6 популярни модела газови конвектори


Отзиви за функции

газови конвектори за летни вили
Вижте галерията
Потребители като LPG или природен газ могат да се използват за работа с газови конвектори. За да смените вида гориво, ще е необходимо само да пренастроите газовия клапан. Конвекторът може да се използва като резервен или основен източник на топлина, докато температурата на въздуха в помещението се затопля до 38 ° C.

Купувачите подчертават, че им харесва изборът на мощност, който варира от 2 до 6 kW. В устройства от този тип за отопление обикновено се използват температурни сензори, които ви позволяват да наблюдавате температурния режим. Ако има прекъсвания в подаването на газ, ще се задейства клапанът, който блокира подаването на гориво.

Карма БЕТА 3 Механик Комфорт

Основни характеристики:

 • тип - монтиран на стена;
 • мощност - 3 kW;
 • отопляема площ - 30 - 60 m²;
 • Ефективност - 91%;
 • топлообменник - стомана, покрит с двуслоен топлоустойчив емайл;
 • термостат - механичен;
 • електрически вентилатор - не;
 • размери (В × Ш × Г) - 600 × 543 × 215 мм;
 • тегло - 19 кг;
 • разход на газ - 0,37 m³ / час.

Описание на модела

Моделите BETA 3 Mechanic Comfort съчетават всички най-добри характеристики на устройствата Beta Mechanik и Beta Comfort, включително модерния дизайн на последните. Нагревателите се произвеждат със стоманен топлообменник и черно матирано стъкло, през което можете да наблюдавате пламъка, което ви позволява да комбинирате конвектора с декоративна камина.

Нагревателите от тази серия са допълнени с механичен регулатор на температурата (от + 13 до + 38 градуса), с помощта на който е удобно да се зададат необходимите параметри. Достигайки зададената температура, устройството изключва основната горелка от подаването на газ, като по този начин спестява енергийни ресурси.

Ефективността на агрегата се постига поради факта, че той загрява въздуха и не губи енергия за отопление на енергийния носител. Конвекторите Beta Mechanic Comfort са универсални и могат да работят както от мрежа, така и от бутилиран втечнен газ. Те също са енергонезависими, тъй като не се нуждаят от електричество.

Предимства и недостатъци на устройството

Газовото оборудване Karma е с компактни размери и атрактивен външен вид, така че лесно да се впише във всеки интериор. Тези агрегати са абсолютно безопасни и при най-малката неизправност в тяхната работа, независимо дали става дума за гасене на пламък или проблеми с течението в комина, подаването на газ автоматично се спира.

Безопасност и екологичност

Дизайнът на газовата камера и горелката е напълно запечатан, така че въздухът в помещението винаги ще остане чист и неизгорен, освен това благодарение на високото качество и прецизната настройка на блока е възможно да се намали нивото на емисиите на продуктите от горенето в атмосферата до възможния минимум.

Такива газови конвектори не изискват инсталирането на отделен комин, а обменът на отработени газове и чист въздух се извършва с помощта на телескопична коаксиална тръба, която се доставя с оборудването.

Производителност и надеждност

Високото ниво на производителност, тиха работа и достъпна цена правят такова оборудване много популярно сред собствениците на частни къщи и вили, тъй като конвекторите са отлична алтернатива на по-скъпите и трудни за инсталиране отоплителни системи. Такива устройства не се страхуват от замръзване, тъй като не са свързани с водна отоплителна система.

Дълъг експлоатационен живот на устройството се постига благодарение на стоманения топлообменник, покрит с галваничен състав и два слоя топлоустойчив емайл.Оборудването е окомплектовано с надежден газов клапан и горелка от италианско производство.

Към момента не са установени недостатъци.

Допълнителни предимства

газов конвектор за даване на рецензии
Вижте галерията

Потребителите отбелязват ефективността като основно предимство на газовите конвектори. Загубите на топлина по време на работа на това устройство са сведени до минимум, което спестява от отопление на помещенията. Съществуват обаче и недостатъци, тъй като един от тях потребителите подчертават необходимостта от пробиване на отворите, необходими за инсталиране на коминната система. Също така ще е необходимо образуването на разклонено газоразпределение около къщата, което е вярно, ако оборудването се експлоатира от основния газ.

Характеристики на избора на газов преобразувател

Когато избирате необходимия модел, трябва да вземете предвид определени условия на работа, да проучите рецензии, да разберете цената, да знаете площта на стаята и най-високата температура за отопление. Подробно описание на всички технически свойства и критерии ще ви помогне да се справите със задачата да закупите най-добрия оптимален газов конвектор.
Както всички отоплителни устройства, газовите конвектори имат свои собствени характеристики, които трябва да се вземат предвид и да се разбере как да се избере подходящият конвектор за дома:

 • Метод на циркулация. Наличието или отсъствието на вентилатор.
 • Термична мощност.
 • Опция за инсталиране. На пода или на стената.
 • Метод на рисуване.
 • Материал на топлообменника. Стомана или чугун.

Настолни или монтирани на стената газови преобразуватели

Като се вземе предвид критерият за спестяване на пространство и условия на труд, той се счита за по-практичен и подходящ стенни газови конвектори... Те не заемат много място и като правило се монтират на стената близо до прозореца, докато между помещението и студения прозорец се получава допълнителна топлинна завеса.

Но тези устройства трябва да са доста леки и да не създават голямо натоварване на стената. Газовите конвектори, монтирани на стена, са с ограничени топлинни характеристики до 10 киловата.

Ако е необходимо да нагреете голям брой зони, използвайте по-мощна подово газово оборудване... Тези устройства създават повече топлинна енергия, но имат и много по-големи размери, както и значително тегло, те се нуждаят от надеждна и стабилна основа.

Цената на подови и стенни устройства е приблизително еднаква с подобни капацитети на оборудването.

Термична мощност

Когато избирате газов конвектор, трябва да вземете предвид отопляем размер на помещението... Именно този параметър се счита за основен при изчисляване на ефективността на газов конвектор. Съществуват редица методи за изчисляване на необходимата мощност.
Основното изчисление се основава на следното правило: 1 киловат топлина ще бъде изразходван на всеки 10 квадратни метра помещения.

Това е универсална формула, той е най-подходящ за стандартни стаи с височина на тавана не повече от три метра, обичайната подредба на врати и прозорци и добра изолация.

Ако са необходими по-внимателни изчисления в лошо изолирани или нестандартни помещения, тогава трябва да се свържете с професионалистите.

Материал на топлообменника на газовия преобразувател

Работата на конвектора се основава на изгарянето на газ в термичната камера на оборудването, а топлообменникът вътре е изложен на мощен топлинен ефект, изгарянето на топлообменника бързо деактивира устройството. Това е, разбира се, материалът за производство просто трябва да бъде възможно най-стабилна и издръжлива.

В този случай ясният лидер е чугунът. Чугуненият топлообменник е термично стабилен, експлоатационният живот на тези газови конвектори е повече от 50 години.

Друго предимство на чугунения топлообменник е най-бавно охлаждане и дори разпределение на топлината. Недостатъкът, съдейки по отзивите, е много тегло и висока цена.

Стоманени конвектори с топлообменник на по-ниска и лека цена от чугуна.Но когато купувате, трябва да обърнете внимание на качеството на стоманата, този газов конвектор може да продължи поне 30 години.

Кой газови конвектор да изберете

газови нагреватели за летни вили конвектори
Вижте галерията

Ако се интересувате от газови конвектори за летни вили, първо трябва да вземете решение за вида гориво, което беше обсъдено по-горе. Важно е да прецените дали втечненият или природният газ е по-изгоден във вашия регион. Също така е важно да се обърне внимание на дължината на изходящата тръба за газ, тъй като този параметър не трябва да бъде по-малък от дебелината на стената, където ще направите дупката.

При избора на конкретен модел трябва да се има предвид, че някои от тях имат вентилатор. Ако планирате да инсталирате конвектора в стая, която не се нуждае от постоянно отопление, ще бъде по-практично да използвате оборудване с вентилатор, докато за жилищните помещения е по-добре да закупите модел без вентилатор, тъй като той ще работи без никакъв шум.

Ефективност на газов конвектор

Ефективност на газов конвектор

Още веднъж за ефективността. Съгласно закона за запазване на енергията, при отопление на жилище, топлинните загуби трябва да бъдат компенсирани. Всеки нагревател в отделна стая ще консумира равно количество топлина и енергия при отопление. Естествено, за да получите тази енергия, трябва да използвате гориво, цените на което са много различни. Сравнявайки стар неикономичен котел с модерен конвектор, трябва да обърнете внимание на ефективността.

Най-просто казано, за да получат еднакво количество топлина, различните уреди харчат различни количества гориво. Количеството използвано гориво зависи преди всичко от загубата на топлина, която не се изразходва за отопление на помещението, а за странични ненужни цели. Например за газов котел това може да бъде загряване на въздуха, излизащ през изпускателната тръба. При некачествено оборудване, ако газът не изгори напълно, горелката пуши, разбира се, трябва да помислите за подмяна на котела с по-модерно, висококачествено или поне обслужващо оборудване. Загуба на топлина може да възникне и в тръбите, ако котелът се намира в много студено помещение или в течение.

Анализирайки горното, възниква въпросът кое от двете сравнявани съоръжения има най-висока ефективност. Коя е най-икономичната?

Има и трети вариант - електрически нагревател. Той няма изгорели газове, няма топлинни загуби през тръби, той не пуши, затопля само това, което е предназначен за отопление, като харчи киловати само за тази цел.

Ако сравним газовите конвектори и котли помежду си, можем да приемем, че тяхната ефективност е приблизително еднаква, тъй като принципът на тяхната работа е приблизително еднакъв и няма да е възможно да се спести газ с нито едно от тези устройства. Също така можем да кажем с увереност, че работещ добър воден котел ще има по-висока ефективност от газов конвектор, поради простата причина, че водата отвежда топлината по-добре и по-бързо от топлообменника, отколкото в газов конвектор въздухът отвежда топлината от топлината обменник.

Препоръки за избор на конкретен модел

газови конвектори за лятна резиденция, което е по-добри отзиви
Вижте галерията

Ако обмисляте газови конвектори за летни вили, тогава трябва да обърнете внимание на някои модели такова оборудване. Например, "Zhitomir-5 KNS" ще може да се справи с отоплението на помещение с площ от 23 m2. Освен това в стаите ще бъде възможно да се монтира конвектор с марката AKOG-2.5, който има чугунен топлообменник. Това решение трябва да се спазва, ако искате да спите в тишина. В този случай обаче ще трябва да надплатите около 1800 рубли.

Доста често в селските къщи днес можете да намерите газови конвектори на бутилиран газ за летни вили от типа "Uzhgorod AKOG-4-SP". Тази опция перфектно затопля стаята, но с течение на времето може да загуби своята привлекателност на външен вид. Потребителите обаче подчертават, че това по никакъв начин не засяга производителността.

За собствениците на крайградски недвижими имоти, които често живеят в такива къщи, газовият конвектор DEMRAD NGS-30, който няма вграден вентилатор, е идеален. Две стаи, всяка от които е с площ 16 м2, ще може да отоплява. Газовите нагреватели-конвектори за летни вили доста често се избират от потребителите поради причината, че те не изискват заземяване, когато са свързани, освен това цената също привлича, което е 6500 рубли.

За да затоплите напълно къщата, ще бъде достатъчно да включите оборудването и да го напуснете. След 12 часа къщата ще се затопли равномерно. За по-ефективна работа се препоръчва да свържете оборудването към електрическата мрежа, за да не се притеснявате от необходимостта от смяна на цилиндрите. Собствениците на къщи с три стаи твърдят, че отоплението с такъв конвектор ще бъде много изгодно. Но ако къщата е малко по-голяма, тогава е по-добре да се възползвате от възможността за инсталиране на котелно оборудване.

SISTEMA LLC

 • Максималният дебит на газа е пряко свързан с максималната мощност на газовия конвектор.
  Този дебит се определя от вида на газа (естествен или пропан-бутан в цилиндри), настройката на газовия клапан (в съответствие с мощността на използваната горелка) и ефективността на конвектора. - "Възможно ли е да се изчисли, въз основа на този параметър, колко дълго ще продължи една газова бутилка за мен?" Е типичен въпрос на купувача. - Не! - И защо? - Тъй като в типична ситуация конвекторът работи по следния начин: когато е включен, той започва да дава топлина, температурата в стаята се повишава и когато достигне зададената стойност, се задейства температурният сензор, основната горелка се включва изключен, малкият пилот продължава да гори. Веднага след като температурата падне с 3 градуса, голямата горелка ще се включи отново и т.н. Колко дълго ще гори голяма горелка, зависи от много неща: каква е температурата навън, каква температура е необходима в стаята, как е изолирана къщата, колко топлина влиза във вентилацията, колко самата къща е охладена и всичко, което е в него, когато е включен газовият конвектор. Трябва да се добави, че количеството топлина, получено от изгарянето на газ, също зависи от качеството на газа. Колко топлина е необходима за затопляне на помещението - толкова много газ трябва да бъде изгорен. Където този газ ще бъде изгорен - в конвектор, котел, оръдие, друг нагревател, като цяло няма разлика (разбира се, има зависимост от ефективността на нагревателя, но стойността му е сходна за всички нагреватели) . Ако голямата горелка в конвектора работи непрекъснато и не се изключва, това означава, че мощността на конвектора е недостатъчна. В този случай, ако разделите теглото на газа в цилиндъра на разхода, ще получите времето на такава неправилна работа: 22 кг (в 50-литров цилиндър) ще изгорят при 0,2 кг / час (emax GWH-2 , 2,5 kW) в рамките на 110 часа (5 дни). Минимален разход на газ (според Ужгород, Украйна) за модели на конвектори AKOG: AKOG-2M-SP -0.13 m3 / h., AKOG-2.5 l -0.15 m3 / h., AKOG-3-SP -0, 20 m3 / ч., AKOG-4-SP -0,23 м3 / ч., AKOG-4l -0,23 м3 / ч., AKOG-5-SP -0,29 м3 / ч. Минималната консумация на другите конвектори, съответстваща мощност, е приблизително същата. Реалният разход на газ също зависи от това как използвате дома си. Ако ще посетите дачата през уикенда през зимата, тогава охладената къща първо ще трябва да се затопли всеки път, когато пристигнете, и след това да поддържате комфортна температура в къщата за 1-2 дни. Ако постоянно живеете в къща, тогава къщата е топла и отоплението е необходимо само за поддържане на температурата (за компенсиране на топлината, излизаща от улицата) - консумацията може да бъде няколко пъти по-малка.

  За да прецените приблизително нуждата от гориво и цената му и да сравните различните видове гориво, погледнете тук: Калкулатор на разходите за гориво.

 • Обратна връзка за някои критерии за подбор

  газови конвектори на бутилиран газ за летни вили
  Вижте галерията

  Имайки предвид газовите конвектори за летни вили, е необходимо да се обърне внимание на редица критерии.Например, за да се определи необходимата мощност, се използва формула, която казва, че ще е необходим киловат мощност за всеки 10 м2 площ. Това е вярно, ако височината на тавана не надвишава 3 м. Потребителите съветват да се добави 1 kW към изчислената мощност, която ще бъде необходима, така че оборудването да не работи за износване, а собствениците да имат възможност да проветряват помещенията чрез отваряне на прозорци и врати.

  Газовите нагреватели за летни вили (конвектори) също трябва да бъдат избрани, като се вземе предвид материалът на топлообменника. Най-трайни, според купувачите, са устройствата с чугунени горивни камери. Те ви позволяват да постигнете равномерно отопление и да имате по-висока ефективност.

  Потребителите виждат и недостатъците на такива устройства, които се изразяват в голямо тегло в сравнение с аналозите със стоманени камери. Наред с други неща, такъв агрегат ще струва около 50% повече, а устройствата се произвеждат в доста ограничен диапазон на мощност, вариращ от 2 до 5 kW.

  Ако предпочитате стоманен уред, тогава мощността му може да бъде равна на 12 kW. Потребителите казват, че такива отоплителни уреди изглеждат по-добре, по-евтини, но по-малко издръжливи. Невъзможно е да се игнорира вида на комина при избора. В продажба има много модели с телескопична коаксиална тръба, което улеснява регулирането на дължината. В случай на хоризонтални комини, те могат да имат различен диаметър, в зависимост от мощността на устройството. Потребителите се съветват да избират единици, които имат комин с декоративна външна обвивка, тъй като това придава на оборудването естетичен вид.

  Какво ще бъде езерцето?

  - Има такова правило: ако рибите с предпоставки за достигане на големи размери се отглеждат в малък аквариум, тогава той ще остане малък. Колко голямо трябва да е езерцето, за да расте шаранът?

  - Рибите са подвижни, обичат много да плуват и да играят. Колкото по-просторен е резервоарът, толкова по-добре. В дълбочина езерцето трябва да достигне най-малко 1,4 м, а на дължина и ширина 3 × 2,5 м. При благоприятни условия домашните любимци растат до 90 см, живеят в плен до 35 години. В родината им е още по-дълго - над 100 години.

  - На кое място на обекта е по-добре да се направи езерце и с какви растения да се насели?

  - Поставете езерцето от южната страна, но така, че да е засенчено от пряка слънчева светлина. Първо, на слънце водата може бързо да се нагрее и шараните се нуждаят от температура не по-висока от 21-24˚С, и второ, топлите води ще провокират растежа и развитието на нежелани водорасли. В езерцето засадих острица и нимфа. Знаейки, че шараните са големи ловци, които да копаят в земята, здраво закрепих растенията в контейнери и отгоре сложих големи камъни.

  - А какво ще дишат рибите, ако в езерцето няма фонтанели или течаща вода?

  - Аерация е необходима, за да се поддържа нивото на кислорода на правилното ниво. Постига се чрез инсталиране на специално устройство - аератор или обикновен фонтан или водопад. С други думи, водното огледало трябва да се колебае през цялото време - това означава, че се извършва обмен на газ, шараните могат да дишат. Друго условие е чистотата на езерната вода. Ако езерцето не тече, е необходимо водата да се почисти с филтър. Водата в езерото не се променя през целия сезон. Водата трябва да има неутрална реакция - от 7 до 7,5 рН, допустимо намаление е до 6 рН.

  Снимка: Shutterstock.com

  Прегледи на някои модели газови конвектори: Алпийски въздух NGS-30F

  газови нагреватели конвектори за летни вили
  Вижте галерията

  Гореспоменатият газов конвектор за лятна резиденция, отзивите за които са най-положителни, струва 25 400 рубли. Притежава чугунен топлообменник и осигурява висококачествена непрекъсната работа. В корпуса е вграден вентилатор, който според купувачите помага за ускоряване на разпространението на топлината.

  Работата се контролира от механична система. Клиентите обичат, че размерите на устройството са доста компактни и са равни на 630 x 230 x 460 mm.Оборудването тежи само 27 кг, докато мощността е 3,75 кВт.

  Отзиви за марката конвектор Hosseven HBS-12/1

  конвектор за отопление на газ за летни вили
  Вижте галерията

  Ако се интересувате от газови конвектори за лятна резиденция, кой от тях е по-добър, прегледите ще ви позволят да разберете. Наред с други, потребителите избират модела, споменат в подзаглавието по-горе. Използва се за отопление на различни помещения. Площта им може да достигне 96 м2. Потребителите подчертават, че това оборудване има стабилни крака и можете да наблюдавате изгарянето на пламъка през прозорец от топлоустойчиво стъкло.

  Термостатът на това устройство е механичен, което показва неговата издръжливост. Но това не е пълен списък с предимства, наред с други трябва да се подчертае:

  • лекота на управление;
  • вертикален комин;
  • отворена горивна камера;
  • пиезо запалване;
  • незначителен разход на газ, който е 1,12 м3 / ч.

  Принципът на действие на газовите конвектори, техните видове, описание.

  Газов конвектор... Минимални разходи - максимално разсейване на топлината.

  Газов конвектор - иновативна разработка в системата за въздушен нагревател. Отлична алтернатива на основния или допълнителен източник на топлина. В случай на използване на апартамент, той ефективно изглажда топлинния дискомфорт по време на извън сезона. Конвектори за природен газ ви позволяват да спестите до 70% от сметките за комунални услуги, да минимизирате разхода на гориво в случай на затопляне или заминаване.

  Цилиндрични газови конвектори(Alpine Air NGS-40) се използват в помещения без централизирано отопление. В присъствието на преходен комплект, повечето от представените модели могат да работят както на магистрален, така и на втечнен газ. Собствениците на селски къщи, вили, вили, гаражи, складове и стопански постройки предпочитат отопление на газови конвектори поради следните предимства:

  • Безопасна работа. За разлика от котелното оборудване, конвекторите не подлежат на "замразяване", не се нуждаят от постоянно нагряване и могат да се използват нередовно.
  • Оперативни спестявания. Alpine Air, Hosseven, Karma са конвектори от ново поколение, които съчетават европейско качество и адаптация към руските климатични условия. Сравнителният анализ потвърждава това газов конвектор купете много по-изгодно от електрическа камина или електрическа фурна. Оригиналният дизайн на оборудването ви позволява ефективно да затопляте въздуха през топлообменник, следователно нивото на ефективност е 90%, а топлинните загуби практически са намалени до нула.
  • Простота на инсталационната работа. Не е необходимо да се извършва тръбопровод на отоплителната система, инсталирани са само тръбата за подаване на газ и коминът.
  • Ниска поддръжка (препоръчва се годишна превантивна проверка). Срокът на експлоатация е около 50 години.

  Отопление на газови конвектори в асортимент.

  Онлайн магазинът предлага модификации, различни в ценови диапазон и функционалност:

  • Със затворена или отворена горивна камера.

  Ако е невъзможно или нежелателно да се инсталира допълнителна вентилация, се препоръчва да се монтира със затворена горивна камера газов конвектор, цена което е сравнително по-високо. Затвореният цикъл на горене е безопасен за здравето и гарантира безопасността на кислорода в помещението. Когато се използва отворена камера, отработените газове се отвеждат поради течението в комина.

  • Със и без вграден вентилатор.

  В зависимост от условията на работа е възможно да се инсталира оборудване с принудителна (Hosseven HDU-3V FUN) или естествена конвекция. Конвектор без вентилатор е електрически независим и работи на принципа на естественото подаване на въздух.

  Газов конвектор с изпускателен вентилатор има сравнително по-добра ефективност и позволява по-икономична консумация на газ.Нагревателят на вентилатора допринася за равномерното отопление на помещението, предпазва оборудването от прегряване.

  • С вертикален или коаксиален хоризонтален комин.

  При наличие на отворена горивна камера са необходими засилена вентилация и монтаж на сложен вертикален комин, който минава през тавана и покрива. Продуктите от горенето от затворената камера се изхвърлят през коаксиален комин, който заедно с декоративна капачка е включен в конвекторния комплект. Собственици, които използват газов конвектор, ревюта оставете за това като напълно безшумно оборудване, което не замърсява атмосферата. Едновременно с изхода на отработените газове през вътрешната тръба през външната част се вкарва студен въздух, който автоматично започва да се затопля през пръстеновидното пространство.

  • С термостат.

  Термостатът (вграден или дистанционен) ви позволява да поддържате стабилен топлинен режим в помещението. Например обхватът на автоматичната поддръжка на конвектора Karma Beta или Hosseven е от 13 до 38 градуса. Термостатът изключва горелката при достигане на определена температура и я включва в случай на прагово охлаждане, прекъсва газа в случай на неочаквано изгасване на пламъка. Автоматичното управление на работата на конвектора спестява разход на газ и увеличава експлоатационния живот на оборудването като цяло. Термостатът осигурява безопасна автономна работа на конвектора по време на отсъствие на собственика.

  Стенните конвектори, монтирани под прозореца, изпълняват допълнителна функция на топлинна завеса между помещението и студения външен въздух. Подово оборудване се отличава със значително тегло и обемни размери, поради което често се използва в големи търговски и промишлени сгради.

  Критерии за избор на газов конвектор

  Сайтът съдържа моделни линии Alpine Air, Hosseven, Karma, Aton с подробно описание на всяка позиция (размери, мощност, отоплителна площ и др.). Всичко отопление на газови конвектори:

  • Оборудван с херметически затворени горивни камери, топлоустойчиви топлообменници (стомана или чугун) и надеждна автоматизация от европейски производители.
  • Те са придружени от сертификати за качество и разрешителни.
  • Те се отличават с модерен дизайн.

  При избора на модел се препоръчва да се вземат предвид площта на помещението, вентилационните характеристики, топлоизолационните характеристики, броят на прозорците и максималният индикатор за очакваната необходима температура. Ако се използва газови конвектори за природен газ, е необходимо да се определи номиналното ниво на налягане в газопровода (ефективността на нагревателя зависи от този показател). Ако е необходимо, е възможно да се монтират няколко конвектора в една стая.

  Бих искал да отбележа многостранността на работата LPG газови конвектори... Чрез свързване на няколко цилиндъра и свързването им с газов блок се получава цялостна отоплителна система. Те са абсолютно независими от източника на електроенергия, не се нуждаят от връзка с газопровода и са в състояние да се отопляват дори при силни студове, тъй като надеждността и ефективността, автоматизацията, всичко е създадено за уверена и дългосрочна работа. Те са най-подходящи за нашия, далеч от парниковия климат.

  Поради разнообразието от дизайнерски решения, газов конвектор може да се превърне в незабележим нагревател или ярък елемент от интериора. При наличие на стандартни модели с компактни размери и конвектори тип камина. Ние предлагаме надеждно оборудване, което ще се превърне в източник на топлина и комфорт в продължение на много десетилетия.

  Ако имате някакви въпроси, винаги можете да се консултирате със специалистите на магазина www.obogrevatel-mag.ru. Благодарение на богатия си трудов опит ще получите компетентен и изчерпателен отговор.

  Прочетете още:

  Газов конвектор. Описание

  Отидете на продуктовата категория "Газови конвектори"

  Рейтинг
  ( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

  Нагреватели

  Фурни