Услуги за грундиране на външните повърхности на тръбите

Грунд gf-021 сив и червено-кафяв за метал и грунд за тръби

Грунд GF-021 е широко използван при външни работи за предварително защитно покритие от дърво, метал или други продукти, с които има добра адхезия, позволяваща дълготрайна устойчива антикорозионна обработка преди боя. Преди грундиране, особено ако се прави с пулверизатор, е необходимо да се разрежда GF-021, за да се намали нивото на вискозитет. В този случай ксилол GOST 9949 или 9410, разтворител GOST 10214 или 1928, или някой от тях заедно с бял спирт (nefras C4 155/200) GOST 3134 в препоръчителното съотношение 1: 1, но делът на разтворителите не трябва да надвишава една четвърт от масата на самия грунд. Възможно е да се използва терпентин; при боядисване в електростатично поле трябва да се използва разредител RE-4V или неговият аналог RE-3V. Обработваните повърхности са предварително напълно почистени от мръсотия, прах и стари лакове, следи от възможна корозия се отстраняват, старателно се обезмасляват и изсушават. Нанесеното покритие запазва декларираните си характеристики в температурния диапазон от четиридесет и пет градуса на замръзване до шестдесет градуса по Целзий, не реагира с морска или сладка вода, не се поддава на влиянието на минерални масла и препарати.

Нанасяне на почва GF-021 Произвежда се чрез валяк, четка, пръскане или вакуумиране, потапяне или друг метод при температура на околната среда най-малко пет градуса и не повече от двадесет градуса по Целзий, за предпочитане на два слоя. Времето, необходимо за изсушаване на първия слой при температура от + 20 ° C, е астрономически ден. Същите условия трябва да се спазват преди работа с грунда, ако той е бил при минусови температури по време на съхранение или транспортиране.

Използва се като основа за бои и лакове като PF, GF, EF, FL и други подобни, но може да се използва и като независимо покритие. Произвежда се главно по ГОСТ 25129-82 в червено-кафеникав цвят или според ТУ в светлосиви тонове.

Грундираните структури се различават гладко матово покритие, или имат тъп гланц, отлично шлайфане без "омазняване" на абразивни материали. Отличните якостни и качествени характеристики се дължат предимно на използването на висококачествени високомолекулни съполимери в производствения процес, а относително ниската цена на GF-021 се дължи на техния вътрешен произход.

Грундът не трябва да е в зоната на пряка слънчева светлина, контейнерът трябва да бъде херметически затворен, ограничавайки проникването на въздух и атмосферни валежи. Когато работите с него, трябва да използвате лични предпазни средства, които предотвратяват попадането на състава в очите и на открити области на тялото. Препоръчва се бояджийските работи да се извършват или на открито, или в добре проветриво място, далеч от възможни източници на запалване. Трябва да се помни, че почвата GF-021 е токсична и изисква специализирано изхвърляне; източването на остатъци в общата канализационна система е категорично изключено.

КОНСУМАТИВИ И СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ:

Четки за рисуване

плосък и фланец

Гащеризони и

домакински инвентар

Москва и други региони на Русия могат да разберат цената на доставката, като се свържат с всеки най-близък терминал на транспортна компания, работеща със Санкт Петербург. Ние от своя страна ще осигурим бърза доставка на товар до всеки превозвач, който изберете.

Има система за отстъпки за поръчки в насипно състояние.Редовните клиенти винаги са приоритет за нас, но за новите сме винаги отворени за диалог и взаимноизгодно сътрудничество. Нашият продуктов каталог включва най-пълния списък на предлаганите стоки, а за обективността по ваш избор на всички страници на сайта се публикуват само оригинални снимки. Ценовата листа, отразяваща цените в реално време, ще ви помогне да изберете и закупите продуктите, които ви интересуват, на най-изгодни цени. Всички ваши коментари, оплаквания и предложения няма да бъдат игнорирани, ние ги чакаме на нашия имейл. адресът

видео инструкция за това как да рисувате поцинкована тръба със собствените си ръце, снимка

Мнозина не разбират защо боядисват поцинкована стомана, защото тя вече е много надеждна и издръжлива. Независимо от това, в процеса на използване често има нужда от допълнителна защита и естетическият вид на такова покритие не е много привлекателен. Помислете как да боядисате поцинкованата стомана и как да го направите в съответствие с технологията.

На снимката: оцветяването не само защитава повърхността, но и значително подобрява външния вид

Характеристики на поцинкована стомана

В наши дни повърхностното покритие с цинк е един от най-често срещаните варианти за защита на метала от неблагоприятни атмосферни условия, особено влага. Този тип материали са най-търсени за покриви, но там се използва поцинкована стомана с полимерно покритие, което го прави още по-стабилен и издръжлив.

Но какво, ако вече имате конструкция от поцинкована стомана или просто няма пари за закупуване на материал с допълнително покритие? В крайна сметка цената на листове без полимерен слой е много по-ниска, поради което те ги придобиват, въпреки не особено привлекателния им вид.

Ето защо ще разгледаме въпроса как да боядисваме поцинкована стомана и как да го направим възможно най-ефективно. Всъщност този процес може да бъде разделен на няколко основни етапа, които ще разгледаме по-подробно.

Основните етапи на работа

Така че, когато извършвате работа със собствените си ръце, трябва да извършвате всички дейности в определена последователност. Това ще опрости целия процес, защото ще знаете точно какво и защо да правите.

Избор на боя

Това е много важен етап, тъй като не всеки влак е подходящ за работа.

Като правило при търговията могат да бъдат намерени следните опции:

 • Най-често се използват специални поцинковани покривни бои. Те са силно устойчиви на атмосферни влияния и придават на повърхността водоотблъскващ ефект, най-често акрилните смоли са в основата на състава. Опаковката трябва да посочва конкретно, че съставът е подходящ за цинкови покрития, не трябва да приемате думата на продавача, тъй като е малко вероятно той самият да рисува такива материали.

Боите за покриви се продават в големи контейнери

 • Ако материалите са изложени на агресивни влияния, тогава е по-добре да ги обработите с по-трайни съединения. Те включват алкидно-уретанови покрития, които са много надеждни, но цената им също е по-висока. Не забравяйте, че инструкциите на опаковката трябва да бъдат проучени преди употреба, това ще избегне проблеми по време на работа.

Алкидно-уретановият състав има високоефективни свойства

 • Ако имате поцинковани готови конструкции, които трябва да бъдат допълнително защитени от пожар в случай на пожар, тогава имате нужда от огнезащитни бои за метал Polistil, има и други производители, но този продукт има разумна цена и се е доказал добре сред специалистите. Разликата между тези състави е тяхното свойство да мехури под въздействието на огън и да създава защитно покритие, което увеличава здравината на конструкцията.

Полистиловата боя ще умножи огнеустойчивостта на конструкциите

 • Друг вариант е проводящата боя Zinga.Това е еднокомпонентен състав, който се състои от 96% цинк, което му придава най-високите антикорозионни свойства. Това е един вид аналог на фабрично горещо поцинковане, работата се извършва съвсем просто, така че няма да имате затруднения, боята е скъпа, така че трябва да се използва само там, където се изисква най-висока степен на защита.

Този състав е един от най-надеждните, но цената му съответства

Много често срещан въпрос - как да се боядисва поцинкована тръба? Веднага отбелязваме, че ако се нагрява до високи температури, е малко вероятно някой състав да е траен. Но ако температурата е ниска или тръбите влизат във вентилационната система, тогава те се боядисват със същите бои като ламарина.

Помня! Всички бои за поцинковане са предназначени за използване на открито. Ето защо, ако извършвате работа вътре, не забравяйте за необходимостта от висококачествена вентилация на помещението, преди боята да изсъхне, изпаряването на съставите за стомана далеч не винаги е безвредно.

Подготовка на повърхността

Много важен етап, тъй като без висококачествена подготовка боята просто няма да легне и ще се отлепи след кратко време.

Тук всичко е съвсем просто:

 • Най-добрият препарат е естественото стареене на повърхността. Това е много просто: поцинкованата стомана остава на място за 1 година, тя е изложена на температурни промени, влажност и други фактори, поради което повърхността става по-груба, което подобрява адхезията. Освен това инхибиторите, които влошават адхезията на боята, се отмиват от материала.
 • Ако на повърхността се е образувало прахообразно покритие (така наречената бяла ръжда), то трябва да се отстрани и не трябва да бъдете твърде ревностни, за да не повредите.
 • Най-добре е да се третира с всеки алкален разтвор (подходящ е дори прах за пране), той ще премахне замърсяванията и петна от смазочни материали и други материали.
 • Последният етап е изплакване на разтвора с вода, най-добре е да направите това с апарат с високо налягане - той ще отмие както мръсотията, така и почистващия разтвор.

За работа на покрива е по-добре да изберете лека и компактна опция за мивка.

Бояджийски работи

Тук всичко е съвсем просто:

 • Ако в боята няма грунд, повърхността се обработва със специален грунд. Можете да продължите да работите само след като изсъхне.
 • Боядисването се извършва от билото по склона. Работата може да се извършва по различни начини: с четка, валяк или пистолет за пръскане (този метод е най-икономичен).

Съвет! За да избегнете подхлъзване, трябва да ходите по покрива с филцови ботуши или обувки с филцови токчета, това значително ще увеличи безопасността по време на работа.

Работата е бърза и лесна с пистолета за пръскане

Изход

Боядисването на поцинковани повърхности е важен и отговорен процес, който трябва да се извършва стриктно в съответствие с технологията, всякакви нарушения са неприемливи (вижте също статията "Поцинкована боядисана ламарина: технически характеристики на материала").

Видеото в тази статия ще ви помогне да разберете още по-добре някои от детайлите на работния процес.

Добави към любими Версия за печат

nashaotdelka.ru

Диалог на специалистите по Avoc> грундиране и боядисване на тръби hvs и gws

Оказва се, че можете да рисувате, не можете - въпрос на естетика?

(Какви заварки трябва да бъдат грундирани / боядисани е в нормативната уредба)

SNIP 3.05.01-85

„Заваряването на поцинковани стоманени тръби трябва да се извършва със самозащитен проводник от клас Sv-15GSTYUTSA с Ce в съответствие с ГОСТ 2246-70 с диаметър 0,8-1,2 mm или електроди с диаметър не повече от 3 mm с покритие от рутил или калциев флуорид, ако използването на други заваръчни материали не е договорено в съответствие с установената процедура.

Свързването на поцинковани стоманени тръби, части и възли чрез заваряване по време на монтажа и в предприятието за поръчки трябва да се извърши при условие, че местното засмукване на токсични емисии или почистване на цинковото покритие за дължина 20-30 mm от опорните краища тръбите се осигуряват, последвано от покриване на външната повърхност на заваръчния шев и зоната на топлинно въздействие с боя,съдържащ 94% цинков прах (тегловни) и 6% синтетични свързващи вещества (полистирол, хлориран каучук, епоксидна смола).

Защо да използваме топлоустойчив грунд?

Наистина ли е необходимо да се грундира повърхността, която впоследствие ще се нагрее? За да се отговори на поставения въпрос, е необходимо да се разберат особеностите на работата на такива предмети. Ето няколко от тях, които са най-очевидни:

 • Необходимостта от увеличаване на адхезията на багрилото към повърхността. Не е тайна, че много грундове имат доста висока степен на адхезия. Освен това те увеличават адхезионните характеристики на самата боядисана повърхност. Благодарение на грундовия състав металните елементи, които подлежат на нагряване, придобиват определен филм, който е устойчив на разтваряне, когато върху него се нанесе багрило върху метала.
 • Защита срещу появата на корозивни смущения. Топлоустойчивите грундове са не само необходими по отношение на подготовката на повърхността за нанасяне на боя, но и сами действат като защитен материал.
 • Намален разход на боя. След нанасяне на топлоустойчив грунд върху продукта се появява вид филм. При боядисване на повърхност с оцветяващи състави, процесът на поглъщане почти напълно отсъства, което осигурява икономичен разход на боя. Това свойство е от значение при декорирането на печки или камини. Факт е, че композициите за рисуване от този тип са доста скъпи. Ето защо е по-добре да извършите висококачествено грундиране, отколкото да харчите пари за боя.

Свързана статия: Сортове акрилен грунд и неговото приложение

Устойчива на корозия изолация от стоманени тръби

1. Грунд Грунд Грунд Грунд Грунд 2. Битумен емайл Битумен емайл Битумен емайл Битумен емайл Битумен емайл 3. Същият Същият Същият Същият 4. - Крафт хартия Хидроизол Хидроизол Хидроизол 5. - - Битумен емайл Битумен емайл Битумен емайл 6. - - Същият Същият Същият 7. - - - Крафт хартия Хидроизол 8. - - - - Битумен емайл 9. - - - - Същият Обща дебелина на изолацията, mm 3,5 4 8 8,5 10,5
Изолационните работи са важна част от цялостния комплекс на полагане на стоманен тръбопровод, тъй като експлоатационният живот на тръбите зависи от качеството на изолационното покритие и неговата устойчивост на разрушаване. Качеството на изолацията зависи от качеството на изолационните материали и прилагането на технологична дисциплина по време на монтажа им.

Повредите на изолацията и излагането на метал водят до развитие на концентрирани огнища на корозия и до преждевременно ръждясване, което може да се случи след 5-6 години експлоатация на тръбопровода и дори по-рано. Повреда на готовата изолация може да възникне по време на транспортирането на тръбата и при спускането й в изкопа.

Изолационната работа се състои от следните основни процеси: почистване на повърхността на тръбите, грундиране на повърхността и закърпване на изолацията.

Отстраняването на ръжда се извършва най-добре със стоманени телени четки (ръчно или машинно), пясъкоструене или химическо почистване. По време на процеса ръждата се отстранява с четка или метла и повърхността на тръбата се избърсва със суха кърпа. Тръбата се почиства до метален блясък. Ръчното почистване е трудна и отнемаща време работа. Това може да бъде улеснено чрез използване на електрифициран инструмент, в патронника на който е вкаран валът на метална четка. Почистената тръба трябва да се грундира същия ден. Ако тръбата остане за една нощ без грунд, почистването преди грундирането трябва да се повтори. Почистване на тръби при влажно дъждовно време не е разрешено. Ако влагата попадне върху почистената повърхност, след изсушаване почистването трябва да се повтори.

Грундът може да се приготви чрез разтваряне на една част на нагрят битум в три части бензин. За приготвянето на грунда трябва да се използва същият битум, както за битумното покритие.Обикновено за тази цел се използва обезводен битум IV степен (без пълнител).

За приготвянето на грунда необходимото количество битум се нарязва на парчета с тегло 1-2 кг и се зарежда в котел, където се загрява до течно състояние (обикновено при температура 160-180 ″ C). След това битумът се излива в резервоара и се оставя да се охлади до температура 80-70 ° С. Бензинът се приготвя на разстояние най-малко 50 м от котела в специален резервоар. Битумът се излива на тънка струя в бензин през лейка, като непрекъснато се разбърква с дървена бъркалка, докато битумът се разтвори напълно.

Приготвеният грунд трябва да се съхранява в затворен съд. Грундът се нанася върху повърхността на тръбата с равномерен слой с дебелина 0,1-0,2 мм с четка или валяк с четина, без капки, съсиреци и междини Ако през грунда се появят петна от ръжда, тези петна се почистват и грундират отново. Изсъхването на грунда се проверява чрез леко натискане върху дланта на повърхността му. Изсушеният грунд не трябва да оставя следи по ръката ви.

Битумното изолационно покритие (битумен емайл) се приготвя от битум IV степен (75-80% от теглото на сместа) и пълнител - каолин (20-25% от теглото на сместа). Вместо битум IV, битум от степени III и V може да се използва в съотношение 1: 1 с добавяне на каолин. Вместо каолин като пълнител може да се използва азбест № 7 в количество 5 тегловни% от сместа. За приготвяне на емайла битумът се зарежда в котела в количество 75% от необходимата маса, а след нагряване до температура 160-180 ° и дехидратация се добавя останалата част от битума.

След нагряване на цялата маса, пълнител се излива в разтопения битум на малки порции при непрекъснато разбъркване на сместа. При метода за изграждане на индустриална линия върху тръбопровода се нанася изолационно покритие с помощта на изолационна машина. Нанасянето на изолационния слой на ръка може да се извърши с помощта на брезентова кърпа и лейка с чучур под формата на тесен процеп (фиг. 1).

Фиг. 1. Ръчно нанасяне на изолационно покритие:

1 - брезентова кърпа;

2 - лейка:

3 - тръба

Опаковането на тръбопровода с хидроизолация се извършва веднага след нанасянето на изолационното покритие, докато се втвърди. Това ще осигури добра адхезия на намотката към покритието.

Хидроизолът под формата на лента с ширина 50 см се навива около тръбата по спирала с припокриващи се шевове с 1-2 см. Опаковката трябва да прилепва плътно върху тръбата без бръчки, гънки и торбички.

Хидроизолационните листове не трябва да имат дупки, разкъсвания, гънки, подутини и т.н. Краищата на ролките трябва да са плоски. Хидроизолът трябва да се съхранява в сухо помещение, защитено от дъжд и слънце, на дъска или палуба.

Пропуските на изолационното покритие в местата на шевовете, които са заварени в изкопите, трябва да бъдат предварително почистени, покрити с грунд и изолационен слой с припокриване на изолираната част на тръбата.

Контрол върху качеството на работа

Контролът върху качеството на работа се извършва след всеки етап (заваряване, изолация, монтаж и др.). Ако това не бъде направено, след всяка операция по инсталирането на тръбопровода резултатът от предишната работа ще стане недостъпен за проверка.

Например налагането на първия слой шев вече не позволява да се установи дали фугата е била сглобена правилно, дали е зададена необходимата междина и т.н. А прилагането на битумна изолация прави невъзможно да се провери качеството на почистване на повърхността на тръбата и качеството на грунда.

Следователно, при изграждането на стоманени тръбопроводи, контролът на качеството трябва да се извършва непрекъснато и на етапи по време на работа. Всички материали, използвани при заваръчни и монтажни работи, трябва да имат сертификати, потвърждаващи тяхното съответствие с изискванията на GOST.

Проверката на квалификацията на заварчиците се извършва чрез тестово заваряване на фуги в условия, които са идентични с предстоящата работа. По време на заваряване се проверяват режимите на заваряване, редът на поставяне на шевовете и отстраняване на шлака между слоевете при заваряване на многослойни шевове.

При проверка на фугата е необходимо да се обърне внимание на факта, че повърхността на шева е равномерна, леко изпъкнала, без провисване, подрязване, пори и други повърхностни дефекти. Представеното за приемане съединение не трябва да съдържа шлаки, пръски и мръсотия. Контролът на качеството на изолацията се състои в проверка на материалите, които се използват в процеса. Преди нанасяне на изолацията качеството на почистването на повърхността на тръбата се проверява чрез външна проверка (липса на ръжда, отлагания от прах, влага и др.).

Нанасянето на грунда може да започне само след сертифициране на качеството на почистването на повърхността. Приемането на завършени работи по изолация се извършва чрез външен преглед на изолационното покритие, проверка на дебелината на изолационния слой, степента на адхезия към тръбата. Капакът не трябва да се изстисква изпод краищата на обвивката.

След спускане на тръбопровода в изкопа е необходимо да се провери правилното полагане на камшика и безопасността на изолационното покритие. Дефектните петна, открити по време на проверката, трябва незабавно да се почистят и възстановят.

Във вътрешните водоснабдителни мрежи стоманените тръбопроводи с малък диаметър доскоро практически нямаха конкуренти. Високата цена на тръбите от мед и неръждаема стомана направи възможно използването им само в изключителни случаи, когато увеличените разходи бяха оправдани.

Картината се промени донякъде с въвеждането на азбестоциментови и полимерни тръби, които започнаха активно да изместват стоманените и чугунените тръбопроводи.

Препоръки за подготовка за боядисване

Първият етап от рисуването е подготвителна работа. С помощта на шкурка и разтворители тръбата се почиства от ръжда, котлен камък, масла и остатъци от стара боя. Мръсотията и прахът се измиват с препарати (можете да използвате прах за пране). Това е за да се предотврати отлепването на новото емайлово покритие. Също така е важно да се отървете от мазнините, които се натрупват по тръбите в кухнята.

Препоръчваме ви да се запознаете с: Характеристики и характеристики на използването на гофрирани PVC тръби

За да премахнете мастните и маслените отлагания, използвайте алкални, киселинни, алкохолни или на водна основа мастни разтворители, специални емулсии (Chistomet-Ts, FAS-104, ацетон наполовина с толуен и др.). Изсушете повърхността след измиване.

Забележка! След почистване на повърхността с химикали, тя се измива с чиста вода, тъй като остатъците от соли и други активни съединения намаляват защитните свойства на емайловото покритие и под него се образуват корозионни центрове.

Вторият етап от подготовката е грундирането. Самият грунд вече има защитна функция. Освен това осигурява надеждно прилепване на боята към металната повърхност. Не се препоръчва използването на алкидни съединения за грундиране, тъй като имат отрицателен ефект върху цинка. За отбелязване са следните материали: Rostex Super, Grit Metal, Special Metal Primer.

Боядисване и защита на тръби и тръбопроводи срещу корозия, конденз и влага

Наименование Стандарт AS-5305 емайл за маркиране върху заварени стоманени тръби по време на тяхното производство TU 2313-028-21743165-2004 PF-5117 емайл за защита на оловно-калаени и алуминиеви тръби TU 6-10-1372-78 FL-613 емайл за повърхност защита на нефтено полево оборудване, резервоари и тръбопроводи в предприятия на химическата промишленост TU 6-27-163-2000 Емайл KhV-533 за покриване на вътрешната и външната повърхност на резервоари и тръбопроводи, работещи в температурен диапазон от -50 до +50 ° C TU 6 - 10-1375-78 EP-5116 емайл за антикорозионна защита на тръбопроводи, както и за боядисване на полеви нефтопроводи и резервоари за масло от системи за наводняване GOST 25366-92 Емайл AK-1379 за боядисване на различни метални конструкции, нефтопроводи, резервоари, механични инженерни и металорежещи изделия TU 6-27- 231-2001 Емайл KO-8104 за боядисване на тръбопроводи, отоплителни уреди, комини, железопътни резервоари, резервоарно оборудване TU 6-00-04691277-42-96 Грунд ЕР-0282 за защита антикорозия на метални конструкции, оборудване,различни продукти от стомана, поцинкована стомана, алуминий и неговите сплави TU 6-27-18-295-2000 EP-0287 грунд за антикорозионна защита на метални конструкции, боядисване на минерални носители и други повърхности от въглеродна стомана, неръждаема стомана и алуминий TU 6-27-211-2001 EP-0280 GL грунд за антикорозионна защита на въглеродни стомани, неръждаема стомана, алуминий и неговите сплави, медни сплави и други цветни метали TU 6-27-169-2000 Aqua-Tube грунд за оперативна съвместимост антикорозионна защита на външната повърхност на стоманени тръби и други метални повърхности TU 2316-038-27524984-2004 Грунд "Gamma-Okhtek" за защита на повърхността на стоманени тръби на полеви тръбопроводи за транспортиране на петролни и солени отпадъчни води TU 2312-041-27524984 -2004 Инхибиран състав XC-500 за защита от корозия на метални и стоманобетонни конструкции, тръбопроводи в индустриална атмосфера на химически заводи TU 6-10-2002-85 Универсален емайл XC-1169 за създаване на химически устойчиви на ски покрития за боя, които предпазват различни повърхности от агресивни влияния на околната среда GOST 9355-81 Боя 85-1-93 за защита на метални повърхности на оборудване за топло водоснабдяване TU 2312-430-0-05034239-94 EP-5226 емайл за защита на тръбопроводи, полеви нефтопроводи и резервоари за нефт на системи за наводняване TU 6-27-164-2000 Оргасиликатен състав KOS-12-03N (емайл KOS-1203 N) за защита срещу атмосферна корозия на метални конструкции, външни повърхности на комини, тръбопроводи на водни отоплителни мрежи TU 2312-003-24358611 -2006 Емайл EF-1242 за боядисване на предварително грундиран или грундиран валцуван метал, тънка ламарина TU 6-21-5011902-5-90 Емайл FL-61 за защита от корозия на повърхности на турбинни механизми, помпи, резервоари и казанчета, измити с масло, както и за метални тръби на корабни тръбопроводи TU 2312-131-05034239-99 FL-412 емайл за защита от корозия на тръби от различни корабни тръбопроводи, резервоари, системи и др. микросайтове, изложени на гореща вода и пара TU 2312-131-05034239-99 Грунд за метална боя "Ukhra 1503" за повърхностите на тръби и резервоари за питейно, техническо, мелиоративно водоснабдяване, както и за защита от корозия на метални конструкции за различни цели TU 2316- 001-29346883-2001 Антикорозионна грундова боя VD-AK-1503 ("Сутрин-1503") за антикорозионна защита на различни метални конструкции, резервоари и водопроводи TU 2316-003-56869885-2005 OS- 5103 емайл за защита от корозия на водопроводни мрежи за топлопроводи (с температура на охлаждащата течност до 180 ° C) и други цели за подземно полагане в непроходими канали TU 6-138-49235.074-89 KO-8111 емайл за антикорозионно боядисване на паропроводи с прегрята пара, продуктопроводи, нефтопроводи, газопроводи, комини и всякакви други метални конструкции, изложени по време на работа на високи температури до 600 ° С TU 2312-001-59545798-2003 Емайл за Диатори "Profi" за довършително боядисване на радиатори, тръби за отопление на вода и водоснабдяване в битови и строителни условия TU 2313-012-32998388-2003 Състав "Kornika" (антикорозионен грунд-емайл EP-1-100) за грундиране и само- защита на метални повърхности, експлоатирани в открита атмосфера и висока влажност, в бензин, нефт и петролни продукти, сол и други разтвори TU 2312-100-00209711-2000 грунд "Gramirust" за грундиране на метални конструкции, тръбопроводи, охладителни кули, заграждащи конструкции , резервоарно оборудване и други предмети към атмосферата на удар, съдържащи корозивни газове и пари, масла и различни петролни продукти TU 2312-088-00209711-2007 Топлоизолационен материал от базалтови влакна BVTM за топлоизолация на строителни конструкции, тръбопроводи, промишлено и битово оборудване, отоплителни уреди, вентилационни системи TU 95.2691-98 Топлоизолационен материал от базалтови влакна STBF материал за уста топлоизолация на оборудване за промишлено и битово използване, индустриални тръбопроводи TU 5761-001-08621635-98 Топлоизолационни негорими цилиндри "EURO-SHELL" (Euro-Shell / F) за топлоизолация на тръбопроводи на системи за топло и студено водоснабдяване, отоплителни мрежи,нефтопроводи и газопроводи, индустриални тръбопроводи за всякакви цели TU 5762-012-08621635-2010 KO-868 емайл за защитно (антикорозионно) боядисване на метално оборудване, работещо в условия на висока влажност и високи температури TU 2312-001-49248846-2000 Грунд VG-33 за защита от корозия на нефтени и газови резервоари, мостове, тръби и други метални конструкции TU 2312-004-29727639-97 EP-0259 грунд за защита на хидравлични и пристанищни съоръжения, електроцентрали, морски и речен флот , стоманени резервоари и нефтопроводи и петролни продукти TU 2312-174-00209711-2005 ЕР-5285 "Епофениплен" емайл за обеззаразено довършване на конструкции на помещения и външни повърхности на оборудване и тръбопроводи в ядрени енергийни съоръжения TU 95-2184-90

Избор на боя

При избора на бояджийски материал за поцинковани изделия е необходимо да се вземат предвид особеностите и условията на тяхната експлоатация. Ако тръбният продукт е предназначен за комин или система за подаване на топла вода (отопление), тогава акцентът трябва да бъде върху топлоустойчивостта на боята. За уличните улуци е много по-важно да се вземе предвид способността на бояджийското покритие да устои на корозия.

Внесени бои

За боядисване на поцинковани части най-популярни са цветните композиции на следните марки:

 • Хамерит;
 • Тиккурила.

Боята Hammerite може да се нанася дори върху корозирал метален продукт. Полученото покритие е устойчиво на ултравиолетови лъчи, има висока адхезия, отлична защита от корозия, устойчивост на износване и издръжливост. Емайлът изсъхва бързо и изглежда естетически, има голям брой цветови нюанси.

Но висококачественото приложение не е възможно по всякакъв начин; при използване на валяк могат да се образуват малки въздушни мехурчета. Слоят боя се напуква бързо, ако обезмасляването не е извършено старателно. Ръждата се появява върху боядисаната метална повърхност след 3-4 години, а отлаганията на сол дори по-рано.

Епоксидната боя Tikkurila не съдържа тези недостатъци. Освен това е грунд, лесен за нанасяне. Но е по-добре да направите това през топлия сезон, тъй като съставът се придържа към нагрятия поцинкован метал много по-силно. Покритието е устойчиво на агресивни ефекти на атмосферни явления и химическа среда, издържа на нагряване до + 80 ° C, като същевременно позволява съхранение и транспортиране при минусови температури.

Вътрешни продукти

Най-популярен е Cycrol акрилен емайл върху органичен разтворител, той не изисква предварително грундиране на обработената повърхност и се нанася само в 1 слой. Цветовата палитра е ограничена само до 5 цвята.

Предимствата на този материал включват:

 • криеща сила;
 • устойчивост на ултравиолетови лъчи;
 • високи адхезивни качества;
 • устойчивост на влага;
 • бързо изсъхване;
 • висок клас антикорозионна защита.

Високолепващ акрилен еднокомпонентен емайл Nerzhalux се произвежда в основен бял цвят, но други нюанси също могат да бъдат поръчани индивидуално. По отношение на експлоатационните характеристики този състав по нищо не отстъпва на Cycroli.

Боята Serebrol, направена на основата на алуминиев прах, се използва за защита на поцинкована стомана във вода и агресивна среда.

Стъпки за монтаж на отоплителната система

В новия частен У дома общ изглед на системата отопление, неговата схема и всички нюанси са по-добре обмислени на етапа на проектиране и изграждане на сградата. Така веднага ще си представите дали имате нужда от отделно помещение за котелното помещение, където да се поставят технологични ниши за окабеляване на елементите на системата и инсталиране на оборудване. Това значително ще опрости по-нататъшната работа и ще намали времето за инсталиране. Освен това, ако ще скриете тръбите, трябва да се погрижите за това, преди да започнете довършителните работи. Най-удобният начин за инсталиране на тръби отопление преди изливането на подовата замазка.

Инсталационната работа може да започне само след затваряне на топлинната верига на сградата, т.е. след инсталиране на прозорци и покриви. Сезонът играе важна роля. По-добре е тези работи да се оставят за топлия период от годината, тъй като ниските температури влошават качеството на заваряване и увеличават чупливостта на металопластичните елементи. И, разбира се, е необходимо да се изчисли времето за инсталиране, така че до началото на отоплителния сезон системата да бъде проверена и пусната в експлоатация. Това ще ви позволи да посрещнете суровата руска зима в топъл и уютен дом.

Цялата инсталация на отопление на дома може да бъде разделена на няколко етапа:

 • работа по избор, проектиране и изчисляване на системата;
 • избор и закупуване на материали и оборудване;
 • монтаж на котелно помещение и монтаж на неговите компоненти или монтаж на котел в друго помещение (ако избраният модел го позволява);
 • монтаж на радиатори;
 • пускови работи.

Важен въпрос, който трябва да бъде решен, е изборът на отоплителната система. Има няколко от тях: въздушни, електрически, отворени и традиционни с течен топлоносител.
Стъпки за монтаж на отоплителната система

AT въздушна системаохлаждащата течност е, както подсказва името, въздухът, който се взима отвън, се нагрява и се разпределя през стаите през системата от канали. Това е най-сигурната система. Но това е сложно и скъпо по отношение на инсталирането и поддръжката, а също така има нисък топлопренос.

Най-може би, непретенциозен в експлоатация и екологичен е електрическа отоплителна система... Тук топлоносителят може да бъде електрически конвектори, автономни маслени и инфрачервени батерии, нагреватели на вентилатори, електрически камини. Недостатъкът на такава система е очевиден - големи сметки за ток и пълна зависимост от стабилното снабдяване на последната.

AT отворени системи за отопление се използват печки и камини, в пещта на които се прави огън. Ефективността на такива системи е доста ниска и те са подходящи само за малки селски къщи.

Отоплителна система с течен топлоносител , който включва източник на топлина (котел), топлопроводи и отоплителни устройства (радиатори). В центъра на класическата система е отоплителният котел. Към избора му трябва да се подхожда особено внимателно, като се претеглят всички плюсове и минуси на всеки модел.

Ние също така предлагаме след работа да сключим договор за услуга, не само за отоплителния котел, но и за цялата система като цяло.

Можеш да четеш как да скриете отоплителните тръби в цокъла.

Изчисляване на разходите за отопление

Разходи за ремонт на отоплителна система

Разходи за инсталация на водоснабдяване

Изчисляване на разходите за отопление

Разходи за ремонт на отоплителна система

Разходи за инсталация на водоснабдяване

Инженерни системи: отопление на водоснабдяване:

 1. Боядисване на медни тръби: тънкостите на работата Медта се използва от много години като съдове за вода и производство на резервоари за съхранение на вода. Това е доста скъп материал. Следователно тръбите от мед имат висока цена и се считат за елитни. Боядисването на медни тръби е надеждна защита срещу корозия. Медни тръби и ...
 2. Оптимални условия за частно отопление. Частна котелна централа Отоплението на къща е доста сложен проект, който трябва да бъде изпълнен от екип от работници с определени познания и опит .......
 3. Заваряване на поцинковани тръби Специалната технология на заваряване на поцинковани тръби позволява тяхното съединяване, без да се повреди цинковото покритие. Към мястото на свързване се полага флюс, който осигурява защита срещу изгаряне на покритието. Под поточния слой цинкът първо става вискозно-течен поради топлина, след това се топи, но не изгаря и ...
 4. Смеси от пясък и чакъл за строителни работи. Спецификации 1.1.Смесите от пясък и чакъл се характеризират със: съдържание на чакъл и пясък в сместа; най-големият размер на зърното; показатели, приети за оценка на чакъл в съответствие с ГОСТ 8267-93 (състав на зърната, якост, съдържание на зърна от слаби скали, устойчивост на замръзване, съдържание на прах, глинени и мътисти частици, глина в бучки и минералогичен и петрографски състав); показатели, приети за оценка на пясъка по ...
 5. Заваряване на поцинковани тръби: технологии Съдържание: [скрий] Методи за поцинковане на стомана Галваничен метод Пръскане Горещо поцинковане Характеристики на съединяване на поцинковани тръби Технологии за заваряване на поцинковани тръби Електроди, необходими за заваряване поцинковани Правила за заваряване на поцинковани тръби Работа, извършена след заваряване на поцинковани тръби В днешно време много индустрии и ...
 6. Боядисване на отоплителни тръби Услуги за монтаж на отоплително водоснабдяване ДИЗАЙН ПРЕСТИЖ LLC Освен бърз и качествен ремонт на отоплителни тръби, ние предлагаме професионален монтаж на отоплителни системи до ключ. На нашата страница за отопление> resant.ru/otoplenie-doma.html <можете да видите и да се запознаете с примери за нашата работа ....
 7. Боядисващи тръби: защо да го правим, какво и как Съдържание: [скрий] Какъв материал да избера Последователност на работа Изчисляване на необходимото количество боя Металните тръби се нуждаят от защита срещу корозия. Най-простият и достъпен начин за защита е боядисването на тръби. Важно е само да се използват покрития, които съответстват на материала, от който са направени ...
 8. Боядисването на комини удължава експлоатационния им живот Съдържание: [скрий] Причини за намаляване на работоспособността на комини Метални комини Стоманобетонни комини Тухлени комини Материали за боядисване на комини Комините за боядисване сами по себе си Комините се нуждаят от профилактика и периодични ремонти, в противен случай това се случва спад ...
 9. Боядисване на тръби и радиатори - проста и бърза Отоплителна система на частна къща е гаранция за комфортен живот и независимо отопление на помещенията и водоснабдяване по всяко време на годината. Но има ситуации, когато отоплителната система трябва да бъде ремонтирана. Най-често този проблем се случва с тръби, особено ако имаше пластмасови, ...
 10. Технологични регламенти за производство на строително-монтажни работи по време на строителството на сгради и съоръжения. 11 Производство на фасадно боядисване 1.1. Този технологичен регламент се прилага за производството на фасадни бояджийски работи с използване на готови за употреба бои на основата на водни дисперсии на полимери (акрил, силикон, поливинилацетат, стирен-бутадиен и др.), На базата на течно калиево стъкло (силикат), разтворимо на основата на акрилни смоли, както и пълнени декоративни композиции. 1.2. Технологични ...
 11. Технологията за производство на работа по инсталиране на зимен водопровод ще бъде следната. Изборът на тръбни материали и дълбочината на тяхното полагане. Копаещи изкопи за тръби. Монтаж на помпено оборудване, акумулатор. Свързване на тръби с помпено оборудване и хидравличен акумулатор. Прерязване на всмукателната тръба в кладенеца. Монтаж на изолирани тръби от кладенеца до къщата. Оформление на водопроводната система ...
 12. Подмяна на водопроводни тръби със собствените си ръце: монтаж без опит в работата (видео) Съдържание: [скрий] От метал до полипропилен Методи за подмяна на стари тръби Какво трябва да търсите преди подмяна на стоманени тръби? Разходи за работа: пример за изчисление Често в нашите апартаменти е необходимо да се подменят водопроводите, тъй като повечето от тях имат стари от момента ...
 13. За одобряване на Правилата за провеждане на архитектурни и градоустройствени конкурси в Москва (изменени на 28 декември 2005 г.) 1. Общи разпоредби 1.1. Тези правила са разработени за изпълнение на заповедта на кмета на Москва от 5 април 1996 г.N 176-RM "За организирането на конкурс за най-добър архитектурен (градоустройствен) проект в Москва". 1.2 Правилата са разработени в съответствие с глава 57 ...
 14. Отоплителни работи Избор на автономна отоплителна система за селска къща За да бъде вашата къща, офис, склад, гараж винаги топли и удобни, независимо от времето и работата на комуналните услуги, е необходимо да го оборудвате с автономна отоплителна система . Преди да започне производството на отоплителни работи….
 15. Разходите за монтажни работи ОТОПЛИТЕЛНА ДОСТАВКА ЗА ВОДА Ремонт на отопление ► калкулатор за изчисление ◄ Монтаж на отопление в страната. Монтаж на зимно водоснабдяване за частна къща. Монтаж на зимна водоснабдителна система в страната, монтаж на отопление в частна къща. Ремонт на водопроводни тръби в частна къща, подмяна на водопроводни тръби на отоплителната система в страната, монтаж на тръби ...
 16. Гумени пръстени за съединителни съединения на азбестоциментови тръби. Спецификации 1.1. Основни параметри и размери 1.1.1. В зависимост от предназначението на пръстена се правят три вида, посочени в табл. 1. Таблица 1 Тип пръстен Предназначение Налягане не повече от MPa (kgf / cm2) Секция на пръстена Тип съединение CAM Водоснабдяване 1,8 (18,3) Оформен азбесто-циментов CAM съгласно ГОСТ 539 ...
 17. Правилният избор на тръби Квалифицираните служители от Design Prestige ще ви помогнат бързо и ефективно да изберете тръби за осъществяване на комуникации на едноетажна или двуетажна частна или селска къща. Изборът на надеждни и трайни тръби, които отговарят на стандартите за качество и производствените нужди, е ключът към успеха в ...
 18. Заваръчни работи по време на ремонт и реконструкция на съдове и апарати. Стандартни технически условия 1.1 Този организационен стандарт е предназначен да ръководи реконструкцията и ремонта на плавателни съдове, апарати, тръбопроводи и техните елементи (наричани по-долу оборудване) от въглерод, нисколегирани, устойчиви на корозия и двуслойни стомани, както и титан, никел, алуминий, мед и техните сплави, работещи под налягане не повече от 16 MPa (160 kgf / cm2) ...
 19. Елитни врати. Рисуване у дома. Тази статия ще бъде полезна на онези, които ще боядисват своите луксозни дървени врати у дома, за да им дадат перфектния завършек без грозни или непрофесионални белези ...
 20. Боядисване на фасадата на къща със собствени ръце Съдържание: Извършване на изчисление на боя Предварителна подготовка на фасадата за боядисване Характеристики на боядисване на фасадата Допълнителни препоръки Видео Фото Боядисването на фасадата е най-простият, бърз и най-достъпен метод за нейното усъвършенстване. Това е важно, защото фасадата е лицето на къщата и всъщност ...

Предишна публикация Къде да купя обратна осмоза в Украйна?

Следващият пост Спойка за полиране на полипропиленови тръби: инструкции, температура (видео)

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни