Характеристики на отоплителни радиатори Rifar и критерии за техния избор

На пазара на съвременни отоплителни устройства биметалните конструкции се считат за най-добрите. Чрез комбиниране на предимствата на стоманата и алуминия се постига надеждността и отличните технически характеристики на радиаторите.

радиатори Rifar

Преди да купите биметален радиатор, е важно да знаете как да изберете правилния. Скоростта и сложността на монтажа на отоплителната система, качеството на отоплението на помещението ще зависи от това. Магазините разполагат с голям избор от батерии от различни производители. В тази статия ще разгледаме радиатори от местния производител Rifar. Най-новите технологични разработки, нестандартни инженерни решения, използването на висококачествени материали и отличен дизайн са обичани от купувачите и специалистите, работещи с отоплителни системи във всички региони на Руската федерация. В тази статия ще разгледаме характеристиките на оборудването, предимствата, техническите характеристики.

Секционни радиатори

Всяка секция на биметалния радиатор се състои от вътрешна стоманена част под формата на вертикално разположени тръби, а отгоре са фиксирани алуминиеви плочи, които осигуряват привлекателен външен вид и служат като източник на топлопренос. Секцията е монолитна, фугите на отделни сегменти се правят чрез безшевно заваряване с използване на уплътняващи материали. Вътрешната част на стоманената сърцевина е покрита с тънък слой сребро, което увеличава устойчивостта на продукта на корозия и удължава експлоатационния му живот. Алуминиевият корпус е позициониран по такъв начин, че максимизира преноса на топлина към външната среда, докато дизайнът е ергономичен и атрактивен, така че радиаторите изглеждат добре във всеки интериор.

За първи път принципът на енергоспестяване се прилага в секционните радиатори Rifar, батериите могат да бъдат оборудвани с топлинни сензори и термостати, което намалява разходите за полезност и ви позволява да постигнете комфортни температурни условия в помещението.

Други популярни модели радиатори Rifar


Основа 200 радиатор.

Естествено, отоплителните радиатори Rifar не са ограничени до серията Monolith. Други продукти на компанията не са по-лоши, ако изхождаме от задачите, които отоплителната система на съоръжението трябва да реши. Предлагаме накратко да прегледате други популярни модели, за да получите впечатление за марката като цяло.

Основа - основата на топлината и комфорта

Тази серия включва 3 модела, които се различават по стойността на централното разстояние. Най-малката е 200 мм. Средно - 350 мм. Най-големият е 500 мм.

База 500

Моделът Rifar Base 500 се счита за оптимален избор за помещения, които имат значителни кадри или не са много добре изолирани. Всяка секция включва тръба от неръждаема стомана. За основния материал се използват алуминиеви сплави. Процесът на леене се извършва при повишено налягане, което гарантира висока якост и издръжливост. Стените на перките са достатъчно тънки, за да осигурят възможно най-висок топлообмен.

Ако местата на предложеното разположение на радиаторите поставят ограничения за височината, за тези случаи са подходящи модели с намалено междуцентрово разстояние от 200 или 350 mm. При модела Base 200 задната секционна част е от затворен тип. Това ви позволява органично да комбинирате отоплителното оборудване с френските системи за прозорци.

Rifar Base 500.

Общият брой на секциите не се различава от монолита - 4 ... 14. Недостатъкът, който е присъщ на всички биметални отоплителни радиатори от серията Rifar Base, е изискването да се използват определени видове охлаждаща течност.Ако това изискване бъде пренебрегнато, радиаторът може да се повреди.

За продуктите Rifar Base 500 с централно разстояние 500 мм производителят препоръчва да се определи цена от $ 15 на секция. На 350 мм - $ 14,3. И накрая, моделите с разстояние от 200 мм трябва да се продават за $ 14.

ALP - уникални свойства, умножени по издръжливост

Основната характеристика е развитата странична част и относително малка дълбочина от само 75 мм. Когато в стаята са монтирани широки прозоречни конструкции, няма по-добро решение. Вярно е, че трябва да се направи някаква резерва, в противен случай може да се развие грешно мнение. Това се отнася за отвори, които трябва да отговарят на настоящия SNiP. Правилото е да се ограничи дължината на отоплителното оборудване (не повече от 3/4 от отвора на прозореца).

Атрактивният дизайн съживява различни интересни идеи. Радиаторите се вписват еднакво добре в апартаменти и частни къщи. Броят на секциите е стандартен - 4 ... 14. Наистина намерете правилната цветова схема. Недостатъкът на тази серия вече беше споменат по-рано - липсата на възможност за използване на антифриз като охлаждаща течност.


Рифар алп модел.

Каква цена трябва да очаквате, ако ще купувате радиатори Rifar ALP? Разделът струва около 15 долара. Не забравяйте за инсталацията. Инсталацията ще увеличи общите разходи за продукта.

Flex - нестандартна форма като най-доброто решение за изпълнение на дизайнерски идеи


Моделът RIFAR Flex се различава по това, че е възможно да се даде на радиатора всеки радиус на кривина.

Понякога на отоплителното оборудване трябва да се даде определен радиус на кривина. Моделът Flex просто прави възможно провеждането на подобни събития без излишни проблеми. Ако използвате конвенционална скоба, оборудването всъщност може да бъде монтирано по повърхността на стената с почти всеки радиус на кривина. Единственото предупреждение е, че стойността му не трябва да бъде по-малка от 1450 mm. Стената може да бъде изпъкнала или вдлъбната.

Отоплителните радиатори Rifar Flex се състоят от стандартни секции, които се използват при производството на базови модели. Необходимата кривина се настройва с помощта на специални свързващи нипели.

Термичните свойства пряко зависят от конструктивните характеристики на модела. Във версията, наречена Ventil, продуктите могат да бъдат свързани към системата чрез долната връзка. Броят на възможните секции също не се различава от „предшествениците“ - 4 ... 14. Използването на антифриз като охлаждаща течност също не е разрешено.

Forza - големите стаи няма да останат без топлина

Понякога на отоплителното оборудване трябва да се даде определен радиус на кривина. Моделът Flex просто прави възможно провеждането на подобни събития без излишни проблеми. Ако използвате конвенционална скоба, оборудването всъщност може да бъде монтирано по повърхността на стената с почти всеки радиус на кривина. Единственото предупреждение е, че стойността му не трябва да бъде по-малка от 1450 mm. Стената може да бъде изпъкнала или вдлъбната.

Отоплителните радиатори Rifar Flex се състоят от стандартни секции, които се използват при производството на базови модели. Необходимата кривина се настройва с помощта на специални свързващи нипели.

Термичните свойства пряко зависят от конструктивните характеристики на модела. Във версията, наречена Ventil, продуктите могат да бъдат свързани към системата чрез долната връзка. Броят на възможните секции също не се различава от „предшествениците“ - 4 ... 14. Използването на антифриз като охлаждаща течност също не е разрешено.

Base и Flex Ventil - гъвкава свързаност

Обозначенията на някои модели биметални отоплителни радиатори Rifar съдържат представката "Ventil". Тази маркировка означава свързване към единична отоплителна система през долната част. За това се използват различни свързващи фитинги. Възелът, предназначен за свързване на долния тип, има разстояние от центъра до центъра от 50 mm.


Базов вентилационен модел с 8 секции.

Инсталацията трябва да вземе предвид два важни фактора. Първата е конфигурацията на системата. Вторият е тип. Продуктите се различават по конфигурация. Например, Base Ventil включва компоненти като термостатичен и пружинен клапан, долна връзка, адаптери, щепсели и кран на Mayevsky.

Забранено е използването на антифризи, поради което Base, Flex и други модели с такова изискване значително отстъпват на отоплителните радиатори Rifar Monolit. Но те са по-евтини, което понякога е по-важно от редица други точки.

При броя на секциите ситуацията е същата, както при моделите без долна връзка, тоест 4 ... 14 единици.

Радиатори Rifar Base и Alp


 • Серията Base е най-простата и удобна за монтаж в жилищни сгради със стандартен тип връзка. Всяка секция има предварително зададени параметри за височина, ширина и дълбочина, от които зависи общата топлинна мощност. Основното предимство на модела е възможността за допълване на отоплителната система с необходимия брой секции, като се вземат предвид климатичните условия, размерът на помещението и характеристиките на оформлението. Разликите в централните разстояния от 200 до 500 мм и различните височини на сеченията позволяват инсталирането на радиатори от серията Base с всякакъв тип отвори за прозорци. Теглото на една секция не надвишава 2 кг, така че сглобяването и монтажа са бързи и лесни.

 • Серията Alp е подобрен модел на основната серия секционни радиатори Rifar. Отличителна черта е малка дълбочина, което е важно при инсталиране на отоплителна батерия под тесни первази без ниша. Вътрешната структура на всяка секция е подобна на предишната линия, но външната част на корпуса се различава по подреждането на алуминиеви повърхности за максимален топлопренос на малка дълбочина. Централното разстояние е стандартно за линията Alp и е 500 мм. Поради малката дълбочина, всяка секция тежи по-малко от 1,5 кг, което улеснява монтажа и разширява възможностите за избор на вида на монтажа на радиатора.

И двете серии секционни радиатори Rifar работят с един и същ тип топлоносител, което има право да използва техническа вода, посочена в съответствие с параметрите на GOST. Гаранцията на производителя е 10 години, докато спазването на условията на работа увеличава гаранционния период на непрекъснатото обслужване на устройството до 25 години.

Спецификации на радиатора Rifar Base

Име на моделаЦентрално разстояние, cmВисочина, смДълбочина смШирина, смТегло на една секция, кгТоплопредаване на една секция, W
Rifar Base 50050,057,010,07,91,92204
Rifar Base 35035,041,59,07,91,36136
Rifar Base 20020,026,110,07,91,02104

Средна цена на радиатори Rifar Base 500

Име на модела на радиатораВъншни размери, смМощност, WБрой секцииРазходите
Rifar Base 500/157,0/10,0/7,9До 2041 разделот 450 рубли
Rifar Base 500/457,0/10,0/31,6До 8164 разделаот 1820 руб.
Rifar Base 500/557,0/10,0/39,5До 10205 разделаот 2280 рубли
Rifar Base 500/657,0/10,0/47,4Преди 1224г6 разделаот 2742 рубли
Rifar Base 500/757,0/10,0/55,3Преди 1428г7 разделаот 3200 руб.
Rifar Base 500/857,0/10,0/63,2Преди 1632г8 разделаот 3650 рубли
Rifar Base 500/957,0/10,0/71,1Преди 1836г9 разделаот 4100 рубли
Rifar Base 500/1057,0/10,0/79,0До 2040г10 разделаот 4570 рубли
Rifar Base 500/1157,0/10,0/86,9Преди 2244г11 разделаот 5027 руб.
Rifar Base 500/1257,0/10,0/94,8До 244812 разделаот 5484 рубли

Биметални радиатори RIFAR мнения

Потвърдена покупка Обратна връзка:

Загрява добре
Недостатъци:
Използва се от 2,5 месеца. Все още не съм го намерил.
Име:
Майкъл
Обратна връзка:
В банята има радиатор вместо сушилня. Първият изтече след 8 месеца. Смених го. Втората продължи две години.
Предимства:
Конвенционален радиатор
Недостатъци:
Ниска надеждност. Цената не отговаря на качеството.,

Радиатор Rifar Monolit 500, 10 секции, долна дясна връзка, биметален

Име:
Artem Makovey Служител Leroy Merlin Киевско шосе
Обратна връзка:
Отличен радиатор, лесен за инсталиране, в къщата е ТЕПЛО !!)))
Име:
Майкъл
Обратна връзка:
След 2 месеца с този радиатор той най-накрая работи с добра мощност. Оказа се, че той има нестандартна водопроводна връзка, тоест отдясно. Наложи се да доставя Х-образен дънен адаптер, за да свържа отново водата. Освен това в Leroy такъв адаптер не се продава. На самия радиатор маркировката за водоснабдяване не е посочена. Извадих терморегулатора от него (за всеки случай), за да не преча на преминаването на топлината.
Предимства:
Солидно и красиво направени.
Недостатъци:
Нестандартна входна топлинна връзка.
Име:
Денис (служител на Лерой Мерлин)
Обратна връзка:
Добър радиатор, взе по препоръка на строителите. 10 секции са достатъчни за затопляне на голяма стая.
Предимства:
Задайте и забравете
Недостатъци:
Отсъстващ,

Радиатор Rifar Forza 500, 6 секции, биметален

Име:

Виталий
Обратна връзка:
Отлични радиатори! Цена и качество съвпадат. За разлика от други марки, те са проектирани за температура на охлаждащата течност (вода) до 135 ° C, което е съвместимо с режима на топлоснабдяване за централизирани отоплителни системи в жилищни сгради.
Име:
Павел
Обратна връзка:
Доставя се навреме.
Недостатъци:
Те предават звука от съседите много силно. След монтажа съжалих, че не съм монтирал чугунените.
Име:
Шамил Юсупович Даниялов
Обратна връзка:
стоките бяха доставени в определения ден, обадиха се на всичко ОК
Предимства:
съотношение цена-качество
Недостатъци:
в комплекта батерии няма щепсели и адаптери - и никой не е предложил! за разлика от старите батерии, ще бъде неудобно да сушите неща и обувки на такива батерии, но нищо - ще измислим нещо,

Радиатор Rifar Forza 200, 10 секции, биметален

Име:

Алексей
Обратна връзка:
Имахме нужда от 2 радиатора за 14 и 16 секции. Нямаше такива, трябваше да закупя 3 радиатора от 10 секции и вече сглобен от тях. Оказа се, че е невъзможно да се разглоби радиаторът със стандартен ключ: зърната са тънки, ключът не се захваща с необходимата сила и откъсва изпъкналостите на зърното (на снимката). След няколко опита с различни ключове, трябваше да отида до най-близкия автомобилен сервиз и да заваря няколко мм метал върху краищата на ключа, така че да има минимална празнина между вътрешната повърхност на зърното и ключа. Само след горните манипулации с ключа беше възможно да се развият зърната. За справедливост отбелязвам: производителят не препоръчва пренареждане на радиатора - това е записано в паспорта на продукта.,

Радиатор Rifar Monolit, 8 секции, странична връзка, 350 мм, биметален

Име:

Служител Lm
Обратна връзка:
Не. разбира се, сега не можете да докажете нищо, но фактът е факт ...
Име:
Александър
Обратна връзка:
Батерията е пожар! Стаята стана няколко пъти по-топла. В сравнение с конвенционалните батерии: небето и земята. Останалото ще бъде същото.

Герои, които дават пристрастни отзиви - покайте се. ;)Предимства:

Фойерверки!
Недостатъци:

Име:
Олег Виталиевич Тхай
Обратна връзка:
Донесоха го много късно.

Радиатор биметален RIFAR V 500 12 сек. Долна връзка

Име:

Артем
Обратна връзка:
Отлични радиатори, монтирани преди 8 години - без оплаквания! Загряват страхотно!
Предимства:
Добро разсейване на топлината, без изтичане, разумна цена.
Недостатъци:
Не намерих
Име:
Дмитрий
Обратна връзка:
След 5 години експлоатация има капене между секциите.
Име:
Иван
Обратна връзка:
Уморен от свързване
Предимства:
Не
Недостатъци:
Обърнете внимание на диаметъра на връзката !!!! 3/8. Въобще няма никъде комплект за връзка,

Радиатор Rifar B 500, 8 секции, долна връзка, биметален

Име:

Марина Фитова, служител на Leroy Merlin
Обратна връзка:
Използвах биметални радиатори от тази марка повече от 5 години - нито едно оплакване за качеството. Следователно нямаше съмнение за избора. Доволна съм от избора си. Важен момент - не забравяйте да си купите термостатична глава за контрол на температурата
Предимства:
Подходящ за жилищни сгради, издържа на спада на налягането, елегантен дизайн
Недостатъци:
Само бяло

Радиатор Rifar Monolit, 12 секции, странична връзка, 350 мм, биметален

Име:

Марат Муртазин
Обратна връзка:
класическият дизайн позволява този тип батерии да се поберат във всяка стая.
Предимства:
добро разсейване на топлината.
Недостатъци:
не е идентифициран
Име:
Света
Обратна връзка:
Купихме батерия преди 1,5 години, Връзките на секциите се стичаха заедно.
Недостатъци:
Изтичащи батерии
Име:
Николай
Обратна връзка:
батериите изглеждат добре, но текат
Недостатъци:
служи 4 години и капе със съсед 1 година,

Радиатор Rifar Monolit 500, 12 секции, долна дясна връзка, биметален

Име:

Марат, служител Лерой Мерлин Казан
Обратна връзка:
Препоръчвам както за частни къщи, така и за апартаменти.
Предимства:
Отлични радиатори. Няма щепселни връзки, не се изисква допълнително затягане и настройка. подходящ за температури до 110C °
Недостатъци:
Не е идентифициран.,

Радиатор Rifar Monolit, 10 секции, странична връзка, 350 мм, биметален

Име:

Служител Leroy Merlin Karen
Обратна връзка:
Инсталирах го сам в апартамента без проблеми, работи и загрява въпреки лошата вода в системата! Няма течове!

Rifar Monolith и SUPReMO

Биметалните радиатори Rifar от ново поколение с монолитна структура са се превърнали в истински пробив в областта на създаването на надеждни домашни радиатори за отопление.

Стоманената сърцевина за първи път е създадена по технологията на контактно челно заваряване, която е патентована от инженерите на компанията и няма аналози в света. Стоманеното тяло от едно парче напълно елиминира възможността за изтичане и е в състояние да издържа на хидравлични удари в отоплителни мрежи над 100 атмосфери. Дебелината на стените на тръбите за преминаване на охлаждащата течност съвпада с дебелината на тръбите в руските системи, този дебел слой отвътре е покрит с антикорозионно съединение и дава възможност за запълване на системата с всякакъв тип на течност.

Алуминиевият корпус, който крие вътрешната конструкция, изглежда привлекателно, няма остри ъгли и благодарение на широките си ребра осигурява отлично разсейване на топлината и бързо нагряване на помещението. Фабричното боядисване в няколко слоя със специален топлоустойчив материал прилепва перфектно и не изисква допълнителни разходи за поддържане на привлекателен външен вид.

За да се запази и поддържа комфортна температура, монолитните конструкции са оборудвани с термостати и контролни сензори.

Поради монолитната структура този тип радиатори Rifar не предвижда допълнителни секции или модификации, но се произвежда с голям брой вариации от 4 до 14 перки.

В зависимост от вашите предпочитания можете да изберете една от двете серии на монолитната владетел.


 • Серията MONOLIT е подобна на биметалните конструкции на секционни радиатори, но тази прилика е само повърхностна. Траен стоманен корпус от едно парче е скрит вътре, тръбите на системата за циркулация на охлаждащата течност са разположени вертикално, а малкият ъгъл на наклон на алуминиевите ребра осигурява високи параметри на топлопреминаване. Пълното отсъствие на остри ъгли и топлоустойчиво покритие улеснява грижата за радиатора, а изборът на долния или горния тип връзка разширява условията на работа в различни мрежи. Радиаторите, произведени по-късно от 2011 г., могат да работят с антифриз, както е посочено в инструкциите за устройството. Rifar гарантира запазването на техническите характеристики на монолитната структура на тази серия в продължение на 25-50 години, в зависимост от модела.

 • Серията SUPReMO е сбъдната мечта за изтънчен дизайн, безопасност и отлични топлинни характеристики. Алуминиевият корпус SUPReMO е кутия от едно парче, която прави радиатора да изглежда привлекателен и елиминира възможността от случайно нараняване. Скосените странични повърхности увеличават преноса на топлина и ви позволяват бързо да затоплите голяма стая. Вътрешната повърхност на стоманеното тяло е покрита с допълнителен защитен слой, който увеличава устойчивостта на алкална среда, прави възможно използването на масла за пренос на топлина и незамръзващи течности. Радиаторите SUPReMO са адаптирани към горния и долния тип на свързване, подходящи за отоплителни системи от лявата и дясната страна.

Всички дизайни се доставят в комплект с консумативи, адаптирани към определения диаметър на отоплителните тръби.Монолитните радиатори се считат за най-добрите от всички отоплителни уреди на пазара днес, а надеждността на компанията Rifar е доказана с дългогодишен успешен трудов опит и отзиви на доволни клиенти.

Видео ревю: метални радиатори Rifar

Преглед на моделната гама и тяхната цена

Отоплителни радиатори

За пълна картина на гамата радиатори Rifar, допълнителни опции и дизайн препоръчваме да използвате схемата за обозначаване на батерията по-долу. И така, в моделите Rifar 350 и Rifar 500 цифрите показват стойността на централното разстояние, което е дължината между горния и долния колектор, а обозначението Rifar 350 означава името на радиатора Rifar с централно разстояние 350 , в този случай марката на модела не е посочена.

Отоплителни системи

Гамата от отоплителни уреди Rifar е представена от биметални радиатори Rifar Base, Rifar Alp, Rifar Monolit, SUPReMO и алуминиеви радиатори Rifar Alum.

Съвсем наскоро гамата от радиатори беше разширена с дънни нагреватели Rifar Ventil. Те са базирани на алуминиеви и секционни радиатори и имат стандартно свързващо устройство за радиатор и термостатичен клапан с монтирана термостатична глава. Друго допълнение към този диапазон са радиаторите Rifar Flex, които се отличават с променлив радиус на кривина на радиатора. Всички отоплителни радиатори Rifar могат да бъдат закупени на достъпни цени в специализирани магазини в Москва.

Основа

Биметалните нагреватели от тази серия са секционни и имат високи характеристики на топлопреминаване. Броят на секциите може да бъде 4-14, цветът на секцията в производство се определя съгласно специален каталог.

Опциите за централно разстояние са представени в три размера и са 200, 350 и 500 мм.

За тези радиатори има ограничения за използването на охлаждащата течност. Така че, специално подготвената вода трябва да се използва като топлоносител в съответствие с правилата за техническа експлоатация.

Определянето на цената на радиаторите Rifar зависи от това колко връзки се използват за поддържане на необходимата температура в помещението.

Средната пазарна стойност на 1 раздел е:

 • размерът между осите 200 - 420 рубли;
 • размерът между осите 350 - 430 рубли;
 • размерът между осите 500 - 450 рубли.

Технически характеристики на една секция.

централно разстояние (mm)височина (mm)дълбочина (mm)ширина (mm)номинален топлинен поток (w)обем на отоплителната среда (l)тегло (кг)
200261100801000,160,9
35041590801390,181,25
500570100801970,201,84

отоплителни радиатори риф купете

Монолит

Този модел е най-привлекателен за купувачите поради своите високи експлоатационни характеристики.

Характеристиките на серията са:

 • надеждност;
 • висок топлообмен;
 • възможността за използване на различни охлаждащи течности, включително нискокачествени;
 • способност да издържа на високо работно налягане;
 • структурна цялост;
 • устойчивост на воден чук.

Горните характеристики позволяват работата на този модел радиатори в най-неблагоприятните условия. Максималното работно налягане за тях е 150 атмосфери.

Средната пазарна стойност на секция е:

 • Монолит 350 - 570 рубли;
 • Монолит 500 - 580 рубли.

Технически характеристики на една секция.

централно разстояние (mm)височина (mm)дълбочина (mm)ширина (mm)номинален топлинен поток (w)обем на отоплителната среда (l)тегло (кг)
350425100801380,181,45
500577100801960,202,1

За отоплителни батерии Rifar monolith 500 цената е представена в таблицата.

брой секцииценаМощност, W)ширина (mm)
44924 рубли784320
67073 рубли1176480
1011 440 РУБЛИ1960800
811580 РУБЛИ1568640
1217030 рубли2352960
1419 760 рубли27441120

отоплителни радиатори риф купете

Стипца

Геометрията на овалното напречно сечение на съответните канали и достатъчно голяма дебелина на стената, достигаща 2,8 мм, осигуряват достатъчно високо работно налягане до 20 атм. и висока скорост на движение на охлаждащата течност в радиатора.

Произвежда се в равномерна серия до 14 секции, цветът се определя съгласно каталога RAL 9016.

Гаранцията на радиатора е валидна 10 години от датата на закупуване от потребителя, а експлоатационният живот, при спазване на всички изисквания и условия, е най-малко 25 години.

Средната пазарна стойност на секция е:

 • Стипца 350-380 рубли;
 • Стипца 500-390 рубли.

Технически характеристики на раздела.

централно разстояние (mm)височина (mm)дълбочина (mm)ширина (mm)номинален топлинен поток (w)обем на отоплителната среда (l)тегло (кг)
35041590811370,191,0
50056590811860,271,42

рифар 500

Супремо

Този модел е монолитна конструкция, създадена чрез резистентно заваряване съгласно метода на производство на подобна серия Monolith.

Моделите от тази серия имат редица функции, някои от които са уникални за този тип батерии:

 1. По време на експлоатацията и инсталирането е възможно да се използва всяка подходяща схема за свързване.
 2. Като охлаждаща течност е позволено да се използват други охлаждащи течности, разрешени в техническата документация.
 3. За ускоряване на циркулацията на охлаждащата течност в секциите се използват двутръбни стоманени колектори и ускорената циркулация несъмнено увеличава топлопреминаването. Това води до бързо нагряване на батерията и поддържане на температурата в помещенията.
 4. Конфигурацията на конструкцията е малко по-различна от другите модели със своите естетически и заоблени форми.
 5. Максималното работно налягане е 100 атмосфери.

Техническите характеристики на секцията Rifar Supremo са показани в таблицата.

централно разстояние (mm)височина (mm)дълбочина (mm)ширина (mm)номинален топлинен поток (w)обем на отоплителната среда (l)тегло (кг)
35042590801500,191,65
50057590802020,222,2

Форца

Серията FORZA е подобрен радиатор BASE, горният му слой е още по-устойчив на механични повреди.

Отличителна черта е уникалното многослойно покритие, което е устойчиво на корозия и температурни промени.

Спецификации.

разстояние между осите (mm)височина (mm)дълбочина (mm)ширина (mm)номинален топлинен поток (w)обем на отоплителната среда (l)тегло (кг)
35041590801360,191,36
500570100802020,202,2

Алп

Отличителна черта на тези радиатори е малката дълбочина на участъка. Този общ параметър не влияе върху количеството топлопредаване от батерията като цяло. Като се има предвид тази функция, става възможно едновременното инсталиране на 14 секции и това обстоятелство позволява да се използват в помещения с големи отвори за прозорци и тесни первази.

В моделите от тип Alp 500 като топлоносител се допуска само вода, специално приготвена за тази цел, а броят на използваните секции е от 4 до 14.

Други технически данни са показани в таблицата.

разстояние между осите (mm)височина (mm)дълбочина (mm)ширина (mm)номинален топлинен поток (w)обем на отоплителната среда (l)тегло (кг)
50057075801610,201,46

Москва

Разликата между радиаторите Rifar Base и Monolith

Най-важната разлика между двете линии на радиатора е в техните конструктивни характеристики. Rifar Base е сгъваема конструкция, състояща се от различен брой секции, броят на които зависи от изчислената мощност на отопление. Монолитът е продукт от едно парче с предварително определен топлинен капацитет. Първият издържа на налягането на гореща вода или антифриз до 30 атмосфери, вторият - до 150.

По този начин радиаторите Rifar Base могат да се използват в апартаменти или офиси, Monolith - в помещения с всякакво предназначение и топлоизолация. Те са надеждни, издръжливи, лесни за инсталиране, имат модерен дизайн и напълно задоволяват всички нужди на потребителите.

 • Секционните модели дават възможност за допълване на радиатора с необходимия брой секции.
 • За нестандартни оформления има секционни модели с радиус на кривина.
 • Ако е необходимо връзката да се извърши по нестандартен начин, е възможно да се изберат модели с долен и горен тип захранване с охлаждаща течност.
 • Всички консумативи, доставени от Rifar, са пригодени за руски инженерни конструкции.
 • Монолитните проби са идеални за монтаж в жилищни сгради с чести спада на налягането в отоплителната система.
 • Съвременните монолитни конструкции Rifar са подходящи за всички видове топлоносители.
 • Надеждността на дизайна и лекотата на инсталиране са спечелили признание сред монтажниците, а дългият експлоатационен живот ви позволява да забравите за подмяна на отоплителната система за дълго време.

Производителят цени качеството и работи с надеждни доставчици на своите продукти, които могат да дадат подробно описание на всеки модел и да консултират по всякакви въпроси, свързани с топлоснабдяването в апартамент.

Характеристики на отоплителни радиатори Rifar

Историята на компанията започва през 2002 г. с откриването на производството в град Гай, област Оренбург. Благодарение на висококачествените продукти и благоприятното географско местоположение, батериите Rifar бързо набраха популярност не само на вътрешния пазар на отоплително оборудване, но и далеч извън границите на страната.

За производството на радиатори се използва модерно оборудване, а специалистите на компанията непрекъснато търсят начини за подобряване на своите продукти, които имат съответния сертификат EN 442 и отговарят на всички европейски изисквания за качество. Това позволява производството на радиатори, пригодени за използване в битови отоплителни системи за жилищни и промишлени помещения.

Предимства на радиаторите Rifar:

 • възможността за използване при всякакви работни условия;
 • висококачествена пресечна връзка;
 • устойчивост на воден чук;
 • има линия от монолитни батерии, предназначени за модели с високо налягане и полукръгли за помещения с еркер;
 • грациозен външен вид;
 • възможност за избор на цвят по желание на клиента;
 • трайност - някои модели са гарантирани от компанията за 25 години;
 • висока устойчивост на агресивен топлоносител.

Радиаторите Rifar не използват вносни компоненти с висока цена, което им позволява да произвеждат продукти, чиято себестойност е с порядък по-ниска от чуждестранните аналози.

Надеждни производители

При покупка трябва да се обърне специално внимание на производителя на продукта. Само надеждни компании наистина гарантират качеството, надеждността и безопасността на своята работа.

Група Сира

Тази италианска компания се отличава с производството на полуметални радиатори, характеризиращи се с висока надеждност и достъпна цена. Продуктите му могат да бъдат разделени на 3 основни типа: радиатори под формата на правилни правоъгълници, модели със заоблени ъгли и серия Gladiator. Продуктите се произвеждат от предприятия, разположени в Италия, клонове в Китай. Радиаторите могат да имат от 4 до 10 секции.

Глобален

Това е друга италианска компания, широко представена на руския пазар. Най-популярните модели са Global Style Extra и Global Style Plus. Те се открояват с високия си коефициент на топлопреминаване и издръжливост. Моделите се предлагат в 6 до 14 секции. Те са компактни и атрактивни по дизайн. Напълно адаптиран към руските условия.

Кралски термо

Под тази марка се продават продуктите на производствената група Royal Thermo Rus, чиято централа се намира в района на Владимир на Руската федерация. Основните биметални продукти са серията радиатори Revolution Bimetall, Vittoria и Indigo Bimetall Super. Те са от напълно биметален тип, произведени в съответствие с международните стандарти, използвайки съвременно европейско оборудване.

Фондал

Пълният комплект се предлага от тази италианска компания. Асортиментът се попълва с нови модели почти всяка година. Използват се най-модерните материали и технологии. Пакетът включва автоматично управление на стайната температура, което осигурява висока степен на икономия на енергия.

Рифар

Тази руска компания се намира в региона Оренбург.Най-популярните радиатори са полуметални. Сред тях има 7 разновидности. Най-купуваните модели са Monolith, Flex. Радиаторите от серията Monolith принадлежат към солидна категория. Продуктите от серията Flex имат известна гъвкавост и могат да бъдат закръглени по желание на клиента.

Някои известни производители са преместили фабриките си в Китай. Ето защо китайските продукти се предлагат в широка гама и са с доста високо качество. По-специално се откроява компанията Gordi. Santekhprom BM заема видно място сред местните производители.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни