Breneran Aqua печки с водна верига: принципът на работа и нюансите на работа, кратко описание на моделите

 • Печки, котли, комини "
 • Каталог »
 • Отоплителни печки "
 • Отоплителни печки Breneran (Buleryan)

Пещи за дълго отопление Breneran (Buleryan) са надеждно оборудване за равномерно отопление на помещения в частни къщи и дачи, работещи на твърдо гориво.
Принципът на действие на такава пещ се основава на циркулацията на въздуха. Камината Breneran е заобиколена от 3-6 тръби от всяка страна. В тях отдолу се вдухва студен въздух, той преминава през отопляемите метални тръби, излиза вече топъл и се разпределя равномерно върху отопляемото помещение. Тръбите се загряват за 10-15 минути след разпалването, температурата им бързо достига 100-120 градуса.

 • 1

Видове отоплителни печки Buleryan

В каталозите на онлайн магазина R-sauna.ru ще намерите:

 1. Конвенционални фурни Breneran. Те имат една задача - равномерно отопление на помещението чрез конвекция при условия на продължително изгаряне на горивото.
 2. Тип камина. Това е отоплително оборудване със стъклена врата. Това е удобен и естетичен вид печки, в които можете да контролирате пламъка, без да отваряте вратата на камината.
 3. С водна верига. Отоплението на помещенията се извършва чрез нагряване на водата, течаща по веригата или специална течност за отоплителни системи.
 4. С котлон. Идеален вид печки за вили, които не са снабдени с газ, в този случай Breneran се използва за готвене.

В нашия онлайн магазин можете да закупите самите фурни и всичко необходимо за монтажа им, в каталозите ще намерите и: специални топлоустойчиви листове за инсталиране на Buleryans, както и подпори и термична защита.

Предимства и недостатъци на оборудването тип Breneran

Основните положителни качества на отоплителните пещи с дълго изгаряне Buleryan включват:

 • Висока ефективност на работа. До 80% от генерираната топлина отива за нагряване и нагряване на течността във веригата.
 • Равномерно отопление. Благодарение на конвекционната система на работа, всички части на стаята се затоплят.
 • Икономия на гориво. Устройството работи на принципа на продължително изгаряне, първо камината се загрява с интензивен пламък, след което температурата се поддържа само: дървото тлее.
 • Лесна инсталация. Не е необходимо да извършвате сложни подготовки: за да монтирате основата, трябва само да предпазите стените и пода от топлина.
 • Устойчивост. Пещите Buleryan са изработени от топлоустойчиви материали, което значително удължава техния експлоатационен живот.

Това оборудване също има няколко малки характеристики:

 • Необходимостта от инсталиране на висок комин: най-малко 3 метра от горната повърхност на печката.
 • Образува се конденз, който трябва периодично да се отстранява, за да се избегнат неприятни миризми.
 • Значителни размери, което налага разпределението на голямо количество пространство за поставяне на отоплително оборудване.

Пещ Breneran-Aquathen AOTV-06 тип 00 до 100m3

Описание

Име на индикатора (норми за устройството) AOTV-6 \ 00
Диаметър на товарния отвор, не по-малък, mm 286
Габаритни размери, не повече, mm:
- дължина 700
- ширина 535
- височина 934
диаметър на димоотвода, не по-малък, mm 120
Тегло на апарата, не повече, кг 86
Обем на помещението, кубически метри 100

ZAO Laotherm разработи и патентова фурната Breneran-AQUATEN, която няма аналози в света. Работи изключително на твърди горива: дърво, картон, дървесни и торфени брикети.

Печката е мощен течен нагревател за система за отопление на вода. Може да се използва за отопление на битови и промишлени помещения с обем от 100 до 1000 кубически метра.Благодарение на уникалния си дизайн, ефективността на пещта достига 70% и в зависимост от модела тя работи на един раздел от 6 до 12 часа. Пещта „Breneran-AQUATEN“ е изцяло заварена стоманена конструкция, покрита с топлоустойчива боя. Така че, по отношение на външния вид и материала, той напълно съответства на времето си. И можете да го инсталирате в котелното помещение или мазето.

Устройството се състои от две горивни камери: долна, газификационна камера и горна газова камера за доизгаряне. Печката е оборудвана с два регулатора: регулатор на мощността е монтиран на вратата, а регулаторът-газификатор е монтиран на комина в задната част на печката. Поради факта, че тръбите, които образуват тялото на пещта, са в пещта с две трети, се получава максималното нагряване на охлаждащата течност, циркулираща през тръбите (батериите). Пещта е проектирана да работи в отворена система и течността се вдига от гравитацията. Благодарение на инжекторите, които функционират като един вид „дожигатели“, се постига максималното изгаряне на CO2. За поддържане на положителна температура в системата през зимата (когато не е възможно да се осигури работата на устройството с използване на твърдо гориво) е осигурен електрически нагревателен елемент с мощност 1 kW. При спазване на всички изисквания на инструкциите и пожарна безопасност, гаранцията на производителя за печката е 2,5 години.

ФУРНА "БРЕНЕРАН-АКВАТЕН" - уникален дизайн, идеален за нашата зима. Прочетете внимателно тези инструкции и използвайте фурната правилно.

ОПИСАНИЕ И ЦЕЛ

Пещ "BRENERAN-AQUATEN" предназначени за отопление на битови и промишлени помещения, работилници, оранжерии, работилници, гаражи, строителни площадки, както и за сушене на гъби, плодове, зърно, дървен материал и др.

Пещ "BRENERAN-AQUATEN" - това е изцяло заварена стоманена конструкция, покрита с топлоустойчива боя (по време на първото нагряване е напълно полимеризирана, което е придружено от характерна миризма).

Пещ "BRENERAN-AQUATEN" се състои от две горивни камери: долната камера - газификационната камера, горната камера - камерата за доизгаряне. На страничната повърхност на пещта има два колектора с инжектори. Печката е оборудвана с два регулатора: на вратата (регулатор на мощността) и на комина в задната част на печката (регулатор-газификатор).

Ефективност фурни "BRENERAN-AQUATEN" до 70%.

Пещ "BRENERAN-AQUATEN" има сертификати за съответствие с изискванията на държавния стандарт на Русия, пожарна безопасност на Русия, както и санитарно-епидемиологично заключение за съответствие с държавните правила и разпоредби и е одобрен за използване в руските градове.

ТРАНСПОРТ

Необходимо е да транспортирате печката BRENERAN-AQUATEN в затворени превозни средства, като се избягва проникването на влага върху повърхността на печката.

ИНСТАЛАЦИЯ

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ НА МОНТАЖА. Печката “BRENERAN-AQUATEN” е инсталирана в котелното помещение или мазето. Печката трябва да бъде покрита с изолационен материал, така че да осигурява свободен достъп на въздух до страничните колектори на инжекторите. Препоръчва се печката да се монтира не по-близо от 1 метър от стени и горими повърхности (дърво, тапети и др.), На минимално разстояние от съществуващия комин (ако има такъв), а свободното разстояние пред камината трябва да бъде най-малко 1,25 м. Стените от запалими материали в непосредствена близост до печката трябва да бъдат защитени с тухлена зидария или азбестови листове с дебелина най-малко 10 мм до височина от пода до горната повърхност на печката.

ФОНДАЦИЯ. За по-добра циркулация на въздуха през тръбната система “BRENERAN-AQUATEN”, повдигнете печката на поне 500 mm от запалими конструкции и я монтирайте върху основа, изработена от незапалим материал (тухла, плочи, камък или друго). За улеснение на поддръжката е възможно да се монтира пещта на височина 300 - 400 мм върху метални конструкции.За да се осигури пожарна безопасност, пред камината трябва да има метален лист с размери 500x700 mm, с дебелина най-малко 0,5 mm, разположен с широката си страна към пещта.

КОМИН. Съгласно SNiP 41-01-2003 „Отопление, вентилация, климатизация“ (точка 6.13), комините трябва да бъдат проектирани вертикално, без первази, направени от тухли със стени с дебелина най-малко 120 mm или от топлоустойчив бетон най-малко 60 mm дебел. Необходимо е да се осигурят в техните основни джобове с дълбочина 250 мм с отвори за почистване, затворени с чугунени врати.

В тухлени и бетонни тръби трябва да се монтира облицовка от неръждаема стомана с дебелина най-малко 0,5 mm, за да се избегне разрушаването на комина от въздействието на конденза. Позволено е да се монтират сглобяеми комини от неръждаема стомана с дебелина 1 мм (коаксиални стоманени тръби (сандвичи) с вътрешно пълнене от негорим топлоизолационен материал).

Размерите на разрезите на тези комини в кръстовището на строителните конструкции и разстоянието между външните повърхности на комини и стената, преградата и други конструкции на сградата трябва да се извършват, като се вземат предвид изискванията на допълнението към SNiP 41- 01-2003 „Отопление, вентилация, климатизация”. Разстоянието от външните повърхности на комини от тухли или бетон до греди, летви и други части на покрива, изработени от горими или бавно изгарящи материали, трябва да се осигури в светлината на най-малко 130 mm, от керамични тръби без изолация - 250 mm, и при наличие на негорима топлоизолация с предавателно съпротивление 0, 3 кв.м. х градус C / W - 130 мм. Металните и азбестоциментовите комини трябва да имат топлоизолация от минерална вата, експандирана глина или подобни материали с дебелина най-малко 80-120 мм - това ще предотврати кондензацията и ще осигури оптимална работа на пещта.

Комините трябва да се поставят на места, удобни за потребителя, вътре или извън сградата, съгласно приложените схеми. Разрешено е поставянето на комина в огнеупорни стени. Диаметърът на комина не трябва да бъде по-малък от диаметъра на комина на печката. Печката трябва да има отделен канал за дим. Вашата коминна тръба винаги трябва да бъде по-висока от билото на покрива на вашата къща. Ако покривът е плосък, тръбата трябва да се издига на 0,5 м над него. Препоръчителна височина на комини за печки “BRENERAN-AQUATEN” е не по-малка от: -тип 00 - 5 m; -тип 01 - 6 м; -тип 02 - 7 м; -тип 03 - 8 м; -тип 04 - 9 m.

Коминът на печката не трябва да има хоризонтални участъци, по-дълги от 1 м. Коминът трябва да бъде стегнат (когато се използват метални тръби, фугите трябва да бъдат запечатани с негорим уплътнител). За почистване на комина в основата му трябва да има подвижна част (стъкло) или отвор с врата. Не се допуска инсталиране на отвори за почистване на комини в тавански помещения. Преди началото на отоплителния сезон и на всеки три месеца от целия отоплителен сезон коминът трябва да се проверява и, ако е необходимо, да се почиства от отлагания от пепел и сажди. Монтирането на допълнителни амортисьори („изглед“, амортисьори) в комина е забранено!

Ако печката BRENERAN-AQUATEN е инсталирана в помещенията на организации или юридически лица, инсталацията на печката трябва да бъде предадена на представител на пожарната служба съгласно акт. Забранено е инсталирането и експлоатацията на печката Braneran в детски, предучилищни, амбулаторни клиники, в жилищни помещения за спане и почивка. Монтажът на печката и монтажът на комина трябва да се извършват от специализирани организации, лицензирани да извършват тези работи, както за юридически лица, така и за физически лица (в случай на самоинсталация, купувачът поема отговорност). Фирма "Laotherm "не монтира печките" BRENERAN-AQUATEN "и съответно не носи отговорност в случай на неправилна работа на фурната, причинена от нарушаване на основните правила за нейното инсталиране.За монтажа на пещта BRENERAN-AQUATEN се препоръчва да се свържете със специализирани монтажни организации и фирми.

ЕКСПЛОАТАЦИЯ

ГОРИВО. Пещта „BRENERAN-AQUATEN” работи на всички видове твърди горива: дървен материал, картон, дърво, торфени брикети с топлина на горене не повече от 13,8 MJ / kg. Най-добре е да използвате големи кръгли трупи (няма нужда да цепете дърва!). Във всички случаи е необходимо да се стремим да запълним целия обем на долната горивна камера - само при това условие се постига период на непрекъсната работа на едно зареждане с гориво от 6 - 12 часа, в зависимост от модела на пещта.

ВЪЗМОЖНО. Преди изстрелване поставете регулатора на мощността и регулатора на газификатора в напълно отворено положение. След това с помощта на хартия и дървени стърготини разтопете фурната. Задължително е да запълните водната верига с вода преди първото разпалване.

РЕГУЛИРАНЕ. След като огънят се разпали, поставяте основното гориво, опитвайки се да запълните максимално обема на долната камера. след като основното гориво изгори и коминът се загрее (15 - 20 минути), трябва да затворите регулатора-газификатор поне на 45 градуса от надлъжното му положение. Това поставя фурната в режим на газификация. Позицията на регулатора-газификатор, който осигурява най-добрия процес на газификация, е индивидуална за всяка височина на комина. При димоотвод, надвишаващ горните минимални стойности, регулаторът може да бъде затворен на повече от 45 градуса от надлъжното положение. Само в този режим пещта има максимална ефективност и пренос на топлина и само в този режим е разрешено нейното функциониране.

ВНИМАНИЕ! ЗАБРАНЕНО Е ДЕЙСТВИЕТО НА ФУРНАТА С ПЪЛНО ОТВОРЕНИЯ ГАЗИФИКАТОР!

След като фурната загрее цялото помещение, можете да настроите желаната температура, като затворите капака на регулатора на мощността. Не се препоръчва да затворите регулатора напълно.

За да угасите пещта, е необходимо да настроите регулатора-газификатор в надлъжно (отворено) положение, да поставите регулатора на мощността във вертикално (затворено) положение - пещта бавно ще изгасне.

ДОБАВЯНЕ НА ГОРИВО. Преди да отворите вратата на фурна, която вече работи в режим на газификация, не забравяйте да отворите напълно двата капака и изчакайте 5 до 10 минути. Едва след това отворете вратата и налейте гориво и след това върнете клапата в първоначалното им положение.

ЯСЕН. Образуването на пепел е незначително. Не е необходимо да го изваждате напълно от фурната. Напротив, трябва да се уверите, че долните тръби в горивната камера винаги са покрити с пепел, която е необходима за нормалната газификация на горивото.

ЗАБРАНЕН

-да работи с пещта без напълно запълнен воден кръг; - разтопете печката със запалими или запалими течности; -използвайте въглища, течни и газообразни горива като гориво; -използвайте дърва за огрев, чиято дължина надвишава размерите на горивната камера; - сухи дрехи, обувки и други предмети върху частите на фурната; - отстранете саждите от комина чрез изгаряне; -за отстраняване на пепелта и въглищата от неохладената фурна; - да работи пещта в режим на разпалване за повече от 20 минути; - да управлява печката с отворена пожарна врата; - използвайте печката, която не е монтирана по начина, посочен в това ръководство; -напълнете огъня в горивната камера с вода; - правят промени в конструкцията на пещта и я използват за други цели.

Ръководството за експлоатация е съставено, като се вземат предвид изискванията за пожарна безопасност, посочени в следните нормативни документи: - Правила за пожарна безопасност на Руската федерация PPB 01-03; - SNiP 41-01-2003 „Отопление, вентилация, климатизация”; - Правила за производство на тръбни и пещни работи, ремонт на пещи и димни канали. VDPO, М., 2006.
Доставка на поръчката в Москва и Московска област, както и във всякакви региони на Русия. Купете пещ Breneran-Aquaten AOTV-06 тип 00 до 100m3 цена 17 400 рубли.

Къде да закупите качествено оборудване за фурна?

За да закупите отоплителни печки Breneran в Москва, региона и регионите на Руската федерация, свържете се със специалистите на нашия онлайн магазин. Ние предлагаме:

 • Бърза доставка в цяла Русия. Изпращането до отдалечени региони се извършва в рамките на 1-2 дни след заплащане на оборудването.
 • Ниски цени. Работим директно с доставчици, изключваме надценките от посредници, което ни позволява да направим най-доброто предложение на пазара.
 • Гаранция от 2 години.
 • Контрол на качеството и съответствие на оборудването с вътрешни и чуждестранни стандарти.

За да закупите печка Buleryan или да получите съвет, свържете се по телефона с мениджърите на компанията или оставете заявка за обратно обаждане.

Производителят на пещ с дълго изгаряне Breneran има впечатляващи резултати в производството на такова оборудване. Тези продукти са в голямо търсене на руския пазар. Компанията дава 2,5-годишна гаранция за надеждността и безопасността на своите продукти.

Производствената компания Laotherm присъства на руския пазар от 1993 г. Преди това той произвеждаше оборудване с марката Buleryan. От 2005 г. продуктите са получили модерна марка - Breneran. Също така, тази компания произвежда повече бюджетни модели - фурни Buran. Те по нищо не отстъпват на предшественика си.

Описание и предназначение на газовия генератор Breneran

Фурната "Breneran" е предназначена за отопление на битови и промишлени помещения, работилници, оранжерии, работилници, гаражи, строителни площадки, както и за сушене на гъби, плодове, зърно, дървен материал и др.
Пещ "Бренеран" - това е изцяло заварена стоманена конструкция, покрита с топлоустойчива боя (по време на първото нагряване се извършва нейната пълна полимеризация, която е придружена от характерна миризма). Пещта "Breneran" се състои от две горивни камери, долната камера - газификационната камера и горната камера - камерата за доизгаряне. Предните тръби имат инжектори за дожигане.

АКО ПОЛУЖИТЕ ЧРЕЗ ТЕЗИ ТРЪБИ, ВАШИЯТ КОМИН Е ИЗВЪН ВИСОЧИНАТА ИЛИ ЗАПЛАТЕН.

Печката е оборудвана с два регулатора: на вратата (регулатор на мощността) и на комина в задната част на печката (регулатор-газификатор).

КОЕФИЦИЕНТ НА ​​ПОЛЕЗНО ДЕЙСТВИЕ НА ПЕЧТА "БРЕНЕРАН" - 70 - 80%.
Пещ "Breneran" с огледално стъкло. Ако сте закупили модел със стъкло за наблюдение, трябва след отстраняване на вратата на фурната да смените транспортния щит с топлоустойчиво стъкло. В процеса на работа саждите се утаяват върху стъклото. След пълно охлаждане саждите се измиват с гореща вода с добавяне на препарати.
ВНИМАНИЕ! СТЪКЛОТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ МОНТАЖИРАНО В МОНТАЖА, СИЛНО СИЛНО СТЯГАНЕТО. ПРИ ПОСТАВЯНЕ НА ГОРИВОТО, ВНИМАНЕТЕ ДА НЕ ДОКОСВА СТЪКЛОТО.

Ръководството за експлоатация е съставено, като се вземат предвид изискванията за пожарна безопасност, посочени в следните нормативни документи: Правила за пожарна безопасност в Руската федерация PPB 01-93, SNiP 41-01-2003 "Отопление, вентилация, климатизация", Правила за производство на работа, ремонт на пещи и димопроводи ... VDPO, М., 1991.

ФУРНА "BRENERAN" ИМА СЕРТИФИКАТИ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ С ИЗИСКВАНИЯТА НА ДЪРЖАВНИЯ СТАНДАРТ НА РУСИЯ, ПРОТИВОПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ НА РУСИЯ И СЪЩО САНИТАРНА И ЕПИДЕМИОЛОГИЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ С ДЪРЖАВНИЯ СТАНДАРТ НА РУСИЯ.

Когато се използва правилно експлоатационният живот на пещта Breneran е НЕОГРАНИЧЕН.

Трябва да се има предвид, че всеки тип пещ е отговорен за отоплението на собствения си обем на помещението с така наречената жилищна изолация (двойни дограми, изолирани стени, подове и тавани).

Гориво

Пещта "Breneran" работи на всички видове твърди горива: дърво, картон, дърво, торфени брикети с калоричност не повече от 13,8 MJ / kg. Най-добре е да се използват големи кръгли трупи със съдържание на влага 20-22% (няма нужда да сече дърва!).Във всички случаи ТРЯБВА ДА СЕ ОПИТЕТЕ ДА ПОПЪЛНЕТЕ ПЪЛНИЯ ОБЕМ НА КАМЕРАТА ЗА ДОЛНО СГОРЯНЕ - САМО ПРИ ТОЗИ УСЛОВИЕ, ПЕРИОДЪТ НА НЕПРЕКЪСНАТА РАБОТА НА ЕДНА ГОРИВНА КНИГА Е 6 - 12 ЧАСА В ЗАВИСИМОСТ ОТ МОДЕЛА

Предимства на отоплителните пещи Buleryan (Breneran)

 • Високи ергономични качества.
 • Лесно използване.
 • Безопасност при използване и работа с горивни материали.
 • Естетически приятен външен вид.
 • Отлична комбинация от цена и качество и технически характеристики.

Компанията R-сауна предлага да закупи печка Buleryan на икономични цени. Разнообразието от асортименти в различни ценови категории е отлична възможност за потребителя да избере оптималното оборудване за пещ. Има и модели, оборудвани с котлон. Такива устройства се използват не само за отопление на помещения, но и за готвене - това е отлично решение за селски къщи и помещения без централизирани комунални услуги.

Нашият каталог съдържа газогенератор и модели на сауни, оборудване с котлон, котли на твърдо гориво за отопление с топла вода, камини, барбекюта, фурни за барбекю, както и резервни части, аксесоари и добавки за печки.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни