Чугунени радиатори Konner: модерно качество, традиционна надеждност


Основните видове радиатори с марката Conner: чугунени батерии

conner радиатор

"Conner" - радиатор, който се представя за продажба от чугунени изделия. Предназначени са за системи с естествена или принудителна циркулация на водата. Това отоплително оборудване разбива миналите стереотипи, тъй като има висококачествена изработка.

Тези устройства отговарят на естетически и технически изисквания, така че са успели да се превърнат във високоефективно допълнение към отоплителните системи. Трябва да се отбележи достъпната цена, както и издръжливостта, устойчивостта на корозия и имунитета към всеки тип охлаждаща течност. Това важи и за качеството на водата. "Conner" е чугунен радиатор, който е готов да служи до 50 години. Може да се използва във високи сгради или по-скоро в отоплителни системи, които работят под високо налягане. Поради факта, че устройствата имат ниско хидравлично съпротивление, те могат да се използват в системи с естествена циркулация. Такива продукти стават още по-гъвкави поради различните диаметри на входящите тръби. Аксесоарите се доставят с устройството, което е сертифицирано и напълно отговаря на държавните стандарти.

Чугунени радиатори Konner

За мнозина чугунните радиатори са свързани със старите тежки батерии MS-140, които са били популярни в съветските времена. Те все още са запазени в много къщи, но в нови стаи и по време на ремонта на стари, те често се заменят с други, по-модерни стоманени радиатори. По отношение на надеждността обаче старите чугунени батерии са много по-добри от съвременните.

Тези, които биха искали да имат надеждни и същевременно модерно изглеждащи секции на батериите, трябва да обърнат внимание на радиаторите на Konner. Изработени са от висококачествен траен чугун. Те се използват в отоплителни системи както с естествена, така и с принудителна циркулация. Те са разработени от съвременните учени като алтернатива на не особено надеждните железни радиатори. Конвенционалните батерии имат слабо разсейване на топлината и следователно консумират повече енергия. За много домакинства въпросът беше остро или да се използват красиви модерни радиатори, или да се запазят старите чугунени. Сега тази дилема е успешно разрешена - възможно е да се съчетае красив естетичен външен вид с отличните топлинни характеристики на чугуна.

Модерните радиатори на Konner вече са се доказали както в условията на централно отопление, така и в автономни системи. Потребителите отбелязват, че те са идеално комбинирани с котли на твърдо гориво, тъй като изглаждат периодите на охлаждане и отопление добре, като същевременно не усещат внезапни промени в температурата. Чугунът има това специално качество, че поддържа топлината добре, за разлика от обикновената стомана.

В допълнение към факта, че чугунните радиатори поддържат желаната температура по-дълго, те имат и други изключителни свойства:

 • издържат на спада на налягането в системата до 18 атмосфери;
 • имат добра якост с ниско тегло;
 • модерен външен вид;
 • устойчив на образуване на ръжда;
 • добре пропускайте вода вътре в системата.

Срокът на експлоатация на чугунените радиатори е няколко пъти по-дълъг от този на конвенционалните метални батерии. В същото време няма да има неприятни проблеми с внезапното им протичане поради факта, че дебелите им стени успешно се противопоставят на алкална и корозивна корозия.

Въпреки че радиаторите на Konner са разработени за чужди отоплителни системи, те са претърпели внимателна адаптация към битовите условия на работа, които се характеризират с по-голямо натоварване на батериите.Сега това е най-оптималният вариант, който може да се намери само на руския пазар.

Характеристики на алуминиевите радиатори Conner

радиатори konner

Ако чугунените радиатори Conner не са за вас, можете да помислите за алуминиеви радиатори, които според потребителите са издръжливи, леки и несравними по дизайн. Устройствата имат висока елегантност на изпълнение и работят доста ефективно, с повишен топлообмен. Потребителите също така отбелязват високата надеждност на тези батерии.

Чугунени радиатори "Conner" може да изглежда доста скъпо за някои потребители. Но алуминиевите модели имат приемлива цена и те могат да бъдат изпълнени с помощта на технология на леене или чрез екструзия. Дълбочината на тези устройства може да бъде 70 и 100 мм. Кръглото напречно сечение на колектора, използването на композитно лепило и сглобяването на лазерно заварени съединения позволяват на радиаторите да се подлагат на високо налягане. Ако говорим за изляти алуминиеви радиатори, тогава тяхната дълбочина може да варира от 80 до 100 мм. Средната стойност е 85 mm. Централното разстояние е 500 мм.

Относно асортимента, характеристиките и цените

Основните продукти са чугунени секционни радиатори. Предлагат се в два размера: с централно разстояние 300 мм и 500 мм. Предлага се в два стила: модерен дизайн и ретро стил.

Каталогът на кампанията не съдържа обичайния „акордеон“. Външният вид е максимално близък до алуминиеви и биметални модели или е стилизиран в античен стил. Висококачественото леене, хомогенната чугунена структура и почти перфектната повърхност отвътре и отвън осигуряват отличен топлообмен.

Чугунени радиатори в модерен стил

Чугунени радиатори в модерен стил

За тези, които обичат прецизността: чугунът се използва клас L4 (GOST 4832-95). Съставът му съгласно нормите е както следва:

 • въглерод 3,7-4,2%;
 • Mn манган 0,5-1,0%;
 • Si силиций 2,0-2,4%;
 • S сяра 0,01-0,04%;
 • P фосфор 0,08-0,1%

За цените трябва да се каже, че не са най-ниските, но не и най-високите. Секция от чугунен радиатор с разстояние от центъра до центъра 500 мм струва около 500-600 рубли, стилизирана антика - три пъти повече.

Чугунени батерии в модерен стил

Всички радиатори от тази група са секционни с плоска предна повърхност. От завода те са покрити с бял емайл. Работно налягане 12 Bar, тест за налягане - 16 Bar. С относително малко тегло (3,4 кг - 4,9 кг), тези радиатори имат висок топлопренос: в моделите Konner Modern 500, Konner HIT 500 и MODERN STYLE 500 топлинната мощност на една секция е 150 W. Подобни модели с централно разстояние 300 мм имат разсейване на топлината от 120 W.

Спецификации

Спецификации

Всички модели чугунени радиатори са покрити с емайл, само „Модерен стил“ е боядисан с технология на прахово пръскане. Фабричното боядисване решава един от проблемите при използването на чугунени батерии: не е необходимо да се боядисват сами, тъй като и емайла, и праховото покритие издържат много дълго време. С внимателно отношение - тегло, експлоатационен живот и това не е много, не малко, 30 години

Чугун в стил "Ретро"

Това е само един модел Legend. Секциите са декорирани в стил, характерен за края на 19 и началото на 20 век. Централно разстояние - 600 мм, обща височина - 707 мм, монтаж - на крака, възможно е боядисване във всеки цвят от палитрата RAL.

Със стил

Предлага се един модел Legend в ретро стил

Мощността на една секция е 180 W; едно отоплително устройство може да съдържа от 4 до 14 парчета. Останалите технически характеристики на чугунените радиатори Konner са показани в обобщената таблица.

Алуминиеви радиатори Konner

Произведено по технология на шприцоване. Това са модели на Konner LUX. Те се характеризират с висока надеждност и висока топлинна мощност: на дълбочина 70-80 мм една секция може да произведе 170-180 вата. Работно налягане - 16 Bar, изпитвателно налягане - 25 Bar. Междуцентрово разстояние 200, 350, 500 мм, дълбочина от 70 мм до 95 мм.Пълният набор от характеристики е обобщен в таблица - по-удобно е да се ориентирате и сравнявате.

Алуминиев радиатор Conner LUX (щракнете върху снимката за уголемяване)

Биметални

Друга посока на кампанията са биметалните радиатори. Konner произвежда само пълен биметал. Това означава, че както вертикалните, така и хоризонталните колектори са изработени от стомана. И тази рамка е заварена с алуминиеви ребра. Този дизайн позволява да се изключи контактът на охлаждащата течност с алуминий и да не се намали преноса на топлина твърде много. Надеждността и дълготрайността на тази група се осигурява от високолегирана стомана. Следователно гаранционният срок за тях е 15 години.

Konner Bimetal изцяло биметален радиатор (щракнете върху снимката за уголемяване)

Има само един модел, но той се радва на заслужена популярност: има добри показатели и добро ниво на производителност.

Прочетете повече за видовете биметални радиатори и техните характеристики тук.

Отзиви за алуминиеви модели

"Conner" е радиатор, който също се предлага от производителя под формата на алуминиеви устройства. Потребителите особено подчертават, че при закупуването на тези устройства трябва да се обърне специално внимание, за да се гарантира, че продуктът не е дефектен. Това се дължи на факта, че някои купувачи се сблъскват с подобни проблеми. Ще бъде добре, ако ще бъде възможно да се замени устройството. След 3 години тези устройства в някои апартаменти изтичат, но можете да използвате сервизна поддръжка с гаранция.

Ако радиаторите Konner трябва да бъдат инсталирани в една и съща стая, трябва да помислите дали техните нюанси и външен вид съвпадат. В някои случаи моделите се различават един от друг, въпреки факта, че кутиите са абсолютно еднакви.

Алуминиевите радиатори CONNER са предназначени за отопление в жилищни и обществени сгради. Радиаторите са сертифицирани по системата GOST RF и отговарят на GOST 31311-2005.

Радиаторите са покрити със специален епоксиден емайл.

Технически данни и модели на радиатори:

Работно налягане, Pa - 16; Изпитвателно налягане, Pa - 24

Модел Тип Височина на сечението, мм Ширина на сечението, мм Дълбочина мм Топлообмен, W Тегло на сечението, кг
LUX-70 500 575 70 70 180 0.96
LUX-80 500 582 80 80 190 1.2
LUX-350 350 430 85 85 145 0.8
LUX-200 200 280 90 90 130 0.6

Монтаж на радиатор:

Инсталирането и монтажа на алуминиеви радиатори (батерии) трябва да се извършва само от специалисти или организации, упълномощени да извършват тези видове работи.

За по-добро разсейване на топлината по време на монтажа трябва да се спазват следните монтажни размери:

от долната повърхност (под) 12 см;

от стената до задната повърхност на радиатора 3-5 см;

от перваза на прозореца (ниша) до горната повърхност на радиатора 10 cm.

ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН монтаж на спирателни кранове (вентилационни отвори или клапани) на входа на радиатора, които са предназначени за:

 • терморегулация или
 • изключване на устройства с цел превенция (препоръчително е да се измие алуминиевият радиатор (батерията) 1 път в рамките на 4-5 години.)
 • изключване на радиатори при аварии.

Когато пълните системата с вода или топлоносител, контролният клапан трябва да бъде отворен на 1/3, за да се избегне воден чук. Впоследствие клапанът може да бъде напълно отворен.

ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН монтаж на алуминиев радиатор на въздухоотвод (автоматичен или ръчен), който е предназначен за изпускане на въздух.

ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН монтаж на джъмпер (байпас) между захранващите и връщащите тръби в еднотръбни отоплителни системи. Ако имате термостатични разширителни клапани без байпас, вие неволно регулирате топлопредаването на целия щранг във вашата къща. Това може да ви заплаши с глоби от Управляващата компания на вашия дом.

Водата се използва като охлаждаща течност в централното отопление, нейните характеристики трябва да отговарят на изискванията, дадени в "Правилата за техническа експлоатация на електроцентрали и мрежи на Руската федерация RD 34.20.501-95".

Като охлаждаща течност в частна къща е възможно да се използва специална течност. Тази охлаждаща течност трябва да има ниво на киселинност от pH7 до pH9 и да не е агресивна към материала, от който е направен радиаторът.

През целия експлоатационен живот на устройството се препоръчва редовното почистване на повърхността на радиатора от замърсяване с неабразивни агенти, които могат да повредят повърхността на радиатора.

ЗАБРАНЕНО Е:

Затворете горния и долния клапан, т.е. напълно изключете радиатора от отоплителната система. Това е възможно само при спешни случаи, като например авария или сервиз на радиатор.

Отворете рязко горния и долния клапан на устройството, изключени от отоплителната линия, за да избегнете воден чук вътре в радиатора и неговото скъсване.

Осветете въздушния клапан за отстраняване на газово-въздушната смес с кибрит, фенери с открит огън, особено през първите 2-3 години работа.

Използвайте главните тръби като елементи на електрическите вериги.

Позволете на децата да играят с клапани и въздушен клапан

Не се препоръчва източване на отоплителната система за повече от 15 дни в годината.

Необходимостта от често изтичане на въздух от радиатора е знак за неправилна работа на отоплителната система, поради което в този случай се препоръчва да се обадите на специалист.

Радиаторът е с 5 години гаранция.

Директен телефон за закупуване на радиатори + 7-952-399-25-96

Отзиви за биметални радиатори Konner

чугунени радиатори conner

Биметалните радиатори Konner са най-иновативната разработка в областта. Те се произвеждат, като се вземат предвид условията на експлоатация в Русия. Конструкцията е много здрава, което се осигурява от наличието на вътрешен колектор. Според купувачите той е направен от високолегирана стомана, което придава на възлите устойчивост на корозия. Тази функция изключва контакта между охлаждащата течност и водата, поради което биметалните устройства могат да работят заедно с всяка охлаждаща течност. Както подчертават купувачите, изобщо няма значение какъв е киселинно-алкалният баланс.

По време на производствения процес тези устройства се тестват и на последния етап се покриват с епоксиден емайл. Потребителите много харесват това, тъй като този подход ви позволява да запазите основните свойства и повърхността не нарушава целостта през целия експлоатационен живот, докато остава устойчива на ултравиолетово лъчение.

Предимства на радиаторите Konner

Една от характеристиките на радиаторите Konner е тяхната повишена устойчивост на корозия. Повишената устойчивост на корозия се дава от чугунен радиатор чрез процеса на фосфатиране, извършен по време на тяхното производство. Други предимства на радиаторите Konner включват:

 • модерен европейски дизайн, висококачествен чугун и монтаж;
 • приспособимост за работа с битови отоплителни системи и в руски експлоатационни условия;
 • висок топлообмен;
 • оптимално съотношение на качество и цена;
 • разнообразие от асортимент;
 • всеки радиатор е фабрично тестван;
 • значителен гаранционен срок (15 години)

Батерии Conner Modern 500
Conner Модерни бели батерии 500

Качеството на радиаторите се потвърждава от сертификатите за съответствие на SanROS, материалът и методът на тяхното производство напълно отговарят на руския GOST и международната система за качество ISO 90001-2000. Благодарение на модерния си дизайн, те могат да се използват както в интериора на жилищни помещения, така и в офиси. Такива например са чугунните радиатори Conner Modern. Линията Retro ви позволява да декорирате офиса или библиотеката си в стария стил.

Купувачът може да избере пълен комплект според вкуса и нуждите си; брой секции; необходим диаметър на входящата тръба; желаното разстояние от центъра. Радиаторите се произвеждат в няколко версии: грундирани и боядисани.Някои от тях (например чугунени радиатори Conner Heath и Modern) се произвеждат и в двете версии. Боядисаните радиатори се доставят в подсилена опаковка (трислоен ламиниран картон и торбичка от полиетилен с въздушни мехурчета). В допълнение към радиатора, комплектът включва вентилационен отвор, четири проходни щепсела и четири анкерни скоби.

Отрицателни отзиви за чугунени радиатори Konner

чугунени отоплителни радиатори цена

Както е споменато по-горе, отоплителните радиатори Conner могат да бъдат биметални, алуминиеви или чугунени. Последното ще бъде разгледано в този раздел. Някои потребители твърдят, че това придобиване не може да се нарече печелившо, тъй като качеството се усеща по време на работа. Външно такива батерии изглеждат естетически привлекателни, изглеждат стилни, разсейването на топлината, според доставчика, е отлично и достига 150 вата от всяка секция.

Потребителите твърдят, че инсталацията е успешна във всеки случай, без затруднения и достатъчно бързо. Но след стартиране на отоплението започва всичко най-неприятно. В помещенията е студено, декларираните показатели са просто рекламен трик. Температурата не се повишава над 23 ° C. Някои, избирайки чугунени отоплителни радиатори, чиято цена ще бъде спомената по-долу, след това ги сменят с традиционни алуминиеви. От това трябва да се заключи, че е необходимо да се запознаете с качествените характеристики на тези устройства преди закупуването и също така правилно да изчислите топлинния капацитет.

Отзиви на специалисти за китайските биметални отоплителни радиатори

Андрей Владимирович, мениджър продажби

За китайските биметални отоплителни радиатори важен показател е коефициентът на топлопреминаване. Тя може да варира в широки граници в зависимост от дизайна. В крайна сметка дебелината и качеството на метала, от който е направена вътрешната част, влияе много.

Много производители надценяват реалното разсейване на топлината на радиаторите. В Китай си затварят очите за това, така че понякога има смущения. Например, човек самостоятелно изчислява топлинните загуби, избира броя на радиаторните секции и в къщата му е студено. И всичко това поради факта, че той не се е консултирал с експерти.

Сергей Н., асистент по продажбите в магазин за отоплителни системи

Професионално се занимавам с отоплителни системи, главно с радиатори - продаваме, монтираме, обслужваме. Преди това те продаваха повече италиански и руски, сега основно Китай. Слагаме Konner, това са добри китайски радиатори, но те имат своя особеност. Те работят добре, биметалните радиатори се показаха добре. Но има процент на дефекти. Въпреки че се променяме без проблеми в гаранция - компанията се съгласява с това.

Олга, консултант на онлайн магазин

Китайските радиатори имат свои собствени характеристики. Първо, нестабилното качество. Може би в една партида ще има голям процент зле боядисани, а във втората - всичко е добре с нея. Понякога част от радиаторите с уплътнения, другата с уплътнител или изобщо нищо. Има и въпроси относно качеството на метала.

Разходите

отоплителни радиатори conner

Ако решите да закупите чугунени радиатори Konner, тогава трябва да обърнете внимание на цената на една секция, която е ограничена до 430 рубли. В този случай говорим за устройството "Modern 500", чийто топлинен капацитет е 150 W от една секция. Ако предпочитате 4 секции, мощността ще бъде 600 W, а цената ще се увеличи до 1720 рубли. Чугунени отоплителни радиатори, чиято цена достига 6450 рубли, могат да имат топлинен капацитет от 2250 W. Броят на секциите ще бъде 15. Трябва да се отбележи, че това оборудване се произвежда чрез шприцоване, което най-често се предпочита от съвременните потребители.

Ако не се нуждаете от такъв топлинен капацитет, тогава можете да изберете устройство, една секция от което произвежда 120 вата.По този начин за модела "Modern 300" ще трябва да платите 420 рубли, докато ако топлинният капацитет се увеличи до 1800 W и броят на секциите е до 15, цената вече е 6300 рубли.

биметални радиатори

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни