Електрически бойлери за пестене на енергия


Съгласете се, топлината и уютът във вашия дом е един от важните компоненти на комфортния и щастлив семеен живот. Но за какъв комфорт можем да говорим, когато външната температура замръзва, силен вятър духа от краката ви и всичко това се отразява на качеството на живот в къщата.

Имате голям късмет, ако вашият дом има инсталирана отоплителна система и работи правилно. Много е добре, ако отоплителните устройства в градски апартамент са горещи през студения сезон и вършат отлична работа за поддържане на комфортна температура в стаята.

За съжаление в живота могат да се случат различни обстоятелства. Например проблем в аварийна станция с отоплителни мрежи и оборудване, различни неочаквани метеорологични условия за определен регион, за които трябва да се подготвите особено.

Покупката и инсталирането на допълнително отопление обикновено не е най-бюджетното нещо, особено когато ситуацията е продължителна и изисква силна намеса в ремонта.

Има много видове енергоспестяващи нагреватели, които при ниска консумация на ток могат да генерират достатъчно топлина.

Има няколко различни вида подобно оборудване, при което мощността не достига 1000 W, но тяхното действие е достатъчно само за отопление на малки помещения.

Можете да видите снимката на енергоспестяващи нагреватели за дома и да изберете желания дизайн.

Видове енергоспестяващи бойлери за дома

Най-вероятно повечето радиатори имат доста висока ефективност, тъй като електричеството е възможно най-силно, с малко отпадъци, се превръща в топлина.

Трябва да можете да го използвате интелигентно, да намерите удобен начин за разпределение на топлината в стаята.

Маслен радиатор

Най-известното изобретение за отопление е масленият охладител. Състои се от отоплителни панели с керамични плочки, които генерират топлина.

Наскоро е изобретена разновидност на това устройство - електронни батерии, които почти не се различават от съвременните големи радиатори.

Тези нагреватели са много популярни. Най-вероятно поради своята простота, минимализъм.

Електрически стенни конвектори

Електрически конвектор, монтиран на стена

Те са доста опростени по дизайн и ефективни електрически отоплителни устройства. Конструктивно той се състои от нагревателен елемент с топлообменник и конвекционна камера, която в същото време е декоративна и защитна обвивка. Външно конвекторите се отличават с наличието на отвори в защитната обвивка за вход и изход на въздуха. Първите са разположени отдолу, а вторите са отгоре или най-често на страничната предна повърхност под формата на жалузи, насочващи топлия въздушен поток надолу. Такъв нагревател загрява стаята почти напълно поради конвекцията на въздуха. Топлинното излъчване от тялото му е незначително, тъй като външната обвивка не се загрява над 50-60⁰С. Следователно те са доста безопасни и могат да бъдат инсталирани дори в детски стаи. Но да загреете стаята незабавно с такъв нагревател няма да работи. Ще отнеме известно време, докато въздухът в стаята се повиши до необходимата температура в резултат на конвекция. Не сушете дрехите или ги покривайте, за да избегнете прегряване на нагревателните елементи.

Видове електрически конвектори

Електрическите конвекторни нагреватели могат да имат различни нагревателни елементи:

 • Отворена спирала;
 • Затворена намотка ("сух" нагревателен елемент);
 • Моноблок.

Дизайнът с отворена намотка е най-евтиният, но такива нагревателни елементи изгарят кислород и прах от въздуха. Ето защо е нежелателно да ги инсталирате в помещения, където хората постоянно присъстват. Освен това те не могат да се използват за отопление на влажни помещения.

Моделите със затворени спирали (нагревателни елементи) са по-безопасни. Техните тръбни нагревателни елементи се загряват до по-ниска температура (около 100 ° C) и за по-голяма ефективност е затворен плочаст алуминиев топлообменник. Те практически не изгарят кислород, но по време на тяхната работа можете да усетите миризма на изгорял прах. Особено ако топлообменникът не е бил почистен от прах след продължителна почивка в експлоатация. Следователно, преди началото на отоплителния сезон е необходимо да премахнете защитния екран и да почистите топлообменника от прах с прахосмукачка.

Но най-добрият вариант за електрически конвектор е модел с моноблок нагревателен елемент. Неговият корпус от едно парче, който в същото време изпълнява ролята на топлообменник, е направен от алуминиеви сплави, а спиралата, която е вътре, е заобиколена от специален пълнеж. Такъв нагревателен елемент е по-надежден и издръжлив.

Повечето монтирани на стената електрически конвектори са оборудвани с термостати, а някои имат допълнителни опции, например, йонизатор на въздух, който утаява прах и обогатява въздуха със здравословни йони.

Трябва да споменем и доста популярен специален тип електрически конвектори - т. Нар. Топли первази, които са монтирани на кръстовището стена-под и не изискват отделно пространство на стената. Освен това отопляемият въздух излиза от тях почти на самия под, допринасяйки за по-добро отопление на помещението.

Електрически конвектор - "топъл цокъл"

Стенен радиатор

Подовите големи топлообменници са заменили монтираните на стената енергоспестяващи бойлери, които са забележимо малки по размер, лекота на използване и красив, изчистен дизайн.

Стенните нагреватели имат много различни методи за отопление. Необходимо е да се разгледат възможните методи за регулиране, управляемост и безопасност при употреба.

Когато избирате стенен радиатор, трябва да обърнете дължимото внимание на наличието на термостат. Това устройство спестява енергия.

Предоставяйки термостата с температурен сензор, той автоматично следи функционирането и работата на нагревателя.

 • Чугунени отоплителни радиатори: описание на най-добрите модели, монтаж и характеристики на радиаторите (120 снимки)
 • Промиване на отоплителните радиатори: продухване, почистване и поддържане на отоплителната система (115 снимки)

 • Газови конвектори - избор, характеристики на употреба и рецензии на собствениците (видео + 105 снимки)

Най-популярните модели и цени на енергоспестяващи нагреватели

На пазара на домакински уреди икономичните нагреватели от ново поколение стават все по-известни. За да не се заблудите при избора, трябва да обърнете внимание на следните критерии:

 • лекота на самостоятелно инсталиране;
 • съотношението между разходите за електроенергия и отоплителната площ;
 • безопасност по време на работа.

Кое е по-добро и по-икономично за къща или апартамент

За да не се объркате в огромен брой оферти от различни производители, трябва да започнете със следните параметри:

 • площта на отопляемото помещение за изчисляване на мощността;
 • колко бързо трябва да се извърши отоплението;
 • ако нагревателят не е опасен за малки деца (ако имате такъв);
 • дали цената е достъпна за вашия бюджет.

Таблица: средната цена на икономични електрически нагреватели

Страна производителМаркаКратко описаниеМощност kwОтоплителна зона м2Цена търкайте
ШвецияElectrolux EOH / M-5221Маслен охладител с термостат и стъпково управление на мощността. Лидер сред аналозите1/1,5/2,2254500
ЯпонияSencor SOH 3109BKМаслен охладител с термостат и механичен контрол на температурата. Второ място2253000
Швеция / КитайTIMBERK TFH T15PDSНагревателят на вентилатора е компактен, лек, изключва се при прегряване. Механичен тип управление, удобна дръжка за носене. Водещи позиции сред връстниците2181590
ФранцияNoirot Spot E-5 1000Конвектор, влагоустойчив корпус, електронно регулиране, информационен дисплей, термостат. 1-во място сред аналозите1156500
Русия / КитайBallu ENZO BEC / EZMR 2000Конвектор. Таймер за изключване, електронен термостат и блок за управление. Автоматично изключване при достигане на зададената температура. Висока защита срещу прегряване, пренапрежения, преобръщане. 2-ро място220–253590
КитайСКАРЛЕТ SC-IR250D01Инфрачервен нагревател два режима 900W / 450W. Спестява консумация на електроенергия с около 50%. Компактен, лек. Оригинален дизайн, автоматично изключване при преобръщане, висока скорост на нагряване. Равномерно отопление на стаята, не изсушава въздуха0,45/0,94–5730
Русия / КитайBALLU BIH-T-1.5Инфрачервен нагревател за таван. Компактен, надежден, издръжлив. Пестене на енергия. Автоматичен режим. Един от лидерите сред аналозите по отношение на цена, качество, производителност1,5152500
Русия, КраснодарNikaten NT-650Керамичен панел. Ефективност 90%, огнеупорна, не изсушава въздуха. Безшумна, защита от претоварване, водоустойчива. Спестете до 70% от електричество. Водещи позиции сред връстниците0,65138700
КитайZENET QH-1200 бялКварцов инфрачервен нагревател. Нагревател от въглеродни влакна, превключвател на захранването, режим на въртене. Механичен превключвател, монтиран на пода дизайн, икономичен разход на енергия. Популярно сред връстници0,6/1,2404550
Италия / Русия / КитайPolaris PKSH 0508HВъглероден инфрачервен нагревател. Регулиране на мощността, механично управление, таймер за 3 часа. Превключвател със светлинен индикатор. Изключване на свръхтемпературата, изключване при преобръщане. Дръжка за носене. Изпълнение: под. Водещи позиции сред връстниците0,8202067
ИспанияVES MX 10Микатермичен нагревател. Бързо отопление на помещенията, режим на защита от замръзване. Не изгаря кислород и не изсушава въздуха. Спестява до 30% от електричеството, механично управление. Термостат, регулатор на мощността. Външен вариант. Сред лидерите сред аналозите на всички видове нагреватели0,8/1,2/220–252590

Днес на пазара има широка гама електрически нагреватели от всякакъв вид, които ще помогнат за създаването на топлина в селска къща или апартамент. Но правилният избор е изключително труден. Рекламирайте навсякъде, хвалейки характеристиките и възможностите на своите продукти, често не винаги надеждни. Тук има само една препоръка. Доверете се повече на отзивите в Интернет, опитвайки се да намерите зрънца истина в тях. Освен това трябва да вземете предвид добре познати марки, за които репутацията не е празна фраза. Страните от Европейския съюз, Япония, Южна Корея са представени на руския пазар от много модели нагреватели. Има смисъл да научите повече за продуктите на руските производители.

Керамични нагреватели

В домашните топлообменници е много важно наличието на безупречен комфорт, лекота и безопасност при използване, компактност, ефективност.

Домашните керамични енергоспестяващи нагреватели напълно отговарят на тези условия.

Има два начина за работа с керамични радиатори.

Първият начин е да се движи въздух. С него въздушните потоци, преминаващи през нагревателния елемент, генерират топлина в помещението. Вторият метод е електромагнитното излъчване, топлината му е насочена към нагряващи предмети в стаята.

Има керамични газови уреди, които могат бързо да създадат малка площ на топлина, използвайки електромагнитни вълни.

Такива газови уреди са незаменими за изолиране на различни беседки и летни площадки. Те често се използват в поход.За да работи такова устройство, трябва да имате специална газова бутилка.

Кварцов нагревател Teplopitbel

Кварцов нагревател с контролирана температура на въздуха

Разработчик и производител на кварцови нагреватели в Република Беларус е компания от Минск, LLC "Aziyaopt" с регистрирана търговска марка Teplopitbel. Започвайки от малко производство, до 2020 г. компанията е увеличила и усвоила производството до 10 000 броя годишно.
През последните години популярността на използването на продуктите на Teplopitbel набира скорост и прогресивно нараства, измествайки традиционно използваните в домове и вили маслени нагреватели, които не без основание се считат за доста скъпи и не много безопасни за използване.

Продуктите, произвеждани от нашата компания от 2020 г., са оборудвани с електронни устройства за контрол на температурата-термостати с електронен LED дисплей с вътрешни функции за контрол на климата, таймер за време, заключване за деца, зададени температурни параметри, бутон за включване и изключване Всички тези предимства позволяват в много отношения да се спестят разходи и по този начин да се намали потреблението и потреблението на електричество при отопление на къща с електрическо отопление.

Уникалността на климатизирания кварцов нагревател

Новостта на електронния термостат, вграден в нагревателите, се крие в способността на устройството да консумира много по-малко електричество при отопление на къща в сравнение с електрическите нагреватели, които нямат функция за контрол на климата. Не се изисква допълнително закупуване на монтиран на стената термостат, не дърпайте жици през стаята към отоплителното устройство. Не е необходимо да измервате температурата на въздуха с термометър, тъй като можете да видите реалната температура на въздуха в помещението на светлинната дъска на електрическия нагревател.

Предимство на кварцовите нагреватели по време на работа

Какви са предимствата на кварцовите нагреватели с термостат от функционална гледна точка, веднага ще разберете веднага щом инсталирате няколко нагревателя в стая на различни стени. Например, стените в ъгловите стаи могат да бъдат разположени едновременно от северната и източната страна. Съответно, през зимния сезон замръзването от всяка страна ще бъде различно. Стената, разположена от северната страна, е най-податлива на охлаждане, източната част на помещението е по-малко. Когато инсталирате нагреватели на различни стени на стаята, тяхната работа ще се извършва автономно, независимо един от друг. Така източната страна на къщата ще се затопли по-бързо от северната и съответно отоплителното устройство ще се изключи по-рано, а другото устройство ще продължи да достига температурата, зададена на термостата.

Препоръки за използване на кварцов нагревател

Основният купувач на нашите продукти през пролетно-есенния период традиционно са жителите на селските райони, които нямат възможност да инсталират отопление на газ у дома. Голям брой купувачи използват нашите устройства за отопление на вили и селски къщи поради енергоспестяващите параметри на продукта. За градските апартаменти нагревателите се купуват през периода, когато отоплението в къщите е изключено в края на отоплителния сезон. Правителствените организации и частните компании обикновено започват да купуват оборудване преди есенния сезон за офиси и индустриални помещения.Жителите на частни къщи, които имат разрешение за пребиваване при преминаване към преференциално отопление с плащане за електричество в размер на 0,0335 рубли. 1 kW / час много активно през годината започна да учи и купува електрически уреди за електрическо отопление у дома. Ние помагаме да се определи количеството и капацитета на необходимото оборудване за електрическо отопление на частна къща безплатно.

Уникалността на нагревателя е следната: кварцът преобразува електрическата енергия в топлинна енергия, като я натрупва в панелите и бавно излъчва в помещението чрез естествена конвекция на въздуха. Преди инсталационната процедура кристалният генератор трябва да бъде подготвен за работа и монтаж.

 1. Подготовката за работа се състои: ако нагревателят е закупен през зимния период, е необходимо да го държите на закрито за 12 часа и да се уверите, че устройството е непокътнато.
 2. Монтажът се извършва в съответствие с условията, посочени в паспорта - инструкции за експлоатация.

За да получите максимална топлина от кварцови нагреватели с пясък, е необходимо да прикрепите отразяващия топлината елемент, включен в комплекта, към стената.

Как да определите колко генератора на топлина и енергия Teplopitbel трябва да бъдат закупени, за да не разочароват от изпълнението на своите функции? За да разберете със сигурност, направете измервания на помещенията и прочетете информацията, представена в таблицата въз основа на един нагревателен елемент:

Мощност на нагревателяПлощ на помещението кв.м.Загуба на топлина
250 вата6 — 80 — 10%
300 вата6 — 120 — 10%
350 вата6 — 140 — 10%

При топлинни загуби над 10%, площта на отопляваното помещение се намалява с един кварцов нагревател.

Конвекторни нагреватели

Конвекторните домашно енергоспестяващи нагреватели, удобни за използване, набират популярност.

Такива устройства се използват за изолация на модерни, жилищни и бизнес помещения. Те са идеални за всеки дизайн, а освен това не създават проблеми по време на работа. Тези електрически нагреватели се управляват от система за въздушен транспорт.

Преглед на различни видове нагреватели

Следват характеристиките на съвременните устройства. При изследване на данните се препоръчва да се вземат предвид горните критерии и характеристики на бъдещия режим на използване.

Приложение на кварцови енергоспестяващи стенни нагреватели за дома

Това име дава възможност за двусмислено тълкуване, поради което е необходимо допълнително разделяне на две групи. Първият използва нагревателни елементи, затворени в прозрачна кварцова стъклена колба. Те са разположени пред отражателя, което създава насочено инфрачервено лъчение. Корпусът и решетката са защитни.

Такъв нагревател може да бъде монтиран на стена или монтиран на пода.

Втората група се състои от устройства под формата на монолитни плочи с дебелина до 25 см. Те са създадени с добавка на кварц, което е отразено в конкретното име. Вътре са вградени нихромови нагреватели. Предимството е дългосрочното задържане на топлина. Основният недостатък е високата инерция. По правило компонентите на конструкцията са избрани по такъв начин, че вградената спирала да не се нагрява повече от границата от + 110 ° C до 130 ° C. В този щадящ режим нагревателните елементи могат да изпълняват своята функция в продължение на много години.

Кварцова батерия

Как да изберем енергоспестяващи керамични нагреватели за вашия дом: цени и експлоатационни характеристики

Тези устройства се различават от дискутираните по-горе панели в следните подробности:

 • Използва се тялото, което служи като рамка на продукта.
 • Към него е прикрепен нагревател. В някои модели е инсталиран специален кабел със защитна обвивка.
 • На гърба на тялото са създадени елементи на системата за закрепване.
 • Отпред - фиксирайте панела. Създаден е от керамика, композити, метали и сплави.

Изграждане на модерен керамичен нагревател

За декоративни покрития се използват големи гладки външни повърхности.

Керамичен нагревател в модерен интериор

Използване на конвекторни нагреватели за дома, енергоспестяващи: цени и ревюта

Стандартните устройства от този тип са добре известни, така че трябва да се обърне повече внимание на съвременните модификации.

Такъв нагревател може да се инсталира вместо первазна дъска. Заема малко място, не прави значителни промени в дизайна

С помощта на такива приставки се създава допълнителен камуфлаж.

Когато се монтират вътре в подовата конструкция, отгоре се монтират декоративни решетки. Това решение се използва близо до прозорци и врати, за да се предотврати навлизането на студен въздух в стаята.

Енергоспестяващи универсални маслени нагреватели за дома: как да изберем най-добрия модел

Изследването на устройства от този тип трябва да се извършва, като се вземат предвид следните характеристики:

 • Тежкото тегло на нагревателя затруднява придвижването. Мобилната употреба ще бъде по-удобна, ако са налични колела и дръжка.
 • Някои модели имат не само външни ребра, но и допълнителни вътрешни канали. Това решение увеличава контактната площ на нагрятата повърхност с въздуха и увеличава ефективността.
 • Вграденият вентилатор не само ускорява покачването на температурата. Ако е необходимо, той може да бъде насочен към определена зона от стаята.
 • Плавните и многостепенни настройки ще ви помогнат по-точно да изберете удобен режим

Дори висококачествените модерни модели са твърде големи и технологично напреднали, за да украсят интериора. Но трябва да помним, че такъв нагревател е мобилен. При желание може бързо да се премести на друго място.

Насочено отопление

Енергоспестяващи инфрачервени стенни нагреватели с различни технически параметри и цени са предназначени за тази функция:

Въртящото се рамо ви позволява да промените модела на излъчване

Това компактно устройство може да се монтира на стени, тавани, наклонени повърхности

Снимка на енергоспестяващи бойлери за дома


Хареса ли ви статията? Дял ;)

0

1

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни