Камина със стъкло със собствените си ръце. Какви врати за камина има? Как да направите врати за камина със собствените си ръце. Започваме да правим врати


При експлоатацията на печки и камини, пожарната безопасност се счита за приоритет. Вратите на камината ви позволяват да се предпазите от случайни искри и въглища, попаднали в стаята от камината. И ако те регулират интензивността на изгарянето на гориво и течността в печките, тогава те са подредени в камини, за да се предпазят от пожар. Тя трябва да бъде видима, в противен случай същността на огнището ще изчезне. Тъй като то отоплява стаята, а също така дава възможност да се възхищаваме на живия огън.

Врати: строителство

За да се създаде панорамен ефект, се използват стъклени врати за камина. Стъклото е заобиколено от метална рамка по периметъра, в която има изолационно уплътнение. Всъщност това е прозрачна керамика, следователно може да издържи нагряване до 800 ˚C. Конфигурацията на вратата зависи от стила на шкафа, докато тя заема голяма или цялата предна част на камината.

Стъклото се предлага в различни размери: средно, малко, голямо. В този случай геометричните фигури се правят, както следва:

 • правоъгълна;
 • сводест;
 • трапецовидна;
 • плоски или изпъкнали;
 • кръгли, овални.

стъклени врати за камини

Затварянето на вратите със стъкло също е възможно в различни версии. Сред тях най-удобни:

 • двоен шарнир (две врати в средата са свързани, окачени на пантите отстрани);
 • люлка (едната клапа е на страничните панти);
 • затворете вертикално.

Структурно вратите за печки и камини могат да се състоят от една или повече твърди части, свързани помежду си. Всеки от тях е монтиран в крилото, предварително рамкиран с уплътнение. Панорамните очила са най-удобни за наблюдение на пламъка. Те не са разделени на части и практически са равни по площ на размерите на крилото. Подобен дизайн е подходящ за голяма камина в селска къща, която е оборудвана с коминна конструкция.

Видове врати за камина

Класификацията на продуктите зависи от какъв материал са изработени вратите. Има няколко вида с техните положителни и отрицателни качества, особености на експлоатация и монтаж.

Стъклени врати за камина

Вратата на камината със стъкло е чудесно решение за различни интериорни стилове. Каминоустойчивите очила са устойчиви на високи температури и имат повишена якост. Термичното разширение на материала е незначително - коефициентът е 30 пъти по-малък в сравнение с обикновеното стъкло. Поради техния висок топлопренос, те са в състояние да издържат на нагряване до +1000 градуса по Целзий, като същевременно без напукване.

След 30 минути работа на камината нагряването на стъклото ще бъде в диапазона от + 50-250 градуса по Целзий. За втвърдени продукти температурата достига +500 градуса.

Топлоустойчивите стъкла се изработват от специални суровини върху специално оборудване, практически без използване на примеси. Материалът е устойчив на огън поради специална технология на втвърдяване, освен това е химически обработен и термично полиран.

Поради горните нюанси произведените продукти по нищо не отстъпват на металните си колеги. Тези стъклени врати за камина са трудни за счупване или надраскване.

Коментирайте! Поради високите си показатели за якост, този материал често се използва за оборудване на защитен екран на пода в близост до огнището.

Вратите на камините от топлоустойчиво стъкло се отличават с:

 • метод на отваряне;
 • вид рамкиране;
 • дизайн.

Съвременните технологии правят възможно декорирането на такива продукти с многоцветни рисунки и шарки.Оригинално и ефективно решение - врати, които се отварят като гилотина, те перфектно ще се впишат във всеки интериор. Това прави възможно използването на отоплителното тяло както отворено, така и затворено.

Съвет! Поради голямото тегло на конструкцията се препоръчва да се оборудват стъклени врати на камина с автоматичен механизъм за отваряне. Това се прави за допълнителна защита срещу изгаряния.

Врати за камина: със стъкло, ковани

Стоманени врати за камина

Тази категория врати е направена изцяло от метал. Монтажът на такива конструкции е прост, те са в състояние да задържат топлинна енергия и в същото време са повишили пожарната безопасност. Много собственици на печки и камини избират железни врати, тъй като те са не само надеждни, но и функционални. Ако желаете, направете сами метални врати, а разходите за работа са минимални. Въпреки това се предлагат и фабрични мостри на врати на достъпна цена.

Металните врати за камина имат свои предимства:

 1. Наличност. В сравнение с огнеупорните стъклени врати за камини, металните колеги са по-евтини, поради което са широко разпространени. Най-често такъв дизайн може да се намери в бани и дачи, където на преден план се поставя практичността, а не естетиката.
 2. Издръжлив и издръжлив при правилна грижа. От време на време металните врати на камините трябва да се обработват с топлоустойчиви бои, за да се предпазят от корозия. Не забравяйте за почистване на повърхността от сажди и прах. Металните врати могат да издържат няколко десетилетия.

Важно! Напоследък може да се наблюдава спад в популярността на металните врати, тъй като те не дават възможност да се наблюдава играещия пламък.

Врати за камина: със стъкло, ковани

Врати от ковано желязо

Този сорт е направен от стомана. Като правило говорим за обичайната ажурна решетка, която украсява камината по оригинален начин. Ключовото предимство е декоративните характеристики. Ако трябва да осигурите надеждна защита от огън, тогава кованата врата няма да бъде най-добрият помощник. За да удължат експлоатационния живот на кованите врати, производителите покриват продуктите с огнеупорен емайл.

Повечето ковани врати са направени под формата на решетка, украсена с различни шарки и орнаменти. Търсенето на тях е малко, тъй като те не са в състояние да изпълнят напълно функцията си: димът преминава през дупките или може да изпадне искра.

Най-често те се инсталират в помещения, декорирани в класически или бароков стил. Всичко зависи от това как са декорирани - в мрежата има много красиви снимки на ковани врати на камини.

Врати за камина: със стъкло, ковани

Чугунени врати за камина

Изделията от чугун са по-малко популярни от съвременните врати за камини с огнеупорно стъкло. Както се посочва от повечето производители, тази опция е междинна между стъклените и металните конструкции.

Чугунената врата обаче е много по-устойчива на температура от стъклената врата. Отрицателна черта - по-малко привлекателен външен вид. Теглото на такава врата може да достигне няколко десетки килограма.

Важно! Чугунът се характеризира с физическо износване, поради което поради ниската издръжливост на материала той практически не се използва за производството на врати за камини.

Въпреки това много купувачи избират чугунени врати за своите камини.

Врати за камина: със стъкло, ковани

Експлоатация на врати

Ако вашата камина работи на дърва, тогава саждите започват да се утаяват по стените й с течение на времето. Ситуацията се влошава от иглолистните трупи от факта, че те активно излъчват смола. По стените те се утаяват под формата на сажди. Следователно вратите на камината стават мътни и мръсни. За борба с това явление е създадена система за самопочистване.

Това е въздушна завеса, създадена от въздушния поток през процепа. Удря горната част студена и слиза надолу. По този начин стъклената врата не трябва да се почиства.

огнеупорни врати за камина

Врати от ковано желязо

Трябва да се отбележи, че към материалите на капаците вече се налагат същите изисквания, независимо от формата на корпуса на камината. Ако има ъглова форма и крилото е оформено, металът може да представлява основната му част. За това се използва чугун или огнеупорна стомана, а стъклата в подобна версия имат формата на витраж. Това прави възможно комбинирането на стъкло с разнообразна текстура и оттенък.

Чугунената врата на камината винаги трябва да бъде затворена, за да се предотврати по-нататъшно запалване на пода. Ако се използва биокамин (това е типично за апартамент), тогава той е направен от същите материали: метал и стъклена керамика. Фитингите от различни видове крила обикновено включват дръжки, които могат да бъдат подвижни, шарнирни панти, заключващи механизми, крепежни елементи.

Производствен материал

Въпреки изобилието от съвременни огнеупорни материали, вратите на камините са изработени от желязо, чугун или специални марки стъкло. В древни времена керамиката се е използвала за производството на всички структурни елементи на огнищата. Чугунът и металните сплави започнаха да се използват за тези цели по-късно, преди няколко века; топлоустойчивото стъкло е сравнително нов представител в тази серия, набираща популярност с ускорени темпове.

Излято желязо

Изделията от чугун за фурни имат максимална издръжливост, която надвишава живота на продуктите, направени от други материали. Сплавта се характеризира с високотемпературни свойства, надеждност и устойчивост на износване.

Чугунените врати могат да бъдат безопасно инсталирани на всякакви пещи, дори и тези, в които се планира изгаряне на въглища или кокс, високата температура на горене не е опасна за тях.

В днешно време много потребители не харесват наистина дизайна на врати за чугунени печки; е трудно да се излее оригинални продукти от тази сплав, а населението иска да види не обикновени, а интересни интериорни детайли у дома. Ситуацията донякъде се подобрява от наличието на различни модели, състоящи се от едно или две крила. Чугунените врати изглеждат оригинални, със стъклена вложка в центъра, но производството на такива модели все още не е масивно, те са много по-скъпи от конвенционалните продукти.

На бележка! Важно е да се има предвид, че инсталирането на чугунени изделия върху пещта трябва да се извършва с помощта на надеждни крепежни елементи, тъй като масата на сплавта е голяма и натоварването върху крепежните елементи ще бъде значително.

Стомана

Вратите от неръждаема стомана са с голямо търсене, особено за монтаж на фурни, изложени на влажен въздух, като вана.

Без увреждане на целостта, влажната среда издържа на тухлите на стените на пещта, а желязната сплав при контакт с водни пари може преждевременно да започне да се окислява и да се разпада. Следователно, за да се осигури трайност, въпреки по-високата цена, вратите са изработени от неръждаема стомана.

Такива продукти не са много тежки, те могат лесно да бъдат поставени, сигурно фиксирани и заменени, ако е необходимо; няма повишени изисквания за закрепващи конструкции.

За да се осигури трайност, вратите на фурните, изработени от обикновени железни сплави, които също се срещат на пазара, периодично се покриват с топлоустойчиви бои.

Стъклена чаша

Стъклените врати на фурните са най-новата технология, въпреки че топлоустойчивите очила са известни отдавна. Те бяха използвани в химическата и металургичната промишленост, инсталирани в някои технически устройства, оборудване, например в ауспуси и термостати.

За масовия потребител тези продукти са достъпни през последните десетилетия; през това време са усвоени методи за получаване на няколко вида стъклени изделия, които са устойчиви на високи температури.

Има стъкла от един или повече слоеве, които могат да издържат на различни температури на нагряване.Еднослойните листове с дебелина до 3 мм могат да издържат на горенето на дърва, растителни отпадъци, торф, животински отпадъци в пещта. С многослойни листове с минимална дебелина 4 мм можете безопасно да покриете печки, предназначени за изгаряне на въглища; дебело огнеупорно стъкло ще издържи на високи температури без напукване, деформация, разрушаване.

Предлаганите за продажба стъклени врати могат да изглеждат както следва:

 • прозрачен;
 • матова;
 • повдигнати.

Технологията на производство определя цената на продуктите, която във всеки случай надвишава финансовите разходи за закупуване на метални изделия.

Изделията от стъкло трябва редовно да се гледат с помощта на конвенционални средства, например "Мистър мускул", в противен случай основното предимство - способността да се наблюдава огнището - ще бъде невъзможно да се оцени.

Ако наистина не искате да избършете стъклото всеки път преди топене, можете да си купите специални стъклени врати, чиято повърхност е покрита със специални вещества, които премахват сажди. Тогава няма да се изискват усилия от собствениците, когато се нагрее, повърхността ще се почисти сама, саждите просто ще изгорят, без да оставят следа.

Когато купувате стъклени врати за монтаж във фурна, не забравяйте да погледнете техническия лист, за да изясните допустимия режим на работа, за да предотвратите неприятности по време на употреба. Гамата от съвременни продукти е широка, обхватът на допустимите натоварвания варира за всеки тип стъкло, така че е важно да се изяснят всички характеристики предварително.

Метална врата

Днес много често се срещат камини, вратите на които са направени от термо стъкло. Първата врата на камината „направи си сам“ е направена от метал. Разликата между такива структури е, че те не могат да бъдат интегрални. Важна характеристика е и формата на вратите. Въпросът в този случай е, че камината е била в състояние да затопли помещението единствено благодарение на топлинното излъчване, което изисква открито огнище.

Предимствата на металните врати включват тяхната визуална привлекателност. Има няколко недостатъка. В такива врати практически няма защита срещу получения дим. Освен това те ще закрият гледката на огъня, като по този начин ще го лишат от специалния му чар. Огнеупорните метални врати за камина се различават и от другите по това, че предотвратяват топлинното излъчване. И това не е особено приветствано от собствениците на къщата. Въпреки че вратите не пречат много, тъй като металът може да се нагрее и след това да отдели малко топлина в стаята.

Направи си сам

Не много хора знаят, че можете да направите врати от камина от стъкло със собствените си ръце у дома. Не е нужно да имате определени умения за това. Всичко, което е необходимо за извършване на такава работа, е наличието на специален инструмент, който ще ви позволи да работите със стъкло и метал, както и заваръчна машина.

Огнеупорно стъклено ъглово огнище

На първия етап ще трябва да направите подробен чертеж, според който можете да определите формата, размера, стила и други важни параметри на този елемент. След това трябва да направите изчисление и да закупите материали, фитинги и компоненти за сглобяване на врати на камина.

Огнеупорно стъкло в стоманена рамка

Като основа или по друг начин - рамка, ние използваме стоманена или чугунена рамка, която се сглобява от определен брой странични стени, всяка от които е свързана чрез заваряване. В центъра на рамката е монтирано стъкло, избрано и предварително изрязано по размер. Освен това има позиция да бъде добре установена!

Модел със затворена стена

Избираме само огнеупорно, закалено стъкло, което понася добре силната топлина. Тъй като работата със стъкло е много трудна и старателна, след като сте определили необходимия размер, можете да го занесете в работилницата. Ще бъде евтино и ще получите гарантиран положителен резултат!

След това фиксираме дръжката, важно е тя да е удобна и също така да е изработена от огнеупорни материали, неръждаема стомана. Последната стъпка е да закрепите стъклената врата към самата камина. Това се прави с помощта на специални панти и крепежни елементи. Важно е те да могат да издържат добре на теглото на крилото и да имат огнеупорни свойства.

По този начин сега можете сами да решите какво е по-добре да купите врати със стъкло за камина или да направите от дома си със собствените си ръце от скрап материали. Във всеки случай, не забравяйте, че херметически затворената камина е гаранция за безопасно използване, защита от инцидентен пожар, въглища и искри, влизащи в стаята.

В това видео можете да научите повече за това как се правят врати със стъкло „направи си сам“:

Стъклени врати за камина

Стъклото е много модерен материал днес. Той получи широко разпространение през ХХ век. А появата на огнеустойчиво стъкло напълно промени възгледите за дизайна на камината. Този нов материал направи възможно наблюдението на пламъците. Освен това стана възможно да се контролира горенето, да се допълва, да се сменя, без да се проверява всеки път, като постоянно се отварят вратите.

врати за печки и камини

Сред стъклените камини можете да видите фасади от различно естество: изпъкнали, призматични, ъглови, три- и двустранни - каквото и да избере потребителят. Те изобщо няма да скрият пламъка от очите, а точно обратното - могат да увеличат ъгъла на гледане.

Врата на камината - направете го сами

Когато решите да инсталирате противопожарната врата точно на етапа на изграждане на камината, този процес ще остане напълно незабелязан за вас - тухлената зидария веднага ще бъде адаптирана към вратата. Когато обаче камината е построена преди няколко години и сте решили да направите тази проста, на пръв поглед задача, тогава ще има много повече проблеми. За да може вратата на камината да бъде инсталирана със собствените ви ръце без излишен монотонен труд, ще ви трябват инструменти като мелница, оборудвана с керамично отрязващо колело, ниво на сграда, топлоустойчива смес за фурна, керамични дюбели и винтове , азбестов конец.

Цедено стъкло

Той е направен от обикновено стъкло чрез закаляване: той се нагрява до температура, която причинява омекотяване, след което много бързо се охлажда. Благодарение на тази старателна работа стъклото е в състояние да придобие необходимите характеристики. Появява се устойчивост на високи температури (400 градуса). В допълнение, заедно с този параметър възниква устойчивост на различни механични повреди. Тази цифра е 2,5 пъти по-висока от тази на обикновено стъклено покритие.

Изисквания към материалите

За вратите на камината се използва високоякостно и топлоустойчиво термо стъкло, което е претърпяло специално втвърдяване и обработка. Той може да издържи до 10 000 C за няколко хиляди часа директна употреба.

Това стъкло съдържа елементи като топлоустойчив кварц, прозрачна кристална керамика. Най-популярното е кварцовото стъкло, тъй като при нагряване то показва най-малкото разширение. По своята здравина такъв материал не отстъпва дори на металните изделия. Използването на обикновено термо стъкло (за икономия) е непрактично, тъй като то не може да издържи на температури над 1500 C и може да се напука при първото използване.

Стъклото може да бъде с различни размери, в зависимост от параметрите на камината, различни геометрични форми и кривина.

Възможно е да използвате затъмнено стъкло, което ще приглуши ярката светлина на пламъка. Инсталираното двойно или ламинирано стъкло ще допринесе за още по-безопасно използване.

Когато избирате чаша, е необходимо да имате предвид:

 • топлоустойчивост, като се обръща внимание на вида гориво;
 • живот,
 • дебелината на стъкления екран (не по-малка от 3,5 - 4 мм).

Огнеупорното стъкло има недостатък: то е доста тежко

... Това трябва да се вземе предвид при избора на закрепване на вратите и методите за тяхното функциониране, създавайки най-удобните условия за работа с това устройство.

Кварцово стъкло

Той е направен от силициев диоксид (кварц или пясък), а не от стъкло. Други примеси изобщо не се добавят, или поне. Такова стъкло има най-елементарен състав, но технологията на производство е изключително сложна. Има много висока точка на топене, което затруднява обработката и обработката. Но днес все по-често се използва при производството на врати за камини. Благодарение на усилията, положени в производството, това стъкло има висока цена, считано за едно от най-скъпите.

направи си сам врата на камината

Да поставя ли вратата на камината? Предимствата на откритата камина.

По-конкретно, откритата камина е много практично нещо. Независимо дали става въпрос за къща със или без отопление с печка. Да, нека просто кажем, че отоплението с печка не изключва наличието на допълнителна камина. Той перфектно допълва ежедневието в къща с отопление с печка. С камина е много по-лесно да изберете режима на отопление на печката за отопление на къщата, ще говорим за това по-подробно по-късно.

Позната картина: семейство се събира и две или три поколения седят до смартфоните си ... повярвайте ми, камина може да обърне малко позната картина. Той действа като място за събиране. Той участва в живота - като повод за събратя, като малък празник. Малко фойерверки, ако искате аналогии. Живият огън носи нещо вълшебно ... Както и да е, той очарова, разполага с комуникация. Привлича вниманието от смартфона. Живият огън в живота ни е нещо необичайно, колкото и да е странно.

Възможно е дори да се провеждат бизнес срещи зад открита камина, не само семейни. Изглежда защо да поставите врата на камина със стъкло?

Боросиликатно стъкло

Това стъкло е направено от голямо количество силициев диоксид със задължително добавяне на борен оксид. Този химичен елемент е известен с това, че може да осигури ниска точка на топене, което означава, че стъклото ще има пластичност. Готовият продукт може да има висока степен на топлоустойчивост (около 800 градуса). Освен това той ще бъде надарен със специална механична якост, 5 пъти по-висока от тази на обикновеното стъкло. Ето защо вратите на камината се правят толкова често от нея.

Стъклена врата за камина: плюсове и минуси

Камините в частни къщи изпълняват не толкова отоплителна функция, колкото декоративна функция, създавайки впечатление за уют и домашна топлина сред собствениците и гостите. За да се постигне този ефект, огънят трябва да е видим, но отворената горивна камера е опасна по отношение на опасност от пожар.

Този проблем се решава само по един начин - чрез инсталирането му върху камината стъклена врата (възможна е опция, комбинирана с метал). Тук също си струва да се отбележи, че това ще предотврати навлизането на дим и сажди в стаята. Стъклени врати лесни за почистване, но понякога трябва да го правите през цялото време. Със специално обмислен дизайн не се изисква почистване.

Предимства на стъклената противопожарна врата

 • постигане на необходимото ниво на пожарна безопасност;
 • относителна икономия на гориво поради по-бавно изгаряне и намаляване на топлинните загуби;
 • използване на камината като допълнителен източник на отопление;
 • предотвратяване навлизането на въглероден окис в помещението;
 • много опции за декоративно подреждане на вратата чрез вмъкване на метални фигурни и шарени елементи, като същевременно се запази гледката на открит огън.

Недостатъци на стъклена врата

 • Пушено стъкло
 • Липса на ясен звук, пращене на дърва за огрев
 • Висока температура на горивната камера
 • Допълнителна пожарна безопасност
 • Скъпа производствена цена (20-25 тр.)
 • Липса на самото усещане за камина

Ако вратата е с лошо качество (оборудвана със стъкло с нискокачествена топлоустойчивост), тогава тя ще избухне с негативни последици за хората и помещенията.

Положителни качества има и при други видове врати за камини (метал, огнеупорна керамика, чугун), но те се нуждаят от периодично почистване на кантара. Освен това те не осигуряват пълна защита срещу проникването на вредни елементи, образувани при горенето в помещението, те се загряват до опасна температура и изключват възможността за наблюдение на пожара.

Видове стъкла за противопожарната врата

 • Закалено. Изработено чрез закаляване на стандартно стъкло. Издържа на температури до 400 ° C и е устойчив на механични повреди, включително удари. Този тип стъкло е лесно за производство и относително евтино.
 • Боросиликат. Стъклото се прави с добавка на борен оксид и се топи при относително ниски температури. Топлоустойчивостта на материала достига 800 ° C, а якостта е два пъти по-висока от нивото на закаленото стъкло. Благодарение на тези качества този материал е придобил убедителна популярност дори при относително висока цена.
 • Кварц. Кварцовото стъкло се различава от боросиликатното стъкло с добра прозрачност, но цената е извън мащаба поради сложната технология на производство.

Технологията на самоинсталация на стъклена врата на пещ

Подготвителен етап

На първо място се определя необходимия размер на вратата. Колкото по-голям е той, толкова по-тежък е натоварването на носещите части на камината по-голямо. Ако единичната врата стане твърде тежка за съществуващия размер на отвора на пещта, ще трябва да инсталирате двойна врата. Извадете стъклото от вратата, за да избегнете случайни повреди по време на монтажните и монтажните работи.

След това се извършва мръсна и не много здравословна част от работата - каналите (каналите) за вратата се правят по периметъра на отвора на пещта с помощта на мелница или ръчно. По време на тази операция полученият шев трябва да бъде измерен хоризонтално и вертикално, като се използва ниво на сградата. Дълбочината и ширината се определят чрез постоянно монтиране на рамката на вратата за плътност и достатъчност за влизане в жлеба. Освен това, когато определяте дълбочината на фугата, вземете предвид мястото за дистанционера.

Монтаж на врата

Вратата на периметъра е обвита в 2-3 слоя азбестов шнур, импрегниран със специален топлоустойчив хоросан за зидария на фурната. След това се вкарва в отвора и допълнително се закрепва към него на специални устройства (дюбели за керамика).

  монтаж на стъклена врата на камина

След монтажа кръстовището на рамката с отвора за горене се проверява за пукнатини и неравности. Ако се открият такива, те се запечатват с разтвор (огнеупорен уплътнител) и, ако е необходимо, с азбестов шнур. Разтворът за зидария е подходящ за използване, където телевизорът е за 30 минути, поради което при големи размери на вратите или монтиране на конструкция от няколко части, това обстоятелство също трябва да се вземе предвид.

Заключителна работа

След като сместа напълно се стегне в ставите (до 4 дни), във вратата се монтира стъкло и се прави проверка за работата на камината, когато горивото гори в нея. Идентифицираните несъвършенства (неравномерно изгаряне или навлизане на дим в стаята) се елиминират и камината е готова за окончателно облицоване.

В статията научихте как да оборудвате открита камина със собствените си ръце. стъклена врата, и стъпка по стъпка технология на работа.

Стъклена врата за камина

Изработка на врати

Тези произведения не са много трудни, следователно те могат да бъдат изпълнени и от непрофесионалист. Нямате нужда от специфични умения и знания. Производството се извършва в този ред:

 1. Съгласно необходимите параметри се изрязва ъгъл, който се поставя на абсолютно равна повърхност. След това се вкарва в матрицата.
 2. Еднородността и правилността на връзките се проверява с помощта на квадрат.
 3. Съединенията на елементите са фиксирани един към друг чрез заваряване.
 4. Остатъците от заваряване се почистват.
 5. На метален лист се монтира рамка, а върху листа също се правят контурни маркировки на вратата.
 6. Ако металът е с дебелина около 2 мм, тогава не е необходимо да заварявате отделна рамка. Сега размерът му е нарисуван - малко повече от вътрешния. Листът ще се припокрива, така че може да предпази стаята от дим.
 7. Металният елемент се изрязва с режещо колело и мелница.
 8. Завесите се заваряват към рамката, след което се излага предварително подготвен елемент. След това се проверява точността на поставяне на завесите, както и по-нататъшното им прилепване към метала.
 9. Премахването на заваръчния шев се отстранява, след което дръжката е прикрепена.

Сега е ясно, че е напълно възможно да направите врата със собствените си ръце. Всеки може да направи този продукт. В същото време може да се експлоатира много дълго време.

чугунена врата за камина

Обобщавайки, може да се отбележи, че всеки тип врати са добри по свой начин. Материалите за камини се избират в зависимост от условията на тяхната работа. Следователно това е отговорност на производителя на камината.

Идеалната врата за камина със стъкло, къде мога да я взема?

Ако имате нужда не просто от врата, а от камина с функция за отопление, тогава прочетете нашата статия за Zen (все още не в блога) за камини: Минуси и предимства на камина за отопление. Съвременни модели, анализ и сравнение.

По-долу ще ви разкажа откъде да вземете най-добрата, най-добрата врата на камина в света. Не, не ги правя ...

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 5 на 5 )

Нагреватели

Фурни