Италиански радиатори на марката Radena - отзиви на клиенти

Радиаторите "Radena" са тежкотоварно оборудване за отопление. Днес тези устройства са сред най-популярните на пазара. И това не може да се нарече инцидент или късмет. В крайна сметка батериите на този производител са спечелили популярност с високото си качество, както и с дълъг експлоатационен живот. Тези продукти се състоят от отделни секции, които имат паронитови уплътнения и стоманени нипели за свързване. Интериорът е тръбна рамка, базирана на въглеродна стомана. Закупувайки това оборудване, можете да разчитате на дълъг експлоатационен живот, който се осигурява от изключването на контакта на алуминиевата обвивка с вода. Производителят е създал условия, които изключват електрохимичната корозия.

Технически характеристики на секционните биметални радиатори от различни модели

радиатори раден

Биметалните радиатори "Radena", представени в продажба като секционни продукти, са обозначени като CS 150, CS 350, както и CS 500 / VC 500. Всички те могат да работят при налягане 25 атмосфери, изпитвателното налягане за всички три модела е 40 атмосфери, докато налягането на спукване е еквивалентно на 90 атмосфери. Температурата на охлаждащата течност също не се различава и е 110 ° C, същото не може да се каже за топлинната мощност на една секция. В първия случай параметърът е 120, във втория - 135, докато в третия - 185 вата.

Алуминиево отоплително оборудване

Въпреки че много експерти предлагат на купувачите да закупят биметални отоплителни радиатори Raden, това не е задължително правило. Алуминият като материал за производство е доста добър по отношение на топлопредаването и редица други важни характеристики. Ако работната среда позволява, приложението се изплаща. Все още трябва да се вземат предвид някои правила.

Алуминиевите радиатори Radena се използват в системи, базирани на водно отопление. Сгради - административни, жилищни, обществени. Подходящи са нискоетажни сгради.

Нека дадем малък съвет. Преди да закупите радиатор, не забравяйте да разберете дали е подходящ за основните тръбопроводи на съоръжението, където се изисква монтаж. Неспазването на правилата за употреба след инсталирането е малко вероятно да доведе до ужасни инциденти, тъй като те обичат да плашат нещастните купувачи. Но отоплителното оборудване ще се провали. И с голяма вероятност най-накрая.

Производствен процес и разходи

Време е да поговорим за по-сериозни неща. Нека започнем с малко помощ, която е, че алуминиевите отоплителни радиатори на Raden са направени от редица секции. Последните се отливат под високо налягане. Тогава те са свързани в едно цяло. За това се използват стоманени нипели и специални уплътнения.

Радиатор алуминиев Radena 500.

Продуктите са боядисани с епоксиден полиестер. Нанасят се няколко слоя. Ако сте добре запознати с различни технически тънкости, ние добавяме, че се използват два метода за създаване на защитно покритие. Първата е катафорезата. Второто е електростатично пръскане. Това е прахообразен емайл. В самия край продуктът е покрит с боя, която принадлежи към клас А.

Трябва да знаете следното - както производството, така и боядисването на алуминиеви радиатори Radena се извършват на приемливо ниво. Има два вида алуминиеви продукти, от които можете да избирате - R350 и R500. Цената на R350 е от около $ 11.3 на секция, R500 - $ 11.8.

Спецификации

Основните свойства на R350 и R500 не са много различни. Ще разгледаме първия вариант. Ако R500 се различава в нещо, ще го обясним отделно.Нормалната работа на радиаторите се гарантира при работно налягане на топлоносителя от 16 атм. Що се отнася до тестовия, той е 24 атм. Налягането на спукване е 50 атм.

Топлинната мощност на една секция е много висока - 165 W. R500 има малко повече - 192 вата. За да може отоплителното оборудване да служи дълго време, температурата на охлаждащата течност не трябва да надвишава 110 градуса. Освен това са забранени повече от 0,02 mg кислород на литър работна течност. Обърнете внимание на pH. Валидната стойност е от 6,5 до 9.

Една част от продукта съдържа 0,275 литра (R500–0,330 литра). Теглото също варира до известна степен. R350 - 1,05 кг, R500 - 1,35 кг. Височините на профилите са съответно 431 mm и 581 mm за различните модели. Централното разстояние е 350 mm и 500 mm (оттук и индексите в името). Останалите показатели отново са същите. Например дълбочината на радиаторната секция е 85 мм. Ширина - 80 мм. Входовете за свързване имат диаметър 1 инч. Бял цвят.

Ние вярваме, че предоставената информация е повече от достатъчна за повърхностна оценка на алуминиевите продукти. Нека да преминем към по-интересен вариант. Говорим за биметални отоплителни радиатори Radena, които са още по-универсални.

Размери (редактиране)

биметални радиатори раден

Когато избирате такова оборудване, трябва да разчитате и на факта, че всеки модел има собствена височина. За тези опции тези параметри са съответно 241, 403 и 552 мм. Разстоянието между осите също е различно и е равно на 150, 350 и 500 mm за всеки модел. При закупуване на отоплителни радиатори "Radena", които се продават под марките CS 150, CS 350, както и CS 500 / VC 500, трябва да разчитате на определена дълбочина и ширина на секциите. За първия модел тези размери са 120 х 74, а за втория и третия - 85 х 80 мм.

Биметално оборудване

Областта на употреба са системи, при които водата се използва като работна течност. Това може да бъде оборудване за жилищни или офис сгради. Както и индустриални предприятия или обществени сгради.


Биметалният радиатор Radena се състои от секции, свързани със стоманени нипели и паронитни (без азбест) уплътнения.

Универсалността на продуктите се крие във възможността за експлоатация на продуктите или в автономни системи (нискоетажно строителство), или във „високи сгради“, където има централизирано отопление. Повишената топлинна мощност, притежавана от биметалните отоплителни радиатори Raden, е перфектно комбинирана с други устройства за работа в нискотемпературни условия.

Производство и цена

Всеки радиатор включва няколко секции, които са свързани помежду си със стоманени нипели. Допълнително се използват безазбестови паронитови уплътнения. Вътре в оборудването се вкарват две тръби - вертикална и хоризонтална. Те са необходими за нормалното преминаване на топлоносителя.

Рамката на радиатора, изработена от стомана, е затворена в специална обвивка, изработена от алуминиева сплав. Методът на производство е шприцоване. Термичната среда не влиза в контакт с алуминиевото тяло, което удължава издръжливостта.

Основните части на радиатора.

Тъй като рамката е направена от стомана и по време на нейното производство се спазват определени правила, тя има висока якост и устойчивост на корозия. Алуминиевият компонент решава два проблема. Първо, това увеличава топлинната мощност. На второ място, намалява инерцията.

Методът на боядисване не се различава от алуминиевите изделия без използването на биметал. Цената зависи от модела. Както и в предишния случай, продуктите са разделени на няколко вида - Bimetall 350 и 500. Цената на първия е приблизително 13,3 долара на секция, на втория - 14 долара.

Основни технически свойства

Тук отново ще вземем за основа един модел, тоест биметални отоплителни радиатори Radena Bimetall 350 и ако има несъответствия, ще се спрем на разликите. Работното налягане е 25 атм, изпитвателното налягане е 40, налягането на опън е 90. Отдадената топлина за Bimetall е 135–350 W, Bimetall е 185–500 W.

Радена Биметал 350.

Максималната температура, която топлоносителят може да достигне, е 110 градуса. В литър работна среда се допуска 0,02 mg кислород.По отношение на pH стойността варира от 6-10,5. Една секция на Bimetall 350 побира 0,16 литра, Bimetall 500 - 0,22 литра.

Тегло на секцията - съответно 1,52 кг и 1,95 кг за всеки модел. Височина - 403 мм или 552 мм. Централното разстояние е посочено директно в името на модела - 350 мм и 500 мм. Дълбочина на секцията на радиатора - 85 мм, ширина - 80 мм. Диаметърът на входящия отвор е стандартен 1 инч. Цветът е направен в бяло, което подхожда на почти всеки интериор.

Отзиви за характеристиките на радиаторите "Radena"

отоплителни радиатори radena

произвежда алуминиеви и биметални радиатори. Първите от тях имат определена форма на вертикални и хоризонтални колектори, които представляват широка елипса. Това позволява най-малкото съпротивление на водния поток, така че топлопредаването от всяка секция е доста добро. Самият колектор не изпитва толкова високи натоварвания, това допринася за удължаване на експлоатационния живот и увеличаване на надеждността.

Втората характеристика на такива батерии е дебелината на стената на вертикалните тръби, за този производител този параметър винаги е по-голям от 1,9 mm. Това не означава, че биметалните радиатори са по-малко надеждни. В този случай биметалът се допълва от дебелостенни стоманени колектори. Използва се високовъглеродна стомана, поради което стойността на рН може да варира в доста широки граници, варира от 6 до 10,5 единици.

Характеристики на технологиите Raden

Нека първо да поговорим за алуминиевите радиатори. Тяхната първа и много важна характеристика е формата на хоризонталните и вертикалните колектори - те са широка елипса. Тази форма създава най-малкото съпротивление на потока на охлаждащата течност, поради което преминава много и топлопредаването от секциите е добро. В същото време самият колектор изпитва по-малко напрежение, което допринася за увеличаване на надеждността и експлоатационния живот.

Втората характеристика е дебелината на стената на вертикалните тръби: този производител винаги разполага с повече от 1,9 mm, което е сравнима с дебелината на тръбите за подаване на охлаждаща течност. И това е още един плюс за издръжливост и надеждност.

Те гарантират топлина и комфорт в продължение на много години

Те гарантират топлина и комфорт в продължение на много години

Биметалните радиатори Radena са еднакво надеждни. Той е изцяло биметален, с дебелостенни стоманени колектори. Освен това се използва високовъглеродна стомана, поради което стойността на рН може да варира в много широки граници: рН от 6 до 10,5.

Третата характеристика: двустепенна живопис. Първо, всички раздели са предварително обработени. Те се почистват, след това се обработват с обезмасляващи съединения, подготвяйки повърхността за боядисване. Освен това всеки участък отвътре и отвън е покрит със слой боя (технология за анафореза). Това е защита от корозия. Моля, обърнете внимание, че всички повърхности са обработени. Вътре също. Намирането на втора кампания, която рисува радиаторите вътре, ще бъде много сложно. След това отвън се нанася друг слой - епоксидна прахообразна боя. Пръскането се извършва в електростатично поле, което осигурява висока издръжливост на покритието.

Всички отзиви са положителни. Просто е трудно да се повярва

Всички отзиви са положителни. Просто е трудно да се повярва

Картината е много надеждна, не избледнява с времето и не променя цвета си, не се ексфолира, няма брак - това е според думите на монтажниците. Боята е еднаква от всички страни. Секциите могат да се разглобяват и сглобяват, докато външният вид не страда, не се образуват чипове и свекърва.

Допълнителни "малки неща", които добавят плюсове в полза на радиаторите:

 • Пресичащи уплътнения - графит, самоцентриращи се. Следователно при сглобяване / разглобяване радиаторът винаги е равномерен. Никога не тече.
 • Конецът е дълбок и равномерен, не е запълнен с боя.
 • Краищата винаги са вече почистени. Извадих го от опаковката и може да се вземе.
 • Силата на въртене е стабилна, над 50 Nm. Много надеждна и висококачествена конструкция.
 • Радиаторите са опаковани в мехурчета, кутиите са подсилени отстрани и в ъглите, така че повредите при транспортиране са рядкост.

Всички тези нюанси изглеждат незначителни, но говорят за високо качество. И всички "малки неща" дават пукнатина за алуминиеви радиатори - 52-55 атмосфери. Резултатът е стабилна клиентела и без оплаквания.

Диаграмата на потока на охлаждащата течност в биметални радиатори с долна връзка

Диаграмата на потока на охлаждащата течност в биметални радиатори с долна връзка

Прилича много на промоционална статия, но качеството е наистина високо. Информацията, дадена по-горе, не е на официалния уебсайт (отчасти има и живопис и това не е всичко). Очевидно се опитват да защитят тънкостите от конкурентите. Данните са взети от прегледите на инсталаторите (на ресурси на трети страни).

Популярността на отоплителните радиатори Rodena се доказва от значителен брой фалшификати на пазара. Ако решите да закупите тази конкретна марка, или да намерите официален представител, или внимателно обмислете подробностите за опаковката и външния вид. Това са стикерите на правилното място и съответствието на баркода.

Допълнителни предимства

радиатори raden отзиви

Друга особеност е двустепенното оцветяване. На първия етап всички секции се подлагат на обработка, те се почистват и след това се обезмасляват, подготвяйки повърхността за боядисване. Всяка секция е покрита отвън и отвътре със слой боя, който предпазва материала от корозия. Има и много малки неща, които добавят към плюсовете в полза на радиаторите. Потребителите отбелязват, че самоцентриращите се графитни уплътнения за пресичане осигуряват пълно уплътнение. Дърворезбата не е изпълнена с боя, тя се отличава с ревност и дълбочина. Домашните майстори също отбелязват сигурността на краищата като плюс; след разопаковане на батерията можете веднага да я инсталирате.

Отзиви за алуминиеви радиатори на марката Radena

радени алуминиеви радиатори

Алуминиеви радиатори "Raden", прегледите на които ще ви позволят да разберете дали да закупите този или онзи модел, не се различават в широк диапазон. Те са представени на вниманието на потребителя в две модификации, едната от тях има централно разстояние от 350, докато другото има централно разстояние от 500 мм. Според потребителите цената за една част от такива батерии варира от 11 до 12 долара. Изработват се батерии със странична връзка, а за стабилна работа трябва да се инсталира автоматичен отвор за въздух или кран на Маевски.

Потребителите се съветват да инсталират капани за кал или филтри, ако охлаждащата течност е богата на примеси. Препоръчително е да инсталирате алуминиеви радиатори Radena в частни къщи, отоплявани от индивидуална система. Тук можете сами да регулирате pH и налягането. Всички потребители, инсталирали тези радиатори в апартаменти, отбелязват, че се сблъскват с проблеми, изразяващи се в чести промени в налягането и отрицателното въздействие на примесите във водата върху материалите на продукта. В допълнение, поради смяната само на една батерия, системата може да бъде напълно небалансирана и ще стане по-студена в апартамента. Необходимо е да се изясни какво налягане в системата е нормално.

Търсим проблеми на главата - евтини производители

Нашият човек е склонен да пести пари и мисля, че и вие не правите изключение. Но трябва да се прави разумно. Известна поговорка казва: скъперникът плаща два пъти.

Какво може да се случи, ако си купите биметален радиатор, който е твърде евтин? Или ще го закупите от малко известен или съмнителен доставчик?

 • Вместо нормален биметален радиатор, ще ви бъде продаден полубиметален;
 • Кутията на добра марка ще съдържа фалшив или китайски „noname“;
 • Вътрешните части ще бъдат изработени от нискокачествена стомана, която бързо ще корозира;
 • Медната сърцевина ще бъде направена от тънкостенни тръби, които бързо ще се влошат поради некачествена вода;
 • Течовете ще се появят на ставите поради лошо уплътнение;
 • Радиаторът ще бъде произведен без спазване на стандартите, неговите характеристики няма да съответстват на сертификатите.

Технически характеристики на радиатори "Radena", изработени от алуминий

радиатор radena 500 [1], радиатор radena bimetal

Радиатор "Radena" 500 е батерия с разстояние между осите от 500 мм. Тази характеристика обаче не е единствената, за която трябва да внимавате при закупуване на устройство. Важно е да се има предвид, че такива батерии ще функционират нормално при рН не по-високо от 9, показател от 7 единици се счита за оптимален. Работното налягане е 16 атмосфери, но батериите могат да издържат до 50 атмосфери. Този резерв трябва да е достатъчен за извънредни ситуации. Но ако сериозните спада на налягането са доста чести в системата, тогава е най-добре да инсталирате биметални радиатори.

Обхват на радиаторите Raden

Изработени в италиански дизайн, отоплителни уреди се състоят от отделни секции с пръстеновидно разстояние 350 или 500 мм, което се избира в зависимост от височината на перваза на прозореца

... Ребристата повърхност на радиаторите осигурява висок топлопренос: 165 -192 W алуминиева секция и 135 - 185 W биметална секция.

Когато избирате алуминиеви или биметални отоплителни радиатори, трябва да се съсредоточите върху характеристиките на отоплителните мрежи.

Ако отоплителната система е инсталирана в отделна жилищна сграда, където охлаждащата течност се доставя от автономен котел, тогава алуминий

радиаторите биха били идеални.

В същото време, ако по време на изграждането на многоетажна гражданска сграда се предвижда свързване към централизирани мрежи с възможни спада на налягането и охлаждаща течност с алкални добавки, тогава биметални

устройства, поради техния дизайн, ще бъдат по-надеждни и издръжливи.

Отзиви за биметални батерии на марката Radena

производител на радиатори radena

Можете да следвате опита на много купувачи и да закупите радиатор Radena за дома си. В основата си биметалът ще изключи контакта на вода с алуминий, тъй като характеристиките на системите за централно отопление са далеч от нормата. Алуминият е реактивен метал и може да корозира при високи нива на рН, което води до течове.

Втората причина, която показва целесъобразността на използването на биметални радиатори, се изразява в повишената им якост. Алуминият и неговите сплави могат да се нарекат меки метали, а спада на налягането може да повреди материала. Освен това някои производители се опитват да спестят пари, като направят стените на колекторите тънки. Докато ако се използва стомана, дори с малка дебелина, тя може да издържи на впечатляващо налягане.

Както купувачите подчертават, в батериите стоманените колектори са свързани чрез заваряване, в колектора е заварена вертикална тръба. Стоманата обаче има нисък коефициент на топлопроводимост, така че алуминият се влива върху нея, за да създаде перки на въздуховодите. В резултат на това е възможно да се получи биметален участък, който се характеризира с ниска химическа активност, впечатляваща якост и отлична топлинна мощност.

Разглеждайки радиаторите "Raden", можем да подчертаем техните предимства пред продуктите на много други компании. Последните понякога произвеждат батерии, в които стоманата е само във вертикална тръба. В такива батерии преносът на топлина е по-висок, но охлаждащата течност е в контакт с материала. Не всички мрежи могат да се използват с тези продукти. Що се отнася до Radena, той произвежда само пълен биметал, използвайки високовъглеродна стомана. Според потребителите, поради това работното налягане на такива продукти е 25 атмосфери, а гаранционният срок достига 25 години, а околната температура е еквивалентна на 100 ° C. Разстоянията между центъра са 150 и 500 мм. Някои купувачи се отблъскват от цената на радиаторите, която е около $ 14, но тази цена е оправдана, тъй като такива батерии са готови да издържат дори повече от гарантирания експлоатационен живот.

Биметални радиатори Radena

Биметалните батерии се предлагат в 4 вида.

Биметалните радиатори Raden са изработени от неръждаема стомана и алуминий. Колекторът (тръбите, през които тече охлаждащата течност) е стоманен, а ребрата са алуминиеви. Благодарение на това батерията е много здрава и отделя топлина добре. Секциите са свързани помежду си чрез стоманени нипели с паронитови уплътнения.

Има четири модификации:

 • CS 150 - 620 рубли / сек;
 • CS 350 - 680 рубли / сек;
 • CS 500 - 720 рубли / сек;
 • VC 500 - 870 рубли / сек.

Без изключение всички експерти заявяват, че биметалните батерии са най-добрият избор за всяка отоплителна система. Особено за работещите под високо налягане.

Както можете да видите, биметалните радиатори на Raden не са по-скъпи и не са по-евтини от другите италиански батерии. Буквите в маркировката показват начина на свързване към веригата (CS - странично, VC - долно), а цифрите - разстояние от центъра до центъра. Всички модели издържат на работно налягане от 25 атмосфери и тестово налягане от 40 атмосфери. Качеството на охлаждащата течност всъщност няма значение (горната граница на рН е 10,6), максималната температура е 110 градуса.

Височината на участъка зависи от разстоянието до центъра. Дълбочината за всички освен CS 150 е 85 мм, а ширината е 80 мм. Размерите на секцията за нисък топлообменник CS 150 са малко по-различни: дълбочината е 120 мм, а ширината е 74 мм.

Газовото инфрачервено отопление не е подходящо за постоянно използване, освен като временна мярка. като конвенционален нагревател.

Прочетете дали инфрачервеното отопление е опасно или не.

Защо иначе си струва да изберете радиатори с марка Radena

Радиаторите "Radena" се произвеждат в Италия повече от 30 години. Закупувайки това оборудване, можете да разчитате на факта, че то е с високо качество и е пригодено за работа в условията на Русия. "Радена" - радиатори, чийто производител се грижи техническите условия на продуктите да съответстват на отоплителните системи на страните, в които се доставят. Например, алуминиевите радиатори, произведени за Русия, са способни да претърпят налягане до 16 атмосфери, което прави възможно използването на тези батерии дори при високи сгради. Освен това те имат атрактивен дизайн и модерен външен вид; те могат да се впишат в интериора на помещение за всякакви цели. Основният профил на перките със заоблен връх осигурява защита срещу нараняване.

Не само качеството, но и външният вид са съществено предимство на радиаторите Raden

Положителните отзиви за радиаторите Raden се дължат не само на техните механични и експлоатационни характеристики, но и на естетичния им вид, както и на здравата опаковка, която надеждно предпазва радиаторите от механични повреди.

Италианският дизайн на устройството се допълва от висококачествено антикорозионно и декоративно покритие. Бял прахообразен емайл се нанася върху алуминиеви повърхности с помощта на електростатично пръскане. При нагряване покритието с бои и лакове не отделя вещества, които влияят негативно на човешкото здраве и напълно отговаря на изискванията както на вътрешните, така и на европейските стандарти за безопасност на околната среда.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни