Предимства на радиаторите Kermi с долна връзка

Вентилни фитинги Kermi

Клапанните радиатори Kermi са оборудвани с вложка на клапана, която вече е фабрично настроена, адаптирана към тяхната топлинна мощност. Посредством стандартно монтираните клапанови вложки е възможно да се зададат 8 основни положения (kv) и 7 междинни позиции за регулиране. За да се осигури еднакво качество на регулиране в целия спектър на мощността, на малки радиатори са монтирани вложки за фино регулиране.

Фабрични настройки

Фабричните стойности на kv по подразбиране са ограничени до 5 от 15 възможни. Фабричните настройки на kv са предназначени за конвенционални отоплителни системи (напр. Еднофамилни или двуфамилни къщи) с диференциално налягане (Δp) от 100 mbar.

Предимства на фабрично зададената клапа

Почти перфектно хидравлично балансиране за използване в сгради до 1000 m² (съгласно сертификата на специализирания институт в Аахен, проф. Д-р инж. Райнер Хиршберг.) KfW позволява до 500 m² полезно пространство на отоплителна линия, оборудвана с помпа в неговите изисквания.

 • Прилагане на по-благоприятни хидравлични изравнителни коефициенти за енергийна оценка на сгради в съответствие с DIN EN 18599.
 • Благодарност за проверка на топлинни източници и отоплителни системи съгласно DIN EN 15378 и / или DIN 4792
 • Отговаря на условията на текущата програма за поддръжка
 • • Спестяване на време за дизайнери и монтажници поради - ниски разходи за проектиране - ниски разходи за пускане в експлоатация
 • - пряко положително въздействие върху енергийния паспорт на сградата
 • Икономии на енергия до 6% в сравнение със системи без хидравлично балансиране, до допълнителни 20% икономии на енергия за циркулационната помпа

Отличителни характеристики и предимства на клапаните Kermi

 • Липсата на стъпкови преходи при регулирането на потока на охлаждащата течност позволява по-фина настройка на клапана Предимства: - възможно е по-фина настройка - по-добри възможности за измиване на сменяеми модули. - по-малко податливи на смущения
 • Две различни размери на клапаните Предимство: - По-добро качество на управление, дори при малки радиатори
 • Кодиране на цвета на клапана според kv стойност Предимство: Предварително зададена kv стойност - резервната част (доставя се напълно отворена) може да се инсталира без проблеми.
 • Сертифициране съгласно EN 215 (регистрационен номер 6T0002 + 6T0006)

Перфектно хидравлично балансиране

Според проучване на Института в Аахен, фабричните настройки на термостатичните радиаторни клапани Kermi в двутръбни лъчисти отоплителни системи и отопляеми площи до 1000 m² осигуряват хидравличен баланс и не изискват допълнително хидравлично балансиране.

Прочетете също: В какви единици се измерва модулът на еластичност?

По-подробни проучвания показват, че тези фабрични настройки могат да се считат за хидравлично балансиране, в сравнение с перфектно балансирана система, увеличението на консумацията на енергия за пренос на топлина е само около 0,5%, което може да бъде сравнено с обичайната грешка с подробно изчисление и като цяло приети отклонения в настройките. на места.

Отоплителните системи, в които радиаторите са оборудвани с вградени термостатични клапани с фабрични настройки, са от техническа гледна точка хидравлично балансирани по отношение на оценката на енергията (например съгласно DIN V 18599).

Регулирането на отоплителните радиатори дава възможност да се създадат най-удобните условия за живот в жилищен район. Степента на нагряване на батерията зависи както от температурата на охлаждащата течност, така и от физическия обем гореща вода, постъпваща в радиатора. Има няколко начина за регулиране на температурата на радиаторите от много добра на опасна, така че преди да се захванете за работа е по-добре да прочетете краткото ръководство, описано в тази статия.

Корекцията дава възможност:

 • отървете се от проветряването, което помага на охлаждащата течност да се движи около отоплителната система без проблеми;
 • значително намаляват сметките за отопление (главно в частни къщи);
 • не подреждайте течение, със значително прегряване на въздуха в апартамент или частна къща.

Внимание! В стандартните панелни къщи с горно захранване на отоплителния агент е почти невъзможно да се регулират радиаторите.

Размери и видове батерии

Преглед на конвектори Kermi Kermi и радиатори, помощ при избора

Линейни серии радиатори Kermi

Потребител, който реши да закупи батерии Kermi, ще трябва да избере подходящ модел, който е труден за изпълнение. Това се дължи на факта, че значителен набор от показатели за ефективност изисква подробно проучване на техническите характеристики на всеки от предлаганите продукти. Особено забележителен е такъв специфичен параметър като размерите на кутията, които варират в широки граници.

 • дължината на известните модели варира от 40 см до 4 метра;
 • височината е от 30 до 90 см.

Освен това стоманените радиатори от Kermi се различават по своя дизайн и могат да бъдат прости тръбни, панелни или да имат много напречни ребра. Вторият вариант от своя страна е подразделен на единици, които включват един, два или повече панела.

Според този показател се разграничават няколко вида радиатори, различаващи се по броя на използваните секции. Всички те са обобщени в таблицата и обозначени със съответните числа. В консолидирания каталог под формата на специално обозначение се кодира не само броят на съставните елементи, но и редица допълнителни характеристики. Числото 10 означава един панел, а 11 - неговата версия с указание за оребрената структура. Батериите под код 22 включват продукти с два панела и двойно оребряване.

Преглед на конвектори Kermi Kermi и радиатори, помощ при избора
Габаритни размери на радиаторите

Панелните радиатори от Kermi се предлагат в гофрирани (категория "Profil") и гладки повърхности. Вторият сорт е обозначен като "План" и също има различни дизайни, различни по характеристики и общоприети маркировки. Например серията Plan-V се нарича FKO и е продукт с дънни тръбопроводи. Те са известни на повечето купувачи в следните три форми:

 • ляв;
 • десен;
 • центрирано.

Моделите от групата Plan-K със стандартни маркировки FKV имат странични връзки.

Преглед на конвектори Kermi Kermi и радиатори, помощ при избора
План Kermi Verteo

Друга нестандартна версия на нагревателите Kermi е Verteo Plan или FTV. Те са продукти от вертикален тип, които са търсени в ситуации, когато инсталирането на хоризонтални аналози е невъзможно. Тези образци имат "класическа" долна връзка и могат да бъдат интегрирани в скрита тръбна система. Освен това е разрешено захранващите тръби за тези продукти да се полагат под подовото покритие. Вътрешната и външната повърхност на радиаторите са защитени от два слоя висококачествен лак.

Методи за регулиране на отоплителни батерии

Регулиране на радиаторния вентил на Kermi
За правилното разсейване на топлината на радиаторите правилното разположение е важен фактор. Батериите трябва да бъдат разположени там, където изтичането на топлина е най-голямо - под прозорци и недалеч от входовете.

Схемата за свързване на отоплителната секция работи и като настройка на възвратни или захранващи отоплителни радиатори.

Регулиране на радиаторния вентил на Kermi
За най-ефективна се счита системата, при която горещата вода се подава отгоре на устройството, а обратният поток се извежда отдолу. Такава връзка се нарича диагонал, благодарение на тази схема всички секции на радиаторите получават топлина равномерно.

Понякога те са свързани обратно - захранването е отдолу, а връщането е свързано отгоре. При тази опция загубата на охлаждащата течност се увеличава до 20% (за разлика от първата опция, където максимумът е 5%). Този метод се използва главно в схеми с мощна принудителна циркулация.

Загубите са високи и в системи с долна връзка. Тук захранването и връщането са включени в долната част на отоплителното устройство. Но ако налягането на гореща вода е достатъчно голямо, тогава вихровите потоци, създадени в батерията, дават добър ефект.

В отделните отоплителни системи е необходимо внимателно регулиране на обратния поток на отоплителните радиатори. Голяма разлика в температурите на подаване и връщане може да доведе до повреда на котела.

Многобройни видеоклипове в интернет показват подробни подробности за всички опции за свързване на отоплителни устройства.

Kermi FTV 33 модела

По отношение на преноса на топлина, тези модели са признати за едни от най-добрите нагреватели: те са идеални за големи къщи, имат много функции и като цяло такива отоплителни системи ви позволяват да зададете различни режими за отделни помещения.

Тази линия нагреватели има най-мощната топлопроводимост благодарение на три нагревателни панела и три топлинни конвектора.

Спецификации

Цялото оборудване на kermi е направено от едни и същи материали, единствената разлика е в броя нагреватели и параметрите:

 • здрава стомана с въглеводород дава здравина и издръжливост;
 • добър топлообмен;
 • наличието на две отоплителни тръби: захранване и изход;
 • максималният брой отоплителни панели на пазара на нагреватели;
 • външен U-образен външен вид;
 • височина - от 300 мм, ширина - от 400 мм, дълбочина - от 155 мм.

Комплектът включва всички крепежни елементи, отдушник, термостатен клапан.

Разходите

Цената на устройствата е по-висока от предишните модели, което се дължи на по-високия топлообмен на радиаторите FTV 33. Приблизителните цени са както следва:

 • моделът 300x1600 с топлообмен 2939 W и капацитет 8,64 литра струва 10 000 рубли;
 • нагревател 500x3000 с топлообмен от 8319 W и капацитет от 24,3 литра струва 18 000 рубли;
 • радиатор 900x2000 с разсейване на топлината от 8782 W и капацитет от 27 литра струва 22 000 рубли.

Характеристики на

Отоплението в радиатора се извършва последователно, което осигурява висок топлообмен в големи помещения. Моделите Kermi могат да бъдат инсталирани в ниша, но това изисква да се остави малко разстояние отстрани, за да може да се премахнат крайните плочи и решетката.

Днес има много разновидности на отоплителни системи, всяка от които има своите предимства и недостатъци, характеристики и принципа на свързване, но на всички се налага едно изискване - висококачествена работа. Качеството и ефективността на отоплителната система играе важна роля във всеки дом. В процеса на разработване на система също трябва да се вземе предвид кои отоплителни батерии ще бъдат включени в нея.

Например собствениците на частни къщи с икономично автономно отопление днес все по-често избират евтини радиатори от стоманени панели KERMI, произведени от Германия, и за да намалят разходите за организиране на отоплителната система, собствениците на жилища често инсталират сами радиатори.

Свързването на отоплителни батерии без помощта на специалисти е най-често срещаният метод за спестяване на пари. Съвременното отоплително оборудване се доставя в комплект с подробни инструкции, след които можете бързо и ефективно да свържете устройства със собствените си ръце. Най-често дори тези, които никога не са се сблъсквали с инсталирането на радиатори, лесно се справят с работата. В тази статия ще разгледаме най-популярните начини за свързване на стоманени радиатори.

Опции за увеличаване на преноса на топлина

Регулиране на радиаторния вентил на Kermi
Всяко регулиращо устройство може да понижи температурата на батерията. Невъзможно е да принудите радиатора да отделя повече топлина. Ако батериите в апартамента са студени и температурата в помещението не отговаря на стандартите (за ъгловите стаи е + 20-22, за останалите - +18), можете да опитате да го промените по следните начини:

 • опитайте се да премахнете въздушните ключалки в батериите и да почистите тръбите и филтрите;
 • анализирайте схемата на свързване и евентуално я променете;
 • добавете необходимия брой радиатори.

Бих искал да се спра на последната точка. Когато е заложен комфортът в апартамента, препоръчително е да се избягват грешки при избора на радиатори, защото ще бъде невъзможно да се промени нещо.

Устройствата от панел Purmo от стомана показват добри резултати. Вградените конвекционни елементи на тези батерии осигуряват ускорено отопление на помещението; те могат да се използват както при еднотръбни, така и при двутръбни опции за отопление.

Достоен конкурент за тях е компанията RIFAR Base, която представя цяла гама биметални и алуминиеви радиатори. Тези батерии са в състояние да издържат на високо налягане и обикновено изпълняват функциите си при значителни скокове в отоплителните мрежи. Процентът на топлопреминаване на тези отоплителни устройства е много висок. Моделът RIFAR Base 500 е най-мощният в гамата биметални устройства и е предназначен за отопление на големи помещения с лоша топлоизолация.

Немските радиатори Kermi заслужено се радват на добра репутация. Те са стоманени или биметални. За производството се използват три вида метал с различни дебелини. Отоплителна технология "Kermi" е подходяща предимно за монтаж във вили и частни къщи.

Дизайнерски характеристики на радиаторите Purmo

Стоманата е подходяща за производството на батерии по много параметри, тя е гъвкав и ковък материал, с висока якост може лесно да се заварява, нейната технологичност отдавна е тествана в различни продукти на отоплителната система. Батерии от стоманен панел

са направени от два вида:

 • тръбни радиатори;
 • панелни разновидности на плоски батерии.

Тип панел

Първоначално се правят заготовки за производството на устройството. Две плоски стоманени ленти са заварени заедно по контура за силна адхезия. Когато създавате устройството, два или три от тези получени панели се щамповат заедно. Вътре се получават овални кухини-проходи за преместване на нагревателната течност. Окончателно завършените части са свързани помежду си с помощта на тръби.

За увеличаване на разсейването на топлината

отвътре навън върху панелите, те поставят U-образни ребра, които са направени от по-тънка стомана от плочите. Този дизайн успешно подобрява конвекцията. Сложната връзка на няколко плочи е покрита отвън със специален корпус.

Видовете отоплителни радиатори на Purmo зависят от броя на свързаните преобразуватели и нагревателни плочи вътре в плоското устройство. Собствениците на частни къщи най-много предпочитат да инсталират плоски радиатори Purmo само с функция за въздушно отопление, без конверторна комуникация. Такива панелни радиатори са с малка дебелина, което прави възможно монтирането им, без да се намалява използваемата площ на помещението.

Тръбни пурмо радиатори

Тези модели се класифицират като тръбни продукти, ако сърцевината на панелния радиатор е заварени тръби

и в същото време е тяло. При производството на такъв радиатор е по-сложен от панелния тип, но има голямо разнообразие от модели. Потребителите най-често предпочитат избора на класическия общ вариант, когато радиаторът е подобен на старите чугунени модели, но вътре има много повече проходи за движение на отоплителната течност.

Цена на радиатора

Purmo е доста значим, този тип може да бъде отнесен към елитни модели и не може да се нарече бюджетен.Дизайнерите, работещи в голям мащаб на творческа мисъл в тандем с полет на въображението, могат да си позволят оригинален дизайн, където панелният радиатор ще действа като акцент в скъпия интериор.

Устройства за регулиране - кранове, клапани, автоматика

Регулиране на радиаторния вентил на Kermi
Настройката на отоплителните радиатори в апартамент, в страната, в имение зависи пряко от качеството на контролните клапани.

Затварящ сферичен кран с голямо разтягане може да бъде класифициран като регулиращо устройство. Не може да осигури стабилен термичен режим; такова устройство изисква постоянни манипулации по време на настройката.

Важно! Този кран винаги трябва да е в едно от крайните положения. В междинно положение уплътнението му става неизползваемо и изтича.

.

Прочетете също: Как да свържете единичен прекъсвач

Регулиране на радиаторния вентил на Kermi
Шестоъгълният клапан може да промени количеството топла вода, подавана към батерията. Това се постига чрез смяна на отвора на клапана. Клапанът му е механично свързан с разделителна скала на дръжката. Маркировката на скалата се използва за задаване на оптималната температура. Такива клапани са много евтини и достатъчно надеждни, но изискват постоянно наблюдение.

Самият автоматичен термостат променя температурата на отопление на радиатора в зависимост от стайната температура. Този процес се командва от температурен сензор.

Термостатичните термостати са много подобни на ръчен клапан, докато на клапана на клапана е монтирана термостатична глава, която контролира работата на клапана.

Най-съвършеният е електронният термостат, той има най-голям набор от функции. Устройствата от този тип позволяват програмирането на тяхната работа чрез задаване на необходимата температура на различни интервали от време. Контролният панел на такъв термостат е оборудван с удобен дисплей с бутони.

Важно! В стандартните високи сгради с централизирана отоплителна система водата в системата съдържа примеси, които запушват термостатите. Ето защо, когато инсталирате устройства за автоматично регулиране, е необходимо да инсталирате специални филтри пред тях. Тази защита изисква постоянна поддръжка.

Термостатите могат не само да поддържат комфортна стайна температура, но и да намалят разходите за отопление на охлаждащата течност.

Днес показателят за генерирани енергийни ресурси, които се изразходват за отопление и вентилация на конструкции, достига 40 - 45%. За съжаление у нас тази стойност е няколко пъти по-висока, отколкото в по-развитите страни.

В тази връзка, колкото и да е странно, проблемът с енергоспестяването е един от най-острите и обсъждани. Също така си струва да се помни, че цената на енергията за битови цели непрекъснато нараства.

Има огромен брой начини за икономия на електроенергия, но тази статия ще се фокусира върху отоплителни радиатори и термични глави, които могат значително да намалят разходите за поддържане на топлината в къщата. Но, необходимо е да изберете правилния термостат за вашата отоплителна система, както и да ги инсталирате правилно.

Основни спецификации и характеристики

Страничните повърхности са защитени със специални предпазни елементи, горната повърхност е покрита с решетка. Два долни отвора за свързване на нивото на пода и четири отстрани. Всички отвори са с резба G 1/2 ″. Батерията изглежда модерно и дори стилно някъде.

Радиаторите Purmo Hygiene са панелни батерии без конвекция и предпазни елементи, предназначени главно за използване в медицински заведения, както и в хранителната промишленост, както и в други съоръжения с повишени хигиенни изисквания. Странични отвори във всеки ъгъл на радиатора с вътрешна резба G1 / 2

Всички нагревателни елементи Purmo са изработени от 1,25 мм студено валцована стомана и само серията Planora има дебелина на стените до 2 мм.

Металните части на устройството са боядисани с помощта на високотехнологична катафореза от второ поколение, електростатично пръскане.

Това значително подобрява устойчивостта на корозия. На последния етап продуктите са покрити със снежнобял епоксиден емайл (по скалата RAL-9016), но по индивидуална поръчка можете да боядисате партида стоки във всякакъв нюанс.

По време на производствения процес радиаторите са специално тествани за плътност чрез създаване на силно налягане в системата, до 12 атмосфери. Важно е да се изключи пълното оттичане на охлаждащата течност от батерията. По време на работата на радиаторите, загубите му не трябва да надвишават 10%. Така че, ако трябва да поправите ограничен участък от отоплителната система, трябва само да източите водата от ремонтирания сегмент, но да не изпразвате цялата система.

Невъзможно е да се създаде ефективна отоплителна система без качествени радиатори. Именно от този елемент зависи бързото и равномерно отопление на помещението. Финландските радиатори Purmo имат всички технически характеристики, необходими за създаване на комфортен микроклимат в къщата.

Термична глава: принцип на работа

Термичната глава е специално устройство, което е необходимо за регулиране на температурата в радиатора. Първите версии на такива глави се появяват през 1943 г., разработени от компанията DANFOSS.

Изминаха няколко десетилетия от появата на първите термостатични глави с дистанционен сензор. Естествено, както е при всяка друга техника, през това време продуктът е претърпял огромен брой промени, в резултат на което качеството и точността на термостатите са се увеличили. Дизайнът им се състои само от две основни части: клапан и термична глава. Те са свързани чрез специален заключващ механизъм.

Самият принцип на механизма изглежда така: термичната глава непрекъснато измерва и анализира температурата на радиатора и въздейства върху него с клапан, който отваря и затваря потока вода в радиатора.

Този метод за контрол на температурата се нарича количествен, тъй като механизмът променя количеството охлаждаща течност, което преминава през отоплителния радиатор. Има и друг метод, наречен качество. Въпросът тук е да се регулира температурата директно в самата система. Специален смесител, който е инсталиран в котелното помещение, ще помогне за решаването на този проблем.

Опции за свързване на радиатора

След избора на модел, клас и тип радиатор е необходимо да се определи методът за свързване на устройствата към отоплителната система на частна къща. Система за свързване

подразделени на еднотръбни и двутръбни:

 • странична връзка в двутръбна система;
 • долна връзка в двутръбна система;
 • странична връзка в еднотръбна система;
 • долна връзка в еднотръбна система;
 • термостатичен клапан или приложение на клапана.

Еднотръбна система с един поглед

Еднотръбната система се отнася до типа система, когато водата под налягане се подава нагоре до последните етажи и след това тече през други тръби към долните етажи. В същото време той едновременно преминава през всички отоплителни регистри, инсталирани по пътя. На долните етажи има температурна разлика

надолу.

Ако се опитате да регулирате водоснабдяването, това няма да доведе до значителни промени. Не се препоръчва да се монтират тръби с по-голямо напречно сечение, тъй като това ще доведе до намаляване на потока на охлаждащата течност в щранга.

Как да изберем правилния термостатичен механизъм за радиатор

При избора на термична глава е необходимо да се вземат предвид всички характеристики на инсталираната отоплителна система. Като се вземат предвид тези характеристики, както и условията за монтаж на радиаторите, се отваря широка гама от комбинации на глави и клапани.

Например, ако вашата отоплителна система е идентифицирана като еднотръбна система, клапаните с максимален воден поток са най-подходящи, както при двутръбните системи, при които водата се движи естествено, без никаква механична намеса.

Но ако се използва двутръбен радиатор, подаването на вода, в което се дължи на циркулационната помпа, тогава е най-добре да изберете клапан с регулиране на точно това захранване.

След като бъде взето правилното решение за избора на клапана, можете да продължите към самата термична глава.

Има пет най-често срещани и достъпни опции. термични глави от Kermi, които могат да бъдат закупени, а именно:

 • товарителница с вътрешен термоелемент;
 • електронна с възможност за програмиране;
 • с външен температурен датчик;
 • антивандален;
 • термични глави с външен регулатор.

Класически термични глави, при които сензорът за температура е монтиран вътре, се монтират в случаите, когато оста на устройството е в хоризонтално положение след монтажа.

Много професионалисти препоръчват не монтирайте термоглавата вертикално върху отоплителния радиатор. Факт е, че топлината, която идва от радиатора, ще повлияе силно на такава инсталация, в резултат на което устройството почти 100% няма да функционира правилно.

Ако по някаква причина не е възможно да инсталирате главата хоризонтално, можете да използвате специален дистанционен температурен сензор, който е прикрепен към капилярната тръба.

Прочетете също: Кой и как подобри лампата с нажежаема жичка

Има и други причини за инсталиране на външен температурен датчик, а именно:

 1. Ако радиаторът ще бъде разположен зад завеси.
 2. Ако в близост до термичната глава има друг източник на топлина.
 3. Ако батерията е разположена под голям прозорец.

По отношение на електронните сензори с външен дисплей и програмируемост, те също са два вида:

 • с вграден блок за управление;
 • с подвижен (външен) блок за управление.

Устройствата със сменяем блок за управление могат също да продължат да работят, след като е отделен от конструкцията, което не е случаят с опцията с вграден блок. Разбира се обаче, цената на втория вариант е малко по-висока..

Тези видове термични глави могат значително да намалят цената на електричеството, тъй като ви позволяват да регулирате температурата в различни режими и по различно време на деня. По този начин нивото на топлината може да се намали през деня и да се увеличи през нощта.

Антивандалните устройства ще бъдат чудесно решение за домове с малки деца. Както всички знаем, децата винаги обичат да пипат и извиват всичко. И това не винаги е безопасно както за децата, така и за самите механизми в къщата. Вандалоустойчиви термостати ще защити настройките на механизма от вандалски действия, извършени с тях. В обществените сгради, колкото и да е странно, подобни термични глави също станаха широко разпространени.

Предимства и недостатъци на радиаторите Purmo

За производството на радиатори Purmo се използва високоякостна стомана с дебелина 1,25 мм. Продуктите се боядисват по технологията, използвана в автомобилната индустрия. Радиаторите се потапят в контейнер с разтвор на грунд и след това се нанася специална боя под въздействието на електростатично поле. Тази технология позволява на покритието да се прилепва здраво към стоманената повърхност, което напълно елиминира възможността за отлепване и подуване на боята по време на температурни колебания. Продуктите са боядисани в бяло, но има възможност за боядисване по индивидуална поръчка. За да избере цвят, на клиента се предоставя палитра от 700 нюанса.

Продуктите Purmo имат широк спектър от предимства:

 • ефективен топлообмен поради естествена конвекция и инфрачервено топлинно излъчване;
 • простотата на дизайна осигурява дълъг експлоатационен живот, тъй като в устройството просто няма какво да се счупи;
 • различни опции за захранване на отоплителни тръби позволяват инсталирането на радиатори при всякакви условия;
 • Радиаторите Purmo са леки и не изискват масивни скоби по време на монтажа;
 • поради малкия вътрешен обем на устройствата се постига висока ефективност на отоплителната система като цяло;
 • цената на металните радиатори е много по-евтина от подобни алуминиеви продукти;
 • естетическият външен вид на радиаторите хармонично се вписва във вътрешността на всяка стая;
 • Радиаторите Purmo имат универсален дизайн, който им позволява да се използват в едно- и двутръбни отоплителни системи;
 • висококачественото боядисване надеждно предпазва външната повърхност на радиаторите от корозия;
 • възможно е да изберете цвят в съответствие с дизайна на стаята.

Недостатъци на радиаторите Purmo:

 • в централизираните отоплителни системи доставчиците на услуги източват охлаждащата течност за летния период; ако въздухът попадне в устройството, металът може да корозира.
 • поради наличието на голям брой заварени шевове, радиаторите не издържат добре на водни удари, което налага ограничения за използването им в отоплителни системи, работещи под високо налягане.

Purmo следи качеството на продуктите на всички етапи от производството и непрекъснато търси начини за подобряване на продуктите. Всички продукти на Purmo са стандартизирани и сертифицирани.

За инсталирането на ефективна отоплителна система както за частни къщи, така и за апартаменти в многоетажни сгради, радиаторите Purmo се използват за разпределение на топлината в последния етап на отоплителния процес. Те са идеалното решение за централни отоплителни системи от гледна точка на технически, икономически и хигиенни решения. Устройствата за автоматично регулиране, които са оборудвани с всички съвременни системи за отопление на закрито, работят много плодотворно с устройствата на тази компания, поради ниската си инерция и малки обеми течност.

Предимството на радиаторите Purmo е, че те реагират много бързо и ефективно на автоматичните контролни сигнали, се различават бързо нагряване и охлаждане

след работа. Единственият отказ за инсталиране на плоски устройства са помещения с висока влажност на въздуха, но това ограничение се има предвид при модели без специална антикорозионна защита на повърхността.

Днес определя популярността на радиаторите Purmo като най-качествените и най-надеждни устройства за монтаж в отоплителни системи. Те са еднакво подходящи за отопление на битови и промишлени помещения. Плоските батерии са толкова разнообразни по дизайн и спецификации, че могат лесно да се съчетаят с всяко дизайнерско решение. За по-лесен монтаж се предлагат модели със странични и долни връзки, в различни дълбочини, дължини и височини.

Радиатори Purmo

са перфектни, тъй като позволяват работно налягане до 10 атмосфери, докато плоските устройства се тестват при налягане 12 атмосфери и се получава резерв за безопасност. За отопление на малки и големи площи можете да изберете съответно плоски нагреватели с необходимата мощност.

Името на радиаторите Purmo идва от името на малък град, където започва производството на радиатори в първата фабрика. По-нататъшното сътрудничество на производителите продължи с концерна Rettig, който проправи пътя за продажбата на радиатори в чужбина. Оттогава в Германия, Полша и Финландия са открити големи производствени мощности за производство на плоски батерии. Целият съвременен свят е оценил качеството на батериите и те навлизат на пазарите на около 20 страни.В Русия плоските радиатори също са спечелили популярност благодарение на добре доказаната си надеждност и ефективност, съответно на много разумна цена.

Радиаторите Purmo се произвеждат от модерни студено валцовани стоманени сплави

нисковъглеродни. За да придаде на външната повърхност красота и блясък, както и да се предпази от корозия, върху плоските продукти се нанася два слоя лак, който е много издръжлив при употреба. За покритието се използва методът на катафореза, който е гаранция за консистенция на цвета и целостта на филма. При плоските радиатори конвекционната система е много добре обмислена, което им позволява да се използват в различни помещения без специални разходи.

Инсталиране на термо глава върху отоплителния радиатор

Както бе споменато по-рано, инсталирането на термостатичния клапан е най-добре да се извърши в хоризонтално положение спрямо оста му.

Също така трябва да знаете, че няма нужда да инсталирате механизми на абсолютно всяка батерия във вашата отоплителна система. Има правило, което се е формирало в продължение на десетилетия. Звучи така: трябва да се регулират само онези радиатори, които общо имат малко повече от 50 процента от общия капацитет на системата. Например, ако в къщата има само 2 отоплителни радиатора, трябва да изберете мощен и да инсталирате термичен клапан върху него.

Също така трябва да се има предвид, че ако говорим за чугунени радиатори, тогава използването на термостатичен вентил ще бъде възможно най-неефективно, тоест безполезно. Причината за това е, че такива радиатори са инертни, което води до дълго забавяне на настройката, от което няма да има смисъл. Следователно инсталирането на термостати на чугунени батерии е безсмислено упражнение.

Най-добре е да монтирате клапана на захранващата тръба, когато е свързана към общата система. Ако това се случи във вече сглобена отоплителна система, тогава не може да се избегне демонтирането на някои елементи и режещите тръби, което ще доведе до големи неудобства.

След като вентилът вече е инсталиран, термоглавата се монтира много лесно чрез подравняване на съответните маркировки върху корпусите на материала и фиксиране на устройството с леко натискане, последвано от щракване, което служи като сигнал, че механизмът е здраво закрепен клапана.

Много по-трудно е да се инсталира антивандалният регулатор, който беше обсъден по-горе. Най-малко се нуждаете от 2 мм шестостен ключ. С помощта на дюбели е необходимо да се фиксира специална монтажна плоча в стената и след това да се фиксира тялото на самия механизъм върху нея. След това трябва да инсталирате капилярната тръба на стената с помощта на обикновени пластмасови скоби. И едва след това можете да поправите самата термична глава с ключ.

На гърба на всеки термостатичен регулатор можете да намерите ограничителни шрифтове, които служат за задаване на максимална и минимална температура на водата в радиатора.

Допълнителни препоръки за инсталиране на термични клапани:

 1. В никакъв случай не трябва да се допуска пряка слънчева светлина върху корпуса на механизма. Това ще повреди много бързо термостатичната глава.
 2. Всички интериорни елементи не трябва да се припокриват или да скриват термостатичния елемент от останалата част от стаята. Ако допуснем тази грешка, температурата на въздуха в близост до механизма ще бъде с порядък по-висока от тази в стаята. Също така, термостатът не трябва да бъде позициониран над надигащи се нагрети въздушни потоци. Например, той не може да бъде поставен директно над радиатора.
 3. Трябва да се изключи всякакъв вид натиск върху термостатичния клапан, произтичащ от свързаните тръбопроводи.

Какво е включено в комплекта радиатори Kermi с долна връзка

Пълният набор от модели радиатори от този тип включва термостатичен клапан, чиято основна функция е автоматично регулиране на температурата на водата и въздуха в помещението. А допълнителното закупуване на термостатична глава ще намали консумацията на енергия за генериране на топлина с до 30%.

Обикновено радиаторните връзки са разположени вдясно, но ако има нужда, е възможно да се освободи модификация с лява връзка по искане на купувача. Пълният комплект на радиатора FTV включва клапан на Маевски, щепсели и крепежни елементи.

Можете да закупите радиатори Kermi на най-добри цени по всяко време на уебсайта на онлайн магазина DomKermi.ru.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни