Всички етапи на работа по външна изолация на къщата с пяна пластмаса


Топлата къща е основата за комфортен престой на семейството. Днес пазарът предлага няколко вида изолация, но един от най-популярните е изолацията на жилища с пеноплекс. Това е уникален материал, който може да се използва за изолиране на всякакъв вид конструкция. По своите свойства той надминава аналозите и е активно търсен. Топлоизолация с материал е възможна за различни части на сградата. Приблизителната цена за изолация на сградата е приблизително 2 хиляди рубли за 1 квадратен метър.

Изолация на стени, подове и тавани за сграда с пеноплекс. Какво включва услугата

За разлика от повечето варианти за изолиране на сгради, този материал може да помогне за изолиране на всяка конструкция, поради своята гъвкавост той е здраво вкоренен в списъка на най-търсените за тази услуга. Този материал е получен чрез вторично топене, той е получен чрез тестване на предшественика. Материалът се оказа податлив и лесен за използване.

Предимствата на изолацията с този материал:

 1. Поради високата си плътност, той е в състояние да издържа на големи натоварвания.
 2. Способни да се затоплят дълго време с минимален разход на материал. За да изолирате къщата, слой от 5-6 см.
 3. Има добър звукоизолиращ ефект.

Изолацията Penoplex е универсална услуга. Изолацията се извършва за стени вътре и извън къщата, за основи, покриви и допълнителни конструкции, подове и балкони, тавани и сглобяеми прегради.

Изолация на къща с пеноплекс

Най-популярната услуга е изолация на сградни стени... Това е удобен вариант за изолиране на сграда, защото именно през самите стени излиза по-голямата част от топлината. Материалът е просто прикрепен и самата работа е доста проста, включва няколко етапа:

 1. Почистване на горния слой на стените от прах или мръсотия.
 2. Монтаж на материал с хоросан.
 3. Допълнително фиксиране на листове с дюбел.
 4. Нанасяне на първия слой мазилка с помощта на мрежа.
 5. Нанасяне на втората дума на мазилка.
 6. Окончателно довършване с фасаден декор

Тъй като материалът е поставен върху мокър разтвор, тази технология се нарича "мокра". Технологията е подходяща за изолиране на сграда отвън и отвътре. Също така е възможно да приложите услугата за пода и тавана, използвайки подобна технология.

Процесът на изолиране на къща с пеноплекс

Накратко за експандирания полистирол

Основните предимства на материала са:

 1. Висока паропропускливост
 2. Ниската топлопропускливост е основната характеристика на всеки топлоизолационен материал
 3. Екологичен и огнеупорен - не отделя вредни токсични вещества, поради което е подходящ за изолация отвътре
 4. Висока влагоустойчивост - не абсорбира влагата
 5. Устойчивост на натоварвания от клевета
 6. Трайност - до 5-6 десетилетия

Разширеният полистирол не гние и появата на насекоми, плесени или гъбички вътре. Въпреки това, както с класическия стиропор, с него трябва да се работи внимателно. С небрежно отношение по време на инсталационния процес е лесно да го счупите, в резултат на което да го направите неизползваем.

екструдиран пенополистирол

Видове услуги. Приблизителни цени и характеристики

Изолацията на фасадата на сградата се извършва на няколко етапа. Цената е посочена на квадратен метър. Неговият грунд струва 50 рубли... Затопляне от 400 рубли, прилагайки последния етап - декоративен слой също от 400 рубли.

Изолацията на мазето си заслужава от 400 рубли... Допълнителна армировка със специална мрежа също от 400 рубли... Предварителна почва от 50 рубли... Ако е необходимо, върху панелите може да се добави декоративен камък, чиято цена зависи от качеството на камъка, средно той отива от 1000.

Цената се формира и от крайния вид работа. Има хора, които поръчват изключително услугата изолация, а има и такива, които се интересуват от по-нататъшната декорация на сградата отвън и естетиката.

Изолация отвън

Цената на работата по изолацията на фасадата с пяна

Цената на всяка строителна работа традиционно се състои от себестойността на материала и работата на строителния екип. Днес много компании предлагат фасадни работи до ключ, т.е. посочената цена включва материали, подготвителни работи и покритие.


Цените за изолация на фасади с пенополистирол варират в диапазона 1600-2000 рубли / кв.м. В същото време цената леко се увеличава с площ на работа по-малка от 100 квадратни метра и леко намалява с площ над 350 метра. Посочените числа са подходящи за изолация със средна дебелина, т.е. 10 см, ако се използва по-дебела изолация, цената ще се повиши пропорционално. Обхватът на работата, предлаган от строителните фирми, обикновено е стандартен и включва монтаж на скеле, почистване на фасадата, инсталиране на ъглови и прозоречни профили, фиксиране на изолация, мрежеста армировка с двоен лепилен слой и довършване с декоративна мазилка. Някои компании добавят към този списък фасадно боядисване.


Съвременните пазарни реалности принуждават строителните компании да разпределят отделно разходите за работа само за фасадна изолация, без материали за привличане на клиенти. Това позволява на разработчика да поръча работа с материали, които той е закупил самостоятелно, и осигурява значителни икономии, тъй като разходите за изолация в този случай ще бъдат 700-1000 рубли / кв. М. В този случай се вземат предвид само цените на регистрирани строителни организации. Ако използвате или полулегални бригади, цената ще бъде много по-ниска, но качеството също е силно съмнително. Що се отнася до спестяването от самостоятелно закупуване на материали, първо трябва да разберете техния състав. За изолация ще ви трябват:

 • грунд
 • изолационно лепило
 • Стиропор
 • дюбели
 • армираща мрежа
 • гипс
 • декоративна мазилка
 • топ лак.


Доста дълъг списък, чиято цена на всеки елемент "скача" доста прилично в зависимост от качеството на материала или промоцията на производителя. За изолацията обаче най-съществената характеристика е дебелината на пяната. Препоръчителната дебелина на изолацията за жилищни сгради е 10-25 см, в зависимост от региона. Има препоръки за изолиране на фасади с пяна с дебелина 5 см, но всъщност това не намалява значително топлинните загуби на сградата. Цените за пенополистирол за изолация варират между 2000-2300 рубли / кубичен метър. за марката PSB-S-25F, 2500-3000 рубли / кубичен метър. за PSB-S-35 и 3500 - 4000 рубли / кубичен метър. за PSB-S-50). Ако преведем това в площ, тогава 1 кв.м. изолацията струва от 150 до 400 рубли, в зависимост от дебелината и плътността. Ако дебелината е 5-10 см, тогава цената му е от 50 до 100 рубли на кв.м. Ако съберете цената на всички материали, споменати по-горе на 1 кв. М., получавате сума от 250-500 рубли на кв. М. м.

Това е значително по-малко от 700-1000 рубли, заложени от строителни организации на квадратен метър, дори с максимална дебелина и цена на пяната.

За какво е изолацията на къщата?

21 век е белязан в Русия от началото на бързото частно строителство. Огромен брой наши сънародници се стремят да станат собственици на собствените си домове. В тази ситуация новите икономични строителни технологии играят специална роля. Поради суровите климатични условия на по-голямата част от територията на Русия, значителен дял от разходите за изграждане на сгради пада върху системи за запазване на топлината.

Различните технологии осигуряват значителни икономии на разходи изолация на къщи... Построените по този начин сгради се отличават с комфортен и екологичен вътрешен микроклимат. Те са евтини в експлоатация поради ниските си разходи за отопление през зимата и са защитени от излишната топлина в горещите летни дни.

Правилната изолация на къща с леки топлоизолационни панели намалява натоварването върху носещите конструкции и отговаря на най-строгите строителни норми. В същото време общият обем на скъпите строителни материали намалява. Например делът на тухлите в носещата стена може да бъде намален със 70% от количеството, необходимо в SNiP, за да се осигурят необходимите топлоизолационни характеристики. Общите икономии на разходи за изграждане на строителната кутия, като се вземат предвид разходите за труд за монтаж и декорация на външни стени, могат да бъдат повече от 50%! Освен това се осигурява допълнителна защита на външните стени от неблагоприятни влияния на околната среда, което значително удължава експлоатационния живот на сградите.

Penoplex е най-добрият материал за изолиране на стени отвън

Поради наличието и голямото разнообразие от съвременни топлоизолационни материали, топлоизолацията на дървени конструкции, тухлени сгради и изолация на стени извън панелна къща стават особено актуални. Penoplex е материал за изолиране на стени отвън, който всяка година набира все по-голям брой фенове и ето защо.

5 предимства на Penoplex: изолация на стени отвън според всички правила!

 1. Ниска топлопроводимост. Коефициентът на топлопроводимост от 0,032 гарантира, че изолацията на външните стени с Penoplex ще бъде наистина ефективна.
 2. Устойчивост на влага. Всяка технология за външна изолация на стени с помощта на плоскости Penoplex гарантира 0% абсорбция на влага!
 3. Устойчивост на екстремни температури. Изолация на тухлени стени, както и изолация на сгради от други материали, може да се извърши по всяко време на годината, тъй като изолацията Penoplex може да издържи както -100, така и + 75 ° C!
 4. Устойчивост. Разходите за изолация на стени ще бъдат оправдани, ако използвате висококачествени материали. Плочите Penoplex ще ви служат поне 50 години!
 5. Лесно инсталиране. Г-образният ръб на плочите улеснява и улеснява извършването на изолация на стени с Penoplex. Цената на работата ще бъде минимална!

Все още имате въпроси? Искате ли да поръчате топлоизолация на стените на селска къща или апартамент? Обадете ни се! Стенната изолация с плочи Penoplex винаги е икономична и ефективна!

Назначаване на приблизителни изчисления за фасадна изолация

Що се отнася до подобни видове работа, основата на производството е прогнозата. Това е изключително важен документ, който отразява списъка на действията, извършени от изпълнителя, техния обхват и материали, необходими за изпълнение. Преди изпълнителят да започне да изпълнява частта си от споразуменията, задачата между него и клиента е да договори бюджет за необходимата работа. За тази цел служи документ като разчет.

Освен всичко друго, подготовката му може да реши още два важни проблема. А именно:

 • избор на най-оптималните варианти за извършване на работа и видове материали, използвани за спестяване на бюджета;
 • изготвяне на подробен план за действия, които да бъдат извършени по време на производствения процес.

Ето защо квалифицираният и отговорен подход при изготвянето на изчисленията на разчетите е ключът към успеха и получаването на достоен резултат при извършване на фасадна изолация.

Изолация на външни стени с експандиран полистирол

Започвайки работа, е необходимо да се изчисли общата площ на повърхностите, които трябва да бъдат изолирани, и да се закупи необходимото количество материал, да се подготви работен инструмент. Оптималната дебелина на топлоизолационния слой, който ви позволява да спестите до 55% от топлината, е в рамките на 8-10 см. Препоръчително е да закупите експандиран полистирол с подходяща ширина или да поставите 2 слоя по 4-5 см всеки , припокриващи горните стави на долната.

Работата трябва да бъде разделена на 3 основни етапа:

 • Подготовка на повърхността
 • Монтаж на експандиран полистирол
 • Довършителни работи

Подготовка на повърхността

Първо, повърхността трябва да бъде подготвена за монтаж на топлоизолационни плочи. След като се разходите по периметъра на къщата, трябва внимателно да изследвате стените за пукнатини, неравности и дълбоки вдлъбнатини. След като открият дефекти, те се маркират и след това се отстраняват.

структура

Не се препоръчва да се изолират стените с експандиран полистирол директно върху тухлената зидария. Повърхностите са предварително покрити със шпакловъчна смес или мазилка. Колкото по-гладка е повърхността, толкова по-малка е дебелината на свързващия слой лепило.

Някои майстори, разчитайки на водоустойчивостта на материала, започват да го полагат директно върху мазилката. Не трябва обаче да се поддавате на бързане, тъй като при постоянно излагане на влага, пенополистиролът ще започне да се руши. Препоръчва се стената да се покрие с един от следните хидроизолационни материали:

хидроизолация

 • Пергамент
 • Покривен материал
 • Битумна мастика

Монтаж на експандиран полистирол

Полагането на плочите трябва да започне от ъгъла на стаята, като постепенно се придвижва първо встрани, след това нагоре. Вертикалните фуги на горния ред не трябва да съвпадат с долните. Като крепежни елементи се използва комбиниран метод:

 1. Специално лепило
 2. Почистете ноктите

Първо, върху стената се нанася слой лепило с назъбена мистрия под формата на ивици. Не трябва да е много дебел, така че изолацията да прилепва плътно към повърхността. Проверява се по нивото, че плочата лежи точно хоризонтално и вертикално. Не е необходимо да бързате - лепилото ще стегне не по-рано от 7-10 минути.

полагане на стиропор

Необходимо е да се стремите да притискате плочите една към друга възможно най-плътно. Ако се образуват празнини, те се полагат на малки парчета материал и се покриват с лепило.

След като положите всички листове, трябва да вземете ноктите за съдове и да закрепите всеки от тях. Първо се пробиват 5 отвора с бормашина (4 в ъглите и 1 в центъра), след което се монтират дюбели и се забиват внимателно с чук, за да не се повреди експандираният полистирол. За да спестите пари, можете да поставите пирони по шевовете, като по този начин фиксирате две плочи наведнъж.

Знаете ли, че въздушните нагреватели са идеални за отопление на големи търговски площи?

Довършителни работи

След завършване на монтажа на изолацията е необходимо да се постави филм за бариера срещу пара и да отсъства от работа в продължение на два или три дни. През това време лепилото ще се втвърди напълно. След това върху повърхността се нанася подсилваща мрежа. Той може да бъде прикрепен по всеки удобен начин, например със специално лепило.

След това стената отново се покрива с мазилка. Нанесеният слой трябва да бъде най-малко 5 mm. Опцията за довършителни облицовки може да бъде абсолютно всичко: сайдинг, шарнирни метални или дървени изделия, декоративна мазилка. Всеки трябва да избира въз основа на своите предпочитания.

Как правилно да изолирате къща.

В зависимост от необходимите цели се използват различни технологии, които позволяват правилното изолирайте къщата, различаващи се по качество, скорост на строителство, трайност, цена и други характеристики. Изборът на този или онзи вариант на изолация зависи от финансовите възможности на клиента и изискванията на дизайнерското решение за фасадна декорация. Помислете за най-често срещаните от тях, които задоволяват най-голям брой клиенти, оптимални по отношение на разходите и възможностите за довършителни работи.

Вентилирана мокра фасадна система: технология, базирана на създаването на многослойна топлоизолационна система, състояща се от топлоизолационен, защитно-подсилващ и декоративен слой. Декоративният слой се извършва чрез мокро нанасяне на специална мазилка или боя с необходимите цветове и текстури.

1 — основа (външна стена на сградата); 2 — полимерно лепило "Color-Plast K" за залепване на плоскости към всяка основа; 3 — декоративен слой (кора бръмбар, кожух, боя); 4 — ъглов защитен профил за подсилване на ъглови фуги; 5 — топлоизолационен слой - минерална плоча (вляво), полистирол или експандиран полистирол (вдясно); 6 — защитен слой от полимерно лепило "Color-Plast K" 7 — пластмасов дюбел за закрепване на изолация; 8 — мрежа от фибростъкло; 9 — пожар от плоча от минерална вата (за пожароопасни нагреватели); 10 — начален сутерен профил; 11 — акрилна почва "Color-Plast G";

Вентилирана завеса предполага наличието на въздушна междина между изолационния слой и външния завършващ слой. Вентилационната междина е създадена конструктивно между топлоизолационния слой, фиксиран върху външната повърхност на стената и декоративно-защитния облицовъчен слой, фиксиран върху металната подпорна конструкция. Облицовката на външния декоративен слой може да бъде направена с керамични плочки, порцеланови изделия от камък, естествен и изкуствен камък, различни видове сайдинг, композитни панели, алуминиеви и стоманени касети и др. Не се използват мокри покрития, мазилки и бои. Поради технологичните особености този тип фасадна изолация е най-скъпият вариант за вентилирана фасада.

Изолация на стара къща.

На фона на непрекъснато нарастващите цени на енергията необходимостта от изолация на използваните сгради, построени в нарушение на изискванията за спестяване на топлина, придоби особено значение. Например, до 90% от сградите с евтино масово строителство от съветската епоха са издигнати с грубо пренебрегване на топлинните загуби, които се компенсират от ниските цени на топлоносителите. По-голямата част от топлинните загуби през зимните дни са платени от държавата. Прекомерното прегряване на помещенията в горещите дни изобщо не беше взето предвид. Комфортът на такива жилища остави много да се желае.

В днешно време ситуацията се е променила драстично към по-лошо. От една страна, значителна част от разходите за поддръжка на жилищата паднаха върху плещите на самите наематели. В същото време комуналните услуги непрекъснато се стремят да спестят пари, просто чрез намаляване на температурата на батериите и не инвестират в ремонт на сгради. Условията на живот се влошават, а комуналните услуги стават по-скъпи.

Въпреки това в тази ситуация има изход! Топлоизолацията на външните стени значително ще увеличи топлинния комфорт на жилищата. Дори при ниска температура на охлаждащата течност в батериите ще стане значително по-топло през зимата, а през лятото топлината вече няма да причинява такъв дискомфорт, както преди.

Собствениците на частни домове също ще могат да спестят до 70% от годишните си разходи!

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни