Методи за отопление на дървена частна къща

Защо се нуждаете от отопление за дървена къща

 • Една от многото причини е устойчивостта на строителството. къщи... Строителство къщи на дървени дървен материал, труп или рамка, на първо място отнема малко време.
 • Какво е необходимо за строителството дървена къща... Първият е организацията на фондацията. Фондация за дървена къща можете да инсталирате лек, приблизително стълб от купчини. За разлика от камъка къщи, теглото дървени незначителен.
 • Е, когато фондацията вече е инсталирана, тя се инсталира сама къща
  , време е да започнете да довършвате. В зависимост от желанията за довършителни работи, комуникацията, а именно системата
  отопление
  , устройството за водоснабдяване, канализация и електрически работи, може да се извършва както по скрит начин (в пода, в стените, в трупите), така и отвън.
 • Приоритет за системата отопление
  и водоснабдяването не е там, където ще бъдат инсталирани комуникации. Тръби
  отопление
  може безопасно да влезе
  дървени
  пода, скрийте се зад облицованите с дърво стени. В системата
  отопление
  за разлика от водоснабдяването се изпомпва специален топлоносител, устойчив на замръзване. Охлаждащата течност е проектирана да работи с температури до -35 градуса.
 • Следователно, използвайки къща
  като уикенд къща, система
  отопление
  може да остане в режим на готовност или да бъде напълно деактивиран. При връщане обратно към вашия
  къща
  , просто включете бойлера
  отопление
  , и системата отново заработи и започна да отоплява лятната ви къща.

Електричество

Най-лесният и бърз начин за отопление на дървена къща е използването на електричество. Този метод е екологичен и има добро ниво на автоматизация. Има много начини за отопление на дървена сграда с помощта на електричество. По-специално можете да разгледате такива опции като инсталиране на конвектори, електрически котли, топли первази, инфрачервени нагреватели и т.н. Цената на електрическите отоплителни средства е много по-ниска от тези, работещи на газ или течно гориво.

Но въпреки предимствата, електрическата отоплителна система има и някои недостатъци, които трябва да се вземат предвид. Ако решите да направите отоплението на дървена къща със собствените си ръце въз основа на електричество, без участието на специалисти, не забравяйте да обърнете внимание на съществуващото окабеляване. Тя трябва да е нова, висококачествена и способна да издържа на големи натоварвания.

Ако имате стари кабели и по някаква причина не можете да ги промените, трябва да откажете електрическото отопление, тъй като поне рискувате да останете без светлина за известно време и може да се наложи да се справите с гасенето на пожара.

Тази отоплителна система не е много ефективна, ако площта на къщата е достатъчно голяма. Освен това консумира голямо количество електричество и цената му е доста значителна. Освен това, през зимата при студено време, ще трябва да го включите с пълен капацитет. Но ако къщата ви е голяма, дори и в този случай няма да можете да я отоплявате ефективно.


Електрическите отоплителни системи се използват най-добре, ако не живеете постоянно в къщата, но ще прекарате известно време в нея, например на почивка, по време на празници или през почивните дни. Отоплението с електричество е подходящо и като „предпазна мрежа“ за основната отоплителна система.

Какви са опциите за отопление на дървена къща

 • Отоплителна система
 • Радиаторно отопление
 • Водно отопление
 • Дизелово отопление
 • Отопление на газ
 • Отопление на дърва
 • Отопление на въглища
 • Модерно отопление
 • Отоплителна инсталация
 • Топъл под
 • Естествено
 • Отопление на вилата
 • Гравитационно
 • Отопление с мед
 • Нашата компания провежда отоплениев дървена къща
  (
  снимка
  можете да намерите в раздела за портфолио) от 1999 г. През този период завършихме огромен брой проекти и работи върху устройството
  отопление
  и водоснабдяване. Много от нашите клиенти остават при нас, за да обслужват системата
  отопление на дома
  , тъй като периодичното посещение на капитана за сервиз е ключът към безпроблемната работа на цялата система
  отопление на дома
  .
 • За взискателни клиенти, които искат да видят актуалните системи отоплениедървени къщи
  и изберете опцията
  отопление
  собствен
  къщи
  , можем да преговаряме със собствениците
  къщи
  (в който е извършена инсталацията
  отопление
  ), и шофирайте заедно с вас и изберете опцията, която ви подхожда
  отопление на дома
  .
 • Дървените къщи са търсени по всяко време, тъй като са екологични и ви позволяват да създадете най-удобните условия за живот. Освен това дървото може да се счита за доста достъпен строителен материал. И днес дървените къщи са на върха на популярността си.
 • Единственото изключение е тяхното оборудване, което дава възможност да се живее по-комфортно през цялата година - това са канализационни мрежи, отопление, газоснабдяване и т.н.

Изборът на правилната система

За висококачествено отопление на дървена къща, много зависи от правилния избор на гориво за отоплителната система. Следното може да се използва като носител на енергия:

 • течно гориво;
 • газ;
 • въглища, дърва за огрев, брикети;
 • електричество.

Когато избирате гориво, трябва да имате предвид:

 • съвместимост с инсталираната отоплителна система;
 • наличността му в района, в който живеете;
 • наличие на място за съхранението му;
 • възможността за инсталиране на автоматично управление;
 • лекота на използване.

Много зависи и от цената на енергийния носител. Най-евтиният е бензин.

Внимание: Използването на дизелово гориво или електричество за отопление ще струва много повече. Ако възнамерявате да използвате твърдо или дизелово гориво, трябва да обърнете внимание не само на тяхната цена, но и на разходите за доставка.

Оборудването за генериране на топлина играе важна роля за висококачественото отопление на къщата. Това може да бъде печка, конвектор, бойлер, камина или нещо друго.

Инсталирането на отопление в дървена къща изисква съставяне на оформление на устройствата на отоплителната система, тъй като разпределението на топлината в цялата сграда зависи от това. В същото време сложността на дизайна на отоплителната система може да бъде всяка. Можете например да инсталирате сложна система, състояща се от котел или фурна, тръбопроводи, радиатори и различно допълнително оборудване. Или можете да използвате например конвенционални инфрачервени нагреватели, които са отлични за локално отопление.

При избора на отоплителна система е наложително да се изготви проект и да се изчислят разходите за всички необходими устройства и разходите за тяхното инсталиране. При изчисляване се изисква да се вземе предвид какъв материал се използва за радиатори и тръби, да се вземе предвид площта на сградата. Решете предварително коя марка оборудване е най-добре да използвате.

Цената на оборудването, произведено в Русия, винаги е по-ниска от чуждестранните им колеги. Качеството на местните марки е доста добро. Ако решите да изберете чуждестранно оборудване, тогава немските и финландските производители ще имат най-високата цена, но тяхната надеждност и качество винаги са в най-добрия случай.

Не трябва да забравяме за внимателен анализ на редовните разходи за отопление на дървена къща. Трябва да се вземат предвид месечните разходи за гориво и разходите за възможен ремонт или подмяна на повредени елементи на системата.Моля, имайте предвид, че ако използваната отоплителна система е руско производство, отстраняването на неизправности ще бъде много по-евтино, отколкото ако системата е чужда. Не трябва да забравяме и за разходите по поддръжката му.

Внимание: Само след внимателни изчисления, човек трябва да вземе решение за отоплителната система, която ще бъде най-ефективната, качествена и в същото време най-евтината.

Спешни водопроводни услуги

Специализацията на нашата компания е предоставянето на висококачествени ВиК услуги с отлично обслужване и задължителна гаранция за извършената работа. В продължение на много години извършваме ВиК работи с всякаква сложност както в апартаменти, така и в частния сектор. Разполагаме с екип от висококвалифицирани водопроводчици с богат опит в бранша. Работейки в продължение на десет години, ние се научихме да намираме правилното решение дори в най-трудните ситуации.

Ние предлагаме следните водопроводни услуги за нашите клиенти:

 • Монтаж и демонтаж на ВиК системи
 • Монтаж на всяко ВиК оборудване (монтаж на мивка, монтаж на смесител в банята, монтаж на смесител в кухнята, монтаж на тоалетна чиния, монтаж на бани, монтаж на душ кабина и др.)
 • Монтаж и свързване на домакински уреди (пералня, съдомиялна машина, бойлер и др.).
 • Ремонт на ВиК оборудване.
 • Подмяна на водопроводни тръби в апартамента.
 • Обаждане на водопроводчик денонощно Москва и региона.

Основните принципи на работа на водопроводчик от нашата организация

Основният принцип на нашата работа Е индивидуален подход към всеки, защото ние ценим нашите клиенти. Специалистите на нашата компания работят само с най-новото оборудване и използват висококачествени материали. Уверени сме, че само опитен, непрекъснато усъвършенстващ се майстор е в състояние да поеме изцяло отговорността за извършената работа и да гарантира високо качество.

Работим директно с клиенти и затова имаме най-благоприятните условия и за двете страни. За санитарните работи се прилага гъвкава система от отстъпки. За всеки потенциален клиент ние предоставяме безплатна консултация относно избора на материали и информираме по други въпроси от интерес.

Даваме гаранция на всеки клиент ... Благодарение на това можете да сте сигурни, че нашият екип от специалисти извършва водопроводни работи на високо ниво и за кратък период от време.

Изчисляване на разходите за отопление

Разходи за ремонт на отоплителна система

Разходи за инсталация на водоснабдяване

Инженерни системи: отопление на водоснабдяване:

 1. Отопление на ВиК канализация в дървена къща Тенденцията на дървеното крайградско строителство у нас набира скорост. В същото време недостатъчно комфортните условия на живот са неприемливи за нашите съвременници. И ако по-старото поколение се примири със сезонни затруднения и инсталирането на отопление беше ограничението за подреждането на селска дървена къща, тогава ...
 2. Котелно помещение в дървена къща Напоследък строителството на крайградска дървена къща изглежда доста примамливо. Много типични и оригинални, нестандартни проекти, богат избор от материали, от профилирани дървени трупи до залепени греди, възможност за получаване на парцел извън града .... Да не говорим за ползите от живота ...
 3. Водно топъл под в дървена къща Водно топъл под в дървена къща с най-новата разработка на компанията Thermotech, вече се предлага на руския пазар. Сърцевината на системата е панел от пенополистирол с висока плътност, покрит с алуминиево фолио за хоризонтално разпределение на топлината. Тръбата за подово отопление е положена директно в ...
 4. Инсталирайте висококачествено автономно отопление в къщата За да инсталирате висококачествено автономно отопление в къщата и да не задълбавате във всички сложности на този труден бизнес, опитни собственици на недвижими имоти, ......
 5. Как да извършим отопление в къща Основната функция на всяка отоплителна система, независимо от нейното местоположение, е да отоплява стаята. Тази жизненоважна функция осигурява основата за точен дизайн на системата и придобиване на най-висококачествени компоненти. Отоплителната система на частна къща включва следните елементи: - отоплителен котел; ...
 6. Отоплението на селска къща е радиаторно Отопление на селска къща е радиаторно Особеностите на средната зона на нашата страна поставят повишени изисквания към отоплителната система на къщата. Силните студове са отличен тест за ефективността на отоплението на селска къща и както показва практиката: евтините системи, които са направени посредствени и от нискокачествени материали, спират да работят ...
 7. Отопление в частна къща с газ Отоплението на газ за частна къща е много изгодна опция по отношение на възвръщаемостта на инвестицията на отоплителната система. Природният газ, ако е свързан с къщата, ще струва малко по-малко от електричеството, което спестява гориво. В допълнение, коминът за отопление на газ е много по-прост, ...
 8. Разпределение на отоплението в частна къща При решаването на проблема с отоплението на жилищата има много комбинации от изграждане на система за подаване и отвеждане на отоплителния агент. Всяко разпределение на отопление в частна къща може да бъде класифицирано според няколко критерия. Предлагаме да разберем нюансите на подреждането и функционирането на възможните опции. Разбиране на принципите на дизайна, плюсове ...
 9. Ремонт на котелно помещение в частна къща Под думата "котелно помещение" се разбира съвкупност от оборудване и цялото техническо оборудване, което осигурява жилищно пространство с отопление и водоснабдяване; и отделна стая в къщата, или сграда, където се намира цялото това отоплително оборудване. Обикновено се инсталира отделно котелно помещение, ако няма възможност за свързване ...
 10. Монтаж на радиатори в частна къща Монтаж на радиатори в частна къща Монтаж на отопление у дома, както показва нашият практически опит, е сложен процес, в който няма дреболии. Не е достатъчно просто да инсталирате модерна котелна централа и да се надявате на значителни подобрения. Важен етап от подобряването на отоплителната система е инсталирането на ...
 11. Ремонт на отопление в частна къща Оптималното решение в тази ситуация е да се свържете със специалист, който ще извърши необходимите ремонти на отоплителната система, ще я диагностицира и пусне в експлоатация, но някои проблеми могат да бъдат решени сами. Какво може да се направи: дайте време на системата да се изравни, отнема няколко ...
 12. Монтаж на отоплителен котел в дома за почивка Pokrovskoye. Монтаж на отоплителен котел Нагревателният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 13. Монтаж на отоплителен котел в Дома за почивка на Министерството на железниците "Березка" Монтаж на отоплителен котел Отоплителният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 14. Монтаж на отоплителен котел в къща за почивка "Каралово" Монтаж на отоплителен котел Отоплителният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила.Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 15. Монтаж на отоплителен котел в къща за почивка Огарево Монтаж на отоплителен котел Нагревателният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 16. Монтаж на отоплителен котел в къща за почивка Ершово Монтаж на отоплителен котел Отоплителният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 17. Монтаж на отоплителен котел в къщата за почивка Uspenskoye. Монтаж на отоплителен котел Отоплителният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 18. Инсталиране на отоплителен котел в къща за почивка Ozyora Монтаж на отоплителен котел Отоплителният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 19. Подмяна на отоплителната система в частна къща Подмяната на отоплителната система в частна къща, като правило, започва с избора и изчисляването на капацитета на отоплителното оборудване, включително изчисляването на необходимия брой отоплителни радиатори. В същото време вземаме предвид както приоритетните видове горива за определен регион, така и отопляемата площ. Това е от изпълнението ...
 20. Услуги при подмяна на котел в частна къща Избор, доставка на руски и чуждестранни отоплителни котли за подмяна на стари уреди. Подмяна на газови, дизелови, електрически, отоплителни котли на твърдо гориво с нов апарат. Доставка на отоплителен котел до обекта за подмяна на старо отоплително оборудване. Подмяна на AOGV, AKGV с двуконтурен шарнирен газов котел ...

Предишна публикация Спешен ремонт на водоснабдяване

Следващ пост Пускане в експлоатация на водоснабдяване

Спомняме си за свиването на стените, изолацията на тръбите, подреждането на комина и котелното помещение

Свиването на дървена конструкция е естествен процес на свиване и свиване на стените поради изпаряване на влагата от порите на дървото. Интензивността на този процес зависи от вида на използвания материал. Къщите, изработени от ламиниран фурнирен дървен материал и сушен в камерата дървен материал, са най-малко податливи на свиване. Но такива материали са по-скъпи. Най-често се използват достъпни трупи и греди с естествена влага, които дават значително свиване. Преди да инсталирате отопление в частна къща, препоръчително е да го оставите да се утаи за 8-12 месеца. Ако това не е възможно, монтажът на тръби се извършва с помощта на компенсатори и плъзгащи се крепежни елементи.

Дървото е еднакво неблагоприятно повлияно от силни термични ефекти и влага под формата на конденз върху тръбите, които водят до напукване, деформация, плесен и гниене. Най-икономичният и правилен начин за отстраняване на тези проблеми ще бъде топлоизолацията на магистралите със специален тръбен материал.


Коминът може да се нагрее много по време на работа на топлинния генератор, което крие значителни рискове от пожар на дърва. Поради това е необходимо да се използват сертифицирани комини от огнеупорни материали с изолация. Най-добрият вариант е свободно стояща тухлена тръба със собствена основа, която се издига до 2 метра над къщата. Този дизайн осигурява отлично сцепление, ефективно премахва продуктите от горенето и надеждно предпазва дървената къща от температурни ефекти.

Газовият котел трябва да се монтира на огнеупорна основа или стена. Ако като източник на топлина се използва топлинен генератор на твърдо гориво, е необходимо да се погрижите за пълноценно котелно помещение, в което всички хоризонтални и вертикални повърхности не са горещи.

Етикети: Котел за отопление, Радиатор за отопление

Монтаж на отопление в дървена къща до ключ

Поради високата опасност от пожар на дървените къщи, предпочитанието обикновено се дава на отоплението на водата с котел на газ, електричество или твърдо гориво. Изборът на вида гориво зависи от доставката на комуникации, техническите условия и желанията на клиента.

Особено внимание се обръща на новоинсталираните дървени кабини, които се свиват в рамките на една година. Следователно инсталирането на вертикални тръби (щрангове) се извършва с компенсационни контури.

Друга особеност на дървените вили е невъзможността за оголване на стените. Можете обаче да скриете тръбопровода под дъската. В същото време разфасовките в трупите не трябва да намаляват якостните характеристики на цялата конструкция. Като се вземат предвид тези и много други нюанси, монтажните работи трябва да бъдат поверени само на професионалисти.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни