Рисунки на горелката „направи си сам“

При по-внимателно проучване се оказва, че патентованото оборудване за мръсно и нестабилно качествено течно гориво е скъпо и донякъде капризно. В този случай горелките Babington помагат на майсторите. Дизайнът не е критичен. Самостоятелно направените проби са работещи. Но най-важното е, че горелката Babington дава възможност да се постигне основната цел - да се спестят възможно най-много от най-скъпия комунален апартамент - от отопление.

Защо да изберете Babington Burner

Използваното масло е трудно да се изхвърли и някои организации не знаят как да го изхвърлят. Междувременно той е отличен енергиен носител със средна отоплителна стойност от 1 kW / литър, т.е. на ниво дизелово гориво и бензин. Изключително изгодно е да се удави работното време, ако се получи безплатно. Колко пари се харчат за отопление на частна къща? ... Достатъчно е да се получат 5 тона софтуер за копаене и ... Но проблемът остава да се изгори.

 • Предимството е, че горелката Babington може да работи на най-замърсените течни горива. Качеството може да се промени дори в процеса на директно изгаряне, докато енергийната ефективност може да намалее, но работата на устройството остава стабилна.
 • Второто предимство е, че съставът на горивната смес не се регулира. При нормален дизайн изгарянето винаги се случва с излишък от въздух (кислород), всичко, което може да се запали, изгаря.
 • Поддръжката на зоната на горене е изключително проста или не се изисква, тоест горелката, дюзата не се повреди поради излагане на пламъка - техниката е относително надеждна.

Как се постига това в дизайна?

Недостатъци на обикновена горелка за отработка

 • Горелката Babington съдържа въздушен компресор и често маслена помпа (защо да не помислите по-долу). Това изисква мощност и поддръжка. Следователно горелката е летлива и също с известна вероятност от техническа повреда.
 • Вторият недостатък е, че горелката работи с постоянна мощност, която е включена в нейния дизайн. Мощността може да се променя поетапно, променяйки структурни елементи (ако има такива), но това са твърде груби и големи стойности, например - 22, 35, 57, 70 kW. Всъщност устройството може да работи само в режим „затоплено - спряно“, но трябва да го включите ръчно ....
 • Възможно е да се запали самоделна горелка Babington само от някаква горелка или горелка. Необходимо е да се приложи пламък върху зоната на горима смес от масло и въздух, за да се запали. Всеки път, когато трябва да включите отоплението, трябва да посетите мръсна пещ. И също така да го изключите. Но защо всичко е мръсно?
 • Цялата горивна система с отворени резервоари за масло, с възможно ръчно подаване на масло, предполага наличието на маслени пари, миризми, разливи. Неприемливо е вратите от такъв агрегат да работят директно в къщата. Следователно помещението с монтирана горелка Bangbinton и котелът, на който може да работи, е специално подготвено отделно, а също така създава възможност за механично изпомпване на отпадъци от резервоари за съхранение.

Принципът на действие на горелката Babington - каква е тайната

Принципът на действие на горелка за изгаряне на масло е образуването на въздушен поток, който удря потока течност и го напръсква. Смесването на кислород и масло се извършва директно в горивната камера.

Но основната тайна на горелката Бабингтън - специалната равномерност на подаването на гориво в зоната на горене под въздействието на две сили - повърхностно напрежение и гравитация - не зависи от работата на каквито и да било механизми. Горивото просто се стича по металната повърхност.

Оттук и основното предимство - способността за изгаряне на замърсени смеси. Няма затруднения по пътя на движението на горивото, то се подава през широки тръби и след това пада върху повърхността, която тече около ...

Дизайнерски характеристики

В основата на дизайна е полукълбо (топче), по което горивото тече в широк поток отгоре надолу. Полукълбото има много тесен отвор, през който се подава въздушна струя. Въздухът пръска масло по пътя си, образувайки поток от фино диспергирана смес, която се запалва и изгаря безопасно.

Въздухът се подава в полусферата под ниско налягане (до 0,5 атм) от компресор, а маслото изтича от тръбата - изравнител на налягането (същото ниво с преливане). Но вискозитетът на маслото не трябва да бъде висок и стабилен. За целта се загрява в медна тръба, която се увива около горелката на 2 - 3 оборота, което стабилизира дебелината на потока в полукълбото, а оттам и мощността на изгаряне.

Как да направите горелка със собствените си ръце според схеми и чертежи

Горелките, получени въз основа на изобретението на Робърт Бабингтън, са претърпели множество ревизии и подобрения. Оттук и несъответствията в различни чертежи, диаграми и илюстрации. Избраната опция трябва да бъде внимателно проучена, за да се изключат конструктивни грешки.

Схема на монтаж на горелка, където 1 - прием на гориво; 2 - горивна помпа; 3 - горивен филтър; 4 - горелка; 5 - компресор; 6 - маркуч за въздушен компресор; 7 - маркуч за гориво; 8 - горивопровод

Съвети и трикове от други майстори също могат да бъдат полезни за направата на определени елементи и възли. Предложените обяснения, взети от един от специализираните форуми, разглеждат следните подробности:

 • метално полукълбо (може да бъде направено от всичко, включително парче месингова дръжка или сферична гайка);
 • стомана с резба за свързване на двуинчови тръби (вместо нея можете да вземете кръст със същите параметри);
 • 10 мм медна тръба е подходяща за подаване на гориво;
 • за дюзата се нуждаете от изстискване на метална тръба с външна резба (до 200 мм);
 • за подаване на въздух е полезна метална тръба с диаметър 10 mm, доставена към дюзата;
 • по-добре е да закачите каналите с корпуса с резбови фитинги с подходящ размер;
 • основният поток на копаенето ще се извършва от малка помпа с обикновен мотор (от мотоциклет или кола).

За да избегнете грешки при сглобяването на горелката, е необходимо внимателно да проучите инструкциите и схемите.

Накрайникът е малък отвор, размерът му регулира силата на домашния продукт според принципа на R. Babington. Понякога в полусферата се правят няколко малки дупки, тъй като една може да се запуши или да не е достатъчна. Има информация, че 1 отвор с размер 0,25 mm ще осигури мощност на горелката в диапазона от 10-15 kW, което зависи от качеството на изгаряната суровина.

В полукълбо с завършен отвор през входа през тройника е фиксиран канал за подаване на въздух. Плътността се осигурява от резбовата запушалка, в която е пробит жлебът за тръбата. Тройникът трябва да бъде запоен към нипела, където е свързана тръбата за подаване на масло, което изисква загряване преди изхвърляне. За да направите това, е необходимо да запоявате нагревателния елемент в резервоара, за предпочитане с термично реле. Тръба на няколко оборота ще подготви маслото за подаване в дюзата.

За да тече въздух, освен това в дюзата трябва да се пробият 2 жлеба с размер около 8 mm. Първо, дюза е свързана към тройника, след това медна спирална тръба, след което е закрепена към фитинга. Част от маслото ще се оттича в утаител, който за безопасност е най-добре да се отведе отстрани през тръба. Занаятчиите, които познават тайните на електрониката, обикновено оборудват апарата с контролер и платка за организиране на запалването.

Горелката е универсален дизайн, който може да бъде адаптиран към други видове течно гориво. Въпреки че такива устройства се продават днес, високата им цена насърчава самодейците да направят нещо подобно със собствените си ръце.По отношение на ефективността домакинските уреди за изгаряне на добив не отстъпват на чисто нови продукти, предназначени за отопление на мини работилници, оранжерии и малки ферми.

Препоръки за производство

Поради своята популярност и простота, горелка за котел се произвежда от майстори в различни варианти, но ние ще се заемем да опишем най-простия дизайн, който ще бъде достъпен за повторение у дома. Първо трябва да изберете необходимите материали, ето списък с тях:

 • Стоманен тройник с 50 мм вътрешни резби - за тяло.
 • Ракел с външна резба с диаметър 50 мм - за дюза. Дължината му се взема по желание, но не по-малко от 100 мм - за дюзата.
 • Коляно от метал DU10 с външни резби - за свързване на горивопровода.
 • Медна тръба DN10 с необходимата дължина, но не по-малка от 1 m - за горивопровода.
 • Метална топка или полусфера, свободно влизаща в тройника - за работната част.
 • Стоманена тръба не по-малка от DN10 - за свързване на въздуховода.

За да направите горелка за тестване със собствените си ръце, трябва да извършите една прецизна операция - направете дупка в центъра на сферата. Диаметърът на отвора е 0,1 до 0,4 мм, идеалният вариант е 0,25 мм. Може да се направи по 2 начина: пробийте с инструмент с подходящ диаметър или настройте готовата дюза на 0,25 мм.

Направата на такава малка дупка точно не е лесна; тънките свредла се чупят лесно. Инструкции за това как да направите това правилно са показани по-долу:

Друг начин да направите калибриран отвор в сферичната част на автономна горелка е да вкарате там дюза с необходимия диаметър. За това се пробива отвор, чийто диаметър е малко по-малък от външния диаметър на струята, и се обработва с разширител. Струята се притиска вътре и се полира, както е описано във видеото:

Когато тази операция приключи, ние сглобяваме горелката въз основа на чертежа:

Отстрани на дюзата трябва да се направи отвор, достатъчно широк, за да запали устройството. Спиралата за отопление на горивото не се нуждае от голяма, 2-3 оборота са достатъчни. Готовият продукт може да бъде фиксиран върху монтажна плоча и вграден във всеки котел, включително домашно приготвен. В края на работата трябва да свържете въздухопроводите и тръбопроводите за гориво и след това да подредите подаването на масло и въздух. Най-простият начин за подаване на гориво е чрез гравитация, за това контейнерът с добива е окачен от стената над горелката и от него е положена тръба.

Ако използвате помпа за изпомпване на масло, тогава можете по-късно да използвате сензорите за управление и блока за управление, тогава ще имате автоматична горелка, която ще бъде по-безопасна за работа. Подробни инструкции за избор на материали и монтаж на устройството са показани във видеото:

Ако всичко е направено правилно и диаметърът на въздушния отвор е 0,25 мм, тогава разходът на гориво на горелката не трябва да надвишава 1 литър на час. По време на горенето не трябва да има черни сажди, трябва да постигнете равномерно изгаряне на горелката. Настройката се извършва чрез преместване на сферата напред-назад или чрез промяна на въздушното налягане. Всеки компресор може да се справи с него, дори от хладилник, тъй като работното налягане не надвишава 4 бара.

Правим го със собствените си ръце

babington

Производственият процес на горелката Babington не е достатъчно лесен и ако има всички необходими материали и инструменти, това отнема само няколко дни, в зависимост от способностите на човека.

За производството на това устройство ще са ви необходими следните материали:

 • тръба от стомана DU10,
 • железен тройник с диаметър 50 милиметра с вътрешна резба;
 • желязна сфера (или полукълбо) с диаметър по-малък от 50 милиметра;
 • медна тръба DU10 с дължина не по-малка от 1 метър;
 • метален коляно DU10 с външна резба;
 • парче тръба с диаметър 50 милиметра с външна резба, дълга най-малко 10 сантиметра;

Ще ви е необходим и много малък набор от инструменти:

 • ъглошлайф (ъглошлайф) или ножовка за метал;
 • перфоратор;
 • специализиран патронник за тънки свредла;
 • пробивна машина;
 • бормашина с диаметър 0,1–0,3 милиметра;
 • машина за запояване;

Предварителен етап

в началото на сглобяването трябва да направите дупка в областта (полукълбо). Това е един от най-трудните и сериозни етапи, тъй като отворът трябва да бъде направен точно от вътрешната страна. В противен случай горелката на горелката ще бъде насочена встрани, което от своя страна може да има лош ефект върху качеството на продукта и върху неговата икономичност.

Също така трябва да се каже, че пробиването на отвори с този диаметър не е лесна задача, тъй като тънките свредла могат да се счупят. Благодарение на това този процес трябва да се извършва внимателно и спокойно.

подробни инструкции

След като сферата или полусферата са готови, можете да започнете сглобяването. Това е съвсем просто и има няколко прости стъпки:

 1. Железният участък на тръбата ще действа като дюза. Изрязва се до необходимата дължина и се завинтва в тройник. След това в участъка на тръбата се пробива много голяма дупка отстрани, така че през нея може да се запали струя.
 2. Горна част на тройника по-близо до дюзата е направен отвор за медна тръба, през който ще се подава гориво към устройството.
 3. Към медната тръба за свързване на горивопровода е прикрепен лакът.
 4. Медна тръба се извършват няколко завъртания (2-3 са напълно достатъчни) около дюзата. Те трябва да се извършват на определено разстояние от тръбния сегмент. Това ще позволи на маслото да се нагрее до необходимата температура, преди да влезе в сферата.
 5. В зоната в противоположния край на малката дупка друг се пробива по външния диаметър на стоманената тръба. Тръбата е запечатана в сферата. Това е необходимо, за да може въздухът да излиза само през малка дупка и в средата му се създава налягане. Ако за замяна на сферата се използва полукълбо, тогава тръбата се запоява на мястото на малкия отвор и се запечатва.
 6. От противоположния край на дюзата в тройника се поставя желязна тръба със сфера. Той е прикрепен към него.
 7. По същия начин горелката е готова за употреба. Остава само да прикрепите въздушен вентилатор към тръбата със сферата, който ще влоши въздуха и горивната линия към медната тръба в нея.
 8. Ако има желание тази система може да бъде подобрена чрез свързване на помпа за подаване на масло. Също така е възможно да се монтират сензори за управление на управляващия блок. Това ще направи тази система автоматична и безопасна.

Горелки за отработени масла

Принципът на работа на традиционните маслени горелки е почти еднакъв, те се различават само по конструктивни характеристики, ниво на автоматизация, мощност и ефективност.

Има модифицирани видове горелки:

 • горелки с предварителна газификация на горивото;
 • изпарителни горелки.

Някои маслени горелки съчетават в своя дизайн всички елементи: помпа, филтър, отоплителна камера и компресор. Такива модели спестяват място и не изискват инсталирането на допълнително оборудване.

Всички горелки могат да бъдат разделени според режима на работа:

 • едноетапните горелки могат да работят само в един режим;
 • двустепенните са способни да работят при 40% от мощността си и при 100%, тоест имат 2 режима;
 • модулиращите горелки работят в широк диапазон на мощност: от 10 до 100%.

Принцип на работа на горелките за отработено масло

Маслените горелки се наричат ​​още инжектори. Тяхната работа се основава на принципа на инжектиране. Тоест, през дюзата се създава силен въздушен поток и в тръбопровода за подаване на гориво се образува вакуум, поради което маслото се влива в горивната камера и го смесва с въздуха.

Ефективното изгаряне на всяко течно гориво зависи от интензивността на неговото пулверизиране.А ефективността на пръскането зависи от специалния дизайн на дюзата и силата на налягането на сгъстения въздух.

Подготовка на горивото

Преди да влезе в горелката, горивото се филтрира в горивен филтър и се загрява предварително в специална камера. Това е необходимо за намаляване на вискозитета на маслото. За изгаряне на мини, подгряването е 80-900C. Контролът на температурата на предварително загряване на горивото се извършва автоматично.

Не е необходимо дизеловото гориво да се загрява предварително, тъй като има достатъчно течливост.

Доставка на гориво

Горивото от резервоара се изпомпва от горивната помпа. Приемането му се извършва от повърхността на огледалото на запалимата течност. Това се дължи на факта, че добивът може да има механични примеси или вода, които се утаяват на дъното на резервоара.

Процес на горене

За да се поддържа горивният процес, в горивната камера трябва да присъства определено количество кислород. Въздухът, който се използва за разреждане и подаване на гориво, се нарича първичен въздух и поддържа процеса на горене, но това не е достатъчно.

Допълнителен вентилатор осигурява вторичен въздух. Интензивността на вентилатора се регулира от амортисьор и участва в работата на системата за автоматизация.

Запалване на гориво

За автоматично запалване на котел с течно гориво се използват запалителен трансформатор и електроди. Горивото се смесва с въздушна струя и се пулверизира на малки капчици. След това се подава в горивната камера и се запалва под въздействието на висока температура.

Видео по темата

# 1 професор

победител 2008: най-добрият Манта

 • Нашите потребители
 • Мнения: 809
 • Пол Мъж
 • Интереси: Всичко свързано с OPEL MANTA!
 • Кола: opel manta
 • Истинско име: Иван
 • Място на пребиваване: Град Йейск, Краснодарска територия

Всъщност реших да отворя темата. В нашето студено време мисля, че е доста важно да се отопляват гаражи. кутии. къщи. Устройството и принципът на работа могат да бъдат разгледани в YouTube. https: //www.forumhous. / теми / 84957 / истински мъже от babington се събират тук https://lunohodov.net. T. asc & start = 0 Тук снимката показва много примитивно устройство за горелка.

Самата горелка е изобретена през 60-те години в Америка. патентът е оттеглен наскоро. чертежите бяха публично достояние. Аз сам сглобих такава горелка. 1. доставка на масло. много важно! се състои от резервоар. маслена помпа (vaz.gaz.mot ural.i.d.) в моя случай това е бензинов мотор 402 .. падна с разбито задвижване. електрическа скоростна кутия. може да бъде с ваза. но по-добре с чужда кола. те са по-мощни. Захранване. за нас в нашия случай 5 волта са достатъчни за скоростната кутия. е взет блок от компютър с мощност 450 вата. затваряме зеленото с черен проводник в центъра на блока (зеленият е единственият там), хвърляме го върху жълто-черния (12 волта) или върху червено-черния (5 волта) товар. всякакви. след това го включваме. без товар, устройството ще се повреди след включване. Depulsator е устройство за изглаждане на подаването на масло от помпата. Състои се от малък цилиндричен резервоар с обем 50 грама с горен приток на масло в него. обратен поток в средата и подаване на гориво към горелката. автоматична тена .. има много от тях в продажба. всеки с терморегулатор.

Завършване на производството

Горелката ще има мощен пламък, но за безпроблемна работа е важно всички дизайни на външни елементи да бъдат измислени правилно. В разглеждания вариант добивът се стича по пулверизатора под формата на сфера, но по-голямата част от него се връща обратно в резервоара, малко количество влиза в дюзата

За да се увеличи ефективността, се препоръчва да се монтира най-малко слаб нагревателен елемент в основния резервоар. Ако не искате ръчно да прехвърляте масло от един резервоар в друг, трябва да инсталирате малка помпа. Той е инсталиран между резервоарите и ви позволява да изпомпвате масло от един в друг, като по този начин осигурява циркулацията.

За да се увеличи експлоатационният живот на уреда, се препоръчва фугите да се третират с уплътнители с висока температура.Препоръчително е да поставите термостат върху нагревателния елемент (ако такъв не е предвиден). Достатъчно е да загреете маслото до температура от 70 градуса, вече няма смисъл. В резултат на това трябва да имате три възела, консумиращи енергия. Те включват:

 1. Компресор.
 2. Маслена помпа.
 3. Нагревателен елемент.

За съжаление няма да се получи напълно енергонезависима структура, тъй като не се препоръчва да се изключва нагревателният елемент или маслената помпа. Що се отнася до компресора, горелката изобщо няма да работи без него. Но все пак спестявате много от гориво - отработеното масло струва стотинка.

Характеристики на горелките

За да се изгори ефективно маслото, първо трябва да се загрее и след това да се напръска. За това е инсталиран електрически нагревателен елемент. Но консумацията на енергия в този случай ще бъде доста голяма. И основното за вас в производството е да постигнете минимални загуби при използване на устройството. Горелката трябва да е източник на много евтина топлина, която не може да бъде реализирана при използване на нагревателни елементи.

Тъй като не е възможно първо да загреете маслото, трябва да опитате да го напръскате. Най-простите горелки, направени по схемата на Babington, могат успешно да се използват в котли. Дизайнът е изключително прост - горивото се стича по сферична повърхност. В последния е направен тънък отвор, през който се подава сгъстен въздух. Оказва се, че маслото се издухва от сферата, образуват се малки капчици, които могат да се запалят.

Горелка на Diy Babington: рисунки и нещо друго

Както беше отбелязано по-горе, горивото трябва да тече по извита повърхност, което е необходимо за ефективно изгаряне. Много хора обаче използват конвенционални дръжки на вратите. Първата стъпка е да отрежете основата; това може да се направи с помощта на обикновен трион. След това спояваме медния адаптер. Освен това се подава източник на газ или сгъстен въздух. Обърнете малко внимание на почистването на повърхностите. Те трябва да бъдат добре обработени и за предпочитане без мазнини. Понякога на мястото на дръжката се използват кухи топки с различен диаметър, изработени от метал. Предпочитат се големите топчета, защото те осигуряват бърза доставка на гориво и създават тънък филм, което е предимство. Освен това по-голямата топка има по-голям отвор. Това е важно, ако се използва отработено масло с много чужди тела. Ето защо, ако сте изправени пред избор между голяма и малка топка, тогава дайте предпочитание на първия вариант.

пулсатор горелка babington

Характеристики на горивото

Отпадъчното гориво е не само мръсно, но и много лепкаво. Една от задачите на добавките за моторни масла е да гарантират, че те залепват с тънък слой триещи се повърхности, работещи в трудни условия. Следователно горелките по време на разработката работят почти изключително с нагряване на горивото, което увеличава неговата течливост: твърде вискозното гориво няма да се смеси правилно с въздуха, няма да премине през дюзата на дюзата или няма да покрие главата на пръскането с равномерен слой (вж. По-долу).

Също така не е толкова лесно да се подпали добивът: какво е това за двигателното масло, изгарящо в много горещ двигател? Всъщност само електрическа искра и газова горелка са подходящи за бързо и надеждно запалване на мина. Има обаче едно изключение, вижте по-долу.

И трето, добивът е замърсен не само с твърди частици, но и с вода и / или антифриз, попаднали в него от системата за охлаждане на двигателя с вътрешно горене. Филтрирането на горивото е сложен процес. Има смисъл да се организира само ако разработката за гориво е постоянно на разположение, например в достатъчно голяма и натоварена автомобилна работилница, а горелката за работа за нередовна употреба трябва да е нечувствителна не само към твърди замърсители, но и към водният разрез на горивото.

Ток за горелката

Следователно следва неблагоприятно заключение: по време на добив няма енергонезависими горелки.Има начини за изгаряне на добива без налягане и отопление, но такива устройства (вж. По-долу) дават приемливи технически и екологични показатели само като част от устройствата за генериране на топлина, разработени едновременно и не са горелки като такива. Ето защо, ако захранването ви е ненадеждно и има достатъчно работа, по-добре би било да направите пещ или котел за него.

Пълни инструкции за снимки и видео за изработване на горелка за изработване на горелка

babington

Пещите и котлите, които работят върху добива, отдавна заемат добро място сред устройствата за отопление на помещение. Разработката е евтин и понякога безплатен вид гориво, понякога се използва за тази цел в автосервизите и гаражите. Когато избират дизайн, много експерти се питат: възможно ли е да се промени бензиновата лампа за запояване в горелка за тестване?

Преобразуване на промишлени горелки

Струва си да се отбележи, че е много по-лесно да се направи горелка на маслена основа от нулата, отколкото да се променят индустриалните дизайни. В крайна сметка все още трябва да инвестирате. Например, когато конвертирате горелка за дизелово гориво, ще трябва да похарчите много пари. В резултат на това дизайнът се оказва много сложен и е необходимо да се загрее маслото. Много по-евтино е да си купите готова маслена горелка или да си направите сами.

Някои хора се опитват да направят факла от паялна лампа. Но това не е много добър вариант, тъй като принципът на неговото действие е много различен от необходимото. В паялната лампа дюзата се загрява и маслото се изтласква от натиска от дюзата. Бензинът е рафинирано гориво, което не е случаят с отработеното масло. Съдържа примеси от метали и продукти от горенето на дизелово гориво или бензин, както и други видове замърсяване. В резултат на това дюзата се запушва много бързо. Можете, разбира се, да го модернизирате, но играта не си заслужава - тя е твърде скъпа и трудоемка. Поради това се препоръчва да се даде предпочитание на горелката Babington.

Доставка на гориво и производство на цев

Вече разбрахме малко за това как е направена горелката Babington. Схемата на продукта, въпреки неговата простота, има няколко подводни камъка. Например, трябва да използвате подходяща помпа. Най-доброто от всичко в този случай е предавката. Той е идеален за работа с вискозни течности. Но ако няма помпа, тогава можете да използвате елементарна схема за организиране на подаването на гориво чрез гравитация. Но такова решение се осъществява само ако количеството масло в картера и съответно налягането се поддържа на високо ниво.

Цевта е обикновена метална тръба с диаметър 6 инча и дължина 3 фута. Достатъчна е само една дюза. Ако има тръба с дебели стени, тогава е по-добре да я използвате, тъй като тази опция е по-подходяща за процеса на горене. Тръбите от този тип задържат топлината много по-дълго. Не забравяйте да инсталирате пулсатор на крайната станция. Горелката Babington ще работи без пулсиране на пламъка.

babington горелка цена

Видове отработени масла

Съществуват различни марки масла, използвани в една или друга индустриална или битова област на човешкия живот. Отработеното масло има свои собствени характеристики (вискозитет, ниво на замърсяване и изрязване на водата, наличие на добавки), поради което може да бъде разделено на няколко групи, в зависимост от областта на приложение.

Смазочни масла:

 • авиационно масло;
 • моторно масло за двигатели с вътрешно горене;
 • автотрактор;
 • дизелово промишлено.

Несмазващи масла:

 • технологичен;
 • електрическа изолация;
 • кондензатор;
 • трансформатор;
 • течност;
 • кабел.

Предимства и недостатъци на „направи си сам“ горелка

Всяко техническо устройство има редица полезни качества и недостатъци. Очевидно това устройство има повече плюсове, отколкото минуси. Основното предимство е използването на отпадъчни материали с най-голяма полза. Други предимства на оборудването за изхвърляне на масла и течни горива:

 • изгарянето на добив допринася за опазването на околната среда;
 • лекота на използване и висока енергийна ефективност;
 • производството на устройството се предлага в обикновени домакински условия;
 • получаване на топлина при минимални разходи за суровини;
 • проста схема за производство на конструкция, разбираеми чертежи;
 • домашно устройство може да се направи от импровизирани средства;
 • използване в работилници и в предприятия, където се натрупват много преработени суровини, които изискват обезвреждане;
 • малките размери на горелката позволяват при необходимост тя да бъде преместена;
 • добивът и петролът с най-нисък клас отиват в пещта;
 • функционалност на устройството;
 • относителна пожарна безопасност;
 • повторна употреба на отработено масло.

Основният плюс на горелката е използването на отработено масло с полза.

Недостатъци:

 • не се препоръчва за вили и жилищни помещения поради изгаряне и мирис;
 • необходимостта от оборудване на помещенията с пожарогасител;
 • наложително е да се спазват всички препоръки за производството на горелката;
 • дюзата или дюзата трябва периодично да се проверяват (дали отворите са запушени с твърди частици);
 • чувствителност на дюзата или дюзата към мръсотия;
 • допълнително захранване на компонентите на апарата (помпа, компресор).

Принцип на действие

В повечето известни маслени горелки сместа масло / въздух се подава през отвор за налягане. За разлика от това в системата на Бабингтън маслото се доставя от помпа с ниско налягане и тече свободно върху повърхност, която има формата на сфера или е близо до нея. Горивото образува тънък филм и се изпарява, увлечен от поток въздух, подаван под налягане, в малка (до 0,3 милиметра) дупка в центъра на сферата. Маслените пари и въздухът се смесват, за да образуват факел от горивната смес. Тази горелка се запалва и загрява това, което трябва да се нагрее - стените на пещта или течния топлообменник на котела.

Принцип на действие

Част от маслото няма време да се изпари и изгори и тече надолу под отвора, попадайки в съда за събиране на гориво. Освен това добивът преминава от палета към резервоара за гориво и се използва повторно.

За да се увеличи течливостта и летливостта на добива, той се загрява. Нагрятият отработен газ се разпръсква на по-малки капчици, което също подобрява качеството на горивната смес и общата ефективност на устройството.

Как да направите горелка за отработване със собствените си ръце?

Идеята да се използва използвано моторно масло като гориво за горелка не е нова. В световната мрежа има много различни схеми за производството на такова устройство. И търсенето на този вид продукти само нараства. Ясно е, защото това устройство ще бъде много полезно за битови задачи и цели, отопление на лятна къща или помощно помещение.

горелка

Също така си струва да се каже, че има голям брой предимства:

 1. Повечето от предложените схеми са прости, и всеки човек с минимум необходимите способности и инструменти е в състояние да го сглоби.
 2. Горивото за такава горелка се счита за доста достъпно. В по-голямата си част може да се намери в автосервизи, където просто има изобилие от него. По същия начин използваното масло може да се получи безплатно или за малко количество.
 3. Често възниква въпрос с изхвърлянето на отработено маслоa, и такава горелка може да помогне за нейната обработка, без да навреди на външната среда.
 4. Това устройство е многофункционално и може да се използва като конвенционална горелка или отоплителна система на течно гориво.
 5. Такова устройство обикновено се счита за мобилно., тъй като тежи малко и размери.
 6. Тази горелка е многофункционална по отношение на използваното гориво. По същество той ще работи на всяко гориво, независимо дали е използвано моторно масло, бензин, керосин или друго.

Сред повечето схеми една се счита за най-интересна от гледна точка на простота, практичност и простота. Такава чудодейна единица се нарича горелка Babington.Той е кръстен на собствения си създател и устройството му е било невъзможно дълго време поради патента. Но времето на патента е изтекло и сега всеки, който иска, може да приложи схемата.

горелка

Принципът му на работа е много прост и включва следните етапи и части:

 1. Предварително загрято гориво прониква в сферата, разпространявайки се по нея по същия начин, организирайки тънък филм.
 2. Въздушен вентилатор е свързан към самата сферадухащ въздух. В района беше направен много малък отвор с диаметър 0,1-0,3 мм. Въздухът под налягане излиза от сферата през тази дупка. Преминавайки през горивото, въздухът го разпръсква, организирайки своеобразен аерозол.
 3. След това тази струйка се запалва и излиза горяща факла.
 4. Останалата част от неизползваното копаене се влива в картера и може да се използва повторно.
 5. ЗаЗа да може неизползваното отработено масло да изтече автоматично обратно в сферата, трябва да свържете помпа към системата, която ще доставя гориво от картера.

Подготвителното отопление на горивото решава 2 проблема наведнъж:

 1. Повишена течливост. Нагрятото отработено масло се разпространява по-добре по повърхността на сферата и се атомира по-лесно от подавания въздух.
 2. Улеснява осветлението на факли. В същото време е не само по-лесно да се направи, така да се каже, стартиране на устройството, но и ефективността се увеличава.

Добрите качества на такава схема могат да бъдат наречени:

 1. Многофункционалност при използването на гориво. Такава горелка е почти независима от степента на замърсяване на течния енергиен носител.
 2. Няма нужда от филтриране. Поради факта, че в системата няма тесни проходи, освен въздушните отвори, тя не се нуждае от филтриране, за разлика от фабричните заместители.

горелка babington.

Производство и тестване на дюзата на горелка Babington


Щракнете за преглед

Дюза за горелка Bubington направена и тествана
Етикети:
Евтина топлина. Горелка за отработено масло (babington).


Щракнете за преглед

Това видео показва истинска и безопасна горелка на babington. Печката отоплява стаята ...
Етикети:
Направи си сам комплект горелка Babington. Част 1


Щракнете за преглед

Част 2: Част 3: Направяне на сфера: ...
Етикети:
Горелката Babington, какво се случи след три месеца непрекъсната работа.


Щракнете за преглед

В това видео можете да видите колко сажди се натрупват в котела за отработени масла след три месеца.
Етикети:
горелка babington (пълен отказ).


Щракнете за преглед

Ето какво се случва, ако сглобите горелката, както се казва на ... ... smh! ТРЯБВА ДА СВЪРЗЕТЕ ЗЕМЯТА С ...
Етикети:
дизайн и 3D модел на горелка Babington


Щракнете за преглед

Кратка история за моя дизайн и горелката Babington, която работи с мен повече от година и ...
Етикети:
Пет години по-късно Aqua Breneran и Babington Waste Oil Burner


Щракнете за преглед

Пет години по-късно Aqua Breneran и Babington Waste Oil Burner
Етикети:
Горелка Bubington


Щракнете за преглед

Горелка за отработено масло babington. Затоплям се с този дизайн вече четвърта година. Не преброих силата ...
Етикети:
Направи си сам комплект горелка Babington. Част 2


Щракнете за преглед

Част 1: Част 3: Оформяне на сферата: ...
Етикети:
Направи си сам комплект горелка Babington. Част 3


Щракнете за преглед

Част 1: Част 2: Оформяне на сферата: ...
Етикети:
Burner Babington


Щракнете за преглед

Разход от 1 до 3 литра. Може да се инсталира автоматично във всеки котел. Резервоарът гори без дим ...
Етикети:
Burner Babington Част 4 (Ултрафинно пулверизиране)


Щракнете за преглед

Изпробвам модернизирана топка на горелка Babington с 4 отвора, скорост на въздушния поток 125-137 cm³ / min при 3 атм.
Етикети:
автоматична горелка babington


Щракнете за преглед

монтаж на дюза от дизелова горелка като топка, използване на автоматизация от дизелова горелка ...
Етикети:
горелка babington 1


Щракнете за преглед

горелка babington.
Етикети:
от какво се състои горелката, горелка за изработване отвътре (babington)


Щракнете за преглед

Едноплатна Delphi DS150E от Video Преди имах адаптер с двойна платка ...
Етикети:
Горелка за отработено масло


Щракнете за преглед

Горелката се обработва.
Етикети:
Горелка за отработка 14 kW


Щракнете за преглед

Горелка за отработена мощност 14 kW консумация 2-2,5 литра +380689211743 Viber +380950113209 Watsapp +380980253828 ...
Етикети:
Рестайлинг на горелката


Щракнете за преглед

Нова версия на горелката.
Етикети:
ШОК! Преглед на горелката за изработване на GNOM от фирма Ставпеч!


Щракнете за преглед

Направете поръчка или научете повече 8-800-511-30-76 ИМА ДОСТАВКА ДО АРМЕНИЯ. Обаждането в Русия е безплатно. SITE http ...
Етикети:
Горелка за отпадъци (изпарител). Устройство и настройка


Щракнете за преглед

Етикети:
Капете горелка върху отработено масло


Щракнете за преглед

Капете горелка върху отработено масло. Капелна горелка Novo Atlas m2 - ръчно капково ...
Етикети:
Консумация на масло за горелка за отработка от Medved от и Eugene.


Щракнете за преглед

Горелка за отработено масло.
Етикети:
Горелка Babington: нюанси на дизайна и работата


Щракнете за преглед

Един от първите видеоклипове, заснет с калкулатора. Ако искате да помогнете финансово, можете да изброите всеки ...
Етикети:
Burner Babington Част 2 (капково)
Щракнете за прегледПроизводствена топка за горелка Babington. В тази част правя капкомер - важна част от топката ...
Етикети:
Горелката Babington в най-добрия си вид.


Щракнете за преглед

Това е същата горелка, само че с по-малък капацитет на помпата. Очевидно резултатът е близък до теорията ...
Етикети:
Направи си сам горелка Babington. Общ преглед


Щракнете за преглед

Преглед на домашната горелка на Babington. Горелката е вградена в котел с 27 кВт твърдо гориво и се използва ...
Етикети:
Така изгаря Реал Бабингтън.


Щракнете за преглед

В интернет има много коментари във видеото за горелките Babington, изковани по прищявка - казват те - тежат ...
Етикети:
Горелка Babington. Ревизия на дизайна


Щракнете за преглед

Аксесоари за сглобяване на горелка babington.
Етикети:
Домашна горелка babington. Част 1


Щракнете за преглед

Тази програма и конфигурация са тествани на няколко горелки и се оказаха само по-добри ...
Етикети:
Контролер на горелка Bubington на Arduino "rel =" spf-prefetch

Мерки за сигурност

 • Горелка, заредена с масла и други GSP, може да бъде опасна, ако е инсталирана и работи неправилно; за да се избегне пожар, трябва да се спазват редица мерки:
 • подовете и стените от запалими материали са обшити с метални или азбестови листове;
 • запасът от гориво се съхранява на безопасно разстояние;
 • маслените капки трябва да се отстраняват своевременно;
 • електрическите компоненти на уреда трябва да бъдат внимателно изолирани, за да се избегне искрене в зоната на пръскане на масло;
 • горелката трябва да бъде разположена извън обсега на въздушни течения и течения.

Горелка с отворена дюза не трябва да се оставя без надзор по време на работа!

Горелката Babington, за разлика от паялната лампа, преработена за добив, е надеждна и издръжлива единица, която не изисква сложна поддръжка. Достатъчно е периодично да почиствате горивната система, резервоара и картера, да продухвате въздуховода в режим на празен ход, а също така да наблюдавате компресора и маслената помпа. Работещата горелка е надеждна и икономична единица с дълъг експлоатационен живот.

Относно преработката на духалка за отработване

Някои домашни майстори, след като са проучили принципа на действие на горелката Babington, се опитват да преработят обикновена горелка за изгаряне на отработено масло. Целта е да се намалят разходите и да се опрости производството, тъй като се предполага, че процесите в тези две устройства са сходни.Това мнение е погрешно, тъй като горелката функционира по различен начин от домашната горелка, описана тук.

В лампата въздухът се изпомпва в резервоара с бензин с една цел - да го изтласка и да го подаде към дюзата. В този случай горивото преминава през етапа на нагряване и изпаряване. Дюзата доставя бензинови пари в зоната на горене, течността може да се наблюдава там само на етапа на запалване, когато "главата" на горелката все още не е загряла. Използваното масло не може да се изпари и дюзата ще го подава под формата на големи капки, което не допринася за нормалното изгаряне. И напречното сечение на струята бързо ще се запуши от различни примеси.

Изводът е прост: няма да е възможно да се преработи горелка за изгаряне на тежко течно гориво.

Предимства и недостатъци на горелка с течно гориво

Това оборудване има много предимства, основните от които са:

 • Лесно производство и експлоатация на „направи си сам“.
 • Широко разпространено разпространение на чертежи за производство на устройства.
 • Евтиността на отработеното масло, използвано като гориво.
 • Тези устройства са идеални за транспортни организации и компании, където има много тестове. По този начин е възможно да се изхвърлят отпадъците и да се отопляват помещенията.
 • Ефективност и функционалност на устройствата.
 • Подвижност на устройството.

Въпреки изброените предимства, горелката има и недостатък. Това е доста взискателно към качеството на използваното масло.

Възможно ли е да накарате запояваща лампа да работи при отработване?

горелка

Принципът на работа на конвенционалната горелка е да запали бензиновите пари, които се изтласкват навън от сгъстен въздух. Този ефект се постига чрез изтласкване на въздух в резервоара за гориво на горелката.

Какво се случва, ако излеете отработено масло в запояващата лампа?

Самото масло, дори под налягане, ерозира лошо - трябва да се нагрее. Лошото пулверизиране ще доведе до неравномерен пламък и няма да е лесно запалването на горелката. Маслото изгаря с образуването на значително количество сажди и сажди, благодарение на което струята бързо се коксува, нейното напречно сечение ще стане по-малко и лампата ще се счупи. Увеличаването на секцията на дюзата също няма да даде очаквания ефект - маслото ще се пръска на големи капки, което няма да позволи получаването на същия пламък на горелката.

Освен това използваното масло често съдържа примеси: дизелово гориво, бензин, антифриз и дори вода, което може да доведе до проблясъци в средата на лампата. За да използвате теста като гориво за горелка, ще трябва да организирате система за филтриране, което допълнително ще усложни задачата.

Като се вземат предвид всички трудности, е трудно и опасно да се използва бензинова лампа за запояване като горелка за отработване. Поради това е необходимо да се модифицира или напълно да се промени неговият дизайн.

Дюза

Първо, трябва да направите сферичен инжектор, горивото ще тече през него в бъдеще. Направете дупка в сферата, диаметърът трябва да бъде около 0,25 мм

Моля, обърнете внимание, че мощността на самоделната горелка зависи от диаметъра. Колкото по-малък е диаметърът, толкова по-ниска е мощността и обратно

Всички трудности ви очакват при производството на дюзата. Въздуховодът трябва да е идеално равен. Необходимо е въздухът да духа напред, а не по стените на дюзата. Най-добрият вариант е да направите дупка на специална машина.

Но ако имате късмет и откриете струя с желания диаметър, тогава не пропускайте възможността и я поставете в центъра на сферичния елемент. Ако не намерите полукълбо, можете да използвате малко парче ламарина със струя, прикрепена вътре. Резултатът е дюза за пръскане на масло. В него ще се влее загрято гориво и се получава пулверизиране поради входящия въздух. Чрез инсталирането на такова устройство в универсален котел получавате ефективен и евтин източник на топлина.

Характеристики на направата на собствени горелки за течно гориво

Burner Babington

Вътрешното му измерение е един инч, а стената е доста дебела. Долната част е необходима за подаване на маслено-въздушното окачване в отделението, където се извършва горенето. Горната секция се използва като гнездо на горелката. От него се излъчва факел с пламък с висока температура. Използва се обикновена битова прахосмукачка с висока мощност, за да се осигури поток от въздух, който се вкарва във фурната на горелката.

Направата на горелка със собствените си ръце е съвсем проста. За да направите това, ще ви трябва заваръчна машина, с която са свързани частите, както и мелница и струг.

Производството започва с тялото. За да направите това, трябва да намерите празна газова бутилка с подходящ размер. След това извадете отвора за пълнене и използвайте шаблона, за да маркирате крепежните елементи на тръбите. След това с електрическа бормашина ги пробийте по вътрешната част на контура. За да направите това, трябва да използвате бормашина под формата на спирала. С висока степен на точност, като използвате длето или мелница, трябва да премахнете джъмперите между отворите. За да могат дупките за седене на тръбите да бъдат с правилна форма, е необходимо да ги пробиете с кръгла пила на ръка. Можете да направите това и с фреза, като я поставите в електрическа бормашина. Когато работите с метал, трябва да спазвате правилата за безопасност.

Тръбите се вкарват в отворите с желания размер и се заваряват. Тръбите се измерват предварително и се изрязват с мелница. В долната половина на тръбата се прави отвор и се заварява гайка M16. Този отвор е необходим за закрепване на маслената дюза.

Принципът на подаване на копаене в самата горелка

Дюзата за масло е направена на струг. За основата се използва пръчка, която има гладка опашка. Изисква се при закрепване на маркуча за подаване на масло. Ако е предвидена гъвкава облицовка, тогава е необходимо да отрежете резба на тази част. През по-голямата част от дължината на пръта се правят метрични резби. Диаметърът на тръбата е 16 мм. През почти цялата дължина на дюзата се пробива отвор. Той се среща с напречно парче, монтирано отдолу, чийто диаметър е 3 мм. Ако притежавате умения за завъртане, тогава тази част е лесно да се направи със собствените си ръце. И ако не, тогава можете да го поръчате от професионалист.

Принципът на действие на дюзата се основава на оттичането на изработването на вискозна консистенция от отвора, който е пробит в напречната част, и улавянето му от въздушния поток. Този процес разделя горивото на малки капчици. Изгарянето им е много по-лесно.

Регулиране на въздушния поток

Изработване на пещ за изпитване

Силата на огнения факел зависи от интензивността на въздушния поток. Системата за регулиране се основава на стоманена чаша. Има полукръгло дъно и отвор с определен диаметър. Тази доста проста част може да бъде направена и на струг. За точното изпълнение на дъното под формата на полукълбо е необходимо да се използват фрези и, разбира се, то трябва да бъде направено от нейния стругар с висока квалификация.

Въздушният поток се регулира от кръгла завеса. Той е фиксиран върху Г-образната ос с винт М4.

За здраво свързване на изходната тръба, върху която е поставен маркучът, и работата на въздушния клапан се използва адаптер, който има прорез по дължината си.

По време на палежи достъпът до миньорската камера се осигурява от капак с достатъчно голямо тегло. Той е инсталиран на предварително заварени сенници на врата на тялото. Ако частта се използва не толкова масивна, тогава е възможно спонтанно отваряне на устройството по време на работа. Ако всички стъпки по време на сглобяването на горелката са били изпълнени правилно, тогава нейната работа е придружена от равномерен пламък с виолетов цвят, който възниква, когато масло-въздушната смес изгори в корпуса на устройството.

При работа с горелка с течно гориво трябва да се спазват разпоредбите за пожарна безопасност. Точката на закрепване на самата дюза и маркучът, през който влиза горивото в течна форма, трябва да бъдат защитени със стоманен екран. Той ще предпази използваното масло от запалване в случай на изтичане.

Как се регулира въздухът

Силата на огъня ще зависи от изчисляването на силата на въздушния поток.

Сърцевината на системата е да регулира стоманена чаша или топка, която има отвори с правилния диаметър и полукръгло дъно.

Това се прави и със струг. За да се създаде правилното полукълбо, се използват фрези. Той е прикрепен към Г-образната ос с винт М4.

Когато възникне запалване, тежък капак осигурява достъп до камерата за третиране. Той е инсталиран на заварени сенници към врата на тялото. Когато тежестта не е тежка, може да възникне неволно отваряне. Ако всички части на сглобката са направени правилно, тогава по време на работа се издава виолетов пламък с равномерен фон, появяващ се от изгарянето на въздушно-маслената смес вътре в устройството.

Тази горелка е доста лесна за производство, но трябва внимателно да обмислите правилата за безопасност по време на работа и по-нататъшна употреба. Важно е да знаете, че трябва да бъдете особено внимателни при избора на цилиндър, за да създадете корпус на устройството. Цилиндърът трябва да е празен, в противен случай, когато се правят дупки, това може да причини тежки наранявания.

Гледайте видео, в което специалист обяснява подробно как да направите горелка Babington със собствените си ръце:

Източник: teplo.guru

Разбира се, не е възможно да се работи с горелката в тази форма, необходимо е да се изгради автоматизация.

Реших да направя устройството напълно автономно, така че да се стартира и самоизключва, когато е необходимо от командите на термостата. По принцип идеята беше горелката да се изнесе навън и да се загрее с обикновен газов котел, и да се поставят тръби в гаража и да се закачат радиатори, като се напълни системата с антифриз. За безопасност, ако нещо се случи, оставете го да изгори на улицата далеч от сградите

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 5 на 5 )

Нагреватели

Фурни