Характеристики на инфрачервената нагревателна лампа


Домакинските инфрачервени лампи като отоплително оборудване са обещаващо и интересно решение. Съгласете се: много е хубаво да придобиете компактно устройство с висока ефективност, като същевременно е удобно за използване. Но не знаете от какво да се ръководите при избора на IR крушка?

Ще ви разкажем как да изберете най-добрата IR крушка за вашия дом, лятна вила и помощна ферма. В представената от нас статия са разгледани характеристиките на тяхното устройство, дадени са плюсовете и минусите, целесъобразността на използването. За да се улесни задачата, най-добрите производители с репутация на пазара за осветление са изброени за избор.

За да помогне на клиентите, информацията се допълва със снимки на IR лампи, видео препоръки и полезни съвети. Като вземете предвид нашите препоръки, лесно ще намерите устройство, което е в състояние да осигури висококачествена топлина, сравнима по характеристики със слънчевите лъчи.

Какво е инфрачервено отопление?

IR лампите излъчват топлинни лъчи. Обектите, които са в обхвата на такива устройства, абсорбират тези вълни и след това пренасят получената топлина в околния въздух. Природата на инфрачервените лъчи е сравнима с характеристиките на обикновената видима светлина, доколкото те се подчиняват на законите на оптиката по същия начин.

Въпреки че инфрачервените вълни имат прозрачност, индекс на пречупване и отражение, подобно на видимите светлинни вълни, техните специфични свойства имат малко по-различни характеристики. Например, такава радиация трудно може да проникне във воден слой с дебелина само няколко сантиметра, но силиконовите пластини могат лесно да го преминат.

Алуминият отразява инфрачервените лъчи много по-добре от видимата светлина, с отражателна способност до 98%. Тази радиация практически не се абсорбира от въздуха и това осигурява високо ниво на ефективност за нагреватели от този тип. Но водни пари, озон, въглероден диоксид и други "пълнители" могат значително да развалят случая.

Инфрачервено отопление
Инфрачервените вълни преминават през въздушното пространство практически без загуба на топлинна енергия, която се абсорбира от околните предмети и се разпространява отдолу нагоре

За разлика от конвекционното отопление, инфрачервените вълни не загряват въздуха около устройството, а повърхностите на предметите, към които са насочени. Въздухът вече се нагрява от тези елементи. Разбирането на този принцип ще ви помогне да използвате правилно инфрачервените нагреватели.

Устройство за инфрачервена лампа

Инфрачервената лампа е проектирана не толкова за осветление, колкото за отопление. За да се осигури топлина на цялата стая или дори на къщата, са създадени специални нагреватели от различни видове и размери. IR лампите са по-подходящи за излагане на топлина на определени зони от стаята.

Най-често срещаните модели на такива устройства са стъклена крушка с волфрамова нишка вътре.

Огледалното покритие насочва потока на инфрачервеното лъчение в желаната посока и увеличава ефективността на топлинния ефект. Най-често такава крушка може да се завинтва в стандартен патрон тип E27 и да се захранва от обикновена 220 V.

Устройство с инфрачервена лампа
Инфрачервената лампа се състои от крушка и рефлектор, вътре има нажежаема жичка. Устройството има стандартна основа E27, което позволява да се използва с подходящи осветителни тела

Мощността на лампата може да варира между 50-500 вата. Не се препоръчва използването на пластмасова касета с такива устройства; по-добре е да вземете керамика. Държачът и абажурът за IR лампа трябва да издържат на нагряване до 80 градуса, не всяка пластмаса е способна на това.

По същата причина не се препоръчва да докосвате включената инфрачервена лампа, можете да получите сериозно изгаряне. За защита срещу случайно докосване се използва скара.

Червена IR лампа
Традиционно инфрачервените лампи са оцветени в червено, но популярни са и модели с прозрачно стъкло. Има и сини IR лампи

Стъклото, от което е направена такава лампа, може да бъде стандартно, закалено или пресовано. Колбата е оставена чиста, но често е оцветена в червено или синьо.

Противно на общоприетото схващане, синьото оцветяване изобщо не е изключителна характеристика на ултравиолетовите устройства. Нажежаемата жичка в IR лампите може да бъде направена не само от волфрам, някои производители използват въглерод за тази цел.

Рефлекторът е маркиран като IKZK, IKZS и IKZ, което показва червено, синьо или никакво оцветяване. Отделно си струва да се споменат IR лампите, направени не като традиционна крушка, а като тясна тръба.

Керамична инфрачервена лампа
Керамичната крушка с инфрачервена лампа е по-устойчива на топлина, влага, екстремни температури и удари от стъклените аналози

И накрая, има много специален вид лампи от този тип, те са оборудвани с керамично тяло и са предназначени само за отопление там, където не е необходимо осветление.

Като нагревателен елемент в такива устройства се използва нихромова или фехрална резба. Това са много здрави и издръжливи устройства, те не се страхуват от контакт с пръски вода. Такива устройства се използват широко за нощно отопление на млади животни, както и за домашно отглеждане на екзотични животни: влечуги, змии и др.

Принцип на действие

Принципът на действие, използван в инфрачервените лампи, е изобретен от самата природа. Всички добре знаят, че най-мощният източник на инфрачервено лъчение е Слънцето. Неговите лъчи достигат до повърхността на Земята и разположените върху нея предмети, като ги затоплят. В резултат на това те започват да отделят топлина във въздуха. Оказва се, че не самият въздух, който е добър топлоизолатор, се загрява от слънчевите лъчи, а елементите на пейзажа и сградите, създадени от човечеството.

По подобен начин работят инфрачервените лампи за дома. Инфрачервените лъчи, достигащи моментално до всякакви обекти, се абсорбират от тях, след което се преобразуват в топлинна енергия. Поради тази причина, като поставите ръката си под източника на светлина, можете да усетите разпространяващата се топлина в себе си. Устройства от този тип затоплят помещенията по-ефективно от много аналози и в същото време не губят енергия.

Колкото по-ярко свети устройството, толкова по-голямо излъчване на къси вълни дава и колкото по-нататък се разпространяват лъчите му - благодарение на това е възможно да се отопляват помещения с голяма площ. Моделите с дълги вълни не са толкова ярки, но излъчват по-нежна и по-мека топлина. Излъчването от такива лампи няма вредно въздействие върху живите организми, включително хората, при условие, че те се използват разумно. Няколко вида устройства се използват за физиотерапевтични цели за лечение на различни заболявания.

Инфрачервена лампа

Характеристики на избора на правилния вариант

Най-често IR лампата е предназначена за стандартна касета E-27, но има и други опции, тази точка трябва да се има предвид преди покупката.

В допълнение към вида на основата, когато избирате инфрачервена лампа, трябва да вземете предвид такива показатели като:

 • дължина на вълната IR лъчение;
 • мощност отоплително устройство;
 • волтаж хранене.

Дългите, средните и късите вълни инфрачервено лъчение се различават по количеството топлина и светлина. Колкото по-ярко свети инфрачервената лампа, толкова по-къса е лъчевата вълна и толкова по-далеч е зоната на нейното проникване.

Счита се, че топлината на устройствата, излъчващи дълги вълни, е по-мека. Проблемите с напрежението обикновено не възникват, тъй като домакинските уреди от този тип традиционно са проектирани за напрежение от 220 W в обикновена мрежа.

Инфрачервена решетка за лампа
За да не се изгорите на повърхността на инфрачервената лампа, както и да предпазите устройството от повреда, използвайте защитни решетки

Що се отнася до мощността, тя се избира в зависимост от размера на площта, която трябва да се отоплява. За 10 квадратни метра се препоръчва да се вземе 1 kW мощност. Можете леко да увеличите получената цифра, в зависимост от топлинните загуби.

Това важи за лошо изолирани помещения, предмети, разположени на студен под, ако в стаята са монтирани стари прозорци с пукнатини в напукани рамки и т.н.

IR лампите се различават по форма и диаметър и са етикетирани в съответствие с тези характеристики. За да разберете размерите на продукта от кода, трябва да направите някои изчисления. Цифровите индикатори, които са посочени до буквения код, трябва да бъдат разделени на 4, за да се получат размерите на диаметъра в инчове.

Полученият резултат може лесно да бъде преобразуван в сантиметри. Например за лампа PAR38 изчислението ще изглежда така: 38: 4 = 4,75 инча; 4,75 * 2,54 = 12,07 см. Буквите обозначават формата на колбата, значението на кода е представено в таблицата:


Формата на крушката на инфрачервената лампа може да бъде много различна, този момент се отразява в буквената маркировка. Късото тяло приляга по-добре под абажура, за да намали отблясъците

Номерът R показва наличието на рефлектор. Такива модели обикновено са много прости в дизайна. Стъклената част на крушката, през която преминава лъчението, е монолитно свързана с рефлектора; вътре има слой отразяваща боя. Ъгълът на осветяване е над 45 градуса.

Моделите BR са крушки с изпъкнал рефлектор, покрит с боя или друг отразяващ материал.

Прозрачната крушка, комбинирана с нея, може да бъде лъскава или матова, понякога има опция с клетки, които намаляват нивото на разсейване на радиацията. Тези модели също обикновено имат над 45 градуса ъгли на осветление.

Инфрачервено сушене
IR лампите са подходящи за равномерно и нежно изсушаване на различни повърхности, които са боядисани или лакирани

Моделите PAR са оборудвани с параболичен рефлектор с алуминиево покритие. Към него е закалена крушка от закалено стъкло със структура от пчелна пита. Прецизната форма на двата елемента осигурява пълна плътност на устройството.

Обикновено такива модели са малко по-къси от аналозите, описани по-горе, те се считат за по-надеждни и подходящи за работа в трудни условия.

Заключения и полезно видео

Инфрачервеното отопление едва ли е рентабилно за отопление на голям дом. Но е подходящ за допълнително, точково отопление. С негова помощ е лесно да се организира отопление там, където има само електричество. В допълнение, IL са удобни в растениевъдството, животновъдството, сушенето на лакове и бои.

  Подобни публикации
 • Лампа с нажежаема жичка: характеристики и характеристики.
 • Домашни лампи: разновидности, форми, модерни модели
 • Каква температура на сиянието (цвета) да изберете.

Предимства на инфрачервеното отопление

Както вече споменахме, инфрачервените лампи се използват за точково отопление на отделни зони. Въпреки че при отглеждане на култури или животновъдство, няколко лампи могат напълно да задоволят нуждите от отопление на оранжерия, кокошарник и т.н. Зимна градина, балкон, свободно стоящ павилион и други подобни предмети могат да бъдат изгодно отопляеми с помощта на IR лампи.

Ето основните предимства на този тип устройства:

 • компактен размер;
 • лесен монтаж;
 • висока ефективност;
 • разпространение на топлина без използване на вентилатори и др.

Въздухът на практика не абсорбира инфрачервени вълни, които доставят топлина директно към нагревателния обект. В резултат на това не е необходимо да се насочват нагрятите въздушни потоци, така че те да се разпространяват из стаята, както се прави с конвекционни методи. Дори ако лампата е разположена близо до тавана, топлината ще достигне целта.

Такъв нагревател не изисква кислород, за да работи, поради което неговото присъствие има благоприятен ефект върху атмосферата в стаята.

Инфрачервена лампа за пилета
Когато отглеждате пилета, инфрачервеното отопление е задължително. През нощта можете да използвате керамична лампа, която не излъчва светлина

Поради липсата на конвекция, прахът също не се движи през къщата. Инфрачервените лампи не са трудни за съхранение, стига да се използват само сезонно. За да инсталирате или демонтирате устройството, трябва само да го завиете в касетата или да го развиете от него.

Устройството не изисква специални условия за съхранение; при внимателно боравене то повече от това отговаря на ресурса, определен от производителя.

Такива лампи са удобни за използване, ако трябва да отоплявате определено място. Например, ако балконът се окаже твърде студен през зимата, няколко малки лампи ще помогнат за бързото решаване на проблема, а през лятото те могат просто да бъдат премахнати и скрити. Също така си струва да си припомним полезните ефекти на инфрачервеното лъчение върху човешкото здраве.

Инфрачервена лампа с регулатор
Ако оборудвате инфрачервената лампа с терморегулатор, можете да промените интензивността на нагряване в зависимост от ситуацията.

Те се използват с лечебна цел в лечебните заведения, но лечебният ефект не изчезва и у дома. Въпреки че има медицински изделия за лечение, битовите лампи не са подходящи за това.

Друго предимство на инфрачервените лампи е възможността лесно да се променя височината на осветителното тяло над пода. Този момент е особено важен при отглеждане на растения и млади животни.

Приложения за инфрачервени лампи

Въпреки недостатъците, инфрачервената лампа продължава да се търси за отопление на различни помещения. Обхватът на приложението му е широк - необходим е не само в ежедневието, но и в производството, в медицинската индустрия и т.н. Особено често инфрачервените лампи се използват от селскостопански работници и хора, които се специализират в развъждането на добитък и птици. Те също така придобиха известно разпределение за отопление на открити площи.

За отопление на животни

Инфрачервените устройства са подходящи за отглеждане на животни, затова се използват в кокошарници, свинарници, краварници, обори и др. Инфрачервеното лъчение за отопление на пилетата помага на пилетата да оцелеят и да останат на топло. Птиците са щастливи да се сгушат точно под устройството, наслаждавайки се на топлината, отделяна от него. По същия начин се отопляват клетките с животни, където може да бъде полезна термична IR лампа с контрол на температурата.

Такива устройства са особено търсени в кокошарниците. Използването им помага да се осигури на птиците необходимото ниво на топлина и да се създаде комфортна атмосфера дори при силен студ. Те спират да изпитват дискомфорт от хладен въздух и замръзват. Имунната система на птиците се засилва и рискът от заболеваемост сред тях рязко намалява - това е много важно за кокошките носачки, тъй като удобна, стабилна температура им помага редовно да снасят яйца.

Същите устройства се използват в зоологически градини, терариуми и във ферми, където новородените животни се депонират в отделни кутии, клетки. За да бъдат удобни и топли, над тях са монтирани крушки с ниска мощност. В терариумите, където живеят змии, костенурки, влечуги и други земноводни, топлинната точка се прави с помощта на IR лампа. Това е място, където влечугите пълзят, за да се стоплят. Излагането на радиация за 3-5 минути ще затопли животните, а липсата на ярка светлина ще има положителен ефект върху нервната им система и ще запази моделите им на сън.

 • Билка за котки от дефицит на витамини. Как да засадите любимата си котешка трева у дома
 • Как да се излекува бързо окото в окото - за един ден
 • Салати от черен дроб на треска: рецепти със снимки

За отопление на помещенията

Отлична основа за външен нагревател е халогенна инфрачервена лампа. С къса дължина на вълната и ниска мощност, относително големи площи се нагряват с негова помощ.Отоплителните уреди, допълнени с такива крушки, се използват широко на веранди, тераси, в близост до басейни. Те се използват дори в открити зони на кафенета и ресторанти. Излъчваните от тях инфрачервени лъчи бързо достигат до хората, радвайки ги с топлина и комфорт.

При външни условия те са почти единственият начин за отопление, т.к. конвенционални конвектори, топлинните пистолети ще бъдат безполезни. Инфрачервеният нагревател е отличен за отопление на търговски и жилищни площи. Монтирайки такива уреди на стена или таван, получавате добър източник на топлина. Една крушка с къси или средни вълни бързо ще създаде комфортна атмосфера за престой на хората. Нагревателите от този тип рядко се използват постоянно - често се използват като спомагателно оборудване в случай на лошо основно отопление.

За сауна

С помощта на инфрачервени лампи тялото се затопля отвътре, защото инфрачервените вълни лесно проникват на дълбочина около 4 см, оказвайки положителен ефект върху ставите, кожата и системата на вътрешните органи. Използването на такива нагреватели в сауните допринася за загуба на тегло. Излишните течности, заедно с токсините и токсините, се отстраняват активно заедно с потта.

В същото време се подобрява притока на кръв и се увеличава енергийната консумация на тялото, което провокира изгарянето на калории. С редовно посещение на инфрачервени сауни можете успешно да се борите с всякакви кожни лезии, например дерматит, екзема и др. Престоят в инфрачервена сауна прави стените на кръвоносните съдове еластични, намалявайки риска от развитие на сърце и някои други опасни заболявания.

Инфрачервена лампа за сауна

За сушене на боя и работа с пластмаси

Обработката на различни материали и изсушаването им с инфрачервена лампа е изгоден и практичен метод, който се използва както от малки работилници, така и от големи магазини за боядисване. Сушенето с лампа може да се извърши по посока: топлината от устройството се насочва към зоната на обекта, който трябва да се изсуши, без да се нагряват другите му зони. Например сушенето на капака не загрява цялото превозно средство, а само капака.

Когато работите с пластмаса, радиацията му помага да се изправя, омекотява, огъва и оформя. Освен това те участват в свиване, изтегляне, екструдиране на предмети от пластмаса, представляващи ефективен инструмент. Такива крушки се използват и от печатниците, където ги използват, за да освободят хартията от излишната влага - изсушаването с загряване е по-бързо. Резултатът е висококачествен печат.

За отопление на оранжерии

С помощта на инфрачервеното лъчение се организира оптималната атмосфера в оранжериите, защото растенията получават същите лъчи от слънцето. Такова отопление ще бъде плюс за развитието на култури. За това се използва лампа за инфрачервена лампа или са адаптирани единични продукти, които висят върху проводници над развиващите се растения. Този тип лампи са подходящи и за тези, които отглеждат разсад на перваза на прозореца. На растенията няма да липсва топлина, осветление. Основното нещо е да не прекалявате с избора на мощност, продължителността на подсветката.

За лечение

Лечението с инфрачервени крушки е малко забравено. Преди това инфрачервените лампи бяха широко използвани за елиминиране на симптомите на болка, лечение на остеохондроза и болки в костите и мускулите. Помагали са и при грип, заболявания на гърлото, остри респираторни инфекции, кожни заболявания и високо кръвно налягане, чрез тях са укрепвали имунната система, облекчавали стреса, премахвали натъртвания и повишавали издръжливостта на тялото.

В днешно време лечението с инфрачервени лампи постепенно отново се възражда. Хората започнаха да се доверяват по-малко на хапчета, като си спомняха полезните ефекти на физиотерапевтичните процедури. Лечението с инфрачервени лъчи принадлежи именно към областта на физиотерапията.Инфрачервеният спектър е ефективен при лечение на акне, което е важно за хората, които са загрижени за кожни проблеми.

Целесъобразност на отоплението на лампата

Такива лампи се използват широко в животновъдството, както в индустриалната сфера, така и в малките домакинства. Инфрачервеното осветление е почти необходимо за отглеждането на новородено потомство. Той създава подходяща температура, нежно изсушава постелките и произвежда дезинфекционен ефект.

Инфрачервена лампа в оранжерия
Отоплението с инфрачервени лампи се използва широко в оранжериите. За обслужване на една стая обикновено се използват няколко лампи, които са окачени на известно разстояние една от друга.

За прасенца от първата седмица от живота се препоръчва използването на лампа от типа IKZK-250, височината на окачването от пода е 50 см. През следващите две седмици лампите се повдигат с още 25 см, тогава това разстояние се довежда до един метър. На тази височина този модел може да отоплява приблизително един квадратен метър площ.

За отглеждане на пилета трябва да се използва инфрачервена светлина, която може да загрее клетката до 23-32 градуса. През деня температурата трябва да се промени, така че трябва да инсталирате термометър в клетката, а отвън - термостат, който ще промени интензивността на нагряване.


Ученият Марк О. Нур твърди, че различните цветове на осветлението могат значително да повлияят на развитието и поведението на младите птици.

Някои смятат, че червените крушки трябва да се използват през първите 20 дни от живота на пилетата, за да се намали стресът върху пилетата. Направете окабеляването около външната страна на клетката. Препоръчително е да използвате осветителни тела със защитна решетка, за да предпазите пилетата от изгаряния и стъклото от повреда.

Периодично, след охлаждане, е необходимо повърхността на устройството да се почиства с влажна кърпа от замърсявания, в противен случай ще работи с повишено натоварване и може да изгори твърде бързо. За пилетата не вземайте евтини лампи с тънки крушки, които избухват при случаен контакт с капчици вода.

Инфрачервена лампа в кочината
Инфрачервената топлина е много полезна за младите домашни любимци. Такива лампи ви позволяват да се придържате към оптималния температурен режим, да предотвратите развитието на заболявания, да укрепите имунната система.

В малките домашни оранжерии нивото на отопление зависи от нуждите на културите, които се отглеждат там. Ще отнеме няколко лампи, обикновено разстоянието между тях е около един и половина метра. Лампите са окачени по такъв начин, че да може да се променя височината: те се повдигат, докато растенията растат, за да се избегне прегряване.

В допълнение към тези области, инфрачервеното лъчение също се използва успешно в строителството и автомобилната индустрия за сушене на различни повърхности. IR светлината е приложима и за сушене на билки, подправки, храна и др. Друг вариант е да се загрее пластмасата за формоване.

Как да кандидатствате правилно

Преди да започнете процедурата за затопляне, инсталирайте лампата на удобно място в близост до битов контакт, за да можете да се приближите удобно до нея.

Как да използвам IR лампа:

 1. Преди започване на процедурите винаги се настройва звуков таймер, тъй като по време на загряването човекът се отпуска и може да заспи. Пациентът е разположен на разстояние от 30 до 50 см от нагревателя.
 2. По време на сесията, посоката на устройството или тялото се променя, за да не се изгори.
 3. Температурата на нагряване трябва да е удобна, нагряването се извършва до леко зачервяване на кожата, продължителността на процедурата се съгласува с лекуващия лекар.
 4. Обикновено се използва процедура от пет до десет минути на сесия.

Ще ви бъде интересно. Характеристики на изчисляване на осветеността


Процедура за кандидатстване

Предупреждения по време на употреба:

 1. Не можете да използвате процедурата за нагряване на главата за повече от 5 минути в една сесия, интервалът между процедурите трябва да бъде поне два часа.
 2. Забранено е гледането на излъчвателя.
 3. Трябва да преместите или изключите устройството, ако почувствате парене.
 4. Не се препоръчва използването на устройството в случай на нараняване през първите 24 часа.
 5. Преди процедурата не използвайте етерични масла, лосиони или кремове, които могат да причинят изгаряния.
 6. Не докосвайте IL, когато е горещо.
 7. Не завинтвайте устройството твърде плътно в основата, в противен случай може да се спука.
 8. Инфрачервената терапия е противопоказана при някои видове рак на кожата, които могат да се изострят от интензивна светлина.

Представяне на популярни производители

Пазарът на IR лампи е широк и разнообразен. Според потребителските отзиви продуктите на добре известни производители като Philips, InterHeat и Osram са много популярни.

Не най-ниската цена за IR лампите се компенсира изцяло от повишена надеждност, модерен дизайн и дълъг експлоатационен живот.

Производител №1 - Philips

Това са характеристиките на моделите на Philips. Те могат безопасно да се използват там, където има опасност от излагане на водни пръски: в бани, в кухни, в животновъдни сгради.

Лампите Philips PAR намаляват консумацията на топлина с до 30% в сравнение с аналозите поради подобрения рефлектор. Приблизително 90% от електричеството се преобразува в инфрачервено лъчение. Тези продукти се характеризират с повишена издръжливост.

Инфрачервена светлина
Инфрачервените лампи са компактни и леки в сравнение с други видове нагреватели, те са лесни за инсталиране и премахване

Производител №2 - Osram

Продуктите на Osram SICCATHERM демонстрират висока ефективност. Мощността на лампите варира от 150 до 375 вата. Те са предназначени за използване със стандартна основа E27 с ъгъл на осветяване 30 градуса.

Червените колби в този ред са маркирани като ЧЕРВЕНИ, матовите са обозначени с буквите FR, а прозрачните - CL.

Лампа Osram
Производителят Osram се утвърди на пазара за осветление като съвестен и надежден доставчик.

Най-често такива лампи се използват в животновъдството, както и за сушене на боядисани и лакирани повърхности.

Производител №3 - InterHeat

IR лампите InterHeat са многофункционални, почти всички те се вписват в стандартна основа. Тяхната отличителна черта е повишената устойчивост на стъклената крушка на пръски и случайни удари.

Лампа InterHeat
Крушките с висока мощност от InterHeat се доказаха като здрави и издръжливи, когато се използват в животновъдни сгради

Тези лампи са намерили широко приложение в областта на отглеждането на млади животни и птици. Крушката може да бъде прозрачна или червена, мощността на нагревателите варира в широк диапазон и може да бъде от 100 до 375 W.

Предимства и недостатъци на лампата

Домашните инфрачервени лампи се използват в инфрачервената терапия. Това е специализация по физиотерапия, която използва биологичните ефекти, произведени от AI в тъканите за терапевтични цели. Основният ефект е приятно усещане за затопляне, което по отношение на изпотяване, вазодилатация и леко повишаване на сърдечната честота не е нищо повече от поредица от компенсаторни механизми, активирани от обикновения човек, докато ходи с равномерно темпо. Идеален за всички, които са заседнали или не могат да спортуват.


Предимства на метода

Предимствата на инфрачервената лампа включват:

 1. Ефективно използване за отопление на жилищни и обществени сгради поради топлинния ефект под формата на халогенни устройства.
 2. Генериране на топлина, абсорбирана от тъканите. Част от тази топлина се разсейва в околната среда, а останалата част се пренася в дълбоките тъкани.
 3. Повишаване на температурата в зоната на лечение, причиняващо вторичен ефект под формата на увеличаване на метаболизма в тъканите, капилярна вазодилатация на артериоли и мускулна релаксация.
 4. Терапевтичен ефект, дължащ се на повишаване на температурата в облъчените тъкани, което се проявява в мускулна релаксация.
 5. Анестетичен ефект поради отстраняване на халогенни вещества от патологичните тъкани.
 6. Увеличеният кръвен поток, който следва вазодилатация, насочва увеличените количества хранителни вещества, кислород, бели клетки и антитела към тъканите, за да помогне за премахването на катаболитите от тъканите. Тези биологични модификации подобряват тъканния тропизъм, подпомагат възстановяването на увредената тъкан и ускоряват разрешаването на хроничното възпаление.
 7. Лечебният ефект.

Ще ви бъде интересно Сравнение на крушки DNAT и DRL

Важно! Ако използвате някакви лекарства, трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате IR лъчите за лечение, тъй като има потенциални странични ефекти - с голяма доза IR лъчи те могат да причинят увреждане на кожата и увреждане на незащитените очи.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 5 на 5 )

Нагреватели

Фурни