Циркулационна помпа Grundfos ups 25-40 спецификации

Датската компания Grundfos UPS е добре известна със своите отлични показатели. Концернът Grundfos заслужено и справедливо заема първо място на световния пазар на помпено оборудване. Датската компания има над 60 години опит в проектирането и внедряването на иновативни решения в производството. Дизайнерите използват уникалната програма за избор на помпа Grundfos и уверено изтласкват европейските продукти на основните позиции на изпълнител, изпълнявайки задачи във всички области на водоснабдяването и канализацията, включително отоплителните аспекти.

От самото си създаване компанията предлага решения и оборудване, които далеч надхвърлят времето си. Водещото място на пиедестала ни позволява да наречем компанията Grundfos създател на тенденции в проектирането и производството на помпено оборудване. Основната концептуална задача на Grundfos е да научи дизайнери, строители и клиенти да избират помпено оборудване, като вземат предвид повишаването на енергийната ефективност на задачата.

Основното предимство на мокрия ротор е абсолютно тиха работа, въпреки непрекъснатото натоварване. Жителите на селски къщи и частния сектор оцениха иновациите на датската компания, помпата grundfos изведе възможностите на отоплителната система на ново качествено ниво, увеличавайки многократно нейната ефективност.

Въпреки по-ниските показатели за ефективност в сравнение с традиционното, отделно разположение на хидравличната част и електродвигателя, мокрият ротор на концерна grundfos заема водеща позиция по отношение на продажбите. Купувачът е готов да плати висока цена за комфорта в къщата и комфорта на близките си.

UPS помпа на Grundfos. Общ преглед

Ще започнем нашето пътешествие в света на помпите на концерна Grundfos чрез запознаване с битовата серия циркулационни помпи. През далечната 1959 г. компанията представи първата си циркулационна помпа за отопление със същото име grundfos. Всички модели от серията се използват успешно в системата за принудително отопление на частни къщи. Специално място в серията заемат изпитаните по време UPS помпи.

Всяка UPS помпа на Grundfos е снабдена с тристепенен превключвател, който позволява да бъде по-точно съобразена с хидравличните параметри на системата. Помпата се произвежда в две версии с различни честоти от 50 Hz за Русия и от 60 Hz за европейските потребители. Серията се използва както в отворени, така и в затворени отоплителни системи.

Структурно UPS помпите са направени по технологията "мокър ротор", с една дума, хидравличната част на помпата и мотора са едно цяло. При този дизайн роторът е напълно запечатан. Това решение освобождава от използването на механично уплътнение, вместо това се използват само чифт маслени уплътнения. Освен това помпата няма работно колело за охлаждане на двигателя, а изпомпваната течност го предпазва от прегряване, действа и като смазващ елемент за лагерите.

UPS помпа на Grundfos

UPS помпата Grundfos циркулира отоплителната среда в отоплителни и климатични системи. Специалното производство на помпи, изработени от бронз и дори от неръждаема стомана, решава проблема с използването им при водоснабдяване с топла вода.

В момента помпата на Grundfos UPS има 28 артикула. Това разнообразие се обяснява с необходимостта от по-точен избор на помпата в съвременните отоплителни системи. Въпреки изобилието от имена, всички модели са лесни за запомняне, достатъчно е само да запомните маркировката.

Маркировка на помпата на Grundfos UPS:

UPS помпа на Grundfos
Помислете за циркулационна помпа, като използвате примера на помпа Grundfos UPS 25-40:

 • Up - обозначение на оборудване като циркулационна помпа;
 • S - помпено оборудване с превключвател на скоростта;
 • 25 - диаметър на тръбата, mm. (има помпи за 25,32 и 40 мм);
 • 40 - най-високият показател за налягане, dm (40 dm = 4 m) - при третата скорост.

Освен това можете да запомните, че има помпи с индекс "F", например помпата на Grundfos UPS 40-100 F, този индекс "F" означава фланцовото свързване на помпата към тръбата. Освен това има помпи с монтажна дължина 130 mm, тогава обозначението съдържа такава маркировка UPS 25-40 130.

Помпи с дължина 130 мм се използват най-често в затворени пространства като окачени котли.

Оборудване с фланцова връзка, поради малкия размер на помпата, се използва в изолирани случаи за тръба от 40 мм. По принцип се използват стандартни помпи с монтажна дължина 180 mm и с присъединителни гайки за тръба от 25 mm. - гайки един и половина инча G1 1/2 ″, за тръба 32 мм. гайки два инча G2 ″.

Струва си да се отбележи, че производителят оборудва UPS помпи с гайки, което до голяма степен освобождава купувача от възможни недоразумения, като например закупуване на гайки с неподходящи размери. Напоследък бяха направени допълнения в корпуса на помпата grundfos - има „провисвания“, за тях е удобно да държат помпата с ключ.

UPS помпа на Grundfos с буква „A“

Специален модел е UPS помпата на Grundfos с буквата „A“, всъщност тя е хибрид на циркулационна помпа, комбинирана с въздушен сепаратор. Моделът ви позволява успешно да отделите съдържащия се във водата въздух и да го отстраните с помощта на отдушник.

Помпата е инсталирана по протежение на потока на водата отдолу нагоре. Моля, обърнете внимание, че самият отдушник не е включен в комплекта за доставка на помпите и се продава като аксесоар. Вентилационният отвор е монтиран чрез завинтване, като за това корпусът е снабден с вътрешна резба Rp 3/8 “.

UPS помпа на Grundfos, избор. Таблица за подбор.

Ако искаме да изберем правилната циркулационна помпа на Grundfos UPS, първо трябва да вземем решение за такива характеристики като напор = H в метри и дебит = Q в кубични метри. След това трябва да изчислите колко топлина ще е необходима за отопление на вашия район.

За това първоначално се избира котел с капацитет въз основа на параметрите на къщата. Изчисляването не е лесно, ще ви трябва размерът на площта, ще трябва да вземете предвид броя на радиаторите в системата, да вземете предвид изолацията на къщата, да вземете решение за инсталирането на прозорци, височината на тавани и така нататък и т.н. Съветваме ви, че изчислението е най-добре да бъде оставено на милостта на специалисти и опитни монтажници.

В резултат на изчисленията ще получим желаните стойности, с помощта на тях, според графиките на хидравличните криви, избираме помпата. Но за простота можете да използвате таблицата за избор на помпа в зависимост от площта на къщата. В допълнение, както знаем, помпата на UPS на Grundfos има три скорости, с които ще адаптираме помпата към нашата система.

Отопляема площ (м2)Производителност (м3 / час)Марки UPS на Grundfos
80 – 2400,5 до 2,5UPS 25 - 40
100 – 2650,5 до 2,5UPS 32 - 40
140 – 2700,5 до 2,7UPS 25 - 60
165 – 3100,5 до 2,7UPS 32 - 60

Както можете да видите от горната таблица, за собственика на двуетажна къща с площ 100-265 м2 се препоръчва помпа Grundfos UPS 32/40 или UPS 32/60 за отопление в присъствието на вода отопляеми подове. Решението да се консултирате с вашите монтажници на отоплителната система е добре дошло, те познават вашата система по-точно и въз основа на опита ще предложат най-добрия размер на помпата grundfos. Можете също да изберете UPS помпа въз основа на известната мощност на котела от таблицата по-долу:

UPS помпа на Grundfos

По този въпрос правилото не работи - колкото по-мощна, толкова по-добре, тъй като извънгабаритна помпа по отношение на хидравличните показатели, първо, консумира повече електроенергия, което води до ниска енергийна ефективност. На второ място, тръбната система може да създава шум, доставяйки значителен дискомфорт на вашето домакинство. Във видеото легендарната помпа Grundfos UPS 25-40 180.

Циркулационна помпа Grundfos UPS 25-60

Предназначение:

Циркулационните помпи на Grundfos UPS серия 100 са роторни и защитени статорни помпи без вложка с вграден дизайн, без уплътнения на уплътненията, необслужвани и оборудвани с противоположни връзки със същия номинален отвор.В зависимост от размера, помпите се доставят както с резбови тръбни връзки, така и със свързващи фланци за свързване към тръбопровода. Фланцовите помпи са оборудвани с комбинирани фланци с размери PN 6 и PN 10. Помпата, електродвигателят и системата за контрол на мощността образуват едно цяло, всички елементи на които са оптимално съчетани помежду си. Преградата между камерата с ротора и намотката на статора е защитен екран, получен чрез метода на дълбоко изтегляне, за запечатване на който се използват само две неподвижни уплътнения, едната от които е монтирана в корпуса, а другата е на вентилационната пробка. . Въздушните помпи са оборудвани с въздушен сепаратор, вграден в корпуса, който трябва да бъде снабден от клиента с бързодействащ вентилационен клапан с поплавък, за да може непрекъснато да продухва въздуха от помпата и системата. За изпомпване на течности с високо съдържание на кислород, както и за системи за подово отопление или охлаждащи системи се използват помпи с бронзов корпус.

Лагери, връзки, минимална глава Носещ материал - металокерамика. Той осигурява висока твърдост, високо качество на повърхността и устойчивост на корозия, гарантирайки почти безшумна работа и дълъг живот на помпата. Чрез отворите в вала на помпата уловеният въздух бързо се отстранява от кухината на защитния щит. Специалните лагери на помпата против блокиране на вала на UPS серия 100 надеждно елиминират риска от захващане, дори при малки помпи. В допълнение, електронен усилвател на въртящ момент оптимизира стартовите характеристики на помпи като UPS 25-30, UPS 25-30A и UPS 32-30. Резьбова накрайник ISO 228 / I за тръбна резба DIN 2999. Комбиниран фланец за контрафланца PN 6 до DIN 2531 и PN 10 до DIN 2533. Минималната глава, която трябва да се поддържа в смукателния отвор на помпата при дадена температура на средата, е от масата. Възможни опции за монтаж на циркулационни помпи от серия Grundfos 100 Всички циркулационни помпи от серия UPS 100 с двигатели, оборудвани със защитен статор, трябва да бъдат монтирани с вала на помпата в хоризонтално положение. Монтажът във вертикални тръби трябва да се предпочита. Те могат да работят само във вертикални тръбопроводи с посока на потока отдолу нагоре. Положение на клемната кутия Главата на помпата, с монтираната клемна кутия, може да се върти след отстраняване на фиксиращите винтове. Следователно, в зависимост от условията на монтаж, позицията на клемната кутия може да бъде променена. За помпи, оборудвани с двигатели IP 44, клемната кутия може да се монтира във всяко положение. За помпи, оборудвани с двигатели от клас на защита IP 42, не е допустимо клемната кутия да е отдолу, когато инсталирате помпата. Средна и околна температура на Grundfos UPS Series 100 помпи За да се избегне образуването на кондензна вода, помпата винаги трябва да работи при температура на околната среда, по-ниска от температурата на работната течност (вода). Сертификат за съответствие Помпите отговарят на изискванията на следните директиви на ЕИО за машиностроене, електромагнитна съвместимост и оборудване за ниско напрежение; EN 292, EN 50081-1, EN 50 082-2, EN 60 335-1, EN 60 335-2-51. Задвижване Циркулационните помпи от серията UPS 100 на Grundfos са оборудвани с 2 или 4-полюсен асинхронен двигател с катерица Дизайнът на електродвигателя с така наречения "мокър ротор". Електродвигателите могат да имат еднофазна или трифазна връзка към мрежата. Помпите тип UPS с електрически двигател, свързан към еднофазна мрежа, имат 3 степени на скорост, а помпите, свързани към трифазна мрежа, имат 2 степени. UP помпите работят само с една скорост.Превключване на скоростта С потопяеми помпи Grundfos UPS от серия 100, степента на скоростта може да бъде променена на съответната степен на скорост с помощта на много лесен за управление превключвател на скоростта, който е монтиран външно на клемната кутия на двигателя. Защита на двигателя на помпата Намотките на двигателя на повечето помпи на Grundfos UPS Series 100 са проектирани да издържат на блокиращи токове, така че не е необходима защита на двигателя. По-мощните електродвигатели, свързани към еднофазна мрежа, са оборудвани с вградени термични контакти. Мощните двигатели, свързани към трифазна мрежа, трябва да бъдат оборудвани с прекъсвач. Молим ви да изберете подходящия тип защита на двигателя в съответствие с параметрите на електрическото оборудване на помпата.

Основните области на приложение на помпите:

 • В отоплителни системи, климатици, промишлени инсталации за:
 • двутръбни системи;
 • еднотръбни системи;
 • системи за подово отопление;
 • първи контур или кръг на котел;
 • въздушен нагревател или нагревателна верига за възстановяване на топлината;
 • верига на акумулатора.
 • В инсталации с отоплителна мощност над 50 kW и променлив дебит се препоръчва да се използват помпи UPE с автоматично регулиране или с външна система за контрол на скоростта във функцията за консумация на вода!

Предимства на циркулационната помпа Grundfos UPS серия 100:

 • Оптимален дизайн на помпата и двигателя:
 • подобрена ефективност;
 • икономичен режим на работа.
 • Клемна кутия с клас на защита IP 44 с лесен за работа превключвател за превключване на скоростта и пружинни контакти:
 • може да се използва във влажна среда;
 • настройката е лесна за извършване в затъмнени помещения;
 • просто свързване на електрическо оборудване.
 • Електронно усилване на въртящия момент (UPS 25-30):
 • надеждно рестартиране дори на блокирана помпа.
 • ABW (антиблокиращ вал):
 • надеждно стартиране на помпата дори при изпомпване на твърда вода с високо съдържание на калциеви соли;
 • бързо отстраняване на въздуха от вътрешната кухина на защитния щит на ротора.
 • Монолитен щит на ротора от неръждаема стомана:
 • няма нужда от уплътнения.
 • Електродвигателят е подходящ за работа на помпа в студена вода (помпи с електродвигатели с клас на защита IP 42):
 • няма нужда от специални конструкции за изпомпване на студена вода.
 • Дюзите на помпата са оборудвани с елементи за свързване към тръбопровода:
 • надеждно закрепване по време на монтажа.

Работни течности:

 • Качество на топла вода VDI 2035.
 • Чисти, течни, неагресивни и неексплозивни среди без минерални масла, твърди или дълги влакнести включвания.
 • Течности с вискозитет (кинематичен вискозитет) до 10 mm ^ s.
 • Етиленгликол с концентрация до 40%.

Grundfos подобрява спецификациите на помпата

Техническите данни за UPS помпата на grundfos са представени в каталога в раздела за документация. По-долу предлагаме да разгледаме обобщеното поле на хидравличните характеристики.

Обобщаващо поле на хидравличните характеристики на помпата GRUNDFOS UPS

Искаме да дадем доста тривиален съвет, че е по-добре да закупите помпа за UPS на Grundfos в специализиран магазин от оторизиран дилър. На пазарите има много фалшификати, където grundfos могат лесно да бъдат объркани с нискокачествени производители. Фалшификатите на UPS помпите на Grundfos са неразличими за неспециалисти, така че бъдете предпазливи и не си падайте по триковете на мошениците. Видеото подчертава типичните разлики между оригинала и фалшификата:

Grundfos се грижи не само за популяризиране на продукти на пазара чрез разширяване на дилърската мрежа, но и създава условия за гаранционна поддръжка. При закупуване на помпа за UPS на Grundfos, клиентът винаги може да разчита на техническа поддръжка.

Обобщаване

Датчаните са поставили висока тенденция в качеството, помпата Grundfos е в челните редици на пиедестала в продължение на много години.Обхватът на оборудването на Grundfos е изключително широк. Днес изследвахме UPS за битова помпа, инсталиран с цел да се увеличи дебитът на охлаждащата течност и по-бързо подаване на гореща среда към отоплителните радиатори.

Не забравяйте обаче за оптималното съотношение на скоростта на охлаждащата течност и диаметъра на тръбопроводната система. Високата скорост ще предизвика бръмчене, недостатъчна скорост, замразява домакинството ви. Ако не сте сигурни, че можете да изберете правилната помпа grundfos, по-добре е да използвате помощта на специалист.

В допълнение, помпеното оборудване на grundfos се използва ефективно при организирането на водоснабдяване с топла вода. Помпата Grundfos ще се превърне в незаменим инструмент при монтажа на системи за подово отопление с вода. Помпите на Grundfos често могат да бъдат намерени като част от готовото котелно оборудване; Газовите котли BAXI са отличен пример. Трудно е да си представим функционирането на централните климатични и вентилационни системи без помпа Grundfos.

Като съвет, добавяме, е по-добре да свържете двуконтурен котел с помощта на помпа Grundfos Alpha. Търсенето на помпи Grundfos Alpha нараства силно по време на монтажните дейности за монтаж на подово отопление. Домакински серия Grundfos UPS, по-малко мощна, циркулационната помпа избутва водния стълб само на 80 метра. За по-високи нужди има гамата Grundfos MAGNA 3.

Циркулационна помпа за отоплителни системи и системи за топла вода UPS 25-40 Grundfos

Циркулационна помпа - най-важният елемент на отоплителна система или водоснабдяване с топла вода. Той принуждава течността да циркулира в затворен цикъл, което увеличава преноса на топлина в отоплителната система. Помпата също така ви позволява да поддържате постоянна температура на водата в системата за подаване на топла вода.Помпата работи непрекъснато, поради което се налагат много високи изисквания към нея - простота и надеждност, ниска консумация на енергия, безшумност. Циркулационни помпи на UPS на Grundfos осигуряват циркулация на водата в отоплителни и водоснабдителни системи, подови отоплителни системи. Те са с малки размери и тегло, работят почти безшумно и консумират малко електричество. В приложението, помпите Grundfos UPS 100 са удобни с това, че в зависимост от необходимостта, използвайки прост и удобен превключвател, можете да зададете необходимата скорост на двигателя (3 скорости).

UPS устройство за помпа Grundfos

1. Подобрено тяло. Изработени от чугун. 2. Работно колело. Изработен от термоустойчив композитен материал (подсилен със стъклени влакна полиетерсулфон). Устойчив на корозия. 3. Ротор. По време на работа той е в изпомпваната течност. Затворена в тънкостенна феритна обвивка от неръждаема стомана, за да се намали намаляването на магнитния поток. Намалява вероятността от задръстване при въртене в роторната втулка. 4. Уплътнително уплътнение. Изработен от EPDM гума. Осигурява надеждно уплътнение на кръстовището на помпената част и корпуса на двигателя. При повторно сглобяване на помпата не е необходимо да сменяте уплътнението. 5. Лагери. Материал - керамика (алуминиев оксид). Осигуряват трайност и тиха работа благодарение на висока твърдост и нисък коефициент на линейно разширение на керамиката. 6. Кутия за лепило. За закрепване на проводниците в кутията за лепило се използват удобни пружинни скоби, които улесняват електрическата инсталация. Кабелната втулка е снабдена с уплътнение и устройство за облекчаване на деформациите.Удобно превключване на скоростта благодарение на специалната конструкция на превключвателя, дори ако помпата е инсталирана на труднодостъпно място. 7. Уплътнение на гърлото. Намалява хлабината между корпуса и работното колело, което намалява течовете.Изработена от неръждаема стомана, която елиминира корозията на уплътненията. 8. Лагерна плоча. Изработен от неръждаема стомана. Твърдата конструкция на плочата удължава живота на лагерите. Осигурява подравняването на ротора и корпуса. 9. Вал. Изработен от керамика (алуминиев оксид). Конструкцията на кухия вал подпомага бързото отвеждане на въздуха от помпата по време на пускане и ефективно охлаждане на ротора. Пръстеновидните жлебове в точките на свързване на вала и лагера изключват образуването на скала в лагерните възли. Възвратен клапан (гумена топка) вътре в шахтата предотвратява изтичането на струя течност под високо налягане при отвиване на винтовата тапа. 10. Втулка на ротора. Материал - феритна неръждаема стомана. Гладката повърхност минимизира загубите от триене. Изработен чрез дълбоко изтегляне, той осигурява перфектна плътност и здравина поради липсата на заварени шевове. Минимално намаляване на магнитния поток между ротора и статора поради ниската дебелина на стената на облицовката и специалния материал. Тънките стени на роторната втулка допринасят за ефективното охлаждане на електродвигателя. 11. Статор. Намотките на двигателя са устойчиви на блокиращ ток, така че не се изисква допълнителна защита на двигателя. 12. Корпус на двигателя. За по-лесен монтаж е възможно корпусът да се монтира с лепяща кутия в една от четирите позиции. За поддръжка двигателят може да бъде свален, без да се изважда помпата от системата. 13. Винтова тапа. Развива се при стартиране за отстраняване на въздуха от помпата.
Технически характеристики на циркулационната помпа Grundfos UPS 25-40

Номер на модела96281375
Максимална глава4 м
Материал на тялотоизлято желязо
Честотна лента2,9 куб. См м / час
Максимално работно налягане10 бара
Работни часове3 скорости
Мрежово напрежение1 x 230 V
Минимална консумация на енергия25 вата
Максимална консумация на енергия45 вата
Качество на водатачисти
Допустима температура на изпомпваната течностот 2 ° C до 110 ° C
Тип ротор"мокър"
Връзка1″
Инсталиране на помпатахоризонтална
Дължина на монтиране180 мм
Клас на защитаIP 44
Теглото2,8 кг

Описание UPS 25/40 е малка по размер циркулационна помпа с практически безшумна работа и икономична консумация на енергия.

Помпата със статорно изолиран ротор и електродвигател образува единица без уплътнения на вала. Работното колело, направено от топлоустойчив композитен материал, придава на агрегата антикорозионна устойчивост. Намотките на електродвигателя са устойчиви на блокиращ ток, така че не се нуждае от допълнителна защита. За улеснение на поддръжката двигателят може да се свали, без да се изважда помпата от системата.

Отличителни черти:

 • широка гама от параметри;
 • висока ефективност;
 • ниско ниво на шум;
 • проста електрическа връзка;
 • висококачествени материали;
 • дълъг експлоатационен живот.

Ползи Удобен превключвател на клемната кутия на помпата може да се използва за задаване на необходимата скорост на двигателя (3 фиксирани скорости).

Керамичната лагерна система осигурява трайност и безшумност на помпата поради високата твърдост и ниския коефициент на линейно разширение на керамиката.

В зависимост от нивото на автоматизация, циркулационната помпа може да работи непрекъснато, на таймер или да се адаптира към текущите нужди на системата.

Приложение Циркулационна помпа UPS 25/40 Използва се за циркулация на вода в отоплителни и водоснабдителни системи, както и в подови отоплителни системи.

Изпомпана среда Помпата се справя с чисти, не вискозни и корозивни течности, които не съдържат твърди вещества или влакна.

Оперативни ограничения

 • максимален кинематичен вискозитет на изпомпваната вода - 1 mm2 / s (1 cSt) при 20 ° С
 • температурен диапазон на изпомпваната течност - от -25 ° С до + 110 ° С

Примери за изчисляване на мощността и избор на UPS за циркулационни помпи

Нека изчислим няколко опции за помпи:

Grundfos Alpha2 L 32-60UPS 32-60 на GrundfosWilo Star RS15 / 6-130UNIPUMP UPC32-60

Ние вярваме, че сме изправени пред задачата да изберем комплекти за две опции за автономно време на работа: 6-8 и 14-16 часа с непрекъсната работа на помпата.

Модел на помпатаМакс. мощностКлас на енергийна ефективностСтартова мощностЗапас от 20%Мин. UPS мощност за защита на помпата
Grundfos Alpha2 L 32-6045 ватаA45 W * 1,3 = 59 W59 W * 1,2 = 71 W500 VA / 300 W
UPS 32-60 на Grundfos60 ватаБ.60 W * 5 = 300 W300 W * 1,2 = 360 W1000 VA / 600-800 W
Wilo Star RS15 / 6-13084 ватаБ.84 W * 5 = 420 W420 W * 1,2 = 504 W1000 VA / 600-800 W
UNIPUMP UPC32-60100 ватаНеизвестно100 W * 5 = 500 W500 W * 1,2 = 600 W1000 VA / 600-800 W

За помпата Grundfos Alpha2 L 32-60 (45 W) от нашата гама могат да се предложат следните опции за непрекъсваеми захранвания:

Eltena Intelligent 500LT2 500 VA / 300 W Line-Interactive
13 225 РУБЛИ
SVEN RT-500 500 VA / 300 W Line-Interactive
7 910 рубли
East Home 300 или East Home 300W 300 VA / 300 W Line-Interactive
8 319 R
Всички UPS работят с една външна батерия. Живот на батерията с капацитет на батерията 33 Ah - 7 часа
,
65 Ah - 14 часа
.

Опции за непрекъсваемо захранване за помпи Grundfos UPS 32-60 (60 W), Wilo Star RS15 / 6-130 (84 W) и UNIPUMP UPC32-60 (100 W):

Име на UPSUPS 32-60 (60 W) на Grundfos
Количество * капацитет на батерията Време за автономност
Wilo Star RS15 / 6-130 (84 W)
Количество * капацитет на батерията Време за автономност
UNIPUMP UPC 32-60 (100W)
Количество * капацитет на батерията Време за автономност
East Home 600 или East Home 600W 600 VA / 600 W Line-Interactive
11 646 рубли
1 компютър. * 40 Ah 6 часа 20 минути1 компютър. * 65 Ah 7 часа 20 минути1 компютър. * 75 Ah 7 часа 10 минути
1 компютър. * 100 Ah 16 часа1 компютър. * 135 Ah 15 часа 20 минути1 компютър. * 150 Ah 14 часа 30 минути
Eltena Intelligent 1000LT2 1000 VA / 600 W Line-Interactive
19 197 рубли
2 бр. * 28 Ah 9 часа2 бр. * 28 Ah 6 часа 10 минути2 бр. * 33 Ah 6 часа 10 минути
2 бр. * 45 Ah 14 часа 30 минути2 бр. * 65 Ah 14 часа 50 минути2 бр. * 75 Ah 14 часа 30 минути
Helior Sigma 1 KSL-12V 1000 VA / 800 W On-Line
19 678 рубли
1 компютър. * 38 Ah 7 часа1 компютър. * 55 Ah 7 часа 10 минути1 компютър. * 65 Ah 7 часа 10 минути
1 компютър. * 75 Ah 14 часа1 компютър. * 120 Ah 15 часа 40 минути1 компютър. * 150 Ah 16 часа 50 минути
Powerman Online 1000 Plus 1000 VA / 800 W онлайн
17 816 РУБЛИ
2 бр. * 20 Ah 7 часа 20 минути2 бр. * 28 Ah 7 часа 20 минути2 бр. * 33 Ah 7 часа 20 минути
2 бр. * 38 Ah 14 часа2 бр. * 55 Ah 14 часа 20 минути2 бр. * 65 Ah 14 часа 30 минути
East EA900Pro-H 1kVA 1000 VA / 800 W On-Line
16 391 R
3 бр. * 27 Ah 9 часа
3 бр. * 27 Ah 15 часа3 бр. * 38 Ah 15 часа3 бр. * 42 Ah 14 часа

Таблиците показват блокове за непрекъсваемо захранване за помпи, които са се доказали добре в отзивите на клиентите и които постоянно поддържаме на склад.

Сега остава да решим кой вариант е най-приемлив. Има смисъл да се вземе предвид продължителността на гаранционния период, наличието на сервизни центрове във вашия регион, наличието на място в котелното помещение за инсталиране на UPS и батерията, разходите за предложените комплекти оборудване. Е, и накрая харесвам / не харесвам.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни