпускателното устройство получиха модерен вид след изследванията на Николай Егорович Жуковски, който изучава аеродинамиката и създаде вихровата теория на крилото. Създаването на първия електрически вентилатор се приписва на Томас Едисон. Но със сигурност е известно, че в записите на Леонардо Да Винчи се намират чертежи на устройство, наподобяващо вентилатор.

Най-търсените помещения, в които са инсталирани изпускателни устройства, са санитарни помещения, кухни и бани. Това се дължи на лошото естествено отстраняване на неприятните миризми и влагата от тях. Качулката в жилищните сгради обикновено се изгражда, като се вземе предвид подаваният въздух от прозорците на апартамента. Но поради подмяната на стари рамки с металопластикови, подаването му спира, така че трябва да поддържате прозорците в състояние на вентилация, което не винаги е удобно.

Има и друга причина, която е, че принудителните мощни абсорбатори могат да бъдат инсталирани в съседните апартаменти. Тяхната сила може да бъде толкова голяма, че отстраненият въздух започва да се издухва от вентилационните канали в средата на помещенията, разположени над или под щранга.

Баните и санитарните помещения първоначално са разположени в отдалечени от прозорците части на апартамента. Следователно притокът на чист въздух там е още по-труден. След вземане на водни процедури, влажността се повишава и тя трябва да се отстрани. Ако това не бъде направено, ще се образуват плесени и мухъл, които оказват неблагоприятно влияние върху здравето на живите хора. Освен това мебелите и други предмети стават неизползваеми.

Също така, ако в къщата е извършена някаква работа, аспираторът може да бъде повреден, в резултат неприятните миризми започват да се влачат от недобросъвестни съседи. Затова качулката с възвратен клапан към банята, тоалетна или кухня е инсталирана в следните случаи:

 • неприятна миризма в стаята, излизаща от шахтата на апартамента;
 • слабо естествено течение, което води до образуване на застоял въздух;
 • запушена мина на жилищен комплекс;
 • образуване на мухъл и плесен;
 • липса на способност за организиране на постоянно подаване на чист въздух.

Как да изберем правилната опция

Качулката с възвратен клапан в банята е популярна. Но за да направите правилния избор, трябва да се запознаете с определени параметри:

 • Устройството трябва да отговаря на стандартите за безопасност и трябва да бъде придружено от сертификати и гаранционни сертификати.
 • Ако това е електрическа качулка, тогава тя трябва да бъде поставена в защитен калъф, така че капки или пара да не падат върху устройството.
 • Струва си да купувате продукти, които ви позволяват да премахнете изцяло мръсния въздух. По-добре е да се даде предпочитание на устройства с максимален капацитет от 100m3 на час.
 • Допълнителни устройства трябва да присъстват под формата на сензори за влажност на таймера, абсорбатори с възвратен клапан.
 • По-добре е да изберете надеждни устройства от производители, които са се доказали добре.

Когато избирате мощност, трябва да се вземе предвид размерът на стаята, както и фактът дали е свързана с тоалетна или не. Ако закупите устройство със сензори за влажност, то автоматично ще се настрои и ще работи без човешка намеса.

Благодарение на устройства с възвратен клапан, отработеният въздух няма да влезе отново в стаята.Такива модели също така предотвратяват проникването на чужди миризми и прах. Те са проектирани така, че след като вентилаторът спре да работи, клапанът се затръшва. Има устройства с контролирани клапани, които се удрят под действието на пружина и такива, които са затворени от въздушна струя.

Ако размерите на банята са впечатляващи, тогава е по-добре да поставите две качулки наведнъж, тъй като един, дори най-мощният модел, може да не се справи с голяма площ.

Добрата вентилация в банята ще предпази стаята от мухъл.

Банята, като стая с високо ниво на влажност, има специални изисквания за вентилация. По-просто казано, той трябва да се проветрява достатъчно интензивно, за да се създаде и поддържа здравословна среда, поради факта, че при вземане на вана или душ в банята се образува голямо количество пара, което може да увреди покритието или да влоши микроклимата . Има безшумен вентилатор за баня с възвратен клапан, който почти напълно отговаря на тези условия.

Защо се нуждаете от вентилатор за баня?

Инсталирането на това конкретно устройство с възвратен клапан е най-рационалното решение. Специалните изисквания за вентилация в помещения с високо ниво на влажност са както следва:

 • вентилацията трябва да осигурява циркулация на въздуха в помещението;
 • нормализиране на влажността в помещението.

Факт! 25 m³ / час за отделна баня и 50 m³ / час за комбинирана. Това трябва да е интензивността на въздушните потоци за нормалното функциониране на естествената или изкуствената вентилация в банята и тоалетната.

Високото ниво на влажност в банята създава благоприятни условия за появата и растежа на гъбички и плесени, които могат да доведат до влошаване на мебелите, пода, стените, тавана и техните покрития да се срутят. Дори влагоустойчиво оборудване се препоръчва да се използва в по-сухи помещения, за да се удължи експлоатационният му живот.

Замърсеният въздух може да повлияе отрицателно на здравето. Освен това влажната среда на банята може да допринесе за това, че насекомите могат да започнат в нея. И в крайна сметка неприятната миризма от вентилационните канали е доста неприятна. Всичко това намалява нивото на комфорт при използване на тези помещения.

Добрата циркулация на въздуха помага за нормализиране на нивата на влажност в помещенията и предотвратява навлизането на пара във всекидневните през пукнатини на вратите. Инсталирането на безшумен вентилатор с възвратен клапан ще позволи всичко това да бъде направено.

Характеристики на качулката в банята


Абсорбатор за баня

Има различни видове и принципи на работа на такива системи:

 • Естествено. Работата му се основава на влиянието на природните фактори под формата на разлики в налягането и температурата в помещението и зад него. Отработеният въздух излиза през вентилационен отвор в стената на къщата. За да осигурите потока му, трябва да отворите прозорец или врата. Но в многоетажни сгради, особено ако сградата е стара, вентилационните канали често са запушени или запушени. Следователно естественото извличане няма да работи.
 • Механично извличане. Функционирането на такава система се осигурява от работата на вентилаторите. Те извършват принудителното отстраняване на замърсените въздушни потоци в изходните вентилационни канали. Такива конструкции могат да бъдат инсталирани по всяко време, докато по време на строителните работи се полага естествена вентилация.

Може да е необходима качулка за банята:

 • Ако естественият въздушен обмен отсъства или слабо функционира.
 • При преустройство на стая или ако тя е комбинирана с тоалетна. В този случай някои от клоновите канали се премахват.
 • Ако е инсталирано електрическо оборудване, поради което образуването на пара се увеличава и не се изхвърля чрез естествена вентилация.
 • В малка баня, тъй като конвенционалната качулка няма да има време за отстраняване на парата.

В такива ситуации може да се наложи инсталиране на допълнителни системи за проветряване на помещението.

Защо е по-добре да се оборудва изкуствена вентилация?

Има два основни типа вентилация на закрито:

 1. Естествено подаване и изпускане.
 2. Изкуствен, с принудителен обмен на въздух.

Естествената приточна и изпускателна вентилация е едно от стандартните решения на проблема с циркулацията на въздуха в повечето съвременни апартаменти и частни къщи. Системата работи с комбинация от входове за въздух и отвори за отработен въздух. Ролята на входните отвори се играе от отвори за прозорци, отвори за вентилация в долната част на вратите, пролуки между вратата и пода.

Качеството на естествената захранваща и изпускателна вентилация директно зависи от тягата в изпускателните канали, която се получава поради разликата в налягането между външната и вътрешната страна. Отворите за отработени газове се правят под формата на отвори в тавана или в горната част на стените близо до самия таван. Отворите за захранване не могат да осигурят достатъчен дебит на доставките. Поради това естествената изпускателна вентилация не отговаря на условията за формиране на правилния микроклимат в банята.

За да проветрите банята или тоалетната, трябва да инсталирате изкуствена вентилация с принудителен обмен на въздух.

Има два вида изкуствена вентилация:

 1. Естественият приток на въздух и принудителното отвеждане на въздуха е комплекс за доставка.
 2. Изкуствен въздух и естественият му изход от стаята.

За да се осигури принудителен обмен на въздух, е необходимо да се оборудва мрежа от въздуховоди, през които обработените въздушни маси ще бъдат отстранени от помещението. За да се постигнат необходимите условия за създаване на комфортен микроклимат за интензивността на въздушните потоци, тази вентилационна система е оборудвана с вентилатори. Качулката за баня с възвратен клапан е много по-ефективна.

Характеристики на вентилаторите за изпускане на тоалетната

вентилатор с топлоотводник за възвратна клапа

Първо, такива устройства са с компактни размери. От естетически съображения, както и от технически и дизайнерски стандарти, каналът и неговите комуникации в банята трябва да бъдат компактни. Най-често устройството е дискретно разположено в горната част на една от стените, които влизат или в централната вентилационна шахта, или директно на улицата. На второ място, както външните покрития на корпуса, в който се помещава аспираторът за тоалетната с вентилатор, така и неговите характеристики от гледна точка на конструктивните характеристики са ориентирани към защита от външни влияния. Ако говорим за тоалетна, комбинирана с душ и вана, тогава защитата може да се изрази на първо място в подобрена водоотблъскваща функция. Производителите произвеждат специални модификации, при които специални изолатори предпазват електрическото пълнене на вентилатора и комуникациите от пръски, чрез които се извършва захранването му.

Устройство и принцип на действие

Вентилаторът за изпускане в банята, оборудван с възвратен клапан, изглежда като доста просто устройство, което предотвратява връщането на въздуха от вентилационния канал. Обратният клапан обикновено е направен от пластмаса или неръждаема стомана. Те се състоят от три основни части - рамка от две капаци и щифт, на който са закрепени капаците.

В допълнение към възвратния клапан, безшумният вентилатор се състои от следните части: Решетка за всмукване на въздух, аеродинамично работно колело, вложки за гасене на вибрации и двигател.

Принципът на възвратния клапан, независимо къде е монтиран - в канализационна тръба или вентилационна шахта - по никакъв начин не се различава. Изработен е по такъв начин, че движението на вода или въздух (в зависимост от мястото на монтаж) е само в една посока. Когато се опитате да се върнете, въздухът или водата ще бъдат блокирани от плътно затворени клапи.

Крилото се задвижва директно от въздуха, което естествено се прави в момента на включване на вентилатора. Въздухът се изтегля, докато вентилаторът се изключи. Веднага щом това се случи, клапите се затварят и блокират обратния път на въздуха.

А сега нека ви разкажем накратко за някои от характеристиките на безшумното вентилаторно устройство:

 1. Дизайнът на двигателя предвижда наличието на специални вибрационни изолационни елементи, които абсорбират вибрациите, което е основният източник на шум.
 2. Производителите са много внимателни с външния вид на вентилатора. Всмукателната решетка е рационализирана. Освен това самият материал играе важна роля, от която е направена решетката - от нея зависи въздушното съпротивление.
 3. Тихата работа също се основава на различен модел лагер. В допълнение към абсорбирането на шума, те имат висока степен на надеждност и не изискват допълнителна поддръжка (по-специално смазване).

Какво да се има предвид във функционалността?

Концепцията за „интелигентен“ дом предполага, че дори и скромният вентилатор в тоалетната или банята трябва да бъде снабден с широка гама от сензори за наблюдение. По-специално, основният комплект включва сензори за присъствие и контролери за влажност. Въз основа на показанията на чувствителните елементи се избира режимът на работа на устройството. Например, вентилатор с капак за капака към тоалетната, в зависимост от състоянието на въздушната среда, ще регулира както скоростта на въртене на лопатките, така и производителността на клапана. По-малко технологичните и в същото време по-достъпни устройства се справят без сложна автоматизация и работят според настройките на таймера. Това е най-популярното решение сред обикновените собственици на градски апартаменти.

Как да изберем вентилатор за баня?

В днешно време на пазара има много модели за вентилация на въздуха, както от местни, така и от чуждестранни производители. Кои са първите неща, на които трябва да обърнете внимание при закупуване на изпускателен вентилатор? Тези характеристики са: производителност, ефективност и комфорт при използване.

 1. Производителност. За да определите необходимата производителност на вентилатора за баня, трябва да знаете обема на стаята и скоростта на обмен на въздух. Определя се от санитарните стандарти и зависи от вида и предназначението на помещенията. За бани тази стойност е 6-8. За да изчислите производителността на изпускателния вентилатор, трябва да умножите обема на помещението по обменния въздух.
 2. Рентабилност. Заедно с конвенционалните модели, които се състоят от лопатки и превключвател, но отстранени заедно, можете да намерите модели, оборудвани с допълнителни функции, които могат да намалят консумацията на енергия. Най-често срещаните са наличието на сензори за движение и влажност, има и модели, оборудвани с таймер.
 3. Сензор за влага. Включването и изключването на вентилатор, оборудван с този сензор, зависи от нивото на влажност на помещението. Вентилаторът започва да работи, когато нивото на влажност достигне определена точка, и го спира, когато падне до зададената стойност. Такива модели са най-предпочитани, ако има цел да се спести консумация на енергия.
 4. Датчик за движение. Тези модели помагат за пестене на електричество, тъй като реагират на движение в стаята. Тоест те стартират само в момента, когато има някой в ​​банята или тоалетната и се изключват, когато там няма никой. Недостатъците на такива модели включват възможността за неволно изключване, поради факта, че няма достатъчно трафик в банята "според" сензора.
 5. Таймер. Най-рационалното решение на проблема с енергоспестяването и вентилацията на помещенията е вентилатор с таймер.Този вентилатор автоматично започва да работи в определено време и се изключва след определен период от време. Работното време зависи от банята и интензивността на използването му.
 6. Комфорт по време на работа. Зависи от нивото на шума, генериран по време на работа. Няма напълно безшумни фенове. Но звукът, създаден от съвременните модели, не създава дискомфорт. Тъй като не надвишава 35 децибела.
 7. Производителност. Най-известните производители са: Vents, Maico, Soler & Palau, Helios. Те произвеждат модели, които са с високо качество и дълготрайна издръжливост, а освен това имат ниско ниво на шум по време на работа и високо ниво на устойчивост на влага.

Система за управление на вентилатора

кой вентилатор за качулката в тоалетната е по-добър

Ергономичността, ефективността и консумацията на енергия до голяма степен ще зависят от начина на управление на вентилационния блок. Първоначално всички модели могат да бъдат разделени на два вида - с ръчно и автоматично, тоест електронно, управление. Първата опция се използва все по-рядко, тъй като изисква от потребителя самостоятелно да затваря и отваря същите клапани. Електрическите модели или вентилираната качулка за тоалетна с батерия елиминират необходимостта от ръчно управление на устройството. Освен това най-новите модификации с интелигентен контрол реагират сами на промените във въздуха и температурата, като взимат подходящи решения за настройка на режима на работа на вентилатора. Популярна е и концепцията за комбиниране на вентилатор с функция за осветление в тоалетната. Устройството ще се задейства автоматично всеки път, когато потребителят включи светлината. Тоест, пречистването на местния въздух логично ще се извършва в моментите на неговото замърсяване.

Как да инсталирам вентилатор за баня с възвратен клапан?

Има два вида вентилатори за баня: аксиални и канални.

 1. Аксиалният вентилатор е малко витло с лопатки, чиято задача е да изтегля влажен въздух, докато се върти и по този начин да го извади в мината. Тези устройства са подходящи за малки бани (до 15 м3), които не са свързани с една шахта с други помещения. Те позволяват добра вентилация и в същото време са доста евтини. Единственият недостатък е, че те са по-шумни в сравнение с вентилаторите на каналите.
 2. Канален изпускателен вентилатор - е по-усъвършенстван механизъм, който представлява турбина с волут, поставен в пластмасова обвивка. Този вентилатор активно засмуква въздух, проветрявайки помещението добре и с високо качество, е предназначен за бани с обем над 15 м3, комбинирани бани или със запушени естествени вентилационни канали. Каналните вентилатори с възвратен клапан за банята имат висока надеждност, ефективност и ниско ниво на шум по време на работа. Единственият недостатък на тази рокля е доста високата цена.

В индустриалните помещения обикновено се инсталира трети тип вентилатори с възвратен клапан - радиални. Това са големи модели със спирална решетка.

Инсталирането на вентилатор с възвратен клапан е най-добре да се извърши във въздуховода на изпускателната тръба на банята или на входа на шлюза за отработен въздух. Тези дупки обикновено се намират в стената или тавана в ъгъла срещу входната врата. Моделът на горния вентилатор с аксиален механизъм трябва да бъде фиксиран директно пред вентилационния отвор.

В случай, че се използва въздуховодно устройство за канал, то трябва да се вкара в отвора и да се покрие с декоративна решетка. Струва си да се отбележи, че вентилаторът на канала има ниско ниво на шум по време на работа поради факта, че неговият мотор е разположен във вентилационния отвор.

 1. Захранването на устройството трябва да се подава от кутията, към която е свързана осветителната система.
 2. Проводниците, които отиват към вентилатора, трябва да бъдат скрити в жлебовете или под окачения таван.
 3. Използвайте предварително направен отвор в стената, за да инсталирате устройството. Поставете пластмасовия вентилационен канал изравнен със стената и го подсилете с мазилка, след това свържете захранването и монтирайте аспиратора.
 4. Вентилационната тръба може да бъде заменена с дренажна тръба от 100 mm PVC.
 5. Трябва да свалите горния капак от устройството и да смажете гърба му с течни пирони, след което да инсталирате вентилатора, притискайки гърба му към стената.
 6. Не забравяйте да инсталирате вентилационната решетка, като я завиете с винтове или я поставите на резетата. Съвет: Решетката трябва редовно да се почиства от прах.

За да захранват инсталираното устройство от мрежата, те хвърлят кабел от най-близката кутия. По това време трябва да запомните необходимостта от спазване на правилата за електрификация за помещения с високо ниво на влажност, като поставите кабела в специален защитен канал и го скриете зад окачен таван, стенни панели или мазилка.

Silent Exhaust Fan е просто, но ефективно устройство, което помага да се намали нивото на влажност и да се увеличи скоростта на обмен на въздух, като по този начин се създава по-комфортна обстановка в банята. Съвременните модели на това устройство са лесни за инсталиране, имат високо ниво на надеждност по време на работа и са оборудвани със системи за автоматично стартиране и спиране, а комбинацията от практичност и естетичен външен вид ще им позволят да се впишат във всеки интериор на банята.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни