Кодове за грешки Планарна автономия Планарни кодове за грешки. Планар 24, Планар 4dm, Планар 44d

Принципът на работа и характеристиките на нагревателя Planar


Нагревателят Planar работи на собствено гориво според принципа на конвекция

Нагревателят Planar е продукт на руски и Teplostar. Принципът на действие е прост: устройството всмуква въздух, загрява се и го връща обратно в купето. Устройството използва собствено дизелово гориво за отопление - работата му не зависи от двигателя на автомобила. За да функционира устройството, то трябва да бъде свързано към 12 или 24 V DC мрежа.

Дизайнът е прост:

 • Всички елементи са разположени в цилиндрично или с форма на кутия.
 • Дизеловото гориво се взима през тръба от резервоара на дизелово превозно средство или специален резервоар за отопление. Помпата доставя гориво.
 • Дизеловото гориво преминава през тръбата към дюзата на горивната камера. Подгревната свещ се намира тук. Дизеловото гориво изгаря в камерата.
 • Дизеловото гориво изисква изгаряне на въздух. Захранването се извършва чрез гъвкав маркуч, свързан към входящата тръба. Въздухът се форсира с помощта на вентилатор.
 • Полученият по време на горенето газ излиза през камерите и отделя топлина през топлообменника към основните въздушни маси. Димът се изхвърля през маркуча за обезвъздушаване извън купето.
 • Вентилаторът с електрическо задвижване циркулира въздух. Първо, той охлажда електрическия мотор и се загрява от него. След това преминава през топлообменника и температурата му се увеличава още повече. В купето се подава топъл въздух.
 • Комутацията на блоковете се извършва чрез контур с палуби-конектори. Формата им е такава, че изключва погрешна връзка. Регулирайте функциите на устройството с помощта на дистанционно управление или друга модификация.
 • Безопасността на нагревателя се осигурява от редица сензори и контролни устройства. Индикаторът следи пламъка в горивната камера, температурният сензор измерва температурата на въздуха, напускащ устройството, и така нататък.

Работата на устройството може да се контролира от дистанционното управление или посредством регулатора директно върху корпуса. Нагревателят функционира автоматично: когато температурата в купето достигне зададената стойност, Planar се изключва, когато падне, се включва.

Особености на работата в различни ситуации

Разбира се, нагревателното устройство Planar е много полезно и незаменимо през студените зими. Много шофьори обаче не рискуват да го инсталират, тъй като се страхуват от неправилна работа в извънредни ситуации.

Инженерите са взели предвид всички възможни характеристики на работата на устройството при различни условия. Нека да разгледаме някои от тях:

отоплително устройство плоско

 • Работата на нагревателя се контролира постоянно от автоматиката. Ако е дефектен, светва предупредителният светодиод (оранжев или червен)
 • Устройството няма да позволи на топлообменника да прегрее - в такава ситуация той ще се изключи
 • Може да има случаи, когато горенето спира по спонтанни причини - в такива ситуации инсталацията автоматично се изключва.
 • В резултат на неуспешен старт на отоплителното оборудване, автоматиката ще направи няколко повторни старта. Ако всеки от тях се провали, ще бъде издадено предупреждение за повреда.
 • Постоянните пренапрежения на тока могат да бъдат много опасни. Контролният блок ще осигури работоспособността на устройството само в ситуации, когато то не надхвърля нормалния диапазон:

 • Бордово напрежение 12 V (устройство 4DM-12) - от 10,5 V до 16 V
 • Вградено напрежение 24 V (устройство 4DM-24) - от 20,5 V до 30 V

Прегряването често се причинява от неправилно инсталиране на оборудването. Това се случва, когато входът и изходът на нагревателя са блокирани.

Предимства и недостатъци


Устройството може да работи автономно, когато двигателят на машината е изключен

Нагревателят Planar помага на много водачи.Камионерите, шофьорите на автобуси, пътниците трябва да прекарват много време в кабината на колата. През студения сезон отоплението на купето поради работата на двигателя е недостатъчно. Planar решава този проблем.

Предимства на устройството:

 • За час нагревателят, в зависимост от мощността си, загрява от 34 до 120 кубически метра. м. въздух.
 • Планарният е икономичен - с толкова висока ефективност консумира не повече от 29-42 вата. Същият обем нагрят въздух изисква 0,24 до 0,37 литра дизелово гориво на час.
 • Планарният е ефективен при много ниски температури зад борда - под -20 С.
 • Инсталацията работи без ограничения във времето. Изключва се автоматично при достигане на определената температура и се включва при спадане. Можете да изключите устройството ръчно.
 • Устройството е в безопасност. В случай на преобръщане, слаб пламък, изгасване на пламъка, прекъсвания в подаването на въздух или гориво, Planar се изключва.
 • Нивото на шума е ниско.
 • Ако свържете изпускателните тръби за въздух, топлият въздух може да бъде насочен не само в кабината, но и в купето на автобуса или в товарното отделение, ако превозваният товар се нуждае от определен температурен режим.
 • Устройството работи автономно от двигателя на автомобила. Това е удобен вариант за нощувка в кола, тъй като Planar може да отоплява кабината цяла нощ.

Няма недостатъци. Автономният автомобилен нагревател Planar напълно отговаря на предназначението си.

Нагревателят се използва не само в автомобили, но и за отопление на битуми, микробуси, кабини, палатки.

Принципът на работа и характеристиките на устройството

Едно от предимствата на равнинния нагревател е възможността за регулиране на мощността на нагряване. За това устройството има специално копче на регулатора, което може лесно да се завърти и да се настрои в желаното положение.

След като зададете желаната стойност на мощността, няма нужда да се намесвате в по-нататъшната работа на устройството. Той ще се следи автоматично:

 • Когато температурата падне до критичен минимум - Planar се включва
 • Постоянното увеличаване на топлината в купето постепенно ще намали мощността, намалявайки подаването на топъл въздух

Съдържание и характеристики на опаковката

Пълният комплект на нагревателя включва всички възли и части на устройството. Броят и видът на допълнителните елементи зависи от модела. Всички крепежни елементи са задължителни - шайби, болтове, скоби, ъгли с уплътнения, тапи, екрани, а също и всички свързващи елементи - силов сбруя, горивна помпа, изпускателна тръба. Планарът е оборудван със собствен резервоар за гориво и контролен панел.

Има 4 вида устройства. Основните характеристики са показани в таблицата.

Модел2D-12-S (24 S)4DM2-12-S (24 S)44D-12-GP-S (24 S)8M-12-S (24 S)
Номинално напрежение, V12 (24)12 (24)12 (24)12 (24)
Топлинна мощност, kW (макс. И мин.)0,8–2,01,0–3,01,0–4,02,0–6,0
Разход на гориво, l / h (макс. И мин.)0,1–0,240,12–0,370,12–0,510,42– 0,76
Консумация на енергия, W (максимум и мин)10–299–3810–588–85
Обемът на нагрятия въздух, кубични метри м / час (макс. мин.)34–7570–12070–12070–175
Режим стартиране и спиранеРъчно / дистанционноРъчноРъчно / дистанционноРъчно
Тегло, кг10101012

Въздушен нагревател Planar 4DM2 24 се различава от 12 само по изисквания за сила на тока - 24 V, а не 12 V.

Всички модели Planar работят на дизелово гориво. Ако захранването се извършва от собствен резервоар, дизеловото гориво се разрежда с керосин в определени пропорции. Съотношението зависи от вида на дизеловото гориво и температурата.

Основни характеристики (например модел 44D):

ХарактеристикаМалък режимИнтензивен режим
Производителност (отопление)1 киловат4 киловата
Разход на гориво0,12 литра0,514 литра
Нагрят въздух (кубически метри)70120
Работна мощност1062
Работно напрежение12 волта24 волта
Тегло на комплекта8 килограма8 килограма

Забележка!
Оборудването работи на дизелово гориво, GOST305. Спирането и стартирането се извършва ръчно.

Система за наблюдение и контрол


Блокът за управление може да се използва за регулиране на количеството топлина

Нагревателят Planar работи в няколко режима. Оперативната безопасност, регулирането и диагностиката на системите се осигуряват от сензори и блок за управление.

Контролен блок

Модулът е разположен в корпуса и е свързан с изпълнителните блокове с комутационни контури. Неговите функции са както следва:

 • включване и изключване на устройството;
 • контрол и управление на процеса на изгаряне на горивото;
 • първоначална диагностика в случай на повреди по време на стартиране;
 • автоматична вентилация след спиране на Planar;
 • аварийно изключване в случай на повреда на който и да е блок, затихване на пламъка, пренапрежения на тока, прегряване на топлообменника и други ситуации.

Контролният блок работи заедно с дистанционното управление.

Режими на работа


Устройството едновременно изпълнява функцията на вътрешна вентилация

Автономният нагревател на въздуха на двигателя работи в 3 режима. Използването обаче често зависи от конфигурацията на модела:

 • По мощност - загрява интериора възможно най-бързо. Нагревателят, настроен на определено ниво на мощност - от 1 до 8, работи непрекъснато, докато устройството се изключи ръчно.
 • По температура - нагревателят загрява въздуха до зададената температура. След това нагревателят се изключва и автоматично се включва отново веднага щом въздухът се охлади до посочения минимум. В автоматичен режим устройството работи, докато не се изключи ръчно.
 • Вентилация - осигурява обмен на въздух. Комбинира се с контрол на температурата или мощността. В същото време температурата се поддържа с висока точност, не се колебае в посочения диапазон.

Температурата и мощността се настройват преди стартиране. Параметрите не могат да се регулират по време на работа.

Контролни панели

Дистанционното управление е инсталирано на таблото или окачено на контейнер на всяко място, удобно за водача. Устройството е свързано към устройството чрез контур. Конзолата е удобна с това, че регулира работата на Planar и служи като диагностичен инструмент.

Нагревателите са оборудвани с различни видове дистанционни управления:

 • PU-10M - позволява на Planar да работи в режим на мощност и температура, не е осигурена вентилация. Оборудван с LED индикатор.
 • PU-5 - позволява на Planar да работи във всички режими. Ръчното колело на потенциометъра е снабдено с конвенционално градуиране, така че температурата да може да се настрои по-точно. Индикаторът показва работа и неизправности.
 • PU-22 - функционални бутони ви позволяват да изберете режим, температурен сензор, показанията на който ще се считат за контрол, промяна на индикаторите за мощност и температура. Информацията за работата на Planar и авариите се отразява на LED екрана.

По броя, цвета и поведението на светодиодите можете да определите причината за неизправността и бързо да я отстраните.

Нагревател PLANAR - 4D - Авточасти и трикове


Преминете към съдържанието
Главно меню:

 • Да започваме ...
 • <ръководства> СХЕМИ с едно щракване DAF XF-105 2006-2013
 • XF 2013-2017
 • 95XF
 • RENAULT
   MAGNUM 2000-2006
 • МЪЖ
   Трикове
 • ЦРУ
 • EPB
 • Обучение на персонал на KP KP
 • AS-Tronic
 • AS-Tronic lite
 • AS-Tronic среден
 • Voith DIWA.5
 • ZF-EcoLife
 • SCR AdBlue (диагностика)
 • EBS / ESP
 • ECAS / EFR (CDC)
 • Пневматика
 • AGR
 • KSM
 • PTM
 • МОГА
 • EDC7
 • EDC17
 • EDC MS 5
 • EDC MS 6.1
 • EDC MS 6.4
 • FFR / ZFR
 • ZBR2
 • HydroDrive
 • EBS2 Knorr
 • ABS Ci12
 • ZDR / FFR
 • Хибриден BU
 • Рем. зона
   СЕМИНАР Информация Информация ПРОЧЕТЕТЕ СХЕМИ
 • Двигателни плочи
 • VIN код
 • Лост за предселектор
 • Ниво на горивото
 • EDC
   Практика
 • Ниско налягане
 • Високо налягане
 • Голяма консумация
 • PM-KAT
 • Измама AGR
 • Работи с AdBlue
 • AdBlue
   Кодове 5556, 5038
 • Код 4549, 4357
 • Регулиране на клапани
 • Светлинен тест
 • Генератор
 • Ремонт на хладилник
 • ПОЛЕ
   Налягане под налягане
 • Няма "неутрален"
 • ОНЛАЙН схеми
   EDC EDC
 • EBS
   EBS
 • OBD
   OBD система
 • Описания
 • Компоненти
 • Схеми за свързване
   TGS / TGX Електрически схеми
 • ECAS 2
 • EBS 5
 • KP
 • Intarder
 • Врати
 • KSM
 • TGL / TGM
   Използвайки
 • Схеми за свързване
 • EBS WABCO
 • ECAS
 • KP
 • L2000 / M2000-L
   Схеми за свързване
 • Блокиране
 • MAN TG с PTM
 • EDC
   EDC MS 5 Отстраняване на неизправности
 • Схеми за свързване
 • Осцилограми
 • Самодиагностика
 • EDC MS 6.1
   Настроики описание
 • Отстраняване на неизправности
 • Схеми за свързване
 • EDC MS 6.4
   Търсене на неуспехи
 • Настроики описание
 • Схеми за свързване
 • EDC 7
   Кодове за повреди
 • Описание компоненти
 • Настроики описания
 • Стъпки за проверка
 • Хидравличен проверете
 • Схеми за свързване
 • EBS 5 KNORR
   Кодове за повреди
 • Описание
 • Стъпки за проверка
 • Сигнали
 • Схеми за свързване
 • EBS 2 KNORR
   Кодове за повреди
 • Описание на EBS
 • ESP описание
 • CAN автобус
 • Компоненти
 • Стъпки за проверка
 • Електрическа схема
 • EBS 2 WABCO
   Кодове за повреди
 • общо описание
 • Електрическа схема
 • AdBlue
   Кодове за повреди
 • Описание на системата
 • Настроикиописания
 • Описание компоненти
 • Стъпки за проверка
 • Схеми за свързване
 • FFR
   Кодове за повреди
 • Настроики описание
 • Стъпки за проверка
 • Схеми за свързване
 • ZBR 2
   Кодове за повреди
 • Център. дъска. комп.
 • Схеми за свързване
 • ECAS 2
   Кодове за повреди
 • Описание на компонента
 • ECAS 2 функции
 • Главна информация
 • CDC
 • Стъпки за проверка
 • Схеми за свързване
 • AS-TRONIC
   TGA AS-Tronic
 • Кодове за повреди
 • Главна информация
 • Описание на компонента
 • Настроики описание
 • Електрическа схема
 • TGA климат
   Кодове за повреди
 • Стъпки за проверка
 • Описание на частите
 • Електрическа схема
 • Климат TGX
   Кодове за повреди
 • Стъпки за проверка
 • Компоненти
 • Електрическа схема
 • Устройства
   Кодове за повреди
 • Стъпки за проверка
 • Схеми за свързване
 • TGS-TGX климатик
   Описание
 • Настроики описание
 • Компоненти
 • Кодове за повреди
 • Електрическа схема
 • TG климатик
   Кодове за повреди
 • Настроики описание
 • Стъпки за проверка
 • Електрическа схема
 • Контрол на курса
   Кодове за повреди
 • Главна информация
 • Компоненти
 • Електрическа схема
 • Модул за врата TGX
   Кодове за повреди
 • Стъпки за проверка
 • Контрол
 • Електрическа схема
 • Модул за врата TGA
   Кодове за повреди
 • Стъпки за проверка
 • Контрол
 • Схеми за свързване
 • Нагреватели
   Кодове за повреди на Airtronic
 • Настроики описание
 • Компоненти
 • Схеми за свързване
 • Хидроник
   Описание
 • Компоненти
 • Стъпки за проверка
 • Електрическа схема
 • TGL / TGM
 • EST 48
   Кодове за повреди
 • Настроики описание
 • Компоненти
 • Код за неуспех
 • Електрическа схема
 • ECAM
   Кодове за повреди
 • Описание
 • Диагностика
 • Електрическа схема
 • HydroDrive TGA
   Кодове за повреди
 • Описание
 • Настроики описание
 • Компоненти
 • Електрическа схема
 • МОГА
   Кодове за повреди
 • Описание
 • EHLA - ALA
   Кодове за повреди
 • Описание
 • EHLA система
 • ALA система
 • Електрическа схема
 • RAS-EC1
   Описание
 • Настроики описание
 • F_L_M 2000 г.
   Електрическо оборудване
 • ЕВРО 6
   MAN EURO 6
 • Схеми
 • DAF
   Трикове
 • Електрически схеми Четене на диаграми
 • DMCI
 • VIC-2 + VIC-2 Lite
 • VIC-3 + VIC-3 Lite
 • Евро 6
   MX-11 / MX-13, EN2 / 14 MX двигатели
 • MX-13
   ПАКАР
 • EGR
 • Съкращения
 • EAS
 • Заключване на запалването
 • ГЕНЕРАТОР
 • Захранване
 • Мрежи от превозни средства
 • DAFXF Схеми
 • Кодове за повреди
   "MIL" за ECS-DC4 и EAS
 • за ECS-DC5 и EAS
 • DMCI
   Декодиране
 • DMCI
 • ECAS
   ECAS-2
 • ECAS-3
 • ABS / EBS
   ABS / ASR-D
 • ABS-D / ABS / ASR-E
 • ABS-E
 • EBS
 • EBS-2
 • EST
   EST42
 • EST52
 • EAS
   EAS
 • Декодиране на EAS-2
 • CDS-3
 • UPEC
 • VIC
 • КАТО ТРОНИК
 • EMAS
 • ХИДРОНИЧЕН 10
 • AIRTRONIC
 • D3LC (ACH-EA)
 • AGS
 • ALS-S
 • ИМОБИЛИЗАТОР
 • CDM
 • ECS-DC3
 • AGC-A
 • DTCO
 • MTCO
 • ATC
 • DTS
 • ECS-DC4 И EAS
 • ECS-DC5 И EAS
 • Системи
   Съкращения
 • Електрическо окабеляване
 • Отстраняване на неизправности на двигателя UPEC
 • CF75 / 85 <2002
 • CF75 / 85 ≥2002 XF95
 • UPEC блок
 • Описание
 • VIC_DIP-4_MTCO
   Отстраняване на неизправности
 • ВЪТРЕШНО
   EST 52
 • EST 42
 • Нагреватели
   ACH-EW
 • ACH-EA
 • ACH-W2
 • ACH-W3
 • Спирачки
   EBS
 • ABS-D
 • ABS-E
 • ABS-E2
 • Дизайн
 • Спирачни вериги
 • Кабина
   Окачване на кабината
 • Преобръщам се
 • Климатик
 • CAN Описание
 • КАТО ТРОНИК
 • Описание на APU
 • Система AGS
 • ECS-DC3 (LF / CF)
 • ZF EST 42
 • ИМОБИЛИЗАТОР
 • RAS-EC
 • ATC
 • Е-газ 3
 • CDS-3 LF45 / 55
 • ECAS 4
 • LDWA
 • ALS-S
 • Врати
 • Волан
 • DAF XF105
   CAN топология
 • МОЖЕ да провери
 • Intarder ZF
   ZF EST42
 • ZF EST52
 • Спирачки
   EBS 2
 • Пневматика
 • EAS-2
   Описание
 • Компоненти
 • Схема
 • Функции
 • KP
   Пневматика
 • Механика
 • Фирмени табели
 • Защита
 • Съединител на кола
 • Модулатор
 • BBM
   BBM
 • Схеми
 • Схеми за свързване
 • Компоненти
 • DMCI
 • Въздушно окачване
 • AGS
 • ACC
 • KP видове
 • APU опции
 • Контрол на климата
 • Хладилник
 • Регулиран клапани
 • Блок. диференциал
 • DAF XF95
   Схеми за свързване
 • Промени от 0Е626381
 • Серия 95XF
 • ШАСИ 0E459335
 • ШАСИ 0E473500
 • ШАСИ 0E477514
 • ШАСИ 0E527418
 • Електрически инсталации
 • Чекпойнт
 • Компоненти
 • Системи
 • Възли
 • Съединители
 • F95
   Схеми за свързване
 • DAF CF65 / 75/85
   Диагностика
 • Схеми за свързване
 • Компоненти
 • Електрически инсталации
 • Четем диаграмите
 • Възли
 • LF45 / 55
   Компоненти LF45 IV, LF55 IV
 • Гл. превключвател
 • DIP-4
 • Идентификация
 • Типове DAF
 • MERCEDES
   ACTROS 950-954 Рег. двигател
 • Спирачки
 • KP
 • Кодове за повреди
 • Схеми за свързване
 • АКТРОС 930-934
   Трикове
 • Обучение MP2-3 Изграждане
 • Изследване на Actros
 • DAS
 • Загуба на мощност
 • Кодове за повреди
   MR евро 2-3
 • MR евро 4-5
 • ZHE
 • GS II
 • BS
 • ИЗКУСТВО
 • БНТ
 • EAPU
 • EDW
 • Bts
 • DTCO
 • EHZ
 • FLA
 • FR
 • Публикации
   MR "Код"
 • Ограничение на GS
 • Мощността намалена
 • Схеми за свързване MP2-3
   Заден модул
 • Преден модул
 • Тахограф
 • Пътническа врата
 • Шофьорска врата
 • MSF модул
 • HPS система
 • FLA отопление
 • MR евро 2-3
 • MR евро 4-5
 • BS спирачки
 • FR движение
 • Автоматична скоростна кутия GS II
 • GM
 • ZHE
 • Устройства
 • WS
 • TR
 • ИЗКУСТВО
 • Bts
 • Места за инсталиране
   Автоматична скоростна кутия GS II
 • Г-Н
 • BS
 • FR
 • TMB
 • TMF
 • HM
 • FM
 • INS
 • ZHE
 • FLA
 • MTCO
 • MSF
 • WS
 • Щепсели
   Автоматична скоростна кутия GS II
 • Г-Н
 • GM
 • BS
 • FR
 • TMB
 • TMF
 • HM
 • FM
 • ZHE
 • FLA
 • MTCO
 • MSF
 • Процеси на обучение
 • Кой ще спечели…
 • Релета / предпазители
 • АКТРО евро 6
   TCM TCM
 • Обучение
 • MCM
   MCM
 • MCM кодове
 • ACM
 • APS
 • ATEGO 950-954
   ATEGO кодове 950 - 954
 • ATEGO 970-976
   Схеми за свързване MR OM904
 • MR OM906
 • коремни мускули
 • AGN
 • GS
 • BS
 • DTCO
 • EHZ
 • FLA
 • ATEGO кодове 970-976
 • SCR
 • EBS
 • Инжектиране
 • AXOR 940-944
   Схеми за свързване на ABS
 • FLA
 • TCO
 • SRS
 • Rs
 • NR
 • Г-Н
 • FR
 • GS
 • INS
 • Кодове за повреди
 • AXOR 950-954
   Схеми на свързване MR MR
 • Кодове за повреди
   ABS / ASR
 • AGN алисон
 • AGS
 • BS
 • DTCO
 • EHZ
 • FLA
 • FR
 • NR
 • ВАРИО
   MR Електрически схеми
 • Компоненти
 • FR
 • SK / MK / LK
   Схеми за свързване ADM
 • UNIMOG
   Схеми на свързване HYD
 • Г-Н
 • АТРОН
   Схеми за свързване MR
 • ZETROS
   Схеми за свързване MR
 • ШПРИНТЪР
   SPRINTER 909 CR4_T1N-OM646
 • СПРИНТЪР 910
   CDID3S2- OM651
 • Ремонт на блок
 • EPS
 • Компоненти 900-926
 • Видео за обучение
 • ЧЕ
 • IVECO
   EURO TRAKKER Електрически схеми
 • ABS / ASR
 • ТРАКЕР E 4/5
 • EURO CARGO
   ТЕКТОР
 • До 2003г
 • 6 - 10 тона
 • Курсор на EuroStar
   Схеми за свързване
 • СТРАЛИС
   Схеми за свързване
 • STRALIS AS E 4/5
 • Борд. компютър
 • EDC 6.2
 • EBS
 • ECAS
 • KP EUROTRONIC
 • Кодове за повреди
   Чекпойнт Евротроник
 • EBS
 • ECAS
 • Регулиран данни
 • SCANIA
   Ремонтна зона Работилница HPI с EDC S6 Налягане на горивото
 • PDE
 • Поле
   През зимата
 • Обучение
   Въведение
 • Съкращения
 • Сигнали
 • Текущи пътища
 • Търсене по схеми
 • Шаси
 • Кабина
 • Магистрали
 • LimpHome
 • Обучение на дилъри
 • KP R, R и T серия
 • Кодове за повреди
   Двигател
 • Предаване
 • Спирачна система
 • Окачване
 • EDC
 • PDE S6
 • Opticruise
 • EBS 2.2
 • XPI
   Описание
 • Верига
 • SDP3 и XPI
 • МОГА
   Диагностика
 • CAN Dump_Analyzer
 • Адреси
 • Координатор на блокове
   Описание
 • Диагностика
 • Схеми за свързване
 • COO6
 • COO7 Описание
 • Pinout COO7
 • Схеми за свързване
 • Спирачки
   Дизайн на системата EBS
 • Системи
 • Компоненти
 • Блокиране на сигнали
 • Схеми за свързване
 • Диагностика
 • 5 серийни диаграми
 • коремни мускули
   ABS BOSCH
 • ABS WABCO D
 • Без EBS
 • Пневматика
 • Ремарке
 • ELC 2
   Диагностика
 • Ремонти
 • EDC
   PDE (EDC) MS6 диагностика
 • Тестване
 • EDC блок
 • Дюза за помпа
 • Неизправности
 • EDC MS5
   Описание MS5
 • Диагностика
 • Използвани връзки
 • Схеми
 • EDC PDE S6
 • PDE диагностика
 • Opticruise
   Компоненти
 • Дизайн
 • Функциониране
 • AGR / SCR
   AGR
 • SCR описание
 • Диагностика
 • Отстраняване на неизправности
 • Видове кодове
 • Самоподготовка
 • Денокстроник
 • SCANIA 3
 • HPI с EDC S6
 • APS
 • ПЪТУВАНЕ
 • Турбина
 • Блок S6, S7
 • Диагностика
 • Компоненти
 • Кабелна маркировка
 • Съкращения
 • Ретардер
 • ZF (механика)
 • OBD
 • EDC 14L Епизод 3
 • Зареждане
 • Блок за управление S6
 • Чекпойнт
 • ВИС
 • Модератор
 • Алко блок
 • VOLVO
   Рем. Димна зона
 • Ниска мощност
 • Разход на гориво
 • Обучение
   VIN код
 • Електротехник
 • Корекции
 • MID 130, MID 223
 • MID 136 EBS / ESP
 • СРЕДЕН 150 ECS2
 • СРЕДЕН 150 ECS3
 • СРЕДЕН 216 LCM
 • СРЕДЕН 144 VECU
 • MID 128 EECU
 • Сбруи
 • D16C
 • APM
 • Горивна система
   Проверки на баланса. цилиндър
 • Обем на горивото
 • Електрическа схема
 • С ръчна помпа
 • С електрическа помпа
 • FM
   Описание на FM4
 • FM4 D11
 • FM4 D16
 • FE3 / FL3 (EU6)
 • FH
   FH4 D13 A400
 • FH4 D13 K420
 • FH4 D13 K460
 • Спирачна система
   Описание на EBS
 • EBS FE3 / FL3
 • EBS FH4 / FM4
 • Кодове за повреди
 • коремни мускули
   Описание
 • Кодове за повреди
 • Кодове за повреди
 • FM
   FM (4) Електрическа схема
 • FM9_12, FH12_16, NH12
   Схеми за свързване
 • FM7, FM10, FM12
   Обозначения
 • Оборудване
 • Схеми за свързване
 • FM 2013
 • EBS
 • Регулиран данни
 • FL6, FL, FE
   Схеми за свързване
 • Вериги от серия FL
 • Електрически инсталации
 • Съкращения
 • VM, EM-EU5
   Схеми за свързване
 • FH
   FH (4) Схеми на свързване
 • Кодове за повреди
   ECM
 • EMS
 • СРЕДЕН 128
 • СРЕДЕН 140
 • Ръчна спирачка
 • ALCOLOCK
 • D12D
 • EECU MID 128
   MID 128 D9, D12, D16
 • MID кодове 128
 • VECU MID 144
   MID кодове 144
 • Америка
   VN / VHD / VAN
 • Горивни системи
   евро 6
 • D9B
 • D11
 • D12C
 • D12D
 • D13
 • D13K
 • D16
 • D16K
 • ЕВРО 6
   Обслужване
 • FH4 2020
 • FH4 2020
 • FH4 2013
 • FH4 2013
 • FH4 2012
 • FL3 2013
 • FE3 2013
 • OBD
 • Дисплей
 • DAS
 • LCS
 • ACC
 • LSS
 • Емисия за данни
 • ESP
 • Спирачка за забавяне
 • CAN автобус
 • Съединители на ремаркето
 • Схеми за свързване
 • Колекция от ръководства
 • RENAULT
   ОБУЧЕНИЕ ... Публикуване
 • OPTIDRIVER 2
 • DXi 12
 • ГЛАС
 • IC 04
 • V-MAC IV и VECU
 • А.П.М.
 • CLU, ACU, ICU, FCU
 • ДИАГНОСТИКА DXI
 • СУПЕР Н
 • DXi 13
 • Културист
 • DXi 11
 • Ново в DXi
 • EBS 5 / ESP Описание
 • Компоненти
 • Пневматика
 • Рем зона
   LCM
 • Кодове за повреди
   Обозначения
 • ТАХОГРАФ
 • EBS
 • коремни мускули
 • EUU EUU
 • EECU CR
 • ВЪТРЕШЕН ZF
 • ТЕЛМА
 • VECU
 • ASTRONIC
 • EDC
 • MAGNUM
   Схеми за свързване
 • Верижни прекъсвачи
 • Места за инсталиране
 • Електрически вериги
 • Mack MIDR
 • Окачване (6X2)
   Схеми за свързване
 • Диагностика
 • ПРЕМИУМ
   EURO 4 Електрически схеми
 • Компоненти
 • ЕВРО 5
   Схеми за свързване
 • Компоненти
 • Схеми за свързване
 • Компоненти
 • Табло за бушони
 • Блок за свързване
 • Двигател
 • СРЕДЕН
   Схеми за свързване
 • Прочетохме диаграмата
 • Компоненти
 • Спирачки
 • KERAX
   Схеми за свързване
 • Табло за бушони
 • Компоненти
 • Прочетохме електрическата схема
 • ЕВРО 6
   Обслужване. инструкции
 • Спирачна система
 • EMS 2
 • ФОТОН
   Електро система AUMAN
 • Стандартен
 • Комфорт
 • Апартамент
 • Foton & Daimler
 • FORD
   СХЕМА ЗА СВЪРЗВАНЕ НА CARGO
 • Хино
   Кодове за грешки S05C / D_S05C-TB
 • Двигатели
   J и S серия
 • Съкращения
 • HINO 300
 • XZU / WU
 • E13C евро 4
 • Тахограф
 • КАК
   Схеми за свързване
 • коремни мускули
 • ISUZU
   Схеми за свързване
 • СЕРИЯ "N" Компоненти
 • Захранване
 • Електрическа схема
 • СЕРИЯ "F" и "G"
   Компоненти
 • Захранване
 • Електрическа схема
 • Електрически инсталации
 • ШАКМАН (ШААНСИ)
   SX3255DR
 • ECU
 • Проблеми
 • HYUNDAI
   Електрическа схема
 • MITSUBISHI
   Canter EURO 3 Схема на свързване
 • Common rail
 • Диагностика
 • Компоненти
 • Canter EURO 4
   Common Rail двигател
 • Диагностика
 • Електрическа схема
 • ФРОЙТЛАЙН
   FLC Cummins
 • Eaton FLC
 • Кодове за повреди
 • KENWORTH
   T800
 • T2000
 • W900
 • Кодове за повреди
 • МАЗ
   MB EURO 3/4 схема
 • MB EURO 5 схема
 • Схема Deutz EURO 4
 • Двигатели
 • MAZ-xxxxV9 *
 • ЯМЗ - МЪЖ
 • коремни мускули
 • ESUP
 • Пречистване на катализатори.
 • КАМАЗ
   Схеми на свързване Cummis CM2150
 • Горивна система
   BOSCH MS 6.1
 • EDC 7
 • Common rail
 • Неизправности
   коляно / разпределителен вал
 • Диагностика
   КИМИНИ
 • Кодове за повреди
   AS-Tronic
 • CBCU3-E
 • ZF EST 42
 • ADM3_MR2_SCR
 • ABS (мига / SPN)
 • Спирачна система
   Описание
 • коремни мускули
 • КАМАЗ (мерцедес)
   5490 Електрическа схема
 • Системи
 • Коментари за кодове
   коремни мускули
 • АБС СКРАБИ
 • Г-Н
 • ADM2
 • ADM3
 • Схеми за свързване
   коремни мускули
 • Г-Н
 • ADM2-3
 • TP и ECM-1
 • РАРИТЕК-1
 • MNE
 • Регулус клапани
 • 65116
 • УРАЛ
   6370 ABS 6 Устройство
 • Компоненти
 • ECU
 • Спецификации
 • Грешки
 • Електрическа схема
 • Автобуси
   Рем. Зона VOLVO Прочетете схеми
 • МАЗ
   Схеми на свързване 203
 • 206
 • 251
 • 256
 • МАЗ 103, МАЗ 107
 • МАЗ 105
 • МАЗ 152
 • МАЗ 215
 • МАЗ 231
 • МАЗ 241
 • МАЗ 206/226
 • Пневматични системи
 • SCANIA
   Scania Touring Electric
 • Нагревател
 • Кондициониране
 • ПСР
   Автоматична скоростна кутия ZF
 • Елементите
 • Сигнали
 • Спирачки
   Пневматика
 • 4 епизод
   Окачване Окачване ELC
 • Схеми на свързване ELC
 • Кодове за повреди
 • Подредено
 • Табло за бушони
 • Рама и двигател
 • ZF автоматична скоростна кутия
 • EDC MS5
 • Шаси K / L / N
 • Електрическа схема
 • Прекъсваща маса
 • ELC
 • БНС II
 • EDC MS 6
 • VOLVO
   B12B_B12M
 • B10 EDC
 • B7, B9, B12
 • B11R
 • Серия Б
 • Всички електрически схеми
 • Daewoo
   BH120F
 • Компоненти
 • коремни мускули
 • МЪЖ
   NL243 / 283
 • RH 353/403 F
 • NL_NB 263/213/353
 • ТЕБС
 • Кодове за грешки в EBS
 • Диагностика
 • Схеми за свързване
 • EDC MS 6.1
 • EDC MS 6.4
 • Irisbus Crossway
   Схеми за свързване
 • Контролни лампи
 • ABS ASR
 • LIAZ
   5292_22
 • ESU-1AA
 • 529230-31
 • БОВА
   Футура
 • Magiq
 • HIGER
   ECU CM2150E
 • 6129
 • VAN HOOL
   Двигател
 • Устройства
 • DAF
   SB 220 GS / LT
 • Крал дълго
   XMQ6120C
 • MMC
   E200 MMC
 • E400 MMC
 • Други
   A092 / A0921
 • Страна
 • EOS 80-233
 • Mercedes conecto
 • Вселена на Хюндай
 • НАГРУЗВАЙ
 • Setra S315
 • КАМАЗ Бравис
 • NEOPLAN
 • Kia grandbird
 • Лексио
 • НЕМАН
 • Волжанин
 • РИТМИКС
 • УЛИЦА
 • YUTONG
 • Електрически системи
   ETS и MTS
 • Специално оборудване
   Komatsu Tech. документация
 • Двигатели
 • Схеми за свързване BR380JG
 • D31
 • D37A
 • D65
 • D85C-21
 • D155A
 • D155C-1
 • D275A
 • D355C
 • D375A-5D
 • PC27MR
 • PC35 (45) R-8
 • PC120-6 Excel
 • WF550A-3
 • WB97S-2
 • PW200 (220) -7H
 • PC300 (LC) -6
 • PC400-7
 • PC400 (450) (LC) -7
 • PC1800-6
 • PC1250 (SP) (LC) -7
 • PC1100 (LC) (SP) -6
 • PC750 (800)
 • PC750 (800) -6
 • PC1000 (LC) (SE)
 • Хидравлика
   PC200 (220) 6 Excel
 • PC200 (220) 7
 • PC300 (350) 7
 • CATERPILLAR
   CAT речник
 • Кодове за повреди
 • Схеми на свързване CS653E
 • 374D
 • 432/434/442/444
 • Hitachi
   EX300 - 5
 • ZX200 - 270
 • ZX450 - 520
 • Zaxis190W-5N
 • 210-6N и 210LC-6N
 • Кодове за повреди
 • Обслужване. документация
 • Kobelco
   Събиране на диаграми
 • RK250
 • LIEBHERR
   LTM 1100 Кодове за неизправности
 • Електрическа схема
 • Схеми за свързване
   LR1600
 • LTM1250 / 1300
 • PR712 - PR752
 • LT1025
 • Кодове за повреди
 • ЛИКОН
 • Серия T, TL
 • PR серия
 • LH серия
 • RL, LR серия
 • ФУРУКАВА УНИК
   Кодове за повреди
 • Схеми за свързване
 • Хидравлични вериги
 • EK - 18
   EK-18 Perkins
 • EK-18 245
 • JCB
   Мега колекция
 • Електрически инсталации
 • Всички превозни средства с багер-товарач
 • Loadalls
 • Багери
 • Колесни товарачи
 • Fastrac
 • Робот
 • Телетрук
 • Самосвали
 • Схеми за свързване
   JS145W
 • 3CX - 4CX
 • BW 177-226
 • Товарач
   Кодове за повреди Телескоп КОД
 • 409
 • TM310
 • 411, 412, 416
 • 414, 426, 434, 436, 456
 • Схеми за свързване
   Мини товарач
 • 175
 • Common rail
   Кодове за повреди
 • Проверете
 • Устройства
 • НОВА ХОЛАНДИЯ
   Кодове за повреди
 • Схеми за свързване
 • Челен товарач
 • Кодове за неизправности отпред кодове на двигателя
 • Отпред. KP кодове
 • Кодове L C
 • Схеми за свързване
   Отпред. серия 3
 • Отпред. 6 епизод
 • Мини отпред.
 • Трактор
   Кодове за неизправности на трактор T6
 • Трактор Т7
 • Трактор Т8
 • Трактор Т9
 • Схеми за свързване
   Трактор Т9
 • SP280 - SP480
 • СЛУЧАЙ
   Челен товарач
 • Кодове за неизправности отпред кодове
 • SR SV TR телевизионни кодове
 • Кодове на Щайгер
 • Схеми за свързване
   Отпред. серия 3
 • Отпред. 6 епизод
 • Мини отпред.
 • MX Magnum
   Кодове за повреди
 • Компоненти
 • Схеми за свързване
 • ПУМА
   Схеми за свързване
 • Кодове за повреди
 • Кодове за повреди
 • Схеми за свързване
 • Трактор Щайгер
 • Сервизни инструкции
 • Обслужване. колекция
 • DOOSAN
   DL електрически схеми
 • DX
 • DX W
 • Мега - III
 • Мега - V
 • Плъзгач
 • Слънчева LC-III
 • Слънчева LC-V
 • Слънчева W-III
 • Слънчев W-V
 • Хидравлика
   DL
 • DX
 • DX W
 • Мега - III
 • Мега - V
 • Плъзгач
 • Слънчева LC-III
 • Слънчева LC-V
 • Слънчева W-III
 • Слънчев W-V
 • DOOSAN
 • БОМАГ
   BW 213/214 Електрически схеми
 • Двигател BW 213/214
 • Тип двигател TCD
 • Щайр
   Схеми за свързване CVT 6140 - 61195
 • 4110 - 6140 ПРОФИ
 • CVT 6130 - 6160
 • 9080 - 9105 MT
 • CVT 6165 - CVT 6225
 • CVT 6170 - CVT 6230
 • Кодове за повреди
 • Джон Диър
   Четем диаграмите
 • Терминология
 • Товарач 444K 4WD
 • 524K 4WD
 • 644K 4WD
 • 724K 4WD
 • 824K 4WD
 • Кодове за повреди
 • Проследяване
   350D и 400D-II
 • 250D и 300D
 • Кодове 250D / 300D
 • Тракторен товарач
   210K EP
 • Плъзгач
   540Н и 548Н
 • 540G-III и 548G-III
 • 648G-III и 460D
 • Трактор
   9120 — 9620
 • 7720, 7820 и 7920
 • 8130 — 8530
 • Зареждане на трупи
   335 ° С
 • Плъзгач
   318Е и 320Е
 • 319Е и 323Е
 • Пейзажен товарач
   210LE
 • 210LJ
 • Зърнокомбайн
   9560, 9660 Електрически схеми
 • Кодове за повреди
 • XCG
   XCG 210LC-8B
 • XCG 240LC-8B
 • XCG 330LC-8B
 • Кодове за повреди
 • HYUNDAI
   Схеми за свързване
 • МИНИ БАГАР
 • Всички схеми
 • Сборник с инструкции
 • CLAAS
   Jaguar 695
 • Обслужване инструкции
 • Bobcat
   Информация за услугата.
 • T2250
 • T2556-T2566
 • Кодове T40140-80
 • Вериги от серия Т
 • Списък с кодове
 • TEREX
   Графики A350
 • Диаграми A600
 • ТАДАНО
   Схеми
 • Кодове за грешки на MDT 9
 • ATF-Faun 130
 • VOGELE
   СУПЕР 2500
 • VOLVO
   BHL
 • ЕДИН И СЪЩ
   ЕДИН И СЪЩ
 • LINDE
   H12T-H20T
 • Обслужване
 • ДИНАПАК
   Събиране на диаграми
 • ДЖИН
   Сервизно ръководство
 • ХИСТЕР
   Обслужване. колекция
 • Други C / T
   LOGLIFT 59
 • ЕТ - 26
 • Бауман товарач
 • Асансьори
 • Кран KS-55727
 • ОБУЧЕНИЕ
   NH / Case / Steyr
 • Ремаркета
   СЕМИНАР Симулатор Knorr
 • WABCO
   ECAS
 • Параметризиране
 • Калибриране
 • Неизправности
 • Клапани
 • Системи
 • Варио
 • Vario VCS II
 • EBS C
   Системи
 • EBS D
   EBS D система
 • EBS D компоненти
 • Инсталиране на EBS D
 • ECAS
   Компоненти
 • EBS E
   EBS E система
 • Модернизация
 • Компоненти
 • Щепсели
 • TEBS E2
 • РЕФ
   Схеми на свързване на Thermo King
 • Кодове за грешки
 • ПРЕВОЗВАЧ
   Схеми за свързване
 • Съкращения
 • Максима 2
 • ВЕКТОР
 • HALDEX
   Система
 • Схеми
 • Knorr-bremse
   TEBS TEBS 4
 • TEBS E
 • TEBS G2.0 / G2.1
 • TEBS G2
 • Обучение на TEBS G2
 • Кабели
 • KB4TA
 • EZ2085
 • BR92 ..
 • TEPM-S / TEPM-P
 • KB3-TA
 • ES2005
 • ТОНАР
 • Гнезда
 • TIR превозно средство с висока проходимост
 • Ремаркета МАЗ
 • Програми
   VOLVO VOLVO PTT 2.7 ...
 • VOLVO мека
 • J1587 Навигатор
 • Човек Immo_Edit
 • SDP3 / XCom / SOPS
 • DAF Davie
 • DAF DevTool
 • DAF Devkit 2
 • CNH EST
 • WABCO
 • FDOK НОВО
 • Разни
   Autocom Mercedes Actros Diagnostics
 • Cl. резервации
 • Ast модул
 • Калибриране на нивото на окачването
 • МЪЖ
   Диагностика-видео
 • Рентабилност
 • EDC 7 грешка 3082
 • 3087
 • 3088
 • 3089
 • 3091
 • 3099
 • 3100
 • 3746
 • 3748
 • 3752
 • 3753
 • 3789
 • 3802
 • 3851
 • 00081 / 03785
 • EBS
   ABS сензори
 • Грешки в EBS 04376/04377
 • 04081 / 01056
 • Скоростния лост
 • Кое е по добре..?
 • DAF
 • Букварни книги
   DAVIE DAVIE и гориво
 • DAVIE и EAS (EAS 2)
 • DAVIE и EMAS
 • МЪЖ-котки II
 • SDP3
 • SDP и SCOP
 • Осцилоскоп
 • FLUKE 123
 • TEBS E
 • ТЕКСА
 • ТЕХНИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТ
 • DaimlerChrysler
 • Ведиамо
 • Knorr - Bremse
   ABS 6 Диагностика
 • Описание на EBS
 • Директория
 • ABS / ASR обучение
 • Обучение по ELC
 • EBS-2 обучение
 • WABCO
   Рем. зона TEBS E
 • EBS 3
   Компоненти
 • Описание
 • Схеми
 • Компоненти
 • Диагностика
 • ECAS
   Описание
 • Компоненти
 • Системи
 • EBS
 • коремни мускули
 • ESC
 • Самодиагностика
 • Схеми за свързване
 • Авт. нагреватели
   Teplostar 14TS-10
 • Ремонт на серията 14TC
 • 11TS
 • RS232 адаптер
 • Thermix
   Кодове за повреди
 • Eberspacher
   Изчисляване на нагреватели
 • HYDRONIC Hydronic M
 • Hydronic M D10W
 • Hydronic M10, M12
 • Хидроник-10
 • Хидроник L-II
 • Hydronic D 5 W S
 • Диагноза L
 • Диагноза M или D10
 • Диагностика M-II
 • Диагностика D 5 W S
 • B7W - D7W
 • X3, X7, X12
 • D 24 W
 • D9W
 • HYDRONIC 16/24/30/35
 • AIRTRONIC
   AIRTRONIC
 • D4, D4 Plus
 • D5
 • D 8 L C
 • V 7 S
 • B1LC - D1LC
 • B3LP - D3LC - D3LP
 • D 5 L C
 • ПРОМОТРОНИСТ
   4D-24
 • 141.8106.000
 • 15.8106
 • 16ЖД24
 • AirTop
   В 2000
 • В 2000-та
 • AT 3500/5000
 • 24/32
 • Webasto Thermo 300
   Описание
 • Проверка на компонентите.
 • Диагностика
 • DBW
   Webasto BBW / DBW46
 • 2010-2020 300-350
 • DBW 160 - DBW 350
 • Сфероси
   Термо 300
 • Thermo E
 • Инсталации
   DAF
 • IVECO
 • MB
 • NEOPLAN
 • RENAULT
 • SCANIA
 • МЪЖ
 • ПЛАНАР - 4D
 • Строко
 • DW 80 / DW 80-TRS
 • PZD12
 • Двигатели
   CUMMINS Cummins ISB / ISBe кодове за грешки
 • Компоненти
 • Cummins ISX
   Кодове за повреди
 • N14 PLUS
 • М11
 • SCR
 • Схеми за свързване
 • YaMZ
   Описание
 • Компоненти
 • TS
 • DB
 • Диагн. двигател
 • Кодове за повреди
 • Електрическа схема
 • YaMZ-536
 • YaMZ-656..658 Кодове за грешки
 • CRS
 • YaMZ-650
   Кодове за повреди
 • CRS система 2
 • ЯМЗ-530 ГАЗ
   Диагностика
 • Компоненти
 • DEUTZ
   EMR3
 • JCB
   Кодове за грешки от ниво 3
 • Isuzu T4i
 • Детройт дизел
   DDEC компоненти
 • Кодове за повреди
 • Серия 60 EGR
 • Джон Диър
   4.5L и 6.8L
 • DAF
   MX-13 Гориво
 • MX-13 OG
 • D6AV / D6AB / D6AC
 • D-245
 • OM 904_OM 906
 • DL06, DL08, DV11
 • DV11
 • KP
   TELMA Електрически схеми
 • АЛИСОН
   Серия 3000_4000
 • ZF ECOMAT 2
 • ZF ASTRONIC
 • ZF ECOSPLIT
 • Итън Фулър
 • EPS
 • ECU
   ESU - 1A Диагностика
 • Неизправности
 • Пинчета 50.3763
 • Щифтове М230.Е3
 • MR2A / MR2B
   Описание на ECU
 • Prog. сигурност
 • Параметризиране
 • Диагностика
 • Компоненти
 • EDC 17
 • Cummins
   CM2150
 • BOSCH
   CP неизправности
 • Неизправности CP1
 • Неизправности CP2
 • Спирачни системи
   Диагностика на ABS-T
 • Ремонти
 • Схеми за свързване
 • ABS-P
 • "Екран"
   Екранни компоненти
 • Диагн. "Екран"
 • Кабел + ПИН
   VOCOM I, II
 • Тахограф
 • Батерия
 • Турбина VGT
 • Голяма колекция
 • ЕНЦИКЛОПЕДИЯ
 • Услуги ...
   Пазарувайте резервни части (употребявани) MAN
 • Mercedes Actros
 • DAF
 • Ремонт и още ...
 • Контакти
 • <ръководства>> Разни> Автоматично. нагреватели

  Вижте също:

  Диагностика

  Автономен нагревател PLANAR - 4D

  Блок за управление на нагревателя (CU)

  Контролният блок осигурява управление на нагревателя заедно с контролния панел.

  BU изпълнява следните функции:

  а) първоначална диагностика (проверка за експлоатационна годност) на нагревателните тела при пускане в експлоатация;

  б) диагностика на нагревателни тела по време на цялата експлоатация;

  в) включване и изключване на нагревателя по команда от контролния панел;

  г) контрол на горивния процес;

  д) автоматично изключване на нагревателя:

  - в случай на загуба на производителност на един от наблюдаваните възли;

  - когато параметрите надхвърлят допустимите граници (температура на топлообменника, захранващо напрежение и повреда на пламъка в горивната камера).

  Предназначение на контролния панел

  Контролният панел (панел) е предназначен за използване като част от нагревателя като устройство, осигуряващо ръчно управление на нагревателя.

  Дистанционното управление е предназначено за:

  - стартиране (режим на отопление или вентилация) и спиране на нагревателя в ръчен режим;

  - промени в ръчния режим на нагревателя (температура на нагряване или интензивност на вентилацията);

  - индикация за състоянието на нагревателя (светодиодът свети в червено - режим на отопление, зелен - режим на вентилация, мигащ червен - неизправност (аларма), изключен - нагревателят не работи.

  Устройството на дистанционното управление и работа с него

  На предния панел на контролния панел има: копчето за превключване (елемент 1) и светодиода (елемент 2).

  Дръжката на превключвателя е проектирана да изпълнява следните команди:

  - когато копчето на превключвателя е настроено в крайно ляво положение (след щракване), нагревателят се изключва;

  - когато се завърти по посока на часовниковата стрелка след щракване, нагревателят ще се включи в режим на отопление или вентилация. За да смените режима на работа, е необходимо да направите двойно включване с интервал от поне 2 секунди между щракванията;

  - когато копчето е настроено (в режим на отопление) в произволно положение, нагревателят ще работи с отоплителна мощност в диапазона от 1 до 3 kW, в зависимост от позицията на копчето за превключване, и в режим на вентилация с определена скорост на вентилатора.

  LED поз.2 показва състоянието на нагревателя:

  - свети зелено - режим на вентилация;

  - свети червено - режим на отопление;

  - мига в червено - в случай на неизправност (аварийно). Броят на миганията след пауза съответства на кода за грешка;

  - не светва - когато нагревателят не работи.

  Неизправности, техните причини и методи за отстраняване

  Обяснение на броя на светкавиците в случай на неизправност на нагревателя

  LED мига

  Описание на неизправността

  Отстраняване на неизправности

  1

  Прегряване на топлообменника

  Проверете входните и изходните тръби на нагревателя за свободен вход и изход на отопляем въздух.

  2

  Опитите за стартиране са изчерпани

  Ако е използван допустимият брой опити за стартиране, проверете количеството и подаването на гориво. Проверете подаването на въздуха за горене и тръбата за димните газове.

  3

  Прекъсване на пламъка

  Проверете количеството и доставката на гориво. Проверете подаването на въздуха за горене и тръбата за димните газове. Ако нагревателят стартира, проверете индикатора на пламъка и го сменете, ако е необходимо.

  4

  Неизправност на подгревната свещ

  Неизправност на двигателя на въздушния вентилатор

  Проверете подгревната свещ, заменете, ако е необходимо.

  Проверете окабеляването на двигателя на вентилатора, сменете вентилатора, ако е необходимо

  5

  Неизправност на индикатора на пламъка

  Проверете веригата на индикатора на пламъка за отворена, като съпротивлението между клемите не надвишава 1 ом.

  Ако индикаторът е дефектен, той трябва да бъде заменен.

  7

  Неизправност на горивната помпа

  Проверете кабелите на горивната помпа за късо съединение, заменете, ако е необходимо.

  8

  Няма комуникация между контролния панел и контролния блок

  Проверете свързващите проводници, съединителите.

  9

  Изключване, пренапрежение

  Изключване, понижено напрежение

  Проверете акумулаторната батерия, регулатора и захранването. Напрежението между 1 и 2 извода на конектора XP13 не трябва да надвишава 30 V (15 V).

  Проверете акумулаторната батерия, регулатора и захранването. Напрежението между 1 и 2 щифта на конектора XP13 трябва да бъде най-малко 20 V (10,8 V).

  10

  Времето за вентилация е надвишено

  По време на продухването нагревателят не се охлажда достатъчно. Проверете системата за горене на въздуха и тръбата за димните газове. Проверете индикатора на пламъка и го сменете, ако е необходимо.

  Нека започнем ... | <ръководства> | ЕНЦИКЛОПЕДИЯ | Услуги ... | Контакти | Обща карта на сайта

  Изисквания за инсталиране


  Устройството може да бъде поставено навсякъде в колата, контролния панел е до водача

  Инсталирането на Planar се извършва стриктно в съответствие с инструкциите:

  • Нагревателят може да се монтира както на стената, така и на пода. Позицията е строго хоризонтална, накланянето е забранено.
  • Разстоянието от стените или преградите до входа е най-малко 5 cm.
  • Разстоянието от стените на кабината от изхода е най-малко 15 cm.
  • Нагревателят е инсталиран на място, където може да бъде ремонтиран и демонтиран.
  • Тялото не трябва да влиза в контакт със стените или пода на кабината.
  • Резервоарът за гориво не трябва да се монтира в купето, багажника или отделението на двигателя. Той е фиксиран по такъв начин, че когато дизеловото гориво се разлее, то не попада върху окабеляването.
  • Въздухът за горене се взима отвън, а не от купето или багажното отделение. Всмукателният отвор на тръбата е разположен срещу въздушния поток по време на движение.

  Поставете входа така, че Planar да не засмуква отработените газове по време на работа.

  Монтаж на автономен нагревател Planar

  Ако решите да го направите сами, трябва да вземете предвид следните правила:

  1. Горивопроводът не трябва да се поставя в купето.
  2. Не зареждайте с гориво, когато нагревателят е включен.
  3. Не свързвайте захранването, докато цялата електрическа система на нагревателя не бъде напълно сглобена.
  4. Свързването е допустимо само за батерия.
  5. Всички съединители трябва да бъдат защитени от влага.

  ВАЖНО! За предпочитане е да се повери инсталирането на нагревателя на специалисти.

  Компанията Bayar предоставя услуги за монтаж на нагреватели от тази марка, а също така извършва техния ремонт и поддръжка.

  Възможни кодове за грешки и неизправности


  Кодове за грешка на равнинния нагревател

  Дисплейната система Planar сигнализира за грешки. Редица разбивки можете да отстраните сами:

  • 1 на екрана или мигане на индикатора - прегряване на топлообменника. Необходимо е да се провери преминаването на въздух през нагревателя.
  • 2 или 12 кратки мигания след пауза - прегряване на самото устройство. Проверете тръбите и подаването на въздух към горивната камера.
  • 12 или 15 или 9 бързи мигания показват скокове на тока. Устройството се изключва.
  • 12 или 2 мига - стартирането е невъзможно поради липса на гориво, въздух, смущения в изхода на отработените газове.
  • 20 или 30 и 8 мига - загуба на комуникация между модула и контролния панел. Проверете бримките.
  • 29 или 3 мига на светодиода - пламък в горелката. Трябва да проверите захранването с гориво.
  • 35 или 13 мига е грешка само 8DM. Изгаряне на пламъка поради ниско напрежение.
  • 78 - маркирани само на екрана. Това е предупреждение, че изгарянето на пламък се случва твърде често.

  Неизправностите, посочени от следните кодове, не могат да бъдат отстранени сами. Необходимо е демонтиране на устройството и намеса от специалист:

  • 4 или 6 или 6 мига - температурният сензор не работи.
  • 5 или 5 мига - индикаторът на пламъка е счупен.
  • 9 или 4 мига - проблемът е подгревната свещ.
  • 10, 27, 28 или 11 мига - електрическото задвижване е повредено;
  • 11 на екрана или 18 мига - температурният сензор на захранващата тръба е счупен.
  • Проблемите на входящата тръба се кодират с 23 или 15 мигания.
  • 17 или 7 мига - повреда на горивната помпа.
  • Появата на цифра 33 или 16 мига след пауза, показва, че устройството е блокирано, тъй като прегряването е регистрирано три пъти подред. Отключването се извършва само в сервизен център.
  • 36 или 20 мига - сензорът за температура на пламъка открива твърде висока температура.

  Невъзможно е да се игнорират показанията на устройството. Ако грешки от същия тип се повтарят, устройството се блокира или се повреди.

  Автономна "Planar": рецензии

  Сред потребителите, особено тези, които прекарват много време в път, въпросното устройство е популярно. Собствениците на автомобили отбелязват простотата на монтажа и поддръжката, надеждността и ниската цена в сравнение с чуждестранните аналози.

  По-специално потребителите подчертават следните предимства на устройството:

  • Възможност за провеждане на тръби за въздуховоди в товарната част, което позволява нагряване не само на кабината, но и на цялото превозно средство.
  • Висока ефективност на работа дори при студове до -20 градуса.
  • Икономичен разход на гориво и живот на батерията.
  • Приемлива настройка на мощността.
  • Неограничен живот на устройството.

  Инструкции за работа на нагревателя Planar

  Можете сами да инсталирате и стартирате Planar, но ако нямате опит с отоплителните системи, трябва да поканите специалист.

  Когато е включен, Planar провежда тестване и ако всички елементи са в изправност, той започва да се запалва. Първо камерата се продухва, след това се подава дизелово гориво и въздух. Горелката работи, докато сензорът не фиксира зададената стойност. След това устройството се изключва, ако не работи в режим на захранване.

  След ръчно изключване Planar автоматично се проветрява.

  Техника за безопасност


  При зареждане с гориво, Planar трябва да бъде изключен.

  Кокпит или салон за автомобили е много малко пространство. Трябва да се спазват стриктно мерките за безопасност:

  • в колата, в съблекалня или гараж трябва да има пожарогасител - поне кофа пясък;
  • забранено е полагането на горивопровода в купето или кабината;
  • по време на зареждане с гориво, устройството е изключено;
  • по време на ремонтни и заваръчни работи нагревателят е изключен от батерията;
  • преди края на продухването е забранено да изключвате устройството от електрическата мрежа;
  • след спиране на устройството, рестартирането се извършва не по-рано от 5-10 секунди.

  Ако не се спазват правилата за безопасност, производителят има право да откаже гаранционно обслужване.

  Характеристики на

  За да поддържа образувания пламък в рамките на нормалното, интензивността му се контролира от специален сензор. Ако максималната температура е надвишена, блокът за управление деактивира горенето.

  Въпреки високото ниво на автоматизация, инсталирането на автономната система "Planar" включва изключване на устройството в ръчен режим. След това горивното отделение започва да се проветрява и подаването на гориво е напълно прекъснато.

  Потокът на гориво в камерата на нагревателя, като правило, се извършва директно от резервоара за гориво на превозното средство. Друг начин за снабдяване на автономна система е да има собствен резервоар, който съхранява доставките на гориво, необходимо за работа.

  Устройството се захранва директно от акумулатора на автомобила.

  грешки на автономни планарни

  Рейтинг
  ( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

  Нагреватели

  Фурни