Плътност на изолатора за вентилирани фасади. Гипсова фасада Izover: всичко за изолацията. Фасадни решения от Isover

Фасадата Izover е популярна по целия свят. на първо място, той получи славата си за най-високо качество. В Европа над 30% от къщите са изолирани с Isover, както в шарнирно вентилирани фасади, така и в гипсови фасади. Фасадните материали Isover се използват все по-често от компаниите и обикновените собственици на жилища като външни облицовки, всичко това благодарение на тяхното високо качество и дълга история на качествена работа.

Изолация ISOVER
Изолация Izover фасада

История на марката

Правата върху марката принадлежат на фирмата Saint-Gobain от Франция. Основният му офис се намира в Париж, а датата на основаването му е 1665. Той се появява по указанието на Луи XIV и произвежда стъкло и огледала. Името на изолацията Isover се формира от думите "стъкло" и "изолация". У нас продуктите на компанията първоначално са били известни с търговската марка „Утепляев“.

Изолация IZOVER
Първоначално производство на Izover в Русия

За повече от 350 години история Saint-Gobain се превърна в международна индустриална група, представена в 67 държави и с над 170 хиляди служители. Продажбите през 2015 г. са 39,6 милиарда евро. Компанията е включена в следните рейтинги:

 1. 100 най-големи индустриални предприятия според Forbes.
 2. Топ-100 иновативни организации в строителния сектор.
 3. Най-добър работодател - 2020

Опитът и най-новите технологии превърнаха компанията в световен лидер в създаването на комфортно жилищно пространство. Основните дейности на Saint-Gobain са:

 1. Иновативни технологии в областта на високотехнологичните продукти при производството на обикновено и специално стъкло.
 2. Строителни материали, представени от марките ISOVER, ISOTEC, ISOROC в изолация; GYPROC в гипсови разтвори; сухи смеси WEBER; ECOPHON за акустични тавани и панели; в сайдинг и керемиди - ОПРЕДЕЛЕНИ; PAM тръби.
 3. Дистрибуторска дейност в областта на строителните материали.

Кампания Saint Gobain:

Продуктите на компанията са известни на руския пазар повече от 20 години. Преди десет години е открит завод в Московска област (Егоревск), а от 2011 г. в Челябинск се произвежда изолация от каменни влакна в завода в Минвата. Всички продукти имат международни екологични сертификати и отговарят не само на вътрешните корпоративни стандарти, но и на EN 13162 - ISO 9001.

Фасадни решения от Isover

Гипсова фасада

Гипсовата фасада на марката Isover е уникална по своему. Минералната вата, която често се използва като изолация, има сериозен проблем: материалът е мек, което прави плочите податливи на деформация.

Производителят успя да постигне необходимата твърдост на плоскостите от минерални влакна благодарение на разработената от него иновативна технология. В резултат на това материал за облицовка на фасадата е получен от минерална вата, която не изисква външна облицовка.

Характеристики на производителността на продукта:

 • Коефициентът на топлопроводимост на гипсовата фасада не е по-висок от 0,038 W / (m * K).
 • Срокът на експлоатация на материала е 25 години или повече. Самият материал е почти вечен, а склонността на минералната вата към слепване е почти напълно решена от производителя.
 • Линейните размери на плочите не са склонни към промени поради колебания в температурата и влажността, което прави изолацията особено ценна като фасаден материал.
 • Паропропускливостта на минералната вата дава възможност да се реализира разумна структура на стените, когато устойчивостта на движение на влагата намалява от вътрешните слоеве до външните слоеве на стената, когато тя мигрира.
 • Материалът е абсолютно незапалим.
 • Плочите се произвеждат с дебелина 50-200 mm и дължина / ширина характеристики - 60x120 cm.

Описание на материала

какво е isover
Това е световно известна изолация на минерална вата. Предлага се на рула, както и на твърди и полутвърди плочи. Състои се от стъклени влакна с дължина 100-150 микрона, дебелината на които е 4-5 микрона.
Оттогава за производството се използват само естествени съставки минералната вата е екологична. Може да се използва както хоризонтално, така и вертикално. Различните видове са предназначени както за вътрешна, така и за външна употреба.

Изолацията е направена от кварцов пясък и счупено стъкло (80% от общата маса). Може да се използва и сода, доломит, варовик, боракс. Материалите се изсипват в бункера, където протича процесът на масово топене. Филаментите се образуват от пара, продухваща разтопено стъкло, което се изхвърля от центрофугата. Веднъж импрегнирани с аерозола, те падат върху ролките и се изравняват, за да образуват „килим“. Полимеризацията протича при температура от 250 ° C. След това минералната вата се охлажда до околната температура и се нарязва на рогозки и рула.

Област на приложение

Топлоизолационните материали, произведени от френската компания Saint-Gobain, освен отлични изолационни функции, притежават и много значими звукопоглъщащи свойства, което значително разширява обхвата на тяхното приложение.

Плочите от минерална вата Isover са широко използвани както в областта на индустриалното строителство с цел изолация на междуетажни подове и кухини вътре в кухи стени, така и за битова топлоизолация на жилищни сгради и помещения.

Според отзивите на потребителите изолационните материали Isover в практически аспект се показват по-добре от подобни продукти, произведени от други конкурентни производители.

Нагревателите от минерална вата на марката Isover позволяват топлоизолация на всякакви повърхности. Компанията произвежда продукти, които дават възможност да се изолират както вътрешни, така и външни повърхности на стените, да се изолират тавански тавани, скатни и прави тавани на покрива.

Значителни предимства на топлоизолационните плочи от минерална вата на френската марка са техните характеристики като механична гъвкавост, устойчивост на деформационни ефекти и якост на опън. Това прави възможно използването им върху конструкции от сложен геометричен профил като тръби, промишлено оборудване, конструктивни елементи на производствени линии и други.

Както беше отбелязано по-горе, минералната вата Isover също има много високи технически звукоизолационни характеристики, като успешно защитава промишлените помещения и помещенията в жилищните сгради от всякакъв външен шум.

Основните характеристики на изолацията

Топлоизолационните материали от минерална вата Isover вдъхват доверие и се търсят стабилно. Освен това, както плочите, така и рулата с право се считат за една от най-добрите топлоизолации на пазара.

Основните характеристики на изолацията включват:

 1. Топлопроводимост.
 2. Звукоизолация.
 3. Запалимост.
 4. Пропускливост на водната пара.
 5. Дълъг експлоатационен живот.
 6. Екологичност.
 7. Удобна форма за освобождаване.
 8. Ниско тегло.

Като топлоизолатор Isover изолацията успя да се докаже от най-добрата страна именно поради коефициента на топлопроводимост, равен на 0,041 вата на метър за Келвин. Коефициентът не се променя по време на работа на изолацията през целия период, влакната вършат отлична работа с натрупването и задържането на въздух, предотвратявайки загубата на топлина.

Растение Изовер

Материалът има отлични звукоизолационни характеристики. Разпределената във въздуха изолация от фибростъкло поглъща шума, гарантирайки оптимално ниво на тишина, особено ако за звукоизолиращия слой се използват специално адаптирани видове изолация.

Индексът на запалимост също е важен.Топлоизолационните материали с технически характеристики, указващи плътност до 30 килограма на кубичен метър, се класифицират като негорими. Материалите се използват успешно в помещения от всякакъв вид и предназначение, без страх от разпространение на пожар в случай на пожар.

Топлоизолационните плочи от минерална вата със специални технически характеристики, показващи наличието на допълнителен слой на основата на алуминиево фолио или фибростъкло, се класифицират като слабо запалими.

Такива материали се използват при определени ограничения, които всъщност не са нищо повече от конвенция. На практика изолаторите са подходящи почти навсякъде, най-важното е да се спазват правилата за пожарна безопасност на конструкции, предписани в SNIP.

Изолация от Izover

Важен момент от списъка на техническите характеристики на топлоизолацията е паропропускливостта. Изолацията е в състояние да поддържа функционалност дори след контакт с влага. За разлика от много съвременни аналози за топлоизолация, продуктите на Isover на основата на каменна вата просто и ефективно се справят с проблема с проникването на влага вътре в топлоизолационния слой.

Изолацията отделя абсорбираната влага толкова бързо, колкото получава, основното е да се остави малка междина (2-3 см) между нея и стената, за да се поддържа вентилация.

Неспазването на това просто правило ще доведе до нарушаване на способността на материала да отстранява влагата, което с течение на времето ще се отрази негативно на способността да задържа топлината. Нагревателите Isover имат оптимални стойности на паропропускливост - от 0,50 до 0,55 mg / mchPa.

Анализът на техническите характеристики на материала предполага споменаването на такъв важен параметър като експлоатационния живот. Материалът не само не позволява на топлината да премине, но също така е в състояние да служи правилно в продължение на няколко десетилетия. Производителят претендира за експлоатационен живот от 50 години за топлоизолационни плочи и ролки с пълна функционалност.

Особеността на материала е включените в състава водоотблъскващи вещества, способни да отблъскват влагата, предотвратявайки размножаването на насекоми, гъбички и образуването на мухъл, което от своя страна гарантира безопасност през целия период на употреба.

Предимства и недостатъци

Сред предимствата на строителните материали трябва да се отбележат следните фактори:

 1. Висококачествена топлоизолация. Isover се използва, по-специално, за фасадна изолация, което може значително да спести от отопление на къщата през зимния сезон.
 2. Устойчив на екстремни температури.
 3. Пожарна безопасност. Minvata не гори, затова се използва за изолиране на многоетажни сгради, където разпространението на огън би имало много сериозни последици, както и за покрива и таванския етаж, чиято конструкция се състои от дървени елементи.
 4. Устойчивост на механични и химически атаки.
 5. Якост на опън и без деформация на натиск.
 6. Отличната звукоизолация позволява продуктите да се използват в прегради от гипсокартон.
 7. Устойчивост на негативните ефекти на гризачите.
 8. Лесно инсталиране.

обемно тегло на изолацията
Тези технически характеристики на изолацията Isover говорят в полза на използването й в различни области на строителството.
Този материал обаче има своите недостатъци. По време на монтажа трябва да използвате пълен комплект лични предпазни средства: очила, ръкавици, респиратор, облекло с дълги ръкави, което напълно покрива тялото.

Дори да е много горещо навън, не можете да пренебрегнете горните средства, защото влакната предизвикват дразнене и сърбеж при контакт с кожата.

Ако изолацията се навлажни с 1%, нейните топлоизолационни свойства се влошават с 10%. Следователно, когато се използва материалът на покрива и тавана, е задължително да се извършат хидроизолационни работи, защото намокрянето ще доведе до загуба на топлоизолационни свойства. И когато инсталирате плочи върху фасадата на сграда, е необходимо незабавно да я затегнете с мрежа или мазилка, за да избегнете влага поради атмосферни валежи.

Параметри на материала

Izover фасада
Фигура 1. Изовер в блокове
Съвременните изисквания към нагревателите предполагат пожарна безопасност, плътно прилепване към стената, добра защита от топлинни загуби и от вятъра. В този случай топлоизолацията не трябва да абсорбира влагата и да се деформира от температурните колебания. Такъв нагревател е френско производство Izover.

Isover Facade се отнася до негорими материали. Той има якост на опън най-малко 15 kPa и абсорбция на вода от 1 kg / m2. Плътността на изолацията Isover е 145 кг / м2, което дава висока устойчивост на механични натоварвания.

Основната характеристика на изолацията е коефициентът на топлопроводимост. Този параметър показва колко топлина дава стената от къщата към външната среда. Колкото по-нисък е броят, толкова по-добре. За Isover Facade коефициентът е 0,036 W / (m K).

Сортове

Производител Izover произвежда минерална вата на рула, рогозки и плочи.

Плочи

изовер оптимална плътност
Моделите плочи са от следните типове:

 • Isover Optimal, чиято плътност е 28-37 kg / m3. Използва се за рамкови конструкции и монтаж на звукоизолация за вътрешни прегради и междуподови. Те могат да изолират покрива, подовете и стените. Размери на плочата - 60 * 100 см, дебелина - 5 см или 10 см, в опаковка от 4 плочи (10 см) или 8 плочи (5 см);
 • Isover Standard. Използва се за изолиране на стени отвън, преди да ги довършите със сайдинг или облицовъчни тухли. Геометрията на плочата е идентична с Isover Optimal. Сред характеристиките на Isover Standard, заслужава да се отбележи ниска свиваемост при специфично натоварване от 2 kPa - 10%;
 • Isover Facade, с плътност 145 kg / m3, се използва за фасади с тънък слой мазилка. Огнеустойчивостта, както и отсъствието на влиянието на гризачи са несъмнените предимства на този модел при изолиране на сграда.

Ролки

стандартни спецификации на isover

Сред многото опции на ролката на тази изолация могат да се разграничат следните:

 • Топъл покрив Isover. Техническите характеристики на този модел позволяват да се използва за скатни покриви, тъй като този материал има високи водоотблъскващи свойства;
 • Isover Warm House е удобен за използване върху големи хоризонтални повърхности. Позволява ви да спестите 64% от отоплението на дома си;
 • Сауната Isover съчетава парна бариера. Наличието на слой фолио ви позволява да поддържате висока стайна температура за дълго време;
 • Isover Karkas-M37 се използва за серийно изграждане;
 • Isover Karkas-M40-AL има слой алуминиево фолио, което прави възможно увеличаването на скоростта на отопление на помещението и спестяването на топлина за дълго време;
 • Isover Karkas-M40 се използва за топлоизолация на подове.

Рогозки

Pro - използва се отвътре и отвън, универсален материал, който е популярен. Дебелина 50, 100 и 150 мм. Класически - дебелина 50 мм, 2 рогозки се навиват на руло. Използва се за изолация на подове, покриви върху греди, таван върху летви. Рамка M37 - опции за дебелина 40, 50, 60, 100 и 150 мм. Използва се за запълване на междустенното пространство при изолиране на рамкови къщи. Рамка M34 - дебелина 50 mm, по-малко плътност от M37. Рамка M40AL - облицована с фолио изолация с дебелина 50, 100 и 150 мм.

Как да направите правилно изолация?

За да извършите правилно монтажа върху фасадата на изолационната изолация, не са ви необходими специални знания или умения, тъй като това не е трудно да се направи и просто трябва да се съобразите с инструкциите за инсталиране. Правейки всичко според инструкциите, ще получите фасада с отлично качество и топли помещения в къщата.

Монтаж на изолация под вентилационната фасада

Като начало стартовият профил се монтира чрез изравняване на плочите и предпазването им отдолу на стената. Фокусирайки се върху него, тогава е положен първият ред на вентилационната фасада.

Всяка плоча изолационен изовер първо се грундира с лепилен разтвор. След това се нанася основната част от разтвора и едва след това се притиска плочата към стената.

Всеки следващ ред изолационни плоскости се полага с отместване спрямо вертикалните шевове на долния ред. След края на полагането на плочите, вентилационната фасада е отдолу, плочите са фиксирани към стената.

Монтаж на гипсова фасада

Следващият етап от работата е да се придаде твърдост на повърхността на изолацията, за да започне да се полага финишното покритие. За тази цел върху фасадната плоча izover се нанася тънък слой лепило, върху който се полага пластмасова или стоманена монтажна мрежа и се валцува с валяк.

Когато подсилващият слой е сух, той трябва да бъде грундиран и покрит със слой декоративна мазилка. В зависимост от местоположението на мястото, което е било изолирано, се извършва неговото довършване.

Пощенски марки

Продуктовите линии за топлоизолация Isover имат няколко десетки елемента и са предназначени за решаване на специфични проблеми. Всички те се различават по формата на доставка, дебелина, плътност и размер.

Забележка: тъй като всички марки имат една и съща основа, те са взаимозаменяеми.

За общи строителни работи

Isover Profi. Универсален материал с повишена еластичност. Осигурява най-високо ниво на топлоизолация сред материалите на марката за продажба на дребно.
Доставя се на рула, дебелина на дъската - 50, 100 и 150 мм. Не изисква допълнителни крепежни елементи по време на инсталацията; може да се инсталира raspor. Спечелил е положителни отзиви от строителите.

Използва се за изолация и звукоизолация:

 • външни стени от вътрешната и външната страна на къщата;
 • скатни покриви;
 • междуетажни тавани;
 • рамкови стени;
 • вътрешни дялове;
 • вентилирани фасади.

Класически. Доставя се на рула, дебелина на материала - 50 мм. Може да бъде поставена изненада.
Област на приложение:

 • изолация на окачени тавани;
 • междуетажни подове - материалът лежи между изоставанията;
 • тавански стаи.

Печка Izover Classic. Формата на минералната вата е плоча. Размер - 610 * 1170 мм, дебелина 50 и 100 мм. Опаковани 5 и 10 м2.

Съставът

Както всеки строителен материал, изоверната изолация се предлага на пазара в няколко вида. Всеки от тях е предназначен за специфични строителни конструкции:

Продуктова линия Isover

 • "Звукова защита" предназначени за довършване на прегради, стени.
 • За рамкова конструкция, изолация на модела "Кадър».
 • "Профи" използва се за изолация на тавани и скатни покриви. Това е висококачествена изолация. Profi се предлага на пазара в ролки с дебелина 50, 100 и 150 мм.
 • Класически използва се от широки приложения. Той има достъп до изолация за подове, дървени трупи, тавански етажи и други сложни обекти. Въпреки че Classic е ролков материал, той може да се използва за покриване на огромни площи с едно движение. Обикновено в ролка се полагат два слоя от 50 мм. Така че можете спокойно да го разделите или да го използвате такъв, какъвто е.
 • Classic Plus... Този топлоизолатор изолира външната и вътрешната повърхност на стените. Притежава високи топлоизолационни характеристики. Отличен екземпляр.

Важно... Много модели са категоризирани като „взаимозаменяеми“. Тоест едно свободно се заменя с друго. В това отношение Profi и Classic Plus са универсални нагреватели.

Моделът за звукова защита се използва все по-често в помещения, където е необходимо да се намали проникването на шум отвън. Защитата на звука е две в едно. Затова на тези, които вече не искат да чуват стъпките на съседите над главите, се препоръчва да монтират шумоизолация Isover под окачени или окачени таванни конструкции.

Фибростъкловата строителна вълна от финландски производител днес е лидер в категорията „топлоизолация“. Отлични качествени характеристики плюс достъпна цена за масовия потребител. Това е достатъчно, за да се постигнат отличните качества на 100% изолиран дом.

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Venti 100

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 82 kg / m3
 • Площ на пакета: 2,16 м2

792 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Venti 150

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 82 kg / m3
 • Площ на пакета: 1,44 м2

775 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Light 100

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 38 kg / m3
 • Площ на пакета: 2,88 м2

563 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Optimal 100

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 34 kg / m3
 • Площ на пакета: 2,88 м2

117 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Optimal 50

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 34 kg / m3
 • Площ на пакета: 5,76 м2

363 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Venti 30

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 103 kg / m3
 • Площ на пакета: 5,76 м2

692 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Venti 50

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 85 kg / m3
 • Площ на пакета: 4,32 м2

792 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Light 50

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 38 kg / m3
 • Площ на пакета: 5,76 м2

563 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Фасада 100

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 145 kg / m3
 • Площ на пакета: 1,44 м2

854 руб

На фона на много предложения за нови изолационни материали, минералната вата Isover Plaster Facade и други видове Isover остават признати за класика. Фибростъклото се обработва по специална патентована технология за получаване на изолационни материали със строго определени свойства. Ако за изолация на външни стени се изисква висока адхезия към лепилата, препоръчваме да използвате фасада Isover.

В допълнение към химическата устойчивост на гипсови смеси, този вид материал има нулево ниво на пожар. Според областта на приложение Isover се разделя на следните типове:

 1. За лека топлоизолация;
 2. За обща строителна изолация;
 3. За специални цели;
 4. Лека изолация.

Почти безтегловните плочи от минерална вата Isover изключват натоварването върху основата. Плочите се използват при реконструкция и строителство на жилищни сгради и промишлени съоръжения. Това е добре доказан изолационен материал за подове, покриви, стени, тавани, подове между етажите. Плочите се произвеждат в оптимални размери. Благодарение на това времето за инсталиране е с 20% по-малко. Специалистите на нашата компания ще ви кажат какво е по-добре за вас да закупите - "Isover фасада" или други продукти от тази марка.

Обща строителна изолация.

Рулоните от фибростъкло "Isover" са монтирани без крепежни елементи, плътно прилепнали към основата. Те се оказаха отлични за топлоизолация на прегради, стени, подове и др. Възможно е да закупите каменна вата Isover с алуминиево фолио за изпаряване.

При производството на минерална вата от този клас те придават особено повишена устойчивост на влага и пожаробезопасност. Изолацията се използва широко за подреждане на скатни покриви на къщи, подова изолация, изолация на водопроводи и вентилационни тръби. Шумозащитата Isover се използва за защита срещу външен въздушен шум. Нивото на защита се потвърждава от акустични тестове.

Видове изовер и неговото приложение

Изоверните плочи за гипсова фасада имат няколко вида, ще разгледаме основните.

Вентилирана фасада Isover

Продуктите Isover се използват активно за вентилирани фасади

По време на производството на вентилационни фасади Izover често се използва двуслойна система, която има положителен ефект върху спестяването на енергия в къщата. Този състав, в допълнение към минералната вата, включва и щапелни фибростъкло. Изолацията не страда от механично напрежение. Такава изолация често се използва във високи сгради. Фибростъклото покрива едната му страна. В резултат на това, закупувайки този продукт, вие ставате собственик на надеждна и трайна изолация, използвана във фасадата.

Ventfasad izover niz

Ventfasad Bottom - обикновена изолация със средна твърдост

Вентилационното фасадно дъно Izover служи за измазване на вътрешните стени на помещенията. Основната задача е да се запълнят празнините. Задължително е да се използва само при полагане на двуслойна топлоизолация.

Ventfasad izover отгоре

Този тип се използва в случай на двуслойна изолация и действа като външен слой.Неговата отличителна черта е, че материалът практически не абсорбира влагата и ще служи като отлично запазване на топлината.

Инструмент, необходим за работа

 • Перфоратор;
 • Чук;
 • Комплект шпатула 60, 200, 400 мм;
 • Валяк за боядисване;
 • Ножовка за дърво;
 • Четка за рисуване;
 • Ножици;
 • Защитни очила;
 • 2 кофи за смесване на лепило.

Изолация на стени с материали ISOVER

Използването на изолация ISOVER подобрява качеството на живот на цялото семейство:

 • увеличава ефективността на отоплителните и климатичните системи,
 • помага за намаляване на свързаните с това разходи,
 • предотвратява навлизането на шум в къщата от улицата.

Топлоизолационните материали ISOVER са незапалими, те не отделят токсични вещества дори при най-високите температури. Интересно е да се знае Топлоизолацията с дебелина 10 см по отношение на нивото на термична защита може да замени масивни стени от тухли или дървен материал. Изолацията на фасадите на киевските къщи няма да бъде трудна с продуктите на ISOVER, тъй като материалите имат оптимални геометрични форми и ниско тегло.

8 предимства на материалите ISOVER

Топлоизолация Надеждна термична защита поради ниска топлопроводимост.
Срок на експлоатация - 50 години Запазете експлоатационна способност през целия срок на годност.
Пожарна безопасност Намалява риска от пожар: материалите не изгарят дори при директен контакт с огън.
Екологичност Материалите са изработени от естествени съставки: пясък, сода, варовик. Препоръчва се за използване в детски и лечебни заведения съгласно сертификата EcoMaterial Absolute.
Лесно инсталиране Благодарение на своята гъвкавост и специални размери, плочите лесно се сглобяват в конструкцията, без да се изискват крепежни елементи.
Възобновяемост След разопаковане на плочите и ролките се гарантира възстановяване до необходимия размер.
Удобство на доставката Материалите се доставят в компресиран вид, което позволява да се намалят разходите за доставка и съхранение до 5 пъти. Плочите се предлагат в запечатана опаковка и могат да се съхраняват на открито.
Осигуряване на качеството Качеството на продукта се контролира съгласно европейския стандарт EN13162, международния стандарт ISO 9001 и стандартите на групата Saint-Gobain.

Колко бързо ще се изплати изолацията на стените

Преди да закупите изолационни материали ISOVER, трябва да разберете дали изгодно е изобщо да изолирате къщата и какъв вид изолация е необходима за стените (отвътре или отвън). Затова проведохме малък експеримент - сравнихме показателите за газов и електрически измервателен уред в изолирани и неизолирани къщи с площ 352 м2. И това се получи.

Изолация IZOVER

В неизолирана къща:В изолирана къща:
 • среден разход на топлинна енергия - 360 kW / m2 / годишно.
 • газ - 35 831 UAH / годишно * (4985 м3),
 • електричество - 718 441 UAH / годишно ** (46 054 kW / годишно).
 • среден разход на топлинна енергия - 103 kW / m2 / годишно.
 • газ - 10 259 UAH / годишно * (1427 м3),
 • електричество - 20 570 UAH / годишно ** (13 570 kW / годишно).

Материали, използвани за изолация:

 • Фасада - 18 м3 материал ISOVER Profi (изолацията на стените в киевската къща е извършена с плочи с дебелина 150 мм).
 • Покрив - 20 м3 материал ISOVER Profi (изолационен слой 120 мм).
 • Под - 7 м3 материал ISOVER Profi (изолационен слой 100 мм).

Общо са необходими 45 m3 материал ISOVER Profi ≈ 20 850 UAH. * На цената на газ за частна къща 7 188 UAH / м3 (към 1 март 2016 г.). ** На цената на електроенергията за частна къща 1,56 UAH / kW / годишно (към 1 март 2020 г.). Можете да изчислите спестяванията при отопление на дома си, като използвате калкулатор за енергийна ефективност. Изолация на фасади - цената на топлината и комфорта във вашия дом.

Характеристики на Isover Facade

Изолацията се продава на рула и плочи. Нивото на топлоизолация на материала, в сравнение с аналозите, най-високият... Също така Izover Facade се отличава с подобрени показатели за гъвкавост и плътност, екологичност. Други предимства на материала:

 1. Лесно транспортиране, възможност за компресиране на обема почти 3 пъти с последващо връщане на първоначалната форма.
 2. Богат асортимент - в линията изолационни материали ISOVER вие гарантирано ще намерите правилния тип топлоизолатор.
 3. Еластичност - тя е най-високата сред материалите в тази категория.
 4. Високо разсейване на топлината - 5 сантиметра изолация работи същото като 1 тухла.
 5. Трайност - 50 години гаранция.
 6. Ниско тегло - средно 45 кг / м3.

Изолацията също има недостатъци - тъй като памучната вата има мека структура, нейният обхват е ограничен. Не е позволено да се монтира топлоизолаторът без лека пролука - в противен случай влагата ще започне да се абсорбира в материала.

Важно. Монтажът на изолатора се извършва стриктно в очила и специални ръкавици.

Сигурност

Тя говори за безопасността на каменната вата за здравето естествен произход, метод на производство и sзаключение въз основа на резултатите от тестване на продукти и одит на предприятието... Неслучайно професионалните строители използват минерална изолация по време на изграждането или реконструкцията дори на детски, медицински и спортни съоръжения... Каменната вата ISOVER създава комфортна температура в сградата на федералния център за сърдечно-съдова хирургия (Челябинск), в спешната болница (Казан), в много детски градини в Москва, Санкт Петербург и други руски градове. Този материал се избира, когато е важно да се използва безопасен продукт с положителен опит при употреба, на качеството на който може да се вярва. Пожарна безопасност Минералната вата принадлежи към групата на негорими материали. Следователно той не гори, не разпространява огън и не отделя вредни вещества не само при контакт с открит огън, но и просто при нагряване.

Екологичност и безвредност

Фибростъкло от този тип са абсолютно безвредни за човешкото здраве и живот. По време на тяхната работа не се отделят вредни вещества. В продължение на половин век финландските учени проверяват този факт. Не е открита опасност - тази присъда многократно се произнася от специалисти от Института по ракови проблеми.

Правила за работа с каменна вата

Производителите на каменна вата препоръчват да се инсталира каменна вата в съответствие с правилата за работа с всякакъв строителен материал, т.е. в ръкавици и респиратор.

Тегло на изолацията

Ако сравним Izover с други топлоизолатори по отношение на теглото, той ще се окаже много по-лек от останалите. Следователно в онези сгради, чиито стени са направени от не много здрави материали или прекомерното натоварване е неприемливо, използването на Isover ще бъде отличен изход.

Вентфасад Изовер Верх

Продуктът е външният слой за двуслойна изолация.

Нека се обърнем към описанието на Ventfasad Izover Top от производителя:

 • Поради минималния коефициент на пропускливост материалът осигурява ефективна защита срещу изтичане на топлина.
 • Материалът принадлежи към групата NG, т.е. не е запалим. Но при производството на плочи със слой от фибростъкло, изолацията получава групата G1.
 • Параметри на плочата: дебелина 30 mm, линейни размери 1380x1190 mm.

Ventfacad Top се произвежда в две версии: без защита от вятър и с него.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 5 на 5 )

Нагреватели

Фурни