Спецификации за топлоизолация на Isover

Повишаването на топлинната защита на частна къща по време на строителството е важен етап от работата, докато съществените обеми са изолирани и цената на топлоизолационните материали става решаващ фактор. Един от популярните евтини видове топлоизолатори е изолацията Isover, чиито технически характеристики са отлични за използване в индивидуалното жилищно строителство.

Трябва да се отбележи, че Isover е модерна, по-технологична версия на класическата стъклена вата, която е била широко използвана през съветския период за топлоизолация на обществени тръбопроводи за отоплителни и водоснабдителни системи. Isover се произвежда в няколко модификации в зависимост от целта, всяка марка от серията има различни параметри, различава се в методите за монтаж. Познаването на характеристиките и разновидностите на Isover ще ви помогне да изберете правилния продукт, без да плащате прекалено много, да го инсталирате в съответствие с технологичния процес, което е основното изискване за монтаж на всякакъв вид изолация.

изолационни изоверни спецификации
Изовер - външен вид

Какво е Isover, формуляр за издаване

Основател на марката Isover е международният холдинг Saint-Gobain, чиито корени са поставени още през 17 век, сега корпорацията включва над 100 производствени компании и изследователски центрове, извършващи изследвания в строителната индустрия. Компанията се появи на руския пазар преди 20 години; в момента завод за производство на изолационни работи в град Егорьевск, Московска област. През 2011 г. холдингът Saint-Gobain изкупи челябинския завод в Минват, стартира производството на изолация от каменни влакна от планински базалт.

Isover се получава чрез обработка на пясък (кварц), отломки, скални минерали (базалт), след разтопяване на суровината във високотемпературна пещ, масата се изтегля във влакна, използвайки технологията TEL, за да се получат конци с напречно сечение 4 - 5 микрона и дължина 110 - 150 микрона.

Забележка: Saint-Gobain е единственият производител в страната с патентована кримпваща технология, която позволява производството на продукти от фибростъкло с висока механична якост.

Твърдите фибростъкло се полагат в плочи, меките влакна се навиват на рогозки и ролки, продуктите се различават по дебелина и размери, в зависимост от предназначението и технологията на производство.

Типичната дебелина на еднослойния или двуслойния Izover е 50 - 100 - 150 mm, ролките се произвеждат с обща площ 2 - 20 m2, обичайната им ширина е 1200 mm, дължината е от 4000 до 12000 mm. Площта на една плоча Isover не надвишава 1 m2, общите й размери се поддържат в границите 600x1200 mm, броят в опаковка е от 2 до 14 броя.

прилагане на isover в частна къща
Изолационни места на частна къща

История на марката

Правата върху марката принадлежат на фирмата Saint-Gobain от Франция. Основният му офис се намира в Париж, а датата на основаването му е 1665. Той се появява по указанието на Луи XIV и произвежда стъкло и огледала. Името на изолацията Isover се формира от думите "стъкло" и "изолация". У нас продуктите на компанията първоначално бяха известни под марката „Утепляев“.

Изолация IZOVER
Първоначално производство на Izover в Русия

За повече от 350 години история Saint-Gobain се превърна в международна индустриална група, представена в 67 държави и с над 170 хиляди служители. Продажбите през 2015 г. са 39,6 милиарда евро. Компанията е включена в следните рейтинги:

 1. 100 най-големи индустриални предприятия според Forbes.
 2. Топ-100 иновативни организации в строителния сектор.
 3. Най-добър работодател - 2020

Опитът и най-новите технологии превърнаха компанията в световен лидер в създаването на комфортно жилищно пространство. Основните дейности на Saint-Gobain са:

 1. Иновативни технологии в областта на високотехнологичните продукти при производството на обикновено и специално стъкло.
 2. Строителни материали, представени от марките ISOVER, ISOTEC, ISOROC в изолация; GYPROC в гипсови разтвори; сухи смеси WEBER; ECOPHON за акустични тавани и панели; в сайдинг и керемиди - ОПРЕДЕЛЕНИ; PAM тръби.
 3. Дистрибуторска дейност в областта на строителните материали.

Кампания Saint Gobain:

Продуктите на компанията са известни на руския пазар повече от 20 години. Преди десет години е открит завод в Московска област (Егоревск), а от 2011 г. в Челябинск се произвежда изолация от каменни влакна в завода в Минвата. Всички продукти имат международни екологични сертификати и отговарят не само на вътрешните корпоративни стандарти, но и на EN 13162 - ISO 9001.

Обхват и характеристики на Izover

Нагреватели от фибростъкло и минерална вата се използват широко в индивидуалното и гражданското жилищно строителство, с тяхна помощ предпазват покриви, стени, тавани, подове и прегради на вили и селски къщи, бани и сауни от топлинни загуби, изолират тръби за подаване на топла вода вътрешни помещения за отопление и водоснабдяване, топлоизолиращи вентилационни канали, комини.

Isover има следните характеристики:

 • Е марка, доставяща твърди плоскости от фибростъкло с якост на опън 15 kPa и якост на натиск 60 kPa.
 • Минватите се произвеждат от естествени суровини (кварц, базалт), следователно те са екологични и безвредни за човешкото здраве, присвоена им е екологичната група EcoMaterial Absolute и международният сертификат за чистота на околната среда ISO 14001: 2004.
 • Коефициентът на топлопроводимост (CT) зависи от формата на продукта и е в диапазона от 0,03 - 0,045 W / (m • K), този показател за стъклена вата е малко по-висок от този на експандиран полистирол (пяна) и базалт фибри.
 • Паропропускливостта на продуктите също е свързана с формата и има показател 0,3 - 0,55 mg / m • h • Pa, параметърът показва, че топлоизолаторът добре преминава въздуха.
 • Намаляването на шума на лист от 100 мм е 45 - 55 dB, което означава, че стъклената вата има висока звукоизолация.
 • Коефициентът на абсорбция на влага на стъклената вата с непълно потапяне във вода за 24 часа е 1% или 1 kg / m2, материалът, напълно потопен в течност за 72 часа, поема 10% от течността от теглото си, докато топлоизолационните му свойства падат рязко. За борба с това явление в състава на топлоизолатора се въвеждат водоотблъскващи вещества с водоотблъскващи качества.
 • Плътността на Izover зависи от формата на освобождаване (меки постелки или твърди листове) и варира от 11 до 155 kg / m3.
 • Минералната вата е класифицирана като негорима; в съответствие с ГОСТ 30244-94 им се приписва индексът на запалимост NG.
 • Експлоатационният живот на минералната вата Isovero, зададен от производителя, е 50 години, без да губи своите физични и химични свойства.
 • Минералната вата е биологично стабилна, предотвратява образуването на мухъл и бактериални колонии, насекомите не обичат да се размножават и да бъдат в минералната среда.

как да положа изовер
Опции за полагане на Isover

Спецификации

Той има много предимства. Благодарение на тях днес той заема водеща позиция сред всички други топлоизолатори. Когато избирате, обърнете внимание на следните технически характеристики на Izover и описание на изолацията:

 1. Приключи - Това е топлоизолационен материал, така че има ниски стойности на топлопроводимост - 0,038.
 2. Отлични звукоизолационни характеристики.
 3. За производството на изолация се използва фибростъкло, което не се страхува от бактериални или гъбични увреждания. Не се поддава на влиянието на гризачи и дребни насекоми.
 4. Висока влагопропускливост... Този показател е недостатък. Това се обяснява с факта, че материалът има пореста структура.
 5. Ниско специфично тегло - 13 кг / м3.Поради ниското тегло на минералната вата, процесът на сглобяване, транспортиране и зареждане на материала е опростен. Монтажът на изолацията може да се извърши на ръка.
 6. Екологична чистота.
 7. Висока степен на издръжливост от негативните ефекти на химикалите.
 8. Висока пластичност... Подложките могат да бъдат компресирани до 60% и ролки до 75%.
 9. Огнеустойчивост.

Прочетете и за полезните свойства на пръсканата изолация Polynor.

Видеото показва техническите характеристики на изолацията Isover:

Ако говорим за размера на материала Izover, тогава те зависят от формата на освобождаване. Ролките на рогозката могат да бъдат с дебелина 5,10 см - опция за еднослойно покритие. А за двуслоен слой дебелината на един слой е 5 см. За тип ролка стандартната ширина е 120 см, а дължината е 7-14 см. Но покритата площ може да варира в рамките на 16-20 м2.

Каква изолация за покрива да изберете и какво е името му, е описано в тази статия.

За тези, които искат да знаят как да изолират междуетажния таван в частна къща, трябва да последвате връзката.

Но какъв вид изолация под вентилирана фасада трябва да се използва е описано в тази статия: https://resforbuild.ru/paneli/utepliteli/dlya-ventiliruemyx-fasadov.html

Може би ще ви е интересно и да знаете коя изолация е по-добра от базалтова или минерална вата.

Предимства и недостатъци

Положителните качества на изолацията са пряко свързани с нейните физически свойства; предимствата на Isover включват:

 • Ниската цена на продуктите, която дава осезаеми предимства пред други нагреватели, се използва широко в индивидуалното строителство за топлоизолация на жилищни сгради, бани, стопански постройки.
 • Благодарение на технологията Multipack, лекото тегло и еластичността създават допълнително удобство по време на транспортиране, меката памучна вата на рула се компресира по време на производството, след разгъване се увеличава в обем 5-6 пъти и напълно възстановява своята работна форма.
 • Производителят произвежда широка гама от продукти в широк ценови диапазон, предназначени за различни цели; потребителят има възможност да избира между бюджетни фибростъкло и по-скъп базалтов продукт.
 • Физическите свойства и формите на освобождаване на минералната вата им позволяват да се използват за топлоизолация на всякакви сложни контури и равнини: тръбопроводи с различен диаметър, комини, вентилационни канали.
 • Удобно е да се работи с изолация, поради ниското си тегло и формата на освобождаване е възможно да се покрият значителни обеми с ролки или листове за кратко време. В сравнение с традиционната стъклена вата, скоростта на монтаж се увеличава 2 пъти поради факта, че при полагане в рамката не са необходими допълнителни крепежни елементи.
 • Материалът от минерална вата не само осигурява топлоизолация, но и абсорбира добре шума, изпълнявайки двойна полезна функция; в търговската мрежа се продават марки, специално проектирани за звукова защита.
 • Високата еластичност благодарение на усъвършенстваната производствена технология гарантира, че материалът не се свива, запазвайки същите характеристики на топлоизолация през целия си експлоатационен живот.

В допълнение към много положителни качества, Isover има и доста осезаеми недостатъци:

 • Тъй като минералната вата абсорбира добре влагата, тя не може да се използва върху предмети с висока влажност и под земята. За да се предпази от влажен въздух, под изолацията трябва да се постави пароизолационен филм или пространството между черупките на топлоизолатора и обектът да се вентилира.
 • Евтините меки постелки, когато се полагат, изискват твърда рамка, в противен случай те се деформират и престават да изпълняват топлоизолационни функции.
 • При полагане на стъклена вата трябва да се използват защитни средства срещу влакна, които имат отрицателен ефект върху очите и лигавицата на човек, дразнят кожата и причиняват сърбеж.
 • Ако се вземе стъклена вата за вътрешна декорация на помещения, трябва да се вземат мерки за нейното надеждно запечатване и изолиране от околната среда, в противен случай малки стъклени влакна ще проникнат в стаята, причинявайки дискомфорт.
 • Някои природозащитници поставят под въпрос екологичната чистота на минералната вата, като посочват, че по време на тяхното производство се добавят свързващи смоли, които отделят вредни за здравето формалдехид в малки количества.

характеристики на изолатора на топлоизолатора
Спецификации на някои марки
Как и от какво се прави минералната изолация ISOVER | # Индустриална скала

Къде се използва Isover и неговите разновидности

Този материал има няколко разновидности. Всеки от тях е проектиран да изпълнява конкретни задачи. По-долу ги изброяваме.

Isover KL34

Isover KL34 се предлага в плочи с дебелина 5 или 10 сантиметра. Те са монтирани плътно върху рамката; не е необходимо да се използват допълнителни крепежни елементи. Такива плочи могат да се използват за изолиране на вентилирана фасада и зидария, която се състои от няколко слоя. Всички равнини за изолация са подходящи: както вертикални, така и хоризонтални, както и такива, които са наклонени.

Isover KL37

Isover KL37 се предлага в плътно пресовани опаковки. Също така не се изискват допълнителни крепежни елементи по време на монтажа. Този материал се използва за изолиране на подове между подове, стени, покривни склонове. В този случай е необходимо плътно прилепване на материала към повърхността.

Isover KT37

Isover KT37 се предлага в компресирани ролки. Не се нуждае от крепежни елементи, но подобно на предишния материал, той трябва да приляга добре към изолираната равнина. Използва се за топлоизолация на покриви, тавани, подове между етажите, стените и преградите вътре в помещенията.

Isover KT40

Isover KT40 е двуслоен материал (всеки слой е с дебелина 5 сантиметра), който се произвежда под формата на плътни ролки. Използва се без допълнителни крепежни елементи за изолационни повърхности, разположени хоризонтално - подове и тавани. Ако кухината за запълване с изолация е с недостатъчна дълбочина, тогава изоверът може да бъде разделен на два слоя.

Изовер STYROFOAM 300A

Но такъв материал като Isover STYROFOAM 300A изисква задължителната употреба на крепежни елементи. Произвежда се под формата на плътни груби плочи, чиято повърхност прилепва добре към бетона. Съставът на тази изолация включва екструдиран пенополистирол, поради което се образуват изолирани клетки.

Това увеличава устойчивостта на температура и устойчивостта на влага. Този топлоизолатор е подходящ за работа както на хоризонтални, така и на вертикални повърхности. Те изолират външните и вътрешните стени, пода и плоския покрив. Отгоре можете да нанесете мазилка.

Видео. Как да изолираме гипсова фасада с материали Isover

Изовер ВЕНТИТЕРМ

Isover VENTITERM е универсална изолация. Произвежда се под формата на твърди плочи, обработени с водоотблъскващ материал. Основата на този материал е минералната вата, състояща се от базалтови влакна. Те изолират (от едната страна) вентилирани фасади, както и тръби за вентилация и водоснабдяване. Използва се и за защита на прецизните инструменти от студа.

Исовер скатен покрив

Изовертен скатен покрив - изолация, използвана за изолация на покрива. Предлага се в плочи с ширина 61 сантиметра и дебелина 10 или 5 сантиметра. Той практически не абсорбира влагата, а също така абсорбира добре звука. Високата паропропускливост и негоримост са още две полезни свойства на този материал. Той поддържа топлината добре, особено ако използвате два слоя, горният от които покрива ставите на долния. Важно: по време на монтажа трябва да се направи стъпката на гредите, така че изолационните плочи да не пропаднат.

Вентилационна фасада Isover

Вентилационната фасада на Isover не се различава от обикновената Isover. Произвежда се в двуслойна форма, благодарение на което поддържа добре топлината. По време на монтажа не допускайте изолацията да изостава от повърхността.

Шумозащита Isover

Шумозащитата Isover се предлага в постелки и плочи.Той е в състояние да предпази стаята от външни звуци по-добре от другите нагреватели. Използва се за изолиране на окачени тавани и вътрешни прегради.

Изолационна маркировка Izover

Доста е трудно да се разбере етикетирането, което Saint-Gobain поставя върху своя продукт, в зависимост от физичните свойства се намират следните символни и цифрови обозначения:

 • CT сканиране - гъвкави ролкови рогозки с плътност около 15 кг / м3, използвани за изолиране на изоставени подове, междуетажни и таванни тавани, сортът KT37 има топлопроводимост 0,037 W / (m • K), KT40 - 0,040 W / (m • К). Марката KT се предлага в ролки с дебелина 50 или 100 mm, стандартната дължина на KT37 е 6300 mm, ширината е 600 mm (за KT40 размерите са 7000x610 mm), степента на компресия на ролката е 1: 4 (обемът е 0,16 м3 в опаковано състояние и 0,71 м3 в отворено състояние).
 • KL - плоча топлоизолатор с дебелина 50 или 100 мм със средна плътност 20 кг / м3, предназначена за монтаж на рамка без фиксиране с дюбели, параметри на общата марка KL34 - топлопроводимост 0,034 W / (m • K), паропропускливост - 0,53 mg / m • h • Pa, при доставка опаковката се компресира два пъти, възвръщаемостта след компресия е 98%.
 • RKL - твърди листове, подсилени от двете страни с фибростъкло, с плътност 60 kg / m3 и топлопроводимост 0,030 W / (m • K), типът RKLA има връзка между жлеб и изпълнява функцията на допълнителни защита от вятър по време на монтажа.
 • SKL - полутвърди листове с плътност 55 kg / m3 и топлопроводимост 0,031 W / (m • K).
 • RKL-EJ - листове с повишена твърдост, монтирани по гребенния метод с плътност 95 kg / m3 и KT 0,031 W / (m • K).
 • VKL - твърди листове с плътност 130 kg / m3 и топлопроводимост 0,032 W / (m • K).

Важно: От дадената цифрова маркировка е достатъчно за потребителя да запомни, че буквата Т означава валцуван материал, а буквата L обозначава плочата, цифровото обозначение е равно на топлопроводимостта, колкото по-ниска е, толкова по-добре продукт запазва топлината.

Често се използва рускоезичната маркировка на Izover, в която символът P означава плочи, M - изолация на ролката, AL (AL) - подсилено фолио, OL - основа от фибростъкло (фибростъкло).

Сортове

Производител Izover произвежда минерална вата на рула, рогозки и плочи.

Плочи

изовер оптимална плътност
Моделите плочи са от следните типове:

 • Isover Optimal, чиято плътност е 28-37 kg / m3. Използва се за рамкови конструкции и монтаж на звукоизолация за вътрешни прегради и междуподови. Те могат да изолират покрива, подовете и стените. Размерите на плочата са 60 * 100 см, дебелината е 5 см или 10 см, в пакет от 4 плочи (10 см) или 8 плочи (5 см);
 • Isover Standard. Използва се за изолиране на стени отвън, преди да ги довършите със сайдинг или облицовъчни тухли. Геометрията на плочата е идентична с Isover Optimal. Сред характеристиките на Isover Standard, заслужава да се отбележи ниска свиваемост при специфично натоварване от 2 kPa - 10%;
 • Isover Facade, с плътност 145 kg / m3, се използва за фасади с тънък слой мазилка. Огнеустойчивостта, както и отсъствието на влиянието на гризачи са несъмнените предимства на този модел при изолиране на сграда.

Ролки

стандартни спецификации на isover

Сред многото опции на ролката на тази изолация могат да се разграничат следните:

 • Топъл покрив Isover. Техническите характеристики на този модел позволяват да се използва за скатни покриви, тъй като този материал има високи водоотблъскващи свойства;
 • Isover Warm House е удобен за използване върху големи хоризонтални повърхности. Позволява ви да спестите 64% от отоплението на дома си;
 • Сауната Isover съчетава парна бариера. Наличието на слой фолио ви позволява да поддържате висока стайна температура за дълго време;
 • Isover Karkas-M37 се използва за серийно изграждане;
 • Isover Karkas-M40-AL има слой алуминиево фолио, което прави възможно увеличаването на скоростта на отопление на помещението и спестяването на топлина за дълго време;
 • Isover Karkas-M40 се използва за топлоизолация на подове.

Рогозки

Pro - използва се отвътре и отвън, универсален материал, който е популярен. Дебелина 50, 100 и 150 мм.Класически - дебелина 50 мм, 2 рогозки се навиват на руло. Използва се за изолация на подове, покриви върху греди, таван върху летви. Рамка M37 - опции за дебелина 40, 50, 60, 100 и 150 мм. Използва се за запълване на междустенното пространство при изолиране на рамкови къщи. Рамка M34 - дебелина 50 mm, по-малко плътност от M37. Рамка M40AL - облицована с фолио изолация с дебелина 50, 100 и 150 мм.

Продуктова линия, характеристики и характеристики на Isover

Isover, базиран на стъклени и базалтови влакна, се произвежда за различни цели, така че продуктите се състоят от почти три дузини артикула, които имат свое собствено име на профил в зависимост от обекта, който ще се изолира. За потребител, който реши да закупи изолацията Isover, е полезно да проучи техническите му характеристики, да се запознае със снимката, да разбере цените на уебсайта на производителя и да овладее методите за монтаж.

На пазара продуктите са маркирани с маркировки, указващи техните физически параметри, а също така са разделени по области на приложение, за да се улесни изборът на купувача; при поръчка на голяма партида, компанията може да достави стоките в размерите, посочени от клиента .

isover класически
Класически параметри на серията

Класически

Тази марка Izover на основата на стъклена вата се произвежда в две разновидности: Classic in rolls и Classic Slab, когато се използва продукт от Saint-Gobain за топлоизолация на отделна къща, те постигат намаляване на разходите за отопление до 65 % в сравнение с неизолирана сграда.

Параметри на Isover Classic:

 • Плочата е предназначена за топлоизолация на външни стени, тавани и вътрешни прегради, осигурява двойна изолация от топлинни загуби и смущения от шума, материалът на ролката е поставен между пода и таванските трупи.
 • CT на изолатора на плочата при 10 ° C е 0,038 W / (m • K), при 25 ° C - 0,41 W / (m • K), този показател по отношение на топлоизолационните свойства с дебелина на минералната вата 50 mm е еквивалентно на 950 мм тухлена стена. Ролките и рогозките при подобни температури на околната среда имат топлопроводимост съответно 0,041 - 0,044 W / (m • K).
 • Плътност: 15 кг / м3.
 • Запалимост съгласно GOST 3244-94: NG.
 • Пропускливост на водна пара: 0,55 mg / m • h • Pa.
 • По време на монтажа листовете се поставят в рамката без допълнително закрепване, те имат 100% възстановимост, поради своята еластичност те плътно прилепват към рамката без студени мостове.
 • Стандартните размери на 50 или 100 mm лист са 610x1170 mm, опаковката съдържа 14 или 7 броя с обем 0,5 m3 и площ 10 или 5 m2.
 • Ролките се компресират 6 пъти, произвеждат се с дебелина 50 mm с размер 1220x6150 или 1220x8200 mm с площ 15 или 20 m2 и обем съответно 0,75 или 1 m3.

isover фасада
Параметри на фасадната серия

Фасада

Плочите на базалтово влакно осигуряват високо ниво на топлинна защита на сградата поради хомогенността на топлозащитния слой и високата му механична якост, марката Isover Facade има следната плътност и характеристики:

 • Топлопроводимост: 0,036 - 0,041 W / (m • K).
 • Перпендикулярна якост на опън: от 15 kPa, якост на натиск: до 45 kPa при 10% деформация.
 • Плътност: 125 кг / м3.
 • Запалимост съгласно GOST 30244-96: NG.
 • Марката Facade има стандартно водопоглъщане от 1 kg / m2 с частично или пълно потапяне във вода за 24 часа.
 • Опаковани в плочи с размери 60x1000 mm, дебелина 50 или 100 mm, в размер на 4 или 2 броя с обем от 0,12 m3 и площ съответно 2,4 или 1,2 m2.

В допълнение към тази марка, производителят произвежда продукт, изработен от базалтови влакна Isover Facade Master, който има сходни характеристики и Isover Plaster Facade на основата на стъклена вата, която е най-леката основа за мазилка, със следните отличителни характеристики:

 • Клас на пожарна опасност KMO, запалимост - NG.
 • Якост на опън в перпендикулярна посока спрямо предната повърхност: от 15 kPa.
 • Той има висок модул на еластичност и повишена паропропускливост благодарение на използването на технологичното развитие на Weber therm Comfort от Saint-Gobain.
 • CT: 0,038 - 0,043 W / (m • K).
 • Изолираната плочка се доставя с дебелина 50, 100 и 150 mm в опаковки от 8, 4 и 2 броя, с площ от 5,76, 2,88, 1,44 m2, съответно, с обем 0,288 m3 и 0,216 m3 за листове с дебелина 150 мм, стандартният им размер 600х1200 мм.

За топлоизолация на фасади на базата на минерална вата се произвежда друга марка Izover Ventfasad в плочи със стандартна дебелина 30 мм, размери 1190х1380 мм, 8 броя в пакет с обща площ 13,14 м2 и обем 0,394 м3 .VentFasad има топлопроводимост от 0,032 - 0,037 W / (m • K), като по поръчка може да бъде покрит с черно стъклено влакно от едната страна.

isover стандарт
Серия Стандарт - параметри

Стандартен

Isover Standard, базиран на базалтови влакна, осигурява високо ниво на термична защита, благодарение на високата си еластичност, гарантира липсата на въздушни джобове, по време на монтажа е проектиран да се фиксира към повърхността с дюбели за чадър, основните му технически показатели са :

 • CT в зависимост от температурните стойности на средата: 0,035 - 0,039 W / (m • K).
 • Група на запалимост: NG.
 • Висока въздухопропускливост от порядъка на 80 10-6 m3 / m • C • Pa.
 • Пропускливост на водната пара: 0,3 mg / m • h • Pa.
 • Базалтовата вата се доставя в плочи от 50 или 100 мм с размери 600х1000 мм, в пакет съответно 8 или 4 броя с обем 0,24 м3 и площ 4,8 м2 или 2,4 м2.

isover параметри
Характеристики на Warm house и други видове Izover

Топла къща

Изолационната топла къща се произвежда в постелки и е направена от фибростъкло, компресирана 6 пъти, основните й параметри:

 • Топлопроводимост: 0,04 W / (m • K).
 • Пропускливост на водна пара: 0,55 mg / m • h • Pa.
 • Дебелината на ролковия изолатор е 50 (две рогозки в пакет) или 100 mm, ширината е 1220 mm с дължините 5490 или 7000 mm, тяхната площ е 13,4, 17,1 m2 с обем 0,67 или 0,85 m3.
 • Isover Warm House Slab има стандартни размери на плочи в опаковка с дебелина 50 или 100 mm - 610x1170 mm с площ 5 или 10 m2 и обем 0,5 m3.
 • Пропускливост на водна пара: 0,55 mg / m • h • Pa.
 • Плътност 11 kg / m3.
 • Запалимост: клас NG.

Каркасна къща

Топлоизолатор Каркасна къща на база базалтова минерална вата е предназначена за изолиране на всякакви рамкови конструкции на външни стени, прегради, скатни покриви, подове и тавани, има добра еластичност и осигурява допълнителна защита срещу шум, основните й параметри:

 • Топлопроводимост: 0,038 W / (m • K) при температура на околната среда 10 ° C.
 • Якост на опън в посока, успоредна на предната повърхност: от 4 MPa.
 • Водопоглъщане: не повече от 1 кг / м2.
 • Запалимост: клас NG.
 • Опаковка: плочи с дебелина 50 или 100 mm, размер 600x1000, 8 или 4 броя с площ 4,8 или 2,4 m2 и обем 0,24 m3.

изолатор на топлоизолатор
Марки на рамки и топъл покрив - свойства на продукта

Майстор за топъл покрив

Isover Warm Roof на основата на базалтово стъклопласт е предназначен за изолиране на тавани и скатни покриви, благодарение на еластичността на плочата, той запазва геометричните си размери за дълго време и не губи физическите си характеристики под въздействието на екстремни температури и високи влажност. Основните характеристики на изолацията:

 • CT: 0,036 W / (m • K) при 10 ° C на външната среда.
 • Якост на опън в надлъжна посока: от 6 mPa.
 • Плътност: 15 кг / м3.
 • Свиваемост под налягане от 2000 Pa в съответствие с ГОСТ 17177-94: 25%.
 • Запалимост: категория NG.
 • Размери и опаковка на плочки: дебелина 50 или 100 мм, в опаковка 8 или 4 броя с размери 600х1000 мм, площ 4,8 или 2,4 м2 и обем 0,24 м3.

isover звукова защита
Параметри на материала Звукозащита

Звукова защита

Марката ZvukoZashchita под формата на елементи от плочки на основата на фибростъкло е предназначена за използване като звукоизолация в интериорни прегради, таванни тавани и други конструкции от тип рамка, има следните характеристики:

 • Звукопоглъщане от всяка страна за преграда с дебелина 75 mm, състояща се от профилна метална рамка за гипсокартон и обшита с гипсокартонени листове със стандартна дебелина 12,5 mm: 45 dB.
 • Плътност: 15 кг / м3.
 • Клас на пожарна опасност KO, запалимост NG.
 • Коефициент на топлопроводимост: 0,038 - 0,044 W / (m • K).
 • Пропускливост на водната пара: 0,5 mg / m • h • Pa.
 • Размери на плочите: 50 (75.100) x610x1170 mm, в опаковки от 20, 16 и 10 броя с площ от 14.27, 11.42 и 7.14 m2 и обем от 0.714 или 0.856 m3.

isover pro
Свойства на Profi

Pro

Продуктът Roll-type Pro се произвежда на основата на фибростъкло, предназначен за използване в индивидуална жилищна конструкция за изолиране на скатни покриви, външни стени, преградни стени от рамка, има следните характеристики:

 • Коефициент на топлопроводимост: 0,037 - 0,042 W / (m • K).
 • Плътност: 28 - 36,5 кг / м3.
 • Пропускливост на водната пара: 0,3 mg / m • h • Pa.
 • Форма на производство: рогозки или плочи, рогозки с дебелина 50, 100, 150 мм, размери 1220х4000 (5000) мм, площ 12,2, 6,1, 4,88 м2 и обем 0,61 или 0,73 м3, габаритни размери плочи 610х1000 мм.
 • За да се улесни рязането, постелките са маркирани със специални маркировки.

Описание и приложение

Представеният материал има много предимства и недостатъци на минералната вата. И това не е изненадващо, тъй като свойствата им са доста близки. Произвежда се под формата на плочи, които могат да бъдат твърди или полутвърди. Също така има възможност да закупите Isover под формата на ролки и рогозки. Те се използват при подреждането на покрива и фасадите на къщата, таваните, стените и подовете.

Isover се основава на стъклени влакна, чиято дължина достига 100-150 микрона, а дебелината е 4-5 микрона. Именно тези параметри позволяват на топлоизолатора Isover да получи висока еластичност и устойчивост на натоварвания. Състезанието може да бъде направено от техническите характеристики на изолацията TechnoNIKOL.

изолация Izover
Във фотоизолацията Isover

Приблизителната цена на популярните марки на руския пазар

Производителят Saint-Gobain доставя на вътрешния пазар широка гама продукти, базирани на два вида минерална вата - фибростъкло и скален базалт, като последният е по-скъп поради по-високата си екологичност, причинявайки по-малко вреда на здравето по време на монтажа и експлоатацията.

Цените на плочите и ролките се различават за различните доставчици на стоки, обикновено се посочва цената на един пакет, средната цена за някои видове:

 • 60 рубли за 1 м2 плоча или ролка стъклена вата с дебелина 50 мм (Топла къща), цената на продукт с дебелина 100 мм е 2 пъти по-висока;
 • 85 рубли за 1 м2 плоча от базалтова вълна с дебелина 50 мм (серия „Топъл покрив“, „Топли стени“, „Тиха къща“);
 • 125 рубли 1 м2 за кварцова топлоизолация с фолиева пароизолация в една ролка, предназначена за затопляне на сауни и бани (топла сауна).

isover разходи
Ценова листа за някои марки
Ефективни решения за топлоизолация с ISOVER

Предпазни мерки при работа

В съответствие с мерките за безопасност, използването на фибростъклени материали изисква задължителната употреба на защитни очила, марлеви превръзки и ръкавици. Определено трябва да помним това. Използването на дълги ръкави, панталони и чорапи също е важно. Това правило е трудно да се спазва през горещия сезон. Но хората, които залепват чиниите на Isover, излагайки торса си, в бъдеще силно съжаляват. Отначало изглежда, че е лесно да се работи, а след това тялото започва да гори и сърби. Дори душът в този случай се оказва безполезен. Ето защо не трябва да пренебрегвате горното правило.

Когато работите с този материал, трябва да стоите по такъв начин, че ярките лъчи на слънцето да падат върху него.... Това ще ви позволи да видите димчета.които идват от него. Това е фин стъклен прах. След монтажа изолацията няма да представлява опасност, но по време на ремонтни дейности е препоръчително да се използват защитни средства. Доказателство за безопасността на материала е фактът, че Isover дори се използва от оси за изграждане на гнезда. Да, и понякога мишките изгризват дупки в него.

За да се предпазят другите дневни от стъклен прах, който се образува по време на монтажа, е необходимо да се постави филм за облицовка на стени между Izover и валяка. Може да е ютавек. И дори ако подплатата постепенно се разпада, пръсканите частици няма да представляват заплаха за вас. Въпреки че, ако сравним Izover със стъклена вата от местно производство, която не се страхува от никакви защитни бариери, тогава първата очевидно ще спечели във всички отношения. Да, и гризачите не обичат особено стъклената вата, за разлика от Izover. Това също говори много.

Съставът

Както всеки строителен материал, изоверната изолация се предлага на пазара в няколко вида. Всеки от тях е предназначен за специфични строителни конструкции:

Продуктова линия Isover

 • „Звукова защита“ предназначени за довършване на прегради, стени.
 • За рамкова конструкция, изолация на модела "Кадър».
 • "Профи" използва се за изолация на тавани и скатни покриви. Това е висококачествена изолация. Profi се предлага на пазара в ролки с дебелина 50, 100 и 150 мм.
 • Класически използва се от широки приложения. Той има достъп до изолация за подове, дървени трупи, тавански етажи и други сложни обекти. Въпреки че Classic е ролков материал, той може да се използва за покриване на огромни площи с едно движение. Обикновено в ролка се полагат два слоя от 50 мм. Така че можете спокойно да го разделите или да го използвате такъв, какъвто е.
 • Classic Plus... Този топлоизолатор изолира външната и вътрешната повърхност на стените. Притежава високи топлоизолационни характеристики. Отличен екземпляр.

Важно... Много модели са категоризирани като „взаимозаменяеми“. Тоест едно свободно се заменя с друго. В това отношение Profi и Classic Plus са универсални нагреватели.

Моделът за звукова защита се използва все по-често в помещения, където има нужда да се намали проникването на шум отвън. Защитата на звука е две в едно. Затова на тези, които вече не искат да чуват стъпките на съседите над главите им, се препоръчва да монтират шумоизолация Isover под окачени или окачени таванни конструкции.

Фибростъкловата строителна вълна от финландски производител днес е лидер в категорията „топлоизолация“. Отлични качествени характеристики плюс достъпна цена за масовия потребител. Това е достатъчно, за да се постигнат отличните качества на 100% изолиран дом.

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Venti 100

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 82 kg / m3
 • Площ на пакета: 2,16 м2

792 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Venti 150

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 82 kg / m3
 • Площ на пакета: 1,44 м2

775 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Light 100

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 38 kg / m3
 • Площ на пакета: 2,88 м2

563 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Optimal 100

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 34 kg / m3
 • Площ на пакета: 2,88 м2

117 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Optimal 50

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 34 kg / m3
 • Площ на пакета: 5,76 м2

363 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Venti 30

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 103 kg / m3
 • Площ на пакета: 5,76 м2

692 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Venti 50

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 85 kg / m3
 • Площ на пакета: 4,32 м2

792 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Light 50

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 38 kg / m3
 • Площ на пакета: 5,76 м2

563 руб

Изолация от минерална вата Isover (Isover) Фасада 100

 • Дължина (mm): 1200mm
 • Ширина (мм): 600 мм
 • Плътност (kg / m3): 145 kg / m3
 • Площ на пакета: 1,44 м2

854 руб

На фона на много предложения за нови изолационни материали, минералната вата Isover Plaster Facade и други видове Isover остават признати за класика. Фибростъклото се обработва по специална патентована технология за получаване на изолационни материали със строго определени свойства. Ако за изолация на външни стени се изисква висока адхезия към лепилата, препоръчваме да използвате фасада Isover.

В допълнение към химическата устойчивост на гипсови смеси, този вид материал има нулево ниво на пожар. Според областта на приложение Isover се разделя на следните типове:

 1. За лека топлоизолация;
 2. За обща строителна изолация;
 3. За специални цели;
 4. Лека топлоизолация.

Почти безтегловните плочи от минерална вата Isover изключват натоварването върху основата. Плочите се използват при реконструкция и строителство на жилищни сгради и промишлени съоръжения. Това е добре доказан изолационен материал за подове, покриви, стени, тавани, подове между етажите. Плочите се произвеждат в оптимални размери. Благодарение на това времето за инсталиране е с 20% по-малко. Специалистите на нашата компания ще ви кажат какво е по-добре за вас да закупите - "Isover фасада" или други продукти от тази марка.

Обща строителна изолация.

Рулоните от фибростъкло "Isover" са монтирани без крепежни елементи, плътно прилепнали към основата.Те се доказаха като отлични за топлоизолация на прегради, стени, подове и др. Възможно е да закупите каменна вата Isover с алуминиево фолио за изпаряване.

При производството на минерална вата от този клас те придават особено повишена устойчивост на влага и пожаробезопасност. Изолацията се използва широко за подреждане на скатни покриви на къщи, подова изолация, изолация на водопроводи и вентилационни тръби. Шумозащитата Isover се използва за защита срещу външен въздушен шум. Нивото на защита се потвърждава от акустични тестове.

Пощенски марки

Продуктовите линии за топлоизолация Isover имат няколко десетки елемента и са предназначени за решаване на специфични проблеми. Всички те се различават по формата на доставка, дебелина, плътност и размер.

Забележка: тъй като всички марки имат една и съща основа, те са взаимозаменяеми.

За общи строителни работи

Isover Profi. Универсален материал с повишена еластичност. Осигурява най-високо ниво на топлоизолация сред търговските материали на марката.
Доставя се на рула, дебелина на дъската - 50, 100 и 150 мм. Не изисква допълнителни крепежни елементи по време на инсталацията; може да се инсталира raspor. Спечелил е положителни отзиви от строителите.

Използва се за изолация и звукоизолация:

 • външни стени от вътрешната и външната страна на къщата;
 • скатни покриви;
 • междуетажни тавани;
 • рамкови стени;
 • вътрешни дялове;
 • вентилирани фасади.

Класически. Доставя се на рула, дебелина на материала - 50 мм. Може да бъде поставена изненада.
Област на приложение:

 • изолация на окачени тавани;
 • междуетажни подове - материалът лежи между изоставанията;
 • тавански стаи.

Печка Izover Classic. Формата на минералната вата е плоча. Размер - 610 * 1170 мм, дебелина 50 и 100 мм. Опаковани 5 и 10 м2.

Как да направите правилно изолация?

За да извършите правилно монтажа върху фасадата на изолационната изолация, не са ви необходими специални знания или умения, тъй като това не е трудно и просто трябва да се съобразите с инструкциите за инсталиране. Правейки всичко според инструкциите, ще получите фасада с отлично качество и топли помещения в къщата.

Монтаж на изолация под вентилационната фасада

Като начало стартовият профил се монтира чрез изравняване на плочите и предпазването им отдолу на стената. Фокусирайки се върху него, тогава е положен първият ред на вентилационната фасада.

Всяка плоча изолационен изовер първо се грундира с лепилен разтвор. След това се нанася основната част от разтвора и едва след това се притиска плочата към стената.

Всеки следващ ред изолационни плоскости се полага с отместване спрямо вертикалните шевове на долния ред. След края на полагането на плочите, вентилационната фасада е отдолу, плочите са фиксирани към стената.

Изолация на фасадата
Изолация на фасадата с минерална вата Isover

Монтаж на гипсова фасада

Следващият етап от работата е да се придаде твърдост на повърхността на изолацията, за да започне да се полага финишното покритие. За тази цел върху фасадната плоча izover се нанася тънък слой лепило, върху който се полага пластмасова или стоманена монтажна мрежа и се валцува с валяк.

Когато подсилващият слой е сух, той трябва да бъде грундиран и покрит със слой декоративна мазилка. В зависимост от местоположението на мястото, което е било изолирано, се извършва неговото довършване.

Видове фасади Izover

Обикновената минерална вата не е подходяща за изолиране на фасади, тъй като е мека и лесна за деформиране. Производителят е разработил серията Facade специално за външна изолация на стени. Отгоре не се нуждае от допълнително довършване: вентилационната фасада е покрита само с армираща мрежа и декоративна мазилка.

Isover Facade притежава всички сертификати за качество. Това не променя свойствата, изброени в описанието на спецификацията, когато температурата и влажността варират.

Има няколко вида изолационни фасади Izover за различни цели.Еднослойната изолация се използва главно за обновяване на фасадата. По време на строителството се използва двуслойна изолация: вътрешният слой запазва топлината, а външният предпазва от вятъра.

Вентилирана фасада Izover

Ventfasad Isover се състои от два слоя изолация, което значително увеличава топлоизолационните свойства. Съдържа минерална вата и фибростъкло. От едната страна плочата е покрита с фибростъкло, така че Izover Optima не се страхува от вятър и механични влияния. Плочите са закрепени според типа шпунтован канал, така че няма фуги в ставите. Използва се както в частното строителство, така и при изграждането на високи сгради.

Вентфасад Изовер низ

Този тип изолация се използва за декорация на вътрешните стени на къща в комбинация с външна изолация. Основната му цел е запълване на фуги. Поради еластичността на материала се изключва появата на въздушни джобове в стените. Притежава добра топло и звукоизолация.

Неприемливо е да се монтира долният слой на топлоизолация с междина над 2 mm. Това води до появата на "мостове на студа" и намалява ефективността на цялата конструкция. Също така не се допуска монтаж с междина между стената и плочата от минерална вата.

Вентфасад Изовер нагоре

Топлоизолация от този тип се използва за изолиране на външните стени на къщите в комбинация с вътрешна изолация. Той има нисък коефициент на топлопроводимост, което означава, че задържа топлината добре в къщата. Друго предимство е добрата устойчивост на вятър, което позволява използването на фасаден плот Isover в различни климатични зони.

Доставя се в листове с оптимален размер, което намалява наполовина времето за монтаж и броя на крепежните елементи с 40%.

Плочите на горния слой трябва да припокриват фугите на долния изолационен слой. Закрепването се извършва с дискови анкери. Именно те придават на плочата плътно прилепване към повърхността на стената.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни