Как да изолираме хангар: топлоизолационни функции и избор на материали


ЦЕНОЛИСТ за услуги по топлоизолация

Цената на изолацията с полиуретанова пяна (PPU), в зависимост от площта с дебелина 50 мм.
Вид работаРазходите за изолация при поръчка на площ
До 200 м2200-400 м2400 -1000 м2> 1000м2
PPU пръскане със средна плътност 25 kg / m3700r / m2650r / m2600r / m2По договаряне
PPU пръскане със средна плътност 35 kg / m3800r / m2750r / m2650r / m2По договаряне
PPU пръскане със средна плътност 45 kg / m31000r / m2920r / m2870r / m2По договаряне
Специални условия за строителни фирми и архитектурни фирми!
Цената на изолацията с полиуретанова пяна (PPU), в зависимост от обема в m3.
Вид работаРазходите за изолация при поръчка на площ
До 5 м35-10 м310-20 м3> 20 m3
PPU пръскане със средна плътност 8-12 kg / m36000r / m35500r / m35000r / m3По договаряне
PPU пръскане със средна плътност 25 kg / m311000r / m310500r / m39500r / m3По договаряне
PPU пръскане със средна плътност 35 kg / m314000r / m313500r / m313000r / m3По договаряне
PPU пръскане със средна плътност 45 kg / m318000r / m317500r / m316000r / m3По договаряне
Специални условия за строителни фирми и архитектурни фирми!

Цената може да се променя в зависимост от сложността на достъпа до повърхността.
Минималната поръчка е 30 000 рубли.

ще извърши безпроблемна изолация на хангари с всякаква геометрична форма (сводести, бедра, прави стени) с помощта на пръскана полиуретанова пяна. Работим в съоръжения в Москва и Московска област и сме готови да разгледаме заявления от съседни региони.

Изолационни материали


Минералната вата и пяна е достъпен и ефективен начин за изолиране на хангар

Хангарът може да бъде изолиран отвън и отвътре. Изборът на материал зависи от конфигурацията на сградата и нейното предназначение. Най-често използвани:

 • сандвич панели;
 • изолация на листове;
 • течни топлоизолационни материали.

Изолирането на хангар е много подобно на изолирането на гараж. Можете да научите повече в нашата статия: Изолация на гаражи

Сандвич панели

Има няколко конфигурации на материала:

 • с експандиран полистирол;
 • с плътна минерална вата;
 • с полиуретанова пяна (полиуретанова пяна).

Във всеки случай панелът е направен от метални листове, между които е разположена самата изолация. Панелите се предлагат както за външен, така и за вътрешен монтаж. материали: таван и подови плочки, "сандвичи" с ъглова конфигурация.

Особеността на панелите е в богат избор от външни покрития. Външната повърхност може да бъде обработена "като дърво", да имитира тухлена зидария или релефна мазилка, може да бъде боядисана.

Ако външният вид на хангара има значение, струва си да разгледате отблизо различните опции за сандвич панели.

Изолация в ролки и плочи

Нагревателите в ролки и плочи са лесни за използване, изработени са както от естествени, така и от синтетични материали. Минералната и стъклена вата, нетъканите платове и разпененият полиетилен осигуряват стабилен микроклимат дори в метална конструкция.


Ролковите материали са много удобен начин за работа с големи помещения

Ролковите материали се полагат с припокриване, за да не се образуват „мостове на студа“. Когато инсталират изолация в плочи, те се придържат към различна технология: материалът е фиксиран към щайгата с лепило, дюбели и самонарезни винтове.

Крепежните елементи създават повишено натоварване на стените на сградата. Освен това се нарушава плътността на самите плочи, слоевете хидроизолация и защита от пара и се появяват ненужни студени мостове.

Недостатъкът на изолирането на метални конструкции с плочи и изолация на ролки е сложността на обработката на ъгли, фуги и неравни повърхности.Освен това нагревателите са податливи на механични повреди; отгоре им трябва да се монтира достатъчно твърда и издръжлива външна обвивка.

Ecowool, пръскане с полиуретанова пяна

Течните изолационни материали се появиха на пазара не толкова отдавна. Те са в състояние да запълнят и най-малките празнини и „труднодостъпни“ места, осигурявайки равномерен слой покритие и надеждна топлоизолация.

Ecowool е подходящ за рамкови конструкции. Предварително е изградена здрава основа, празнините в която са запълнени с изолация. При такава схема на топлоизолация е наложително да се предвиди хидро и пароизолация.


Пръскането на минерална вата е почти монолитно свързано със стената

Топлоизолацията на сградата с полиуретанова пяна не изисква инсталиране на допълнителни конструкции. PPU се разпръсква равномерно, като боя, по цялата площ на стените. За висококачествена изолация от студа ще трябва да нанесете състава няколко пъти. Стените могат да бъдат завършени с покритие (мазилка, боя, гипсокартон) или да останат непокрити: повърхностите, изолирани с полиуретанова пяна, не се разрушават от механично напрежение.

Покритието от полиуретанова пяна лесно понася висока влажност и контрастни температури. По-добре е допълнително да защитите повърхността от пряка вода и слънчева светлина.

Как е PPU изолацията

PPU пръскане може да се извършва отвън и вътре в обекта. Топлоизолационният слой се образува директно върху работната повърхност поради свързването и реакцията на компонентите на системата от PU пяна. Инсталаторите нанасят сместа равномерно върху цялата конструкция, включително греди, шевове, вертикални и хоризонтални елементи. Готовата изолация е полимеризиран материал с ниска топлопроводимост от 0,03 W / (m * K), има свойствата на защита от пара и вятър. Затворената клетъчна полиуретанова пяна също подобрява хидроизолацията на конструкцията.

Изисквания за изолация на хангари

 • Ниска топлопроводимост - добрата изолация не пропуска топлина, задържайки я вътре в стаята.
 • Липса на хигроскопичност - материал, който абсорбира влагата, не е подходящ за хангари, тъй като бързо ще се намокри и ще загуби своите топлоизолационни свойства. При полагане ще трябва да направите солидна многослойна "баница" от изолационни материали и това значително ще удължи времето на работа и ще увеличи разходите им. Но дори и в този случай няма гаранция, че изолацията няма да се намокри и в нея няма да се появи мухъл.
 • Устойчивост на ниска температура... Хангарите, за разлика от жилищните помещения, може да не се отопляват известно време, следователно те не са изолирани с материал, който се страхува от замръзване.
 • Устойчивост - затоплянето на хангарите е дълъг, трудоемък процес, свързан с високи разходи и е нерентабилно и неудобно да се извършва на всеки 10 години. Ето защо е препоръчително да изберете нагревател, който ще продължи възможно най-дълго.
 • Пожарна безопасност - в светлината на последните неприятни събития, свързани с пожари у нас, използването на горими изолации ще създаде големи проблеми с пожарната служба.
 • Безопасност за здравето на хората и животните... Ако се планира да се оборудва хангарът с места за отглеждане на животни, склад за съхранение на хранителни продукти или производствени съоръжения, е невъзможно да се изолира отвътре с материал, който отделя вредни вещества. Това заплашва с проблеми с одиторските организации.
 • Без конденз... Появата на мокри капки по стените насърчава растежа на мухъл и гъбички и развитието на патогенни микроорганизми. Във влажна стая съхраняваните материали и оборудване бързо се влошават и животните и хората се разболяват.
 • Ниско структурно натоварване... Тежка изолация не може да се използва в хангари, тъй като значително увеличава теглото на конструкцията, което води до срутване.
 • Непривлекателност за гризачи... Мишките и плъховете могат да гризат или да отнемат цялата изолация, като в същото време развалят ценностите, съхранявани в хангара. Наличието на гризачи в сграда, която служи като животинска сграда или склад за съхранение на храна, ще създаде големи проблеми със санитарните и ветеринарните услуги.

Таблицата показва свойствата на най-често използваните нагреватели. Препоръчваме ви да се запознаете с него, за да направите правилния избор.

ИзолацияПроизводствен материалТоплопроводимост W / (m * K)Дебелина на слоя за изолация, ммЦенова категорияКондензацияБезвредностПожарна безопасностВероятността от гризачи, плесени и плесениБележки (редактиране)
Приключифибростъкло0,048250евтиниформиранпри контакт с кожата причинява дерматит, вреден за очитеизгаряния, продуктите от горенето са токсичнизапочват гризачи и гъбички
Rockwoolкаменна вата0,045233скъпоформирансъдържа отровен фенолтоксичният фенол, съдържащ се в материала, изгарягризачи и мухъл няма да започнат
Експандиран полистиролопция стиропор0,040200скъпоформирансъдържа канцерогенен стиренизгаряния с отделяне на токсични веществамишки и плъхове гризатпоради твърдостта на плочите не е подходящ за полукръгли хангари без рамки
СтиропорСтиропор0,040200евтиниформирансъдържа канцерогенен стиренлесно мига и изгаря с отделянето на токсични веществамишки и плъхове гризат, заразяват плесени и гъбичкипоради крехкост и липса на пластичност, той не е подходящ за полукръгли хангари без рамки
Експандирана глинаглина0,180950евтинине се формирабезвреднине горигризачи и мухъл няма да започнатпроизведени под формата на глинени топки. Подходящ само за подова изолация
Базалтови постелкибазалт0,045240скъпоформирансъдържа отровен фенолтоксичният фенол, съдържащ се в материала, изгарягризачи и мухъл няма да започнат
Каменна ватаскали0,039200средно нивоформираннякои сортове съдържат токсичен формалдехидфенолът, съдържащ се в изолацията, изгарягризачи и мухъл няма да започнатима опции без фенол. По-добре да се стоплиш с тях
PPUполиуретанова пяна0,020100средно нивоне се формираизлъчва вредни вещества, когато се прилага. Инертно след изсушаванене горигризачи и мухъл няма да започнатнанася се чрез пръскане директно върху изолираната
повърхност

Както можете да видите от таблицата, повечето материали или не са подходящи за такава изолация, или са много скъпи. Най-добрият вариант е полиуретановата пяна - евтин пръскан материал, който отговаря на всички изисквания за изолация за хангар.

Нашата работа по тази услуга

Изолация на хангар в Санкт Петербург 1550м2

Изолация на хангар в Санкт Петербург 1000м2

Изолация на хангар за автосервиз, 300м2, Москва

Изолация на хангар за автосервиз, 400м2, Кубинка

Предимства и недостатъци на полиуретановата пяна

Полиуретанова пяна Полиуретановата пяна е известна като обикновена пяна. В ежедневието често намираме меки, а в строителството те използват трудно. Този материал има затворена клетъчна структура, плочите се произвеждат с ръб, което опростява и намалява разходите за монтаж. Използването на специални компоненти прави този материал огнеупорен.
В допълнение към плочи, той се произвежда под формата на пяна, която се нанася върху повърхността със специално оборудване. Поради използването на пяна, "топлинните мостове" ще отсъстват напълно, покритието ще бъде непрекъснато.

Основните предимства на използването на полиуретанова пяна:

  Малко вероятно е пяната полиуретанова пяна да се използва самостоятелно за изолация - оборудването е скъпо и се изисква специално защитно облекло, включително противогаз
 • нисък коефициент на топлопроводимост (почти 1,5 пъти по-висок от този на пяна и почти 2 пъти повече минерална вата);
 • устойчивост на влага;
 • работна температура от -70 до +110 градуса;
 • 30 години - определеният експлоатационен живот (при правилна инсталация, много по-дълъг);
 • няма деформация през целия експлоатационен живот;
 • устойчивост - гниене, гъбички, влиянието на влагата не влияе на нейните свойства;
 • има звукоизолиращи свойства;
 • екологичност - одобрена за употреба дори в складове за храни.

Недостатъци на полиуретановата пяна:

 • цената е по-висока от експандирания полистирол;
 • ниска устойчивост на влиянието на ултравиолетовото лъчение.

Прочетете за това как да изолирате къща с полипропилен уретан тук.

За какво е хангарната изолация?


Изолация от хангар чрез полиуретаново пръскане

Хангарът е функционална структура, използвана в различни сфери на дейност. Изборът на модел зависи от нуждите на потребителите. При изолиране на сгради се взема предвид вида на инсталационната технология.

Висококачествената изолация на хангара прави възможно разширяването на обхвата на сградата. Може да се използва като помещение за спортен комплекс или производствена работилница.

Топлоизолацията осигурява звукоизолация, намалява топлинните загуби. Многослойната изолация осигурява на сградата здравина и твърдост, служи като защита срещу ръжда и конденз.

Технология на пръскане с полиуретанова пяна

Апарат за нанасяне на полиуретанова пяна под налягане.

Това вещество се прилага директно върху вътрешните повърхности (стени и таван) на стаята. Важно е да не се изискват подготвителни и довършителни работи. Твърдостта на получения слой и неговата твърдост увеличават здравината на цялата конструкция. Полиуретановата пяна се полага без шевове. По това се различава от листовия материал.

Не са необходими стенни стойки. Нанася се чрез пръскане под налягане 14 атм. На свой ред, пяната запълва всички празнини, пукнатини и дефекти на повърхността. Дебелината на слоя трябва да бъде приблизително 2-3 см, а в някои случаи - 5-10 см. Всичко зависи от местоположението на хангара, метеорологичните условия.

След затопляне не се изисква допълнително довършване на помещенията. Обработените повърхности се поддават на измиване с вода, те могат да бъдат боядисани по желание на собственика на хангара. Топлопроводимостта на полиуретановата пяна е 0,02, докато минералната вата - 0,06, експандираният полистирол - 0,04. Колкото по-ниска е тя, толкова по-ценен е материалът.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни