Инфрачервен електрически топъл перваз: монтаж


Основните / Топлите подове - Въпроси относно ремонта, монтажа на пода. / Отоплителен цокъл. Отоплителен цокъл в къщата. / Електрически топъл цокъл: Монтаж, видове и недостатъци

Всяка година на пазара на строителни материали се появяват всякакви новости в подреждането на помещения. И така, съвсем наскоро в Русия се появи нов тип первази, които могат да създадат отопление на сграда по целия периметър. Благодарение на компактния си дизайн и качеството на доставка на топлина отопление на плинтовете бързо набра популярност. Но тъй като това е относително нов вид, преди да го изберете за отопление на стая, струва си да се запознаете с него по-подробно.

Топла конструкция на первази

Този модел се състои от топлообменници, които са фиксирани към медни тръби. Цялата тази конструкция се помещава в кутия с ширина 3 сантиметра и височина 14 сантиметра. Тези размери са сравними със стандартните первази, което не ограничава свободното пространство на стаята.

Основен дизайн:

 1. Заден панел. Предотвратява деформацията на стената от температурни промени, а също така е отговорен за лесното инсталиране.
 2. Радиатори. Нагревателни елементи със следните размери: 1000 x 40 x 160.
 3. Външен панел. Осигурява постоянно движение на въздуха.
 4. Странични и въртящи се тапи.

Всички тези елементи могат лесно да бъдат сглобени в едно цяло.

Модулът за топлообмен е разделен на 2 вида:

 1. Воден цокъл. Дизайнът му включва 2 тръби, през които циркулира течност. Този модел е свързан към централна или котелна отоплителна система.
 2. Електрически топъл перваз. При този тип в дизайна са включени тръбни електрически нагреватели и проводници. Този модел работи директно от електричество.

Независимо от това какъв топъл цокъл е електрически или воден, те могат еднакво да служат и като допълнителен, и като основен източник на топлоснабдяване. Но, както всяка отоплителна система, те имат своите плюсове и минуси.

Топъл електрически перваз: прегледи на експерти и потребители

След като прочетете отзивите на експерти за екологичността и безопасността на това отоплително устройство, ще се убедите, че е напълно безопасно за здравето, както и за екологията на околната среда. Освен това този перваз създава бариера срещу студените въздушни маси, които се отдалечават от прозореца. Също така е положителен фактор, че поради нагряването на стените, няма да има висока влажност в помещението.

В същото време потребителските отзиви често споменават факта, че поради бавното издигане на въздуха прахът в стаята става много по-малък, което има положителен ефект върху здравето. Също така се отбелязва ефективността на такива устройства, като се твърди, че те са в състояние напълно да заместят традиционните методи за отопление в стаите. Това ни позволява да заключим, че при подходящата мощност за определена стая този метод на отопление наистина може да се използва като основен.

Отопление с електрически топъл перваз в училищна аудитория

Отопление с електрически топъл перваз в училищна аудитория

Благодарение на отоплителния модул, който има уникален дизайн, както и използването на колектор за свързване, температурната разлика между захранващата и връщащата тръби е не повече от 5 градуса. Ако сравним тази цифра с данните на традиционните отоплителни системи, можем да видим, че тя е 4 пъти по-малка от обичайната. И тази разлика осигурява значителни икономии на енергийни разходи.

Също така, потребителите отбелязват факта, че този метод на отопление ви позволява значително да спестите място, тъй като основите не заемат място, докато изпълняват напълно ролята на радиатори. По този начин, оборудвайки такава система в малък апартамент, можете едновременно да спестите пари, пространство и в същото време да си осигурите топлина.

Електрическият инфрачервен топъл перваз е източник на топлина, който перфектно отоплява стаята и не изсушава въздуха едновременно. С всичко това е напълно безопасно за използване и при контакт с всякакви материали, тъкани и мека мебел няма да предизвика пожар.

Инфрачервена лента за организиране на система от топли первази

Инфрачервена лента за организиране на система от топли первази

Предимства и недостатъци

Въпреки факта, че отопляемият перваз има компактен размер, неговите експлоатационни характеристики могат да надминат всяка отоплителна система. Неговият дизайн има следните предимства:

 1. Хигиена. В помещения, където се намира такова отопление, стените никога няма да бъдат покрити с плесен.
 2. Равномерно отопление на помещението. Въздухът в стаите има еднаква температура както на пода, така и на тавана, с единична разлика от само 1 градус.
 3. Икономия на енергия. Топлият цокъл по време на работа консумира не повече от 0,5 киловата на 2,5 метра батерия.
 4. Сигурност. Огнеупорните и електрически безопасни свойства позволяват монтирането на тази конструкция в дървени сгради.
 5. Пространството на стаята. Малкият размер на оборудването изключва наличието на извънгабаритни радиатори.
 6. Дизайн. Наличието на декоративни первази дава възможност за декорация на стаята по оригинален начин.
 7. Лесно инсталиране. Можете да инсталирате структурата без определени умения.

И те също могат да създадат комфорта на топъл под, не само на закрито, но и на балкони, тераси и в оранжерии.

Но въпреки такива положителни качества, топлите первази имат и своите недостатъци, на които трябва да обърнете внимание при избора им:

 1. Висока цена. За производството на този модел се използват скъпи и висококачествени материали.
 2. За да се избегне късо окабеляване, това устройство не може да се използва в сгради с висока влажност.
 3. Моделите не трябва да се поставят зад големи мебели, тъй като подаването на топлина ще намалее.

След като разгледате всички качества на модела, трябва също така да се запознаете с принципите на тяхното отопление.

Обратна връзка за приложението

стая с големи прозорци и топъл перваз

„Системата за топъл перваз се оказа много по-удобна за мен в сравнение с топъл под. За да го направите много бързо, но работи много по-стабилно. Цената му е много по-ниска в сравнение с други модерни технологии ”.

Алексей, Москва.

„С топлия перваз въздухът в апартамента стана много по-свеж. Наистина им е лесно да дишат. На практика не заема място, но се затопля много по-добре. Няма такова нещо, че задните секции да са по-студени от предните - всичко се загрява доста равномерно "

Иван, Волгоград.

„Топлият перваз се справи перфектно със задачата - може бързо да загрее дори доста големи помещения и е доста икономичен. Разходите за електричество не са се увеличили много. "

Петър, Астрахан.

„Топлината се отделя не само от самия нагревателен елемент, но и от близките елементи. Това ви позволява да затоплите стаята много бързо. "

Кирил, Мурманск.

„Тази система е удобна за използване както в апартаменти, така и в частни къщи. В същото време топлият перваз е икономически много изгоден - инсталирането му отнема малко време, но работи доста ефективно. "

Сергей, Красноярск.

"Инсталирах такава система на лоджията - сега можете да отидете там с летни дрехи дори при най-силната слана."

Николай, Вологда.

„Отлична система, която ви позволява да спестите прилична сума за отопление.Всяка подходяща температура може да бъде постигната в къщата. "

Владимир, Казан.

„Променя стайната температура много внимателно и почти неусетно. Отлична технология. "

Виктор, Syktyvkar.

„Нивото на сигурност на системата е просто на най-високо ниво - няма нужда да се притеснявате за завеси, завеси, мебели и т.н.“

Григорий, Нижни Новгород.

„С инсталирането на топъл перваз забравих какво представлява кондензът, който се образува на прозорците през студения сезон.“

Дмитрий, Коломна.

Принципът на нагряване на топъл перваз

Отличителният ефект на топъл цокъл от други отоплителни системи е, че отоплението се извършва от долните слоеве на въздуха. След това постепенно се издига, отдавайки топлина на стените. Следователно стаята има еднаква температура в цялото пространство, от пода до тавана.

Поради конвекцията цялото отопление отива към стените и само 20 - 30% към въздуха. Топлата температура преминава плавно по стените, без да се смесва с останалите. Така надигащият се топъл поток предотвратява ниската температура да докосва стените и ги загрява. По време на този процес се изразходва много енергия. Но веднага щом повърхността започне да излъчва топлина, спестяванията бързо ще се увеличат.

Въпреки факта, че инсталирането на топъл перваз може да се извърши независимо, струва си да се подготвите внимателно за работния процес, като закупите допълнително оборудване за по-рано.

Защо не батерии?

Все повече хора разбират, че топлата къща не е такава със стандартни батерии по стените, затова търсят други възможности. Конвенционалните системи не са в състояние да отопляват ефективно, освен това оперативните им разходи са високи.

Що се отнася до топлия под, тази система заслужено се цени много, защото ви позволява винаги да поддържате краката си топли и това е гаранция, че човек няма да замръзне. Плюс това използва по-малко финансови ресурси при същите комфортни условия за човек. Това е така, защото намаляването на средната температура с 1-2 ° C няма да повлияе на комфорта, но спестяванията ще бъдат 10-15%.

Топлият перваз е нещо напълно невероятно. В металния цокъл е монтиран отоплителен колектор, който успешно отоплява помещението поради топлинно излъчване.

Забележка! Топлият под, като перваза, може да бъде както спомагателен елемент в отоплителната система, така и единствен. В същото време човек, който се намира в стая с такова отопление, няма да изпитва студ.


Топлият под е разбираем и познат на мнозина, поради което е популярен

Допълнително оборудване за монтаж

За да инсталирате топъл перваз, ще са ви необходими следните спомагателни материали и инструменти:

 • различни размери адаптери;
 • пластмасови свързващи и въртящи се тръби;
 • допълнителни тръби в червено и синьо;
 • ножици;
 • перфоратор;
 • чук;
 • щипки;
 • регулируем гаечен ключ.

След като сте подготвили всички необходими материали, можете да продължите към самия процес на инсталиране.

Монтаж на отоплителни первази

Тъй като този модел има няколко вида топлоснабдяване, за да избегнете грешки при инсталирането на топъл перваз, трябва да се запознаете с цялата последователност на монтажа за всеки тип поотделно.

Инсталиране на модела за вода

На първо място, при инсталирането на този модел е необходимо да се положат тръби, като мястото на разпределителния колектор да бъде точка за докладване. Освен това се извършва следната поетапна работа:

 1. Разстоянието до цокъла се изчислява от колектора.
 2. След регулиране на тръбите, в съответствие с подходящите измервания, те се монтират в стените. Внимателно се уверете, че червената икона е отдолу, а синята отгоре.
 3. Изолирайте местоположението на модела.
 4. Профилът от ъгъла до стената е прикрепен с самонарезни винтове.
 5. Дупки за дюбели се правят от ъгъла на разстояние 15 сантиметра.
 6. Клиповете се инсталират, като се вземат предвид 40 сантиметра между тях.
 7. Конвекторите са монтирани.
 8. На тръбите са монтирани съединители.
 9. Подготвените тръби са свързани с регулируем ключ.
 10. Термоплотът е монтиран към повърхността на стената.
 11. Чрез адаптера е вграден следващият раздел.
 12. Инсталирайте следващата гофрирана секция.
 13. Конструкцията е затворена с външния капак на модела.
 14. Изолирайте целия перваз.
 15. Инсталирайте всички декоративни елементи.

И накрая, конструкцията е свързана с колектора и водата е свързана.

Инсталиране на електрическия модел

За да инсталирате електрически перваз, е необходимо предварително да вземете предвид характеристиките на всички компоненти на устройствата. Инсталационната работа се извършва по следния метод:

 1. Кутия е монтирана на разстояние 40 сантиметра от пода.
 2. Към него се подава електрическа енергия.
 3. Долната лента е поставена върху скобите.
 4. Нагревателен елемент се вкарва в долната тръба на модула.
 5. Модул се вкарва в скобите от стената на разстояние 4 милиметра.
 6. Изолирайте всички контакти.
 7. Елементите са затворени с пластмасов капак.
 8. Секциите са свързани с електрически проводници.
 9. Цокълът е покрит с капак.

След монтажа е необходимо електрическият перваз да се свърже към електрическата мрежа.

AdminAuthor на статията

Хареса ли ви статията?

Споделете с приятелите си:

Коментари (2)

 1. Джулия 27 2020 юни в 5:15

  Здравейте, аз съм от Иркутск, откъде мога да си купя топъл перваз, адреси на магазини?, Благодаря!

  Отговарям

 2. Ирина Викторовна 08 октомври 2020 г. в 18: 22ч

  Да ... топлият перваз е страхотен !! На практика дори не включвате батериите в къщата, препоръчвам го!

  Отговарям

Инсталиране на системата

Преди да продължите с монтажа на топъл перваз, е необходимо да определите колко и какъв вид материали ще са необходими. Особено трябва да помислите как ще се свърже с мрежата и колко сигурна ще бъде.
За да инсталирате системата за топъл перваз, трябва да закупите прогнозното количество специален нагревателен кабел. Състои се от меден проводник за централно отопление, изолационен слой, оплетка и друга допълнителна изолация. Той има доста висок индекс на съпротивление, така че кабелът ще се нагрее доста, когато се захранва.

Освен това ще трябва да вземете термостат. По същество това е традиционен реостат, който ще регулира напрежението, приложено към нагревателния кабел.

Поради това температурният режим в стаята ще бъде коригиран. Поради факта, че системата е доста опасна, ще бъде по-добре да се простира отделна линия към нея от щита, през която ще се осъществи връзката.

Правила за място и монтаж

 1. Топъл електрически перваз е монтиран на малка височина от подовата повърхност - трябва да е на височина 3-6 см от повърхността. В бъдеще тя ще бъде покрита с най-обикновения перваз.
 2. При инсталиране на первази, уверете се, че мебелите и другите декоративни елементи на стаята не затварят тази система, в противен случай ефективността на нейната работа няма да бъде твърде висока. Това се дължи на факта, че няма да се затопли въздухът в стаята, а мебели, които не са твърде склонни да отдават топлина на околната среда.
 3. По време на монтажа панелите се поставят строго хоризонтално. В един общ модул са поставени не повече от 17 панела, чиято обща мощност трябва да бъде не повече от 200 W. Ако за отопление на помещението са необходими повече от 17 панела, тогава всеки от подобни модули ще трябва да бъде свързан отделно в паралелна система.

За да бъде цялата конструкция възможно най-безопасна, електрически топъл цокъл е свързан чрез стабилизатор на напрежение и устройство за остатъчен ток.

Инструкции

 1. Първо, изолационна лента е залепена към стената. Трябва да се отбележи, че топлият перваз може да се монтира на всякакви повърхности - дърво, бетон, гипсокартон и т.н. Към тази лента е прикрепен профил, изработен от алуминий и направен във формата на буквата G. Между съседните профили се наблюдава разстояние от приблизително 40 см.
 2. Кога се прави, прикрепете нагревателния елемент директно. Дължината му може да бъде различна, поради което е възможно да се избере подходяща система за една конкретна стая. Уверете се, че между стената и кабела остава известно разстояние.
 3. Всички елементи, включени в системата на електрическия перваз, трябва да бъдат свързани помежду си с помощта на специален кабел, който има допълнителна силиконова изолация. Критичната температура е около 180 градуса.
 4. След като всички елементи са свързани, трябва да прикрепите защитна кутия. Когато всичко това е направено, внимателно проверете дали всичко е свързано правилно. Към цокъла се подава леко напрежение, след което остава да се изчака малко и да се усети дали температурата на въздуха в стаята се е повишила.
Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 5 на 5 )

Нагреватели

Фурни