Стоманен панелен радиатор Kermi: гама от модели, технически характеристики, характеристики за монтаж и поддръжка, както и схема за свързване на дъното Kermi fko и информация за марката


Не прекалявайте

Трябва също да се отбележи, че 14-15 секции за един радиатор е максимумът. Неефективно е инсталирането на радиатори в 20 или повече секции. В този случай разделете броя на секциите наполовина и инсталирайте 2 радиатора с по 10 секции всеки. Например поставете 1 радиатор близо до прозореца, а другия близо до входа на стаята или на отсрещната стена. Като цяло, по ваша преценка.

Стоманените радиатори са същата история. Ако помещението е достатъчно голямо и радиаторът излиза твърде голям, по-добре е да поставите два по-малки, но със същата обща мощност.

Ако в стая със същия обем има 2 или повече прозорци, тогава добро решение би било инсталирането на радиатор под всеки от прозорците. При секционните радиатори всичко е съвсем просто.

14/2 = 7 секции под всеки прозорец за стая със същия обем

Но тъй като такива радиатори обикновено се продават в 10 секции, по-добре е да вземете четно число, например 8. Запас от 1 секция няма да е излишен в случай на силни студове. Мощността няма да се промени особено от това, но инерцията на нагряване на радиаторите ще намалее. Това може да бъде полезно, ако в стаята често навлиза студен въздух. Например, ако това е офис пространство, което клиентите често посещават. В такива случаи радиаторите ще загрят въздуха малко по-бързо.

Радиатори "Kermi": характеристики

Гладките и профилни модели със странична и долна връзка имат следните технически характеристики:

 • Работно налягане до 10 Bar;
 • Тестване до 13 бара;
 • Максимална температура на охлаждащата течност + 110oC;
 • Входни връзки G 3/4 "или G 1/2";
 • Височина от 300 мм до 900 мм;
 • Дължина от 400 мм до 3000 мм.
 • Отдадената топлина зависи от вида, височината и дължината.

Когато избирате, трябва да използвате таблиците. Прочетете повече за избора на мощност на панелен радиатор тук.

Видеото описва подробно видовете батерии Kermi, методите за свързване - отстрани и отдолу, как да свържете различни видове тръби и какво е необходимо за това.

Какво да правим след изчислението

След изчисляване на мощността на отоплителните радиатори за всички стаи, ще е необходимо да изберете тръбопровод с диаметър, кранове. Брой радиатори, дължина на тръбите, брой клапани за радиатори. Изчислете обема на цялата система и изберете подходящия котел за нея.

За човек домът често се свързва с топлина и уют.

И за да може къщата да е топла, е необходимо да се обърне дължимото внимание на нейната отоплителна система. Съвременните производители използват най-новите технологии за производство на различни елементи от отоплителни системи

Въпреки това, без подходящо планиране на такава система, тези технологии могат да бъдат безполезни за определени помещения.

Стоманените панелни радиатори са конкурент на обичайните отоплителни уреди от секционен тип. Те са привлекателни, защото в сравнение с всички секционни модели, с по-малки размери, те имат по-висок коефициент на топлопреминаване. Те се състоят от панели, в които охлаждащата течност се движи по образуваните проходи. Може да има няколко панела: един, два или три. Вторият компонент са гофрирани метални плочи, които се наричат ​​оребрени. Благодарение на тези плочи се постига високо ниво на топлопредаване на тези устройства.

За да се получи различна топлинна мощност, панелите и ребрата се комбинират в няколко версии. Всяка версия има различен капацитет. За да изберете правилния размер и мощност, трябва да знаете какъв е всеки от тях. По структура батериите от стоманен панел са от следните видове:

 • Тип 33 - трипанелен. Най-мощният клас, но и най-големият. Той има три панела, към които са свързани три оребрени плочи (следователно е обозначен с 33).
 • Тип 22 - двупанелен с две перки.
 • Тип 21. Два панела и между тях една гофрирана метална плоча. Тези нагреватели с равни размери имат по-ниска мощност в сравнение с тип 22.
 • Тип 11. Еднопанелни стоманени радиатори с една ребра. Те имат още по-малка топлинна мощност, но и по-малко тегло и размери.
 • Тип 10. Този тип има само един панел с отоплителна среда. Това са най-малките и леки модели.

Всички тези видове могат да бъдат с различна височина и дължина. Очевидно мощността на панелните радиатори зависи както от вида, така и от размера. Тъй като е невъзможно да се изчисли този параметър независимо, всеки производител съставя таблици, в които въвежда резултатите от теста. Тези таблици се използват за избор на радиатори за всяка стая.

Радиатори Kermi

Външен вид ↑

Kermi наистина се превърна в признат лидер в своя сегмент. Техните стоманени панелни радиатори (и не само) станаха широко известни в света и популярността, както знаете, е вторият компонент на успеха. И качество. Днес компанията произвежда не само стоманени батерии, които са станали традиционни за нея, но и биметални. Те имат два вида свързване - отдолу и отстрани. И три различни дебелини на метала.


Стоманените радиатори са по-подходящи за селски къщи, в които налягането не е толкова високо, колкото в града. Хидравличните удари са опасни за стоманени радиатори; биметалните батерии са способни да задържат налягане до 30 атмосфери.

За да не отделяте време, описвайки външните им предимства, предлагам да гледате кратко видео за тези устройства по-долу, за да можете да измислите собствената си представа за тях.

Потребителите проявяват интерес към различни модели, включително декоративни батерии с необичаен стилен дизайн.

Отоплителната технология на серията радиатори е предназначена главно за индивидуални къщи и вили и има съответстващ външен вид: изискан, елегантен, благороден. Това не означава, че те са евтини, но, казват те, разходите се оправдават от високата степен на комфорт.

По принцип работата на всеки течен радиатор се основава на един принцип - охлаждащата течност (в случая това е вода) попада в резервоара на радиатора и се забавя, постепенно се охлажда и пренася топлината в помещението.

Основното предимство на тези устройства се счита за тяхната висока специфична топлинна мощност. Така че радиаторите Kermi се считат за много мощни.

Батериите пренасят топлина чрез топлинно излъчване от предната повърхност и имат много прилично разсейване на топлината. Те обикновено се инсталират в автономни отоплителни системи, тъй като са проектирани за ниско работно налягане.

Трудно е да не се съгласим с факта, че външният вид на радиаторите с марка Kermi е доста естетичен. Батериите се предлагат в различни размери. Радиаторите се произвеждат предимно в бяло, покрити са със специално прахово покритие (както твърди производителят, екологично! Все още не съм срещнал никакви опровержения, така че е напълно възможно, това е вярно), което изглежда поддържа температурата по-дълго . Но има декоративни модели, които се различават от основната линия както по цвят, така и по дизайн.

Определете мощността

Мощността на стоманените панелни радиатори трябва да се определя въз основа на топлинните загуби на помещението, в което ще бъдат инсталирани. За апартаменти, разположени в стандартни сгради, може да се изхожда от стандартите SNiP, които нормализират необходимото количество топлина на 1m 3 от отопляемата площ:

 • Помещенията в тухлени сгради изискват 34W на 1m 3.
 • За панелни къщи за 1m 3 са необходими 41W.

Въз основа на тези стандарти вие определяте колко топлина е необходима за отопление на всяка от стаите.

Например, стая в панелна къща 3,2 м * 3,5 м, височина на тавана 3 м. Нека изчислим обема 3,2 * 3,5 * 3 = 33,6 милиметра 3. Умножавайки се по нормата SNiP за панелни къщи, получаваме: 33,6 * 41 = 1377,6W.

Нормите SNiP са посочени за средния климатичен пояс. За останалото има съответни коефициенти в зависимост от средните температури през зимата:

 • -10 o C и повече - 0.7
 • -15 o C - 0.9
 • -20 o C - 1.1
 • -25 o C - 1.3
 • -30 o C - 1.5

Необходима е и корекция на топлинните загуби, в зависимост от броя на външните стени, защото е ясно, че колкото повече такива стени, толкова повече топлина преминава през тях. Затова ги вземаме предвид: ако една стена изгасне, коефициентът е 1,1, ако две, умножаваме по 1,2, ако три, тогава увеличаваме с 1,3.

Радиатори Kermi

Нека направим корекции за нашия пример. Нека средните зимни температури в региона са -25 ° C, има две външни стени. Оказва се: 1378W * 1,3 * 1,2 = 2149,68W, закръгляне 2150W.

Нека използваме тази фигура като пример. При условие, че изолацията в близост до къщата и прозорците е средна, намерената цифра е доста точна.

Относно производителя ↑

Немска компания Керми основана през 1960г. От 1967 г. компанията е тясно ангажирана с производството на стоманени панелни радиатори. (Между другото, от 1976 г. тя също се занимава отблизо с производството на душ кабини). И към 1975г Керми постигна водеща позиция в този сегмент. Разбира се най-вече Керми познават в самата Германия, но те са добре познати и в други европейски страни.

На руския пазар тези отоплителни батерии се показаха сравнително наскоро, но им се вярва. А 5-годишната гаранция на производителя със сигурност пленява.

Панелни стоманени радиатори за отопление KERMI ThermX2

Изработени по всички европейски стандарти, те имат вълнообразна профилна повърхност и се отличават с ниската си цена. Те са подходящи само за затворени отоплителни системи. Малко количество топла вода, съчетано с висока топлинна мощност, правят тези устройства най-подходящи за автономно отопление. Освен това е по-добре да ги използвате в системи, където охлаждащата течност не е прекалено гореща.

Тези радиатори са направени според най-новата патентована технология X2, която значително е увеличила ефективността на отоплителните устройства. Удвоявайки радиацията на инфрачервения спектър, тази технология направи радиаторите много удобни. Времето за отопление е ускорено с около една четвърт, а спестяванията са се увеличили с 11%. Същността на принципа X2 е, че предният панел се загрява първо, а чак след това заден. За повече подробности вижте видеото по-долу.

Видео: Технически характеристики на радиаторите от стоманен панел Kermi

След свързването на панелите в тялото, крайният продукт първо се обезмаслява, след това се фосфатира. Окончателното завършване се извършва чрез електростатично боядисване. Най-горният слой боя се обработва при температура от 180 градуса. Благодарение на това се оказва траен. Високо гланцовото покритие придава на батериите фантастичен вид.

Отгоре и отстрани радиаторът има решетки на екрана. Те позволяват да се постигне значително увеличение на ефективността на топлопреминаването - с 60%. Комплектът включва 4 наслагвания, предназначени за закрепване на оборудването.

Има 2 линии панелни радиатори Kermi, които се различават по мястото на свързване към отоплителната мрежа. Радиаторите на линията Kermi ThermX2 Profil-K (FKO) са свързани отстрани. А устройства като Kermi ThermX2 Profil-V (FKV или FTV) са проектирани да бъдат свързани отдолу.

Странично свързан Kermi ThermX2 Profil-K

Тези радиатори са оборудвани с конвектори, а панелите им са направени от два профилирани стоманени листа, съединени чрез заваряване. Отстрани има екрани, а отгоре има надземна скара. Радиаторите със страничен тип на свързване са маркирани с буквена комбинация FKO. За свързване към системата Kermi Profil-K FKO има четири гнезда с вътрешна резба (диаметър 1/2 ″) отстрани. Можете да свържете радиатора към тръбите от двете страни.

Технически характеристики на отоплителни радиатори Kermi ThermX2 FKO:

 • Свързваща резба: 4 x G1 / 2 ”(женски)
 • Височина: 300, 400, 500, 600, 900
 • Централно разстояние: обща височина минус 50 мм
 • Дължина: 400 мм до 3000 мм
 • Дълбочина: тип 10 и 11 - 61 мм, тип 12 - 64 мм, тип 22 - 100 мм, тип 33 - 155 мм
 • Работно налягане - 10 атм. (1,0 MPa)
 • Тест за налягане - 13 атм. (1,3 MPa)
 • Макс.температура на отоплителната среда: 110 ° C
 • Работна температура - 95 °

Свързан отдолу Kermi ThermX2 Profil-V

Всички тези радиатори имат термичен клапан, вграден в конструкцията. Нишката му е дясна, с стъпка от M30x1,5. Терморегулаторът не е включен в комплекта за доставка, той трябва да бъде закупен отделно. Резбата на разклонителната тръба е външна, диаметърът ѝ е 3/4 ″. Разстоянието от центъра до центъра е 5 см. Този дизайн е предназначен за двутръбни отоплителни системи. Ако трябва да се свържете с еднотръбна система, те купуват специални фитинги.

Kermi ThermX2 FKV спецификации:

 • Свързваща резба: 2 x G3 / 4 "(външна),
 • Височини на радиатора: 300, 400, 500, 600, 900
 • Дължина на радиатора: 400 мм до 3000 мм
 • Разстояние между захранващите тръби: 50 мм
 • Дълбочина на радиатора: тип 10 и 11 - 61 мм, тип 12 - 64 мм, тип 22 - 100 мм, тип 33 - 155 мм
 • Работно налягане - 10 атм. (1,0 MPa)
 • Тест за налягане - 13 атм. (1,3 MPa)
 • Максимална температура на отоплителната среда: 110 ° C
 • Работна температура - 95 ° С

В допълнение към методите за свързване панелните радиатори се различават по видове. Общо Kermi произвежда 5 вида стоманени радиатори:

Тип 10 - едноредов, има дълбочина 6,1 см. Няма облицовка и конвектор. Произведено само по предварителна поръчка.

Радиатори Kermi

Тип 11 - едноредов, с лице, дълбочина - 6,1 см. Има един конвектор.

Радиатори Kermi

Тип 21 - двуредов, облицован, с дълбочина 6,4 см. Един конвектор.

Радиатори Kermi

Тип 22 - двуредов, облицован. Два конвектора.

Радиатори Kermi

Тип 33 - триредова, облицована. Три конвектора.

Радиатори Kermi

Най-популярният и често използван тип е 22.

Дизайнерски характеристики

Всеки панелен радиатор се състои от стоманени плочи, свързани по двойки. Каналите, през които се движи охлаждащата течност, се екструдират в плочите чрез щамповане. Има два хоризонтални канала - един отгоре, един отдолу и голям брой вертикални. Плочите, свързани по двойки, се сглобяват в радиатори по една, две или три части. За да се увеличи топлопредаването, към тях могат да бъдат заварени конвективни ребра - гофрирани стоманени листове с малка дебелина. Те са разположени зад предния панел и не развалят външния вид, а са покрити с капаци отстрани и отгоре.

Това е вариант на отоплителния панел с гофриран преден панел.

Това е вариант на отоплителния панел с гофриран преден панел.

Батериите Kermi се произвеждат по абсолютно същия начин. Те имат различен ред на подаване на охлаждащата течност. Всички го имат паралелно. Това означава, че течност с една и съща температура се подава към всички панели в радиатора. Този метод на хранене работи много добре при високи мрежови температури. Но веднага щом температурата падне (затопляне например), радиаторите стават почти студени.

В панелните радиатори "Kermi" захранването на топлоносителя е последователно и тази технология се нарича Therm-X2. Това означава, че най-горещият поток се подава към първия панел, а след това към втория и третия. Така частта, която е обърната към стаята, се оказва най-отопляемата. А второто и третото са все по-студени и по-студени. В този случай по-голямата част от топлината отива в помещението, а непроизводствените разходи за отопление на стената зад радиатора са много по-ниски. Следователно, при една и съща температура на охлаждащата течност и еднакъв размер, батериите Kermi отопляват помещението с 25% по-бързо.

Новата технология Therm-X2 дава възможност да се затопли добре помещението дори при работа при ниски температури. Тази функция прави възможно използването на радиатори с плосък панел Kermi не само с традиционни източници на топлина. Те работят много ефективно с източници с малък потенциал: термопомпи от всякакъв тип, слънчеви панели и колектори.

Някои може да намерят гладката повърхност за по-привлекателна.

Някои може да намерят гладката повърхност за по-привлекателна.

В тези радиатори се използва още една новост. Компанията инсталира балансирани контролни клапани. Параметрите за балансиране са определени в резултат на изследване. Всички стоманени радиатори с долна връзка се доставят от завода с балансирани и предварително зададени термостати (термостатът трябва да бъде закупен отделно).Чрез инсталирането на такъв нагревател получавате стабилна температура в помещението: количеството топлоносител се подава към колектора, което е необходимо за поддържане на температурата. Трябва да промените настройката, ако не сте доволни от зададения режим. Използването на термостат е не само комфорт, а за отделни системи е и възможност за спестяване на пари: само необходимото количество гориво се изразходва за отопление.

Има някои други функции във връзката на радиаторите Kermi. Предлагат се странични и долни опции за тръбопроводи. Освен това дъното може да бъде не само дясно или ляво, но може да бъде разположено и в центъра. Това ви позволява да направите окабеляване, без да сте обвързани с наличието на отоплителни устройства, Те обикновено могат да бъдат инсталирани след приключване на работата (само вие ще трябва предварително да фиксирате скобите на стената).

Изборът на радиатор въз основа на изчислението

Стоманени радиатори

Радиатори Kermi

Нека оставим в скоби сравнение между различни видове отоплителни радиатори и отбележете само нюансите, за които трябва да имате представа, когато избирате радиатор за вашата отоплителна система.

В случай на изчисляване на мощността на стоманените отоплителни радиатори всичко е просто. Има необходимата мощност за вече позната стая - 2025 вата. В този случай поглеждаме таблицата и търсим стоманени батерии, които произвеждат необходимия брой ватове. Такива таблици са лесни за намиране на уебсайтовете на производители и продавачи на подобни стоки.

Ето пример за такава таблица:

Радиатори Kermi

Таблицата посочва вида на радиатора, в този пример ще приемем тип 22, като един от най-популярните и доста прилични по отношение на потребителските качества. А радиатор 600 × 1400 е идеален за нас. Мощността на отоплителния радиатор ще бъде 2020 W. Но е по-добре да вземете малко повече от малко по-малко енергия.

Алуминиеви и биметални радиатори

Радиатори Kermi

В този случай има една важна разлика при изчисляването на мощността на радиаторите. Алуминиевите и биметалните радиатори често се продават на секции

А капацитетът в таблици и каталози е посочен за един раздел. След това е необходимо мощността, необходима за отопление на дадено помещение, да се раздели на мощността на една секция на такъв радиатор, например:

2025/150 = 14 (закръглено нагоре)

И получихме необходимия брой секции на такъв радиатор за стая с обем 45 кубически метра.

Иновативно радиаторно устройство Kermi

Ако историята за радиаторите е изпълнена с клишета като „изработени от висококачествена ламарина с помощта на най-новите технологии“ или „трайно прахово покритие от всякакъв цвят“, тогава бързо ще ви омръзне.

нагревател Kermi

Ще кажете - това е написано на уебсайта на всеки производител на батерии, всеки хвали своите продукти. И ще бъдете прави, те пишат всичко добре, но как всъщност всичко се прави е въпрос. Затова нека да преминем направо към специфичната характеристика, която отличава панелните радиатори Kermi от всички останали.

вътрешни тръбопроводи на радиатора

Изглежда, какви решения все още могат да бъдат въведени в отоплителните устройства, когато всичко, което е възможно, вече е измислено? Оказва се, че не всички. Германците добавиха вътрешни тръбопроводи към радиаторите. Това позволява само предният панел на устройството да се нагрява в нормален режим; водата не циркулира отзад. Но веднага щом стайната температура спадне, вграденият термостат ще отвори пътя за охлаждащата течност към задния панел, довеждайки радиатора до пълна мощност. Иначе това са обикновени стоманени батерии, само много надеждни и изработени с най-високи изисквания за качество.

Забележка. Във връзка с въвеждането на нова технология за алтернативно подаване на охлаждаща течност отпред и отзад, радиаторът Kermi получи в обозначението префикса "therm X2".

Изчисляване на мощността

Радиатори Kermi
Една от опциите за изчисляване на мощността на радиатора включва използването на сравнителен метод, когато за основа е взета типична чугунена 12-секционна батерия. От проведените изследвания е известно, че при такива размери той осигурява топлопреминаване от порядъка на 1444 W.
Капацитетът на вътрешния обем на чугунната проба, напълнена с охлаждащата течност, е 13 литра.

От паспорта на батериите Kermi лесно се разпознава, че преносът на топлина от типичен едносекционен агрегат под код 10 е около 2100 W (с работен обем 6,3 литра).Използвайки тези данни при замяна на чугунени батерии с нови образци, можете да сте сигурни, че техният топлопренос няма да бъде по-лош и дори малко по-висок.

Радиатори Kermi
За да се определи правилно необходимата мощност и диаграмата на свързване на радиатора, се използва таблично изчисление. За да го приложите, ще ви трябват следните допълнителни данни:

 • количеството топлинни загуби в апартамента;
 • параметри на течния носител;
 • прогнозна средна температура в стаята.

При избора се вземат предвид и размерите на радиатора, след което се правят съответните корекции в алгоритъма за избор. Необходимата стойност на топлопреминаване се определя от обобщената таблица, предоставена от производителя на конкретен радиатор от популярната линия Kermi. Необходимият модел е в съответната колона, срещу която е посочена подходящата за него стойност на мощността. Експертите съветват приемането на този показател с малък запас, което гарантира желания резултат.

След като всички параметри бъдат взети под внимание, потребителят ще може по-точно да определи модела, подходящ за конкретни условия на работа.

Модели на панелни радиатори Kermi

Има два основни типа: гладки и профилирани. Гладките имат абсолютно плосък преден панел - наречен Plan, профилните - наречени Profil - и имат обичайната леко гофрирана повърхност.

В групата на гладките радиатори има модели Plan-V, които са означени като FKO. Това са същите радиатори Kermi с долна връзка и в три версии: ляво, дясно или в центъра.

Видове и размери на панелни радиатори Kermi-Plan

Видове и размери на панелни радиатори Kermi-Plan

Моделите Plan-K са странично свързана версия (маркировка FKV). В тази група има опция за подмяна на стари чугунени радиатори - с централно разстояние 500 mm и 900 mm. В този случай няма да е необходимо да се смила облицовката (ако тръбите са в добро състояние).

Има много удобен размер за подмяна на чугунната батерия

Има много удобен размер за подмяна на чугунната батерия

Радиаторите FKO и FKV се предлагат в типове 10, 11, 21, 22, 33. Първото число е броят на панелите, през които протича охлаждащата течност, второто е броят на допълнителните конвективни плочи.

В групата на батериите с гладък панел има Plan-V хигиена - без допълнителни ребра и капаци. Такива модели са необходими за лечебните заведения или за тези с алергии. Големият брой ребра допринася за натрупването на прах, а малките разстояния между плочите затрудняват почистването. Хигиенната опция е свободна от този недостатък.

Има необичаен план Kermi Verteo. Това е вертикален, лъскав панелен радиатор. Ще бъде полезен в случаите, когато не е възможно да се намери място за инсталиране на широк радиатор. Но трябва да се има предвид, че работното му налягане е по-ниско от това на всички други модели - 6 бара.

Видове и размери на вертикален панелен радиатор Kermi-Verteo-Plan

Видове и размери на вертикален панелен радиатор Kermi-Verteo-Plan

Профилните радиатори Kermi се предлагат в две модификации - Profil -V и Profil -K - линии с долни (V) и странични (K) връзки. Има и модификация на вертикалните радиатори Verteo Profil. Видовете на тези панелни батерии са еднакви, с малко по-малка дълбочина (2-3 мм).

Определяне на мощността на радиаторите, въз основа на площта

Строителните норми определят средното потребление на топлина на 1 м2 площ - 100 W. Това е много приблизителен показател, поради което те често прибягват до използването на формулата Q = (2So + Sp + Sns) (0,54Dt + 22), където:

 • Q е необходимият общ топлопренос от радиаторите;
 • Dt е разликата между външната и вътрешната температура;
 • Такава е и площта на прозорците;
 • Sp е площта на пода;
 • Sns - площта на "уличните" стени.

Избирайки модела Kermi (радиатори), мощността се изчислява, използвайки тази формула, но като се вземат предвид топлинните загуби, присъщи на определена стая. Точните показатели могат да бъдат определени от специалисти.

Има две възможности за свързване на радиатори с плосък панел Kermi:

 • Профилен радиатор компактен термо X2 Профил K - Странична връзка FKO
 • Клапан радиатор компактен Profil V - Долна връзка FTV (FKV)

За да се получи различна термична захранващи радиатори Kermi, панелите и перките са комбинирани в няколко версии и имат различна мощност (пренос на топлина).За да изберете правилния размер и мощност, трябва да знаете какъв е всеки от тях. По отношение на структурата батериите от стоманен панел Kermi са от следните видове:

 • Тип 10 - Този тип има само един панел за отоплителна среда. Това са най-малките и леки модели без облицовка, едноредови радиатори с дълбочина на монтаж - 61 мм;
 • Тип 11 - Еднопанелни стоманени радиатори с една ребра. има същите характеристики като 10, но с облицовка и дълбочина на монтаж - 61 мм;
 • Тип 12 - Два панела и между тях една гофрирана метална плоча, бърз поток, дълбочина на монтаж - 64 мм;
 • Тип 22 - може би най-популярният тип радиатори Kermi, двупанелен, с две перки, дълбочина на монтаж - 100 мм;
 • Тип 33 - трипанелен. Най-мощният клас, но и най-големият. Има три панела, към които са свързани три ребра, имат бърз поток и дълбочина на монтаж - 155 мм.

Всички тези видове могат да имат различна височина. 200 (22 и 33 вида) 300, 400, 500, 600 и 900 mm. и дължина 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1100, 1200, 1300, 1400, 1600, 1800, 2000, 2300, 2600 и 3000 mm.

РАДИАТОР KERMI СЪС СТРАННО СВЪРЗВАНЕ FKOРАДИАТОР KERMI С ДОЛНО СВЪРЗВАНЕ FTV
Kermi FKO 10 Kermi FKV 10
Kermi FKO 11 Kermi FKV 11
Kermi FKO 12 Kermi FKV 12
Kermi FKO 22 Kermi FKV 22
Kermi FKO 33 Kermi FKV 33

Изчисляване на площ

 • Това е най-простият начин за определяне на повече или по-малко точно количество топлина, необходимо за отопление. При изчисляването основната отправна точка е площта на апартамент или къща, където е организирано отоплението. Стойността на площта на всяка стая е показана в плана на апартамента. За средна климатична зона нормата за жилище се определя като 100 W / 1 кв. М.
 • Но тъй като не всички апартаменти имат точно такива параметри и оформление, има някои показатели, които трябва да се вземат предвид при изчисляване на броя на радиаторните секции за всеки конкретен апартамент.
 • Ако стаята има не една външна стена, а две, тогава 100 вата / кв. м. трябва да добавите още 20%. И ако има не един прозорец, а 2 или 3 (с две външни стени), това са 100 вата / кв. м. трябва да добавите 30%. Ако и двата прозореца са обърнати към по-студената северна или североизточна част, добавете още 10% към общата сума. Всичко! Това е цялото изчисление !!! И не са необходими формули))
 • Характеристиките на разположението на радиатор Kermi... Ако планирате да го инсталирате в така наречената отворена ниша, тогава трябва да "хвърлите" още 5% към вече получената сума, а ако в затворена, то всички 15%. Само като вземете предвид всички тези характеристики на стаята, наистина можете правилно да изчислите топлопредаването на нагревателя, което ще бъде най-оптимално за определен апартамент при тези климатични условия.

Технически характеристики на отоплителни радиатори Kermi ThermX2 FKO:

 • Свързваща резба: 4 x G1 / 2 " (вътрешно)
 • Височина: 300, 400, 500, 600, 900 mm.
 • Дължина: от 400 mm до 3000 mm.
 • Дълбочина: тип 10 и 1161 mm, тип 1264 mm, тип 22100 mm, тип 33155 mm.
 • Работно налягане - 10 атм... (1,0 MPa).
 • Тест за налягане - 13 атм... (1,3 MPa).
 • Макс. температура на охлаждащата течност: 110 ° С.
 • Работна температура - 95°.

Kermi ThermX2 FKV спецификации:

 • Свързваща резба: 2 x G3 / 4 " (отвън).
 • Височина на радиатора: 300, 400, 500, 600, 900 mm.
 • Дължина на радиаторите: от 400 mm до 3000 mm.
 • Разстоянието между захранващите тръби (разстояние от центъра към центъра) се изчислява, както следва: височината на този радиатор минус 56 mm (например височината на батерията е 500 mm - 56 мм = 444 мм, т.е. 444 mm е централното разстояние).
 • Дълбочина на радиатора: тип 10 и 1161 мм, тип 12 - 64 мм, тип 22 - 100 мм, тип 33 - 155 мм.
 • Работно налягане - 10 атм... (1,0 MPa).
 • Максимална температура на охлаждащата течност: 110 ° С.
 • Работна температура - 95 ° С.
 • Тест за налягане - 13 атм... (1,3 MPa).

Съдържание на доставката:

 • Профилни радиатори Kermi therm-x2 с фиксиращи плочи (с изключение на монтажната височина 200), повърхностно прахово покритие с предварително грунд;
 • Страничните ленти и горната решетка (с изключение на тип 10) са подвижни за почистване;
 • Включени аксесоари за монтаж без допълнително заплащане (с изключение на монтажната височина 200);
 • Компактни профилни радиатори therm-x2: Тип 12 - 33 допълнително с разделителна тапа therm-x2 (с изключение на монтажната височина 200).

Закрепване

 • Закопчаване за 4 ленти с дължина до 1600 mm и за 6 ленти от дължина 1800 mm (монтажна височина 200 без ленти);
 • Възможен подравняване хоризонтално и вертикално при монтиране.

Покритие

 • Лъскаво двуслойно покритие за боя, не отделя вредни вещества, еднородно и екологично;
 • Съответстващ DIN 55900-FWA: обезмаслена повърхност, фосфатирана, грундирана с катодно потапяне (ETL) и прахово покритие (EPS); Стандартно покритие: бяло Kermi (подобно на RAL 9016);
 • Цветът на боядисването е от цветовата гама на Kermi.

Качество

 • RAL проверено;
 • Всички радиатори са тествани за течове;
 • Контролно налягане: 13 бара;
 • Макс. работно налягане: 10 бара;
 • Макс. работна температура: 110 ° С;
 • Сертифициране съгласно DIN EN ISO 9001: 2008.

Опаковка

 • Доставя се предварително сглобен в картонена кутия, опакован в защитно фолио;
 • По време на монтажа не е необходимо да се сваля защитната опаковка за монтаж на строителни обекти.

Връзка

 • Компактни профилни радиатори therm-x2: 4 x G 1/2 “вътрешна резба;
 • Профилни вентилни радиатори therm-x2: 2 x G 3/4 ″ външна резба, стандартна връзка отдолу вдясно, незадължителна връзка отдолу вляво без допълнително зареждане 3 x G 1/2 ″ вътрешна резба отстрани;
 • Профилни вентилни радиатори therm-x2 с централна връзка: 2 x G 3/4 “външна резба, връзка в долния център, вентилът е стандартен отдясно. При поискване е възможен дизайн с клапан вляво (без допълнително заплащане). Захранващият тръбопровод е винаги вляво, независимо от местоположението на клапана. Разстоянието до стената е еднакво за всички многопанелни радиатори;
 • Височина на монтаж 200 без x2 ВЪТРЕ.

Допълнително за вентилни радиатори:

 • Клапанът се настройва на топлинната мощност на радиатора, като се използва фабрично зададената стойност kv;
 • Щепселите и вентилите за обезвъздушаване са монтирани и запечатани.

5 години гаранция

 • Гаранцията се отнася само за радиатори, монтирани в затворена отоплителна система.

* За техническа информация за стоманени радиатори от профил Kermi вижте по-долу.

Нашият онлайн магазин е официален дилър на компанията Керми, в пълна гама на най-добрите цени в Москва, ние ви предлагаме стоманени радиатори Kermi и аксесоари на конкурентни цени!

Радиатори Kermi - това е гаранция за безупречното функциониране на отоплителната система у дома, не само за вас, но и за вашите деца и внуци!

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни