Избор на електрически конвектор за отопление на лятна вила


Electrolux ECH / AG2 - 2000 MF

Основни характеристики:

 • мощността на топлопреминаване е 2000 W;
 • лесно отоплява помещения до 25 m²;
 • устройството работи от гнездо с напрежение 220 V;
 • номинална сила на тока - 8,7 A;
 • конвекторът има клас на защита IP24, защитен от малки предмети и влага, попадащи в тялото;
 • габаритни размери на устройството - 800/413/112 мм;
 • устройството може да се постави на пода (колелата са включени в комплекта) или да се монтира на стената;
 • тегло на устройството - 5,15 кг.

Описание на модела

Декоративното тяло на конвектора е боядисано в бяло и има трапецовидна форма, което значително увеличава топлообмена. При производството на нагревателния елемент SX-DUOS се използват най-новите технологии, мощността на нагряване се увеличава благодарение на монолитното покритие от алуминиева сплав и оригиналната "черупкова" повърхност.

Защитен екран, монтиран на мястото на нагревателния елемент, ви позволява да намалите температурата на външната повърхност до 50 ° C. Механичният термостат с висока точност предпазва устройството от прегряване и спестява консумация на енергия.

Предимства и недостатъци

Моделът е оборудван с подобрената система за пречистване и филтриране на въздуха Air Gate BIO. Основният филтър премахва праха от въздушните маси и неутрализира различни бактерии, докато филтърът с въглища абсорбира миризми. Още два филтъра, базирани на растителни компоненти, неутрализират вирусите и повишават имунитета.

Този модел може да се монтира в помещения с висока влажност благодарение на водоустойчивия корпус. Работният живот на конвектора е проектиран за 25 години безпроблемна работа.

Недостатъкът е липсата на таймер и индикатор: той не се вижда, когато устройството работи и когато е изключено.

Щърм! CH2400

Второто място в този малък рейтингов списък отиде при конвектора Щърм! CH2400... Тази новост изглежда доста типично за модели от този вид и няма никакви видни външни характеристики, но по отношение на надеждността и ефективността е една от най-добрите. Структурно е веднага важно да се отбележи наличието на колела, тъй като е просто по-удобно, отколкото да носите конвектора на ръцете си. Нека и той да бъде прикрепен към стената. От гледна точка на надеждността тук ще намерите всички същите функции на защитно изключване в случай на прегряване или преобръщане, каквито имат повечето други аналози. Между другото, максималното нагряване на повърхността на конвектора може да достигне 100 градуса по Целзий, така че не можете да го покриете като всеки друг.

Що се отнася до мощността, този модел може да изведе максимум 2400 вата и разбира се е регулируем. По принцип за стая с площ от около 25 квадратни метра този модел ще бъде повече от достатъчен. Е, що се отнася до цената, можете да очаквате цена на поръчката 4 100 рубли средно аритметично.

Hyundai H-HV5-10-UI609

Основни характеристики:

 • топлинната мощност на този конвектор е 1000 W;
 • той е в състояние да отоплява помещение с площ от 16 m²;
 • свързва се към изход 220 V;
 • сила на тока - 4,5 A;
 • има влагоустойчив калъф, степен на защита IP24;
 • различава се в малки размери - 440/403/90 мм;
 • предлага се във под (колела) и стена (скоби) версии;
 • тежи само 3 кг.

Описание на модела

Елегантният дизайн на конвектора се основава на специални съвременни технологии. Пчелната повърхност с много отвори за въздух в горната част на лицето създава мощна вълна от насочен горещ въздух, който се разпределя равномерно вътре в стаята.

Устройството е оборудвано с високо прецизен механичен термостат, изработен от медна сплав, висококачествено монолитно отоплително устройство (TEN) с гарантиран експлоатационен живот от поне 25 години. Предлага се в бяло.

Предимства и недостатъци

Конвекторът има три режима на отопление, вграден вентилатор, който значително увеличава мощността на изходящия въздушен поток. С висок топлообмен, той има ниска консумация на енергия, работи почти безшумно и е много компактен.

Единственият недостатък на този модел е липсата на таймер.

Отопление с електрически уреди

Разбира се, използването на електрически уреди, където дачата се използва само през лятото, е по-лесен и безопасен начин за организиране на отоплението. Използването на пещ в този случай е трудоемък и пожароопасен процес, а инсталирането на котелно оборудване е неоправдано скъпа опция за организиране на системата. Следователно, ако има надеждна и изправна електрическа инсталация, способна да осигури необходимата мощност, по-добре е да закупите и инсталирате електрически нагреватели.

Те могат да бъдат различни. Производителите предлагат богат асортимент, включващ:

 1. Електрически конвектори.
 2. Маслени нагреватели.
 3. Вентилаторен нагревател.
 4. Инфрачервени инсталации.

Какво е най-добре да се използва и кой нагревател е най-ефективен? Отговорът ще бъде предоставен чрез преглед на положителните и отрицателните характеристики на работата на различните инструменти.

Електрически конвектори


Конвектори Noirot
Конвекторите са устройства за отопление, чийто принцип се основава на използването на най-простия закон на физиката. Дизайнът прилича на плоча радиатор. Вътре в плоското тяло има нагревателен елемент - десет. В горната и долната част на панела има прорези, през които тече въздух. Изхождайки отдолу, той се нагрява с нагревателен елемент. Топлият въздух е по-лек от студения, затова се издига сам, където се охлажда и слиза. Така се осъществява естествената циркулация, с помощта на която стаята се отоплява.

Продават се конвектори с различни размери, мощности и дизайн, така че ще бъде лесно да изберете нещо конкретно за вашата лятна вила. Такива инсталации работят напълно безшумно, осигурявайки пълно отопление на помещението и не е толкова трудно да инсталирате сами конвектори. Устройството трябва само да бъде окачено на стенен монтаж и включено в електрически контакт. За да работи ефективно, е необходимо правилно да изберете мощността му. Изчислява се по формулата - 1 киловат на 1 квадратен метър полезна площ.

Забележка! Едно устройство се използва само за отопление на една стая. Следователно, за да отоплявате цялата къща, е необходимо да инсталирате конвектор във всяка стая.

Моделите от ново поколение разполагат с най-съвременни опции за управление. В този случай можете:

 • Комбинирайте 8 до 20 устройства в едно дистанционно управление.
 • Задайте оптималния температурен режим и контролирайте поддържането му с точност до една степен.
 • Задайте различни температурни режими, програмирайте конвекторите за ден, седмица и цял месец.
 • Използвайте режима "против замръзване" в случай на технически аварии.

Всяка от изброените функции увеличава цената на конвектора, но удобствата, които те предоставят, със сигурност ще компенсират разходите.

Въпреки големия брой предимства, конвекторите имат и недостатъци. И това не е само високата цена на подобрените модели. За нормалното функциониране на конвектора е необходимо висококачествено и надеждно електрическо окабеляване. Днес електричеството е най-скъпият вид гориво, което трябва да се вземе предвид, когато се мисли за отоплителна система за частна къща.

Маслени нагреватели


Електрическа отоплителна къща
Маслените нагреватели са в състояние да осигурят ефект на отопление на камината. Конвенционалната секционна батерия се характеризира с уплътнен корпус. Вътре е поставен нагревателен елемент, нагряващ минерално масло - той запълва металния корпус отвътре.

Принципът на работа на масления нагревател е същият като този на конвенционалната батерия. Но методът на двойно нагряване е едновременно метод на конвекция и радиационен метод, който ви позволява да се насладите на ефекта на камина. Описаните устройства са доста надеждни и е трудно да се наруши плътността на корпуса.Една батерия може да работи без обслужване в продължение на 10 години.

Ако батерията няма вграден вентилатор, устройството работи безшумно. Маслен охладител струва по-малко от конвектор. Но отнема повече време за пълно затопляне на инсталацията и това е допълнителна консумация на енергия. Освен това устройството няма интелигентни контроли. Масленият охладител тежи много и има големи размери. По време на работа кислородът се изгаря, прахът се издига и изгаря, поради което в помещението постоянно присъства специфична миризма. Мощността на радиатора се определя от броя на секциите.

Вентилаторен нагревател

Нагревателят на вентилатора превъзхожда всички електрически уреди, посочени в списъка, по отношение на скоростта на отопление на помещението. Дизайнът на устройството е много прост. Състои се от два основни елемента - нагревателен елемент и вентилатор. Този тандем помага да се създаде поток от горещ въздух, който се разпределя равномерно в стаята. Ако изключите функцията за отопление, уредът може да се използва като конвенционален вентилатор.

Модерните модели са с компактни размери, така че са много мобилни. Много е лесно да транспортирате описаната инсталация от място на място или да прехвърлите от една стая в друга. Когато купувате нагревател на вентилатор с керамичен нагревателен елемент, можете да разчитате на по-голям топлопренос и по-ниски разходи за енергия.

Когато правите избор в полза на нагревател на вентилатора, трябва да се има предвид, че тези устройства имат много недостатъци, с които ще трябва да се примирите:

 • Първо, вентилаторът издава много шум по време на работа.
 • На второ място, по време на работа на инсталацията кислородът се изгаря и прахът се издига във въздуха. Това носи много неприятности за тези, които страдат от алергии.
 • На трето място, използването на нагревател на вентилатора предполага стриктно спазване на правилата за пожарна безопасност. Не оставяйте устройството без надзор. По същата причина специалистите не препоръчват използването на нагреватели с вентилатор, където живеят малки деца.

Инфрачервени инсталации


Инфрачервени устройства
Използването на инфрачервени нагреватели за отопление на лятна вила има някои ограничения. Таванните модели, например, не могат да се монтират в помещения с ниски тавани. Всъщност тук като основен източник на топлина се използват специални инфрачервени дължини на вълните, чието действие е сходно с действието на слънчевите лъчи.

Основната разлика между тези устройства е, че те не затоплят въздуха в помещението, а предметите в него. Въздухът не се разхожда из стаята и човек усеща равномерна топлина както на нивото на краката, така и на нивото на главата. Топлината в стаята се усеща веднага след включване на уреда. Това е много удобно, когато стаята трябва да се затопли незабавно, без да се губи време за запалване на дърва за огрев или отопление на маслена печка.

Какви са предимствата на инфрачервените нагреватели?

 1. Те са огнеупорни.
 2. Те работят без шум.
 3. Осигурете доста удобен микроклимат.
 4. Енергийна ефективност.
 5. В продажба има модели, които могат да бъдат окачени на тавана или стените, както и да бъдат положени на пода. Широкият избор ви позволява да вземете предвид индивидуалните характеристики на всяка стая.

Забележка! Днес този тип отопление на дома е новост за обикновените хора. Затова мнозина се чудят дали този нагревател е безопасен. Засега не са установени отрицателни последици. Експертите отбелязват, че е по-добре да изберете този тип електрически нагреватели за отопление на мазета, мазета, сауни, остъклени и отворени веранди и беседки.

Ballu Enzo BEC / EZMR-2000

Основни характеристики:

 • конвекторът има два режима на мощност - пълен (2000 W) и половин (1000 W);
 • отоплителната площ достига 25 m²;
 • работи от 220 V мрежа;
 • номинална сила на тока - 8,7 A;
 • степен на защита срещу влага IP24;
 • размери - 830/400/100 мм;
 • предлага се във вариант на пода, на крака с колелца;
 • тежи 4,7 кг.

Описание на модела

Бял цвят, интересен стилен дизайн и малка дебелина ви позволяват да инсталирате конвектора навсякъде в апартамента, да не го криете зад мебели, а да го направите интериорен предмет.

Този модел има 2 вградени термостата: механичен и електронен, монолитен нагревателен елемент от новото поколение Double G Force. Устройството е снабдено със сензори за защита срещу прегряване на елемента и преобръщане на устройството, превключвател със светлинен индикатор.

Гаранционният срок е 3 години.

Предимства и недостатъци

Едновременно с бързото и висококачествено нагряване на въздуха в помещението, този конвектор също го йонизира, създавайки здравословна атмосфера в къщата. Устройството е оборудвано с функция за автоматично рестартиране, която автоматично ще включи устройството в случай на неочаквани прекъсвания на захранването и ще запази настройките, действащи в момента на изключване.

Този модел има важна функция "родителски контрол", позволява ви да блокирате управлението на конвектора: децата няма да могат да променят настройките или да се наранят в резултат на обривни действия.

Сред недостатъците са късата дължина на кабела и недостатъчният топлообмен при пълна мощност.

Когато живеем целогодишно


Кои нагреватели за пространство да изберете
Всеки, който живее извън града през цялата година, е принуден да реши по-задълбочено посочения проблем и да използва печка на дърва или въглища или котелно оборудване за отопление на селска къща. Доста е трудно да се каже кой метод на отопление е по-добър в този случай. Всеки вариант има своите плюсове и минуси. Там, където няма газ и има прекъсвания на електрозахранването, трябва да се използват котли на твърдо гориво. Съвременните модели имат много оперативни предимства. Но един от основните им недостатъци обхваща всичко.

За да може инсталацията да работи постоянно и да отоплява ефективно къщата, трябва да присъства човек. Липсата на автономност е основната причина за непопулярността на описаното оборудване.

Оборудването на котела очевидно превъзхожда оборудването на печките. В продажба има газови, електрически, дизелови и комбинирани котли, които могат да се използват за организиране на система за отопление на водата. Загряването на охлаждащата течност ви позволява да осигурите пълно отопление на селска къща.

Препоръчително е да го използвате в следните случаи:

 1. Когато отоплението на всички стаи в къщата е необходимо постоянно, целогодишно.
 2. Когато газопровод е положен до селска къща или има енергийни ресурси за осигуряване на необходимата мощност и обем за електрическо котелно помещение.
 3. Когато е необходимо да се организира отопление на къща с голяма площ или многоетажна сграда.
 4. Когато освен отопление е необходимо да се осигури и топла вода за технически нужди.

Как или кой котел - газов или електрически - да изберем за организиране на отоплителна система, вече е описано подробно на страниците на нашия уебсайт. Сега ще говорим за нещо друго. Помислете кой електрически нагревател да изберете за случайно сезонно отопление на малка къща.

Royal Clima REC-P2000M

Основни характеристики:

 • мощността на отопление е тристепенна и е 2000/1200/800 W;
 • устройството е свързано към 220 V мрежа;
 • номинална сила на тока - 8,7 A;
 • загрява площта до 25 m²;
 • конвекторът има клас на защита от влага IP21;
 • може да се постави на пода и на стената;
 • габаритни размери на устройството са 812/450/145 мм;
 • тегло 5,15 кг.

Описание на модела

Снежнобялото висококачествено покритие на конвектора не се страхува от драскотини и удари. Благодарение на устойчивия на влага корпус, той може да се използва в кухни, бани и душ кабини. Отлятият X-ROYAL Long Life Heater, изработен от специална алуминиева сплав, осигурява бързо нагряване на въздуха и го предпазва от изсъхване.

С помощта на механичен термостат можете лесно да зададете желаната температура, а защитата от прегряване ще направи невъзможния пожар невъзможен. Срокът на експлоатация на този конвектор е проектиран за 25 години експлоатация без ремонт.

Предимства и недостатъци

Основната отличителна черта на този модел е подобреният дизайн на корпуса и отворите за въздушен поток. Благодарение на конвекцията, горещият въздух е насочен надолу и отрязва студените зони, като ги загрява дори на нивото на пода. В резултат на това стайната температура остава същата на всяка височина.

Недостатъкът е липсата на таймер.

Как да изберем икономичен конвектор за лятна резиденция, критерии

При избора на отоплителен електрически конвектор на първо място се оценяват следните:

Електрическа сила

Мощността на конвектора се избира в зависимост от предвидената област на използване. Ако оборудването се използва като основна отоплителна система, мощността на инсталацията се изчислява въз основа на съотношението 1 kW на 10 m2 отопляема площ. Към изчислената стойност добавете 15 - 20% за възможни топлинни загуби.

Електрически конвектор Electrolux

Ако устройството се използва като резервна система, мощността на конвектора може да бъде значително по-малка. Точната стойност зависи от характеристиките на основния отоплителен кръг, качеството на топлоизолацията на сградата и външната температура. По правило мощността на такива конвектори варира от 150 до 500 W.

Тип термостат

Както механичните, така и електронните термостати се използват при проектирането на съвременни електрически конвектори. Устройствата с механично регулиране са прости и надеждни, но функционалността на такива конвектори е минимална.

Електрически конвектор с механично регулиране

Използването на електронни блокове за управление осигурява прецизно спазване на зададения температурен режим, възможност за дистанционно и софтуерно управление, а също така ви позволява да свържете допълнителни функционални модули.

Като основна отоплителна система е препоръчително използването на електронни отоплителни конвектори. За излишна система е по-изгодно да закупите евтин конвектор с биметален термостат.

Тип нагревателен елемент

Електрическите конвектори могат да имат нагревателни елементи както от отворен, така и от затворен тип. Когато се използва нагревателен елемент от отворен тип, има голяма вероятност от изгаряне на кислород, а освен това е възможно корозивно разрушаване на спиралната тел под въздействието на естествената влажност на въздуха.

В нагревателни елементи от затворен тип нажежаемата жичка се поставя в запечатана тръба със специални алуминиеви ребра, предназначени да повишат ефективността на топлопредаването. Използването на такива нагревателни елементи напълно елиминира изгарянето и корозията на кислорода. Въпреки по-високата цена, най-широко се използват затворените нагревателни елементи.

Допълнителни функции

По правило се предлагат допълнителни функции за конвектори с електронна система за управление, те са изключително редки в "механичните" конвектори. Най-исканите допълнителни функции включват:

Електрически конвектор с контролен панел

 • Режим против замръзване. Когато тази функция е активирана, уредът автоматично поддържа температурата в помещението на + 5 ° C, предотвратявайки напълно замръзване на сградата в отсъствието на собствениците;
 • Работете в програмиран режим. Опцията ви позволява автоматично да променяте температурния режим, за да спестите енергия. Например, в отсъствието на собствениците, конвекторът може да работи в режим на минимално отопление, а в определено време, час или два преди връщането им, устройството преминава в режим на оптимална температура.
 • Дистанционното управление прави работата с устройството удобна.
 • Включването и изключването на конвектора с помощта на таймер ви позволява значително да намалите консумацията на енергия.

Защита на устройството

За да се осигури безопасна работа, конвекторът трябва да има редица основни защитни функции:

 • Надеждна защита срещу проникване на влага;
 • Изключването на нагревателния елемент в случай на преобръщане ще избегне пожар;
 • Изключване на нагревателния елемент в случай на прегряване на устройството;
 • Защита срещу замръзване, която се състои в поддържане на температурата в рамките на +5 - 7 ° C в автономен режим в отсъствието на собственици.

Освен това, ако конвекторът е инсталиран в детска стая, остри ръбове и ъгли, които могат да наранят детето, са неприемливи.

Zilon ZHC-1000 SR2.0

Основни характеристики:

 • конвекторът на този модел има два режима на мощност - 500/1000 W;
 • свързва се към изход 220 V;
 • максималният ток е 4,6 A;
 • устройството лесно загрява площта до 15 m²;
 • има защита от влага IP 24;
 • конвекторът се предлага в два вида: монтиран на стена и на пода (включено шаси);
 • габаритни размери - 460/400/124 мм;
 • тегло - 3,3 кг.

Описание на модела

Оригиналният дизайн на конвектора със скосена горна лента и жалузи, разположени върху него, привлича със своята уникалност. Устройството има подобрена форма на тялото с канал, разширяващ се нагоре, поради което конвекцията на нагрятия въздух се увеличава.

Нагревателният елемент има специална X-образна оребрена структура, изработена от специална алуминиева сплав, която осигурява бързо нагряване и минимизира топлинните загуби. Освен това тези характеристики на нагревателния елемент удължават експлоатационния живот на устройството до 25 години.

Здрав механичен термостат контролира стайната температура с точност до 1 ° C. Високата защита срещу проникване на влага позволява конвекторът да бъде инсталиран във влажни помещения.

Предимства и недостатъци

На корпуса е разположен удобен вграден контролен панел. Специална функция ще изключи устройството при по-голямо отклонение от вертикалата от нормалното, тоест, ако падне, ще се изключи, преди да достигне пода. Шасито е оборудвано със защита срещу падане.

Освен липсата на таймер, не са открити други недостатъци.

Timberk TEC.PS1 RСE 1000 IN

Основни характеристики:

 • топлинната мощност на конвектора има 2 режима от 500/1000 W;
 • работи от 220 V мрежа;
 • площта на нагрятата повърхност е 14-16 m²;
 • степен на защита срещу влага IP 24;
 • устройството се предлага във версии за под и стена, комплектът включва шаси и крака;
 • конвекторът има компактни размери 656/400/57 мм;
 • тежи 4,8 кг.

Описание на модела

Белият, тънък, стилен конвектор е снабден с вграден автономен йонизатор на въздуха, който унищожава бактериите и насища въздуха с отрицателни йони. Модерен нагревател от силимин от последно поколение бързо и равномерно загрява въздуха, устройството е много икономично, има експлоатационен живот до 10 години.

Устройството е оборудвано с електронен термостат с удължен експлоатационен живот и високо прецизно управление. На предния панел е инсталиран дисплей с индикация за температура и режими на работа.

Предимства и недостатъци

Моделът е снабден с таймер с функции за включване / изключване за 24 часа, оборудван с дистанционен контролен панел и работи абсолютно безшумно. Има функция за блокиране на конвектора "родителски контрол". Възможно е да инсталирате нагревател за кърпи и овлажнител на устройството.

В този модел нямаше недостатъци.

Кой термостат е най-добър?


Необходимо е да се регулира температурата на нагряване с помощта на термостат. Той може да бъде само два вида: механичен и електронен. Веднага трябва да се отбележи, че конвектор с механичен термостат: Тези устройства са по-евтини, по-лесни и по-надеждни за работа. Но, добавете, че това не е много точно, не позволява програмиране на устройството, консумира малко повече електричество.

Електронен термостат, разбира се, ви дава широки възможности по отношение на задаване на оптимални температурни параметри, контрол с помощта на дистанционното управление, но такива модели ще струват повече и те се страхуват от мокри помещения, което ще направи невъзможно използването им в някои летни вили или сгради в лятна вила.

Noirot Melodie Evolution (средно) 2000

Основни характеристики:

 • мощност на топлопреминаване на конвектора - 2000 W;
 • оборудван с вграден контролен блок за 5 топлинни режима;
 • устройството е свързано към контакт с напрежение 220 V;
 • може да отоплява площ до 25 m²;
 • има висока степен на защита от влага (IP 24);
 • направени в компактни размери 740/440/80 мм;
 • предлага се във версии за под и стена, включва крака и шаси;
 • сила на тока - 8,7 A;
 • тегло - 6,6 кг.

Описание на модела

Нагревателят е затворен в алуминиев корпус, покрит с висококачествена декоративна прахообразна боя. Картината е трайна, устойчива, не се страхува от влага и пръски. Устройството е оборудвано с уникалния нагревателен елемент RX-Silence Plus®, който няма аналози.

Скоростта на нагряване на конвектора поради увеличената площ на топлопреминаване от нагревателния елемент е малко повече от 1 минута. Най-точният електронен термостат ви позволява да намалите топлинните загуби и да увеличите ефективността на устройството, което от своя страна увеличава непрекъснатия експлоатационен живот на устройството до 6 години. Конвекторът е оборудван със сензори за защита от прегряване и преобръщане.

Предимства и недостатъци

В случай на прекъсване на електрозахранването, нагревателят е оборудван с функция AUTO RESTART, която ще го включи след подаване на захранване в предварително зададения режим. Вградената в устройството автоматика може да издържи на скокове на напрежението от 150 до 240 V.

Конвекторът е оборудван с програматор за касети Memoprog с LCD дисплей, на който са показани всички режими на работа. С тази функция устройството може да бъде програмирано за една седмица, като се вземат предвид делничните и почивните дни според вашата собствена програма. Но можете да изберете една от 7-те опции, предлагани на касетата.

Нямаше недостатъци на това устройство.

Маслени нагреватели

Тези, които искат да спестят пари, може да харесат маслени нагреватели. Но в дългосрочен план разходите ще се окажат повече: инсталацията се загрява само директно около себе си. Ще отнеме много време за отопление на помещението и консумацията на електричество ще бъде забележима. Недостатъците на инсталацията включват факта, че повърхността им е много гореща. Ако заведете малко дете в дачата, тогава ще трябва да се уверите, че то не се изгаря на нагревателя.

конвектор

За да изберете правилната опция, сравнете не само цената на устройството. Ефективността и консумацията на енергия ще бъдат важни показатели. Най-добрият вариант биха били електрическите нагреватели, а марката NOBO ще ви зарадва със страхотни сделки.

Roda Standart 1.5

Основни характеристики:

 • топлинна мощност на устройството 1500 W;
 • включени в 220 V мрежа;
 • отоплява максимум 21 m² подова площ;
 • степен на защита IP20;
 • конвекторът има 2 вида монтаж: подов и монтиран на стена;
 • габаритни размери - 805/460/115 мм;
 • тегло - 5 кг.

Описание на модела

Устройството е с висококачествено декоративно покритие, устойчиво на механични повреди и агресивна среда, произведено в бяло, оборудвано с механичен термостат с прецизно управление.

Конвекторът има функции за защита срещу преобръщане и прегряване, както и вграден въздушен йонизатор. Нагревателят работи на естествена конвективна система, без използването на вентилатор.

Устройството използва нагревателен елемент Double-U-Force лента от алуминиева сплав, който осигурява бързо нагряване и охлаждане на устройството. Външната повърхност се загрява до само 60 ° C, което напълно елиминира случайния пожар.

Предимства и недостатъци

Конвекторът е оборудван с функцията AUTO RESTART, която автоматично го включва отново в предишния режим в случай на неочаквано прекъсване на електрозахранването. Друга важна функция на ANTI FROST ви позволява да поддържате минимална температура от + 5-7 ° C в къщата в случай на продължително отсъствие на собствениците. Устройството има настроен таймер за 24 часа.

Недостатъците на този модел могат да бъдат наречени леко бръмчене по време на работа и ниска степен на защита, поради което конвекторът трябва да се използва с повишено внимание във влажна среда.

Предимства и недостатъци на електрическите конвектори

За да вземете информирано решение как да отоплявате селска къща, трябва да знаете както предимствата, така и недостатъците на конвекторите.

Предимствата на този метод на отопление са:

 • Икономии при монтаж - при сравняване на монтажа на конвектор с полагане на печка или монтаж на котел, става ясно, че разходите тук са практически минимални.
 • Висока ефективност на електрическите уреди, която при някои модели може да достигне 95 - 99% (в действителност тя е малко по-ниска, но въпреки това ефективността на конвекторите е много висока).
 • Способността за бързо затопляне на помещенията. Това е особено важно за онези летни вили, които рядко се посещават през есенно-зимния период, в резултат на което стават много студени и влажни. В такава ситуация конвекторът дава най-бързия резултат.
 • Способността да поддържате даден температурен режим - оборудването на съвременни конвектори ви позволява да автоматизирате този процес, доколкото е възможно.
 • Дълъг експлоатационен живот с подходяща грижа. А поддръжката е много проста: своевременно отстраняване на прах и мръсотия. Освен това устройството може да служи десетилетия.
 • Ниска цена в сравнение с капиталното оборудване - пещи или котли. Руските модели са достъпни за всеки потребител, внесените многофункционални са малко по-скъпи.

Недостатъците на конвекторите също трябва да бъдат взети под внимание:

 • Главен сред тях е фактът, че електрическото отопление у дома е най-скъпият от всички налични методи.
 • Ограничение за използването на тези устройства е и високата височина на тавана - повече от 2,7 м. При такива условия конвекционните потоци работят с по-малка ефективност, топлият въздух е концентриран твърде високо, така че може да бъде хладен на нивото на човешкия ръст.
 • В зависимост от качеството на топлоизолацията на ограждащите конструкции на селската къща могат да възникнат такива неприятни явления като течения, които водят до движение на прах. И общо изискване за ефективното използване на електрически конвектори е добрата топлоизолация на къщата.

Свържете всички тези съображения с вашите специфични условия и вземете информирано решение относно целесъобразността на използването на конвектори в страната.

От всичко казано по-горе може да се направи следното заключение: за отопление на селска къща най-добрият и икономичен вариант са конвекторите, монтирани на стена, с тръбен или монолитен нагревателен елемент, с механичен регулатор на температурата и достатъчно високи показатели на защитни функции, но в същото време не е „обременен“ с твърде голям брой допълнителни опции.

NeoClima Dolce L2.0

Основни характеристики:

 • топлинната мощност на устройството е 2000 W;
 • работи от 220 V мрежа;
 • загрява площта до 22 m²;
 • тип конвектор - под и стена;
 • устройството е с компактни размери 740/450/110 мм;
 • защита от влага IP24;
 • защита от прегряване.

Описание на модела

Конвекторът е покрит с висококачествена декоративна боя, има сив цвят със светли отражения, което го прави интересен интериорен детайл.

Нагревателният елемент от ново поколение е нихромова нишка, затворена в стоманена колба, която от своя страна е покрита с алуминиево сребърно покритие. Този метод увеличава площта на топлопреминаване на нагревателния елемент и осигурява надеждна защита на елемента от влага.

Устройството има двойна изолация, в него няма предмети, които изискват заземяване, което изключва токов удар. Конвекторът е оборудван с електромеханичен термостат с функция за защита от прегряване с последващо рестартиране след аварийно изключване.

Предимства и недостатъци

Характеристика на този модел е функцията ANTI FROST, с помощта на която е възможно да се поддържа минимална температура от + 5-7 ° C в къщата. Друг плюс е ниската температура на външната повърхност и целия корпус като цяло, с доста висок топлообмен.

Недостатъкът на този нагревател е липсата на таймер.

Noirot Spot E-3 1000

Основни характеристики:

 • мощност на топлопреминаване на конвектора - 1000 W;
 • свързва се към 220 V мрежа;
 • отоплителна площ до 15 m²;
 • може да се монтира на пода (шаси) и да се монтира на стената (скоби);
 • малък, компактен конвектор с размери 420/440/80 мм;
 • висока защита срещу влага и пръски (IP24);
 • тегло - 4,1 кг.

Описание на модела

Тънкият, изящен конвектор е покрит със специална боя, която придобива оттенък на доминиращия цвят в интериора, освен това е много издръжлив, добре устойчив на драскотини, удари и химически атаки. Уредът има вграден високо прецизен електронен термостат ASIC®, който ви позволява да регулирате температурата с точност до 1 ° C.

Нагревателят има функции за защита срещу прегряване, падане и липсата на елементи, изискващи заземяване, изключва токов удар. Излятият монометален нагревателен елемент RX Silence PLUS® работи напълно безшумно и перфектно поддържа топлинния баланс в помещението. Експлоатационен живот до 15 години.

Предимства и недостатъци

Несъмнено предимство на този модел е устойчивостта на автоматиката към неочаквани падания на напрежението в мрежата: той може да издържи на скокове в диапазона от 150 до 240 V. Конвекторът е много икономичен с доста висок топлопреминаване, стаята се загрява бързо и равномерно.

Недостатъците на това устройство са къс кабел и слаб дизайн на колелата (те падат от шасито или бързо се провалят).

Конвекторът може да бъде оборудван с един от следните видове нагревателни елементи:

 • Игла - представлява тънка плоча с никелова нишка. Този дизайн е много крехък и може бързо да се провали, поради което не е популярен сред специалистите.
 • Тръбни - има надежден дизайн и не е твърде висока цена. Но трябва да се има предвид, че такъв конвектор в началния етап на работа след включване може да щрака, докато тръбите се нагреят.
 • Монолитният елемент е най-надежден и скъп, но ще служи дълго време.

За нуждите на стационарно отопление в селска къща конвекторите с монолитни нагреватели ще бъдат най-добрият вариант. Ако бюджетът не е предназначен за такива разходи, изберете конвектор с тръбен нагревател.

За контрол на работата на устройството е необходим терморегулатор, той ви позволява да зададете необходимата температура за отопление на помещението и да го поддържате, докато устройството работи. Именно това устройство ви позволява да пестите електроенергия, като изключвате устройството при достигане на зададената температура и го включвате, когато пада.

Polaris PСH 1597

Основни характеристики:

 • максимална мощност на топлообмен - 1500 W;
 • работи от 220 V захранване;
 • загрява площта до 24 m²;
 • предлага се във версии за под и стена;
 • конвекторът е защитен от пръски и влага, степен на защита IP24;
 • тегло - 5,6 кг.

Описание на модела

Конвектор с оригинална форма с гладки ъгли, боядисан в бяло. Множество отвори на предната страна създават мощен, насочен поток горещ въздух.

Устройството е снабдено с индикаторна лампа на предния панел, има механичен термостат, защита срещу прегряване, преобръщане. X-образният нагряващ елемент от лят алуминий е икономичен, с голямо разсейване на топлината и дълъг експлоатационен живот.

Разновидности на електрически конвектори

Пазарът предлага широка гама от устройства от този тип от различни марки и производители. Поради това потребителят често просто се губи, без да знае кой конвектор е по-добре да купи. За да направите правилния избор, трябва да се съсредоточите върху параметрите на устройствата.

Най-важните параметри на устройствата:

 • метод на инсталиране;
 • мощност;
 • вид нагревателен елемент;
 • тип терморегулатор;
 • дизайнерски характеристики;
 • защитни функции;
 • допълнителни опции.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни