Популярни модели електрически конвектори Noirot: спецификации и рецензии


Как работят електрическите конвектори Nobo

Норвежките електрически отоплителни конвектори Nobo имат 30-годишен експлоатационен живот. В същото време те ефективно и бързо затоплят стаята и поддържат благоприятен микроклимат.

Високият топлообмен на конвекционните отоплителни радиатори Nobo се осигурява от няколко фактора:

 • Принципът на действие - процесът на отопление се основава на естествената циркулация на въздушните маси. Физическият закон, че въздухът се издига при нагряване и се спуска след охлаждане, се нарича принцип на конвекция. Ето откъде идва името конвектор.
 • Дизайнът и устройството на норвежката марка електрически конвектори Nobo осигурява най-ефективното отопление и не възпрепятства циркулацията на въздуха. Вътре в корпуса с конвекционни канали е монтиран монолитен нагревателен елемент. Преминавайки през нагревателя, въздухът се загрява и влиза в стаята през специални отвори.
 • Контрол - първоначално всички модели електрически конвектори бяха снабдени с механичен термостат. С течение на времето беше забелязано, че такова регулиращо устройство не може да осигури точно и удобно поддържане на температурата. Съвременните модели с електронен термостат консумират енергия по-икономично и при необходимост са свързани към една мрежа с един регулиращ електрически конвектор. Устройството отчита показанията на всеки 47 секунди и автоматично променя настройките.
 • Безопасност - Електрическите батерии Nobo имат прахоустойчив и водоустойчив корпус, монолитен нагревателен елемент и многостепенна система за защита, която автоматично изключва устройството в случай на преобръщане, пренапрежение на тока и прегряване на повърхността. В резултат нагревателите могат да се използват за мокри помещения: бани, сауни, коридори и т.н.
 • Зимата току-що приключи ... Това е третата зима, която прекарвам в компанията на два конвектора NOBO и искам да споделя впечатленията си от тяхната работа.

  Те работят при мен в селска къща, където често посещаваме дори през зимата. Отоплението в къщата, по време на нашето отсъствие, работи в режим на готовност. Това се дължи на икономическите проблеми. Температурата се поддържа малко над нула градуса, не мога да опиша точно колебанията й, но определено не повече от 10 градуса. Затова веднага щом пристигнем, първото нещо, което трябва да направим, е да включим отоплението. Преди включвахме основното отопление, но отне време да го пуснем в пълен работен режим. Освен това отне време да затопли къщата. Само до сутринта стана топло и уютно във всички стаи, но определено трябваше да вечерят с пуловери и топли чорапи. Разбира се, не беше много удобно. Всичко се промени, когато съсед ми каза да сложа конвектори в къщата. След пристигане просто кликнете на превключвателя и стаите веднага започват да се пълнят с топлина. Конвекторите затоплят помещенията много по-бързо от основното отопление (въпреки че работата им е по-скъпа и, разбира се, те са по-малко икономични). Защо конвектори, а не други видове нагреватели? Днес ефективността на конвекторите е най-висока в сравнение с други видове нагреватели. Нагревателите с отворена спирала или нагревателни елементи са не само опасни, но и изгарят кислород. След дългогодишната им работа буквално няма да има какво да диша в стаята. Маслените нагреватели не са опасни и не изгарят кислород, но имат много бавен топлообмен с околния въздух. Самите те са горещи, но стаята се нагрява много, много бавно. Инфрачервените нагреватели са полезни за всички, но трябва да се има предвид, че те загряват предмети, а тези от своя страна загряват въздуха в стаята.Но този подход към отоплението не винаги е удобен, печеливш и възможен. Следователно, последният, най-добрият вариант остава: конвектори. Електрическите конвектори не изгарят кислорода и бързо загряват въздуха поради интензивния му обмен.

  Когато въпросът за закупуването на конвектори, като опция за малко и бързо отопление на къщата, беше решен, възникна друг въпрос: кои конвектори да се купят? Няма да говоря за много изследователски работи, които съм правил преди да дам предпочитание на една или друга фирма. Просто повярвайте, че подходих към този въпрос много, много сериозно, за щастие имаше време и възможности за това (и който иска да похарчи трудно спечелените си пари, освен това, не много малки, за нещо, което няма да ви задоволи напълно, или дори по-лошо, обикновено ще се провали бързо). Чрез продължителни проучвания беше решено да се купят конвектори от компанията NOBO.

  Конвектор Nobo.

  Първоначално исках да купя два конвектора с мощност 2 kW, а след това да купя още няколко малки, за да ги разпределя равномерно в цялата къща. Но тази идея така и не се осъществи поради една проста причина: два конвектора за 2 kW се оказаха напълно достатъчни за мен.

  От три години (три зими и три извън сезона) използвах тези конвектори. Терминът е напълно достатъчен, за да даде обективна оценка на работата им въз основа на личен опит. Нека започнем с плюсовете. Това е, първо, приятно и, второ, има много от тях и всички те са от съществено значение.

  1. Конвекторите са много икономични. Въпреки че в момента на включване те консумират 2 kW, което е доста (и два конвектора, така че и четирите!), Но те много бързо затоплят стаята и преминават в режим на поддържане на температурата с периодично включване. Следователно общото, средно натоварване на електрическата мрежа и тяхното потребление на електроенергия не са значителни. Във финансово отношение това на практика не се забелязва (лично аз изобщо не забелязах никакви надплащания за електричество).

  2. Конвекторите NOBO са много надеждни. За целия период, от момента на покупката, те вече са работили много часове и досега, ъ-ъ, ъ-ъ няма повреди и оплаквания. Всички възли и компоненти работят като нови. Не си спомням каква гаранция имат, най-вероятно тя вече е приключила, но фактът, че не се възползвах от тази гаранция, е може би най-добрата гаранция!

  3. Те работят абсолютно безшумно и незабележимо, съгласно принципа: сложи го, включи го и го забрави. Няма щракания, мирише, свети, скърца и т.н. Сякаш тези конвектори изобщо не съществуват. Само ако вдигнете ръка, усещате как отива топлината. И все пак отстрани има малка, едва забележима червена светлина, която светва при включване на конвектора.

  4. Много висока производителност. Неслучайно в началото на ревюто описах толкова подробно условията, при които работят конвекторите. Къща, в която само 5-7 градуса, те се затоплят до 18-19 само за половин час. Отварям първия етаж, включвам конвекторите и пак нямам време да вкарам колата на територията и да извадя нещо от багажника и вече у дома мога да съм без топли дрехи. Разбира се, не можете да си легнете след половин час - студено е, но е напълно възможно да вечеряте с някои ризи. Нагряването над 20 градуса е по-бавно и това отнема повече от един час, но това вече не е толкова важно. Важно е да повишите температурата бързо през първите минути и часове от престоя си в къщата. Два конвектора отопляват площ от повече от 100 квадратни метра. Както вече казах, исках да купя още няколко малки конвектори, за да помогна на големите и за по-бързо и по-равномерно отопление на помещението, но все още не съм го купил. Просто по някакъв начин не е необходимо ...

  5. Изключително ергономичен и компактен. Лесно, логично и не се вписва забележимо в дизайна на стаята.

  Е, сега за недостатъците. Въпреки че тези недостатъци всъщност не са.Това е просто реална обективност или всички или почти всички нагреватели страдат от тях.

  1. Изискват добра електрическа мрежа (ако говорим за конвектори с мощност 2 kW) и като цяло, както всеки електрически нагревател, той е по-малко печеливш от централното парно отопление. Такива нагреватели са само допълнителна опция за отопление, например в извън сезона или, подобно на моята, преди основната отоплителна система да бъде включена.

  2. Доста скъпо. NOBO - скъпи конвектори. Той е по-скъп от аналозите на други производители. Това е техният недостатък. Но трябва да платите за качествена и безупречна работа. И формулата, която плащате веднъж и я използвате през целия си живот, идеално се вписва тук. Ако имате нужда от нагревател за един сезон, тогава закупуването на NOBO няма смисъл. Ако искате да си купите нагревател за любимия, сериозно и дълго време - това е само NOBO. Няма други алтернативи на съвременния пазар (което означава по отношение на съотношението цена / качество / производителност).

  3. Нагревателят по избор е снабден с колела за неговото движение, ако няма да бъде монтиран на стена. Тези колела са много крехки и тук производителят не е завършил и измамил. По-добре е да не се забърквате с тях и да поставите конвектора на стойка (крака) и да не се заблуждавате.

  И в заключение на рецензията искам да кажа, че ако имате нужда от висококачествен, ефективен, надежден и безопасен нагревател, тогава той може да бъде само конвектор и само конвектор NOBO! Не обменяйте за други модели. Те ще бъдат или по-скъпи, или по-евтини, но по-лоши. Доверете се на моя опит.

  Електрически конвектор NOBO снимка

  Защо нагревателите Nobo са добри

  Конвекторните електрически нагреватели Nobo практически нямат аналози по отношение на външния вид, топлинните характеристики и безопасността. Отделно трябва да се спомене простото и в същото време удобно управление както на отделни устройства, така и на няколко нагреватели, свързани към една и съща мрежа.

  Атрактивен външен вид на електрическите конвектори Nobo

  Конвекторите Nobo се отличават с красивия си външен вид и дизайн, който напълно отговаря на съвременните тенденции. Тези, които предпочитат класически форми, ще оценят моделите Viking и Nordic. За помещения, направени в стил Hi-Tech, е подходящ стъкленият термичен електрически нагревателен панел Nobo SAFIR.

  Топлинни характеристики на нагревателите

  Техническите характеристики на конвекторите Nobo са практически несравними. Ефективността на оборудването варира от 0,5 до 2 kW, което прави възможно избора на оборудване, което най-добре отговаря на параметрите на помещението.

  Консумацията на енергия е намалена в сравнение с аналозите с 5-10% поради електронното управление. Моделите с дистанционен термостат позволяват монтаж на панелни нагреватели на всяка необходима височина.

  Благоприятен ефект върху вътрешния микроклимат

  и За разлика от маслените радиатори, електрическите конвектори не изгарят кислород в помещението по време на работа, което допринася за поддържането на благоприятен здравословен микроклимат.

  НЛО

  Десето място в класацията.

  Електрическите конвектори НЛО са полезни устройства за използване в битови помещения. Работната им температура варира от 5C до 30C. Компанията произвежда и инфрачервени нагреватели.

  Ако параметърът падне под минималната стойност, електрическият конвектор веднага започва да работи.

  ПОПУЛЯРНО С ЧИТАТЕЛИ: Групи за електрическа безопасност, как да стигнем, къде да получим обучение

  Входът за въздух е отдолу, а изходът за въздух е през горната скара.

  Като полезно допълнение са включени сензор за преобръщане и йонизатор.

  Популярни модели.

  Как да изберем електрически нагревател Nobo

  Не е трудно да изберете правилния електрически конвектор за отопление Nobo за отопление на частна къща или апартамент.Проблеми възникват при избора на оборудване, необходимо за отопление на складови или офис помещения, както и ако се планира отопление на няколко помещения наведнъж с електрически конвектори.

  Основните правила, влияещи върху избора на конвектор, са:

  • Производителност - можете да изчислите мощността и броя на нагревателите, необходими за отопление на помещенията, както следва. При условие, че височината на тавана е не повече от 270 см, на всеки 10 m² се изисква 1 kW енергия. Но ако общата площ на помещението е 20 m², по-добре е да инсталирате два конвектора от 1 kW за отопление, отколкото един за 2 kW. Най-доброто решение е да се инсталират едновременно четири отоплителни устройства от по 0,5 kW, но тази опция, като правило, се отхвърля поради високата цена на оборудването.
  • Характеристики на работа - при изчисляване на ефективността на оборудването се взема предвид колко интензивно се планира да се използва отоплителното устройство. Така че, когато използвате нагревателя като допълнително отопление, са необходими само 40-50% от мощността на устройството. Обикновено производителят посочва отопляемата площ в определен диапазон, например 22-30 м. По-ниското число, като правило, се отнася до възможностите на нагревателя, използван без допълнителни източници на топлина. Горната стойност показва колко площ ще нагрее конвекторът, когато се използват едновременно други отоплителни системи.
  • Външен вид - можете да изберете както класически модели, така и тънки стенни електрически конвектори Nobo, направени под формата на панели. Стъклените нагреватели са особено популярни, тъй като могат да украсят интериора. Краката за монтиране на конвектора на пода са предназначени за модели C4F, C4N, C4E, C2F, C2N, C2E, Safir II. За останалата част от серията е предвидена специална скоба за стена.
  • Тип помещения - офисните и складови помещения се отопляват най-добре с конвектори, свързани към една мрежа. Програмируемият термостат, използващ Nobo Energy Control, автоматично поддържа зададената температура, като същевременно намалява разходите за електричество с около 10-15%. Софтуерът също така намалява мощността на нагревателите при отсъствие на човек в стаята, което ви позволява да поддържате минимална температура.
  • Допълнителни функции - когато избирате устройство, трябва да обърнете внимание не само на производителността, но и на някои полезни функционалности. Някои модели са проектирани да работят при намалено напрежение в мрежата. Полезна характеристика е наличието на сензори, които изключват отоплението при преобръщане на устройството или ако температурата на повърхността надвишава допустимите граници.


  "Nobo" "Nordic": разнообразие от модели и техническите им характеристики

  Малките размери и тегло на скандинавските конвектори, които можете да закупите на най-добри цени в онлайн магазините на фирми партньори, ви позволяват лесно да ги монтирате на стената, като по този начин спестявате място в стаята. В този случай скобата за закрепване вече е включена в комплекта за доставка. Ако не искате да закачите нагревателя на стената, производителят е предвидил поставянето му на пода. Вярно е, че краката с въртящ се механизъм, който прави възможно преместването на устройството във всяка посока, ще трябва да закупите отделно.

  Що се отнася до техническите характеристики на серийните модели, той включва конвектори, чиято мощност варира от 500W до 2 kW. Сред тях винаги можете да изберете единицата, която е идеална за вашите нужди:

  1. NOBO Nordic NFC 4W 05, чиито размери са 52,5 × 40 × 9 см, а теглото му е три килограма деветстотин грама, има мощност от 500 W, достатъчна за отопление на помещение с площ от 5-7 m². Цената му е около 7200 рубли.
  2. NOBO Nordic NFC 4W 10, чиито размери са 72,5 × 40 × 9 см, а теглото му е пет килограма сто грама, има мощност 1000 W, достатъчна за отопление на помещение с площ от 10 - 12m². Цената му е около 8000 рубли.
  3. NOBO Nordic NFC 4W 15, чиито размери са 102,5 × 40 × 9cm, а теглото му е четири килограма седемстотин грама, има мощност от 1500W, достатъчна за отопление на помещение с площ от 15-17m². Цената му е около 9300 рубли.
  4. Конвекторът NOBO Nordic NFC 4W 20, чиито размери са 132,5 × 40 × 9 см, а теглото е седем килограма триста грама, има мощност 2000 W, достатъчна за отопление на помещение с площ от 20 - 24 m² . Цената му е около 10900 рубли.

  Горните модели конвектори от серията Nordic са идеални за отопление на помещения в къщи и градски апартаменти, както и за отопление на офиси и магазини. Работейки на принципа на естествената циркулация на въздуха, тези устройства ще се справят с установяването на оптимален микроклимат в помещенията през студения сезон, използвайки като основен или допълнителен източник на топлина.

  В същото време не е трудно да изберете устройството, което е оптимално за вашите нужди. Ако обаче консумирате топлина от централното котелно помещение, но искате да създадете по-комфортна температура у дома или на работното място, NOBO Nordic NFC 4W 500-ватов конвектор ще ви бъде достатъчен като допълнителен източник на топлина. Ако сте изправени пред задачата да организирате отоплението на помещение "от нулата", тук трябва да разгледате по-отблизо по-енергийно ефективните устройства - с мощност 1 или 2 kW. Когато избирате, вземете предвид площта на помещението, която се нуждае от отопление - средно 10 "квадрата" са достатъчни за киловатната мощност на устройството.

  Как правилно да инсталирате конвектор с марката Nobo

  Допълнителни крепежни елементи за монтиране на конвектора не са необходими. Задният панел има подвижна рамка. Монтира се и се фиксира към стената с дюбели.

  Инсталирането се извършва, както следва:

  • Избрано е място за инсталацията. Забранено е нагревателят да бъде разположен директно над гнездото, поради което той се измества настрани с около 10 -15 см. Преди монтажа се уверете, че окабеляването е в състояние да издържи необходимата мощност на електрическия конвектор.
  • Монтажната рамка е подвижна. С помощта на молив точките за закрепване са маркирани. Можете да използвате самата рамка като ориентир.
  • Пробиват се дупки.
  • Монтажната рамка се завинтва. Отгоре е монтиран конвектор.

  За да извършите правилно инсталационната работа, трябва да вземете предвид следните препоръки:

  • Максималната температура на повърхностното нагряване е само 90 ° C. Невъзможно е да се изгорите по тялото. Термичните сензори ще изключат устройството при по-високи температури. Ще бъде по-лесно да се избегне прегряване на повърхността и аварийно изключване на устройството, ако разстоянието до най-близките обекти е най-малко 50 cm.
  • Свързването на конвектори Nobo към електрическата мрежа посредством кабел трябва да се извършва от квалифициран електротехник.
  • Минималното разстояние от дъното на конвектора до пода е 5 cm.

  Недостатъци на конвектори Nobo

  Веднага отбелязваме, че можете да закупите конвектор Nobo с официална гаранция от производителя само в Русия. В Украйна и Беларус този производител не работи. Следователно, ако го намерите в тези страни, не може да става дума за гаранция.

  Има няколко сериозни недостатъка на този конвектор:

  • големи размери. Ще трябва да помислим над мястото, където ще бъде инсталиран. Noyrot има сериозно предимство в това отношение, тъй като е компактен;
  • висока цена. Конвекторът Nobo се произвежда в Норвегия, което се отразява изцяло в цената му;

  Малко история

  Фирмата за отоплителни системи започва своята дейност през 1918г. Първите продукти, които новата фабрика произвежда, са кофи, върху които производителите упражняват уменията си за работа с ламарина.

  А от 1929 г. компанията започва да насочва производствената си дейност към отоплителни системи. До 1947 г. производството на отоплителни системи е подобрено и след това компанията смело започва да произвежда серия конвектори.

  Посещавайки официалния уебсайт на компанията конвектори Nobo, можете да се запознаете подробно с продуктовия каталог и да изберете най-оптималния вариант на отоплително оборудване за себе си.

  Компанията, освен конвектори, произвежда и допълнителни компоненти за отоплителни системи (термопомпи, проходни котли, системи за автоматично управление и много други много полезни малки неща). Всичко това още веднъж доказва високото ниво на качество на тези продукти.

  Преглед на модела на конвектор

  Изборът на конвектора в зависимост от размера и мощността

  Можете да закупите конвектори Nobo във всеки известен магазин, както и да използвате официалния уебсайт на компанията, където ще ви бъде предоставена много широка гама от конвекторни продукти. С помощта на програмата, която е достъпна на уебсайта на компанията, можете лесно да изберете конвектор, като се фокусирате върху площта на стаята, която планирате да отоплявате.

  Конвектори от серията Noirot CNX

  Тази серия има оригинален дизайн, който ви позволява да разпределяте равномерно топлината. Въздухът преминава през нагревателния елемент на конвектора и след това, вече нагрят, излиза през решетките. В същото време въздухът не изсъхва. Нагревателят може да работи денонощно - електрическата му защита принадлежи към клас 2, което означава, че конвекторите от серията CNX не трябва да бъдат заземени или свързани чрез специален захранващ блок. Ако се спазват правилата за употреба, посочени в инструкциите за експлоатация, рискът от запалване на такъв конвектор обикновено се изключва.

  Конвекторите могат да се използват и в помещения с висока влажност (например можете да го включите в банята) благодарение на специален корпус, устойчив на пръски.

  В допълнение към доста бързото нагряване, конвекторите от серията CNX имат и други положителни качества. Например, абсолютно безопасно е да се използва: повърхността му, дори в областта на решетката, не се нагрява над +60 градуса и всички ъгли са заоблени. Така че такъв нагревател може да се използва в стая с малко дете, без да застрашава живота и здравето на това дете.

  Той може да издържи на "скокове" на напрежението: дори ако падне до 150 V или се повиши до 242 V, устройството ще продължи да работи в стационарен режим.

  Нагревателят е снабден с механичен термостат, който прави възможно задаването на температурата с точност до 1 °.

  Най-популярният модел е конвекторът Noirot cnx 2 1000 с мощност 1000 W, предназначен за отопление на помещения с площ от 10-15 м2.

  Също така в тази серия се произвеждат нагреватели с капацитет 500, 1500 и 2000 W за отоплителни площи съответно 5-8, 15-20 и 20-25 m2.

  Рейтинг
  ( 2 оценки, средно 5 на 5 )

  Нагреватели

  Фурни