Популярни модели електрически конвектори Electrolux: спецификации и ревюта

Разпространението на електрическите нагреватели

конвектор електролукс

Поради факта, че газът е далеч отвсякъде, а котлите с течно гориво не са успели да придобият всеобща популярност, днес все по-често се купуват електрически конвектори. Това се отнася не само за частни къщи, но и за апартаменти, в които централното отопление не се справя с възложените му задачи. Инсталирането на автономна система не винаги е разрешено от закона, така че много семейства се спасяват чрез закупуване на електрически нагреватели, които позволяват да се създаде комфортен микроклимат вътре в дома. При пазаруване потребителите се сблъскват с трудности при избора на най-доброто устройство. Експертите съветват да се избират електрически конвектори, които са лесни за използване, ефективни, практични и безопасни.

Основните недостатъци на конвекторните нагреватели

Недостатъците, които разглеждаме, са най-поразителните недостатъци, характерни за цялата армия конвектори. Някои недостатъци могат да бъдат пренебрегнати, някои могат да бъдат преодолени, но някои негативни характеристики са много сериозни.

Висока консумация на енергия


Можете да спестите от отопление, като се отървете от топлинните загуби.

От всички възможни минуси този минус е най-важният. Електрическото отоплително оборудване всъщност консумира огромно количество електричество. И е почти невъзможно да се направи нещо по въпроса. Бройте за себе си:

 • За отопление 10 кв. м. Необходим е 1 kW електричество;
 • За отопление на домакинство с площ 50 кв. м. Ще бъдат консумирани 5 kW електроенергия на час или 120 kW / ден - със средна цена от 1 kW от 4 рубли (в зависимост от региона и прилаганата тарифна мрежа), това ще бъде 480 рубли / ден;
 • За месец, в който имаше 30 дни, разходите ще бъдат 14 400 рубли.

Крайните резултати може да са по-малко - всичко зависи от размера на топлинните загуби, зададената температура и вида на използваната система за управление. Но като цяло отоплението с конвектори остава скъпо - това е минус.

Подобна ситуация се наблюдава с много други електрически отоплителни устройства, включително котли и радиатори.

Защо да изберете електрически конвектор

ревюта на конвектор електролукс

Ако решите да закупите оборудването, описано в статията, тогава можете да обърнете внимание на конвектора Electrolux. Такива устройства разпределят горещия въздух през целия обем на помещението безшумно и равномерно. Може да предпочетете модел, който е оборудван с вентилатор, за да ускори процеса на отопление. В този случай обаче не можете да разчитате на безшумност. Трябва да се отбележи, че повърхността на устройството е напълно безопасна, не се загрява над 60 градуса и не може да причини изгаряния. Този фактор играе важна роля за популярността на съвременните конвектори. Конвекторът "Electrolux" се различава от петролните инсталации по това, че изобщо не е травматичен, поради което можете да използвате това оборудване дори в къща, където има деца и животни.

Рейтинг на конвекторите

Въз основа на разгледаните модели ще направим рейтинг на конвекторите по отношение на надеждност, качество и цена.
По отношение на надеждността водещата позиция се заема от конвекторите Neurot. Следват моделите на производителите Atlantik, Electrolux и Ballu.

Най-добрите стенни конвектори са Neurot и Timberk. Timberk отново е лидер сред производителите на подово отопление. Добри модели произвеждат и Electrolux и Ballu.

Но сред евтините марки могат да се нарекат конвектори Atlantic. Евтините отоплителни уреди също се произвеждат от компанията Delonghi. Като цяло отзивите за моделите на този производител са добри. Ето защо, ако искате да закупите подов конвектор, чиято цена е ниска, можете спокойно да закупите продукти на Delonghi.

Трудно е да се даде еднозначен отговор кой от описаните модели конвектори си струва да се закупи.

Всичко зависи от условията на работа, вашите предпочитания по отношение на дизайна, мощността и други технически параметри, както и вашето финансово състояние. Разбира се, ако материалното състояние позволява, тогава е по-добре да закупите модели от европейски производители. В този случай гарантирано ще получите качествено устройство. Ако бюджетът е ограничен, тогава можете да се спрете на по-евтини китайски марки.

Отзиви за конвектора "Electrolux" с различни нагревателни елементи

електрически конвектор electrolux

В продажба можете да намерите описаното устройство, в което са инсталирани нагревателни елементи от един от трите вида, сред които: монолитни, тръбни, игленовидни. Що се отнася до втория тип елемент, той е оборудван с алуминиеви перки. Нагревателните елементи на иглите са доста тънка диелектрична плоча, върху която е монтирана нагревателна нишка от хром-никел, тя е покрита с изолационен лак по време на производствения процес. Потребителите твърдят, че уредите с това допълнение се охлаждат и загряват почти моментално. Конвекцията вътре в оборудването, което се създава на основата на нагревател с игла, се извършва поради дизайна на корпуса. Ако решите да закупите конвектор Electrolux с такова устройство, тогава, както подчертават опитни потребители, няма да е възможно да се използва в мокри помещения, това се дължи на факта, че лакираната повърхност почти по никакъв начин не е защитена от влага .

Предимства на конвекторите Electrolux

Основните предимства, които карат купувачите да избират уреди Electrolux:

 • нагревателните елементи на устройствата не изгарят въздух и не излъчват миризма;
 • равномерно нагряване на въздуха в стаята;
 • наличието на термостат;
 • възможност за монтаж във влажно помещение;
 • слабо нагряване на корпуса на устройството;
 • безшумност;
 • лекота на използване;
 • безшумност на работата;
 • високо ниво на ефективност;
 • лесен монтаж;
 • наличието на допълнителни опции: защита срещу прегряване, срещу премятане, защита от деца;
 • дълъг експлоатационен живот.

Професионален съвет

конвектори electrolux с електронен термостат

Такива устройства са толкова популярни днес поради причината, че имат ниска цена, но издръжливостта на оборудването, което доста често се чува от съвременния купувач, е под съмнение. На практика иглените нагреватели в електрически конвектори се използват рядко, но ако все пак намерите такъв уред в продажба, тогава е най-добре да се въздържите от покупка.

Прегледи на конвектори с тръбен нагревателен елемент

стенни конвектори electrolux

Ако смятате конвектора Electrolux като отоплително устройство за вашия дом, то той може да се основава на тръбен нагревателен елемент. Това е стоманена тръба, в която е монтирана нихромова нишка. Тръбата е изпълнена с топлопроводящ запълване под формата на изолатор. Тръбата има алуминиеви перки, които осигуряват ефективно разсейване на топлината, подобрявайки конвекцията. Според потребителите тръбният елемент се загрява по-малко от игления елемент, но е по-траен. Доста често моделите агрегати с нагревателни елементи се изработват в водоустойчив дизайн, поради което могат да се използват дори в бани, което е много популярно сред съвременните потребители.Ако не се страхувате, че по време на работа разликата в термичното разширение на ребрата и тръбата може да предизвика звуци, наподобяващи пращене, тогава можете спокойно да изберете такова оборудване за вашия дом.

Стенни конвектори

Конвекторен нагревател

Стенният конвектор е най-често избираното отоплително оборудване от потребителите. Терморегулаторът с максимална температура на отопление в помещението спестява енергия, тъй като при достигане на зададената температура устройството се изключва.

Монтираният на стена стоманен конвектор с термостат поддържа оптималната температура дори в отопляемо помещение. С периодично отопление в селските къщи конвекторът ще поддържа стабилна температура, спестявайки гориво за цялостно отопление на сградата.

Конвекторите, вградени в перваза на прозореца, надеждно предпазват стаята от проникване на студ. Те не заемат много място.

Подови конвектори

Конвекторен нагревател

Монтажът на подови конвектори не изисква специални умения, инструкциите описват цялата последователност на монтажа.

Подови конвектори са разделени на няколко вида:

 • с естествена конвекция;
 • с принудителна конвекция;
 • може да функционира в помещения с висока влажност.

Подовите конвектори имат голямо тяло, с различна дължина, в зависимост от мощността на конвектора. Лесно се вписва във всеки интериор, често се прави по поръчка.

Конвекторен нагревател

В самата кутия има топлообменник, изработен от мед или алуминий с добра топлопроводимост. Вътрешното почистване трябва да се извършва на всеки няколко години.

Подов конвектор

Конвекторен нагревател

Подови конвектори са радиатори, вградени в пода. Те са водни и електрически.

Конвекторът за первази се използва в помещения с индивидуална или централна отоплителна система.

Като източник на топлина се използват масло, вода и други течности.

Той успешно замества традиционния радиатор за отопление. Това е устройство, състоящо се от тяло, изработено от различни материали. Като правило се използва неръждаема или поцинкована стомана, която има повишена устойчивост на корозия.

Конвекторен нагревател

В тялото има топлообменник, направен от медна тръба, огъната във формата на подкова. Алуминиевите перки увеличават повърхността на топлообменника.

Декоративната решетка, монтирана отгоре на конвектора, е изработена от стомана, дърво, алуминий.

Капацитетът зависи от температурата на доставената отоплителна среда и интензивността на въздушния поток около топлообменника.

Те се използват в различни отоплителни системи, работещи в широк диапазон от температури на топлоносителя - от 45 до 90 ° C. Вграденият тангенциален вентилатор, който осигурява увеличаване на скоростта на въздушния поток, увеличава производителността и скоростта на пренос на топлина към конвектора.

Отзиви на потребителите за конвектори с монолитен нагревател

конвектори отоплителни електролукс

Конвектор "Electrolux", отзивите за който често са само положителни, може да има монолитен нагревателен елемент. Според експертите това е най-приемливият вариант, тъй като е безшумен. Поради факта, че тялото на нагревателя е едно парче, а ребрата са неразделна част от него, оборудването не създава допълнителни звуци по време на употреба. Такива устройства са най-популярни поради факта, че работят с най-малки загуби на топлина и освен това са високо ефективни. Професионалистите съветват да се спре изборът им на модели, в които е монтиран тръбен или монолитен вариант на нагревателния елемент. Последното е идеалното решение.

Кой конвектор е по-добре да изберете

 • Научете повече за корпусите на такава батерия
 • Нагревателен елемент за конвектори
 • Наличието на термостат в конвектора
 • Изчисляване на мощността на такова отоплително устройство

Как да изберем конвектор за лятна резиденция? Днес руският пазар на конвектори е невероятно голям: там са представени както европейски, така и азиатски производители. При такова разнообразие възниква проблем, свързан с това кой конвектор е по-добре да изберете за лятна резиденция. Основните критерии за избор на това устройство са: безопасност, икономичност, дълъг експлоатационен живот, както и неговата цена. Всички тези параметри (с изключение на разходите) се определят от конструктивните характеристики на конвекторите.

Конвекторен нагревател

Основните параметри при избора на конвектор: безопасност, екологичност, добра експлоатация, ниска цена.

Електрически или газов конвектор? Необходимо е да се разбере какви конвектори съществуват днес и дали има смисъл да се каже, че най-добрите са електрическите, а не всякакви други. Подобно устройство може да работи върху следните видове вещества:

 • с вода;
 • използване на електрическа енергия;
 • с използване на природен газ.

Поради разходите за природен газ, някои потребители смятат, че най-добрите газови конвектори могат да бъдат закупени в Русия. При този тип оборудване обаче не всичко е толкова просто, колкото изглежда. Намирането на такива батерии е доста трудно, когато електрическите модули се продават навсякъде.

Кой конвектор е по-добре да изберете за лятна резиденция: монтиран на стена или на пода?

Етапи на инсталиране на стенен конвектор.

На първо място, трябва да решите как планирате да използвате електрическия конвектор. Най-често електрическите конвектори се монтират постоянно на стената, под прозорците или на специална скоба, която се доставя с комплекта. Ако искате да вземете мобилен нагревател, който може да се движи из стаята, ще трябва допълнително да закупите комплект крака (в повечето случаи той се продава отделно за конвектори, монтирани на стена) или да закупите конвектор, който е проектиран специално за подова инсталация. Такива батерии, които първоначално са предназначени за монтаж на пода, са оборудвани с ролкови крачета и сензор за преобръщане, което е доста важен фактор за работата на такова устройство. Висококачествени подови електрически конвектори могат да бъдат намерени в гамата на някои немски производители.

Подовите електрически конвектори са тесни, ниски (20 см) и дълги. Тези, които са фиксирани към стените, имат височина около 40-50 см. Има разлика в подаването на топлина. Най-ефективните отоплителни устройства са тези, които са разположени по-близо до пода. Това се дължи на факта, че топлият въздух ще се издига. Следователно стенното оборудване не е много изгодно за закупуване.

Инструкции за употреба

Инструкция за конвектор Electrolux

Ако сте закупили електрически конвектор Electrolux, трябва да помислите къде ще бъде разположен. Устройството може да се монтира на стена и ще трябва да използвате специални стойки, които се доставят с оборудването. Доста често потребителите избират мобилни модели, които могат да бъдат премествани от стая в стая. Ако се интересувате повече от втория вариант, тогава трябва да обърнете внимание дали в комплекта за доставка има колела, което ще изключи необходимостта от търсене на тези аксесоари в градските магазини. Ако разглеждате конвектори Electrolux с електронен термостат на дадено място за продажба, е важно да обърнете внимание на общите размери на устройството. Това ще ви позволи да впишете оборудването най-хармонично във всеки интериор. Най-елегантните модели, които са первази, могат да имат височина до 15 сантиметра.

Електрически нагревател (конвектор) Electrolux ECH / AG - 500 EF

Описание на модела

Електрически конвектор ECH / AG - EF

с високо прецизен електронен термостат, 24-часов таймер за изключване и LED дисплей.Основната разлика на този конвектор е многокомпонентната система за пречистване на въздуха AIR GATE. В модела ECH / AG - EF - ново поколение нагревателен елемент X-DUOS с увеличена площ на топлопреминаване. Конвекторът работи в режими на пълна и половин мощност. Водоустойчив клас IP 24. Осигурен е монтаж на стена и под.

Дизайн

Електрически конвектор ECH / AG - EF

- продукт на индустриалното изкуство. По неговото създаване работи група европейски дизайнери и технолози, чиито задачи бяха не само да подобрят топлинната технология, но да разработят изцяло ново устройство и да го снабдят с най-добрите потребителски свойства. Днес Electrolux предлага резултат от успешната си работа - комбинация от уникални и ефективни решения, които нямат аналози на пазара на електрическо отоплително оборудване. Технолозите на Electrolux са разработили аеродинамична форма на конвектора и са избрали по-ниска опция за поставяне на нагревателния елемент вътре в корпуса на устройството в сравнение с традиционните конвектори. Това решение направи възможно увеличаването на тягата на конвекционното движение, създаването на по-мощен поток от горещ въздух, който ще загрее цялата стая много по-бързо. Аеродинамичното устройство на конвекционната камера на нагревателя и специално оформените направляващи жалузи създават идеална траектория за конвекция, което влияе на равномерното разпределение на топлината в помещението. Конвекторът ECH / AG - EF е направен в компактен "френски" стандартен размер, което ще помогне на потребителя винаги да намери компромисно решение при избора на място за монтаж на конвектор.

ECH / AG дизайн - EF е функционален. Всеки детайл е обмислен за удобна и удобна работа. С този продукт Electrolux потвърждава своя уникален стил и силна индивидуалност.

Аеродинамичен дизайн на корпуса

Аеродинамичният дизайн на конвектора ECH / AG - EF няма аналози в света. Той е предназначен да подобри конвекционната тяга и да увеличи скоростта на разпространение на топъл въздух по цялата площ на помещението. Първо въздухът се почиства чрез филтърната система AIR GATE и навлиза във вътрешността на устройството през долната решетка за всмукване на въздух, след което той незабавно взаимодейства с нагревателния елемент X-DUOS. След това нагретият въздух се втурва нагоре през конвекционната камера с висока скорост. Системата за топлозащита насочва нагрятия въздух от нагревателния елемент в помещението през изходящите решетки. Аеродинамичният дизайн на заграждението е създаден по такъв начин, че да се постигне оптимално движение на топъл въздух, което ще създаде перфектна конвекция в отопляемото помещение. Трябва да се отбележи, че системата от топлинни екрани предпазва електрониката на конвектора от прекомерна топлина, осигурява по-ниска температура на тялото на нагревателя (20% по-ниска от тази на традиционните конвектори), като по този начин увеличава експлоатационния живот на устройството и гарантира безопасност на работата му.

X-DUOS нагревателен елемент

Нагревателният елемент X-DUOS, разработен за серията AIR GATE, е еднокомпонентна X-образна оребрена конструкция, изработена от специална алуминиева сплав, използваща Nano-технологии, която направи възможно постигането на еднаква температура по цялата дължина на нагревателен елемент. Основната характеристика на нагревателния елемент се крие в специалната обработка на повърхността му, на изхода структурата на повърхността му е "подобна на черупка". Тази технология е увеличила повърхността на топлопреминаване с 25% в сравнение със стандартните монолитни нагревателни елементи.

Формата и структурата на повърхността X-DUOS осигуряват максимално разсейване на топлината с минимално съпротивление на топъл въздушен поток.Това ви позволява бързо да отоплявате помещението и значително да пестите енергия (до 20% в сравнение с други видове нагреватели).

Монолитният дизайн на нагревателния елемент X-DUOS свежда до минимум всички възможни топлинни загуби, осигурявайки моментално нагряване на въздуха, като по този начин демонстрира високо ниво на надеждност и по-дълъг експлоатационен живот на устройството. Благодарение на конструктивните характеристики и нанотехнологиите, използвани при производството на материали за нагревателния елемент, X-DUOS абсолютно безшумно достига работната температура за рекордно кратко време - до 75 секунди.

Електрически конвектор Electrolux ECH / AG - MF

може да работи в два режима: пълна и половин мощност. Изборът на последния дава възможност да се намали наполовина натоварването на електрическата мрежа. Алтернативен избор на работната мощност на конвектора е необходимо решение за отопление на частни къщи, в които има ограничено количество електричество.

Система за пречистване на въздуха AIR GATE

Цялостната и високоефективна система за пречистване на въздуха е уникална характеристика на електрическите конвектори ECH / AG - MF. Нагревателят се справя с тази задача посредством следните филтри: антистатик, антипрах, въглерод, катехин, нано-сребро

.

Антистатичен филтър за прах

Задържа голям и среден прах поради статично електричество.

Въглен филтър

абсорбира неприятните миризми, премахва миризмата на тютюнев дим, пречиства въздуха от различни химични съединения.

Катехинов филтър

пречиства въздуха, използвайки естествени растителни компоненти (катехини) за защита срещу микроби. Катехиновият филтър неутрализира бактериите и вирусите. Това филтриране се дължи на антистатични мрежи, което ви позволява да задържате най-малките частици прах и аерозоли. След шест часа 98% от вирусите, попаднали във филтъра, вече не са опасни.

Нано-сребърен филтър

също има високи антибактериални свойства. Това е филтър със сребърни йони, които неутрализират бактериите или намаляват тяхната активност, като разрушават структурата и ги задържат. Съдържащото се във филтъра активно сребро постоянно отделя допълнителни йони, за да увеличи ефективността на пречистването на въздуха от бактерии. Мрежата на филтъра улавя частици с размер до 3-5 нанометра, което позволява още по-задълбочено почистване на въздуха от прах.

Системата за пречистване на въздуха AIR GATE изпълнява още една важна функция: предпазва нагревателния елемент, предотвратявайки утаяването на прах върху него и появата на неприятни миризми по време на работа на устройството, което пряко влияе върху трайността на конструкцията на нагревателя и увеличава експлоатационния му живот .

Работата и поддръжката на филтрите AIR GATE е удобна и спестява време, всички филтри могат лесно да бъдат премахнати и преинсталирани. Антистатичният филтър за прах се промива с чешмяна вода. Въглеродните, катехиновите, нано-сребърните филтри изискват периодична подмяна (средният експлоатационен живот е 3-4 месеца), като честотата на тяхното обновяване зависи от интензивността и условията на работа на електрическия конвектор ECH / AG - MF.

Екологичност

Запазването на екологията на жилищното и работното пространство са най-важните задачи, решавани от Electrolux. Както знаете, конвенционалните конвектори създават циркулация на въздуха в помещението, което насърчава циркулацията на прах в пространството. Конвекторите ECH / AG - MF са не само лишени от този недостатък, но и способни да намалят количеството прах във въздуха, което е особено важно, ако в семейството има малки деца, както и хора, страдащи от алергични или астматични заболявания . Ниската температура на нагревателния елемент X-DUOS практически не влияе на промяната в нивото на влажност на въздуха в помещението и не води до изгаряне на кислород, което е ключът към благосъстоянието на всеки член на семейството.Филтриращата система AIR GATE се бори с повечето вредни частици във въздуха. Конвекторите от серията AIR GATE се стремят да коригират, запазват и подобряват екологичното състояние на отопляемите помещения.

Интелигентен контрол

За управление конвектори ECH / AG - EF

е разработен модерен блок за управление от ново поколение. Логиката за избор на необходимата температура за нагряване на въздуха и управление на други функции на нагревателя е изключително проста. LED дисплеят показва не само зададената и действителната стайна температура, но и всички режими на работа на конвектора: пълна и ½ мощност, режим на отопление, таймер и т.н. Достатъчно е да зададете необходимата температура и конвекторът ще загрее стаята до зададената точка и автоматично ще я поддържа с помощта на електронен термостат. Конвекторът ECH / AG - EF има високо прецизен (до 0,1 ° C) термостат, който избягва спада на температурата в отопляемото помещение. Точността до десета от градуса ви позволява да постигнете висока ефективност - повече от 90%, както и да спестите значително количество електроенергия (до 20% в сравнение с работата на други видове термостати). Бутоните на контролния блок осигуряват възможност за задаване на необходимата температура в помещението със стъпка от 1 ° C, в диапазона от 5 до 30 ° C. Конвекторите ECH / AG - EF са оборудвани с функции, които възстановяват зададените от потребителя режими на работа, дори след нормалното или принудителното му изключване (пренапрежения на тока, повреда на устройството). Активирането на функциите "Памет на предварително зададена температура" и "Автоматично рестартиране" ще позволи на конвектора да възобнови работата си в работния режим, зададен преди да бъде изключен. Тези функции спасяват потребителя от многократни настройки на настройките на нагревателя. Промяната на режима на работа на устройството с пълна и половина мощност (и обратно) се извършва с едно натискане на клавиш и посочената промяна ще бъде отразена на LED дисплея. Вграденият таймер ви позволява да зададете необходимото време за изключване на конвектора (от 0 до 24 часа).

Ръководството за употреба на конвектора и гаранционната карта се поставят в специален джоб на гърба на устройството. По този начин ръководството на потребителя за работа с нагревателя е винаги под ръка.

Надеждност и безопасност на работата

Най-важният критерий за избор на всяко електрическо устройство е нивото на неговата безопасност и надеждност. Електрическите конвектори, произведени от Electrolux, са огнеупорни, издържат на падане на напрежението в електрическата мрежа и имат висок клас устойчивост на влага. Многостепенната система за сигурност реагира незабавно на всички промени, които могат да доведат до отказ в работата на конвектора. Това е защита срещу прегряване и проникване на чужди предмети в устройството, които пречат на обмяната на въздух, необичайни прекъсвания на електрозахранването. В такива случаи функцията за самодиагностика в електрическите нагреватели Electrolux дава възможност за бързо определяне на неизправността на устройството: на LED дисплея ще се появи код за грешка, който характеризира зоната на неизправността и ще помогне на услугата специалисти за бързо отстраняване на неизправността. Конвекторите ECH / AG - EF имат висока степен на защита от прах и влага IP 24 (защита срещу пръски и струи вода), което позволява да се монтират във влажни помещения без риск. В работен режим температурата на тялото на конвектора е незначителна, което прави възможно монтирането му върху стени от дърво. Конвекторите Electrolux с електронно управление имат функцията „Родителски контрол“: след задаване на необходимия режим на работа на нагревателя, възрастните могат да блокират всяка възможност за промяна на настройките на конвектора (което е особено важно за семейства с малки деца).

Универсална инсталация

Електрически конвектор ECH / AG - MF

има две възможности за поставяне: стационарно (фиксирано на стената) и под (монтирано на специални крака с ролки за мобилно придвижване от стая в стая). Пълният комплект на всеки конвектор включва всички необходими елементи за монтажа му. Скобата за стенен монтаж има допълнителна стъпка на защита - това са пластмасови запушалки, които предотвратяват падането на устройството, дори ако поради удар или силно натискане случайно падне от монтажната скоба. Защитните пластмасови запушалки ви позволяват да наклоните конвектора напред и да почистите стената и самия конвектор от прах, без да демонтирате устройството. За подова инсталация конвекторът е снабден с крака с ролки. Инженерите на Electrolux внимателно са разработили и укрепили дизайна си, увеличавайки стабилността и надеждността на поставянето на пода на електрическия уред. Всяка от опциите за инсталиране на нагревателя ще отнеме само няколко минути.

Гаранция - 3 години

Отзиви за мощността на конвектора с марка "Electrolux"

Отоплителни конвектори "Electrolux" могат да имат различен капацитет. Изборът на този показател може да бъде направен съгласно следната формула. Тя включва използването на един киловат мощност на 10 квадратни метра площ. Това е вярно, ако височината на тавана не надвишава 2,7 метра. Ако тази цифра е по-висока, тогава на всеки 10 сантиметра височина ще е необходимо да добавите 10% мощност. Според опитни потребители е важно да се вземе предвид фактът, че отоплението от конвектор може да не е основното. За да осигурите висококачествено отопление, се нуждаете от толкова конвектори, колкото са прозорците в стаята. Ако говорим за ъглова стая или стая, която се намира над студено мазе, а освен това има голяма площ за остъкляване, тогава ще ви е необходим достатъчен запас от енергия, експертите ви съветват да обърнете специално внимание на това.

Кое е по-добре: маслени нагреватели или конвектори

За да предоставите изчерпателен отговор на този въпрос, трябва да сравните основните характеристики на устройствата. И така, нека започнем:

 • икономична употреба - маслените охладители консумират повече електрическа енергия. Това е значителен плюс в полза на конвекторите, тъй като тарифите непрекъснато растат, а заплатите са в застой;
 • време за нагряване - според този параметър нагревателите от конвекторен тип печелят, тъй като нагревателният елемент веднага загрява корпуса. Но в маслените радиатори отоплението на въздуха се извършва на няколко етапа, следователно, когато устройството е включено, стаята не се напълва веднага с топлина;


Подовите водни конвектори не заемат свободно пространство и имат добри експлоатационни характеристики

Струва си да се обърне внимание: този недостатък в съвременните модели се компенсира, тъй като маслените уреди са оборудвани с вентилатори.

 • комфорт при работа - става въпрос за лекота на движение и монтаж. В тази връзка конвекторите са по-мобилни и по-удобни, тъй като теглото им не надвишава десет килограма. Маслените охладители са по-обемисти. В допълнение, монтираното на стена конвекционно оборудване спестява място в стаята и улеснява почистването;
 • експлоатационен живот - рано или късно на корпуса на маслените устройства се появява микропукнатина, през която охлаждащата течност бавно се изпарява. Това не се случва с конвекторни устройства, така че те успешно се експлоатират в продължение на 10-15 години.

Маслените радиатори постепенно се превръщат в минало, тъй като леките и компактни уреди изместват от къщите тежки агрегати, пълни с гореща охлаждаща течност. Следователно, в битката, което е по-добре: нагревател с масло или конвекция, последният печели. Тук няма нищо изненадващо, защото водещите производители вземат предвид важни моменти и предлагат на потребителите продукти с добро качество.За кои компании говорите конкретно? Най-добрите конвекторни нагреватели се предлагат от такива производители: NOBO, Electrolux, UFO, Saturn, Timberk.

конвектор Тимберк
Електрически конвектори "Timberk" - отоплително оборудване от ново поколение, оборудвано с нагревателни елементи с увеличена площ

Потребителски отзиви за термостата в дизайна на конвектора

Ако решите да закупите конвектор Electrolux, инструкциите за използване, които са представени по-горе, е важно да се вземе предвид факта, че термостатът, който е част от описаното оборудване, е отговорен за поддържането на необходимата температура в сградата. Посещавайки магазина, можете да изберете модел с електронно или механично управление на термостата. Потребителите, които искат да спестят пари, купуват устройства с механичен термостат, тъй като това намалява разходите за строителство. В този случай обаче трябва да сте подготвени за някои неудобства, сред които - консумацията на голямо количество енергия, лош контрол на температурата, както и характерни щраквания при изключване и включване. Както съветват експертите, най-добре е да закупите стенни конвектори "Electrolux", които имат електронни термостати. Те, разбира се, превъзхождат механичните.

Как да изберем икономичен конвектор за лятна резиденция, критерии

При избора на отоплителен електрически конвектор на първо място се оценяват следните:

Електрическа сила

Мощността на конвектора се избира в зависимост от предвидената област на използване. Ако оборудването се използва като основна отоплителна система, мощността на инсталацията се изчислява въз основа на съотношението 1 kW на 10 m2 отопляема площ. Към изчислената стойност добавете 15 - 20% за възможни топлинни загуби.

Конвекторен нагревател

Ако устройството се използва като резервна система, мощността на конвектора може да бъде значително по-ниска. Точната стойност зависи от характеристиките на основния отоплителен кръг, качеството на топлоизолацията на сградата и външната температура. По правило мощността на такива конвектори варира от 150 до 500 W.

Тип термостат

Както механичните, така и електронните термостати се използват при проектирането на съвременни електрически конвектори. Устройствата с механично регулиране са прости и надеждни, но функционалността на такива конвектори е минимална.

Конвекторен нагревател

Използването на електронни блокове за управление осигурява прецизно спазване на зададения температурен режим, възможност за дистанционно и софтуерно управление, а също така ви позволява да свържете допълнителни функционални модули.

Като основна отоплителна система е препоръчително използването на електронни отоплителни конвектори. За излишна система е по-изгодно да закупите евтин конвектор с биметален термостат.

Тип нагревателен елемент

Електрическите конвектори могат да имат нагревателни елементи както от отворен, така и от затворен тип. Когато се използва нагревателен елемент от отворен тип, има голяма вероятност от изгаряне на кислород, а освен това е възможно корозивно разрушаване на спиралната тел под въздействието на естествената влажност на въздуха.

В нагревателните елементи от затворен тип нажежаемата жичка се поставя в запечатана тръба със специални алуминиеви ребра, предназначени да повишат ефективността на топлопредаването. Използването на такива нагревателни елементи напълно елиминира изгарянето и корозията на кислорода. Въпреки по-високата цена, най-широко се използват затворените нагревателни елементи.

Допълнителни функции

По правило се предлагат допълнителни функции за конвектори с електронна система за управление, те са изключително редки в "механичните" конвектори.Най-исканите допълнителни функции включват:

Конвекторен нагревател

 • Режим против замръзване. Когато тази функция е активирана, уредът автоматично поддържа стайната температура на +5 C, предотвратявайки напълно замръзване на сградата в отсъствието на собствениците;
 • Работете в програмиран режим. Опцията ви позволява автоматично да променяте температурния режим, за да спестите енергия. Например, в отсъствието на собствениците, конвекторът може да работи в режим на минимално отопление, а в определено време, час или два преди връщането им, устройството преминава в режим на оптимална температура.
 • Дистанционното управление прави работата с устройството удобна.
 • Включването и изключването на конвектора с помощта на таймер може значително да намали консумацията на енергия.

Защита на устройството

За да се осигури безопасна работа, конвекторът трябва да има редица основни защитни функции:

 • Надеждна защита срещу проникване на влага;
 • Изключването на нагревателния елемент в случай на преобръщане ще избегне пожар;
 • Изключване на нагревателния елемент в случай на прегряване на устройството;
 • Защита срещу замръзване, която се състои в поддържане на температурата в рамките на +5 - 7 C в автономен режим при отсъствие на собственици.

Освен това, ако конвекторът е инсталиран в детска стая, наличието на остри ръбове и ъгли, които могат да наранят детето, са неприемливи.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни