Как да ремонтирате отоплителна система в частна къща със собствените си ръце

Ниско налягане в отоплителната система на частна къща

Причините

Частна къща отоплителна система

включва такива
котелно оборудване,
като газов котел за отопление (твърдо гориво, дизел или електрически),
отоплителен колектор
, циркулационни помпи, разширителен резервоар, тръбопроводи и
алуминиеви отоплителни радиатори,
стомана, чугун или биметал. Също така системата може да включва бойлер (бойлер).

Ако всеки елемент от системата е правилно избран и правилно инсталиран, не би трябвало да има проблеми и прекъсвания в работата, но понякога, например след дълъг престой, намалено налягане в отоплителната система.

Това се дължи на факта, че в системата има въздух, който постепенно излиза през автоматични вентилационни отвори или при ръчно обезвъздушаване на радиаторите. Затова отначало
система за отопление на частна къща
може да изисква често презареждане.

Ако от стартирането му е изминал повече от месец отоплителна система на частна къща,

все същото
налягането в отоплителната система пада
, причината може да е в разширителния резервоар или по-скоро в неправилното изчисляване на неговия обем. Тогава предпазният клапан освобождава водата и налягането намалява, когато се охлади.

Ако всичко е нормално с разширителния резервоар, причината е изтичане на системата. Това може да се дължи на факта, че когато монтаж на отопление в къщата,

не обърна достатъчно внимание на пускането в експлоатация, или някъде има теч.

Ако котел за отопление

и помпата работи, но няма циркулация на охлаждащата течност в системата, необходимо е да се провери
радиатори за отопление на дома,
може би се провежда излъчване. Често причината е затворени кранове. След това трябва да почистите филтрите. Обикновено тези действия са гарантирани на 90%
система за отопление на частна къща
ще работи.

Но ако всички горепосочени действия не помогнаха, най-добре е да се свържете със специалистите, които ще проведат ремонт на отоплителната система

бързо и ефективно, извършва диагностика и пускане в експлоатация на отоплително оборудване.

Подмяна на верижните тръби

В случаите, когато се регистрират течове на тръби или радиатори, те трябва да бъдат напълно заменени с нови. Желателно е не само за проблемната зона, но и за целия контур, тъй като проблемът е системен и след известно време може да възникне в друга част. Ремонтът на отоплителни системи на селска къща с подмяна на радиатори изисква проектирането на окабеляваща система. Процедурата включва демонтаж на стари конструкции и монтаж на нови и се извършва с помощта на специално оборудване и инструменти.

Ремонт на отоплителни тръби

Да се система за отопление на страната
работеше като часовник, осигурявайки нормално ниво на отопление и водоснабдяване, е необходимо по време на инсталационния процес да се обърне максимално внимание на проектирането, монтажа и подбора на системните елементи, особено тръбите. Често, за да спестят пари, собствениците инсталират пластмасови тръби, тъй като те са по-евтини от медните, но за съжаление не се оправдават и се провалят много по-рано. Следователно е необходимо да се извърши
ремонт на тръби.
Слабото място на пластмасовите тръби са връзките, така че в никакъв случай те не трябва да бъдат скрити в стените. Изключението е медни тръби за отопление.

И така, открит е теч - няма значение дали е водопровод или отоплителна тръба, какво трябва да се направи:

 1. Изключете го от водопровода (отоплението) - добре е, когато е монтиран система за отопление на страната,
  осигурен е колектор, тогава няма да се налага да жертвате комфорта, особено през зимата, и да изключвате цялата система.
 2. Ако фитингите са причина за теча, достатъчно е да ги замените с нови, но ако тръбата се спука, ще трябва да се инсталира отново, тъй като ремонт на пластмасова тръба
  безполезен е в отоплителните и водоснабдителните системи - поради високото налягане, той отново ще изтече. Като алтернатива можете да изрежете повреденото парче и да заварявате ново, но тъй като то е пластмасово, няма гаранция, че фугите няма да започнат да текат с течение на времето.
 3. Ремонт на тръби
  изработени от пластмаса най-често включва тяхното демонтиране, поради което е по-добре да се инсталира незабавно
  медни тръби за отопление,
  поне в тази област. С помощта на адаптери те могат да се комбинират с пластмаса и
  споявани медни тръби
  е запечатан и няма да се счупи дори по време на скокове на налягането. Освен това те могат да бъдат скрити в стената, за разлика от пластмасовите.
 4. След ремонт на отоплителни тръби
  ще се извърши, е необходимо да включите системата, но не давайте веднага голямо налягане, първо проверете надеждността на връзките и след това диагностицирайте системата.

Ремонт на отоплителни тръби в частна къща

можете да го направите сами, ако имате умения, но е по-добре да се свържете със специалисти, за предпочитане тези, с които е монтиран
крайградска отоплителна система.
Те ще извършат целия набор от работи много по-бързо и по-добре, както и ще проверят и регулират нормалната работа на отоплителното оборудване.

Ремонт на котелно помещение в частна къща, ремонт на отопление в страната, подмяна на водоснабдяването от кладенец, монтаж на баня в частна къща, ремонт на автоматизация на управлението на помпата.

Висококачествен ремонт на отопление на дома

Ремонт на тръби:
 • металопластикови тръби;
 • полипропиленови тръби;
 • метал за заваряване;
 • метал върху конеца;
 • медни тръби;
 • изработени от неръждаема стомана;
 • излято желязо;
 • всякакъв вид омрежен полиетилен.
Подмяна на отоплителния котел:
 • газ
 • дизел
 • електрически
 • изгаряне на дърва
 • твърдо гориво
 • пелети

Ремонт на котли за отоплителни системи у дома

Направи си сам ремонт на отоплителни котли изисква специални знания, опит и умения. Освен това няма да е възможно да се направи без специализирани инструменти и оборудване. Необходимостта от подобни събития може да бъде причинена от различни причини. Така че, в някои случаи говорим за леки повреди или обикновена превантивна работа, в други ремонтът на котлите за отопление на дома е свързан с елиминирането на последствията от различни аварии.

Много в този случай зависи от собственика на жилището. Ако той не пренебрегва превантивните мерки, извършва редовен преглед и поддръжка на оборудването, както със собствените си ръце, така и с участието на квалифицирани специалисти, тогава едва ли ще са необходими сериозни ремонти. Друг е въпросът дали системата работи без подходящо внимание и грижи. С течение на времето такова пренебрегване на нейните интереси от страна на собственика ще доведе до появата на много проблеми, така че е наложително да се полагат дължимите грижи и внимание към отоплителната система на вашия дом. В този случай почти сигурно ще можете да се ограничите до дребни превантивни ремонти, които можете да направите сами.

Поддръжката на отоплителната система включва:

 • правилна настройка на котела;
 • подготовка на оборудване за отоплителния сезон;
 • проверка на сензори;
 • проверка на работата на автоматизацията на оборудването;
 • идентифициране на причините за повреда на котела.

Разбира се, ако поради една или друга причина е необходимо да се извърши по-сериозен ремонт на отоплителни котли, тогава ще трябва да привлечете специалисти с квалификация и опит, тъй като, извършвайки ремонти със собствените си ръце без подходящи знания, вие може допълнително да влоши всичко.

Много е важно да се разбере, че на съвременния пазар има огромно разнообразие от различно оборудване.Следователно, когато става въпрос за ремонт на отоплителни котли с подмяна на части и възли, могат да възникнат допълнителни трудности при тяхното търсене. Ето защо експертите съветват своевременно да извършват цялата превантивна работа. Тогава ще бъде възможно да поръчате необходимите компоненти предварително, без да чакате окончателно да се повредят.

Спешни водопроводни услуги

Специализацията на нашата компания е предоставянето на висококачествени ВиК услуги с отлично обслужване и задължителна гаранция за извършената работа. В продължение на много години извършваме ВиК работи с всякаква сложност както в апартаменти, така и в частния сектор. Разполагаме с екип от висококвалифицирани водопроводчици с богат опит в бранша. Работейки в продължение на десет години, ние се научихме да намираме правилното решение дори в най-трудните ситуации.

Ние предлагаме следните водопроводни услуги за нашите клиенти:

 • Монтаж и демонтаж на ВиК системи
 • Монтаж на всякакво ВиК оборудване (монтаж на мивка, монтаж на смесител в банята, монтаж на смесител в кухнята, монтаж на тоалетна чиния, монтаж на бани, монтаж на душ кабина и др.)
 • Монтаж и свързване на домакински уреди (пералня, съдомиялна машина, бойлер и др.).
 • Ремонт на ВиК оборудване.
 • Подмяна на водопроводни тръби в апартамента.
 • Обаждане на водопроводчик денонощно Москва и региона.

Основните принципи на работа на водопроводчик от нашата организация

Основният принцип на нашата работа Е индивидуален подход към всеки, защото ние ценим нашите клиенти. Специалистите на нашата компания работят само с най-новото оборудване и използват висококачествени материали. Уверени сме, че само опитен, непрекъснато усъвършенстващ се майстор е в състояние да поеме изцяло отговорността за извършената работа и да гарантира високо качество.

Работим директно с клиенти и затова имаме най-благоприятните условия и за двете страни. За санитарните работи се прилага гъвкава система от отстъпки. За всеки потенциален клиент ние предоставяме безплатна консултация относно избора на материали и информираме по други въпроси от интерес.

Даваме гаранция на всеки клиент ... Благодарение на това можете да сте сигурни, че нашият екип от специалисти извършва водопроводни работи на високо ниво и за кратък период от време.

Отопление на частни къщи в детайли по цена

 • Отопление 100 м² Цената на работата е 49 500 рубли.
 • Отопление 150 м² Цената на работата е 52 500 рубли.
 • Отопление 200 м² Цената на работата е 72 500 рубли.
 • Отопление 250 м² Цената на работата е 87 500 рубли.

Отопление 100 м²

Цената на работатаот 49 500 рубли
Разходи за оборудванеот 120 000 рубли

Отопление 100 м²
Отопление 150 м²

Цената на работатаот 52 500 рубли
Разходи за оборудванеот 200 000 рубли

Отопление 150 м²
Отопление 200 м²

Цената на работатаот 72 500 рубли
Разходи за оборудванеот 250 000 рубли

Отопление 200 м²
Отопление 250 м²

Цената на работатаот 87 500 рубли
Разходи за оборудванеот 300 000 рубли

Отопление 250 м²
Изчисляване на разходите за отопление

Разходи за ремонт на отоплителна система

Разходи за инсталация на водоснабдяване

Инженерни системи: отопление на водоснабдяване:

 1. Подмяна на отоплителната система в частна къща Подмяната на отоплителната система в частна къща, като правило, започва с избора и изчисляването на капацитета на отоплителното оборудване, включително изчисляването на необходимия брой отоплителни радиатори. В същото време вземаме предвид както приоритетните видове горива за определен регион, така и отопляемата площ. Това е от изпълнението ...
 2. Ремонт на котелно помещение в частна къща Под думата "котелно помещение" се разбира съвкупност от оборудване и цялото техническо оборудване, което осигурява жилищно пространство с отопление и водоснабдяване; и отделна стая в къщата, или сграда, където се намира цялото това отоплително оборудване. Обикновено се инсталира отделно котелно помещение, ако няма възможност за свързване ...
 3. Разпределение на отоплението в частна къща При решаването на проблема с отоплението на жилища има много комбинации от изграждане на система за подаване и отвеждане на отоплителния агент. Всяко разпределение на отопление в частна къща може да бъде класифицирано според няколко критерия.Предлагаме да разберем нюансите на подреждането и функционирането на възможните опции. Разбиране на принципите на дизайна, плюсове ...
 4. Монтаж на радиатори в частна къща Монтаж на радиатори в частна къща Монтаж на отопление у дома, както показва нашият практически опит, е сложен процес, в който няма дреболии. Не е достатъчно просто да инсталирате модерна котелна централа и да се надявате на значителни подобрения. Важен етап от подобряването на отоплителната система е инсталирането на ...
 5. Отопление в частна къща с газ Отоплението на газ за частна къща е много изгодна опция по отношение на възвръщаемостта на инвестицията на отоплителната система. Природният газ, ако е свързан с къщата, ще струва малко по-малко от електричеството, което спестява гориво. В допълнение, коминът за отопление на газ е много по-прост, ...
 6. Услуги за подмяна на котел в частна къща Избор, доставка на руски и чуждестранни отоплителни котли за подмяна на стари уреди. Подмяна на газови, дизелови, електрически, отоплителни котли на твърдо гориво с нов апарат. Доставка на отоплителен котел до обекта за подмяна на старо отоплително оборудване. Подмяна на AOGV, AKGV с двуконтурен шарнирен газов котел ...
 7. Монтаж на отоплителен котел в Дома за почивка на Министерството на железниците "Березка" Монтаж на отоплителен котел Нагревателен котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 8. Монтаж на отоплителен котел в къща за почивка "Каралово" Монтаж на отоплителен котел Отоплителният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 9. Монтаж на отоплителен котел в къща за почивка Ершово Монтаж на отоплителен котел Нагревателният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 10. Монтаж на отоплителен котел в село Бузаево Монтаж на отоплителен котел Отоплителният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 11. Монтаж на отоплителен котел в село Горбуново Монтаж на отоплителен котел Отоплителният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 12. Монтаж на котел за отопление в село Волково Монтаж на котел за отопление Котелът за отопление е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 13. Монтаж на отоплителен котел в къща за почивка Огарево Монтаж на отоплителен котел Нагревателният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила.Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 14. Инсталиране на отоплителен котел в къща за почивка Ozyora Монтаж на отоплителен котел Отоплителният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 15. Монтаж на отоплителен котел в дома за почивка Pokrovskoye. Монтаж на отоплителен котел Нагревателният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 16. Монтаж на отоплителен котел в къщата за почивка Uspenskoye. Монтаж на отоплителен котел Отоплителният котел е сърцето на отоплителната система на селска къща или вила. Надеждността и безопасността на отоплителната система на селска къща или вила пряко зависи от отоплителния котел, както и от качеството на работата по инсталирането на котелно оборудване. Инсталирането на отоплителен котел включва редица работи ...
 17. Ремонт на отоплителния колектор Поръчайте услугата ► Отпътуване на инженера за диагностика тел = 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата Какво ще направи инженерът: проверка на отоплителното оборудване в котелното; диагностика на циркулационни помпи; проверка на оборудване и тръбопроводи с топловизор за топлопроводимост и др. Подмяна на отоплителния колектор Ремонт ...
 18. Котелно помещение в дървена къща Напоследък строителството на крайградска дървена къща изглежда доста примамливо. Много типични и оригинални, нестандартни проекти, богат избор от материали, от профилирани дървени трупи до залепени греди, възможност за получаване на парцел извън града .... Да не говорим за ползите от живота ...
 19. Ремонт на отопление в страната Ремонт на котелно помещение, котелно оборудване Монтаж на подмяна на отоплителни радиатори Монтаж и ремонт на отоплителни системи Ремонт на отоплителни тръби в страната Ще се радваме да ви помогнем. Нашата компания се придържа към принципа на максимална откритост за клиента, в нашите оценки винаги можете да видите подробен списък ...
 20. Отопление на ВиК канализация в дървена къща Тенденцията на дървеното крайградско строителство у нас набира скорост. В същото време недостатъчно комфортните условия на живот са неприемливи за нашите съвременници. И ако по-старото поколение се примири със сезонни затруднения и инсталирането на отопление беше ограничението за подреждането на селска дървена къща, тогава ...

Предишна публикация Вредата от пластмасовите тръби

Следващ пост Отопление лоджия

Ремонт на батерии на отоплителни системи у дома

Отоплението е определящ фактор за създаване на комфорт и безопасност на живот в определена къща или апартамент. Отоплителните системи, състоящи се от различни блокове и инсталации, помагат за осигуряване на топлина на апартаменти и къщи. Качественото изпълнение на нейните функции от отоплителната система като цяло зависи от непрекъснатата и надеждна работа на всеки компонент. С оглед на това ремонтът на отоплителни батерии, полагането на нови тръбопроводи и други мерки са много важни и спешни. В края на краищата, ако батерията не работи, системата едва ли ще може да осигури на вашия дом необходимата топлина.

Интересен факт е, че ремонтът на отоплителни радиатори и окабеляването на нови тръбопроводи често се изискват от онези собственици, които просто са решили да подменят старите батерии с по-надеждни и модерни.Надеждността на системата до голяма степен ще зависи не само от това колко добре са монтирани батериите и тръбопроводите, но и от избора на агрегати. Днес на пазара се предлагат различни видове подобни продукти.

Моля, консултирайте се с професионалист, преди да изберете батерия. не всички радиатори може да работят за вас. Основните критерии за избор са технологичните характеристики на батериите: тяхната пригодност за определен диаметър на тръбата, толерантност към определено налягане и съвместимост с вида на отоплителната система във вашия дом. Ако ще ремонтирате отоплителни батерии със собствените си ръце, обърнете внимание на факта, че те могат да бъдат направени от различни материали. Например алуминиевите модели се отличават с най-високото ниво на топлопредаване, а биметалните радиатори са направени с помощта на 2 материала (стомана и алуминий).

Комбинацията от 2 материала прави радиаторите възможно най-трайни, докато топлопреминаването също остава на високо ниво. Направи си сам ремонт на батерията с помощта на такива устройства, разбира се, е много практично събитие.

Разлики между ремонт на отопление в апартамент и частна къща

В жилищни сгради с централизирано отопление специализирани комунални услуги се занимават с ремонти. Жителите най-често са изправени пред необходимостта от премахване на течове или подмяна на комуникации и радиатори. Времето на тези работи трябва да бъде уговорено предварително с жилищната служба.

Собствениците на частни жилища с индивидуално отопление са принудени да следят за здравето на цялата система, поради което освен батерии и тръби те трябва да обслужват и технологично оборудване: отоплителни котли, разширителен резервоар, помпи и др.

Всяка къща има индивидуална конфигурация на системата; понякога е трудно да се разбере такава плетеница от тръби. Поради тази причина е по-добре да поверите ремонта на технологично оборудване на професионалисти.

Важно! Само служителите на специализираната служба имат право да ремонтират и предотвратяват газови отоплителни котли. Неразрешената намеса в работата на такова отоплително оборудване е строго забранена!

Ремонт на отопление в къщата

Много частни къщи имат автономни отоплителни системи. Ако инсталирането и инсталирането му се извършват правилно, то то може да служи доста дълго време. Но понякога дори и най-надеждната система се нуждае от ремонт на отоплението в къщата, за да премахне малките и глобални проблеми. Отоплителните системи могат да образуват:

 • свободен въздух, който може да бъде отстранен чрез кървене
 • запушвания, които могат да бъдат отстранени чрез промиване на филтрите
 • течове, които могат да бъдат отстранени със специална замазка

Но това са временни мерки, които само забавят нуждата от висококачествени ремонти. Известно е, че навременният ремонт на отоплението в къщата е гаранция за трайна и надеждна работа на отоплителната система.

Видове отоплителни системи

Един от най-често срещаните проблеми, които възникват в автономните отоплителни системи в частна къща, е липсата на циркулация поради наличието на въздух в системата. Също така ремонтът на отопление в частна къща може да бъде причинен от силно запушване на системата. По съвет на нашите квалифицирани майстори, старата отоплителна система може да бъде модернизирана или заменена с:

 • система за отопление на водата
 • парно отопление
 • въздушно отопление
 • електрическо отопление

След качествена работа, експлоатационният живот на отоплителните системи достига повече от 40 години. Такива системи имат висок топлообмен и минимален разход на гориво и енергия. Инженерните технологии ви позволяват да изберете най-оптималната система за топлоснабдяване, която е практична и удобна от гледна точка на експлоатация, финансови възможности на клиента и екологичност.

remont.youdo.com

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 5 на 5 )

Нагреватели

Фурни