Търсете течове / течове във всички скрити тръбопроводи!

Как да ремонтирате изтичане на тръби

И така, мястото на теча е идентифицирано и трябва да вземете решение как да запечатате теча в отоплителната тръба. В този случай опциите за поставяне на парцал или заместване на леген не са подходящи. Дори незначителен теч може да доведе до сериозна катастрофа. Трябва също да разберете, че запечатването на течове е временна мярка, която само отлага задължителния ремонт до удобно време. Съгласете се, че спирането на отоплението през зимата и подмяната на участък от тръба или свързващ възел не е най-приятната перспектива.

Теч скоба

Теч, открит в тръба, може да бъде във всяка област, предимно в ставите. Най-често просто трябва да изстискате някакъв възел. По-рядко - да го замените, което е изключително трудно без помощта на специалист. Пукнатини в корпусите на тръбите не са толкова чести, но се случват. Опции за това как можете да премахнете изтичането на отоплителни тръби:

 • навийте гумената лента върху теча.

След това увийте плътно гумата с тел. В същото време трябва да контролирате процеса, по-добре е да не го смачквате, отколкото да го прехвърляте. Много голямо усилие може да предизвика още повече щети. Ако имате под ръка метални скоби, които са затегнати с отвертка, те ще опростят задачата, тъй като те издърпват гумата около тръбата равномерно. А има и фабрични модели скоби с гумена вложка, най-добрият вариант, тъй като премахването на течове в отоплителната система е тяхната основна цел, тесният профил винаги е по-добър;

 • използвайте двукомпонентни лепила като студено заваряване.

Името може да се различава при различните производители, но всички продавачи го наричат ​​така. Принципът на неговото действие е, че поотделно компонентът на студено заваряване прилича на пластилин. След като го смесите старателно, той ще се втвърди за броени минути. След окончателно втвърдяване можете да го обработите с мелница. С такъв пластилин трябва да затворите теча и да го изгладите добре;

 • използвайте импрегнирана кърпа.

Като импрегнация можете да използвате лепила, които са устойчиви на висока температура и влага. Широко се използват и циментите. За да направите това, трябва да увиете теча с материал, напоен с гипсов разтвор. Над гипсовата отливка се полага циментова превръзка, методът на производство е подобен.

Ако щрангът на отоплението тече, спешно се обадете на капитана и преди пристигането му вземете мерки за отстраняване или намаляване на теча.

Теч в жилищна сграда

Ако възникне теч на един от участъците на магистралата, жителите трябва да се свържат с управляващата компания за помощ. Като част от оперативна намеса те могат да извършват няколко прости действия:

 1. Изключете щранга на отоплението. Други жители на жилищна сграда ще останат без топлина, но това ще помогне да се предотврати изтичането на охлаждаща течност.
 2. Покрийте повреденото място с одеяло, за да избегнете изгаряния.
 3. Обадете се на спешните служби.

Не се опитвайте сами да отстраните теча. Съобщете за всяка повреда на отоплителната система на управляващата компания.

Как да поправите изтичане на батерията

Не е необичайна ситуация, когато тече отоплителната батерия, какво да направя в този случай? Разбира се, това зависи от мястото на теча. Появява се теч на отоплителния радиатор:

 • на кръстопътя на батерията и общата верига;
 • между секции;
 • в случая.

Студено заваряване

За да запечатате теча в корпуса на радиатора, трябва да използвате двукомпонентно метално лепило. Възможността да обвиете всичко с гума и да уплътните с тел също може да е подходяща.Ако в областта на резбовата връзка е възникнал теч, тогава ще бъде по-лесно да увиете всичко с кърпа, импрегнирана с алабастър или цимент.

Най-добре е да избягвате използването на уплътнители. Много често срещан случай е, когато отоплителният радиатор тече към ставите на секциите. Какво да направите е резултатът от износването на уплътненията и ремонтът ще бъде ограничен само до разглобяване на радиатора и подмяна на уплътнението. Преди това можете да опитате да превъртите с гума или импрегнирана кърпа. Важно е всички ремонтни дейности да започват с изключване на батерията от веригата. В този случай температурата на охлаждащата течност в радиатора трябва да бъде стайна.

Какво е анти-наводнение и как работи защитата срещу течове на вода?

Системата против наводнение се състои от няколко елемента: датчици за наличност на вода, електрически управляеми кранове или клапани и контролен блок. Сензорите за наблюдение на наличието на вода са поставени на местата на най-вероятните течове. Електрическите кранове се поставят на щрангове с вода, на ключови места на водоснабдителната и отоплителната система - с цел да се сведе до минимум количеството разлята вода в случай на авария. Кран задвижванията и сензорите са свързани към блока за управление и управление (контролер). Той обработва сигнали от сензори и в случай на алармен сигнал захранва крановете. Те се задействат чрез блокиране на потока вода / топлоносител. Това е накратко как работи защитата от изтичане на вода.

Теч, както е написано

Защитата срещу изтичане на вода се състои от три компонента: сензори за присъствие на вода, електрически кранове и контролер, който контролира всичко това.

Тези системи се използват за водоснабдяване - топло и студено, както и за отопление. В крайна сметка инцидентът в отоплителната система вероятно е дори по-лош, отколкото при водоснабдяването - по-горещата вода причинява повече щети и може да причини сериозни изгаряния. Като цяло, за да бъде ефективна защитата от наводнения, трябва да помислите внимателно за местата за инсталиране на сензори и кранове.

Причини за изтичане

След като успяхте да спрете теча в отоплителната тръба, трябва да помислите за причините за случилото се. Тъй като ако причината не бъде отстранена, в бъдеще може да възникнат повреди:

 • корозия.

Безмилостен към металите. Отворените отоплителни системи, при които охлаждащата течност е в контакт с въздуха, особено страдат от това. Заедно с потока той навлиза във веригата, където помага на метала да се окисли. Невъзможно е да се излекува такова заболяване, ще трябва да ампутирате част от контура и да го забележите като ново;

 • воден чук.

Последиците от воден чук

Системите за отопление и водоснабдяване се характеризират с удар с вода. За да ги компенсира, е инсталирано специално оборудване. Силата на ударната вълна е такава, че може да разцепи ръба на чугунена батерия, да не говорим за по-слаби точки като резбовани, кримпвани или запоени съединения;

 • текущ ремонт на отоплителната система.

Преди отоплителния сезон херметичността на системата се проверява чрез повишаване на налягането в тях, така наречените хидравлични тестове. Ако в частните къщи тези изисквания почти винаги се пренебрегват, тогава градските мрежи извършват тази процедура преди и след отоплителния сезон;

 • механично въздействие.

Има много опции: от неуспешен удар по време на инсталация, до повреда при пренареждане в стая. Тук отговаря човешкият фактор.

Ако се появи изтичане на отоплителен котел, тогава не може да става дума за независим ремонт. В допълнение, съвременните устройства са доста сложни и имат много сензори за наблюдение. Ако всички те не дадат зелена светлина за стартиране, нищо няма да се случи. С една дума, обадете се на майстора.

Къде да инсталирате моторизирани клапани

С инсталирането на кранове не всичко е лесно. Конкретните места за инсталиране зависят от дизайна на системата. Ако е малък апартамент с един или два щранга - студена и топла вода - всичко е просто. Припокриваме завоите и това е всичко. При по-сложни системи е необходимо да се помисли за мястото на инсталиране на електрически кранове.

Теч, както е написано

Разположението на спирателните кранове зависи от конструкцията на системата

В апартаменти

Ако водоснабдяването е централизирано, крановете на системата от течове се поставят на входа на апартамента / къщата. Много по-добре е крановете да са разположени преди глюкомера и филтъра. Но с такова споразумение оперативните служби може да не са съгласни. Те обикновено изискват електрическият кран да бъде разположен след измервателния уред. В този случай, в случай на теч, връзката между измервателния уред и филтъра остава през цялото време под налягане. Ще бъде невъзможно да се премахне течът в тези точки. Можете да настоявате за своето, но трябва да докажете своята гледна точка.

В някои оформления апартаментът може да има четири щранга - два студени и два топла вода. В този случай има две решения - по-правилно и по-икономично. Точно така - поставете два модула, всеки от които ще обслужва своята зона. Това е по-удобно, тъй като инцидент ще се случи само на един от щранговете / устройствата и е неразумно да се разкачи противоположната част. Но два модула са двойно по-скъпи. За да спестите пари, можете да поставите един контролен блок, който ще затваря крановете от 4 щранга. Но в този случай не забравяйте, че ще трябва да изтеглите проводниците през целия апартамент.

Теч, както е написано

Трябва да помислим къде да инсталираме системните елементи

В случай на отопление, не всичко е просто. Повечето от високите сгради имат вертикално окабеляване. Това е, когато във всяка (или почти във всяка) стая има щранг и от него се захранват един или два радиатора. Оказва се, че за всеки завой трябва да се монтира поне един кран - за захранването. Но тогава водата, която се съдържа в радиатора и тръбите, ще изтече. Разбира се, това не е толкова много, но понякога са достатъчни няколко литра, за да имат съседите отдолу петно ​​на тавана. От друга страна е твърде скъпо да поставяте по два крана на всеки радиатор.

В частна къща

За да се предотврати изпомпването на помпата при аварийни ситуации, е необходимо да се използва контролер за защита от течове на вода с реле за захранване. Ако захранването към помпата се подава през контактите на това реле, едновременно със сигнала за затваряне на сферичните кранове или клапани, захранването на помпата ще бъде прекъснато. Защо просто не изключите захранването на помпата? Защото в този случай цялата вода, която е в системата, може да се излее в получената празнина. И това обикновено е много.

За да се разбере в кои места на водопроводната система на частна къща е необходимо да се монтират кранове, за да се предотврати изтичането на вода, е необходимо да се проучи диаграмата. Най-често спирателните кранове с електрически задвижвания се инсталират след помпената станция и на котела.

Теч, както е написано

Може да се включи защита срещу изтичане на вода или да съберете конфигурацията си от компоненти

Отоплението е малко по-сложно. Не е необходимо да се блокира движението на охлаждащата течност, ако е невъзможно незабавното гасене на котела. Тоест, в системи с котли на твърдо гориво, контрол на изтичането на вода може да се настрои само ако не блокира циркулацията на охлаждащата течност. Ако има малка верига, могат да се инсталират кранове, така че тази малка верига да работи и останалата част от системата да бъде изключена. Ако в системата е монтиран топлинен акумулатор, трябва да се монтират кранове, така че водата да не се излива от него. Това са контейнери с голям обем - най-малко 500 литра и обикновено в пъти повече. Ако цялата течност се разлее, това няма да изглежда малко.

В отоплителните системи с автоматизирани котли крановете могат да изключат циркулацията. Ако защитата от течове на вода работи и прекъсне циркулацията, котелът ще спре поради прегряване. Това не е съвсем нормална ситуация, но не е и извънредна ситуация.

Разходи за поддръжка на котелно помещение

Техническа (сервизна) поддръжка на котелното помещение

Наименование на произведениятаСила на звукаРазходите
Договор за сервиз подов котел (газ, дизел) до 60 kWс 1 планирано посещение14 000 ₽
Договор за обслужване подов котел (газ, дизел) от 60 до 170 kWс 1 планирано посещение20 000 ₽
Договор за сервиз подов котел (газ, дизел) до 60 kWс 2 планирани пътувания22 000 ₽
Договор за обслужване подов котел (газ, дизел) от 60 до 170 kWс 2 планирани пътувания30 000 ₽
Договор за обслужване на стенен газов котелс 1 планирано посещение10 000 ₽
Договор за обслужване на стенен газов котелс 2 планирани пътувания15_000_₽

Разходи за поддръжка на котелно помещение

Ремонт, диагностика и профилактика на котелно помещение

Наименование на произведениятаСила на звукаРазходите
Отпътуване и диагностика (без ремонт)до 50 км от МКАДот 3500 ₽
Отпътуване и диагностика (без ремонт)от 50 до 100 км от МКАДот 5 500 ₽
Почистване на горелката (атмосферно)мощност до 60 kWот 2 000 ₽
Почистване на горелка (вентилатор)мощност до 60 kWот 3500 ₽
Почистване на горелката (атмосферно)мощност от 60 до 170 kWот 8 500 ₽
Почистване на горивната камера на котеламощност до 60 kWот 4 000 ₽
Почистване на горивната камера на котеламощност от 60 до 170 kWот 6 000 ₽
Проверка и изпомпване на налягането в разширителния резервоарбез демонтажни работиот 2 500 ₽
Проверка и изпомпване на налягането върху разширителния резервоарс демонтаж и монтаж4 500 ₽
Презареждане на отоплителната система с помпаобем на системата до 200 литра3 000 ₽
Смяна на Taine, помпа, топлообменник, с дренаж на охлаждащата течностза единица3 000 ₽
Преобразуване на газов котел в втечнен газза единица3 000 ₽
Регулиране на горелкатагаз / дизел2 500 ₽

Разходи за поддръжка на котелно помещение

Поискайте обаждане

Обадете се денонощно, работим без празници и почивни дни.

Страница за контакт

Спешната служба работи денонощно в Москва и Московска област. В най-близкия район заминаването се планира според графика.

8 (495) 744 -67 -74

Ремонт на пластмасови и полипропиленови тръби

Повечето съвременни канализационни, водоснабдителни и отоплителни системи са направени от PVC тръби. Течовете на вода в тях не се случват толкова често и, като правило, поради механични повреди или поради неправилен монтаж.

Ако се появи теч във фитинговата връзка, достатъчно е да го затегнете - това е лесно да се направи дори без да се изключва захранването. Ако причината е спукване на тръба, тогава почти всеки от горните методи ще свърши работа със самостоятелен ремонт.

Като се вземат предвид характеристиките на материала, е възможно да се елиминират незначителните течове на вода в PVC тръбопроводи, като се запоява. За да направите това, внимателно загрейте зоната на спукване до меко състояние, а също така донесете малко парче тръба от същия материал до температурата на топене. Веднага след това трябва да нанесете разтопена пластмаса на мястото на пробив. Уверете се, че участъкът на тръбата не се деформира поради нагряване.

В случай на сериозни повреди, можете да изрежете тръбопровода при изтичане и да нанесете полиуретаново, епоксидно или лепило за топене в двата края. След това и двете тръби трябва да бъдат подравнени, след като се постави изрязана пластмасова бутилка върху тях. След това се взима сешоар и зоната, която трябва да се ремонтира, се затопля, докато самоделната „втулка“, притискаща и заварена към водопровода, не образува херметична връзка.

Преди да ремонтирате полипропиленови тръби със собствените си ръце с помощта на импровизирани средства, помислете дали има смисъл да излагате дома си на риск от наводнение или е по-добре незабавно да замените повредената зона. Ако имате заваръчна машина и имате опит да работите с нея, този процес няма да отнеме повече време.

Наскоро на пазара се появиха специални дюзи за този тип оборудване, които ви позволяват надеждно да запечатвате през отвори в полипропиленови тръби. Как се прави това е ясно показано във видеото по-долу.

Не забравяйте: почти всички горепосочени методи за премахване на течове на вода са само временна мярка. В зависимост от състоянието е необходимо възможно най-скоро да смените всички тръби или само повредената секция с нова. При липса на подходящи умения и инструменти, винаги можете да се обърнете за помощ към професионалисти.

Наводнението в апартамент винаги е по-лесно да се предотврати, отколкото да се премахнат неговите последици. С инсталирането на автоматичната система за защита от течове Neptune ще бъдете надеждно защитени от непредвидени разходи за възстановяване на вашия апартамент, както и за обезщетение за щети на пострадалите съседи отдолу,

(1 рейтинг, средно 5 от 5)

Спешни водопроводни услуги

Специализацията на нашата компания е предоставянето на висококачествени ВиК услуги с отлично обслужване и задължителна гаранция за извършената работа. В продължение на много години извършваме ВиК работи с всякаква сложност както в апартаменти, така и в частния сектор. Разполагаме с екип от висококвалифицирани водопроводчици с богат опит в бранша. Работейки в продължение на десет години, ние се научихме да намираме правилното решение дори в най-трудните ситуации.

Ние предлагаме следните водопроводни услуги за нашите клиенти:

 • Монтаж и демонтаж на ВиК системи
 • Монтаж на всяко ВиК оборудване (монтаж на мивка, монтаж на смесител в банята, монтаж на смесител в кухнята, монтаж на тоалетна чиния, монтаж на бани, монтаж на душ кабина и др.)
 • Монтаж и свързване на домакински уреди (пералня, съдомиялна машина, бойлер и др.).
 • Ремонт на ВиК оборудване.
 • Подмяна на водопроводни тръби в апартамента.
 • Обаждане на водопроводчик денонощно Москва и региона.

Основните принципи на работа на водопроводчик от нашата организация

Основният принцип на нашата работа Е индивидуален подход към всеки, защото ние ценим нашите клиенти. Специалистите на нашата компания работят само с най-новото оборудване и използват висококачествени материали. Уверени сме, че само опитен, непрекъснато усъвършенстващ се майстор е в състояние да поеме изцяло отговорността за извършената работа и да гарантира високо качество.

Работим директно с клиенти и затова имаме най-благоприятните условия и за двете страни. За санитарните работи се прилага гъвкава система от отстъпки. За всеки потенциален клиент ние предоставяме безплатна консултация относно избора на материали и информираме по други въпроси от интерес.

Даваме гаранция на всеки клиент ... Благодарение на това можете да сте сигурни, че нашият екип от специалисти извършва водопроводни работи на високо ниво и за кратък период от време.

Изчисляване на разходите за отопление

Разходи за ремонт на отоплителна система

Разходи за инсталация на водоснабдяване

Инженерни системи: отопление на водоснабдяване:

 1. Подмяна на охлаждащата течност в отоплителната система Инсталирането на отопление на къща на един от последните етапи включва пълнене на отоплителната система с охлаждаща течност, която се използва главно като обикновена чешмяна вода. Съставът и състоянието на охлаждащата течност по време на работа на отоплителното оборудване до голяма степен определя ефективността на цялата интегрирана отоплителна система. Сред редицата ...
 2. Ремонт на отопление в частна къща Оптималното решение в тази ситуация е да се свържете със специалист, който ще извърши необходимите ремонти на отоплителната система, ще я диагностицира и пусне в експлоатация, но някои проблеми могат да бъдат решени сами. Какво може да се направи: дайте време на системата да се изравни, отнема няколко ...
 3. Как да налеем антифриз в система за отопление на дома Тъй като темата представлява интерес за много собственици на жилища, в този материал ще ви разкажем как да изберете антифриз за отопление и да го напълните правилно в системата. Как да се излее антифриз в отоплителната система на къща Селска къща или дача, където собствениците идват да се отпуснат през уикенда, в ...
 4. Подмяна на отоплителната система в частна къща Подмяната на отоплителната система в частна къща, като правило, започва с избора и изчисляването на капацитета на отоплителното оборудване, включително изчисляването на необходимия брой отоплителни радиатори.В същото време вземаме предвид както приоритетните видове горива за определен регион, така и отопляемата площ. Това е от изпълнението ...
 5. Отоплителни системи и котли за отопление на промишлени сгради Отоплителни системи и котли за отопление на промишлени сгради Отоплението на промишлени сгради има свои собствени характеристики и изисква специален подход към въпроса и индивидуален за всеки отделен случай. Източниците на топлина за различни методи на отопление са най-често промишлени котли, работещи на различни ...
 6. Честота на поддръжка на отоплителните системи Не е тайна, че от всички инженерни системи, които осигуряват комфорта на живот в селска къща, отоплението е най-скъпо и технически трудно. Уютът и самата възможност за живеене в къщата през зимата, както и работата на свързаните ...
 7. Монтаж на отопление в дачата Отоплението на вода често се използва в дачи, в които тръбите с вода се нагряват от електрически източник. Но закупуването на тръби, тяхното инсталиране и поддръжка е друга тежест за семейния бюджет, освен това при захранването са възможни различни форсмажорни обстоятелства. Монтаж на отопление в страната ...
 8. Разходите за отопление на къща По време на планирането на отоплението на частна къща възниква въпросът "как да го направя по-евтино?", Тъй като цената на всички материали и работа е висока, както при други дългосрочни инвестиции. Разходите за отопление на къща Разходите за отопление на къща се състоят от няколко части: - изчисления (ако те ...
 9. Отоплителна инсталация за къща / вила Отоплителна инсталация за къща / вила от един котел Инсталатор за отопление на вила Отоплителна инсталация в селска къща Отоплителна инсталация в селска къща Отоплителна инсталация в дача Отоплителна инсталация в частен сектор Инсталатор за отопление или по-скоро монтажник на отопление системата на вашата къща, е много ...
 10. Ремонт на отопление в страната Ремонт на котелно помещение, котелно оборудване Монтаж на подмяна на отоплителни радиатори Монтаж и ремонт на отоплителни системи Ремонт на отоплителни тръби в страната Ще се радваме да ви помогнем. Нашата компания се придържа към принципа на максимална откритост за клиента, в нашите оценки винаги можете да видите подробен списък ...
 11. Диагностика на отоплението Много дефекти при монтажа и настройката на отоплителните системи не се забелязват, докато не се появи лента от който и да е елемент - може да възникне и поради фабричен дефект. Диагностиката на отоплението ви позволява да идентифицирате някоя от нея на най-ранните етапи от работата на отоплителната система ...
 12. Отоплителна инсталация Висококачествена инсталация за отопление на дома Много хора знаят, че отоплението на дома е особено ...
 13. Видове отопление Нашата страна заема огромна територия. В значителна част от него отоплителният сезон продължава половин година, а понякога и по-дълго. Тази функция ни кара да се отнасяме много сериозно към въпроса за осигуряване на топлина за голямо разнообразие от сгради. Също така се наблюдава постоянно увеличение на цената на горивото, използвано в ...
 14. Тръби за подово отопление Тръби за подово отопление. Комфортната стайна температура е не само средната температура в къщата, но и на всяка зона поотделно. Така например, човек е много по-приятен, когато температурата на нивото на пода е по-висока, отколкото на нивото на главата. Но радиаторно отопление ...
 15. Система за отопление с топла вода: нейните предимства и недостатъци ...
 16. Монтаж на отоплителни тръби в дачата Монтаж на отопление на дача Сервизен център DESIGN PRESTIGE LLC DESIGN PRESTIGE LLC е денонощна аварийна служба, предназначена да реши абсолютно всички проблеми, свързани с инженерната експлоатация на всякакви сгради, включително селски дачи и вили. и служителите на екипа за спешни случаи и монтаж имат със себе си ...
 17. Ремонт на отоплителния колектор Поръчайте услугата ► Отпътуване на инженера за диагностика тел = 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата Какво ще направи инженерът: проверка на отоплителното оборудване в котелното; диагностика на циркулационни помпи; проверка на оборудване и тръбопроводи с топловизор за топлопроводимост и др. Подмяна на отоплителния колектор Ремонт ...
 18. Монтаж на отоплително котелно помещение В този случай не се изисква отделно помещение (котелно помещение). За този тип монтаж на отоплителен котел за автономно отопление изискванията за безопасност са много строги.За да инсталирате, трябва да потърсите документално разрешение от бензиностанциите и други органи, само след разрешение можете да инсталирате ...
 19. Видове отопление на селска къща Видове отопление на къщи. Отопление на газ. Отопление на къщата. Днес най-популярната опция за отопление на частна къща е отоплението с газ. Стенният газов котел има малки габаритни размери, за разлика от дървения котел на твърдо гориво, той е инсталиран на всяко място и отоплява цялата къща ....
 20. Инсталиране на отоплителни услуги Как да организираме отоплително устройство по време на строителството на частна къща и да избегнем несъответствия? Такива въпроси са загрижени за много разработчици, които търсят хора, които могат да извършат инсталирането на отопление по такъв начин, че да имат топлина и да не прекаляват. Компоненти на отоплителни инсталационни услуги Процесът на получаване на отопление се състои от ...

Предишна публикация Пластмасови отоплителни тръби за вашия дом

Следваща публикация Ролетни щори по поръчка

Диагностика на отоплителната система

Най-лесният начин за откриване на теч е в отворен тръбопровод. Мокри следи по пода и стените показват теч. Когато използвате антифриз, петната ще бъдат оцветени. За да откриете теч, изключете щранга и проверете всички участъци от линията. Използвайте салфетка или лист хартия, за да намерите влажни петна.

По-трудно е да се открият повреди в замазката и под земята. За да направите това, имате нужда от специално измервателно оборудване.

 • Тепловизорът е предназначен за диагностика на плитки тръбопроводи. Той може да локализира изтичането на гореща течност. На монитора повредената зона ще придобие формата на яркочервено размазване.
 • Уредът за влага е подходящ за сканиране на стени и подово отопление. Точката на изтичане се характеризира с висока влажност, която ще бъде фиксирана от устройството. Не се препоръчва използването на влагомер за проверка на подземни и улични комуникации, където нивото на влага зависи от подпочвените води и атмосферните валежи.
 • Фонендоскопът е акустично устройство за диагностика на звуци. Подходящ за проверка на стени и замазка за източници на шум.

За да спестите време и пари, можете да поръчате измервателна техника под наем или да се свържете със специалист.

Търсене и отстраняване на течове на охлаждаща течност

Намирането на място, където водата изтича през локви на пода е лесно. Но ако неволно сте довели въпроса до това, тогава можете да се считате на ръба на комунална катастрофа от местен характер.

Следователно трябва да обърнете внимание на детайлите - появата на ръждясали ивици на местата с резбови връзки, подуване на повърхността на металопластикови тръби, тяхната загуба на форма и здравина. Ако отоплителните тръби са положени в дебелината на стените или система "топъл под" в бетонна замазка е подредена на отделна верига, тогава течовете могат да бъдат открити само с помощта на специални устройства

Слаб (капков) теч може да бъде елиминиран без източване на водата или спиране на отоплението на къщата. Елиминирането на потоци с различна интензивност е възможно само върху сухи и охладени тръби. Поради това ще бъде полезно да се организират байпас линии (байпаси), разделяйки системата на няколко вериги и независими секции, като се използват монтирани сферични кранове.

Ремонт на метални тръби и техните връзки

Дори силно корозиралите метални тръби имат висока остатъчна якост, поради което по време на ремонта могат да се приложат значителни сили на притискане към тях и да се използват скоби, затегнати с болтове. За спешния им ремонт може да се наложи:

 • Топлоустойчив (червен) силиконов уплътнител;
 • Гумена еластична превръзка (продава се в аптеките);
 • Двукомпонентни метални епоксиди (студено заварени);
 • Болтови метални скоби;
 • Тънки чорапогащник от фибростъкло или стари жени.

В случай на леко изтичане на резбовите връзки е достатъчно да развиете контргайката (ако има такава) с четвърт оборот, за да се образува празнина от 0,5 mm. В него се изстисква силиконов уплътнител и се разпределя равномерно по цялата обиколка. След 30 секунди, когато уплътнителят започне да се полимеризира, гайката се затяга.

Ако няма фиксираща гайка, е необходимо съединението да се почисти от стара боя, котлен камък, ръжда и да се обезмасли. В случай на слаб теч, трябва да счупите парче "студено заваряване", както е описано в инструкциите за него, и да го разпределите равномерно по цялата обиколка на фугата, особено внимателно да намажете краищата на фугите. За по-висок поток можете да нанесете силиконов уплътнител или двукомпонентно напълнено с метал съединение върху фугата и да я притиснете с лента от фибростъкло или парче дамски чорапогащник.

Пукнатина или фистула в тръбата могат да бъдат увити с гумена еластична превръзка, припокриващи се с всеки следващ завой половината от предишния. Дължината на намотката трябва да бъде два пъти по-голяма от повредената секция. Необходимо е да се направят 2-3 слоя намотка и да се закрепят със скоби. Добър резултат се получава чрез навиване с кръвоспиращ турникет от автомобилна аптечка, която може да бъде закрепена със стандартен резе. Пукнатина в тръба може да се поправи и с епоксидно съединение в комбинация с подсилващ материал - еластан или фибростъкло. Но в същото време ще трябва да почистите до метал и да обезмаслите цялата площ, върху която ще бъде наложена превръзката.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни