Рейтинг на електрическите конвектори през 2019-2020 г.

Място Име Характеристика в рейтинга
Най-добрите евтини електрически конвектори: бюджет до 2000 рубли
1Ballu BEC / EZER-1000Най-добра функционалност
2Hyundai H-HV14-20-UI540Атрактивна цена. Най-голяма отоплителна площ
3Timberk TEC.E0 M 1500Популярен бюджетен конвектор за дома
4РЕСАНТА ОК-2000SВисока степен на надеждност. Наличие на тристепенен регулатор на мощността
Най-добрите електрически стенни конвектори: цена - качество
1Ballu BEC / EZER-1500Оптимално съотношение цена / функционалност
2Electrolux ECH / AG2-2000 TАтрактивен дизайн. Високо ниво на техническо оборудване
3Noirot Spot E-3 2000Високо качество на изработка. Популярен стенен конвектор
4NeoClima Comforte T2,0Широка гама от защитни вериги. Оптимална цена
Най-добрите газови конвектори
1Алпийски въздух NGS-30Запалване без електричество
2Карма Бета Механик 5Висока мощност и надеждна работа
3Gorenje GH 6201Най-качествено производство на конвектор
4Bartolini Calorama SSI 4500Най-ниската цена в сегмента
Най-добрите премиум електрически конвектори
1Nobo C4F20По-добра надеждност. Избор на потребител
2Ballu BEP / EXT-2000Най-доброто съотношение между цена и качество
3Noirot Spot E-5 2000Висококачествена изработка

Използване на конвекторно отопление у дома

Работата на уреда е при преминаването на студени въздушни маси

през нагревателния елемент и повишаването на температурата. Освен това въздухът просто се издига, затопляйки атмосферата в стаята. Някои уреди са оборудвани с вентилатори, които спомагат за подобряване на циркулацията на въздуха в помещението и за ускоряване на процеса на отопление.

За повишаване на температурата на въздуха се използва нагревателен елемент с висока устойчивост, изработен от керамика и скрит в метален корпус.

Инсталирайте електрически конвектор по стените или пода. Ако е необходимо, устройството може лесно да се движи по дължината на проводника, за което на долния панел са предвидени специални колела.

Големи конвектори са поставени по стените и пода, а малки - върху перваза.

Видове конвектори с електрическа връзка:

 • стенни уреди;
 • подови конвектори;
 • вградени устройства в подови ниши;
 • первази.

Видове стени

обикновено имат много сила. За тяхното местоположение е внимателно подбрано място, тъй като е проблематично да ги надхвърлят в случай на неуспешно настаняване. Много ефикасен и не заема много подово пространство. Недостатъците включват факта, че въздухът навлиза в средата на височината на стаята и се издига, подът в този случай остава студен, така че те са поставени на стената възможно най-ниско.

Подови конвектори

за отопление на къща, те обикновено изпълняват ниска мощност, но поради ниското си местоположение те са тези, които загряват по-бързо въздуха в стаята. Движат се добре в различни части на стаята.

Под вдлъбнат

конвекторите за дома напоследък са много търсени за организацията на отоплението. Те се поставят подвижно в специални ниши, които са подготвени предварително. Извършването на тези промени изисква допълнителни средства, но отоплението на стаята става бързо и пространството се спестява в малките стаи.

Первазни конвектори

произвеждат малка мощност, но като ги закупите, например две, можете най-пълно да затоплите стаята. Те се монтират в областта на цокъла, а височината им се колебае до 15–20 см. Топлата маса въздух тече по пода, поради което усещането за топлина идва веднага след включване. Отзивите за използването на този тип конвектори са положителни.

Клас на безопасност

Кои тръби са по-добри за отопление Тръби за отопление на частна къща - отзиви, цена

Класът на безопасност е основната характеристика на всяко оборудване. За нагреватели, захранвани с електричество, тази цифра зависи от два фактора:

 • клас на електрическа защита (трябва да бъде поне II);
 • функция за защита от прегряване.

Устройството е с по-висок рейтинг на безопасност, чийто дизайн предвижда автоматична система за изключване на оборудването в случай на прекомерно нагряване и надеждна изолация на проводими елементи. Ако нагревателят е защитен от вода до степен, до която може да бъде монтиран във влажна среда (IP24), степента на безопасност ще бъде максимална.

Външният корпус на устройството не е свързан с нагревателния елемент. Като се има предвид тази функция, инсталирането на заземяване не е предвидено. Специалните предпазители предпазват от възможни къси съединения. Ако има проблеми със стабилното енергоснабдяване в сграда, за висококачествена работа на отоплителната система те предвиждат инсталирането на непрекъсваеми захранвания.

Избор на газов конвектор

Първо трябва вземете решение за вида гориво:

 • природен газ
 • втечнен газ

Какво гориво е по-достъпно в района на вашия дом, ние купуваме този конвектор. Също така трябва да обърнете внимание за дължината на димната тръбатака че дължината му да е поне дебелината на стената, в която ще направите дупката. Разбира се, ако е необходимо, можете да се свържете със специалист, за да увеличите дължината на тръбата, това е допълнителен разход.

Газовите конвектори са:

 • с вентилатор
 • без вентилатор

Практично е да инсталирате конвектор с вентилатор в стая, която не изисква постоянно отопление. Но не е много удобно да инсталирате конвектор с вентилатор в жилищни помещения, тъй като работата на конвектора е придружена от постоянен шум от вентилатора.
Газовите конвектори трябва да се инсталират само от специалисти. съответните квалификации. Ако е правилно инсталиран и експлоатиран в съответствие с инструкциите, вашият газов конвектор ще се превърне в изгоден, удобен и безопасен нагревател.

Cooper & Hunter CH-MC - шестото място сред най-качествените конвектори

конвектор на коя компания е по-добре Купър

Механичният термостат е единственото нещо, което отличава модела CH-MC от Cooper & Hunter от първокласните нагреватели. Но е евтин, надежден, висококачествен. Подходящ за отопление на помещения от 15 до 20 квадрата. Дизайнът на предния панел насърчава естествената конвекция и равномерното разпределение на топлия въздух в стаята.

Ползи

 • Нагревателният елемент RX-nano-heateX е изработен от алуминиева сплав, има оребрена X-образна структура, поради което нагревателният елемент се загрява бързо и осигурява висока ефективност.
 • Нагревателният елемент е защитен от прах, панелът не се нагрява повече от 60 градуса. Така прахът не изгаря върху нагревателния елемент и въздухът винаги е чист.
 • Можете да включите отоплението с пълен капацитет или да използвате 50% от ресурса.
 • Устройството се изключва незабавно, ако се прегрее или преобърне.

недостатъци

След няколко месеца услугата може да щракне, когато е включена или изключена.

Резултат

Конвекторът Cooper & Hunter CH-MC тежи само 3,7-6 кг (колкото по-мощен е нагревателят, толкова по-голямо е теглото му), монтиран е на крака с колела, може да бъде закачен на стената - това осигурява максимална мобилност. И можете да поставите устройството навсякъде, дори в банята.

Модел

Площ на стаята m2

Мощност, W

Защита на конвектора m2

Размери (ВхШхД)

Cooper & Hunter СH-1000 MC
6 - 10 кв. М. 1000 Автоматично изключване при преобръщане Против прегряване 460x400x107
Cooper & Hunter CH-1500 MC
11 - 15 кв. М. 1500 Автоматично изключване при преобръщане Против прегряване 595x400x107
Cooper & Hunter CH-2000 MC
16 - 20 кв. М. 2000 Автоматично изключване при преобръщане Против прегряване 400x830x107
Cooper & Hunter CH-1000 EC
6 - 10 кв. М. 1000 Автоматично изключване при преобръщане Против прегряване 460x400x107
Cooper & Hunter CH-1500 EC
11 - 15 кв. М. 1500 Автоматично изключване при преобръщане Против прегряване 460x595x107
Cooper & Hunter CH-2000 EC
16 - 20 m.кв. 2000 Автоматично изключване при преобръщане Против прегряване 830x400x107

Конвектори за отопление на частна къща

Конвекторите се предлагат с три вида нагреватели:

 • тръбен тип с алуминиеви перки;
 • иглени;
 • монолитни елементи.

Тръбен нагревателен елемент

е стоманена тръба, в която е монтирана нихромова нишка. Кухината е изпълнена със специално запълване с висока топлопроводимост и служи като топлоизолатор.

Алуминиевите перки, които са разположени на тръбата, подобряват конвекцията на въздушните потоци и осигуряват подобрен топлообмен. Такъв елемент се загрява много по-ниско от, например, игления, което допринася за продължителна експлоатация без повреда. Много икономичен вариант.

Някои модели са устойчиви на пръски и могат да бъдат инсталирани в помещения с висока влажност, като бани. Недостатъкът е пукане по време на работа поради неравномерно разширение при нагряване на материала на тръбата и алуминия.

Нагреватели от игла тип

се състои от плоча от непроводящ материал. Той има нагревателна резба от хром и никел от двете страни. Конецът е покрит със слой изолационен лак. Нагряването и охлаждането на плочата с нажежаема жичка се извършва в същия режим. Движението на потоци нагрят въздух в конвектори с иглени нагревателни елементи се дължи на конструкцията на тялото.

Плочата с резба изобщо няма защита от влага и се използва само в помещения със сух климат. Такива иглени конвектори не са трайни. Произвеждани няколко пъти по-рядко от тръбни и монолитни, те не са особено търсени сред населението и предизвикват не съвсем ласкателни отзиви.

Монолитните нагревателни елементи в конструкцията на конвектора се продават достатъчно бързо поради тяхната ефективност в експлоатация. Те са работи безшумно

тъй като ръбовете на елемента са монолитни и се простират като едно цяло.

Най-добрите електрически конвектори за дома

Ballu BEC / EZER-1500

Един от най-интересните и атрактивни конвектори по отношение на съотношението цена / качество. Той е достатъчно мощен за отопление на средна стая до 15 м2 и е оборудван с колела за лесен транспорт. Допълнителните функции включват йонизатор

,
таймер
за 24 часа (опростява използването и спомага за спестяване на пари), дисплей, на който се показват всички настройки, както и
Функция за автоматично рестартиране
: ако електричеството внезапно изгасне, след като го включите, конвекторът ще работи при предишните настройки - не е необходимо да въвеждате отново всички работни параметри. Освен това моделът получи функциите
прегряване и изключване при преобръщане
и също се гордее
водоустойчив корпус.
История! Потребителите намират недостатъци само в няколко елемента на дизайна и къс кабел, но това не са такива недостатъци.

Electrolux ECH / AG-1000MFR

Прост като дизайн и функция, но много надежден конвектор. Мощността тук е средна, така че един модел е подходящ за отопление на малки помещения. Производителят реши да направи без електронно управление, таймер и други неща, но предостави устройството водоустойчив корпус, прахов филтър и система за пречистване на въздуха

... Осигурена функция
изключване при прегряване
... Потребителите хвалят конвектора за неговата компактност, безшумност, ниска цена, функционалност и изработка, но имайте предвид, че дори при минимална мощност отоплението е достатъчно силно.

Ballu BEP / EXT-1000

Отличителна черта на този модел - стъклокерамичен преден панел

, поради което конвекторът получава подобрен топлообмен и най-естетичен външен вид. Устройството изглежда наистина стилно - чудесно допълнение към високотехнологичния интериор. Моделът получи електронен контрол, дисплей,
дистанционно управление, таймер
,
защита от замръзване, функции за автоматично рестартиране,
контролна ключалка и
изключване от прегряване и монолитен нагревател
... По отношение на функционалност, външен вид и цена, това устройство може да се нарече един от най-добрите електрически конвектори за дома.

Timberk TEC.E0X M 1500

Чудесна бюджетен конвектор

, в който няма нищо излишно. Основната характеристика е наличността
монолитен нагревателен елемент
, което дава възможност за най-ефективно отопление. Освен това устройството е оборудвано с функция
изключване при преобръщане и сушилня
... Съдейки по потребителски рецензии, този евтин и ефективен модел просто няма недостатъци.

Hyundai H-HV2-15-UI566

Не конвектор, а произведение на изкуството - това ще се превърне в истинска декорация на стаята, а не просто в източник на топлина. Освен това е мощен, има водоустойчив калъф, изключва се при прегряване

, но основната характеристика е присъствието
овлажнител
... Сред минусите са само малък брой режими на работа.

Electrolux ECH / AG-2000MFR

Ако трябва да отоплявате голямо пространство, тогава се нуждаете от мощен конвектор като този. Хубаво е, че и той не е много скъп, което беше постигнато благодарение на използването на механично управление и липсата на ненужни функции. Този модел не може да се нарече примитивен: той е оборудван водоустойчив корпус, прахов филтър и многофункционална система за пречистване на въздуха

... Осигурено е и изключване от прегряване. Потребителите хвалят модела за неговата безшумност и ефективност, но конвекторът е по-подходящ за тези, които трябва да отопляват достатъчно голяма площ (около 20 m 2).

Polaris PCH 1502

Един от най-евтините конвектори в нашия преглед

... В него няма нищо излишно, така че няма да се налага да плащате излишно за ненужни функции. Средна мощност, механичен контрол (но надежден), моделът е оборудван
водоустойчив калъф
и се изключва в случай на прегряване. Да се ​​намери грешка в устройство с такава цена е дори някак неприлично, но потребителите не се карат на този модел - има само положителни отзиви.

Timberk TEC.E5 M 1000

Този модел впечатлява със своя нестандартен дизайн и ниска цена. Конвекторът е идеален за отопление на малки помещения, има го водоустойчив калъф

и прости контроли. Работи без много шум, може да се монтира на стената (както всички останали описани модели, между другото), консумира електричество икономично. Няма в какво да се намери недостатък.

Noirot Spot E-5 1500

Noirot е най-големият френски производител на отоплително оборудване, което гарантира най-високо качество, поради което цените на продуктите са доста високи. Този нагревател не се различава по функции от масата на другите, но сред неговите козове е отлично качество на изработка, безшумност и висока ефективност, пълно съответствие с декларираните характеристики.

Правилно подбраният конвектор ви позволява бързо да затоплите стаята, дори може да се използва като независим източник на топлина, но тогава сметките за електричество ще бъдат по-високи.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни